Osa virkakoneistosta ja poliitikoista jarruttaa Marinin ja presidentti Sauli Niinistön koronatoimia

Anonyymi

..vastaan. AVI:t, Vapaavuori, puhemies kepun Vehviläinen ja oikeusoppineet ovat Marinin hallituksen ja presidentti Niinistön koronapolitiikkaa vastaan

AVIen, Kepun Vehviläisen, Vapaavuoren ja oikeusoppineiden koronatoimien jarrutusmallin mallin vaihtoehdot ovat:

1. Turha löysäilypolitiikka, jolla koronaluvut nostetaan pilviin, kunnes tulee ennen pitkää pakko tehdä jotain, tai

2. Tansanian malli, jossa nostetaan kädet pystyyn ja antaudutaan koronan edessä.


Kolme kohtalokasta virhettä: Näin tämä maa syöksyi koronakriisiin
https://www.verkkouutiset.fi/kolme-suurta-virhetta-nain-tshekki-syoksyi-koronakriisiin/
"Epidemiatilanne on pahentunut nopeasti Tshekissä.
Euroopan valtioista Tshekki on nopeasti ajautunut koronatartuntojen kriisimaaksi, CNN kertoo.
Uusi tarttuvampi virusvariantti on levinnyt koko maahan ja sairaaloiden hoitopaikat ovat täynnä. Uhrien määrä on ylittänyt 20 000 kuolleen rajan. Kuolleisuusaste väestöön nähden on maailman korkeimpia."



Tansanian presidentin mukaan rukous parantaa koronan ja rokotukset ovat vaarallisia – samaan aikaan sairaalat täyttyvät
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8d657dff-88b1-4bcb-8d62-6fb24c797218
"Maa ei suostu kertomaan koronalukuja WHO:lle."


Tätä kohti menossa, jos Marinin, Kiurun ja presidentti Niinistön vaatimia tiukkoja rajoituksia ei oteta käyttöön pian. Politikointi menee nyt kansakunnan edun ohi ja kovaa.

26

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osa kansanedustajista haluaa avata myös nuorten harrastukset juuri koronaroihun pahentuessa, sillä ovathan 10-20-vuotiaat toisiksi eniten tartuntoja omaava ryhmä heti 20-30-vuotiaiden jälkeen Suomessa. Aktiivisimmat ryhmät, jotka tietenkin myös levittävät koronatartuntoja tehokkaimmin. Meillä on pian Tsekin tilanne edessä tai sitten nostetaan vaan kädet pystyyn ja otetaan Tansanian malli.

      • Anonyymi

        Taitaa olla taas hallituksenkaatoyritys menossa. Nyt asialla keput Vehviläisen ja Pöystin johdolla. Pöysti oikeuskanslerina tarkistaa hallituksen päätökset ja esitykset ennakkoon, niin että ovat lainmukaisia. Pöysti on Sipilan nimittämä, ennen tätä pestiä runnomassa Sipilän joukoissa keskustamieleistä sotea.
        Ja Vehviläinen, Sipilän luottotäti. Piti viime viikolla kokouksen jossa keskusteltiin aikatauluista, ja silloin lupasi tartuntatautilain käsittelyn vaativan neljä päivää. Samassa neuvottelussa oli mukana myös oikeuskansleri. Taisi tulla viikonloppuna uudet ohjeet Sipilältä, että nyt sitten pitääkin toimia näin.
        Ne vaalit ja kepun katastrofaalisen alhainen kannatus tätä teettää.


      • Anonyymi

        Onneksi ei ole sota. Nuoriso ei kestäisi ja paikallisviranomaisten, oikeusoppineiden sekä poliitikkojen poliittisen eturyhmäjarruttelun takia mitään toimia ei voitaisi tehdä ravintolabisneksen ja nuorten harrastusten takia. Myös rajaliikenteen kuriin laittaminen olisi mahdotonta. Pääministeri ja presidentti koittaisivat turhaan vaatia poikkeusoloja ja valmiuslakeja. On tämä maa vajonnut alas.


      • Anonyymi

        On jonot koronabussiin kasvaneet moninkertaisiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi ei ole sota. Nuoriso ei kestäisi ja paikallisviranomaisten, oikeusoppineiden sekä poliitikkojen poliittisen eturyhmäjarruttelun takia mitään toimia ei voitaisi tehdä ravintolabisneksen ja nuorten harrastusten takia. Myös rajaliikenteen kuriin laittaminen olisi mahdotonta. Pääministeri ja presidentti koittaisivat turhaan vaatia poikkeusoloja ja valmiuslakeja. On tämä maa vajonnut alas.

        Sodasta puheenollen. Lue Finlexin sivuilta puolustustilalaki.
        Se menisi juuri niinkuin juuri maalailit.


    • Anonyymi

      Miten Niinistö tähän liittyy?

      Niinistöllä ei ole sananvaltaa terveysasioihin eikä sisäpolitiikkaan. Niinistön tehtäviin kuuluu ulkopolitiikka ja puolustuspolitiikka (muiden kuin EU maiden osalta)

      Niinistö toki yrittää ratsastaa Marinin menestyksellä, mutta surkea on presidentin toiminta kuten aina.

    • Anonyymi

      Marin lähetti kello 19.59 Vehviläisen harvinaiseen moitteeseen vastauksen – näin viestit kuuluvat: ”Pidämme siksi aiheellisena muistuttaa Teitä vakavasti”
      https://www.is.fi/politiikka/art-2000007835668.html
      Pääministeri Sanna Marin kiistää hallituksensa hoputtaneen eduskuntaa ravintolalain käsittelyssä ja listaa hallintotieteilijän tarkkuudella aiemmat sanomisensa asiasta. – ”Olemme toimineet eduskunnan puhemieheltä saadun arvion pohjalta, Marin kirjoitti.

      MaRalobbyko tätä teettää?

      • Itseni on vaikea ymmärtää, miksei eduskunnalta saisi tässä tilanteessa toivoa ripeää toimintaa.


    • Anonyymi

      Joka puolelta yritetään kammeta hallitusta epäonnistumaan. Olisko Marin liian suosittu.

    • Anonyymi

      Tämä on kokonaan turha myrsky ja selvästi pelkkää politikointia Vehviläisen taholta. Vaalit ovat tulossa. Toiseksi hallitusta käy sääliksi, kun se yrittää hoitaa tehtäväänsä ja liian monet tahot asettuvat poikkiteloin vaikka sitten muistetaankin sanoa lopuksi, että "pandemia on vakava ja tahtotila sen voittamiseksi on yhteinen."

    • Anonyymi

      Satuin katsomaan ensimmäisen haastattelun missä Sanna Marin kertoi aikataulusta ja siinä hän kyllä hyvin selkeästi ja ymmärrettävästi sanoi että "eduskunta ottaa sen ajan mitä eduskunta tarvitsee". Jos tätä ei ymmärretty tai tahallisesti ymmärrettiin väärin niin silloin ongelma on kuulijassa eikä sanojassa.

    • Anonyymi

      Tämä on totta.
      Koronalla yritetään saada irtopisteitä ja vaalit on lähellä.
      Kokoomus ja häntäilijät ovat asialla, Vapaavuori etunenässä..

    • Anonyymi

      Ei kai nyt eduskunta voi estää koronan torjuntaa hätätilanteessa viivyttelyllä lainvalmistelussa. Järki pitäisi olla olemassa tärkeässä asiassa, hallitus toimii oikein hätätilnteessa.

      • Hallitus toimii niin oikein kuin laki sallii. Suomen lainsäädäntö on kriisitilanteessa aika vaikeasti hallittava himmeli.


    • Anonyymi

      Noita lehtiä turha lukea ne on maksettu avustuksilla hiljaisiksi ja viime vuodenkin tavoite oli vain kiihottaa kansaa olemattomalla uhkalla.
      Lehdet saa rahaa hallituksen myöntämänä ja hallitus saa rahaa ?
      Selkeä kuvio kun sitä alkaa purkamaan ja rikolliset on päästetty määräilemään maita ja ottamaan lainaa, johon kaatuvat ja kierre on paha!
      Nyt täytyy vaan itsekin ottaa kova ote ja jättää ostoksetkin Itä-Keskuksessa tekemättä saati sitten, että menisimme sinne syömään kun tekivät tuon laittoman maskipakon.

    • Anonyymi

      Fiksu tuo tansania ei tanssi muitten pilien mukaan, näin mekin tekisimme jos saisimme valita. Pakkovalta ja fasismi nostaa päätään vakaasti nyt Suomessakin.

    • Anonyymi

      Puhemiehellä taitaa olla jotain hampaankolossa Marinia vastaan kun kylvää tällaisella hetkellä eripuraa. On KAIKKIEN tahto että asia saadaan nopeasti käsiteltyä, ja puhemies itsekin arvioi sen onnistuvan neljässä päivässä. Sitten tulee tällainen puukko selkään. Ei vaikuta kypsältä touhulta.

    • Anonyymi

      Juuri näin.

    • Anonyymi

      Kukaan ei voi pysäyttää lihaksen kasvua, ha-ha.

    • Anonyymi

      Kepulaisilla on hätä käsillä, vaalit lähestyvät...

    • Anonyymi

      Juu ei kukaan......
      Eiköhän se Sanna Mariin ole se jarrumies, se vain näyttää siltä, että muut olisivat.
      "viruksen leviämistä ei voida estää, eikä ole tarkoituskaan estää sen leviämistä"
      Testi näyte tulee ottaa alapäästä, alapään reiästä. Suusta ja sieraimista ei saa ottaa, sieltä sitä nyt vain halutaan Mariinin hydritistradegialla levittää lisää.

    • AVI ja kunnat ovat itsenäisiä toimijoita eikä hallituksen suorassa käskyvallassa. Suomessa on "hyvien aikojen lainsäädäntö", jossa valtaa ei voi keskittää helposti tai heppoisin perustein. Kriisijohtaminen on sitten todella vaikeaa.

      Valmiuslakeja ei voi ottaa käyttöön ennen kuin ne ovat välttämättömiä ja kaikki muut on käytetty. Eli palokuntaa ei saa hälyyttää kun palovaroitin piipittää vaan vasta kun liekit lyö riittävän korkeana.

      Vähän ihmetyttää miksi eduskunnan puhemies moitti Marinia siitä, kun tulkitsi Marinin toivoneen eduskunnalta ripeää toimintaa ravintoloiden sulkemislain käsittelyssä. Ilmeisesti eduskunnan tehtävä on vitkutella, että voi sitten kyselytunnilla jeesustella miksi hallitus vitkuttelee.

      PS. Presidentillä ei ole mitään konkreettissta roolia koronantorjunnassa. Presidentti voi lausua hitaasti ja matalla äänellä erilaisia tsemppi-viestejä, mutta siihen se jää.

    • Anonyymi

      Puhenainen on kepulainen. Kepulaiset ovat viimeiseen asti vastustaneet kapakoiden rajoitusia ja sulkemista. Keskustan mielestä lapset voi kääriä vaikka elmukelmuun ja sulkea komeroon, kunhan juottolat saa pysyä auki. Nyt viimeinen keino on vitkutella karaokebaarien sulkemista eduskunnassa.

    • Anonyymi

      Oikeuskansleri Tuomas Pöysti ei osaa tehdä siis työtään eikä häneen voi luottaa. Eli pitäisi antaa kenkää ja todennäköisesti tämän mokan jälkeen saakin Sipilän hallituksen jäänteenä.

      • Anonyymi

        Oikeusoppineet kertovat oikean sylttytehtaan:

        YLE: Oikeushistorian professori kritisoi oikeuskansleria ja liikkumisrajoitusten valmistelua: "Lainvalmistelun taso on pettänyt aika pahasti"
        https://yle.fi/uutiset/3-11866375
        – Lainvalmistelun valvonta ja taso on pettänyt aika pahasti. Ongelmat, joihin perustuslakivaliokunta aiheellisesti puuttui, olivat aika paljon tiedossa jo ennakkokeskusteluissa, Jukka Kekkonen sanoi Ylen aamun haastattelussa torstaina.

        Valmistelun ongelmat olivat vielä pahempia edellisen [Sipilän] hallituksen aikana, mutta nytkin niitä riittää, katsoo Kekkonen.

        Tuomas Ojasen on Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professorin mielestä nyt pitäisi olla tarkka siitä, kenen kimppuun käydään ja ketä syyttävä sormi osoittaa.
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007894851.html
        "–Lähden siitä, ettei valtioneuvoston jäseniltä alkaen pääministeristä tarvitse odottaa sitä, että he ovat oikeudellisten asioiden asiantuntijoita. Eikä varsinkaan sitä, että he osaavat kirjoittaa pykäliä ja laatia säädösteknisesti oikeanlaisia lakeja."


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe