Jumala varjelee yksinäisyydessäkin

Anonyymi

Ala­jär­ven tal­vi­päi­vil­lä to­det­tiin, et­tä us­ko­vai­set ovat en­nen­kin ko­ke­neet yk­si­näi­syyt­tä. Myös Ab­ra­ham ja Joo­sef jou­tui­vat eroon omas­ta maas­taan, ja säi­lyi­vät us­ko­mas­sa.

Ala­jär­ven Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen tal­vi­päi­vät jär­jes­tet­tiin pe­rin­tei­ses­ti hel­mi­kuun toi­sek­si vii­mei­se­nä vii­kon­lop­pu­na. Seu­rois­sa pu­hui­vat Ari Mik­ko­la ja Mar­ko Nis­ka­nen. Ju­ma­lan­pal­ve­luk­ses­sa saar­na­si Os­mo Lep­pä­nen. Ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ten vuok­si pu­heet vä­li­tet­tiin ne­tin kaut­ta.

Mik­ko­la pu­hui lau­an­tai-il­ta­na Mat­teuk­sen evan­ke­liu­min (21:18–22) joh­dol­la ta­pah­tu­mas­ta, jos­sa Jee­sus ki­ro­aa vii­ku­na­puun. Ope­tus­las­ten ih­me­tel­les­sä puun kui­vu­mis­ta Jee­sus sa­noi: ”Jos teil­lä oli­si us­koa, te voi­sit­te sa­noa vuo­rel­le, et­tä siir­ry ja se siir­tyi­si. Mitä ta­han­sa te us­kos­sa ru­koi­let­te, sen te saat­te.”

– Ju­ma­la tie­tää pyyn­töm­me jo en­nen kuin ru­koi­lem­me. Vaik­ka em­me voi nyt ko­koon­tua, Jee­sus on lu­van­nut ol­la kans­sam­me maa­il­man lop­puun as­ti. On tär­kein­tä, et­tä täl­lä het­kel­lä saa us­koa, sil­lä ei­li­sen us­ko ei au­ta, ja huo­mi­ses­ta em­me tie­dä. Saam­me tur­vau­tua evan­ke­liu­min voi­maan, muis­tut­ti Mik­ko­la.

Kil­voi­tus kuu­luu mat­kaan

Mar­ko Nis­ka­nen piti pu­heen­vuo­ron ai­hees­ta ”Sama kil­voi­tus eri­lai­si­na ai­koi­na”. Nis­ka­nen to­te­si, et­tä kos­ka seu­ro­ja ei ole voi­tu jär­jes­tää en­ti­seen ta­paan, on voi­nut syn­tyä huo­li sii­tä, mi­ten py­syä us­ko­mas­sa.

– Us­kon kil­voi­tus kuu­luu Ju­ma­lan lap­sen mat­kaan. Us­ko­vai­set ovat en­nen­kin jou­tu­neet ko­ke­maan yk­si­näi­syyt­tä.

Nis­ka­nen muis­tut­ti, kuin­ka Ab­ra­ham jou­tui läh­te­mään omas­ta maas­taan. Hän teki mat­kaa us­kon voi­min, kos­ka Ju­ma­la lu­pa­si siu­na­ta hän­tä. Joo­sef­kin jou­tui eril­leen omai­sis­taan ja kan­sas­taan, mut­ta oli sil­ti on­nel­li­nen, kos­ka jak­soi us­koa.

Jee­sus oli yk­sin erä­maas­sa, mut­ta hän tot­te­li Ju­ma­laa. Lut­her taas jou­tui pa­ke­ne­maan esi­val­taa luos­ta­riin. Sil­lä­kin ajal­la oli suu­ri siu­naus us­ko­vai­sil­le, kos­ka hän kään­si siel­lä Raa­ma­tun.

Yk­si­näi­sel­lä pai­kal­la

– Lat­vi­as­sa Neu­vos­to­lii­ton val­lan ai­ka­na ei saa­nut pu­hua us­kos­ta. Niin­pä us­ko­vai­set me­ni­vät kak­si ker­ral­laan au­ke­al­le pai­kal­le isol­le ki­vel­le, jos­ta nä­kyi eri suun­tiin. Sii­nä he us­kal­si­vat kes­kus­tel­la ja siu­na­ta toi­si­aan. Näin Ju­ma­la var­je­lee myös yk­si­näi­sel­lä pai­kal­la. Hän on lu­van­nut pi­tää omis­taan huo­len, va­kuut­ti Nis­ka­nen.

Nis­ka­nen to­te­si uu­den tek­nii­kan aut­ta­van kuu­le­maan seu­ro­ja In­ter­ne­tin vä­li­tyk­sel­lä. Myös pu­he­li­men vä­li­tyk­sel­lä voi ker­toa mur­heet ja kuul­la evan­ke­liu­mia. Ju­ma­la lah­joit­taa rau­han­sa evan­ke­liu­mis­sa.

– Kai­paus tois­ten us­ko­vais­ten yh­tey­teen säi­lyy. On tär­ke­ää, et­tä lä­hel­lä on kui­ten­kin saat­to­mie­hiä tu­ke­mas­sa, nos­ta­mas­sa ja siu­naa­mas­sa evan­ke­liu­mil­la.

Kiu­sauk­sia on kai­kil­la

Sun­nun­tai­na Ala­jär­ven kir­kos­sa saar­na­si Os­mo Lep­pä­nen. Päi­vän teks­ti ker­toi sii­tä, kuin­ka Jee­sus paas­to­si 40 vuo­ro­kaut­ta erä­maas­sa. Sie­lun­vi­hol­li­nen kiu­sa­si hän­tä siel­lä mo­nel­la ta­val­la ve­do­ten Ju­ma­lan sa­naan, mut­ta Jee­sus ei lan­gen­nut.

– Kiu­sauk­set ovat meil­le kai­kil­le tut­tu­ja. Olem­me omal­ta puo­lel­tam­me lan­ke­a­vai­sia, ja tätä kiu­saa­ja käyt­tää hy­väk­seen. Ju­ma­lan en­ke­lit pi­ti­vät huol­ta Jee­suk­ses­ta. Sa­moin Ju­ma­la on pi­tä­nyt huol­ta meis­tä tä­män vai­ke­an ko­ro­na-ajan ko­et­te­le­muk­sis­sa.

Lep­pä­nen muis­tut­ti, et­tä Jee­sus val­mis­ti ih­mi­sil­le pe­las­tuk­sen.

– Jee­sus täyt­ti Ju­ma­lan lain mei­dän edes­täm­me. Se, joka jak­saa us­koa, pää­see pe­ril­le. Evan­ke­liu­mia saar­na­taan kai­kil­le, sil­lä olem­me kel­vol­li­sia Ju­ma­lal­le yk­sin us­kos­ta ja yk­sin ar­mos­ta.

Kaarina Höykinpuro

6

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En lukenut viestiä, mutta jo otsikon perusteella voi sanoa viimeaikaisista puheista ym. päätellen, että yksinäisyydestä puhutaan ja paljon. Siitä ollaan tekemässä ongelma, mitä se ei ole. Pari viikoa sitten kuulin nettiseuroissa erään puhujan saarnaavan yksinäsyydestä Jumalan antamana koettelemuksena. Aika kummallista tulkintaa asiasta yleisellä tasolla Jäin miettimään, että mikä on tällaisen puheen syvempi tarkoitus, koska tiedän ,että yksinäisiä jopa kadehditaan. Ja moni yksinäinen ei mistään hinnasta vaihtaisi elämäänsä "vastaankävelevän" perheellisen kanssa. Nämä ovat kyllä todella henkilökohtaisia asioita, joista jokainen päättää itse.

      • Anonyymi

        Jumalan antamana koettelemuksena on saamani käsityksen mukaan saarnattu myös hoitokokousväkivalta. Hoitamiset olivat kuitenkin itse pirun aikaansaannoksia eivätkä Jumalan antamia koettelemuksia. Siinä on valtava ero.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumalan antamana koettelemuksena on saamani käsityksen mukaan saarnattu myös hoitokokousväkivalta. Hoitamiset olivat kuitenkin itse pirun aikaansaannoksia eivätkä Jumalan antamia koettelemuksia. Siinä on valtava ero.

        Eikö Jumala saa pirua kuriin kun antaa riehua tolla tavalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö Jumala saa pirua kuriin kun antaa riehua tolla tavalla?

        No kyllä hyvä Jumala sen laittaisi kuriin tai ei antaisi sille toiminta valtuuksia ollenkaan.
        Kaikki ei vaan ymmärrä tätä asiaa.


    • Tuntuu melkolailla huolettomasti tuo epäjumalanne suhtautuvan välihenkilöihinsä.

      https://yle.fi/uutiset/3-11820290

      Umpisokea (epäjumalan armosta tietenkin) pappi jäi bussin alle, eikä siinä vielä kaikki, helppoheikkiepäjumala katsoi tarpeettomaksi opaskoirankin.

      Jess, jessus!

    • Anonyymi

      Näin. Niinhän se meni. Lapsilla on silmissänsä kaivot. Ei idiooteille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1485
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe