Alibay - kun Kiina pysäytti hallitsemattoman rikastumisen

Kiina on vuosituhansia vanha korkeakulttuuri, joka muuttui puhemieheksi yltäneen Mao Zedong' in ja oman sisällissotansa myötä kommunistiseksi - maolaiseksi, kaikkine kokeiluineen toveriaatteesta, jossa "kaikilla olisi tasapäisinä hyvä olo ja kohtuullinen elämä".
.
HS-otsikko: "Miljardööri Jack Ma pilkkasi Kiinan pankkeja, ja pian sen jälkeen hän katosi – syynä on se, että Man yritys oli uhka Kiinan pankkijärjestelmälle"
.

Maailma muuttui Kiinan sisällissodan ja sen pitkän marssin kokeneen Deng Xiaoping' in myötä. Deng aloitti maailmanhistorian suurimman ja nopeimman muutosprosessin ja tänään 1,4 miljardinen Kiinan kansa on maailman suurin talous (IMF - bkt/PPP - 2015).

Deng oli kannustanut kiinalaisia: "Menkää ja rikastukaa"

Näin kävi ja monet ylsivät miljardööreiksi, kuten Jack Ma, joka alun epäonnistumisistaan huolimatta oivalsi verkkojen merkityksen ja uteliaat kiinalaiset vastasivat kutsuun. Verkko-alusta Alibabasta tuli suurin. Kun kiinalaiset ovat innokkaita kännyköiden käyttäjiä - syntyi helposti suurimmat kuluttajarahavirrat, ja niiden hallintaan maksujärjestelmät.

Kaikki tämä - verkkokaupat, verkkoalustat kuin maksu- ja tilastointijärjestelmät kutoutuivat yhteen myös tilaus- ja logistiikkaosien kanssa. Näin syntyi maailman suurin yhtenäinen kauppa-alusta, jossa raha liikkui, keräytyi ja vaihtoi tiliosoitetta. Oli myös syntymässä Kiinan voimapankkien kilpailija.

Suomessa koettiin samankaltainen ilmiö jo 1999, kun Dynexco yhtiö oivalsi, että pankit voidaan kuluttajan näkökulmasta kiertää ja poistaa muun muassa tuolloin monille kiusalliset, mutta pankeille hyödylliset "pankkipäivät".

Dynexco oli "kauppa-alusta", se loi mahdollisuuden maksaa kännykällä - se oli suora rahansiirto kuluttajalta tuottajan tilille, joka olikin Dynexcossa. Näin mennen Dynexco olisi noussut kilpailijaksi perinnepankeille. Tämä pioneerityö ja tuotekehitys maksoivat kymmeniä miljoonia - markkoja.

Visa ja suuret pankit eivät tykänneet Dynexcosta

Dynexco oli ikään kuin Alibay, mutta Suomessa. Kiinalainen ZTE oli näkemästään hyvin kiinnostunut, olisi halunnut yhteistyötä. Dynexco ei reagoinut, mutta idea siirtyi Kiinaan jo vuonna 2001!

.
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007872187.html -
.


...
26677

9

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luoma tuntuu tietävän kaiken Kiinasta!

      ZTE?

      • Anonyymi

        Yksi Kiinan suurista tietoliikenneosaajista ja valmistajista.


    • Anonyymi

      Jack Ma: n elämän alkuvaiheisiin kannattaa tutustua.

      • Anonyymi

        oli alussaan epäonnistuja, nyt maailman rikkain


    • Anonyymi

      "Menkää ja rikastukaa" ... ! -Deng

      Tämä kätkee sen salaisuuden!

    • Anonyymi

      Maailman suurimmat ottelevat paikasta kuluttajien kukkaroissa – kiinalainen verkkokauppa Alibaba on jättiläinen, kuten myös amerikkalainen alan uranuurtaja – kirjakaupasta lähteneenä – Amazon, jonka tasearvo käväisi yli biljoonassa dollarissa, ollen vajaa 800 miljardia euroa. Alibaban tasearvoa on vaikea määritellä todellisuudessa, se ollen kuitenkin volyymiltaan maailman suurin.

      Alibaba on kiinalainen uranuurtaja, jonka omistajan sanotaan olevan maailman rikkain – alussaan herra Jack Ma ei onnistunut katukauppakokeiluissaan, ”lähes kaikki epäonnistuivat”, mutta sitten jokin yhdisti kaikki kohdalleen ja loppu onkin historiaa.

      Toimitusjohtaja Jack Ma tekee läheistä yhteistyötä Kiinan Keskushallinnon kanssa, ollen markkinatalousyritystoiminnan protoresepti, kokeilukenttä kuin huomisen kaupallislogistiikan ennustaja Kiinassa.

      Kiinassa on salainen tutkimus- ja päätösesittäjäkomitea, jonka arviointiaikajana on 100 vuotta … Alibaballa on sinne suuri vaikutus --- Alibaba kaikkinensa on läheisessä yhteydessä kolmen kokonaisuuteen: Baidu, WeChat ja China Mobile [EKSTRA 1] ...


      Amazon

      Helsingin Sanomat kertoi 1000 miljardin ylityksestä – pörssiarvona ---
      Verkkokauppa Amazon nousi yli biljoonan dollarin arvoiseksi toisena amerikkalaisyhtiönä Applen jälkeen
      ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005815580.html – HS-toimittaja Juha-Pekka Raeste

      Lukijakommentti Ilkka Luoma – 4.9.2018 - 21:33
      Tasearvo kertoo vain odotukset ja aikajanallinen kurssikäyrä kehityksen ja/ tai odotuksen suunnan. Tuolla "biljoonalla" ei ole mitään tekemistä reaaliarvon kanssa, siis siitä käteisen määrästä mikä lohkeaisi, jos kaikki osakkeet myydään nyt ja heti. Verkkokauppamaailman suurin uutinen oli kun maailman suurin verkkokauppa alibaba käy neuvotteluja venäläisen VKontakten [1 kanssa!


      Alibaba [EKSTRA 2]

      Helsingin Sanomat kirjoitti monille yllättävästä Alibaban yhteistyömahdollisuudesta venäläisen Vkontakten kanssa ---
      FT: Alibaba perustamassa verkkokauppayhtiötä VKontakten omistajan kanssa
      ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000005813213.html - HS-toimittaja Niko Vartiainen

      Lukijakommentti Ilkka Luoma 2.9.2018 - 20:27
      Seuraavana yllätyksenä voi tulla Koillisväylä [2, Arktinen neuvosto [3 ja Kiinan jäsenyyshakemus [3 siihen. Ehkä Liinahamarin satama ja raideyhteys Jäämeren rataan [4, tai jos emme ymmärrä, niin kiinalainen tavaravirta soljuu Murmanskiin, välivarastoituu lähelle Pietaria* ja levittäytyy sieltä muualle Venäjälle ja Eurooppaan.


      Maailmalla on meneillään muutoinkin idän ja lännen kamppailu [5 maapallomme raaka-aine- ja energiavaroista – unohtamatta puhdasta nopeassa kierrossa olevaa vettä

      Yhdysvallat on ollut ja on vielä jonkin aikaa maailmanpoliisi [6 – ollen aktiivisin sotija, ja aina kaukana omilta rajoiltaan. Nytkin on käynnissä Vietnamiakin pidempi sota kaukana Venäjän ja Kiinan vieressä – Afganistanissa, jossa me suomalaiset olemme jo sodan ja konfliktin osapuoli (evp. Kenraali Gustav Hägglund ja UPI-asiantuntija Charly Salonius-Pasternak).


      Kiina seurailee viereltä hiljaa, mutta tarkkaavaisesti –

      … viritellen itselleen sopien yhteistoimintaa maailman suurimman raaka-ainevaraston Venäjän kanssa – unohtamatta juoksevaa vettä. Nyt pääotsikon mukaan verkkokaupan suurin Alibaba suunnittelee yhteistoimintaa venäläisen Vkontakten kanssa –
      Kiinassahan eivät suurelle yleisölle toimi amerikkalaiset alustat: Facebook, Twitter eikä Google – tosin Google on taipumassa yhden maailman suurimpien sisämarkkinoiden edessä – tehden ehkä Googlesta niin sanotun ”kiina-version” (?)

      Verkkokaupat ovat esikulkija myös rahanliikkeissä – ne voivat olla huomisen pankkeja – suoralainoituksen välittäjiä (ns. fellow finance) – joukkorahoitusalustoja kuin sellaistenkin palveluiden järjestelijöitä, joista emme tänään ”haista vielä hajun oirettakaan” - Radikaalia kehitystä on tapahtumassa – esimerkiksi käynee aiheen ulkopuolelta autonominen autoilu – kts. Volvo [7, joka on muuten kiinalaisomistuksessa.


      Money talks – tai kuluttajamassat ratkaisevat

      Kiinan väkilukusuhde on enemmän kuin EU ja US yhteensä, joiden suhdeluku on ~0,85/7,8, kun taas Kiinan on vastaava on ~1,4/7,8 – Jos katsomme ”lännenmiehen vastaleiriä” - BRICS-valtioita, niin niiden väkilukusuhde edustaa jo lähes puolta koko Maapallon ihmispopulaatiosta, varsinkin, jos Turkki, Indonesia, Filippiinit, Iran ja Meksiko liittyvät mukaan!


      Lännemies rakentelee sotilaallista vastakkainasettelua – häviten kisan takuuvarmasti

      Aseilla ei maailmaa paranneta, vaan yhteistoiminnalla. Kuumenevat kesät, kuivuvat maa-alueet ja kohta päälle iskevä ravintopula huutaa yhteistyötä – pienessä mittakaavassa saamme esimakua kotoisasta Suomesta, jossa maatalous on suurissa vaikeuksissa - vallankin, jos ensi kesä on kuluneen kaltainen …
      … tässä suhteessa kannattaisi olla hyvissä väleissä itään, sillä Venäjän maailman suurimmat potentiaaliset peltohehtaarit omaavana voi olla huomisen ravintoaitta [8 – monille.

      • Anonyymi

        Suomalainen maatalous ei tarvitse tuotantoa , se elää maataloustuella. Kesantopelto tuottaa hyvin , kesäloma pitkä tammikuusta joulukuuhun.
        Turha tukijussien valittaa.


      • Anonyymi

        Sinologi?


    • Anonyymi

      Asiaa näppäimistön täydeltä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe