kafi future 580 -89

ttp

Onko kokemuksia ko. vaunusta? Onko rakenteeltaan kosteusvaurio-herkkä. Listailkaa plussia ja miinuksia.
Kiitoksia

27

11185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kafi

      On varmaankin surkein vaunu vuotojen takia vaikka muuten olisi ihan OK. Kyllähän niistäkin löytyy hyviä riippuu omistajista kuinka aktiivisia ovat olleet hoitamaan vaunuaan.Mutta ton ikäisiä on jo ihan läpimätiä mitä ei kannata enää edes korjata.Jos ne on kesät talvet seisonut taivas alla eikä saumoille ole tehty mitään niin HYVÄSTI

    • on..

      Plussat: todella siistiä työtä, tasokkaat verhoilut, varustelut. Miinus ------------
      todellakin lienee kaikkein "märkänemis"herkin.
      Jos on kuiva niin hyvä!

      • Esko

        Minulla 642 Kafi ihan hyvässä kunnossa. Saumoja on korjailtu...


    • karvanaamari

      Ostin viime kesänä kyseisen vaunun ja kaikki oli kohdallaan ostovaiheessa. Myöhempi, läpikotainen tarkastus osoitti hieman jotain muuta. Etunurkka oli toiselta puolelta kostunut, mutta ei hätää. Purin kalusteet pois keulasta, kostea seinämateriaali pois, kunnes löytyi kuivaa materiaalia (omassa vaunussa kosteutta vain n. 30 cm suikale nurkasta 30 cm lattiasta ylöspäin ikkunoiden tasalle), etulevyn ikkunan ympäriltä ja eikun vanerin ostoon. Vanhasta etuseinästä malli, saha käteen ja eikun saunasuojaa pintaan. Tähän vielä nätti vinyylitapetti liiman kanssa pintaan ja odottamaan asennusta. Etuseinän takaa löytyi kosteutta ainoastaan kulmasta, josta poistin suikaleen. Muut osat koko keulasta, sekä toisesta nurkasta olivat kuivia ja virheettömiä. Vettyneet styroxit pois ja huolellinen kuivaus. Uusi eristys styroxista seinään (Wurthin erikoisliimalla, sillä mm. kontaktiliima sulattaa styroxin) ja uretaania puuosien ympärille jotta ei tule kylmäsiltoja. Sitten eikun etulevy paikoilleen ja kalusteet kiinni. Tähän koko hommaan kului aikaa palttiarallaa pari päivää kesälomasta. Sen jälkeen kävin kaikki vaunun ulkopuolella olevat alumiinilistat, sekä etuikkunan yläpuolisen tiivisteen massan kanssa läpi ja hyvä tuli. Ei ole kosteutta enää näkynyt.
      Ennen massan laittoa, teippasin maalarinteipillä listojen reunat huolellisesti (n. 3 mm irti alumiinilistasta), ettei massa sotke rypyläpeltiä. Sormella massa siistiksi kumisuikaletta vasten, teppi samantien pois ja lopputulos parempi kuin uusi.
      Sain vaunun suht halvalla ja eipäs ole tarvinnut katua hankintaa. Telivaunu on erittäin hyvä vetää ja Kafihan on tunnettu lämpimänä vaununa. Tänä talvena oli kylmimmillään -30 astetta muutamana päivänä ollessamme vaunulla (vaunu laskettelukeskuksessa ) eräänä viikonloppuna ja kaasuun ei tarvinnut koskeakaan.

      Jos olet ostamassa ko. vaunua (tai mitä muuta merkkiä hyvänsä!!!), niin huomioi seuraavat asiat (etenkin jo peukalo on keskellä kämmentä, etkä halua nikkaroida):
      - katso vaunun seinät edestäpäin ja jos huomaat aaltoilua, niin voit olettaa, että seinässä saattaa olla haperot ruoteet. Etenkin pullistumat on merkki jonkin asteisesta 'vauriosta'.
      - tarkista huolellisesti tuuletusikkunoiden alustat, sekä ulkopuolelta, että sisäpuolelta. Kokeile kevyesti painamalla ja jos seinä antaa periksi, niin ruoteet eivät ole enää uudenveroiset.
      - sisäpuolelta sama homma. Jos sormenpäät painuvat seinämateriaaliin ja pinta tuntuu pehmeältä, niin kosteutta löytyy.
      - jos lattia joustaa käveltäessä sisällä, niin ei ole kyseessä mitään suurempaa. Laittiassa olevat levyt ovat vain löystyneet liimauksesta, mutta se ei menoa haittaa. Jos kuitenkin jalka menee läpi, niin...
      - jos aikaisemmat omistajat ovat fiksanneet vaunua silikonilla (ulkoa tai sisältä), niin voit olla varma, että kaikki ei ole kunnossa. Silikoni on myrkkyä alumiinille, joten on olemassa vaara, että pelti on jo syöpynyt haperoksi.
      - ulko-oven alareuna on myös syytä tarkistaa. Sormet vaan tiivisteen väliin ja tarkistus.

      Tässä vinkkiä näin aluksi. Ei muuta kuin tsemppiä vaunun ostoon:)

      P.S. Liian kriittinen ei kuitenkaan saa olla, sillä muuten vaunu jää hankkimatta

      • pyllynreikä

        Täytyy ihan kehua ja kiittää näin asiallisesta viestistä, vaikkei se minulla ollutkaan suunnattu!

        Hyvä että näillä palstoilla osataan keskustella asiallisestikin.


      • silikoni

        syövytä alumiinia se on ihan HÖPÖHÖPÖ juttua sitä on jotkut vaununvalmistajat käyttänytkin alumiinilistojen alla


      • karvanaamari

        Ja mitä hintoihin tulee, niin 11€ Wurthin liimatuubi, 25€ iso 3x1,5 m vaneri levy, 1€ tapetti rulla ja kilotavarana uusia ruuveja, hinta n. 3 € (ostin muuhunkin tarpeeseen). Ei siis kallista uudistaa vanhaa.


      • silikoni kirjoitti:

        syövytä alumiinia se on ihan HÖPÖHÖPÖ juttua sitä on jotkut vaununvalmistajat käyttänytkin alumiinilistojen alla

        Jotkut vastuuttomat vaununvalmistajat käyttää silikonia koska sitä saa alemarketista=halpaa.


      • Ho, hoo, kyllä VATIPÄÄ (mistäs tunsitkin?) huomasi mutta jos Archie Bunker=LÄSKIPÄÄ sattuu tietämään; vanhojakin vainuja on edelleen liikenteessä ja niitä myös kaupitellaan. Ongelma ei siis ole poistunut. Toisaalta jos olet tietoinen niin ko. seitsemän vuoden aikana on suomalaisiakin vaunutehtaita lopetettu, tuotanto siirretty maihin missä laatukontrolli pelaa, mikä taas on aiheuttanut työpaikkojen menetyksiä meillä täällä itsenäisessä suomessa. Taitaa olla niin että nämä uusavuttomat paikkailee vaunujaan niinkuin pikku-Matti aikoinaan autonsa renkaita - purukumilla.


    • solifer,matkaaja,polar

      Tuppaa olemaan kaikki vaunut ei kafi yksistään kosteudelle arkoja.VAUNUJA ei ole tehty kestämään ,ruuvitkin ruostuu kaikki tiivisteet ,listat,ikkunat,luukut ja koristeet päästävät veden sisään .Kodin Kylppärin silikoonit pitäs aika ajoin uusia,miksei vaunun silikooneja jotka on paljon kovemmalla rasituksella.Ostasin kafin ,hyvin varusteltuja siistejä vaunuja ja vanhakin on nykyaikaisen näköinen.Tarkastettava vaan niin kun kaikki vanhat ja uudetkin vaunut.SAA HALVALLA!!!

      • Ei ole kovin paha nakki poistaa vanhaa silikonia mutta älä missään tapauksessa laita tilalle Kodin Kylppärin silikoonia, parempia tököttejä löytyy ulkokäyttöön. Kun kerran remontoit tee se kerralla hyväksi. Ikkunatiivisteihin on Terosonilla omaa hyvää ainetta, muiltakin kyllä löytyy. Pussillinen rosteriruuveja ei nosta halvalla ostetun vaunusi loppu/kokonaishintaa.


    • KAbeFInland

      Niin, kuten edellä on tullut ilmi Kafissa parasta on, että käsistään osaava saa halvalla parhaiten varustellun ja viimeistellyn vaunun - pikku remonttia kosteuspuolella riittää kuten kaikissa tuon ikäisissä, mutta sen jälkeen se onkin ylivoimaisesti paras tuon ikäisistä varsinkin, jos on talvikäyttöä.

      Myydessä sitten taas tulee huonot puolet eteen, eli tuo kosteusmaine... vaan eipä seiso rahat kiinni vähän tarvitsevalla.

    • brrrrrr

      Vanhat Kafit näkyy menevän parhaiten kaupaksi myyntipalstoilla.Itse yhden omistaneena en koskaan ostaisi,sen verran kaameat oli kokemukset

      • mustang10

        Kerroppa mitkä olivat kaameat kokemukset?? ja miksi??


    • hhrrrrrrrr

      No tällästä:Ovi irtosi saranoiltaan,karmit ihan mädät.Reunalistat irtos kaikki alareunasta,korin alaosat ihan pehmeät,mikään ruuvi ei ottanu enää kiinni.Etulasi vuosi vettä sisään,korin alakulmat homeessa ja mädät.Oikeastaan koko kori vettyi ja homehtui parin vuoden aikana mitä se mulla oli.Ostettaessa oli ihan kohtuukuntoinen,oli varmaan pidetty katoksessa.Mulla se oli aina ulkona,varmaan sen takia niin nopeasti hajosi käsiin

    • Hyvä vaunu pilattu jo tehtaalla kun ei ole osattu saumoja tehdä! Korjautin omani ammatti liikkeessä, maksoi paljon mutta korjaaja lupasi että nyt kastu eikä homehdu. Näytti millai vaunu on tehtaalla tehty ja miten se pitäisi tehdä!

      • Anonyymi

        Kuka tämä korjaaja oli, kiitos


    • Näin Teuvalla

      Oli oikein Lohjaninsinöörien taidonnäyte. Voi v..... mikä kapistus se oli silloin meilläkin
      Perkele kun insinöörit luulit ,että raitisilma tulee ylhäältä alaspäin pattereiden päälle.
      Ei tarvita alapuolella korvaavaa ilmaa ollenkaan .
      Lohjaninsinöörit meinas luonnonsäännöt näin mullistaa .
      Olihan silloin todella kamala vehje ,ennen kuin tehtiin tehtaalla suuret muutokset
      Kaikkea Lohjaninsinööri Teuvalla keksi

    • Alde-53

      Ainoo HYVÄ vaunu on joko KABE tai Dethleffs.....ja se on kokemuksen mukanaan tuoma TIETO!

    • Anonyymi

      Voin suositella kyllä kafia jos tykkää talvi lämpimästä vaunusta. Meidän perheellä kafi future 580 vm.1991 asuntovaunu ja on lämmin myös talvellakin.

    • Anonyymi

      Ainakin ennen oli hyvä ajella vesisateella Kafin perässä kun tie oli ihan kuiva. Kafi veti kaiken veden tieltä itseensä.

    • Anonyymi

      17 vuotta vanha juttu, mutta siitä mieleen...
      Eipä ihmeesti näe enää (ennen niin yleisiä) Kafeja tai Matkaajia liikenteessä. Jos liikenteessä bongaa vanhan kotimaisen vaunun, niin se on lähes aina Solifer.

      • Anonyymi

        Kafeja ja Matkaajia valmistettiin huomattavasti vähemmän kuin Soliferia, siinä osasyy. Kafi oli aika herkkä kosteusvaurioille, joten ne ovat kadonneet aika tehokkaasti. "Pystyperä" Matkaajaa näkee vielä aika paljon, mutta niitä vanhempia ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kafeja ja Matkaajia valmistettiin huomattavasti vähemmän kuin Soliferia, siinä osasyy. Kafi oli aika herkkä kosteusvaurioille, joten ne ovat kadonneet aika tehokkaasti. "Pystyperä" Matkaajaa näkee vielä aika paljon, mutta niitä vanhempia ei.

        Kun kuulenkin nimen Kafi, niin jostain syystä näen mielikuvana pahasti kosteusvaurioituneen vaunun.


    • Anonyymi

      Onhan se paloturvallinen ;-)

    • Anonyymi

      On lisättävä Antigreexe porpyleenizlyklol. Palstavahti Joksu

    • Anonyymi

      On kyseessä LMC, ja ilmausruuveja näkyy olevan myös ylimmissä kohdissa.
      Tein pientä patterinsiirto remonttia, ja siinä jouduin hieman lirittämään nestettä purkkiin . Puhtaan näköistä se oli , mutta luulen ,että on ensiasennus liemet , ja kun on jo pitkälti toista kymmentä vuotta lämppärissä lionneet , joutaa vaihtaa. Onnistuu kuulemma täyttö paisuntasäiliön kautta. tässä rakkineessa.
      Palstavahti Joksu

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe