Maailman laajuinen vedenpaisumus on totta

Vedenpaisumuksen todellisuus

Mikäli tapauksen kertoja olisi halunnut kuvata mailmanlaajuista tulvaa, hän olisi käyttänyt niitä ilmaisuja, joita Raamattukin käyttää. Raamattu kertomusta ei voi mitenkään tulkita niin, että ilmoitettaisiin jonkin joen tulvineen yli äyräidensä.

Tulva todetaan maailmanlaajuiseksi yli 30 kertaa

Maailmanlaajuinen sade ei voisi kestää nykyään 40 vuorokautta.

Jotta arkki saatiin ajelehtimaan, vettä tarvittiin ainakin 7000mm. Vahvuinen kerros.

Kun rankkasade jatkuin vedet paisuivat suuresti maanpäällä. Ilmaisu on melko voimakas mikäli se tarkoittaa vain paikallista tulvaa.

Olisi ollut mieletöntä rakentaa arkkia 120 vuotta vain paikallista tulvaa varten.

Tekstissä käy ilmi, että se on silminnäkijöiden kirjoittama ja he kuvaavat selvästi maailmanlaajuista mullistusta.

Vedet peittivät kaikki korkeat vuoret taivaan alla niin, että arkki saattoi ajelehtia niiden yli. Silloisen maailman vuorten korkeutta Raamattu ei ilmoita, mutta mainitsee niiden peittyneen. Vesimassat ovat aiheuttaneet valtavan eroosiota ja madaltaneen myös silloisia vuoria.

Silloin hukkui kaikki liha, joka maan päällä liikkui. Tämä voi toteutua ainoastaan maailmanlaajuisen tulvan yhteydessä.

Kaikki ihmiset hukkuivat/kuolivat. Paikallisessa tulvassa näin ei olisi käynyt.

Vedet saivat vallan ja paisuivat suuresti maan päällä ja vallitsivat maan päällä 150 päivää. Mikään paikallinen tulva ei vallitse 150 päivää.

Arkki pysähtyi Araratin vuorille vasta kun vedet alkoivat väistyä. Araratin vuorilla on 4500 metrin korkeudessa ns. tyynylaavaa, jota syntyy vain vedenalaisissa tulivuortenpurkauksissa. Kautta maailman useiden vuorten huipuilta on löydetty merieläinten fossiileja.

Noan lähettämä kyyhkynen ei löytänyt paikka, jossa lepuuttaa jalkaansa vaikka vedet olivat jo väistyneet neljän kuukauden ajan.

Kesti yli vuoden ennen kuin tarpeeksi maata oli tullut näkyviin niin, että arkista voitiin lähteä. Kaiken yllä olevan valossa on käsittämätöntä, että henkilöt jotka väittävät uskovansa Jumalan sanaan, voivat samalla esittää vedenpaisumuksessa oli kyse vain paikallisesta tulvasta. Ainoa selitys tälle lienee se, että he eivät kestä tiedemaailman ivaa ja rakastavat ihmiskunniaa enemmän kuin Jumalan kunniaa.

Maailman laajuisaa vedenpaisumusta tukevat myös seuraavat seikat.

Jumala lupasi, ettei hän koskaan lähetä vedenpaisumuksen kaltaista tulvaa. Mikäli on kysymyksessä paikallinen tulva silloin on Jumala rikkonut lupauksensa toistuvasti.

Uusi Testamentti käyttää vedenpaisumuksesta kreikankielistä sanaa ”kataklysmos” Tarkoittaa kaiken tuhoavaa mullistusta. Kreikankielistä tulva sanaa ei käytetä.

Tulvan jälkeinen sää muutokset ovat juuri sellaisia kuin maapalloa ympäröineen höyryvaipan alassatamisessa seuraisi tuulet, sateet, selvät vuodenaikojen erot ja pilven sateenkaaren ilmestymisen. Olisi todella ihme jos paimentolaiset olisivat nuotiolla keksineet nämä tarinat omasta päästään?

Ihmisen elinikä alkoi laskea vedenpaisumuksen jälkeen.

Jeesus vahvisti vedenpaisumuksen.

36

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokin nyt ei täsmää Arto777:n tieteellisessä tutkimuksessa. En nyt osaa äkkiseltään sanoa, oliko virhe tarvittavan veden määrässä (7000mm = 7m), joka peitti korkeimmatkin vuoret (9km) vai tapahtumaa todistaneet ja ikuistaneet silminnäkijät, joiden kaikkien piti olla kuolleita, koska kyse ei ollut paikallisesta tulvasta. Joissakin muissakin kohdissa on pienen pieniä epäselvyyksiä, mutta muuten kirjoitus sopii oikein hyvin hengenheimolaisten palstalle.

      • ". En nyt osaa äkkiseltään sanoa, oliko virhe tarvittavan veden määrässä (7000mm = 7m), joka peitti korkeimmatkin vuoret "

        Luit ja ymmärsit väärin. Tarkoittaa että 7000mm tarvittiin vettä, jotta Noan arkki lähti liikkeelle.


      • Arto777 kirjoitti:

        ". En nyt osaa äkkiseltään sanoa, oliko virhe tarvittavan veden määrässä (7000mm = 7m), joka peitti korkeimmatkin vuoret "

        Luit ja ymmärsit väärin. Tarkoittaa että 7000mm tarvittiin vettä, jotta Noan arkki lähti liikkeelle.

        Ymmärsin kyllä oikein, että kuvailemasi arkki painoi enemmän kuin MS Viking Grace (~60 000 tonnia), kun arkin syväys olisi ollut ilmoittamasi 7 metriä. Oli kyllä Nooalla hikinen urakka, jonka päätteeksi arkin eri rakenteet olivat enemmän tai vähemmän lahonneet ja arkki ei siten ollut merenkulkukelpoinen. Katsos, on täysin luonnollista, että kaadettu puu lahoaa nopeasti vastoin kaikkia odotuksia.

        Olisi kiva myös tietää, miten kävi silminnäkijöille, jotka sanojesi mukaan olivat ikuistamassa tapahtumaa historian kirjoihin. Pääsivätkö ne jonkinlaiseen todistajansuojeluun vai kuolivatko sittenkin, kuten kaikki muutkin ihmiset, koska tiesivät liikaa?! Kaikin puolin jännä dekkaritarina.


    • Anonyymi

      "Tulva todetaan maailmanlaajuiseksi yli 30 kertaa"

      Vanhan testamentin ajan "koko maailma" eli maailman laajuinen ei tarkoita maapallonlaajuista, sillä sen ajan ihmiset tarkoittivat maanlaajuisella Egyptin, Syyrian, Vähän aasia ja Israelin kattavaa maa-alaa. Asia käy esille Vanhasta testamentista useasta eri kohdasta.

      Kun tämä tiedetään, koko maapallon laajuiselta tulvalta putoaa pohja pois. On tietysti mahdollista, että tulva oli maapallon kattava mutta Raamattu ei sano mitään sellaista. On siis mahdotonta Raamatun perusteella sanoa oliko tulva maapallon laajuinen vai ei.

      Te eksytte kun ette tunne Raamatun historiaa. Eli tässä tapauksessa itse Raamattua.

      • Tämä esim. todistaa, että maa on pallo. Koska vedenpaisumus ei olisi ollut mahdollinen lätteässä maassa. Eikä vuodenajat, jotka tulivat vedenpaisumuksen jälkeen.

        Sinä et tunne Raamatun historiaa.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Tämä esim. todistaa, että maa on pallo. Koska vedenpaisumus ei olisi ollut mahdollinen lätteässä maassa. Eikä vuodenajat, jotka tulivat vedenpaisumuksen jälkeen.

        Sinä et tunne Raamatun historiaa.

        Se, että maapallo on pallo, ei todista yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Arto777 kirjoitti:

        Tämä esim. todistaa, että maa on pallo. Koska vedenpaisumus ei olisi ollut mahdollinen lätteässä maassa. Eikä vuodenajat, jotka tulivat vedenpaisumuksen jälkeen.

        Sinä et tunne Raamatun historiaa.

        Etpä taida juuri tuntea Raamatun historiaa sinäkään. Lue vaikkapa tämä alkajaisiksi jos aihe kiinnostaa. Oheisessa artikkelissa kerrotaan myöskin tuon vedenpaisumuslegendan todennäköinen alkuperä sekä paljon muuta mistä et ole ehkä ikinä kuullutkaan.
        https://baabelintorni.blogspot.com/2019/04/matkani-raamatun-historiaan-teki.html?m=1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etpä taida juuri tuntea Raamatun historiaa sinäkään. Lue vaikkapa tämä alkajaisiksi jos aihe kiinnostaa. Oheisessa artikkelissa kerrotaan myöskin tuon vedenpaisumuslegendan todennäköinen alkuperä sekä paljon muuta mistä et ole ehkä ikinä kuullutkaan.
        https://baabelintorni.blogspot.com/2019/04/matkani-raamatun-historiaan-teki.html?m=1

        Kukaan ei pysty todistamaan sitä, että Raamatun vedenpaisumus olisi vain kopioitu jostakin muusta kulttuurista. On hyvin mahdollista, että nuo kaikki kertomukset kertovat samasta tapahtumasta. Kukin omalla tavallaan.

        On naivia olettaa, että Vanhan testamentin ihmiset olisivat eläneet kuplassa, jossa he eivät olisi kuulleet omaa historiaansa ja kertomuksia sen aikaisesta maailmasta. Tottakai he tunsivat sumerilaiset kertomukset. Onhan niitä käytetty hyväksi kun on tehty tunnetuksi Raamatun ajan tapahtumia. He tunsivat paljon muitakin kertomuksia. Ilman muuta nämä kertomukset heijastuivat heidän ajatusmaailmaansa ja uskomuksiinsa.

        MUTTA sinä et pysty mitenkään todistamaan sitä, että vedenpaisumusta ei tapahtunut. Viitteet muiden kertomusten tapahtumiin ovat juuri sitä...vain viitteitä. Ne eivät todista mitään muuta suuntaan tai toiseen muuta kuin sen, että Raamatun ajan ihmiset tunsivat aikalaistensa historiaa ja kulttuureja. Näin oli myös Uuden testamentin kanssa. Uudessa testamentissa on paljon sanasta sanaan lainauksia aikansa pakanallisesta kirjallisuudesta.


    • Anonyymi

      Kerro.Jos vesimassa ja tulva oli maailman laajuinen . Mihin vesi hävisi? Ymmärtänet ettei maan pintakaan ole tasainen ja siten vesimassan paksuus vaihteleva............

    • Anonyymi

      1Moos.7:20 Viisitoista kyynärää vesi nousi vuorten yli, niin että ne peityivät. Raamatun mukaan, vuoret olivat veljeksiä.

    • Anonyymi

      Ymmärrätkö miten suuri vesimassa tarvittaisiin merenpinnasta alkaen peittämään Suomen alleen?Tämä maailman laajuisesti.

      • Anonyymi

        Raamattu kertoo, että syvyyden lähteet puhkesivat ja tämä aiheutti sateet. Aivan viimeaikoina tiede on löytänyt maan sisältä valtavat vesivarastot. Ehkäpä juuri Nooan aikaan, ohut maankuori romahti joistain kohdin alas, jolloin kuumaa vettä ja höyryä suihkusi korkealle. Navoille satoi valtavasti lunta, aiheuttaen jääkauden. Lämpimille alueille satoi lämmintä vettä. Mantereet erosivat ja liukuivat erilleen, melko nopeasti. Lämmin vesi, sulatti kilometrien paksun jään melko nopeasti. Valtavat tsunamit hautasivat eläimet nopeasti mutaan, koska kaikki fossiilit on todettu syntyneen samaan aikaan . Jatkuvat tsunamit koversivat vuoriin kanjoneita, joita näkyy runsaasti, joka puolella, esim. Colorado, jonka seinillä näkyvät kerrostumat, todistavat tsunamien voimasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu kertoo, että syvyyden lähteet puhkesivat ja tämä aiheutti sateet. Aivan viimeaikoina tiede on löytänyt maan sisältä valtavat vesivarastot. Ehkäpä juuri Nooan aikaan, ohut maankuori romahti joistain kohdin alas, jolloin kuumaa vettä ja höyryä suihkusi korkealle. Navoille satoi valtavasti lunta, aiheuttaen jääkauden. Lämpimille alueille satoi lämmintä vettä. Mantereet erosivat ja liukuivat erilleen, melko nopeasti. Lämmin vesi, sulatti kilometrien paksun jään melko nopeasti. Valtavat tsunamit hautasivat eläimet nopeasti mutaan, koska kaikki fossiilit on todettu syntyneen samaan aikaan . Jatkuvat tsunamit koversivat vuoriin kanjoneita, joita näkyy runsaasti, joka puolella, esim. Colorado, jonka seinillä näkyvät kerrostumat, todistavat tsunamien voimasta.

        Suosittelisin perehtymään esim geologiaan hieman lisää ennen kuin nolaat itseäsi enempää...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu kertoo, että syvyyden lähteet puhkesivat ja tämä aiheutti sateet. Aivan viimeaikoina tiede on löytänyt maan sisältä valtavat vesivarastot. Ehkäpä juuri Nooan aikaan, ohut maankuori romahti joistain kohdin alas, jolloin kuumaa vettä ja höyryä suihkusi korkealle. Navoille satoi valtavasti lunta, aiheuttaen jääkauden. Lämpimille alueille satoi lämmintä vettä. Mantereet erosivat ja liukuivat erilleen, melko nopeasti. Lämmin vesi, sulatti kilometrien paksun jään melko nopeasti. Valtavat tsunamit hautasivat eläimet nopeasti mutaan, koska kaikki fossiilit on todettu syntyneen samaan aikaan . Jatkuvat tsunamit koversivat vuoriin kanjoneita, joita näkyy runsaasti, joka puolella, esim. Colorado, jonka seinillä näkyvät kerrostumat, todistavat tsunamien voimasta.

        "Aivan viimeaikoina tiede on löytänyt maan sisältä valtavat vesivarastot. "

        Aivan, mutta vesi on sitoutunut ringwoodiitti-mineraaliin, eikä vello vapaana. Siellä ei siis ole mitään lähteitä. Kun se löydettiin, moni uutinen puhui kyllä "merestä" tai vastaavasta, ja sitten kreationistijulkaisut alkoivat järjestelmällisesti kierrättää valhetta, että "syvyyden lähteet" olisivat löytyneen.
        Eikä se mitenkään selitä vedenpaisumusta: ensin veden pitäisi vapautua ringwoodiitista, nousta maan pinnalle noin 500 kilometrin syvyydestä, ja sitten vielä tulvan jälkeen palautua maan syvyyksiin ja sitoutua taas ringwoodiittiin.

        " Mantereet erosivat ja liukuivat erilleen, melko nopeasti."

        Ja tuollaisen tapahtuman yhteydessä kitka olisi sulattanut mannerlaatat. Maailman suurin kreationistijärjestö Creation Ministries International (joka on mm. Suomen Luominen-lehden taustajärjestö) pitää sivuillaan listaa väitteistä, jotka ovat niin valheellisia ja noloja, että kreationistien ei pidä missään nimessä käyttää niitä. Väite mannerlaattojen katastrofaalisesta eroamisesta on listalla. Onko maailman suurin kreationistijärjestö mielestäsi väärässä:
        https://creation.com/arguments-we-think-creationists-should-not-use#peleg

        "Valtavat tsunamit hautasivat eläimet nopeasti mutaan, koska kaikki fossiilit on todettu syntyneen samaan aikaan"

        Näin on todettu vain kreationistien törkeissä valheissa. Oikeasti jo 1700-luvulla havaittiin, että fossiiliusto ei ole muodostunut yhdessä tapahtumassa. Jo silloin havaittiin, että fossiilisto jakaantuu kerroksiin, joissa on selvästi erilainen eliöstö. Yksi tulva (etenkin jos siihen olisi liittynyt valtavia tsunameja) olisi sekoittanut kaikki yhteen. Näin ei ole.

        "Tulvageologialle" on täysin ylitsepääsemätön ongelma selittää ns. K/T-raja. Kyseinen tumma raja näkyy kaikissaö 65 miljoonan ikäisiksi ajoitetuissa kallioissa. Se sisältää iridiumia, joka on maankuoressa harvinaista, mutta asteroideissa yleistä. Noin kymmentä irrallista fragmenttia lukuunottamatta kaikki dinosaurus ja lentoliskofossiilit on löydetty sen alapuolisista kerroksista.


    • Anonyymi

      Joka maassa on merkkejä / todisteita miten maan kuoren pinnalla on vesimassat virranneet. Tiede tiedostaa jopa veden virtaus suunnat. Aikoinaan Rääkkylässä Kivisalmen ruoppauksen yhteydessä löysivät eri malmeja sisältäneen kivilohkareen. Tiedostaen veden virtaus suunnan maankuoressa - löydettiin kaukana lohkareen löytöpaiksta emäkallio ja siitä sytyi kaivostoiminta ja koko kaupunki Outokumpu.

      Markku Lievonen

      • Anonyymi

        Kallioiden malmiesiintymät eivät liity mitenkään vedenpaisumukseen mutta fossiilikerrostumat selittyvät hyvin vedenpaisumuksella. Niissä salamannopeasti tapahtunut tulva on vyöryttänyt maamassoja yli kasvien ja eläinten niin, että samoista fossiilikerrostumista löytyy sekä rikkinäisiä että täysin ehjiä fossiileita. Fossiilikerroatumia ei löydy tasaisesti joka paikasta ympäri maapallon. Ne ovat paikallinen ilmiö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kallioiden malmiesiintymät eivät liity mitenkään vedenpaisumukseen mutta fossiilikerrostumat selittyvät hyvin vedenpaisumuksella. Niissä salamannopeasti tapahtunut tulva on vyöryttänyt maamassoja yli kasvien ja eläinten niin, että samoista fossiilikerrostumista löytyy sekä rikkinäisiä että täysin ehjiä fossiileita. Fossiilikerroatumia ei löydy tasaisesti joka paikasta ympäri maapallon. Ne ovat paikallinen ilmiö.

        Kerro miten Rääkkylästä löydetty malmikivi olisi kulkeutunut 100km Outokumpummussa olevasta emäkalliosta? Malmikivi siis oli maapinnan syvyyksissä.

        Markku Lievonen


      • "Tiedostaen veden virtaus suunnan maankuoressa - löydettiin kaukana lohkareen löytöpaiksta emäkallio ja siitä sytyi kaivostoiminta ja koko kaupunki Outokumpu."

        Niin, tosin selvyydn vuoksi sanottakoon, että kyseessä ei ollut minkään vedenpaisumuksen virtauksien suuntien tiedostaminen, vaan jääkauden aiheuttaman eroosion tiedostaminen.

        "Kerro miten Rääkkylästä löydetty malmikivi olisi kulkeutunut 100km Outokumpummussa olevasta emäkalliosta?"

        Jääkauden aikana mannerjää repi mukanaan kallioista kiviä virratessaan eteenpäin. Saman tapatumaketjun näkee pienemmässä mittakaavassa nykyäänkin jäätiköillä.

        Olen vuosikausia kirjoitellut kreationistien kanssa ja sitä luulee ettei mikään enää yllätä, mutta silti aina välillä tulee näitä hetkiä, jolloin yllättyy että kreationistilla ei ole tiedossaan edes tällaista peruskoulu-tason yleissivistykseen kuuluvaa seikkaa.


      • Anonyymi
        Michelarkangelo kirjoitti:

        "Tiedostaen veden virtaus suunnan maankuoressa - löydettiin kaukana lohkareen löytöpaiksta emäkallio ja siitä sytyi kaivostoiminta ja koko kaupunki Outokumpu."

        Niin, tosin selvyydn vuoksi sanottakoon, että kyseessä ei ollut minkään vedenpaisumuksen virtauksien suuntien tiedostaminen, vaan jääkauden aiheuttaman eroosion tiedostaminen.

        "Kerro miten Rääkkylästä löydetty malmikivi olisi kulkeutunut 100km Outokumpummussa olevasta emäkalliosta?"

        Jääkauden aikana mannerjää repi mukanaan kallioista kiviä virratessaan eteenpäin. Saman tapatumaketjun näkee pienemmässä mittakaavassa nykyäänkin jäätiköillä.

        Olen vuosikausia kirjoitellut kreationistien kanssa ja sitä luulee ettei mikään enää yllätä, mutta silti aina välillä tulee näitä hetkiä, jolloin yllättyy että kreationistilla ei ole tiedossaan edes tällaista peruskoulu-tason yleissivistykseen kuuluvaa seikkaa.

        Ja samat yksinkertaiset perusasiat saa selittää näille pölvästeille uudelleen ja uudelleen heidän koskaan kykenemättä/haluamatta niitä ymmärtämään. Aina vaan suoltavat näitä samoja moneen kertaan kumottuja humpuukijorinoitaan ja faktat kaikuvat kuuroille korville kun niitä ei haluta uskoa.


      • Anonyymi
        Michelarkangelo kirjoitti:

        "Tiedostaen veden virtaus suunnan maankuoressa - löydettiin kaukana lohkareen löytöpaiksta emäkallio ja siitä sytyi kaivostoiminta ja koko kaupunki Outokumpu."

        Niin, tosin selvyydn vuoksi sanottakoon, että kyseessä ei ollut minkään vedenpaisumuksen virtauksien suuntien tiedostaminen, vaan jääkauden aiheuttaman eroosion tiedostaminen.

        "Kerro miten Rääkkylästä löydetty malmikivi olisi kulkeutunut 100km Outokumpummussa olevasta emäkalliosta?"

        Jääkauden aikana mannerjää repi mukanaan kallioista kiviä virratessaan eteenpäin. Saman tapatumaketjun näkee pienemmässä mittakaavassa nykyäänkin jäätiköillä.

        Olen vuosikausia kirjoitellut kreationistien kanssa ja sitä luulee ettei mikään enää yllätä, mutta silti aina välillä tulee näitä hetkiä, jolloin yllättyy että kreationistilla ei ole tiedossaan edes tällaista peruskoulu-tason yleissivistykseen kuuluvaa seikkaa.

        https://www.cbc.ca/news/technology/woolly-mammoth-diet-mystery-solved-by-dna-analysis-1.2524015
        Samaan aikaan kuin Pohjolassa oli jäääkausi, mammutit söivät auringonkukkia Siperiassa. Taisi sittenkin olla vain vedenpaisumus. joka hautasi mammutit, ennenkuin ruoka ehti sulaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        https://www.cbc.ca/news/technology/woolly-mammoth-diet-mystery-solved-by-dna-analysis-1.2524015
        Samaan aikaan kuin Pohjolassa oli jäääkausi, mammutit söivät auringonkukkia Siperiassa. Taisi sittenkin olla vain vedenpaisumus. joka hautasi mammutit, ennenkuin ruoka ehti sulaa.

        "Samaan aikaan kuin Pohjolassa oli jäääkausi, mammutit söivät auringonkukkia Siperiassa."

        Ettei nyt vain artikkelin kirjoittajalle tai haastateltavalle olisi tullut virhe. Siinä kyllä mainitaan auringonkukat, mutta nehän ovat kotoperäisiä amerikkalaisia kasveja, jotka levisivät euraasiaan vasta Kolumbuksen jälkeen.

        Mutta joka tapauksessa Siperiassa siis oli runsaampaa kasvistoa kuin on luultu, pääasiassa erilaisia vuokkoja, leinikkejä ja unikkoja, mutta myös muitakin. En tosin ihan käsitä, että miten tämä olisi jotenkin jääkauden kumoava seikka. Ellet sitten yritä vääristellä (tietoisesti tai tietämättäsi) ettei jääkausien aikana olisi ollut kesiä, jolloin kukat olisivat voineet kasvaa.

        "Taisi sittenkin olla vain vedenpaisumus. joka hautasi mammutit, ennenkuin ruoka ehti sulaa."

        Tällaisesta vedenpaisumuksesta ei vaan ole mitään todisteita. Ja sinulle on ilmeisesti mahdotonta käsittää, että maailmassa tapahtuu aivan "tavallisia" luonnonmullistuksia, joiden seurauksena eläimet hautautuvat ennen kuin niiden ruoka ehtii sulaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja samat yksinkertaiset perusasiat saa selittää näille pölvästeille uudelleen ja uudelleen heidän koskaan kykenemättä/haluamatta niitä ymmärtämään. Aina vaan suoltavat näitä samoja moneen kertaan kumottuja humpuukijorinoitaan ja faktat kaikuvat kuuroille korville kun niitä ei haluta uskoa.

        "Ja samat yksinkertaiset perusasiat saa selittää näille pölvästeille uudelleen ja uudelleen heidän koskaan kykenemättä/haluamatta niitä ymmärtämään"

        Niinhän se on. Mutta kommentoinkin lähinnä sen takia, että sivustaseuraaville tulisi selväksi, minkälaista älyllistä epärehellisyyttä ja ihan suoranaista törkeää valehtelua kreationismi on. Vuosien aikana keskusteuissa minulle on käynyt vain kerran niin, että kreationisti on oikeasti vaikuttanut kuuntelevan vasta-argumentteja. Valitettavasti yleensä on täysin mahdotonta saada kreationistia tuomitsemaan räikeätäkään valehtelua, jos tällä valehtelula vain on puolustettu kreationismia.


      • Anonyymi
        Michelarkangelo kirjoitti:

        "Ja samat yksinkertaiset perusasiat saa selittää näille pölvästeille uudelleen ja uudelleen heidän koskaan kykenemättä/haluamatta niitä ymmärtämään"

        Niinhän se on. Mutta kommentoinkin lähinnä sen takia, että sivustaseuraaville tulisi selväksi, minkälaista älyllistä epärehellisyyttä ja ihan suoranaista törkeää valehtelua kreationismi on. Vuosien aikana keskusteuissa minulle on käynyt vain kerran niin, että kreationisti on oikeasti vaikuttanut kuuntelevan vasta-argumentteja. Valitettavasti yleensä on täysin mahdotonta saada kreationistia tuomitsemaan räikeätäkään valehtelua, jos tällä valehtelula vain on puolustettu kreationismia.

        Heh ! Sitä samaa valehtelua vuodesta toiseen. Mikään ei muutu.


      • Michelarkangelo kirjoitti:

        "Ja samat yksinkertaiset perusasiat saa selittää näille pölvästeille uudelleen ja uudelleen heidän koskaan kykenemättä/haluamatta niitä ymmärtämään"

        Niinhän se on. Mutta kommentoinkin lähinnä sen takia, että sivustaseuraaville tulisi selväksi, minkälaista älyllistä epärehellisyyttä ja ihan suoranaista törkeää valehtelua kreationismi on. Vuosien aikana keskusteuissa minulle on käynyt vain kerran niin, että kreationisti on oikeasti vaikuttanut kuuntelevan vasta-argumentteja. Valitettavasti yleensä on täysin mahdotonta saada kreationistia tuomitsemaan räikeätäkään valehtelua, jos tällä valehtelula vain on puolustettu kreationismia.

        Mutta kun minä haluuuaaan uskoa luomissatuihin! Varsinainen ilonpilaaja :( Onhan näistä kretupelleistä tavallaan hieman hupiakin, eikä tälle farssille taida olla loppua näköpiirissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro miten Rääkkylästä löydetty malmikivi olisi kulkeutunut 100km Outokumpummussa olevasta emäkalliosta? Malmikivi siis oli maapinnan syvyyksissä.

        Markku Lievonen

        Helposti, koska jääkausi.

        Rääkkylässä ei ole fossiilikerrostumia, joten siellä ei ole ollut vedenpaisumustakaan.


      • Anonyymi
        Michelarkangelo kirjoitti:

        "Ja samat yksinkertaiset perusasiat saa selittää näille pölvästeille uudelleen ja uudelleen heidän koskaan kykenemättä/haluamatta niitä ymmärtämään"

        Niinhän se on. Mutta kommentoinkin lähinnä sen takia, että sivustaseuraaville tulisi selväksi, minkälaista älyllistä epärehellisyyttä ja ihan suoranaista törkeää valehtelua kreationismi on. Vuosien aikana keskusteuissa minulle on käynyt vain kerran niin, että kreationisti on oikeasti vaikuttanut kuuntelevan vasta-argumentteja. Valitettavasti yleensä on täysin mahdotonta saada kreationistia tuomitsemaan räikeätäkään valehtelua, jos tällä valehtelula vain on puolustettu kreationismia.

        Uskovaiset ovat kovia valehtelemaan Jumalansa puolesta.

        Arkeologiassa tämä tulee hyvin esille. Uskovaisille kerrotaan puolitotuuksia, jotka tukevat kristinuskoa mutta jätetään kertomatta se toinen puoli, jonka takia se kerrottu asia onkin itseasiassa suurta arvausta vailla todellisia todisteita.

        Asia on tullut hyvin esille myös kuolleen meren kääröjen tulkinnassa. Ensimmäiset 80 vuotta niiden löytymisen jälkeen niitä ei päästetty ketään tutkimaan. Tutkimukset tehtiin salassa ja julkisuuteen päästettiin vain tietoa, joka tuki kristinuskoa. Vasta viimeiset noin 30 vuotta niitä on pääty tutkimaan muidenkin toimesta ja sieltä on löytynyt paljon arvokasta tietoa, joista osa on kumonnut kristinuskon valheopetuksia.

        Kysyisinkin näiltä ns kristityiltä, että onko sinun uskosi niin heikko, että menetät sen jos kuulet totuuksia Raamatun ajan historiasta? Onko sinun Jumalasi niin heikko, että hänen puolestaan on valehdeltava, ettei totuus tulisi ilmi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helposti, koska jääkausi.

        Rääkkylässä ei ole fossiilikerrostumia, joten siellä ei ole ollut vedenpaisumustakaan.

        Mistä se jääkausi, jos ei ole vedenpaisumustakaan????? Jääkauden toeutuminen vaatii jo paljon vettä maanpinnalle......................


    • Totta totta on vedenpaisumus ollut ja ateisteille tiedoksi ,jotka luulette omassa viisaudessa asiat tietävän ,että Jumala salli syvyydet aueta ja Jumala joka on Luonut kaiken voi kyllä nostaa vedet ja laskea ,miten haluaa.

    • Ehhehheheheeh ;)

      Jaa että "rankkasateiden ansiosta vedenpinta nousi".

      Jokaineinen vesipisara, joka taivaalta tippuu, on noussut ensin maasta.
      Mitään vettä ei siis tule maan ulkopuolelta.
      On olemassa aineen häviämättömyyden laki.

      Kerrot maan olevan pallo, mutta Raamatun mukaan maa on littana ja roikkuu neljän pilarin varassa.
      Kysynkin sinulta Arto, että mihin ne pilareiden toiset päät on kiinnitetty, kun sitä ei Raamatussa kerrota?

    • Anonyymi

      Yksi pieni kysymys: Araratin korkeus on nykyisestä vedenpinnasta reilut 5 km. Maapallon pinta- ala on noin 5101000000 neliökilometriä. Jotta vedet nousisivat edes lähelle Araratin huippua, vettä tarvittaisiin kaiken nykyisin olevan veden lisäksi noin 25505000000 kuutiokilometriä eli 25505000000000000 kuutiometriä.
      Se kysymys on, että mistä tämä vesi tuli ja minne se hävisi?

    • Anonyymi

      Jes.54:9 Sillä nämä on minulle, niinkuin olivat Nooan vedet: niinkuin minä vannoin, etteivät Nooan vedet enää tulvi maan ylitse, niin minä vannon, etten enää vihastu sinuun enkä sinua nuhtele. Nooalla oli vähän, isoppi pissahätä, joka teki tulvat.

    • Anonyymi

      Ps.29:10 Biblia (1776) Herra istuu vedenpaisumuksen päällä: Herra pysyy Kuninkaana ijankaikkisesti. 1Moos.6:17 Sillä katso, minä annan vedenpaisumuksen tulla yli maan hävittämään taivaan alta kaiken lihan, kaiken, jossa on elämän henki; kaikki, mikä on maan päällä, on hukkuva. Raamatun mukaan, kaikki eivät hukkuneet, siis Ramattun sana, on valhetta. Kuika kalat voivat hukkua?

    • Anonyymi

      Sumerin tulvatarina. 13 000 vuotta sitten tapahtuneen meteoriittikatastrofin jälkeen koettiin äkkinäinen jäätyminen joka kesti reilun 1000 vuotta. Kun pohjoisessa jäätikkö kasvoi entisestään meren pinta laski. Asutusta muodostui Lähi-Idässä ja Vähässä Aasiassa alueille jotka ovat nyt meren alla. Mannerjäiden sulaessa meri palasi nykyiselle tasolle, jopa ylemmäksi, syntyi tulvatarina. https://www.youtube.com/watch?v=s_fkpZSnz2I&t=580s&ab_channel=TheOrientalInstitute

    • Anonyymi

      Jeesuskin uskoi vedenpaisumukseen. Miksen sitten minä?

    • Anonyymi

      Siellä ne rahtialukset kuljettaa tavaroita maailman merillä ja johtaja Börns on huolissaan kun laivat kulkee Helsingin ja Tukholman edustalta kansainvälisellä merialueella Jumalaa tai ei niin tavarat liikkuu kädestä toiseen kannattaa kouraista kunnolla niin on tyytyväisyys taattu.

    • Anonyymi

      1Moos.7:11 Ja sinä vuonna, jona Nooa oli kuudensadan vuoden vanha, sen toisena kuukautena, kuukauden seitsemäntenätoista päivänä, sinä päivänä puhkesivat kaikki syvyyden lähteet, ja taivaan akkunat aukenivat 1Moos.8:2-3 Ja syvyyden lähteet ja taivaan akkunat sulkeituivat, ja sade taivaasta taukosi. Ja vesi väistyi vaistymistään maan päältä; sadan viidenkymmenen päivän kuluttua alkoi vesi vähentyä. Jes.24:18 Joka pakenee kauhun ääntä, se putoaa kuoppaan, ja joka kuopasta nousee, se puuttuu paulaan. Sillä korkeuden akkunat aukenevat ja maan perustukset järkyvät. Mal.3:9-10 Te olette kirouksella rirotut, kun te, koko kansa, riistätte minulta. Tuokaa täydet kymmenykset varasohuoneeseen, että minun huoneessani olisi ravintoa, ja sitten koetelkaa minua, sanoo Herra Sebaot: totisesti minä avaan teille taivaan akkunat ja vuodatan teille siunausta ylenpaltisesti. Job.38:16-17 Oletko astunut alas meren lähdesuonille asti ja kulkenut syvyyden kuilut? Ovatko kuoleman portit sinulle paljastuneet, oleko nähnyt pimeyden portit?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe