Armeija on uskonto

Anonyymi

Suomessa uskotaan kahteen näkymättömään: toinen on Jumala, toinen on sodan uhka.

Kummallekkaan ei ole mitään perusteluja, mutta jos jätetään uskon asiat yliluonnollisina tarkastelun ulkopuolulle, voidaan kuitenkin reaalimaailmaa katsoa jos niin halutaan tehdä.

Yksinkertainen totuushan on vaan että tänne Suomeenhan ei ole kukaan hyökkäämässä, maailmallakin ovat konfliktit vähentyneet niin että eletään rauhallisinta aikaa satoihin vuosiin.

Kuitenkin tähän mielikuvitusuhkaan - aseelliseen hyökkäykseen - varaudutaan valtavilla panostuksilla ja mm. miesten pakollisella asepalveluksella joka kestää keskimäärin 8kk.

Se, että Venäjän 14 naapurimaasta Suomen kaltainen systeemi on korkeitaan Pohjois-Koreassa pitäisi kertoa vähän miten "Venäjän uhkaan" maailmalla suhtaudutaan. Suurimman osan naapureistaan Venäjä valloittaisi halutessaan helposti, mutta eipä halua näytä löytyvän.

Mikä pahinta, armeija ei ole pelkästään hyödytön vaan aktiivisesti vahingollinen: kriisitilanteessa sen toiminta tarkoittaisi lisää kuolonuhreja, maanpuolustuksen tavoitekkaan kun ei ole Venäjän hyökkäyksen torjuminen vaan sen tekeminen "mahdollisimman kalliiksi". Mutta kannattaako jonkun niin abstraktin asian kuin maan rajojen vuoksi heittää henkensä? Kuolleet eivät ainakaan itse pääse uhrauksestaan hyötymään koska maahan kuopattuja kun eivät maan päälliset asiat enää vaivaa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      PV:llä on kyllä muitakin tehtäviä kun sotahommat, mutta yhden asian olen huomannut monien suomalaisten järjen juoksussa.

      1. Venäjä hyökkää Suomeen, pistää maan matalaksi.
      Harvoin yritetäänkään selittää miksi.
      2. Jos Suomi liittyy Natoon, "olemme turvassa", ja Nato puolustaa kyselemättä Suomea. No, uskoahan saa vaikka joulupukkiin, sanotaan.
      3. Harva jos kukaan on sanonut, että yhden maan takia ei aleta värkkäämään isoa sotaa, aikuiset puhuvat sotajutuista kuin kakarat ja hokevat mainilaa, puheista tulee mieleen USA lähdössä Vietnamiin... josta se ei tiennyt juuri mitään.
      4. Uskomaton tiedon puute yleismaailmallisesta politiikasta, Venäjästä ja sotimisista, ja uskotaan virallisiin selityksiin, ei puhuta rahan vallasta, joka vaikuttaa myös Suomessa.
      5. Maan jakaminen länsi-itä"mielisiin" kuin punaiset ja valkoiset --> maan puolustuskyvyn heikkeneminen, kun omia tuomitaan Venäjän trolleiksi, pätemiselle itsensä orjuuttaneet piilottavat tyhmyytensä tietomuurin taakse. Ai mikä rehellisyys?
      6. Kovat jätkät kysyy onko suur-suomen kartta "jemmassa", mutta vaikka kaikki saataisikin, ei siihen tyydyttäisi. Kovat jätkät haluavat saada kunniaa tappamisella.
      7. Kristilliset arvot? Mitä väliä, kunhan "ryssä"... kunnes joku musta ilmestyy eteen huutaen arabiaa ja heilutellen miekkaa.
      8. Ruotsin pommi-iskut ja rikollisklaanien nousut "eivät ole ruotsin pahin turvallisuusongelma". (Riittääkö enää sanat kuvaamaan hämmästystä?)
      9. Miksi vanhan Suomen lippu on vielä tangossa? NL satelliittivaltiotkin saivat lippuunsa tietyt merkit.
      10. Kuinka kukaan ei ole huomannut, että homma on käännetty toisinpäin? Nyt tiedämme miltä neukkilaisesta tuntui. Se, jota vastaan taistelimme, muutti vain nimeä ja väriä. Nyt on läntinen "neuvostoliitto" ja siniarmeija. Ja kannattajia on, kuten heidän paheksumalla "idän ihmemaalla" oli.

      Ainoa, mitä olen oppinut kaiken puheen perusteella näkemään, on pelkkä tuhoskenaario kristinuskolle ja sen arvoille, joilla tämä maa rakennettiin sodan jälkeen.
      Mutta onko tällä väliä? Ei, koska suurin tekijä on, että kunhan hinnat ei nouse, ja palkat ei laske! Pyhä asia on kaupassa käynti ja ruuan hakeminen. Preeriaintiaanit voitettiin ampumalla biisonit.

      Venäläisille (oikeastaan kaikille ihmisille) on ihan sama kuka heitä hallitsee,
      olkoon kommunistit, fasistit tai marsilaiset,
      kunhan he saavat ostaa halpaa vodkaa,
      ja kuutta lajia makkaraa. (Zhirinovski)

      Missä mennään?

      V. 2006 Tatjana Dmitrieva (akateemikko ja YK:n johtaja Serbskii Center)... kertoi psykologisesta mielisairaiden ihmisten käytöstä lännen poliittisten tavoitteiden toteuttamiseksi. (Julie Fedor "Venäjän valtion turvallisuuskultti)

      https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007719910.html
      "...valtiollinen toimija voi ulkoistaa rahalla kybersodan hämärille tahoille, jotka voivat toimia missä päin tahansa maailmaa. Jäljittäminen on hankalaa. Taitava kyberhyökkääjä on aina kasvoton."

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16543696/aleksei-navalnyi-myrkytettiin-novitsokilla#comment-104205566
      "YLE:n ohjelmassa käsiteltiin tapaus Skripalia... Kokoomuksen Salolainen kiteytti Suomen periaatteet suhteessa Venäjään; "Suomi ei tarvitse todisteita Venäjän rikoksista. Kuulumme länteen ja meille riittää aina kun joku läntinen ystävämme syyttää Venäjää, jolloin tuemme sataprosenttisesti. Ja venäläisdiplomaatteja karkoitetaan, mikäli muutkin niin tekevät ja esittävät samaa Suomelle."

      ja:

      https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/f8b226bc-1da1-4742-a8f4-fce2d2393e28
      Kun toimittajat kysyivät YK:n turvaneuvostossa USA:ta edustavalta Nikki Haleylta, onko USA:lla parempaa tietoa tai todisteita Venäjän hallituksen osallisuudesta Lontoon hallituksen Salisburyssa tapahtuneeksi kertomiin novichok-myrkytyksiin?, niin Haley vastasi toimittajaille: ”Emme me mitään todisteita tarvitse, me luotamme Lontoon sanaan.”

      Yhteenveto: Suomella ei ole enää omaa politiikkaa... tai onko koskaan ollutkaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe