aivoinfarkti lääkityksestä huolimatta

Kolesteroli- ja verenpainelääkityksellä lienee tarkoitus välttää aivoinfarkti. Jos lääkitys on kohdallaan, ja saa kuitenkin aivoinfarktin, mikä voi olla siihen syynä?

13

1210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lähtötilanne on se että aivoinfarktin välttää parhaiten terveellisillä elämäntavoilla, niin että juomis- syömis- ja liikkumistavat todella ovat optimaaliset ottaen huomioon ihmisen terveystaustan ja riskitekijät.

      Jos luen viestisi sanatarkkaan niin ehdottamassasi tapauksessa ei ole ainakaan mainittu verenohennuslääkettä käytettävän. Sen puuttuminen olisi oleellinen syy miksi infarkti olisi syntynyt. Myös kohollaan olevat sokeriarvot ja tietyt lääkkeet kohottavat riskiä.

      • Anonyymi

        Katse eteenpäin jalat vievät merelle jäille


      • Anonyymi

        Ei lääkkeillä mitään 100 % suojaa saa. Lääketiede ei ole kovin eksaktia tiedettä kun sairauksiin vaikuttaa niin moni tekijä yhtäaikaa eikä kaikkia tekijöitä edes tiedetä. Ihmisen tietämys terveydestä on vielä varsin puutteellista. Verenohennuslääke voi toisaalta aiheuttaa verenvuodonkin.


      • Mitä verenohennuslääkkeeseen tulee, sitä ei ollut. Miksi olisi, kun sille ei ollut tarvettakaan. Verenpaine oli alhaalla lääkityksestä johtuen, samoin kolesterolit. Muut asiat kohdallaan, ei sukurasitusta, eikä diabetesta. Joskus tuntuu, että lääkkeitä määrätään "varmuuden vuoksi" ja herääkin epäilys, onko lääkkeissä syytä epäillä.


      • Anonyymi

        Hei, mitkä lääkkeet kohottavat infarktin riskiä?


      • Anonyymi
        Pionitar kirjoitti:

        Mitä verenohennuslääkkeeseen tulee, sitä ei ollut. Miksi olisi, kun sille ei ollut tarvettakaan. Verenpaine oli alhaalla lääkityksestä johtuen, samoin kolesterolit. Muut asiat kohdallaan, ei sukurasitusta, eikä diabetesta. Joskus tuntuu, että lääkkeitä määrätään "varmuuden vuoksi" ja herääkin epäilys, onko lääkkeissä syytä epäillä.

        Kaikille aivoinfarktin sairastaneille määrätään lopunikäinen lääkitys, joko verenohennus- tai verihiutaleidenesto.


    • Anonyymi

      Kyse monessa asiassa on todennäköisyyksistä. Eli lääkkeiden käyttäjä saa pienemmällä todennäköisyydellä kohtauksen (tai uuden kohtauksen) kuin sellainen, joka ei vastaavia lääkkeitä käytä. Kyseessä ei ole takuu. Sama juttu rokotusten kanssa. Osa sairastuu rokotuksista huolimatta rokotettavaan sairauteen.

      Kaikki sydän- ja aivotapahtumat eivät ole estettävissä elämäntavoilla. On esim. perinnöllisesti huomattavan korkeaa kolesterolia. Ennen nykyaikaisia hoitoja nämä ihmiset kuolivat veritulppiin huomattavasti muita ihmisiä nuorempina. Heille lääkitys merkitsee elämän jatkumista jopa puolet pidemmälle kuin ilman lääkitystä.

      Sekä lääketehtaat että muut terveysvalistajat antavat tietyssä mielessä harhaanjohtavaa mainontaa. Esim. jos liikunta vähentää tiettyä syöpätyyppiä 20 %, tarkoittaa se sitä, että 80 % sairastuu kyseiseen syöpään, vaikka liikkuisi. Ja jos kyseisen syövän saa vaikka 1/10 000 ihmisestä, niin sairastavuuden prosenttimäärä ei olekaan enää niin massiivinen sen mukaan liikkuuko vai ei.

      Perusterveelliset elämäntavat kannattavat aina, mutta pitkää ja tervettä elämää ne eivät 100 %:isella varmuudella anna. Joskus ennaltaehkäisevät lääkehoidot ovat ihan perusteltuja.

      • Anonyymi

        Veljeni sai laaja-alaisen aivoinfarktin. Hänellä oli todettu eteisvärinä ja korkea verenpaine. Yksi lievä infarkti oli jo takana. Ei syönyt määrättyä verenohennuslääkkettä eikä verenpainelääkettä kai ollut määrättykään. Liuotushoitoa ei voitu tehdä. Vasen puoli halvaantui. Sairaalassa sai toisen lievemmän. Oli pitkään kriittisessä tilassa. Mutta jäi henkiin. Puhe palautui jollakin tapaa ja aloitettiin fysioterapia. Tunsi ainoan vierailulla käyvän omaisensa ja puhuikin järkeviä sattuessaan olemaan hereillä. Vierailut olivat sallittuja, kun hän oli kriittisessä tilassa ja odotettiin kuolemaa. Nyt pieni terveyskeskussairaala pohjoisen käpykunnassa rajoitti vierailut kolme kertaa viikossa puoli tuntia kerrallaan. Sääntö on sama kaikille omaisille. Siinähän voi korona tarttua, kun se yksi ainoa vieraileva omainen pesee kätensä, laittaa ffp2-maskin ja kävelee potilashuoneeseen. Tärkeää on aloittaa kuntoutus alussa ja palauttaa potilaalle aiempia tapahtumia mieleen. Sitä ei hoitohenkilökunta voi tehdä. Tilanne menikin siihen, että veljeni viimeksi vieraillessani hän eli kuolleiden ihmisten maailmassa eikä puheissa ollut mitään tolkkua.


    • Anonyymi

      Aivoissa voi olla anatomisesti ahtaat suonet, esimerkiksi. Verenohennuslääke, verenpainelääke ja sydämen sykkeen tasaaja. Siinä lääkkeeni aivoinfarktin jälkeen.

    • Anonyymi

      Pitääpä kommentoida, itellä todettiin kaulavaltimon ahtauma joka ennen leikkausta ehti sitten tehdä näköhäiriötä jne. Ei onneksi kuitenkaan aivoinfarktia, TIA-kohtauksen kylläkin. Loppuelämä sitten statiinit ja ehdottomasti verenohennuslääke. Sukurasitus on kova ja sille asialle ei oikeastaan voi tehdä mitään, näillä korteilla pelattava, mitä saanut.

    • Anonyymi

      Kolesteroli- ja verenpainelääkkeet eivät suojaa aivoinfarktilta 100 %. Mutta suotuisissa oloissa ne pienentävät riskiä siltä osin kuin aivoinfarktin syynä olisi veren kolesterolipitoisuus ja korkea verenpaine. Muuta ei luvata missään.

      Korkea verenpaine vahingoittaa verisuonia kaikkialla ihmisessä ja korkea kolesteroli edistää verisuonten tukkeutumista samoin koko ihmisessä.

      • Anonyymi

        Mikä niitä verisuonia tukkeuttaa, rasva vai kalkki? Puhutaan kalkkeutuneista verisuonista.


    • Anonyymi

      Sydämen eteisvärinä on tavallinen syy aivoinfarktiin. Kun eteisvärinästä tiedetään, määrätään verenohennuslääke. Se estää veripaakkujen synnyn sydämessä eteisvärinäkohtauksen tai jatkuvan eteisvärinän aikana. Niin aivoihin ei lähde sydämestä noita paakkuja tukkimaan verisuonia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe