139.Elämä odottaa kirjoituksia

Pakko ... kehoitus ... suositus Tunnetuilla nimimerkeillä tai omalla nimellä kiitos. Mahdolliset uudet esittäytykööt

549

1798

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ns. normaalia elämäämme just ny. Pelargonioiden mullanlisäystä ja tien tsekkaamista huomiseksi eli pääseekö vai ei pääse. Silmälääkäriasemalla uhka päällä. Jos ei peru ennen 24 tuntia sovitusta ajasta, niin yli satasen sakko. Saatanan siat. Koronapiikille 30.3 molemmat peräkanaa. Kummallinen sana tuokin ... siis peräkanaa. Eilen toinen karmatuuli ja vielä kolmas, niin

   • Niinhän U;llekin nyt kävi, aika rokotuksiin saatu 1.4. ajat sitten ja eilen tuli tieto, että 1.4. myös labra ja EKG.


  • "Poliisi valvoisi liikkumisrajoituksia ympäri vuorokauden ja selvitys liikkumisen syystä voisi olla kirjallinen tai suullinen"

   Vihdoin poliisi jalkautuu

   • Työnantajalta oltava siis kirjallinen selvitys, että joudut menemään työpaikalle, suullinen itseltä, että mentävä kauppaan tai apteekkiin. Oltava varmaan kauppalappu taskussa. Reseptit ovat nykyään sähköisiä.


   • Calvados kirjoitti:

    Työnantajalta oltava siis kirjallinen selvitys, että joudut menemään työpaikalle, suullinen itseltä, että mentävä kauppaan tai apteekkiin. Oltava varmaan kauppalappu taskussa. Reseptit ovat nykyään sähköisiä.

    Kuuntelen juuri tiedonantoa hallitukselta, jossa mukana Salminen

    On niin ymmärrettävää kaikki, että ainakaan minulle ei ole mitään epäselvää


  • Sain eilen hauskan tekstarin, kun kummipoika ilmoitti vaimonsa pääsevän 4-kymppisten kerhoon, niin tämä haluaisi hankkia itselleen cyclocross-fillarin. Lahjoittamalla mieleisensä summan tietylle tilille, ei tarvitse pohtia, mitä lahjaksi, koska puoliso on itse toiveensa ilmaissut. Hänellä on melko laaja sukulais- ja ystäväpiiri, joten toive taatusti toteutuu. Eri asia miten kalliin pyörän hankkii, niitä on alle tonnista yli 5 tonnin hintaisiin. Pyörä on maastoon, että asvaltille sopiva ja aikoo siis alkaa ajaa työmatkat sillä. Järjestää kaiketi talonsa tontilla kesällä jotkut grillijuhlat, kun viime vuoden pikkujoulujuhlakin heillä jäi viettämättä koronan takia. Kumpikin puolisoista on hyvin urheilullisia, heillä on omassa kodissaankin kuntosali.

   • Ei tartte olla edes urheiluhenkinen, jos hankkii fillarin. Fillari on mainio kulkuneuvo monelle ja tiedän joidenkin "tavallisten" ihmisten ajavan läpi vuoden työmatkatkin fillarilla. Kaupunkiliikenteen muuttuva ilme on juuri se, että fillarit tulevat lisääntymään. Upeeta

    Juniori oli muutama vuosi sitten hurahtanut siihen triathloniin ja rahaa meni. Nyt siitä innostuksesta on jäljellä liikunnan ilo ja monta vielä toimivaa laadukasta, mutta kallista, laitetta.

    Sääli, ettei täällä enää ole who kertomassa sähköpyöräilyn lumosta.

    Nykyään on mahdollista kytkeä sisällä oleva pyörä tietokoneeseen tai suureen monitoriin eri vipstaakein ja anturein fillarissa. Sitten voidaan etsiä aito maantie, kaupunkinäkymä mäkineen, laskuineen ja mutkineen ja katsella samalla aitoja maisemia, kun polkee. Poljinvastus nousee, kun lähtee mäkeä ylös.


   • edson kirjoitti:

    Ei tartte olla edes urheiluhenkinen, jos hankkii fillarin. Fillari on mainio kulkuneuvo monelle ja tiedän joidenkin "tavallisten" ihmisten ajavan läpi vuoden työmatkatkin fillarilla. Kaupunkiliikenteen muuttuva ilme on juuri se, että fillarit tulevat lisääntymään. Upeeta

    Juniori oli muutama vuosi sitten hurahtanut siihen triathloniin ja rahaa meni. Nyt siitä innostuksesta on jäljellä liikunnan ilo ja monta vielä toimivaa laadukasta, mutta kallista, laitetta.

    Sääli, ettei täällä enää ole who kertomassa sähköpyöräilyn lumosta.

    Nykyään on mahdollista kytkeä sisällä oleva pyörä tietokoneeseen tai suureen monitoriin eri vipstaakein ja anturein fillarissa. Sitten voidaan etsiä aito maantie, kaupunkinäkymä mäkineen, laskuineen ja mutkineen ja katsella samalla aitoja maisemia, kun polkee. Poljinvastus nousee, kun lähtee mäkeä ylös.

    Vain mielikuvitus on rajana (ja ne hiton tärkeiden metalien riittävyys) sille, ettei tartte lähteä Alpeille ajelemaan ja liukastelemaan, vaan kotona voi nauttia kuntoillen ...

    ny syämään jauhelihakastiketta


  • Huomasin edellisen ketjun lopusta amummun kirjoituksen pyöräilijöistä ja koirista. Tälläkin parilla, jonka vaimo haluaa tuon pyörän on kaksi pikkukoiraa, asuvat Sipoon korvessa, josta matkaa siis työpaikalle erilaisia teitä. Ekaksi heiltä on kapea metsäinen soratie, jossa kaksi autoa ei mahdu ohittamaan kuin tietyssä kohdassa, sen jälkeen muutama kilometri kapeata mutkaista ja mäkistä asvalttia ilman erillistä pyörätietä, sen jälkeen valtatie, jonka reunassa erillinen pyörä/kävelytie.

   Kun pojallamme oli yhteen aikaan pieni chihuahua, se oli tosi ärhäkkä pyöräilijöille. Kerrankin pääsimme vain pihalle sen kanssa, kun pyöräilijä suhahti ohitse ja koira rähähti sen perään. Onneksi koiran hihna ei sotkeutunut pyörään. Olisi ollut kauheat seuraukset, jos pyöräilijä olisi kaatunut ja loukannut itsensä. Hänellä oli kyllä liikaa vauhtiakin siinä pihatiellä. Chihu oli kouluttamaton ja kuseksi kodissaankin pöydän ja tuolien jalat, joten poikamme vei sen viimeiselle piikille 4 vuotiaana. Olen koirakirjoista lukenut, että chihu ei pidä pyhänä kotiaankaan ja sillä on suuren koiran itsetunto, rähisee vaikka kuinka suurille koirille.

  • Kerro sitten amummu, saitko jotain oireita rokotuksesta heti taikka seuraavan parin viikon ajalta. Sinähän olet aina ottanut jokavuotiset flunssapiikitkin, me emme ole koskaan ottaneet niitäkään. Nyt hiukan askarruttaa tuo U:n piikki kun hänellä on nyt niitä jatkuvia flimmereitä, eilenkin taas todettiin. Ja hengenahdistus jatkuu. Puhuttiin jopa rytminsiirrosta. Keuhkoista ei eilisen röntgenin jälkeen todettu mitään muutoksia edelliseen.

   • Juu, kyllä minä kerron. Koskaan en mistään rokotteista ole oireita saanut, mutta kertahan se on ensimmäinenkin. Toivottavasti ei kuitenkaan tulisi kuumetta. Olisi listalla kaikenlaista hommaa viikonlopuksi. Saimme jo kakkospiikinkin ajan, joka on kesäkuussa.

    Minäkin aloin influenssarokotuksen ottamisen vasta pari vuotta sitten. Pneumokokkirokotuksen tosin otin jo viitisen vuotta sitten, kun keuhkokuume tulee usein pahan influenssan jälkitautina, etenkin vanhoille. Monille vanhoille se on koitunutkin viimeiseksi taudiksi. Flunssarokotukseen ryhdyin ihan mainoksen uhrina: meidän terkkarin nettisivuilla oli sellainen, ja minä ryhdyin toimeen. Kaksi kertaa olen sillä piikillä käynyt, mutta en tiedä onko sillä ollut vaikutusta. Influenssaa en ole saanut, mutta en sitä ole sairastanut muutenkaan pariin kymmeneen vuoteen.

    Onpa U:llasi nyt paljon hankaluuksia terveytensä kanssa! Sitä tulevaksi vähän pelkään omankin siippani kohdalla, kun ei juuri mitään ole tähän saakka ollut. Sentään pari lyhyttä sairaalakeikkaa, mutta niiden jäljiltä ei jäänyt mitään lisähoidettavaa, joten pillerin pilleriä ei hänen tarvitse napsia. D-vitamiiniakaan ei ota, pitäisi suuhun saakka kantaa. Vähän Ihmettelen, että otti rokotuksen. Ei oikein diggaa rokotuksia, mutta nyt otti piikin mukisematta. Armeijassa aikoinaan piikkejä pistettiin likuhihnalta, vastaväitteitä ei silloin hyväksytty.

    Nyt kahveeta naamaan. Ja pullaa!!


  • Ylen Arihuhta ... meniköhän oikein ? ... sanoi äsken töllössä, että pääsiäisen vietto on ongelma lähinnä keskiluokalle

   Jatkaisin mielelläni. Ongelma siis kristityille, että syödäkö uudenseelannin lammasta Lapin isossa mökissä laskettelukavereiden kanssa. Ja minkälainen riistakastike sopisi. Tai kaikkien ukulaisten kanssa, joissa kyllä saattaa olla pakanoitakin, mutta hyvin he mahtuvat samaan viimeiseen ateriapöytään rukoilemaan, että pääsis jo Thaimaaseen.

  • Kiitos Cee edellisetä Elämä-ketjusta ja tietysti tämän uuden Elämä-ketjun avaajalle myös.

   Tuosta korona-rokotuksesta sen verran, että saan sen aikanaan, koska en ole rokotevastainen. Kaikki eivät sitä ota ja suuttuvat jopa, jos sitä kyselee? Yksi minun sisaristani ei halua kuulla rokotuksista mitään. Ei ole ottanut koskaan yhtään influenssarokotustakaan. On ollut aina terve. Ei mitään lääkärin määräämiä lääkkeitäkään jatkuvassa käytössä. Mutta luonne on hyvin "pippurinen" ja mielisanoja on ettei "meitä komennella", vaikkei kukaan edes "uskaltaisi" yrittää sellaista!

   Noista flimmereistä sitten. Minulta niitä on käännetty sähköisesti hyvin usein. Alkuun käännettiin tipalla, mutta siinäkin on omat riskinsä, eikä se aina tehoakaan. Minulla ne tehosi, mutta sitä tipalla kääntöä ei voi tehdä kovin monta kertaa. Nyt eivät suostu kääntämään sähkölläkään minulta. Kai tuota sydänparkaa on rääkätty jo liikaa! Monintavoin! Tunnen suurta myötätuntoa Cee, U:tasi kohtaan. Ultrattu on minuakin ja tutkittu ja tutkittu, nyt on vain pärjättävä - vaikka tutkitaan edelleenkin.

   Nyt meille "vanhoille" ja myös vähän "nuoremmillekin" annetaan tuota parasta mahdollista Pfizeria/Moderna-rokotetta. Kumma kyllä, että vaikka Pfizeria on ilmoittanut, että toinen rokote pitää antaa jo 21:n päivän jälkeen, niin tiedän, että nyt on kahdenlaista käytäntöä. Toiset saa sen kolmen viikon jälkeen, mutta toiset joutuvat odottamaan sen pidemmän ajan, onko se pari kuukautta?

   • Me saimme Modernan rokotteet, ja kakkospiikki saadaan vasta kesäkuussa. Sisareni sai Pfizerin piikin ja uusinta oli jo neljän viikon päästä, mutta hän sai ekankin piikin jo maaliskuun ensimmäisenä päivänä, ja sen jälkeen sitten pidennettiin tuota väliä kakkosrokotteeseen. Silloin selitettiin, että väliä pidennetään siksi, että vähillä saatavilla olevilla rokotteilla saataisiin ensimmäinen piikki useammille. Ihan hyvä perustelu. Siitä en ole nähnyt tai kuullut mitään tarinaa, että voiko rokotus menettää tehoaan, jos vahvistupiikki annetaan kovin pitkän ajan päästä. No, se jää nähtäväksi.

    Kävin tänään puutarhalla hakemassa pääsiäiskukkia. Kovin nuppuisia vielä narsissit ovat, kun vasta kauppoihin ovat tulleetkin. Kävin nyt ihan siksi, että jos liikkumisrajoitukset tulevat voimaan, niin voi olla, ettei kukkakaupassa käynti kelpaa syyksi, jos tarkastaja iskee.

    Minusta on vähän kakspiippuinen juttu tuo, että poliisit nyt sitten valvovat ihmisten liikkumisia. Poliisin resurssit ovat jo lähtökohtaisesti riittämättömät, ja pienemmät rikokset jäävätkin selvittämättä. Nehän yleensä koskevat tavallista pulliaista: pyörän tai puhelimen pölliminen, vanhuksen lompakon vienti tai muu huijaaminen, jne Ne siis jäävät enimmäkseen vain ilmoitusasteelle, selvitykseen saati syytteen nostoon eivät poliisin rahkeet riitä. Roistoille korona järjestääkin nyt kissan päivät. Radiossa sanottiin, että sotilaita ei voida käyttää apuna, kun siinä tarvitaan poliisivaltuuksia. Miksei niitäkin voisi myöntää tilapäisesti, rajatuksi ajaksi. No, kuhan ihmettelen.


   • Anonyymi
    amummu kirjoitti:

    Me saimme Modernan rokotteet, ja kakkospiikki saadaan vasta kesäkuussa. Sisareni sai Pfizerin piikin ja uusinta oli jo neljän viikon päästä, mutta hän sai ekankin piikin jo maaliskuun ensimmäisenä päivänä, ja sen jälkeen sitten pidennettiin tuota väliä kakkosrokotteeseen. Silloin selitettiin, että väliä pidennetään siksi, että vähillä saatavilla olevilla rokotteilla saataisiin ensimmäinen piikki useammille. Ihan hyvä perustelu. Siitä en ole nähnyt tai kuullut mitään tarinaa, että voiko rokotus menettää tehoaan, jos vahvistupiikki annetaan kovin pitkän ajan päästä. No, se jää nähtäväksi.

    Kävin tänään puutarhalla hakemassa pääsiäiskukkia. Kovin nuppuisia vielä narsissit ovat, kun vasta kauppoihin ovat tulleetkin. Kävin nyt ihan siksi, että jos liikkumisrajoitukset tulevat voimaan, niin voi olla, ettei kukkakaupassa käynti kelpaa syyksi, jos tarkastaja iskee.

    Minusta on vähän kakspiippuinen juttu tuo, että poliisit nyt sitten valvovat ihmisten liikkumisia. Poliisin resurssit ovat jo lähtökohtaisesti riittämättömät, ja pienemmät rikokset jäävätkin selvittämättä. Nehän yleensä koskevat tavallista pulliaista: pyörän tai puhelimen pölliminen, vanhuksen lompakon vienti tai muu huijaaminen, jne Ne siis jäävät enimmäkseen vain ilmoitusasteelle, selvitykseen saati syytteen nostoon eivät poliisin rahkeet riitä. Roistoille korona järjestääkin nyt kissan päivät. Radiossa sanottiin, että sotilaita ei voida käyttää apuna, kun siinä tarvitaan poliisivaltuuksia. Miksei niitäkin voisi myöntää tilapäisesti, rajatuksi ajaksi. No, kuhan ihmettelen.

    Minä odotan, että piikit tulevat yksityisille asemille jakoon ja sitten kipaisen maksullisena hakemaan sen Terveystalosta. Sellainen on tuolla ihan vieressä. Samalla käytävällä on myös ennakkoäänestys sitten kun sosiaalidemokraatit antavat pitää kunnallisvaalit!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä odotan, että piikit tulevat yksityisille asemille jakoon ja sitten kipaisen maksullisena hakemaan sen Terveystalosta. Sellainen on tuolla ihan vieressä. Samalla käytävällä on myös ennakkoäänestys sitten kun sosiaalidemokraatit antavat pitää kunnallisvaalit!

    Kipaise ensin hakemassa yksityiseltä psykiatrilta lupa liikkua vapaana ulkona. Pystyt äänestämään kopperossasikin paikallista vajakkia.


  • Anonyymi

   Olisin halutessani voinut ennustaa jo vuosia sitten kuten vaikkapa Fox news Arizonan vaalituloksista, miten ketju lopulta jakaa ja ketkä kaksi ovat enää jäljellä nokkimassa toisiaan ja niitä, jotka ovat poistuneet todettuaan, että ketjua ja elämää ei heidän mielestään ole kaikille tarkoitettu..
   No The olmi tietysti on se toinen, se on niin ilmiselvää, että sitä tuskin edes tarvitsee mainita. Mutta kuka on se nainen?
   Itsekin olen vain periaatteesta mukana muistuttamassa ajoittain, että parempaankin elämään olisi koko ajan ollut mahdollisuus, jos ihmiset sitä oikeasti olisivat halunneet.
   Ravulla oli muuten ihan hyvä kommentti Hesarissa tänään. Varsin hyvä ollakseen olmin mielestä "perse"

   • Anonyymi

    Et kai vain tarkoita, että sinun avullasi olisi mahdollisuus "parempaan elämään". Jos tarkoitat, niin sallinet minun hillitysti hymähtää. Jos olisin sivistymätön, päästäisin hörönaurun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et kai vain tarkoita, että sinun avullasi olisi mahdollisuus "parempaan elämään". Jos tarkoitat, niin sallinet minun hillitysti hymähtää. Jos olisin sivistymätön, päästäisin hörönaurun.

    Kuten sanoin, ennustukset on parempi jättää ihan lopullisina notkumaan. Ilmeisesti koet itsesi siksi toiseksi mahdolliseksi ehdokkaaksi. Juurikin niin tyhmää kuin voi kuvitella. Kuka järjissään oleva kuvittelisi yksinään olevansa mitään, mutta järjissään oleva hyvin elämän osana, myös laadukkaamman!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Et kai vain tarkoita, että sinun avullasi olisi mahdollisuus "parempaan elämään". Jos tarkoitat, niin sallinet minun hillitysti hymähtää. Jos olisin sivistymätön, päästäisin hörönaurun.

    Minulla ei ole mitään estettä päästää hörönaurut


  • Minäpäs heitän tänne alle epäilyksen alla olevia asioita, mitkä siis miellän ite näin.

   Koronan toka piikkikään ei anna takaa kaikkea ja parempi kuulemma eka piikki plus pidempi väli kuin piikkiä ei olleskaan. Tää on niin valtava piikitysoperaatio, kun aatellaan koko maailman väestön määrää.

   Entäs poliisit? Nyt on kyse toisenlaisesta operaatiosta kuin silloin Uudenmaan sulussa. Polliisi muun toimensa ohella siis katsastaa näkymää kaduilla ja puuttuu sitten jos näkee jonkin erityisen kokoontumisen.

   Niinku Ohisalo sanoi eilen a-talkissa hyvin selvästi. Tästä ei tule mitään poliisioperaatiota ja poliisit eivät ryntää koteihin, kuten oppositio haluaisi. Onhan aivan selvää, että meillä on myös nopeusrajoitukset ja ei poliisi ole joka rajoitusalueella tarkistamassa miten kovaa ajetaan.

   • Anonyymi

    Mutta Ohisalo, samoin kuin sinä hengenheimolaisena haluaisitte, että poliisi salakuuntelisi kaikkia ajatuksia ja veisivät vessan taakse heti kaikki jotka ajattelevat toisin. Arvelen puheista päätellen!


   • Ja mitä "löytää" vesipääHalla? Vuoden epäselvyydet maskeista, hehheh. Ei auta, vaikka sanotaan, että maskit ovat pieni apu, ovat sitä olleet asiantuntijoiden mukaan koko ajan, kaiken muun rinnalla. Ano T ja perseiden puolueen johtoon pyrkivä (?) sensijaan puhuvat suurelle joukolle ilman maskeja kansalaistorilla kerääntyneille vesipäille pelkkää sontaa.

    VesipääHalla löytää myös rajoilta sen ongelman, vaikka tällä hetkellä lienee 95 prosenttisesti ainakin tartunnat maan sisällä. Jopa suurempaa lukua on väläytetty, en nyt muista tarkkaan.

    Ei mene perille sekään, että eivät testit ja maskit ja testitodistukset takaa mitään rajoilla. Kahden viikon pakollinen karanteeni takaisi turvan vesipääHallallekin ja siis omasta pussista tietty maksettava.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mutta Ohisalo, samoin kuin sinä hengenheimolaisena haluaisitte, että poliisi salakuuntelisi kaikkia ajatuksia ja veisivät vessan taakse heti kaikki jotka ajattelevat toisin. Arvelen puheista päätellen!

    Kohta yksi. Arvelet ihan päin persettä. Olet siis perseiden perässäjuoksija ettenkö kirjoittaisi, peräpään nuoleskelija. Tämä ei ole arvelu vaan totuus.

    Kohta kaksi. Hehheh, vai puheista päätellen. Oot sä tosi päättelijä. Kuuletko muitakin harhoja?


  • Huomenta - tai keskipäivähän nyt jo on, enkä minäkään ole juuri herännyt!

   Nuorempi tytär miehineen ja vauvan kanssa tulevat huomenna käymään ja tuovat minun kauppaostokseni. Lähetin sen "kilometrin pituisen ostoslistan" juuri tyttäreni sähköpostiin ja he tulevat sitten kaupan kautta.

   Pääsiäinenkin lähestyy, mutta eipä ole mitään suunnitelmia. No, onneksi on luettavaa ja sitten tää tietokone.
   Sain eilen Veroilmoituksen. En ole sen kummemmin tarkistellut, kait se oikein on. Palautusta saan elokuussa 38,09 euroa.

   Mukavaa viikonlopun aloitusta kaikille!

   Rapu

   • Anonyymi

    Eräs jo kovasti odottikin heräämistäsi, muttei ihan jaksanut vaan oli pöläytettävä pilvellinen mieli ilmauksiaan. Samoja mieli ilmauksi kuin yleensä tavataan 2 vuotiailla.


   • Aurinko paistaa, mutta lämpötila on vain +4, ei siis kovin lämmintä täällä rannalla. U kävi äsken kaupassa ja syömme viikonlopun karjalanpaistia, U sitä itse itse ehdotti, kun sitä ei ole ollut meillä aikoihin. Myös avocadoja katkarapusalaatin kanssa syömme välipalana.


   • Anonyymi

    Onpa mukavaa, Rapunen, että saat jeesiä kauppa-asioissa. Kirjoituksistasi päätellen sinulla on matkaa kauppoihin. Ja kauppakassien retuuttaminen busseissa käy sekin työstä - nyt eivät kylläkään bussit taida kovin täysiä olla. Minä jos olisin reipas, niin voisin käydä kaupassa vaikka kävellen. Matkaa linnuntietä on vain himpun päälle kilometri. Joskus olen käynytkin, kun kävelylenkille olen asiaa tekemällä tehnyt; minusta kävelylle lähtö ilman asiaa tuntuu tylsältä. Itse asiassa minun kaupankäyntini kaikin konstein ovat nyt aika harvassa. Siippa hoitaa sen usimmiten, ja ihan mielellään, saa jotain tekemistä. Minä olisin tyytyväinen, jos ei kaupassa tarvitsisi käydä lainkaan.Joko, Rapunen olet saanut rokotuksen?

    Ceelle väliaikatietoa: ei ole rokotuksesta tullut ainakaan vielä mitään oireita. Eilen oli kyllä oikea olkavarsi kipeä, vaikka piikki pistettiin vasempaan;) No, vielä on aikaa oireiden tulla. Sanottiin, että kolmenkin päivän päästä niitä voi ilmaantua. Siippakaan ei ole saanut mitään tuntemuksia. Tosin valvoi viime yön, mutta se on kuuhulluutta🤣 - on vanhemmiten alkanut kärsiä siitä.
    am


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onpa mukavaa, Rapunen, että saat jeesiä kauppa-asioissa. Kirjoituksistasi päätellen sinulla on matkaa kauppoihin. Ja kauppakassien retuuttaminen busseissa käy sekin työstä - nyt eivät kylläkään bussit taida kovin täysiä olla. Minä jos olisin reipas, niin voisin käydä kaupassa vaikka kävellen. Matkaa linnuntietä on vain himpun päälle kilometri. Joskus olen käynytkin, kun kävelylenkille olen asiaa tekemällä tehnyt; minusta kävelylle lähtö ilman asiaa tuntuu tylsältä. Itse asiassa minun kaupankäyntini kaikin konstein ovat nyt aika harvassa. Siippa hoitaa sen usimmiten, ja ihan mielellään, saa jotain tekemistä. Minä olisin tyytyväinen, jos ei kaupassa tarvitsisi käydä lainkaan.Joko, Rapunen olet saanut rokotuksen?

    Ceelle väliaikatietoa: ei ole rokotuksesta tullut ainakaan vielä mitään oireita. Eilen oli kyllä oikea olkavarsi kipeä, vaikka piikki pistettiin vasempaan;) No, vielä on aikaa oireiden tulla. Sanottiin, että kolmenkin päivän päästä niitä voi ilmaantua. Siippakaan ei ole saanut mitään tuntemuksia. Tosin valvoi viime yön, mutta se on kuuhulluutta🤣 - on vanhemmiten alkanut kärsiä siitä.
    am

    Eipä ole tänään ollut juuri aikaa olla koneella. Nyt vilkaisin tänne, kun tulin sulkemaan tämän. On hyvä kun saa nuo kauppaostokset kotiinkuljetettuina, koska en edes halua nyt bussilla kulkea. Nyt on taas kaupassakäynnistä aikaa, joten puutteita oli paljon ja en olisi pystynyt niitä raijaamaan kotiin ilman autoa. Kukkasia olisi minunkin pitänyt vielä laittaa listaan, kuten amummukin on jo pääsiäiskukkia käynyt hankkimassa. Silmienilo on hyvin tärkeää ja korostuu vielä näin korona aikana.

    Nyt ei jaksa enempää kirjoittaa, mutta hyvää yötä ja kauniita unia kaikille!

    Kirjautuakaan en jaksa.

    Rapu


  • Saas nähdä, pysyykö nyt kirjautuminen. Edellisen viestin aikana se hävisi. Tosin kirjoittamisen välissä kävin syömässä lounaani: kaupan salaattibaarista itse kerätty ja ostettu annos.

   Kettislenkillä kuulin tänään kiurun laulua. Poika jo maanantaina kertoi kuulleensa sitä. Minulla tuo tinnitus korvissani on välillä niin voimakasta, että lintujenkin äänet peittyvät usein sen alle. Tänään se on ollut vähän vaimeampaa pitkästä aikaa hyvin nukutun yön jälkeen, ja ulkona kun väänsin niskaani merkillisiin asentoihin, lihasjännitystä lieventääkseni, niin välillä tinnitus vaimeni niin, että kirun liverrys kuului. Ihanaa kuunneltavaa!

   Kettislenkkimme kulkee maisemassa, mistä näkyy järven kosteikkoalueelle, ja nyt juuri siellä on ihmisiä kuin meren mutaa; parkkipaikatkin pullollaan. Ymmärrän, että porukat haluavat nähdä lintuja, mutta en ymmärrä, miksi jokaiseen lintujen pesimä- ja lepopaikkaan pitää ihmisen välttämättä päästä kamerajalustoineen ja kaiken maailman muine vempeleineen, täälläkin ihan ruovikon keskelle. Sama se on monilla muillakin lintupaikoilla, niihin vartavasten rakennetaan kävelysiltoja ja pitkospuita ihmisen kuljettaviksi. Minusta linnut saisivat olla rauhassa ainakin kevätajan. Muotijuttuhan tuo lintujen tiiraaminenkin on, ja etenkin bongaus on totinen kisa.

   Nyt on pakko lähteä heiluttelemaan imuria. Aurinko on säälimätön pölyn paljastaja. MInulle sopisi hyvin lonkeron värinen taivas:)
   Mukavaa viikonlopun aloittelua!

  • Sisareni soitti minulle, siksi viestini Ravulle päättyi nopeaan. Meilläkin on kauppaan reilu kilometri, yksi pikkukauppa olisi lähempänäkin, mutta en sieltäkään juuri jaksaisi tavaroita kotiin kantaa. En varsinkaan mitään painavia kasseja. Hankkisin kyllä sellaisen isoilla pyörillä olevan perässä vedettävän systeemin.

   Kiitos amummu väliaikatiedosta rokotuksen suhteen. Minulla on molemmat olkapäät niin kipeät jo valmiiksi, että sama kumpaan käsivarteen rokotuksen otan;-)

   Siskoni on potenut iskias-vaivaa ja sai aikoja fysioterapeutille ja oli siellä eilen ekan kerran. Teetti suunnilleen samoja liikkeitä, mitä hän tekee voimisteluryhmässään, mutta nyt kun niitä ei ole ollut koronan takia, on selkänsä alkanut vihoitella.

  • Voi, kun nyt muistaaisi oikein. Siis mitä silmälääkäri sanoi.

   Jotenkin näin. Kun silmät ovat kaihileikatut, niin näkö pysyy yhtä hyvänä kauas katsoessa. Vain silmän sairaudet voi näköä huonontaa.

   Sairauksia ei todettu, mutta lääkärin oli hankala erottaa minun näkökentässäni olevaa hämähäkin seittiä tai mieluumin hienoista risukasaa. Neljä kertaa pisti jotain tippoja silmiin ja sai aikaan sen, että vieläkään en näe kunnolla. Kuitenkaan laseja ei tartte uusia, siis lukulaseja. Eikä ajolaseja tartte hankkia. Samat arvot kuin 2002 silmälaseroinnin jälkeen.

   Huomenta kaikille tai melkein kaikille

  • Mä en näe mitään muotijuttua lintujen bongauksissa. Mutta älyttömyyden näen toki, sillä satoja kilometrejä jonkin lajin perässäajo tuntuu hieman jotenkin joo.

   Meillä lapsena oli kaverikolmikolla kiikarit ja kivaa oli pyrkiä tunnistamaan lintuja. Sama "tauti" jäänyt vielä meistä kahdelle ja joskus lähettelemme kuvia facessa, että mikäs kasvi, mikä lintu jne. Minä joskus, että mikä sittisontiainen

   Kesänaapuri mustikkamatkallaan istuu paikalle, mistä näkee muurahaisia ja seuraa niiden kulkua ja tekemisiä. Vaimonsa kerää mustikoita.

  • En muuten ihmettele, että somessa vitsaillaan siitä, että alkoon saa mennä, mutta ei kattilakauppaan tai tai ja tai

   Miksi minulla on kuitenkin sellainen kuva, että kyllä kultasepän liikkeeseen saa mennä, jos se on auki? Jos sisällä on vain vaikkapa pariskunta kerrallaan ja maskit ja etäisyys pidetään mielessä ja siis maskit päässä, niin tuskin poliisi tulee sakottamaan.

   Syytä toki olisi maximaiset tavaratalot sulkea, mistä saa siis mitä vaan. Joku iso prisma esmerkiks, muttei meittin k kauppaa vaikka sieltä saa myös hammastahnaa.

   Lisäksi tsekkasin eilen että puhelin ja tietokone ja pyykinpesukoneliike ovat auki ja tulevat olemaan auki. Tosin soitto vaan niin tuovat masinan kotiovelle ja vanhan vievät pois. Helppoa kuin heinänteko niille, jotka ovat tehneet heinätöitä

  • Setä Arkadia "löysi" eilisen pöllöraadin jäsenenä jopa hallituksen suosivan omistajia. Huonosti kirjoitettu lause minulta, mutta täsmennän. Eli omalle mökille saa mennä perhe, muttei muka vuokramökille sama perhe.

   Tätä tää nyt on, sillä tuo ei ole edes totta. Väitän, että jos joku on nyt vuokrannut mökin perheelleen valmiiksi pääiäiseksi, niin kukaan ei sinne kiellä menemästä. Samoin ei tulla kieltämään niiden menoa mökille, joilla on viikko-osake jne.

   Jos kielletään, niin kielletään nyt sitten samalla menemästä vuokrattuun asuntoonsakin. Tai vuokrattuun autoon tai taksiin, jos niitä nyt enää missään kulkeekaan.

   Onneksi on omistuksessani asuntoauto perkele sentään noita etäarkadioita ja muita vajaa-älyisiä

  • Kristilliset vaativat, että jumalanpalveluksia on saatava viettää. Juuripa joo, sillä kristityillä ei ole taivaisiin mitään omaa yhteyttä, vaan välittäjäpapin pitää pitää linjat auki.

   • Ei taideta tänäkään pääsiäisenä järjestää Via Crusis-ristinsaattoa, eikä muitakaan kirkon ympärikävelyjä koronan takia. Kaikki jumalanpalveluksetkin ovat striimattuja, eli vaikka kirkkoon ei pääse, ei näitä toimituksia ole lopetettu.


  • Edsonin näkökyky on pysynyt hyvänä viimeiset 20 vuotta. On aika ihme, ettet ole saanut edes ns jälkikaihia, joka on melko yleistä kaihileikkauksen jälkeen. Joku näkökentässäsi oleva risukasakaan ei ole siis vaarallinen, koska silmälääkäri ei pystynyt sitä näkemään. Säästyit siis uusien lasienkin hankinnalta.

   Tänään oli hyvä Jarlan piirros Hesarissa, jossa Orpon näköinen mies kysyy, että kuka meillä ehtii vahtia liikkumisrajoituksia? Vastapäisen talon joka ikkunassa oli kyttääviä vanhuksia.

   • Kyllä joo cee näin näyttää olevan, jos on luottaminen silmälääkäriin. Jos elää saa vielä pari vuotta, niin sitten ajonäkötestiin ja ajokuulotestiin.

    Yllätys. Kävin katsomassa omakantaa ja sielläpä oli jo selvitys tuloksineen silmälääkärikäynnistä. Ja viimeisestä hammaslääkärikäynnistä ja oli muuten uudistuneen näköinen koko omakantasivuni, jos oikein näin.

    Just kävin kaverilla ja hän kertoi, että joissain päin kerrostaloissa on syntynyt "sotia". Jos kuuluu musaa ja on lattioita tömistetty, niin pilaantunutta kalaa on työnnetty postiluukusta.


   • edson kirjoitti:

    Kyllä joo cee näin näyttää olevan, jos on luottaminen silmälääkäriin. Jos elää saa vielä pari vuotta, niin sitten ajonäkötestiin ja ajokuulotestiin.

    Yllätys. Kävin katsomassa omakantaa ja sielläpä oli jo selvitys tuloksineen silmälääkärikäynnistä. Ja viimeisestä hammaslääkärikäynnistä ja oli muuten uudistuneen näköinen koko omakantasivuni, jos oikein näin.

    Just kävin kaverilla ja hän kertoi, että joissain päin kerrostaloissa on syntynyt "sotia". Jos kuuluu musaa ja on lattioita tömistetty, niin pilaantunutta kalaa on työnnetty postiluukusta.

    Muistan kun vuosia sitten edellisellä asuinalueellamme lähellämme olevassa kerrostalossa asuva työkaverini oli vienyt alakerran asukkaan postiluukusta paperipussissa kissanpaskaa, joiden kissan oli nähnyt paskovan heidän porkkanapenkkiinsä. Talon vieressä oli nimittäin muutamalla asukkaalla pieni kasvimaa. Tämä työkaverini oli myös kutsunut terveysviranomaiset tutustumaan tähän kasvimaahan ja kissanjätöksiin. Mahtoi työkaverini vaimo olla hiukan vaivaantunut. Kyllä ennen vanhaan lannoitettiin pellot sian ja lehmän lannalla, mutta nykyään kai hajuhaittojen takia luovuttu.


  • Anonyymi

   Ihan yleistä jorinaa jorinan muistoksi

   On se vaan tuo Marja Sannikka sitten niin vallisa päivänpilkku hyvine ja asiaankäypine puheen vuoroineen.
   Se on aina kuin aurinko nousisi, kun Marja ilmestyy ruutuun.
   Päivällä jo hetken oli sellainen tunne kuin olisi hetkeksi pimentynyt, mutta sitten muistin, että jumalaisen dieselpöllyn keskellähän maahamme laskeutui ihan uusi mustan sävy. Se olikin onneksi vain Olmin perillinen eli Olmio. Tällä versiolla oli sentään Solmio. Sen se oli löytänyt Ala Almialasta eli savoksi peeämvee laaksosta.

  • Anonyymi

   Tänään oli meidän Torres-päivämme. Kauan sitten kävimme erään porukan kanssa Espanjassa Torresin viinitilalla. Ajankohta oli ihan tammikuun loppu. Tänään on täällä meillä lähes samanlainen sää; tuuli vain hieman häiritsee. Siellä viinitilalla saimme maistella uusia viinejä ja kielemme vei Esmeralda. Sen jälkeen olemme keväisin kytistäneet samankaltaista säätä, ja sen vallitessa sonnustautuneet omalle terassillemme, turkkiliiveihin pukeutuneina nautiskelemaan kevään merkkejä: Esmeraldaa ja aurinkoa.

   Kävimme myös pitkästä aikaa Lidlissä. Viimeksi olemme tainneet käydä siellä viime kesänä. Väkeä oli kuin helluntaiepistolassa, joten tulimme pois kipinkapin. Siippa löysi haluamansa tavarat alta aikayksikön, emmekä muuta jääneet pällistelemään. Eipä ollut siellä turvaväleistä tietoakaan.

   Ja lintumailla oli taas kahta kauheammin väkeä. Alkoi jo lintuparkoja säälittää. Edsonille: jos olisit lukenut.... niin tietäisit, että bongaus on muotia. Yksi hyvä ystävämme on lintuentusiasti. Jopa hänkin sanoo, että ihmismassat lintupaikoilla alkavat olla jo riesa.

   Juuri nautitun lounaan jälkeen pitää nyt ottaa pientä lukua. Reilun tunnin päästä alkaa taas Nuori Morse. Ja se minun pitää ehdottomasti katsoa. Illemmalla lupasin pojan kanssa laskea talousmatikkaa. Hän valmistautuu tenttiinsä, ja kun minulla jonkinlainen laskemisen rutiini tallella, niin pystyn häntä siinä auttamaan. Varsinaiseen teoriaan en jaksa keskittyä, se on hänen heiniään. Mutta intergraali- ja matriisilaskenta on vielä hyppysissäni. Olisikohan niiden kanssa sama juttu kuin pyörällä ajo.

   Eipä taida huomenaamulla meidän eikä monen muunkaan ovikello soida pikkuvirpojien sormien painalluksesta. Se on iso harmi. Nuo pienet noita- ja pupujussinaamat tuovat iloa jokaiselle. Väsäämistään virpomisoksista palkkion heille antaisin mielelläni. Hyvin on vielä muistissa omien ja lapsenlastenkin virpomiskeikat. Omat poikamme rikkoivat aikoinaan slloisen asuin yhteisömme sääntöjä, kun halusivat myös, likkojen kanssa laittaa huivin päähän, äiskän huulipunalla täpät namaansa ja luudan kahvipannuineen jalkojensa väliin. Ja saada karkkia!!! Ihanaa aikaa. Ja sitä enemmän niitä muistelen mitä vanhemmaksi tulen.

   Koronasta huolimatta aurinkoista palmusunnuntaita!
   am
   PS. taas hävisi kirjautuminen. Mut haitanneeko tuo mittää ku oon muute kunnolline.

  • Minulla kävivät kauppakassien tuojat. Ostoslistat olin antanut Prismaan ja Lidliin. Hyvin oli ostettu ja oikein. Nyt on Pashapulliakin, kun pullan mieliteko yllättää. Maistoimme niitä jo kahvin kanssa ja hyviä olivat.

   Puolivuotias hymypoika tunnistaa jo nimensä ja mummi saa koko ajan pojan katseen ja leveän hymyn. On ne niin ihania nuo lapsukaiset.

   Pian soittaa yksi sisaristani, joten täytyy lopettaa kirjoitus tällä erää!

   Minulla ei ole nyt varattuna mitään virpojille, jos niitä edes tuleekaan. Olin unohtanut aivan autuaasti.

  • Anonyymi

   Suezin konttiliikenteen pysäyttäneen aluksen ja asioiden paras analysointivideo merenkulun ammatin tiedottamisen huipulta

   Kun yleisömme on ainakin omasta mielestään poikkeuksellisen kouliintunutta ja selvillä asioista tai saa ne selville halutessaan, niin kun en aivan täysin osta tuota joukkosisäistystä, niin liitän, paino sanalla liittää! Erityisen ammattitasoisen, eli meriakatemiatasoisen Kapteeni Konradin selvityksen siitä, mitä kävi Suezin kanavan tukkineelle Ever Given konttialukselle. Miksi se on edelleen jumissa ja mitkä voimat vaikuttavat
   Kun se on tältä julkaisijalta poikkeusvideo, niin se ei ole ihan helppo operoida, mutta se joka näitä videoita on käsitellyt saa sen kyllä käyntiin ja vaikka koko ruudun kokoiseksi jolloin siitä saa lähes teknisen seikkailukuvan.
   Puosuversion ainakin pitäisi saada ja mahdollisesti olla jopa kiinnostunut.
   Joku olmi tietysti olisi itsekin löytänyt eikä varmaan edes tarvinnut vaan olisi tuon filmin itsekin halutessaan kaikkine tietoineen käärinyt kasaan. Luuleehan olmi nimittäin ihan oikeasti että sellaiset jotka hän on jostain irroitetusta sanasta leimannut persuiksi eivät liioin ymmärrä mistään asiasta mitään tai osaa mitään.
   Mutta voi olmikin katsella ihan niitä kuvia kuin aku ankkaa!
   https://gcaptain.com/video-suez-canal/
   Kun artikkelin videon käynnistää niin ensimmäiset minuutit saattavat olla hiljaisia, mutta kyllä se siitä käynnistyy ja sen jälkeen muuttuu minuutti minuutilta mielenkiintoisemmaksi. Tätä voi tietysti myös kelata ohjaimista eteen ja taakse.

   • Niis oli jotaki böndee (oli lippikset ja lököverrarin sinivalkoses pusakas luki Hölmölän Hönkäys). Onneks moni niist bytsgas prätkään ja suksi Suetsille.

    Suksi sinäkin


  • Huomenta ja kesäaikaa!

   Nukuin tänä aamuna melkein kello kahdeksaan tämän kesäajan mukaan. Olo on levänneen tuntuinen. Nukkumaan kävin vielä talviajalla klo. 23.

   Sää ei ole kyllä kovin kesäisen näköinen, mutta +5 astetta näyttää mittari ulkolämpötilaksi.

   Nyt olen jo lukenut paperi Hesarin ja syönyt aamiaiseksi yhden banaanin, juonut tuoremehua ja kahvia, sekä syönyt mikrossa lämmittämäni bashapullan. Nyt on niin sielu kuin ruumiskin ravittu vähäksi aikaa. Netti Hesaria en ole vielä edes avannut.

   Ruoaksi tänään ajattelin laittaa pitkästä aikaa jauheliha- makaronilaatikkoa ja jälkiruoaksi on nyt kevään ensimmäinen mämmirove jääkaapissa odottamassa.

   Hyvää Palmusunnuntaita kaikille!

   Rapu

   • Ei näytä ulkoilma kovin keväiseltä, aivan harmaata on ja lumet sulavat kovaa kyytiä, koska lämpöasteita on kuitenkin.

    En usko että virpojia tulee tänään, en varautunut heihin mitenkään. Ei virpojia näkynyt viime vuonnakaan yhtään kappaletta.

    Kellot on taas siirrelty. On sekin turhaa touhua.

    Amummu viettänyt eilen Torres-päivää. Mekin aina Mikkelin reissuillamme istuksimme heidän huvimajapömpelissään vaikka millä pakkasilla ja tuiskuillakin. Hyvin tarkeni. kun oli lämpimästi päällä ja laseissa sisäistä lämmikettä.


  • Minäpäs tässä sunnuntain ratoksi amummulle, että en niin ole muodin perään (=bongaus muotia) :)

   Aivan mainio palvelus tuo ruokakassien raijaaminen kotioville ja varmana lisääntyy. Meikkamannen on vaan pidettävä ovelle asti väylä auki talvisin ellei tilaa syksyllä koko talven ruoat ... ja luota siihen, että hulikopteri mediheli hakee, jos jotain ... hakee ne eksyneitä tunturistakin

   Muuten. Aamulla oli kiva katsoa kelloa ja unohtaa kesäaika. Eli ylös talviaikaan ja nukkumaankin vielä tänä iltana talviaikaan tai sitten puoli tuntia ennen. Varovasti varovasti ettei jyrkät siirtymät haittaa laiskottelua

   Oli muuten sellaiset mömmöt silmälääkäri laittanut silmiin, että vasta tänä aamuna näin rapulla käydessäni näkökenttäni eli maisemani ilman harsoa eli terävästi

   Jessus mitä suomenkieltä .. sanoja hakien

  • Henrikssonin luottamus

   Ensin kaikki puolueet perussuomalaisia lukuunottamatta sopivat vaalien siirrosta, sitten perustuslakivaliokunnassa ihan kaikki kannattivat siirtoa, ja sen jälkeen perussuomalaiset tekivät asiasta välikysymyksen. Ei se vielä mitään, mutta äänestyksessä vaalien siirtoa koko ajan kannattanut kokoomus äänestikin epäluottamuksen puolesta.

   • Elän jännityksessä. Loppuuko prismoista kattilat?


  • Tässä ensin hauskuutta

   "Tiettävästi Suomessa oleilee tällä hetkellä noin viisi ja puoli miljoonaa ihmistä. Lisäksi meillä on tuntematon määrä tonttuja, haltioita, maahisia, peikkoja ja sen sellaisia. Ja sitten maassamme asuu iso liuta mytologisia henkilöitä, joita ei oikeasti ole olemassakaan, mutta joilla on silti keskeisen tärkeä tehtävä kansallisen identiteetin ylläpitämisessä.
   Todella kiehtova tyyppi esimerkiksi on kansalainen nimeltä H. Moilanen. Hän on onnistunut pääsemään kaikkien alitajuntaan ihan vain olemalla suu auki ja silmät pyöreinä ja tokaisemalla silloin tällöin epäuskoisena ”Täh?” Kaikki suomalaiset tuntevat hänet, ovat välillä hänenä ja viittaavat alvariinsa häneen, mutta kukaan ei osaa sanoa mikä hänen koko etunimensä on. Varmuutta ei ole edes siitä, onko Moilanen mies vaiko nainen.
   Yleismies Jantusesta taas tiedetään varmuudella, että hän on Jäppinen, ja sukupuolijakauma on selvä myös Maija ja Matti Meikäläisen kohdalla. He ovat mitä luultavimmin Suomen varakkain aviopari, ainakin heillä näyttää olevan kaikkien pankkien luottokortit. Ja kun luottokorttilasku tulee, heillä on Matti kukkarossa.
   Lähes raamatullisen lohdullinen olento ja koko kansan terapeutti on henkilö nimeltä Rahikainen. Hän on eräänlainen sijaiskärsijä ja syntiensyöjä: mitä ikinä jossakin mahtaa olla pielessä, solidaarisella Rahikaisella on aina sama vika. Hän ei todellakaan ole Pekkaa pahempi.
   Suomen kansanperinne on Turusen pyssyn lailla täynnä Koivuniemen herroja, Ellun kanoja ja Jokisen eväitä. Suomen kielestä löytyy kuvitteellisia, stereo- ja arkkityyppisiä kavereita enemmän kuin Vilkkilästä kissoja.
   On Uunoja ja Urpoja, Taunoja ja Taneleita, jotka juovat ihan Simona kunnes yrjöttää ja Pirjo tulee. On Metriheikki, Jänkhäjouni, Mustamaija, Tippa-Iita, ja Tiskijukka. On Esteri, jonka suurta persettä muistellaan aina rankkasateessa. On Lyyti, joka on alkanut kirjoittaa jo tuhansia kertoja, muttei ole vielä saanut yhtään tekstiä valmiiksi. On Manu, jolle ollaan ikuisesti kateellisia yhdestä ainoasta ilmaisesta illallisesta. On laiska Jaakko, hyvä Sylvi ja pumpattava Barbara. On Liisa joka laputtaa ja Pirkko joka sakottaa, on Jorma joka pullottaa ja sitten on se parantumaton työnarkomaani, joka toimii yhtaikaa baari-, ovi-, mittari- ja monena muuna Mikkona, jopa akatee- ja koo-Mikkona. Ja hänen kanta-asiakkaansa Kalle käy tarpeen mukaan joko kuumana tai kylmänä.
   Mistä nuo kollektiiviset, fiktiiviset ikonit tulevat? Kuka heitä luo, levittää ja ruokkii? Kuinka he tarttuvat meihin, miten he voivat olla niin tärkeitä kansallisen narratiivin kannalta ja niin läsnä ihmisten päissä, vaikka ovatkin pelkkiä sabluunoita? Ja miksi he ovat kaikki enemmän tai vähemmän hupaisia antisankareita? Mistä johtuu tämän kansan miltei pakonomainen viehtymys kaikenlaisiin sketsihahmoihin?
   Ilmiö on hämmentävä ja kiehtova. Pyysin apua tähän pulmaan hyvältä ystävältäni Erkiltä, mutta eihän tätä Erkkikään ymmärrä."
   Roman Schatz

   • Ja sitten vakavampaa, sillä jos eilen kykeni katsomaan 100 km hiihtokilpailun, niin kyl sitä sitten tänään kykenee katsomaan 50 km kilpailunkin


   • Kiitos kun laitoit tämän hauskuuden tänne. Hyvin Schatz on mieltänyt nämä suomalaiset fiktiiviset henkilöt. Muutaman Moilasen tunnen, H ei taida olla kenenkään etunimen eka kirjain.


  • Anonyymi

   Huomaan olmin siirtyneen viimeiseen turvaan ennen poistumista eli runouteen!
   Tosin ei tarvitsisi poistua eikä ryhtyä runoilemaankaan kun olisi aina vaihtoehtona sivistynyt sanailu ja "maalaamisen" lopettaminen!
   Se vaan olisi kyettävä kohtuullisen sinnikkäästi osoittamaan luopuvansa rumasta kielenkäytöstä ja siirtymisestä leimaavasta ihmisryhmävihasta kaikki saman ihmisrodun samanarvoisina ihmisinä. Vaikka Moilasina, kun moilasetkin ovat meitä eli samaa väkeä jotka yrittävät kukin kyvyillään parantaa kansalaisten asemaa eikä repiä sitä kuin raivotautinen Paskerwillen ulvova piski.
   Ottaako olmi koskaan opikseen on avoin kysymys. Epäilen että sitä halua ei ole vaan mieluummin ottaa tuoksua ja poistuu kuin suostuisi käyttäytymään ihmisiksi.
   No "opetus" jatkuu tarvittaessa ja tarvittavalla frekvenssillä, jos itsellä aikaa riittää yhden kouluttamiseen. Tuloshan on tähän mennessä jo vuosien otoksella ollut hyvin heikko. Ei kuitenkaan täysin olematon sillä ainakin perinteellisestä kiroilusta ja elimien käytöstä argumentteinä on tapahtunut melkoista luopumista.

   • Sitä ennen pitää paaluttaa mieliin Sannikka & Ukkola ja Aamulehden valtaama Yle.

    Ai siis mitä ennen? No sitä autolla ajoa ennen. Ja huomenna uusiksi, kun piikille mennään.


  • U kävi apteekissa ja kaupassa, haki meille molemmille mm verenohennuslääkkeet ja U:n kallista lääkettä ei ollut yhtään alennettu, vaikka B1 -lausunto oli jo mennyt apteekkiinkin. Kauankohan Kelalla menee sen lausunnon arviointiin. Tai sitten pohtivat, että voisko määrätä jo valmiiksi halvempaa lääkettää. Itselläni on paljon halvempi, joka ei ole kuitenkaan se halvin Marevan joka vaatii jatkuvia INR-kokeita.

  • Kysyin myös terveydenhuollon viesteistä, onko turvallista mennä covid-rokotukseen, jos on jatkuvia flimmereitä sydämessä. Ei ole kuulemma esteitä ottaa rokotus.

   • Tervehdys Cee ja kaikki muutkin ketjulaiset!

    Cee, tuosta U:si verenohennuslääkkeen korvauksesta. Kun B-lausunto on mennyt Kelaan, niin yleensä siitä ensimmäisestä lääkeostosta joutuu maksamaan sen täyden hinnan ja sen erotuksen joutuu anomaan Kelasta itse. Kysy apteekista, niillä on kaavakkeita millä sitä anotaan ja Kela maksaa sen kyllä "nikottelematta!" Sitten jatkossa se tulee sillä alennetulla hinnalla. Pälle kolmekymppiä kk. annos. Ei Kela voi muuttaa lääkettä halvempaan itsekseen.

    Neuvoin juuri yhtä tuttua ja hän sai Kelalta takaisin yli 500 euroa, kun hänen lääkärinsä ei ollut hoitanut B-lausuntoa Kelaan, niin nyt kun toimi niin kuin neuvoin, Kela maksoi takautuvasti saatuaan B-lausunnon. Hän oli maksanut yli vuoden lähes sata euroa joka kuukausi siitä Eliquis-verenohennuslääkkeestä. Osa korvauksesta oli jo vanhentunut, mutta jos hän olisi vielä valittanut siitä, niin hän olisi saanut sen vanhentuneen osankin, mutta hän sanoi, ettei jaksa, vaan tyytyy tähän.

    Sitten tuo sinun oma verenohennuslääkkeesi. Pyydä lääkäriltäsi siitäkin B-lausunto Kelaan, niin saat sinäkin sen isomman alennuksen, koska lääke on jatkuvassa käytössä ja kallis. Saahan Marevanistakin sen alennuksen korkeimman prosentin mukaan, vaikka se onkin halpa hinnaltaan.

    Rapu


   • Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Tervehdys Cee ja kaikki muutkin ketjulaiset!

    Cee, tuosta U:si verenohennuslääkkeen korvauksesta. Kun B-lausunto on mennyt Kelaan, niin yleensä siitä ensimmäisestä lääkeostosta joutuu maksamaan sen täyden hinnan ja sen erotuksen joutuu anomaan Kelasta itse. Kysy apteekista, niillä on kaavakkeita millä sitä anotaan ja Kela maksaa sen kyllä "nikottelematta!" Sitten jatkossa se tulee sillä alennetulla hinnalla. Pälle kolmekymppiä kk. annos. Ei Kela voi muuttaa lääkettä halvempaan itsekseen.

    Neuvoin juuri yhtä tuttua ja hän sai Kelalta takaisin yli 500 euroa, kun hänen lääkärinsä ei ollut hoitanut B-lausuntoa Kelaan, niin nyt kun toimi niin kuin neuvoin, Kela maksoi takautuvasti saatuaan B-lausunnon. Hän oli maksanut yli vuoden lähes sata euroa joka kuukausi siitä Eliquis-verenohennuslääkkeestä. Osa korvauksesta oli jo vanhentunut, mutta jos hän olisi vielä valittanut siitä, niin hän olisi saanut sen vanhentuneen osankin, mutta hän sanoi, ettei jaksa, vaan tyytyy tähän.

    Sitten tuo sinun oma verenohennuslääkkeesi. Pyydä lääkäriltäsi siitäkin B-lausunto Kelaan, niin saat sinäkin sen isomman alennuksen, koska lääke on jatkuvassa käytössä ja kallis. Saahan Marevanistakin sen alennuksen korkeimman prosentin mukaan, vaikka se onkin halpa hinnaltaan.

    Rapu

    Kiitos Rapu tiedoistasi!

    U:lla lisättiin tänään vielä sitä beetasalpaajan määrää 3 tablettiin päivässä, kaksi aamulla ja yksi illalla. Kalium arvot parantuneet, verensokeri hieman koholla.


  • Anonyymi

   Huomasitteko muorit, että tänään oli YLE vuoden hauskin ja naarattavin ohjelma ihan uutisissa asti:
   Kuhmoisissa ei viihdy edes virus! 😊😊😊
   Kaikki kuhmoiset ovat jo niin vanhoja, ettei virus löydä heitä!

   Nythän se selvisi koko kansalle missä kaikki huumoriveikot piileksii ja missä pinta on niin teflonia, etteivät viiruksetkaan saa kärsillään siitä otetta!🤣😁😉

  • Se on sitten koronarokotuspäivä, vaikka todellakin ... meillä vain kaksi todettua tapausta kunnassamme. Ja nämä tapaukset ovat eräästä "kahvilasta".

   Eilen laski hanki silmissä, sillä illalla satoi vettä. Huhtikuu lusittavana ja sitten ... mutta kun noita päiviä ei pidä siis lusia, niin mitähän keksisi? Nuorin jälkeläinen tulee meitä katsomaan viikon päästä ja pikkuhiljaa pikkuhiljaa voimme tavata myös muita läheisiämme.

  • Ja jälleen kerran twenty points

   https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2021/03/30/otsikoiden-voima/?fbclid=IwAR1eluCCxKlH3T--YlxEhYjc3oi2NdGzOKLSoEJQb23yBFKzILYh0Pgsud4

   Olemme kavereiden kanssa facessa jo kauan miettineet HS:n toimia ja tilauksia lopetettu ja löydetty lukemisen arvoista tekstiä tilalle. Ylelle enemmän rahoja, Aamulehti sieltä pois ja tilalle tutkivaa journalismia enemmän ja enemmän kiitos

   • Anonyymi

    Onkin hyvä siirtyä lukemaan vain sellaista, mikä sopii omaan ajatusmaailmaan. Se on vähän ninku, että: kun itse kysyy ja itse vastaa, niin ei tule jälkipuheita🤣
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onkin hyvä siirtyä lukemaan vain sellaista, mikä sopii omaan ajatusmaailmaan. Se on vähän ninku, että: kun itse kysyy ja itse vastaa, niin ei tule jälkipuheita🤣
    am

    Juuri noin. Eli siis kenen kanssa sinä keskustelet kielten opetuksen ... et kai täällä?


  • Anonyymi

   Kevättä pukkaa. Tänään kuitenkin minulla harmaa päivä, kun taas viime yö meni valvoessa aamukuuteen saaka. Semmoisen jälkeen silmä kirkastuu vasta päikkäreiltä kun nouseee. Tyhmä tapa, mutta minkäs luonnolleen mahtaa.

   Saapas nähdä, mikä sääennuste toimii tänä viikonloppuna. Toinen sanoo, että on talvista, lämpöä nollan verran. Toinen lupaa keväisiä pyhiä. Vai saammeko iloksemme molempia: ensin lunta ja jotta ei tarvitsisi lapioda, sen päälle lämmintä. No, se näkee joka elää.

   Kauppalistaa juuri tässä olen väsännyt. Pitää nyt iltapuhteena käydä kaupassa, isompi ryysis ehkä on jo mennyt. Huomenna lähdemme käymään mökillä, ja mukaan tarvitsee evästä. Emme kylän kaupassa käy ottamassa kuin maidon ja tuoreen leivän.

   Tulemme tällä kertaa kyllä jo perjantaina takaisin. Poika ja naisystävänsä menevät sinne lauantaina, ja saavat olla pari päivää siten ihan rauhassa. Kummankin lapset ovat toisen vanhempansa luona, joten saavat vähän huilata opinnoistaankin. Molemmilla kovat opiskelut menossa, ja aika rankkaa hommaa on sitä ja täyspäiväistä työtä tehdä samaan aikaan. Pojalla on ihan sama opinto-ohjelma kuin päätoimisesti opiskelevilla, mutta hyvin on jaksanut mukana pysyä. Se on aika tärkeää, että on kavereita, joiden kanssa ongelmia voi ratkoa. Useampi pää käytössä, niin aina joku keksii jotain.

   Toivottavasti pysyvät terveinä, eikä korona tai mikään muukaan sairaus iske. Koronahan voi viedä ihmisen, jos hengissä selviää, tosi huonoon kuntoon pitkäksikin aikaa. Kunpa vain valtakunnan rokotusohjelma nopeutuisi. Paljon on vielä väkeä vailla rokotetta.

   Mutta nyt laskemaan, miten bisneksestä saadaan ulos maksimituotto! Ties vaikka seuraavassa elämässä hyödyntäisin tämän elämän viime metreillä oppimiani matikoita.
   am

  • "Mutta nyt laskemaan, miten bisneksestä saadaan ulos maksimituotto! "

   Kaikki työtä firmalle tekevät olkoot yrittäjiä ja kilpailkoot tarjouksineen siitä, kuka saa tehä, kuka ei jonkin projektin. Ja voittajat sitten hankkivat aliurakoijat vaikka Baltiasta. Ja itse emofirman tulos kierrätetään sisaryritysten kautta sellaista vauhtia, että keskipakovoima sirottelee osan siististi paratiiseihin... kysy muuten Buntan pojalta.

  • Jälleen kerran kun saa kuunnella asiantuntijoita (eilinen astudio), niin saa vastaukset mm. rokotusjärjestykseen. Kyllä oli Ohisalo liiankin ystävällinen, kun sanoi THL:n pääjohtajan Tervahaudan jälleen kerran sotkevan viestinnällään ... no siis olisi pitänyt mainita tämän pääjohtajan nimi edes.

  • Veikkaus

   Asetusta rokotejärjestyksestä tullaan muuttamaan, kunhan kaikki 70+ ja riskiryhmäläiset saavat ensin rokotuksen koko maassa

   Kuhmoisten haastatellut. Suurin osa antaa mielellään enemmän rokotuksia sinne, missä tauti jyllää pahiten, mutta meittin kylän koronavastaava sairaanhoitaja kertoi myös yhden totuuden eli monien työssäkäyntialue on laaja.

   Erinomaista pohdintaa löytyy paikkakunnalla asuvalta Rea Peltolaltakin, teeveestä tutulta puutarhaihmiseltä.

   Ja hei, vasta yksi kunnanvaltuustossa on persu. Potentiaalia olisi suurempaankin määrään, mutta liian pitkälle mennyt sukusiitos on onneksi ...

  • Marin erotkoot, sillä vieraslajeja on päästetty rajojen yli eli rajat vuotavat, kun

   veneiden pohjissa salakuljetetaan kaikenlaista ötökkää.

   Onneksi on meinaan asuntoni renkaiden päällä, sillä vieraslaji litistyy, kun pyörä pyörii. Nyt kun vielä saataisiin rautatiet eli kiskot etelään.

  • Kirkastuu - sää ainakin täällä meillä päin!

   Naapurit tekivät eilen kovasti pihatöitä. Leikkasivat pensasaitoja ja haravatkin heiluivat. Selvä kevään merkki.

   Minunkin pitäisi ruveta laskemaan aivan näitä tosielämäni laskuja. Tuloja ja menoja. Eipä siihen väliin juuri mitään jää vietäväksi huhtikuun kirjanpitoon. Pääasia kuitenkin, ettei jää velkaakaan.

   Nyt taas näyttää siltä, että koronakin hellittää. Koskahan tulee se päivä, ettei yhtään altistumista ole?

   Keväistä keskiviikkoa!

   Rapu

   • Altistusvaaroihin kehitetään rna (?) rokotteita mutta kuka tietää, milloin ei enää tule kausiflunssia sun muita.

    Marinin kuulemma pitäisi tietää, sillä Orpo vaati tarkkaa päivämäärää kaikille purkuoperaatioille.


  • Ei oo muuten tyhmä sannikka ... 1997 en katsonut hallituksen viestejä maallemuutosta. En edes sitä seurannut, paljonko joku kunta lupaa perheelle taskurahaa, halpaa tonttia tai tai ... jos muuttaa heidän kuntaansa.

   Katsoin peltoja ja metsiä ja vettä ja katson myös ohjelmaa "Voiko tätä syödä"

   Ei oo muuten tyhmäsannikka tyhmä, hihhih. Vain toimittajana on tuolla tyypillä mahollisuus saada leipänsä päälle voita

  • Aurinko paistaa ja lämmittää mukavasti parvekkeella.

   Joko se on astunut voimaan, että koulupakko on 18 vuotiaaksi asti? Sittenhän myös lapsilisien maksua on jatkettava 18 vuoteen.

   Ihme toimintaa VTV:ssä harrastettu, kun yhdelle ihmiselle on maksettu 2 vuoden ajan palkkaa siitä, että hän ei tee töitä. Ja nämä kaksi ovat saaneet ainoastaan huomautuksen tämän toteuttamisesta.

   • Enpäs ole seurannut lapsilisä vs. koulupakko taistelua tai niiden yhteensovittamista. Aikoinaan oli pakko mennä armeijaan, mutta ei silloin saanut enää lapsilisiä, vaan olikos se markan per päivä ja sen sai pitää itse "sotilas"

    VTV rouva pistänyt oikke kauneudenhoitoonkin (syystäkö?) ja kulkemisiin yhteisiä veroeurojamme. Onneks uroot ovat luonnonlahjana saaneet sarvensa ja komeutensa.


   • Anonyymi
    edson kirjoitti:

    Enpäs ole seurannut lapsilisä vs. koulupakko taistelua tai niiden yhteensovittamista. Aikoinaan oli pakko mennä armeijaan, mutta ei silloin saanut enää lapsilisiä, vaan olikos se markan per päivä ja sen sai pitää itse "sotilas"

    VTV rouva pistänyt oikke kauneudenhoitoonkin (syystäkö?) ja kulkemisiin yhteisiä veroeurojamme. Onneks uroot ovat luonnonlahjana saaneet sarvensa ja komeutensa.

    Jatkan edsonin loppuvärsystä. Saaneet sarvensa ja komeutensa ja lahonneen kölin viimeistänsä eläkeiässä. Siihen vaivaan manikyyrit eivät auta eikä järvivesikään.
    Aina silloin tällöin joku "establishmentista" narahtaa kolttosistansa. Omat ja valtion rahat ovat naisjohtajalta menneet sekaisin. Luottokorttia on helppo vinguttaa. Kyseinen rouva ei ole priimaa missiainesta vaikka haluaisi niin silloin rahaa palaa paljon kauneuden ylläpitoon. Valtion rahan lisäksi toinen mokoma omaa rahaa. Hyvä että mädät omput poistetaan laatikosta pilaamasta muita omppuja. Jos oikein ymmärsin niin ei kovin tykätty pomo työyhteisössä ylipäätänsäkään. On valeääkäreitä ja valehoitajia ja sitten. Niin tiedäthän sen itsekin. Ulkomailta hankitut tutkintotodistusläpyskät kannattaisi käydä läpi tässäkin tapauksessa. Puosu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jatkan edsonin loppuvärsystä. Saaneet sarvensa ja komeutensa ja lahonneen kölin viimeistänsä eläkeiässä. Siihen vaivaan manikyyrit eivät auta eikä järvivesikään.
    Aina silloin tällöin joku "establishmentista" narahtaa kolttosistansa. Omat ja valtion rahat ovat naisjohtajalta menneet sekaisin. Luottokorttia on helppo vinguttaa. Kyseinen rouva ei ole priimaa missiainesta vaikka haluaisi niin silloin rahaa palaa paljon kauneuden ylläpitoon. Valtion rahan lisäksi toinen mokoma omaa rahaa. Hyvä että mädät omput poistetaan laatikosta pilaamasta muita omppuja. Jos oikein ymmärsin niin ei kovin tykätty pomo työyhteisössä ylipäätänsäkään. On valeääkäreitä ja valehoitajia ja sitten. Niin tiedäthän sen itsekin. Ulkomailta hankitut tutkintotodistusläpyskät kannattaisi käydä läpi tässäkin tapauksessa. Puosu

    Katsoin, että rouva on suorittanut Sorbonnessa maisterin tutkinnon, missä pääaineina taide ja estetiikka. Mitenhän liittyy valtion talouteen? Toinen ranskalainen tutkinto liittyy johtamiseen. On hienostoyliopisto ja pitkä lurssi on 13 kk pituinen. Sitä ollaan lakkauttamassa Macronin toimesta, koska ranskalaisia keltaliivejä risoo tuollainen luokkajaottelu. Näkyi tällä rouvalla olevan joku Aaltoyliopistonkin johtamiskurssi. Useimmista kursseista ei ole mitään dokumentteja.

    Nousee Tuomas Pöystinkin tekemiset ihmeelliseen valoon, kun katsoo miten on vaikuttanut tämän naisen rakettimaiseen nousuun urallaan. Tuntuu pitävän naisen ranskankielen taitoa tärkeimpänä kriteerinä virkaansa.


  • Luin äsken, että henkilö oli vajonnut juoksuhiekaksi muuttuneeseen viljasiiloon. Hänet saatiin pelastettua sieltä. Miten ihminen voi vajota sinne? Siilothan ovat korkeita, onko mennyt sinne päälle kävelemään? Yleensä ne ovat petollisia ja moni on tukehtunut kun ei pääse sieltä ylös. Se minua huvitti, että tietosuojalain? perusteella ei kerrottu, oliko kyseessä mies vai nainen. Hän oli vain henkilö, jonka kädet heiluivat siellä ja oli vajonnut vyötäröä myöten. Eikös siellä pitäisi olla joku teräsverkko, josta jyvät mahtuvat mutta isompi tavara ei.

  • Ei hitto viekööt, oottepa (Puosu ja Cee) tarkistaneet rouvan opiskelut sun muut ja Pöystikin päässyt sähläämään.

   Vähän aavistin, että moinen liikkumisrajoitus saattaa saada satikutia. Mukava sana taas.

  • Ja sitten ihmettelemään. Nyt, kun perustuslakivaliokunta on kehottanut hallitusta tekemään tarkemman lainvalmistelun, jotta kotibailut saataisiin loppumaan, niin ehdotan lakia tai eihän se voi olla laki, mutta kielto siis

   EI SAA PITÄÄ KOTIBAILUJA (paitsi omistamassaan kodissa hihhih)

   Jos vähänkään jytä soi, niin poliisit ovelle ja heitähän tähän siis riittää. Yöllä he herättävät ensin taloyhtiön ulko-oven lukonvartijat, sitten kohti jytää ja kun ei ovea avata, niin erikoisjoukot ovea murtamaan. Sitten tarkistetaan kaikki piilot vaatekaappeja myöten ja lasketaan huushollissa olevien ihmisten lukumäärä. Tähän tarvitaan se kolmas poliisi, joka osaa laskea

  • Kohta mitataan hallituksen kannatus ja Marinin lähtö lähellä. Ylen uutisissa soma kuva Orposta ja Hallasta ja Orpo oli kyl onnellisen näkönen. Uskon vahvasti, että Keskusta kurkkii jo ja kristilliset ja ruattalaisetkin ... onhan tulossa sentään kuntavaalit

   Hallasta tulee sisäministeri ja koska on suurin puolue, niin myös ulkoministeri ja sit on rajojen sisä ja ulkopuoli hoidossa. Paskat muusta paitti että bensan hinnasta verot pois. Ja ympäristöministeriö lakkautetaan

   Mä en ny keksiny muuta

   • Unohin

    Harkimosta tulee diiliministeri


  • Aloitanpa kiirasviettoni ilman karitsaa ja mämmiä, mutta asuntoautossa kohta kohti kauppaa. Leipää maitoa juustoa karjalanpaistilihaa kalaa kanaa ... ja to-su rauhaa ja sit Keuruulle hakemaan junioria perheineen, mutta huomautan tässä, että heitä on vain yksi perhe

   Asuntoauton testi jo suoritettu ja jäämäki noustu upeesti ylös. Kevättä rinnassa ilman tulppaanejakin. Turhinta tuotantoa mitä tiedän. Leskenlehti voittaa mennentullen

   Ja hallitsee tätä maata kuka tahansa, niin yksilönvapauteeni vedoten eipä hallitse minua ... "haistakaa paska koko valtiovalta..."

  • Tulipahan käytyä koronarokotuksessa ja siellä messukeskuksessa oli pitkät jonot ulkopuolella, , mutta siellä olin pienen matkan välein keltaliivisiä nuoria jotka kysyivät meidän rokotusaikaamme. Kun sanoimme, että aikamme ovat 14:10 ja 14:15 niin pääsimme heti kaikkien ohitse, koska olimme vain kymmenisen minuuttia etuajassa. Pitkä jono ihmisiä oli siis tullut sinne todella hyvissä ajoin. Sisään messukeskukseen päästettiin vain tietty määrä ihmisiä kerrallaan. Siellä oli valtavasti henkilökuntaa kelta- ja punaliivisiä, jotka ohjasivat ihmisiä. Rokotuskoppeja oli pitkät rivit. Oli siellä vartijoitakin, yksikin pyörätuolissa oleva vanha mies löi yhtäkkiä erästä keltaliivistä opastajaa ja tämä haki vartijan paikalle, että mitä oikein meinaatte. Että siellä joillakin silti pinna kiristyi, syytä en tiedä, vaikka asiat sujuivat hyvin sutjakkaasti.

   Saimme Pfizerin Biontec-rokotteet ja uusintarokotusajat saimme juhannusviikolle.

   • Meillä on 22.6 se toinen piikki

    Meitä oli 5 henkilöä odotustilassa. Laskikohan joku, että se on yhden pullon sisältö. Olis pitäny olla taas hiljaa, kun vakavalla naamalla sanoin, että jumala kostaa

    Eilen uutisissa sanottiin, että tuuli on vaikuttanut monen kaupungin ilmanlaatuun. Eiks ne käytä maskeja kaupungissa?


  • Edsonkaan ei ole siis saanut minkäänlaisia oireita rokotuksestaan. Amummu ja miehensä myöskään. Ravusta ja Arasta ei tietoa. Siskoni ja miehensä myös hyvin selvinneet. Puosu liian nuori saamaan, samoin Who, joka on kadonnut jonnekin.
   Unohdinko jonkun?

   • Et unohtanut ketään

    Pikkaisen oli kipeä rokotuskohta, ei muuta. Eilen paikka kutisi.

    Täytyi oikein tarkistaa, sillä rokotustodistuksessa lukee valmistenimi eli Comirnaty = BioNTech-Pfizerin rokotteen pistivät.


   • edson kirjoitti:

    Et unohtanut ketään

    Pikkaisen oli kipeä rokotuskohta, ei muuta. Eilen paikka kutisi.

    Täytyi oikein tarkistaa, sillä rokotustodistuksessa lukee valmistenimi eli Comirnaty = BioNTech-Pfizerin rokotteen pistivät.

    Juuri tuon rokotuksen mekin saimme. Uusintarokotukset 22.6. Ei ole tuntunut vielä mitään oireita, ei kipua eikä kutinaa.


   • Calvados kirjoitti:

    Juuri tuon rokotuksen mekin saimme. Uusintarokotukset 22.6. Ei ole tuntunut vielä mitään oireita, ei kipua eikä kutinaa.

    Lupasin, Cee, kertoa, jos rokotuksesta jotain seuraamuksia tulee. Aluksi ei tullutkaan mitään, mutta viime yön aikana pistoskohdan ympärille on noussut punaista, kutiavaa ihottumaa. Lisäksi samalle alueelle ihon alle on muodostonut kovahko, aika isokin ja painoarka mähkä.

    Kaipa tuollaiset haitat ovat aika yleisiä rokotusten yhteydessä. Minulle se vain on outoa, kun koskaan en mistään rokotteista tai lääkkeistä ole saanut mitään oireita. Jospa ikä muuttaa senkin. Onhan se muuttanut nukkumisenikin: ennen nukuin kuin tukki missä vain, mutta nykyään se on vaikeata omassa sängyssäkin.

    Joku aikanaan lauloi: "sä koskaan et muuttua saa". En ole totellut sitä(kään) käskyä:)


   • amummu kirjoitti:

    Lupasin, Cee, kertoa, jos rokotuksesta jotain seuraamuksia tulee. Aluksi ei tullutkaan mitään, mutta viime yön aikana pistoskohdan ympärille on noussut punaista, kutiavaa ihottumaa. Lisäksi samalle alueelle ihon alle on muodostonut kovahko, aika isokin ja painoarka mähkä.

    Kaipa tuollaiset haitat ovat aika yleisiä rokotusten yhteydessä. Minulle se vain on outoa, kun koskaan en mistään rokotteista tai lääkkeistä ole saanut mitään oireita. Jospa ikä muuttaa senkin. Onhan se muuttanut nukkumisenikin: ennen nukuin kuin tukki missä vain, mutta nykyään se on vaikeata omassa sängyssäkin.

    Joku aikanaan lauloi: "sä koskaan et muuttua saa". En ole totellut sitä(kään) käskyä:)

    Kiitos amummu! Sinun rokotuksesi taisi olla joku M:llä alkava firma taikka rokotuksen nimi. Siskonikin sanoi, että oireita voi tulla jopa kahden viikon ajan. Hän sai mm jalkaansa veritulpan oireita, mutta sitä se ei ollut kuitenkaan. Kävi kuitenkin sairaalan vastaanotolla . Hän ja miehensä saivat sen Pfizerin jonka minä ja U:kin saimme, eli Comirnatyn.


   • Anonyymi
    Calvados kirjoitti:

    Kiitos amummu! Sinun rokotuksesi taisi olla joku M:llä alkava firma taikka rokotuksen nimi. Siskonikin sanoi, että oireita voi tulla jopa kahden viikon ajan. Hän sai mm jalkaansa veritulpan oireita, mutta sitä se ei ollut kuitenkaan. Kävi kuitenkin sairaalan vastaanotolla . Hän ja miehensä saivat sen Pfizerin jonka minä ja U:kin saimme, eli Comirnatyn.

    Modernaa meihin tuikattiin. Lueskelin joku aika sitten tietoja po. rokotteesta. Käyttöohjeissa oli mm., että jos rokotettavalla on ollut luettelossa listattuja terveysongelmia, pitää ennen piikin saamista keskustella asioista lääkärin kanssa. Listalla on esim. mahdollinen allergisuus rokotteen vaikuttavalle tai jollekin muulle sen ainosalle, tai jos rotkotettavalla on joku vakava sairaus. Muutama muukin klausuuli listalla oli. En tiedä, onko esim. minun terveystietoni käyty läpi tervarissa ennen kuin rokotetta annettiin. Tuskin on. Mistäpä semmoiseen henkilökunnalta aikaa löytyisi.

    Eräs ystäväpariskunta kävi rokotuksessa kahden tunnein välein (kun eivät aikaa lähekkäin saaneet). Toiselle annettiin Modernaa ja toiselle kahta tuntia myöhemmin, samassa huoneessa Pfizeria.

    No, pääasia, että rokotteen olen saanut. Jos jotain kummaa tulee, niin se on sitten sen ajan murhe.
    am


  • Anonyymi

   Paljonhan on poliittisella taivaalla ihan viime päivinä tapahtunut.
   Pöysti on möhlinyt kunnolla
   Marin on möhlinyt kunnolla
   Kaikista kunnollisimmin ovat möhlineen Yli-Viikari ja Kiuru
   Halla-aho on puolestaan osoittanut suurta älykkyyttä ja johtajuutta monine todella kyvykkäine naisedustajineen puolueessaan.
   Ei mikään ihme, että kansakunnan älykkäin ja stabiilein osa on melko vakaasti asettumassa heidän taakseen ja tuekseen.
   Kyllä pääsiäinenkin maistuu maukkaammalta kun on edes viidesosa kansasta suomalaisen edun kannalla ja sitä edistämässä.

  • Sikäli kuin muistan luvattiin täksi päiväksi hyvää ulkoilusäätä, aurinkoa ja useampia lämpöasteita. Täällä möksällä kuitenkin on koleaa, ja vähän väliä tipahtelee harvakseen taivaalta lumihiutaleita. Pilvissä sentään sen verran välillä ohuempia kohtia, että voi todeta auringon olemassaolon. No, eipä tämäkään sää ulos estä menemästä.

   Melkein aamusta saakka olenkin meinannut - katsotaan toteutanko meinaamiseni - lähteä pienelle kävelylenkille taittelemaan oksia pääsiäismaljakkoon. Ostin siihen jo keltaisia tulppaaneja! Kyllä ne ainakin minun mieleeni ja huusholliini tuovat oikein hyvin ja kauniisti pääsiäisajan. Meillä täällä sisälläkin on nyt vähän viileää, eikä ulos lähtö jo valmiiksi viluisena oikein kiehdo, mutta oksia pitää kyllä saada. Joten...pitäisiköhän houkutella siippa niitä hakemaan ennen grillaamisrupeamaa;)

   Eilen söimme lammasta, itse asiassa karitsaa, ja tänään on vuorossa flank steak. Olemme po. ruhon osaa laittaneet aiemmin vain pari kertaa, uunissa, ja nyt olen lueskellut sille grillausohjeita. Ohjeita näyttää olevan niin monta kuin on kirjoittajiakin. Eli entten tentten... Mutta luultavasti sitä saa mitä ei tilaa; tässä kyökissä nimenomaan ennen kokeilematon ruoka voi matkallaan jääkaapista ja ohjeesta lautaselle käydä läpi melkoisia muutoksia, ja tulos onkin koronan tapaan joku variantti. No, onneksi ei ole pitkä matka keittiöhenkilökunnan pakeille, jos valittaminen on tarpeen.

   Radiosta tulee parhaillaan Jokapojan urkutunti. Ruoanlaittoprojektini takia vasta ohjelman huomasin ja harmittaa, etten kuullut alusta saakka. Onneksi se löytyy myöhemmin Areenasta. Urkurin ammatti minulla oli nuorena mielessä, mutta mieli muuttui. Joku vuosi sitten minun piti aloittaa urkutunnit oman seurakuntani kanttorin kanssa, mutta hän otti ja läksi muille maille, joten se jäi. Ja itse olen sen verran saamaton, että yhteyden otto toiseen opettajaan on jäänyt ottamatta. Omapa on vahinkoni.

   Mutta nyt haarukka ja veitsi käteen. Siippa tuo juuri ruokaa siJalle;), ei tarvitse itse enempää rehkiä. Sen verran rehkin äsken, että pistin potut, sipulit ja sienet folionyyttiin sesamöljyn, suolan ja pippurisekoituksen maustamina. Nekin kypsyvät grillissä lihan kyljessä. Hellahommia ei tarvitse tänään tehdä lainkaan.

   Rauhaisaa pyhäpäivää!

  • Muisteloja eiliseltä

   Juttelin pitkään lapsuudenkaverin kanssa puhelimessa. Hän Kreikassa, minä täällä. Oli lähtenyt yhtäkkiä, koska siellä jotain ja kesäksi pakko päästä Suomeen.

   Juteltiin entisen katoamisesta. Pienen ihmisen entisistä puuhista, mikä on jäänyt ison muutoksen jalkoihin. Päädyttiin sellaiseen uskoon, että historian spiraali kulkee omalla tavallaan taas siihen kohtaan, missä on aikaa ja kiireettömyyttä, mutta nykyajan suomaa helppoutta.

   Ja mitä ihmettä? TV tarjosi kivan ohjelman Patakakkonen, missä oltiin Karjalassa ja sitä vanhempien karjalaisnaisten pölötystä ruoan valmistuksessa. Ja lankaakin tehtiin

  • U lähti kauppaan hakemaan mm broilereita, kuuluuhan pääsiäiseen niin munat kuin kanatkin. Lammasta tai karitsaa en ole ikinä tehnyt. Aina kun U:n sisko on meillä, hän on niitä tehnyt.

   Eilen U aikoi pestä vessanpytyn sillä pari vuotta sitten ostamallamme sähköhärvelillä niin kuinka sattuikaan, se ei käynnisty, eikä ota vastaan edes latausta. Tuollaisia ne härvelit ovat, kestävät juuri takuuajan. Ja siihen kuuluu vaikka millaisia suuttimia, niin niillä ei tee mitään, kun se perusputki, missä on sen moottori, ei inahdakaan. Samoin on käynyt parille porakoneellemme. Kun niitä harvoin tarvitsee, niin ne menevät epäkuntoon olemalla vain kaapissa odottamassa käyttöä. Yksi varsi-imurimmekin lakkasi toimimasta alle takuuajan, mutta koska olin antanut sen pojallemme, ei hänkään viitsinyt palauttaa sitä. Olen myös huomannut, että pojanpojalle hankkimamme normaali imuri on jo vaihdettu toiseen.

   • Vessanpytyn pesua sähköhärvelillä. Tää on sit vaan pääsiäishorinaani eli en pilkkaa, mutta ...

    en osta myös sähköhammasrjaa, millä saisi ehkä helpommin istuimen ja säiliön välin puhistettua. Käytän vanhaa käsikäyttöistä hammasharjaa. Ulkohuusi helpompi puhistaa, kun vaan höylää istuimen silloin tällöin

    Meillä kulu eilen taas keittiön ikkunanlasi sisäpuolelta, kun kumppani eli vaimo lastalla veteli ja vesi roiskui

    En pilkkaa enää karitsansyöjiä, sillä itekin syön toistaiseksi proileria eiku broileria. Toisaalta söisin kyllä tanskalaisen maajussin tapaan myös kania ja lammasta. Eilen katsoin, kun hän teurasti eli päästi päiviltä lampaan, joka ei tiinehtinyt (menikö oikein?). Kumma juttu muuten. En ehkä pystyisi teurastamaan pientä kania, mutta kalkkunan ja ankkoja olen teurastanut, samoin kaloja. Satavarmaan kykenisin vuohen teurastamaan


   • edson kirjoitti:

    Vessanpytyn pesua sähköhärvelillä. Tää on sit vaan pääsiäishorinaani eli en pilkkaa, mutta ...

    en osta myös sähköhammasrjaa, millä saisi ehkä helpommin istuimen ja säiliön välin puhistettua. Käytän vanhaa käsikäyttöistä hammasharjaa. Ulkohuusi helpompi puhistaa, kun vaan höylää istuimen silloin tällöin

    Meillä kulu eilen taas keittiön ikkunanlasi sisäpuolelta, kun kumppani eli vaimo lastalla veteli ja vesi roiskui

    En pilkkaa enää karitsansyöjiä, sillä itekin syön toistaiseksi proileria eiku broileria. Toisaalta söisin kyllä tanskalaisen maajussin tapaan myös kania ja lammasta. Eilen katsoin, kun hän teurasti eli päästi päiviltä lampaan, joka ei tiinehtinyt (menikö oikein?). Kumma juttu muuten. En ehkä pystyisi teurastamaan pientä kania, mutta kalkkunan ja ankkoja olen teurastanut, samoin kaloja. Satavarmaan kykenisin vuohen teurastamaan

    Tällä härvelillä on erittäin hyvä pestä muutakin, kuten hellanpäällystä, kulmia ja hankalia paikkoja, kylppärin laattoja ym. Minulla on niin heikot käsivoimat, että osti sen varmaan minua varten, mutta U sitä käyttää. Minä en saa edes meidän härvelien eri suuttimia irti toisistaan.

    Sähköhammasharjat meillä on ollut jo vuosikymmeniä, Minä silti suosin enimmäkseen käsikäyttöistä. Minulla on myös liuta erilaisia hammasväliharjoja, U:lle riittää pelkkä hammaslanka, joka on taas minulle hankala käyttää reumakäsien takia.

    Vanhoille hammasharjoille meillä on myös käyttöä, esim pestyjen sormikkaiden sormien oikaisuun varsi on oikein hyviä. WC istuimen ja vesipytyn väliin liian isot, siihen sopii paremmin jopa Topz-puikot , useimmiten irrotamme kauluksen ja pesemme sen kylppärissä, jolloin se väli on vapaana vaikka miten isolle sienelle siinä pytyssä.


   • Calvados kirjoitti:

    Tällä härvelillä on erittäin hyvä pestä muutakin, kuten hellanpäällystä, kulmia ja hankalia paikkoja, kylppärin laattoja ym. Minulla on niin heikot käsivoimat, että osti sen varmaan minua varten, mutta U sitä käyttää. Minä en saa edes meidän härvelien eri suuttimia irti toisistaan.

    Sähköhammasharjat meillä on ollut jo vuosikymmeniä, Minä silti suosin enimmäkseen käsikäyttöistä. Minulla on myös liuta erilaisia hammasväliharjoja, U:lle riittää pelkkä hammaslanka, joka on taas minulle hankala käyttää reumakäsien takia.

    Vanhoille hammasharjoille meillä on myös käyttöä, esim pestyjen sormikkaiden sormien oikaisuun varsi on oikein hyviä. WC istuimen ja vesipytyn väliin liian isot, siihen sopii paremmin jopa Topz-puikot , useimmiten irrotamme kauluksen ja pesemme sen kylppärissä, jolloin se väli on vapaana vaikka miten isolle sienelle siinä pytyssä.

    Hammaslankaa en vaan osaa näppärästi käyttää ja minullakin, meilläkin, niitä verkkokalastajan puikkarin mallisia hammasväliharjoja.

    Ennen Tops puikkoja oli kait tulitikut ja wc paperi päähän (vai pumpuli?) millä puhistettiin korviakin

    Olin kyläluutana muutaman hetken eli parin kaverin juttusilla. Mitähän ennen siis kyläluuta teki muuta kuin käväisi juttelemassa?


   • Calvados kirjoitti:

    Tällä härvelillä on erittäin hyvä pestä muutakin, kuten hellanpäällystä, kulmia ja hankalia paikkoja, kylppärin laattoja ym. Minulla on niin heikot käsivoimat, että osti sen varmaan minua varten, mutta U sitä käyttää. Minä en saa edes meidän härvelien eri suuttimia irti toisistaan.

    Sähköhammasharjat meillä on ollut jo vuosikymmeniä, Minä silti suosin enimmäkseen käsikäyttöistä. Minulla on myös liuta erilaisia hammasväliharjoja, U:lle riittää pelkkä hammaslanka, joka on taas minulle hankala käyttää reumakäsien takia.

    Vanhoille hammasharjoille meillä on myös käyttöä, esim pestyjen sormikkaiden sormien oikaisuun varsi on oikein hyviä. WC istuimen ja vesipytyn väliin liian isot, siihen sopii paremmin jopa Topz-puikot , useimmiten irrotamme kauluksen ja pesemme sen kylppärissä, jolloin se väli on vapaana vaikka miten isolle sienelle siinä pytyssä.

    Mekin olemme sähköisesti harjanneet hampaamme jo 35v. Aikoinaan uuteen kämppään, Kuopioon muutettuamme anoppi toi tuparilahjaksi sähköhammasharjat. Niistä emme ole sen koommin luopuneet, muuten kun ostamalla tarpeen tullen uusia tilalle - onkohan olemassa jo internetharjoja, kuten on esim. jääkaappeja🤣 Hammaslankaa sellaisenaan en käytä, on hankala, enkä noita tikku- tai harjastökkijöitäkään harrasta. Minulla on siihen hommaan pitkä varsi, johon saa vaihtokappaleina kiinnittää pienen muovisen puolirenkulan, johon on pingoitettu pätkä hammaslankaa. On kätevä. Ei tarvitse huheltaa pitkän hammaslangan kanssa, nyrkit suussa, siinä vain pidellään siististi vehkeen varresta ja lanka putsaa välit.

    Eräs ystäväni pesee lattialistat ja niiden "juuret" hammasharjalla! En ole kokeillut, enkä luultavasti kokeilekaan ainakaan tässä elämässä.


   • Rauhoittavaa kuulla, että koneiden hankkijoita on muuallkain.Meillekin kaikenlaisia vehkeita on kertynyt. Siippa niitä hankkii, ja kohta niitä on enemmän kuin Ramirentillä. Melkein kaikkeen tekemiseen löytyy kone. Ja samanlaiset kokemukset on, että kun konetta käytetään ehkä max kerran vuodessa, niin ei ne sitten lähde käyntiin, ainakaan akkukäyttöiset.


   • amummu kirjoitti:

    Mekin olemme sähköisesti harjanneet hampaamme jo 35v. Aikoinaan uuteen kämppään, Kuopioon muutettuamme anoppi toi tuparilahjaksi sähköhammasharjat. Niistä emme ole sen koommin luopuneet, muuten kun ostamalla tarpeen tullen uusia tilalle - onkohan olemassa jo internetharjoja, kuten on esim. jääkaappeja🤣 Hammaslankaa sellaisenaan en käytä, on hankala, enkä noita tikku- tai harjastökkijöitäkään harrasta. Minulla on siihen hommaan pitkä varsi, johon saa vaihtokappaleina kiinnittää pienen muovisen puolirenkulan, johon on pingoitettu pätkä hammaslankaa. On kätevä. Ei tarvitse huheltaa pitkän hammaslangan kanssa, nyrkit suussa, siinä vain pidellään siististi vehkeen varresta ja lanka putsaa välit.

    Eräs ystäväni pesee lattialistat ja niiden "juuret" hammasharjalla! En ole kokeillut, enkä luultavasti kokeilekaan ainakaan tässä elämässä.

    Meilläkin on nuo muoviset hammaslankavarret, jossa on vaihdettava hammaslankateline päässä. U osaa silti käyttää hammaslankaa ilman tätä laitettakin, minä en.


  • Palaampa taas eiliseen, eiku palaanpa

   Koska elän kristittyjen keskellä, niin katsoin Eero Huovista, maskuliinia metsästäjää. Odotan hänen kiipeävän Himalajalle, sillä aina kun on mahdollisuus löytää uusi harraste joka vie lähemmäs jumalaansa, nin ... Jumal'auta ku ois taito piirtää, niin sais aika hyvän pilapiirroksen

   • Kun Eero Huovisen elämäntarinaa luin, sieltä paljastui, että hänen isänsä oli ollut Malmin kirkon kirkkoherra 50-luvulla. Kun muutin 1959 tädilleni asumaan, olisin voinut mennä Malmilla rippikouluun, koska loppuvuonna olisin täyttänyt 15 v. Menin ripariin vasta 1960 ja silloin oli pappina Perttula ja meidän riparilaisten opettajana oli Anna-Maija Laitinen. Koska tätini mies oli täysi kommari, ei minulle järjestetty heilltä mitään juhlia, Ainoat kukat sain silloiselta poikaystävältäni, joka ei ollut U. Tätini ja miehensä eivät olleet edes Malmin kirkossa rippijuhlassani.

    Kun sitten menin naimisiin Malmin kirkossa marraskuussa 1965, en kutsunut tätiäni edes sinne kirkkoon ja hän sai tietää seuraavana maanantaina töissä, että olin mennyt naimisiin viikonlopulla. Olin siinä vaiheessa asunut pois heiltä jo lähes kolmen vuoden ajan. Sitten hän töissä itki, etten kutsunut edes kirkkoon. Meidät vihki sen hetkinen kirkkoherra, asessori Immo Nokkala, joka myöhemmin kastoi ensimmäisen lapsemme. Eli Eero Huovisen isä ei ollut silloin enää siellä töissä, mutta Eero oli menossa naimisiin ja ei kelpuuttanut Malmin kirkkoa hääpaikakseen koska se oli joku Terijoelta hiisattu koristeellinen puuhuvila eikä siis tarpeeksi pyhän näköinen paikka. Heidät vihittin Vantaan Pyhän Laurin kirkossa, joka on vanha harmaakivikirkko, tuolloin sen nimi oli vielä Helsingin pitäjän kirkko.

    Sittemmin, olikohan 80-luvulla, niin Malmille rakennettiin punatiilinen modernin näköinen kirkko, joka ei myöskään paljon kirkolta näytä. Se puuhuvila on/oli paljon kodikkaamman näköinen.


  • Anonyymi

   En katsonut kuin osan tuosta piispa Eero Huovisen haastattelusta. Pian löytyi uusi vaimo hänellekin. Miehet eivät osaa yksin elää, niin heikkoja he usein ovat, vaikka parisuhteessa ollaan niin "miestä!"

   Minä sain tänään pääsiäiskukkia oikein kunnolla. Tyttäreni kävi täällä ja toi kauppakassien lisäksi 15 tulppaania, erivärisiä ja isossa korissa asetelman pikku narsisseja ja korissa oli myös isoja käpyjä koristeena. Laitan sen tuonne viherhuoneeseen roikkumaan, niin että se näkyy tuosta lasiovesta tänne missä kirjoittelen. Voin vaan käännähtää tuolillani ja lepuuttaa silmiäni siinä kukka-asetelmassa.

   "Herkkuja" (ruokia) on monenlaisia myös sisäisesti nautittavaksi, kirjoja on luettavaksi ja kirjoitella voi aina. Mikäs tässä on ollessa.

   Saa nähdä "tanssiiko aurinko huomenna?" Eikös sen pitäisi niin tehdä pääsiäisenä?

   Toivottelen jo nyt Hyvää Pääsiäistä kaikille!

   En kirjautunut, mutta allekirjoitan. Hyvää yötä!

   Rapu

   • Ei Eerolle löytynyt pian uusi vaimo, vaan hänen isälleen Lauri Huoviselle. Eero on ensimmäisessä liitossaan edelleen.

    Minulla ei ole yhtäkään pääsiäiskukkaa. Narsisseja ja muita pääsiäsiskukkia U ei voi sietää tuoksun takia, tulppaaneja kylläkin, jos ovat aivan uusia ja ne eivät tuoksu miltään, ennen kuin vähän nuopahtavat, silloin ne on heti heitettävä pois.

    Hyvää pääsiäispäivää minultakin kaikille! Meri ei ihan vielä lainehdi vapaana. Kadunpuolella ei ole enää yhtään lunta, pihallamme on pari isoa jättikasaa, jotka näyttävät tosi rumilta, kun niiden päällä on mustanaan hiekoitussoraa.


   • Taitaa tosiaan olla totta, että leskeksi jäänyt mies ei pitkään yksinään viihdy. Onhan sekin monelle totta, että ihmisen ei ole hyvä olla yksin.

    Eräs tutun tuttu mies jäi leskeksi 70-vuotiaana. Jo puolen vuoden päästä vaimonsa hautajaisista hänen kotiinsa tuli asumaan uusi kumppani. En tiedä, ovatko menneet naimisiin, vai "susiparinako" edelleen majailevat. Lapsensa kyllä loukkaantuivat äitinsä puolesta.

    Minustakin tuntuu edesmennyttä kohtaan lähes loukkaavalta, että noinkin lyhyessä ajassa on jo uusi puoliso on "koulutettavana". Melkein kuin vanhaa puolisoa ei olisi ollutkaan. Ennen vanhaan moni leski eli leskenä elämänsä loppuun asti. Sekään ei välttämättä mikään ihannetila ole. Etenkään nuoremmalle, jolla ehkä vielä lapsiakin talossa.

    Itse en voisi kuvitellakaan enää opettelevani uutta ihmistä, jos siippa lakkaisi olemasta. Ehkä moni mies, ainakin meikäläisen ikäluokkaan kuuluva kuitenkin tarvitsee sitä passaajaa ja kädestä pitäjää niin paljon, että yksin eivät edes halua pärjätä. Ihmettelen kyllä, miksi iäkäs mieskään enää uutta naista haluaisi opetella. Onhan siinä sekin vaara, että joutuu itse opetettavaksi; kuka tietää, vaikka uusi olis pirttihirmu arjen alettua. Pitäisi olla siis tuttu ihminen jo ennestään. Esim. ystävysten lesket keskenään uudeksi pariksi? Semmoistakin tapahtuu.

    Minunkin äitini tapasi sano, että pääsiäisaamuna aurinko tanssii. Oli pääsiäinen tai ei, niin minulle se tänään tanssi, ilosta. Miniältäni eilen illalla otettu koronatesti näytti (jo kuudennen kerran) negatiivista. Pääsivät sitten heti aamulla tuloksen tultua lähtemään Lappiin. Hän jännitti sitä ihan hirveästi, kuten minäkin hänen puolestaan koko viime yön. Hän sai viime viikolla vihdoin pitkän ja tuskaisen odotuksen jälkeen rokotusajankin, ja olisi ollut kohtalon ivaa, jos juuri nyt loman alettua olisi korona iskenyt. Nyt saavat rentoilla omalla mökillään Lapin rauhassa. Ja kettiksetkin nauttivat.

    Nyt haukkaamaan savulambadaa, kaupasta itse ostettu, ja valkosipulikermaperunoita, itse mikrossa tehtyjä. Lammasta jo maistoin sitä viipaloidessani, ja totesin, että on niin hyvää, ettei itse enää kannata tehdä, ainakaan kahdelle.


   • amummu kirjoitti:

    Taitaa tosiaan olla totta, että leskeksi jäänyt mies ei pitkään yksinään viihdy. Onhan sekin monelle totta, että ihmisen ei ole hyvä olla yksin.

    Eräs tutun tuttu mies jäi leskeksi 70-vuotiaana. Jo puolen vuoden päästä vaimonsa hautajaisista hänen kotiinsa tuli asumaan uusi kumppani. En tiedä, ovatko menneet naimisiin, vai "susiparinako" edelleen majailevat. Lapsensa kyllä loukkaantuivat äitinsä puolesta.

    Minustakin tuntuu edesmennyttä kohtaan lähes loukkaavalta, että noinkin lyhyessä ajassa on jo uusi puoliso on "koulutettavana". Melkein kuin vanhaa puolisoa ei olisi ollutkaan. Ennen vanhaan moni leski eli leskenä elämänsä loppuun asti. Sekään ei välttämättä mikään ihannetila ole. Etenkään nuoremmalle, jolla ehkä vielä lapsiakin talossa.

    Itse en voisi kuvitellakaan enää opettelevani uutta ihmistä, jos siippa lakkaisi olemasta. Ehkä moni mies, ainakin meikäläisen ikäluokkaan kuuluva kuitenkin tarvitsee sitä passaajaa ja kädestä pitäjää niin paljon, että yksin eivät edes halua pärjätä. Ihmettelen kyllä, miksi iäkäs mieskään enää uutta naista haluaisi opetella. Onhan siinä sekin vaara, että joutuu itse opetettavaksi; kuka tietää, vaikka uusi olis pirttihirmu arjen alettua. Pitäisi olla siis tuttu ihminen jo ennestään. Esim. ystävysten lesket keskenään uudeksi pariksi? Semmoistakin tapahtuu.

    Minunkin äitini tapasi sano, että pääsiäisaamuna aurinko tanssii. Oli pääsiäinen tai ei, niin minulle se tänään tanssi, ilosta. Miniältäni eilen illalla otettu koronatesti näytti (jo kuudennen kerran) negatiivista. Pääsivät sitten heti aamulla tuloksen tultua lähtemään Lappiin. Hän jännitti sitä ihan hirveästi, kuten minäkin hänen puolestaan koko viime yön. Hän sai viime viikolla vihdoin pitkän ja tuskaisen odotuksen jälkeen rokotusajankin, ja olisi ollut kohtalon ivaa, jos juuri nyt loman alettua olisi korona iskenyt. Nyt saavat rentoilla omalla mökillään Lapin rauhassa. Ja kettiksetkin nauttivat.

    Nyt haukkaamaan savulambadaa, kaupasta itse ostettu, ja valkosipulikermaperunoita, itse mikrossa tehtyjä. Lammasta jo maistoin sitä viipaloidessani, ja totesin, että on niin hyvää, ettei itse enää kannata tehdä, ainakaan kahdelle.

    Äitini jäi leskeksi 30-vuotiaana kolmen alaikäisen kanssa, joten hän meni uudelleen avioon 4 vuoden kuluttua, jolloin olimme kaikki edelleen alaikäisiä.

    Minusta tuntuu, että sellainen nainen tai mies menee herkästi uudelleen avioon, jos jompikumpi on jättänyt toisensa, ei ole siis jäänyt leskeksi. Monelle on se uusi jo katsottu tai löydetty vaikka työpaikalta. On monta tuttua tältä vaimon ja miehenvaihto-operaatioista, jopa entisestä asuintalostamme, jossa vaimot ja miehet vaihtoivat asuntoa samasta rapusta, eli A ja K sekä S ja P, olivat myöhemmin A ja P sekä S ja K. Lapset olivat jo aikuisia.
    Surullinen tapaus oli taas yksi toinen pari, jossa mieheltä kuoli vaimo, lapset pieniä, niin eri rapusta toinen vaimo oli päättänyt ryhtyä tälle miehelle uudeksi vaimoksi, jätti miehensä ja heillä oli kaksi lasta. Tämä nainen otti pikku tyttärensä mukanaan uuteen perheeseen ja jätti vähän vanhemman pojan isälleen. Kerrankin tämä poika meni koulusta tultuaan soittamaan ovikelloa äidin uuteen kotiin, joka oli siis samassa talossa, että hänellä on nälkä, niin äiti vaan oli tokaissut, että tämä ei ole kotisi, pyydä, että isäsi järjestää sinulle välipalaa. Nainen oli vihainen ex-miehelleen että pojalleen, että isänsä oli opettanut poikansa väheksymään äitiään.

    Huomasin myös, että esim Jorma Hynninen, jonka vaimo kuoli hiljattain, Jorma meni uudelleen avioon jo vuoden kuluttua ja sitä paheksuttiin. Heillä oli pitkä liitto ja kolme aikuista lasta ja jo lapsenlapsia useita. Toisaalta ajatellen, että Jorma on jo niin iäkäs, että miksei käyttäisi lopuuelämäänsä uudessa liitossa kun sellainen heti sattui löytymään.

    Elämä on rajallinen ja suht lyhyt kun ollaan jo täällä lähtöpuolella.


   • Anonyymi
    amummu kirjoitti:

    Taitaa tosiaan olla totta, että leskeksi jäänyt mies ei pitkään yksinään viihdy. Onhan sekin monelle totta, että ihmisen ei ole hyvä olla yksin.

    Eräs tutun tuttu mies jäi leskeksi 70-vuotiaana. Jo puolen vuoden päästä vaimonsa hautajaisista hänen kotiinsa tuli asumaan uusi kumppani. En tiedä, ovatko menneet naimisiin, vai "susiparinako" edelleen majailevat. Lapsensa kyllä loukkaantuivat äitinsä puolesta.

    Minustakin tuntuu edesmennyttä kohtaan lähes loukkaavalta, että noinkin lyhyessä ajassa on jo uusi puoliso on "koulutettavana". Melkein kuin vanhaa puolisoa ei olisi ollutkaan. Ennen vanhaan moni leski eli leskenä elämänsä loppuun asti. Sekään ei välttämättä mikään ihannetila ole. Etenkään nuoremmalle, jolla ehkä vielä lapsiakin talossa.

    Itse en voisi kuvitellakaan enää opettelevani uutta ihmistä, jos siippa lakkaisi olemasta. Ehkä moni mies, ainakin meikäläisen ikäluokkaan kuuluva kuitenkin tarvitsee sitä passaajaa ja kädestä pitäjää niin paljon, että yksin eivät edes halua pärjätä. Ihmettelen kyllä, miksi iäkäs mieskään enää uutta naista haluaisi opetella. Onhan siinä sekin vaara, että joutuu itse opetettavaksi; kuka tietää, vaikka uusi olis pirttihirmu arjen alettua. Pitäisi olla siis tuttu ihminen jo ennestään. Esim. ystävysten lesket keskenään uudeksi pariksi? Semmoistakin tapahtuu.

    Minunkin äitini tapasi sano, että pääsiäisaamuna aurinko tanssii. Oli pääsiäinen tai ei, niin minulle se tänään tanssi, ilosta. Miniältäni eilen illalla otettu koronatesti näytti (jo kuudennen kerran) negatiivista. Pääsivät sitten heti aamulla tuloksen tultua lähtemään Lappiin. Hän jännitti sitä ihan hirveästi, kuten minäkin hänen puolestaan koko viime yön. Hän sai viime viikolla vihdoin pitkän ja tuskaisen odotuksen jälkeen rokotusajankin, ja olisi ollut kohtalon ivaa, jos juuri nyt loman alettua olisi korona iskenyt. Nyt saavat rentoilla omalla mökillään Lapin rauhassa. Ja kettiksetkin nauttivat.

    Nyt haukkaamaan savulambadaa, kaupasta itse ostettu, ja valkosipulikermaperunoita, itse mikrossa tehtyjä. Lammasta jo maistoin sitä viipaloidessani, ja totesin, että on niin hyvää, ettei itse enää kannata tehdä, ainakaan kahdelle.

    miehet tuppaavat kupsahtamaan naisia nuorenpana. Seniori-ikäluokissa leskinaiset ovat runsaasti yliedustettuina. Kilpailu vapaana olevista seniorimiehistä on kova. Hyväkuntoisilla sivistyneillä varakkailla ikämiehillä on valintatalo auki 24/7. Itsekin tässä pelkään mihin pyöritykseen ja hullunmyllyyn vielä oikein joudun. Hyvää pääsiäistä. Puosu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    miehet tuppaavat kupsahtamaan naisia nuorenpana. Seniori-ikäluokissa leskinaiset ovat runsaasti yliedustettuina. Kilpailu vapaana olevista seniorimiehistä on kova. Hyväkuntoisilla sivistyneillä varakkailla ikämiehillä on valintatalo auki 24/7. Itsekin tässä pelkään mihin pyöritykseen ja hullunmyllyyn vielä oikein joudun. Hyvää pääsiäistä. Puosu.

    Hyvää pääsiäistä sinulle Puosu, odotahan, mihin pyöritykseen joudut. Valinnanvaraa on😚😝kuten olet jo havainnut.

    Moni suomalainen suhtvarakas ikänainen on myös hakenut itselleen puolet nuorempia miehiä omiksi eläteikseen ja toyboykseen esim Afrikan maista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    miehet tuppaavat kupsahtamaan naisia nuorenpana. Seniori-ikäluokissa leskinaiset ovat runsaasti yliedustettuina. Kilpailu vapaana olevista seniorimiehistä on kova. Hyväkuntoisilla sivistyneillä varakkailla ikämiehillä on valintatalo auki 24/7. Itsekin tässä pelkään mihin pyöritykseen ja hullunmyllyyn vielä oikein joudun. Hyvää pääsiäistä. Puosu.

    Eiku baanalle vaan! Että itse kerkiät tehdä aloitteen, muuten voi käydä niin, että sie vikiset ja hää viep!


   • Anonyymi
    Calvados kirjoitti:

    Äitini jäi leskeksi 30-vuotiaana kolmen alaikäisen kanssa, joten hän meni uudelleen avioon 4 vuoden kuluttua, jolloin olimme kaikki edelleen alaikäisiä.

    Minusta tuntuu, että sellainen nainen tai mies menee herkästi uudelleen avioon, jos jompikumpi on jättänyt toisensa, ei ole siis jäänyt leskeksi. Monelle on se uusi jo katsottu tai löydetty vaikka työpaikalta. On monta tuttua tältä vaimon ja miehenvaihto-operaatioista, jopa entisestä asuintalostamme, jossa vaimot ja miehet vaihtoivat asuntoa samasta rapusta, eli A ja K sekä S ja P, olivat myöhemmin A ja P sekä S ja K. Lapset olivat jo aikuisia.
    Surullinen tapaus oli taas yksi toinen pari, jossa mieheltä kuoli vaimo, lapset pieniä, niin eri rapusta toinen vaimo oli päättänyt ryhtyä tälle miehelle uudeksi vaimoksi, jätti miehensä ja heillä oli kaksi lasta. Tämä nainen otti pikku tyttärensä mukanaan uuteen perheeseen ja jätti vähän vanhemman pojan isälleen. Kerrankin tämä poika meni koulusta tultuaan soittamaan ovikelloa äidin uuteen kotiin, joka oli siis samassa talossa, että hänellä on nälkä, niin äiti vaan oli tokaissut, että tämä ei ole kotisi, pyydä, että isäsi järjestää sinulle välipalaa. Nainen oli vihainen ex-miehelleen että pojalleen, että isänsä oli opettanut poikansa väheksymään äitiään.

    Huomasin myös, että esim Jorma Hynninen, jonka vaimo kuoli hiljattain, Jorma meni uudelleen avioon jo vuoden kuluttua ja sitä paheksuttiin. Heillä oli pitkä liitto ja kolme aikuista lasta ja jo lapsenlapsia useita. Toisaalta ajatellen, että Jorma on jo niin iäkäs, että miksei käyttäisi lopuuelämäänsä uudessa liitossa kun sellainen heti sattui löytymään.

    Elämä on rajallinen ja suht lyhyt kun ollaan jo täällä lähtöpuolella.

    Voi Perse!


  • Huomenta!

   Ei "tanssi aurinko" ainakaan täällä SU-SI alueella. viisi astetta plussaa näytti mittari, mutta sää on ainakin vielä harmaa. Pientä kirkastelua kyllä näyttää aika ajoin, kuten juuri nytkin. Heti kun olin kirjoittanut harmaudesta, rupesi selän takaa valoa välkkymään.

   Tänään oli sitten lehdetön aamu. Monet ovat jääneet tuolla maakunnissa vaille paksua Hesari jo eilen, kun paikallislehtiä ei jaettu, niin eipä jaettu Hesariakaan. Kyllä HS:t on saanut siitä moitteita tuolla kommentoijilta ja syytä onkin moittia. Eilen vasta kerrottiin, ettei Hesaria jaeta, yllätys, yllätys!

   Ei tässä nyt muuta kuin miettimään, mitä olisi päivänohjelmassa tänään?

   Nyt sitten vielä pääsiäistoivotus, koska nyt tuo juhla on "jaloillimmaan?"

  • Pitäisikö työllisyyspalvelut antaa kuntien vastuulle?
   EOS Halla

   Pitäisikö ihmisille antaa oikeus olla kirjoilla kahdessa kunnassa ...
   EOS Halla

   Pitäisikö kunnilla on suurempi vastuu Suomen hiilineutralisuusasteesta?
   EOS Halla

  • Voisiko täällä eristää maahanmuuttajat omiin luokkiinsa?

   Kyllä sanoi Halla

   On sillä laajat taidot vaikka pormestariksi

  • Pitäisikö vanhusten hoitoon saada hoitajamitoitus

   EOS Halla

  • Johan ootte kirjoittaneet uusista ja vanhoista suhde"tarpeista". Ite oon kusessa, jos käy kato kotonani. En oo varakas, sivistynyt enkä urheilullisen vartalon omaava herrasmies. APUVA, mutta enpä ole koskaan suosinut valintatalokaan

   Mutta tuo ceen tarina, missä äiti(kö?) se kielsi omaa lastaan soittelemasta ovikelloa. Siitäkö aiheet Salattuihin elämiin?

   • Pitää lisää tähän tietty se, että Salkkarit on mun feivöri nykyään. Murhia, kieroiluja, yrittämistä, suhteita, Kolmonen muuten on ihan perseestä. Uskoo tätä ny kuka uskoo? Eilinen kakkonen se teki taas kyldyyriä ja toi katsottavaksi Muuminvalleyn


  • Siitä huolimatta, että elämäntapatutkijat hutkivat, niin ruutuajasta en luovu. Ykkönen kakkkonen teema ja areena twenty points

   Näinkin siis (näillä periaatteillani) Nybergissä loistavan Edu Kettusen ja Liisa Tavin. Edulla aika samanlaista mielialaa kuin minulla. https://www.youtube.com/watch?v=Qx-Kq5rE30s

   Ja mikä katastrofi. MTV kolmonen sattui olla päällä ja näin siellä Miika Nousiaisen sortuneen pelleilemään jossain ihme tehtäväpelleohjelmassa. Jos vielä Hotakainenkin, niin ... saatana sentään.

   • Ei meinaan tartte perustaa kaikenmaailman nivaloihin mitään elämyspuistoja, riittää kun laittaa tienvarteen omakuvansa http://bot.fi/3l0x ja tutut tuntevat ja tuntemattomat pysykööt etäällä.


  • Lainaan Ylen yhden artikkelin ensimmäistä kappaletta

   "Kun korona pysäytti kaiken keväällä 2020, ylikuumentuneen elämäntavan tutkijana tunnettu Thomas Hylland Eriksen alkoi pitää luentoja ja antaa haastatteluja. Hänen viestinsä oli, että ihmiskunnalla oli nyt ainutlaatuinen tilaisuus muuttaa elämänrytmiä hitaammaksi ja kestävämmäksi."

   Kyllä näitä eriksenejä riittää. Kirjoittaa koko ihmiskunnasta. Häpeäisi. Afrikkalainen lapsi juoksee ehkä vielä kouluunsa 20 km päivittäin väistellen leijonia. Jos aborginaaleja edes olisi elossa, niin he jouksisivat kauriin hengästyksiin ja siten saivat päivittäisen proteiinitarpeensä.

   Nauran näille viestittäjille yhtä paljon kuin pääsiäisenä Ylläksen laskettelijoille. Vittu mitä pellejä

  • Sitten iloisempiin uni-uutisiin. Siis näin unen

   Suezin kanavan tukkija, merikapteeni KooMIKKO oli puikoissa. Kauhia kasa kaljakoreja päällekkäin lastinaan.

   Eteläsavolaismerikapteenipiällikkö käski mennä hakemaan kolme koria kaljaa itelleen sielt ylhäält ja niin "laivasta" hävisi tasopaino ja nyt jo kölinsä surkastanut veti "laivan" penkkaan.

   Unen toinen osa oli minulle hieman järkyttävämpi. Samainen nyt luukussaan elävä muistelee opistokemistiaikojaan ja pusertaa eli linkoaa kaljapullosta veden eroon olohuoneensa seinille ja imee pillillään elämänsä eliksiiriä ja lukee ja koittaa ymmärtää.

   • https://www.youtube.com/watch?v=NPPa4-gmvaQ ennen näin kuin kaivaisin kopperon mätäojan parkista ja lähtisin ja miettisin, että ekaksko markettiin vai suoraan sinne kalakaffelaan ja sit takain kämppään eli kopperoon mätänemään.


  • Nyt voisi laulaa: "kaduilla tuulee..."

   Ikkunoissa vesipisarat ja mänty taipuilee uhkaavasti puoleen ja toiseen, vaikka onkin vankka ja vanha puu.

   Tänään tuntuu siltä, että mitään ei tule tehtyä, joten en taida edes yrittää mitään kummempaa. Pian laitan kyllä kermaperunat uuniin ja pääruokana on savustettua lohifilettä. Jälkiruokana mämmiä, vaikka se ei olekaan mitään himoherkkua. On myös herkkurahkaa jos vaikka myöhemmin tekee sitä mieli.

   Tänään ei ole edes mitään kirjoitettavaa tuolla Hesarissakaan. Uutisköyhää aikaa ja korona ei jaksa herättää enää kirjoitusintoa. Politiikassakin taitaa olla lepokausi.

   Mukavaa maanantaista "vapaapäivää!"

   • Eduskuntakin on pääsiäislomalla, eli mitään mainittavaa ei ole tapahtunut. Mitä nyt jotain huumemurhia ym lomailijoiden vaikeuksia, kun ei pääse syömään raflaan, vaan on ajettava eri kunnan ravintolaan Lapissa.


   • Olimme eilen skype-yhteydessä pikkuiseen ja hän esitteli meille uusia yksisarvinen-pöksyjään sekä kisulipaitaansa. Hänellä oli söpöt letit päässä, jotka alkoivat jo ohimoilta , tekivät mutkan ja jatkuivat alas selkään. on hänellä jo sen verran tuuhea tukka, että riittää tällaisiin taideteoksiin. Olivat olleet K-joen mummolassa edellisenä päivänä ja nyt odotti pääsyä mummalaan, joka on jokaviikkoinen traditio sunnuntaisin että keskiviikkoisin. Asuvat toisistaan muutaman kilometrin päässä. Huvitti kun skype aukesi, niin pikkuinen tokaisi että ollaanko Helsingissä. Oltiinhan me. Alkaakohan kohta unohtamaan, kun ei olla nähty livenä sitten joulukuun 2019. Ja kun hänellä on niin paljon mummoja ja pappoja elossa kolmessa povessa, itselläni ei ole ikinä ollut kuin yhdet, äitiniäiti ja -isä.


  • Kermaperunat ... vesi valuu taas suupielistä kun kuuleekin...

   Oispa meilläkin, sillä hirvipaistin kanssa menee kait yks yhteen. En oo ees kyselly, mitä tänään tarjolla muuta ku hirvipaistia. Minulla meni ent. jollaslaisten kanssa facessa muistelot parituntiseksi muisteloksi.

   Vai on cee nähnyt ykssarvisen housut. Yhdellä lapsenlapsellamme on ykssarvisia pehmonalleja ja hainalleja. Just tuli nuorin lapsenlapsemme tänne ja koisii ulkona lastenvaunussa. Oli soma rusetti päässä, kun tänne tuli

  • Rapunen tuossa ylempänä ruoista puhui niin, että tuli vesi kielelle, vaikka itsekin söin lounaan vasta reilut pari tuntia sitten. Meilläkin oli eiliseltä valkosipulipottuja, kerman kera mikrossa tehtyjä ja savulammasta. Jälkkäriksi söin tuoretta ananasta ja puolikkaan mangon. Elosen mämmiä olisi meilläkin, jos niin tuhti vielä myöhemmin maistuu. Minulle taitaakin tänä pääsiäisenä tulla koko vuoden kermakiintiö laakista täyteen, kun vielä tänään myöhemmin otan viimeiset mämmiannokset. Sen kanssahan pitää ehdottomasti olla kuohukermaa, siipalle maitoa ja sokeria, minulle ei sokeria. Uskallankohan ollenkaan mennä vaakaan näiden pyhien jälkeen.

   Melkein olisi nyt marraskuinen keli, jos ei päivä olisi niin korkealla. Täälläkin tuulee ja välillä vihmoo lumiräntää. Uhkailivat tänne eteläänkin senttien lumikerrosta. Lapin matkalaiset lähettivät kuvia hiihtoladulta. Kettiksetkin olivat hiihtämässä. Sinne on nyt lisätty paljon koiralatuja ja ukot ovatkin jo hikuhiihtäjiä. Kuva oli myös yhdeltä kahvimajalta, missä herkuttelivat (siis ihmiset) kahvilla ja vastakeitetyillä munkkirinkilöillä. Vähän "kävi kärsään".

   Pyhäpäivän huvituksenani tänään on mökkipyykkien pesua, jota oli taas kertynyt käsittämätön määrä! Illalla onneksi on muuta ajankulua. Telkasta tulee Diiliä ja Sandhamnia. Diiliä olen jämähtänyt seuraamaan, vaikka tällä erää sen tehtävät ovat olleet (minua) kiinnostamattomia. Olen kuitenkin jatkanut, kun siinä on yksi raivostuttavan oloinen, itsevarma tyyppi, jonka toivoisin putoavan. Mutta kummasti hän vain saa jatkaa jaksosta toiseen. Tälle naiselle ihmeekseni ohjelmassa annetaan vähän väliä aikaa selostaa omiaan. Kukaan muu kilpailija ei saa niin paljon itseään esitellä kuin hän.

   Yksisarvisen vointia meidänkin teinit kyselivät, kun mökillä kävimme. Viime kesänä ostimme uimakaveriksi jumalamattoman ison yksisarvisen, mihin he molemmat mahtuvat kyytiin. Ja kyllä osaavat senkin ikäiset lapset pitää hauskaa. Ja mikäs sen mukavampaa, kun on lämmin päivä ja vesikin lämmintä. Itse en sen kyytiä ole kokeillut. Vielä. Jospas tulevana kesänä.

   Nyt päiväkahvin keittoon, että karisee loputkin päikkärin rippeet silmistä.

   Hyvää pyhien lopettelua!

  • Kyllä nyt on syöty ja herkuteltu joka puolella. Mekin söimme eilistä perunaporkkanamuusia ja kermabroileria, aluksi avocadoa katkarapusalaatilla, ruuan kanssa vielä jääsalaattia, höystettynä ananaksella ja vihreillä viinirypäleillä, persiljalla sekä kermaviilikastiikkeella. Illalla syömme vielä pienet mämmit, ne on niitä desin purkkeja 10-mämmiä.

  • Arkinen hyvän huomenen toivotus!

   Minä saan aina aivastelupuuskan aamulla kun avaan tämän koneeni! Miksiköhän?

   Pyhäputki on takanapäin ja hyvä niin. Sää on edelleen harmaa ja tuuleekin edelleen, mutta nyt enempi puuskissa täällä meillä päin.

   Heräsin jo kuudelta tänä aamuna, vaikka katselin eilen tv:stä tuon Sandhamin-murhat ja siinä tuli kolme jaksoa perättäin joten se loppui vasta 24,15. Onneksi amummu mainitsi sen tuolla ylempänä. Minä en ollut huomannut, vaikka olen niitä aina katsonut. Uusintahan tuokin oli, mutta en ollut sitä ennen kyllä nähnyt.

   Hyvää päivän jatkoa ja arkiviikon alkua!

   Rapu

  • Pääsiäinen rikkoo pahasti poliittisen elämän, mutta onnex ny on tiistai ja arki ja ...

   KesKUSTA ja RKP haluavat leikata kaikilta muilta paitti maataloudelta ja saaristoruottalaisilta

   Mutta kyl eilenki oli kivaa kun hyväntuulinen 7, risat kuukautinen kieri peitolla. Hän etenee kierien enstex ja sitten vasta oppii ryömimään, jollei heti siis kävelemään. Neitokaisen vanhempien kanssa soitettiin muumimusaa, mutta ei sekuntiakaan ruutuaikaa anneta hänelle vielä, mikä on hjuva juttu.

   • Löysin taas Hallan ja muitten tuomittujen vajakkijohtajien suosikin puheet. Upeeta. "Vain" kakskyt prossaa suomalaisista on tän tyylin vajakkeja, ei onnex koskaan 50 prossaa. Kokkareista löytyy muutama, joka vastaavalla tavalla haluu pamputtaa

    http://bot.fi/3l1b

    Kaivoin vastaavan kusipään kuvan ajoilta, milloin tällaiset vajakit lähtivät eri puolilta Suomea tappamaan susia Karjalaan. Jos weepeli tääl olisi, niin muistaisi.

    Olen omaan kuvatiedostoon nimennyt tyypin : pesunkestävä perse http://bot.fi/3l1c


   • Tuo pienten konttausopettelu onkin herttaista katsottavaa. Muistan kun tämä meidän 2016 syntynyt lapsenlapsenlapsemme yritti päästä eteenpäin sängyllä, niin se oli sellaista paikallaapyörimistä, ihana video. Seuraavassa videossa hän on jo osannut nousta konttausasentoon, mutta ei pääse eteenpäin, kun ei tiedä, että käsiä ja jalkoja pitäisi osata siirrella eteenpäin vuorotellen ja niin sekin on todella hauskaa katsottavaa. Katsoo vähän väliä äitiään ja kuuntelee ohjeita, mutta kun ei onnistu niin ei onnistu. Hymyilee välillä iloisesti kun häntä kannustetaan, ymmärtää puhetta sen verran. Kun sitten onnistui konttauksessa sai heidän kissansakin kyytiä, kun pieni yritti ottaa hännästä kiinni. Kissapa olikin nopeampi ja pieni jäi ihmettelemään, mihin se katti katosi. Katti annettiinkin sitten mummalaan hoitoon, ei ole sen jälkeen pikkuisen kodissa näkynyt.

    Minä en kestä katsoa videoita netistä, missä koira tai kissa nuolee vauvan naamaa ja suorastaan makaa tämän päällä, kissoilla ainakin saattaa olla sellainen tapa. Ainakin anoppini kertoi minulle tällaisia kauhutarinoita, että kissa tukehdutti vauvan, kun omaa ensimmäistäni nukutin vaunuissa pihalla. No, meillä ei ollut kissaa, mutta joku kulkukissa saattoi olla asialla. Asuin silloin omakotitalon yläkerrassa Malmilla ja rotistakin anoppi varoitteli.


  • Yle :

   Luontokuvaaja Markkanen on asunut ... keskittyy minimalismiin

   Kyllä vituttaa tilpehööräyrittäjäyhteiskuntaa. Markkanen on todennäköisesti kosmetologien, joogayrittäjien, hajuvesivalmistajien ja monen monen muun kauhu. Kaiken viihdeteollisuuden sunmuun turistiteollisuuden turma ja tuho

   Tsemppiä Markkanen ja muut, jotka pyritte irrottautumaan ... ja teitä tulee olemaan kasvava määrä, sillä järkinuoriso tajuu ja vähän vanhemmatkin tajuu jo.

  • Hyvää pääsiäisen jälkeistä aikaa kaikille! Aurinko paistaa ja meri kimmeltää vapaana, eilen se ei vielä tuolla tavalla lainehtinut.

   Korkeimman oikeuden presidentti puhui asiaa tänään lehdessä. Aiheena, ettei tietyt klikkiymät taikka hallitus pääse valitsemaan itselleen mieluisia tuomareita ja pyri hajottamaan perustuslakia. Näin on jo tapahtunut esim Puolassa ja Unkarissa sekä jenkeissä Trumppi yritti ja yrittää vieläkin. Putinia hän ei maininnut, mutta juuri eilen tuli tieto, että Putin on saanut läpi tahtonsa olla pressa vuoteen 2036 asti. Sen jälkeen hän vielä ehtii muuttaa siellä lakia niin, että pressan ei tarvitse olla elävä..

   • Missä lehdessä korkeimman oikeuden pressa puhui asiaa?

    HS sensijaan puhuu asian vierestä : "KOLME valtiosääntöoikeuteen erikoistunutta professoria ihmettelee, miten on mahdollista, että hallitus esitti lakia liikkumisen kieltämiseksi."

    Ei hallitus kieltänyt liikkumista, vaan rajoitti liikkumista. Siis ehdotuksessaan.


   • edson kirjoitti:

    Missä lehdessä korkeimman oikeuden pressa puhui asiaa?

    HS sensijaan puhuu asian vierestä : "KOLME valtiosääntöoikeuteen erikoistunutta professoria ihmettelee, miten on mahdollista, että hallitus esitti lakia liikkumisen kieltämiseksi."

    Ei hallitus kieltänyt liikkumista, vaan rajoitti liikkumista. Siis ehdotuksessaan.

    Tätä artikkelia tarkoitin HS:ssa

    "Suomen tuomioistuinten riippumattomuus ei välttämättä kestäisi epä­demokraattisesti toimivaa hallitusta – KHO:n presidentin mielestä asiasta on käynnistettävä pikaisesti selvitys
    Lainsäädäntö jättää hallituksille mahdollisuuden vaikuttaa tuomioistuinten toimintaan suhteellisen helposti. Niiden toiminnasta ei ole säädetty kovin tarkasti perustuslaissa".


   • Calvados kirjoitti:

    Tätä artikkelia tarkoitin HS:ssa

    "Suomen tuomioistuinten riippumattomuus ei välttämättä kestäisi epä­demokraattisesti toimivaa hallitusta – KHO:n presidentin mielestä asiasta on käynnistettävä pikaisesti selvitys
    Lainsäädäntö jättää hallituksille mahdollisuuden vaikuttaa tuomioistuinten toimintaan suhteellisen helposti. Niiden toiminnasta ei ole säädetty kovin tarkasti perustuslaissa".

    " epä­demokraattisesti toimivaa hallitusta"

    Tartun tähän, en mihinkään HS toimittamaan juttuun. HS on mainostajien ja tilaajien kanava. Hallitus on valittu demokraattisesti. Pitääkö muka hallituksen toimia opposition kanssa häh, että se olisi demokraattisesti toimiva?


  • Anonyymi

   Nyt alkaa tämän ketjun kommenttien keskiarvotaso olla kohdallaan sekä laadussa, että suhteellisuudessa.

   • Kuules ny älykääpiö, lasket tasoamme


   • Anonyymi

    Siksi "kai" vältänkin osallistumista. Tietysti samasta syystä ne kaikki muutkin poistuneet tai vähentyneet.
    Mutta väliäkös hällä kun mummot kuuntelevat ihastuneina ja kannustavat metsien suurta filosofia ja salomonia.
    Välillä toki ottaa nauha tiukalle mummojenkin makua ihmetellessä.
    Mutta toisaalta mummojen maailmoissahan aina pärstäkertoimella asiat arvioidaan ja pikkusen reppanista miehistä saa kivoja ja helposti hallittavia elättejä.
    Siitä se johtuu se suklaapoikienkin maahantuonti sosiaalidemoilta ja vihreiltä sekä punaisen ristin naisilta.
    Varsinkin kun lihaa syövät heteromiehet maksavat heille niiden ylläpidosta.
    Vähemmänpä muuten näkee sellaista ylläpitoa sen suunnan ajattelun eli kommarien perinnemaissa.
    On se niin ristiriitaista tuo kommarinkin elämä. Ne haluaa poistaa sellaiset, jotka suojelisivat niitä niiden suurimmalta pelolta eli suklaasiirtolaisilta kela luukulla.
    Nimimerkki Salojen Reppana


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siksi "kai" vältänkin osallistumista. Tietysti samasta syystä ne kaikki muutkin poistuneet tai vähentyneet.
    Mutta väliäkös hällä kun mummot kuuntelevat ihastuneina ja kannustavat metsien suurta filosofia ja salomonia.
    Välillä toki ottaa nauha tiukalle mummojenkin makua ihmetellessä.
    Mutta toisaalta mummojen maailmoissahan aina pärstäkertoimella asiat arvioidaan ja pikkusen reppanista miehistä saa kivoja ja helposti hallittavia elättejä.
    Siitä se johtuu se suklaapoikienkin maahantuonti sosiaalidemoilta ja vihreiltä sekä punaisen ristin naisilta.
    Varsinkin kun lihaa syövät heteromiehet maksavat heille niiden ylläpidosta.
    Vähemmänpä muuten näkee sellaista ylläpitoa sen suunnan ajattelun eli kommarien perinnemaissa.
    On se niin ristiriitaista tuo kommarinkin elämä. Ne haluaa poistaa sellaiset, jotka suojelisivat niitä niiden suurimmalta pelolta eli suklaasiirtolaisilta kela luukulla.
    Nimimerkki Salojen Reppana

    Aivan oikein

    Olet todella Reppana isolla ärrällä


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siksi "kai" vältänkin osallistumista. Tietysti samasta syystä ne kaikki muutkin poistuneet tai vähentyneet.
    Mutta väliäkös hällä kun mummot kuuntelevat ihastuneina ja kannustavat metsien suurta filosofia ja salomonia.
    Välillä toki ottaa nauha tiukalle mummojenkin makua ihmetellessä.
    Mutta toisaalta mummojen maailmoissahan aina pärstäkertoimella asiat arvioidaan ja pikkusen reppanista miehistä saa kivoja ja helposti hallittavia elättejä.
    Siitä se johtuu se suklaapoikienkin maahantuonti sosiaalidemoilta ja vihreiltä sekä punaisen ristin naisilta.
    Varsinkin kun lihaa syövät heteromiehet maksavat heille niiden ylläpidosta.
    Vähemmänpä muuten näkee sellaista ylläpitoa sen suunnan ajattelun eli kommarien perinnemaissa.
    On se niin ristiriitaista tuo kommarinkin elämä. Ne haluaa poistaa sellaiset, jotka suojelisivat niitä niiden suurimmalta pelolta eli suklaasiirtolaisilta kela luukulla.
    Nimimerkki Salojen Reppana

    KooMIKKO on todella ... nauruun tukehtuu, ku lukee tolvanan kirjoituksia.

    Kuvittelee raukka, että tämä on ainoa kirjoitusalusta

    Ja lisäksi tämä pelle arvioi mummojen maailmojen pärstäkertoimia - no tietty, kun on itse kuin puusta revästy kuvatus


  • Olen taas alkanut saada soittoja tuntemattomista numeroista. Ensin pitkäperjantaina joku soitti Kymen alueelta 3 kertaan. En vastaa, mutta luin että sieltä soitellaan huonolla suomella ja tarjotaan tietokoneeseen turvaohjelmaa. Sama nainen soittanut U:llekin moneen kertaan. Ei siis edes tajunnut, että meillä ei pyhäpäivisin puhelinmyyjät soittele.

   Tänään jo aamulla taas sieltä 05 -alueelta langasta soitettiin kaksi kertaa peräkkäin, mutta en vastaa. Äsken soitettiin taas jostain lehtifirmasta, sen nimikin näkyi kuka soitti-palvelussa. En ole myöskään siirtynyt tuohon esto-palveluun, koska se tuntuu olevan ihan turhaa, Soittajilla on niin paljon numeroita samassa firmassa ja useimmat kai prepaid-liittymiä, joten ei niistä mitään tietoja saa.

   Meillä on tänään ollut kova meteli kotona, jossain yläkerrassa porataan, en tiedä, mitä. Tällaisessa betoniseinätalossa äänen sijaintia on paha saada selville. Kuuluu joka puolella, täällä olkkarissa aivan kuin vasemmasta ylänurkasta, keittiössä taas ikään kuin oikeassa ylänurkassa.

  • Tunnistan yhden numeron, kun sieltä soitetaan ja ihan varmana soitetaan. 09122...vaikka se ei tietty olekaan taltioituna ja vastaan ihan taatusti seuraavalla tavalla. Olen valmistautunut

   Olen nauhoittanut hilpeää naurua ja aina välillä tulee kysymys, että viitsitkö toistaa ja taas naurua ja välillä kysymys, että mikäs se tarjous taas olikaan ja saako mitä kylkiäisiksi, vaikka edes viikon lisäaikaa, entä päivän?

   Noilla numeroilla alkaa HS:n kauppiaan numero

   • Ai että HS:n kauppiaan numero alkaa 09122.. Luulin että poliisin numero, sehän oli joskus 122..jotain..

    Itse en tilaa enää yhtään lehteä siten, että minulle soitetaan. Hesariin minulla on jatkotilaus, myös sen digiversioon, joka on todella edullinen, jos tulee myös paperiversio. Tänäänkin joku tuntematon numero soitti minulle jo heti kymmenen jälkeen. Se ei ollut 05 suuntanumerolla alkava lankanumero, vaan joku 045 alkava kännykkänumero.

    VTV:oon tehdään lisätilintarkastus, hyvä niin, Navalnyin tuomioon kuulemma 48 % venäläisistä ovat tyytyväisiä, kyselyssä pikkuinen osa venäläisistä, kuka uskoo ken uskoo.


   • Anonyymi
    Calvados kirjoitti:

    Ai että HS:n kauppiaan numero alkaa 09122.. Luulin että poliisin numero, sehän oli joskus 122..jotain..

    Itse en tilaa enää yhtään lehteä siten, että minulle soitetaan. Hesariin minulla on jatkotilaus, myös sen digiversioon, joka on todella edullinen, jos tulee myös paperiversio. Tänäänkin joku tuntematon numero soitti minulle jo heti kymmenen jälkeen. Se ei ollut 05 suuntanumerolla alkava lankanumero, vaan joku 045 alkava kännykkänumero.

    VTV:oon tehdään lisätilintarkastus, hyvä niin, Navalnyin tuomioon kuulemma 48 % venäläisistä ovat tyytyväisiä, kyselyssä pikkuinen osa venäläisistä, kuka uskoo ken uskoo.

    kyseisen valtion ideologinen perusta on varmaan aina ollut totalitarismi.
    tsaarismi--> stalinismi-->putinismi. Suuri osa kansasta tykkää että asiat
    ovat hyvin kun on köyhää ja kipeätä ja suurta epäoikeudenmukaisuutta.
    Maailma on sillä tavalla hyvillä jengoillansa. Jos ihmisiä sorretaan ja mukiloidaan niin syy on omassa perimässä ja sukurasitteessa ei diktaattorissa. Jos ihminen myrkytetään niin saa syyttää itseänsä. Johtajan valta on jumaluus. Venäjän kansa ei kyseenalaista vallassa olevaa diktatuuria. Eivät näe asiassa mitään korjattavaa. Eivät he haikaile ihmisoikeuksien perään. Venäjän kansalle riittää kun saa nähdä tsaarinsa nauravat aurinkoiset kasvot ja paljaan yläkropan kun hän ratsastaa valkoisella hevosella voittajana ylös vuorenrinnettä. Demokratia ja ihmisoikeudet eivät suurelle osalle venäjän kansaa ole mikään tavoiteltava asia. Tärkeintä että vodka riittää pullossa ja saadaan vallattua lisää maata. Jatketaan yksinvaltiaan komennossa ja suojeluksessa niin kuin satoja vuosia on tehty. Sellainen maa on 17 milj. km2 kokoinen jättimäinen pölhölä. Puosu


   • Calvados kirjoitti:

    Ai että HS:n kauppiaan numero alkaa 09122.. Luulin että poliisin numero, sehän oli joskus 122..jotain..

    Itse en tilaa enää yhtään lehteä siten, että minulle soitetaan. Hesariin minulla on jatkotilaus, myös sen digiversioon, joka on todella edullinen, jos tulee myös paperiversio. Tänäänkin joku tuntematon numero soitti minulle jo heti kymmenen jälkeen. Se ei ollut 05 suuntanumerolla alkava lankanumero, vaan joku 045 alkava kännykkänumero.

    VTV:oon tehdään lisätilintarkastus, hyvä niin, Navalnyin tuomioon kuulemma 48 % venäläisistä ovat tyytyväisiä, kyselyssä pikkuinen osa venäläisistä, kuka uskoo ken uskoo.

    Tuo 48 % voi todella olla suuntaa antava, sillä Navalni on kansallishysteerikko eiku fanaatikko


   • Calvados kirjoitti:

    Ai että HS:n kauppiaan numero alkaa 09122.. Luulin että poliisin numero, sehän oli joskus 122..jotain..

    Itse en tilaa enää yhtään lehteä siten, että minulle soitetaan. Hesariin minulla on jatkotilaus, myös sen digiversioon, joka on todella edullinen, jos tulee myös paperiversio. Tänäänkin joku tuntematon numero soitti minulle jo heti kymmenen jälkeen. Se ei ollut 05 suuntanumerolla alkava lankanumero, vaan joku 045 alkava kännykkänumero.

    VTV:oon tehdään lisätilintarkastus, hyvä niin, Navalnyin tuomioon kuulemma 48 % venäläisistä ovat tyytyväisiä, kyselyssä pikkuinen osa venäläisistä, kuka uskoo ken uskoo.

    Hesarin tilaushintoja halvemmat hinnat olen saanut puhelinmyyjien kautta ja aina olen keskeyttänyt tilauksen siihen määräaikaan, mikä on tilaussopimuksessa.

    Minun on helpompi nauraa puhelimeen kuin siihen tilauskaavakkeeseen, minkä voisin toki täyttää. Vielä hullumalta tuntuisi se, että soittaisin itse hs tilaukseen ja tilaisin ja nauraisin.

    Nimittäin tuota nauran siis seuraavaksi (kohteliaasti) puhelinmyyjälle ja tietysti en tilaa, vaan kerron sen lukumäärän ihmisistä, joihin olen pystynyt vaikuttamaan, etteivät hekään tilaa. Tai siis ainakin kannustanut, että lopettavat maksamasta hesarin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    kyseisen valtion ideologinen perusta on varmaan aina ollut totalitarismi.
    tsaarismi--> stalinismi-->putinismi. Suuri osa kansasta tykkää että asiat
    ovat hyvin kun on köyhää ja kipeätä ja suurta epäoikeudenmukaisuutta.
    Maailma on sillä tavalla hyvillä jengoillansa. Jos ihmisiä sorretaan ja mukiloidaan niin syy on omassa perimässä ja sukurasitteessa ei diktaattorissa. Jos ihminen myrkytetään niin saa syyttää itseänsä. Johtajan valta on jumaluus. Venäjän kansa ei kyseenalaista vallassa olevaa diktatuuria. Eivät näe asiassa mitään korjattavaa. Eivät he haikaile ihmisoikeuksien perään. Venäjän kansalle riittää kun saa nähdä tsaarinsa nauravat aurinkoiset kasvot ja paljaan yläkropan kun hän ratsastaa valkoisella hevosella voittajana ylös vuorenrinnettä. Demokratia ja ihmisoikeudet eivät suurelle osalle venäjän kansaa ole mikään tavoiteltava asia. Tärkeintä että vodka riittää pullossa ja saadaan vallattua lisää maata. Jatketaan yksinvaltiaan komennossa ja suojeluksessa niin kuin satoja vuosia on tehty. Sellainen maa on 17 milj. km2 kokoinen jättimäinen pölhölä. Puosu

    Niinpä


   • Calvados kirjoitti:

    Ai että HS:n kauppiaan numero alkaa 09122.. Luulin että poliisin numero, sehän oli joskus 122..jotain..

    Itse en tilaa enää yhtään lehteä siten, että minulle soitetaan. Hesariin minulla on jatkotilaus, myös sen digiversioon, joka on todella edullinen, jos tulee myös paperiversio. Tänäänkin joku tuntematon numero soitti minulle jo heti kymmenen jälkeen. Se ei ollut 05 suuntanumerolla alkava lankanumero, vaan joku 045 alkava kännykkänumero.

    VTV:oon tehdään lisätilintarkastus, hyvä niin, Navalnyin tuomioon kuulemma 48 % venäläisistä ovat tyytyväisiä, kyselyssä pikkuinen osa venäläisistä, kuka uskoo ken uskoo.

    Kohta alkaa olla tilanne, että joka vehkeen kanssa saa olla todella varovainen. Soittoja tulee päivittäin minullekin, mutta en niihin vastaa. Pistän jokaisen numeron estoon, ja puhelut ovatkin mielestäni vähentyneet. Jos jollain tuntemattomasta numerosta soittajalla on minulle oikeata asia, niin pistää tekstarin ja kertoo siitä.

    Hakkerit kuitenkin tunkevat kaikkialle. Juuri tänään huomasin netissä jutun, missä varoitetaan Androidien järjestelmäpäivityksiinkin hyökänneistä kelmeistä. Jutussa varoitetaan ottamasta päivityksiä Google Playn ulkopuolelta. Omaan puhelimeeni järjestelmäpäivitys tulee vain ilmoituksena ja pyyntönä käynnistää uudelleen puhelin, mutta sen yhteydessä ei ilmaannu, mikä instanssi sen lähettää. Täytyypä tarkistaa.

    Yritin äsken tutkia erilaisia, nimenomaan puhelimeni turvallisuuteen liittyviä valintoja, mutta ei niistä saa selkoa koistisen labradorinnoutajakaan, tai ainakaan minä en saa. Monesti, jos poistaa jonkun Googlen toiminnon, niin heti tulee ukaasi, että jotkut muut toiminnot saattavat sen seurauksena katketa. Enkä sitten arvaa ko. poistoa tehdä.

    Siippa on poistanut kaikki mahdolliset, Googlelle valtaa koneessaan antavat toiminnot. Sen seurauksena aika usein hänelle tulee ilmoituksia, että joku äppi ei toimi, kun on poistanut sitä sun tätä.

    Minä toistaiseksi luotan F-Securen maksulliseen palveluun kuin pukki suuriin sarviinsa. Puhelimessani ei ole mitään sellaista, joka jotakuta vierasta voisi kiinnostaa. Mobiilipankkia, kuten koko puhelintakin turvaa F-Secure. Voi tietysti käydä niin, että jo huomenna tulee taas uusia varoituksia digikelmeistä ja pitää ryhtyä toimenpiteisiin. Noh, se on sitten huomisen juttu.

    Tänään olin taas reipas ja kävin kaupassa kävellen. Kylmä tuuli kävi luihin ja ytimiin. Kettikset kun ovat lomalla, niin on pakko on edes vähän liikuttaa itse itseään, muuten iskee ryytymys, ja jo takamuksen nosto sohvasta hengästyttää.

    Kyllä kummastuttaa VTV:n pääjohtajan tolloilun käsittely. Jos on totta se, mitä mediassa on asioista kerrottu, niin luulisi, että viran hoito loppuisi, ei vain tutkinnan ajaksi vaan tykkänään, joko potkuin tai po. henkilön omasta aloitteesta. Nainen on kyllä tosi tyhmä, kun tuollaisiin tekoihin on ryhtynyt. On kai luullut olevansa korkeassa virassaan koskematon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    kyseisen valtion ideologinen perusta on varmaan aina ollut totalitarismi.
    tsaarismi--> stalinismi-->putinismi. Suuri osa kansasta tykkää että asiat
    ovat hyvin kun on köyhää ja kipeätä ja suurta epäoikeudenmukaisuutta.
    Maailma on sillä tavalla hyvillä jengoillansa. Jos ihmisiä sorretaan ja mukiloidaan niin syy on omassa perimässä ja sukurasitteessa ei diktaattorissa. Jos ihminen myrkytetään niin saa syyttää itseänsä. Johtajan valta on jumaluus. Venäjän kansa ei kyseenalaista vallassa olevaa diktatuuria. Eivät näe asiassa mitään korjattavaa. Eivät he haikaile ihmisoikeuksien perään. Venäjän kansalle riittää kun saa nähdä tsaarinsa nauravat aurinkoiset kasvot ja paljaan yläkropan kun hän ratsastaa valkoisella hevosella voittajana ylös vuorenrinnettä. Demokratia ja ihmisoikeudet eivät suurelle osalle venäjän kansaa ole mikään tavoiteltava asia. Tärkeintä että vodka riittää pullossa ja saadaan vallattua lisää maata. Jatketaan yksinvaltiaan komennossa ja suojeluksessa niin kuin satoja vuosia on tehty. Sellainen maa on 17 milj. km2 kokoinen jättimäinen pölhölä. Puosu

    Juuri nuo Putinin itsensä kuvauttamiset milloin missäkin macho-roolissaan ovat aivan naurettavia. Tulee mieleen Rambo ym elokuvat, joiden tasolle Putin on itsensä mieltänyt. Koskaan hänestä ei ole sellaisia ihmisläheisiä kuvia missään, joissa olisi esim perheensä ja lapsiensa kanssa. Ei ole Tosin Pohjois-Korean johtajastakaan, ovat samaa iltsevaltaista ajattelutapaa noudattavia maansa päädiktaattoreita.


   • Anonyymi
    Calvados kirjoitti:

    Juuri nuo Putinin itsensä kuvauttamiset milloin missäkin macho-roolissaan ovat aivan naurettavia. Tulee mieleen Rambo ym elokuvat, joiden tasolle Putin on itsensä mieltänyt. Koskaan hänestä ei ole sellaisia ihmisläheisiä kuvia missään, joissa olisi esim perheensä ja lapsiensa kanssa. Ei ole Tosin Pohjois-Korean johtajastakaan, ovat samaa iltsevaltaista ajattelutapaa noudattavia maansa päädiktaattoreita.

    Semmoisen vaikutelman olen saanut, että rumppunen ja putiliini ovat saman gategorian pellejä, isolla peellä. Narsisteja todennäköisesti kumpikin. On karseeta, että tänä päivänä tuollaisia johtajia siedetään. Vähemmänkin surkeita on pistetty lähtemään autuaammille metsästysmaille.

    Keskiviikkosauna lämpiää jo, ja sen jälkeen enää vain löhöilyä - no, paljon muuta en tänään muutenkaan ole tehnyt, paitsi se kävelykeikka kauppaan. Pojan pitäisi soitella pohjoisesta, kuullaan kertomuksia Lapin kevättalvesta. Se on ihanaa aikaa siellä. Jonkun kerran olemme kokeneet.

    Ara, hei. Mitä sulle kuuluu?!!
    am


   • edson kirjoitti:

    Tuo 48 % voi todella olla suuntaa antava, sillä Navalni on kansallishysteerikko eiku fanaatikko

    Suomessa eivät oppositiopolitiikot ole vankilassa, vaan saavat osallistua vapaasti kuntavaaleihin tänäkin vuonna. Ovat jopa pormestariehdokkaita.


   • Calvados kirjoitti:

    Suomessa eivät oppositiopolitiikot ole vankilassa, vaan saavat osallistua vapaasti kuntavaaleihin tänäkin vuonna. Ovat jopa pormestariehdokkaita.

    Kyllä noin, Halla tuomittu ja esim. persuihin liityttäessä tuomiot ovat hyve ja meriitti. Ja eduskuntaan halutaan esim. jopa valtakunnanoikeudessa tuomitut myös (Juhantalo)

    Rysslandia on Rysslandia, se ei muutu miksikään ja Navalnin vastustajia löytyy, löytyy Stalinin kannattajia jne. Putin on sankari, kun valloittaa maita. Jne.


   • edson kirjoitti:

    Kyllä noin, Halla tuomittu ja esim. persuihin liityttäessä tuomiot ovat hyve ja meriitti. Ja eduskuntaan halutaan esim. jopa valtakunnanoikeudessa tuomitut myös (Juhantalo)

    Rysslandia on Rysslandia, se ei muutu miksikään ja Navalnin vastustajia löytyy, löytyy Stalinin kannattajia jne. Putin on sankari, kun valloittaa maita. Jne.

    "Rysslandia on Rysslandia, se ei muutu miksikään" ... jatkoa

    Okei, jos sitten opiskelevat nuoret, länsimaistuneet nuoret, saavatkin joskus jotain muutoksia aikaan, niin coca-cola virtaa ja balalaikka soi. Riennot ovat yhtä tyhjänpäiväistä turhuutta kuin länsimaissakin ja kulutus kasvaa kasvamistaan.

    Tulee cee meidänkin demokratia ihanteemme mukaista kulutuskysyntää ja bruttokansantuotteen nousua ja talouden kasvuvaatimusta, jolloin kaikki haluavat lentää pariksi päiväksi Pariisiin ja sit takasin kertomaan, kuinka kaunis eiffeli oli ja riamukaaren alla pussattiin.

    Meidän demokratian ihmeyrittäjän eli tapahtumateollisuus itkee ja haluu tukea eli euroja. Kosmetologit kärsivät vilua ja nälkää, samoin kuin permanenttejä kähertävät ja botoxista huulia ahertavat ... ja entäs Lapin moottorikelkkayrittäjät kun ei kiinalaiset istu ja ihaile kyydissä ... voivoivoi sitä itkua ja hammasten kiristelyä kokemuksia väsäävien yrittäjien pöydissä. Kyynel virtaa ja luomivärit valuvat poskille. Seitsemän lajin menuravintolat kutsuvat itseään yhdeksi ravintoketjun osaksi. Huikeeta hulluutta ja sikamaista pelleilyä aikana, jolloin maaperä köyhtyy ja miljoonien vuosien aikana luonnonvalinnan tehdessä tehtäviään ja "luodessa" lajirikkautta, niin nämä valtavat ihmismassa-hurlumheit hävittävät lajirikkauden, pilaavat juomakelpoisen veden ...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Semmoisen vaikutelman olen saanut, että rumppunen ja putiliini ovat saman gategorian pellejä, isolla peellä. Narsisteja todennäköisesti kumpikin. On karseeta, että tänä päivänä tuollaisia johtajia siedetään. Vähemmänkin surkeita on pistetty lähtemään autuaammille metsästysmaille.

    Keskiviikkosauna lämpiää jo, ja sen jälkeen enää vain löhöilyä - no, paljon muuta en tänään muutenkaan ole tehnyt, paitsi se kävelykeikka kauppaan. Pojan pitäisi soitella pohjoisesta, kuullaan kertomuksia Lapin kevättalvesta. Se on ihanaa aikaa siellä. Jonkun kerran olemme kokeneet.

    Ara, hei. Mitä sulle kuuluu?!!
    am

    "Vähemmänkin surkeita on pistetty lähtemään autuaammille metsästysmaille."

    Kuten demokraatipressoja USA:ssa. Ihmisoikeustaistelijoita samassa maassa. Ja Palme naapurissamme. Onhan täälläkin vieraillut sulostuttamassa meitä Suomen Hoover, mätäojan kuningas. Entäs fillarikommunisteja tappava Soini?

    Mitens amummu nyt sinä noin eli suorastaanko odotat, että joku tapaa jonkun? Ite oon ainakin ollut ainoastaan kannattamassa itetehtyjä eutanasioita, avustamassa ihmisiä heikoille lautoille, keräämässä vajakkeja Korkeasaareen jne.


   • amummu kirjoitti:

    Kohta alkaa olla tilanne, että joka vehkeen kanssa saa olla todella varovainen. Soittoja tulee päivittäin minullekin, mutta en niihin vastaa. Pistän jokaisen numeron estoon, ja puhelut ovatkin mielestäni vähentyneet. Jos jollain tuntemattomasta numerosta soittajalla on minulle oikeata asia, niin pistää tekstarin ja kertoo siitä.

    Hakkerit kuitenkin tunkevat kaikkialle. Juuri tänään huomasin netissä jutun, missä varoitetaan Androidien järjestelmäpäivityksiinkin hyökänneistä kelmeistä. Jutussa varoitetaan ottamasta päivityksiä Google Playn ulkopuolelta. Omaan puhelimeeni järjestelmäpäivitys tulee vain ilmoituksena ja pyyntönä käynnistää uudelleen puhelin, mutta sen yhteydessä ei ilmaannu, mikä instanssi sen lähettää. Täytyypä tarkistaa.

    Yritin äsken tutkia erilaisia, nimenomaan puhelimeni turvallisuuteen liittyviä valintoja, mutta ei niistä saa selkoa koistisen labradorinnoutajakaan, tai ainakaan minä en saa. Monesti, jos poistaa jonkun Googlen toiminnon, niin heti tulee ukaasi, että jotkut muut toiminnot saattavat sen seurauksena katketa. Enkä sitten arvaa ko. poistoa tehdä.

    Siippa on poistanut kaikki mahdolliset, Googlelle valtaa koneessaan antavat toiminnot. Sen seurauksena aika usein hänelle tulee ilmoituksia, että joku äppi ei toimi, kun on poistanut sitä sun tätä.

    Minä toistaiseksi luotan F-Securen maksulliseen palveluun kuin pukki suuriin sarviinsa. Puhelimessani ei ole mitään sellaista, joka jotakuta vierasta voisi kiinnostaa. Mobiilipankkia, kuten koko puhelintakin turvaa F-Secure. Voi tietysti käydä niin, että jo huomenna tulee taas uusia varoituksia digikelmeistä ja pitää ryhtyä toimenpiteisiin. Noh, se on sitten huomisen juttu.

    Tänään olin taas reipas ja kävin kaupassa kävellen. Kylmä tuuli kävi luihin ja ytimiin. Kettikset kun ovat lomalla, niin on pakko on edes vähän liikuttaa itse itseään, muuten iskee ryytymys, ja jo takamuksen nosto sohvasta hengästyttää.

    Kyllä kummastuttaa VTV:n pääjohtajan tolloilun käsittely. Jos on totta se, mitä mediassa on asioista kerrottu, niin luulisi, että viran hoito loppuisi, ei vain tutkinnan ajaksi vaan tykkänään, joko potkuin tai po. henkilön omasta aloitteesta. Nainen on kyllä tosi tyhmä, kun tuollaisiin tekoihin on ryhtynyt. On kai luullut olevansa korkeassa virassaan koskematon.

    "Jos on totta se, mitä mediassa on asioista kerrottu ..."

    Siis kivitettäkööt !!!


   • edson kirjoitti:

    "Jos on totta se, mitä mediassa on asioista kerrottu ..."

    Siis kivitettäkööt !!!

    Liian helppoa. Eiköhän taiteen maisterille voitaisi keksiä rangaistukseksi homma, missä taide on hakusessa (niin kuin nytkin on ollut🤣). Tosin raha- ja meikkipussit pitää siitä hommasta pitää kaukana. Assan vessan kassa!??


  • Viskoositehdas ... H&M ... Marimekko ... antakaa mun nauraa

   Ja sitte tulee Ihamuotila selittelemään että miksi vedettiin pois ...

   Ilahduttava uutinen olisi se, että Kiina ja Ryssä pantaisiin tosi karanteeniin ja ne, jotka eivät tähän suostuisi vaikkapa EU valtioista, ne erotettaisiin. Kaikki Afrikan valtiot ottakoot kiinalaiset yritykset valtioidensa haltuun. Ja kaikki muutkin valtiot tehkööt vastaavat teot

   Mitä kuulinkaan? Krimin valloittaja uhkaa Ukrainaa ja yksi syy voi olla se, että Ukraina ei anna krimiläisille puhdasta Ukrainan puolella olevaa juomavettään näille valloittajille.

   • Tuo yllä oleva liittyi siis ulkopolitiikan naurukohtaukseeni ja sisäpolitiikan huumoria jatkoi Pöysti


  • Aurinko lämmittää ja korona hellittää!

   Näin se on nyt vain nähtävä. Varotaan kuitenkin, eikä syöksytä surutta elämään, vaikka kuinka mieli tekisi. Monen vauhti on tosin jo hidastunutkin, joten hitaasti totutellen on mentävä kohti kesää.

   Roska-auto kävi tyhjentämässä roskiksia ja pian tuli naapurin rouva nostelemaan roska-astioiden kansia ja tutkimaan, oliko hommat hoidettu oikein? Tämä on iso taloyhtiö ja tuon rouvan asunnolla on toinen roskis, mutta onhan se hyvä, että hän pitää huolta tästäkin roskiksesta. Minä näen noita pihan tapahtumia kun olen koneellani. Tämän huoneen ikkuna on etupihalle päin.

   Avasin oven viherhuoneeseen, eikä sieltä mitenkään kylmää tule. Mittaria en katsonut, joten lämpötilaa siellä en tiedä, enkä viitsi mennä katsomaan nyt. Tete-narsissit voivat siellä hyvin ja rupeavat aukomaan kukkiaan.

   Tänään on sitten taas Eduskunnan kyselytunti. Saa nähdä ja kuulla varmaan, kun VTV ja Yli-Viikari ovat puheenaiheina. Syytä onkin.

   • Auringonpaistetta on täälläkin kulmalla. Lumeton, mutta vielä on routaa pinna alla. Aurinko paistaa päin näköä. Sälekaihtimia kun pikkasen ruuvaa sormenpäillänsä niin saa hieman varjoa aikaiseksi. Pihan tarkkailu on hyvä asia. Eläimet ja niin tietysti ihmisetkin. Omalta valvontatuolilta parhaat tirkistelynäkymät. Naantalissa on vielä jossain vanhoissa taloissa juorupeilitkin olemassa. Totta maar kyselytunti on katsottava. Jos vaikka käydään Viikarin parfyymien ostoskuitit yksitellen läpi. Chanel, Shalimar, Miss Dior ym, ym. Ranskanmaa on kuuluisa kalliista hajusteistansa. Merkkejä riittää. Chanel nro 5 maksaa 76 eur per 35 ml. Litrahinnoiksi muutettuna 2200 euroa/L. Olinpas minä nyt mauttoman vulgääri. Ei hajuvesiä tietenkään saa muuntaa litrahinnoiksi. Eilen katselin teeveetä. Julkkiskokki Rick Stein seikkaili Ranskan Bretagnessa. Puosu https://leoncechenal.com/best-french-perfumes/


   • Anonyymi
    Puosu kirjoitti:

    Auringonpaistetta on täälläkin kulmalla. Lumeton, mutta vielä on routaa pinna alla. Aurinko paistaa päin näköä. Sälekaihtimia kun pikkasen ruuvaa sormenpäillänsä niin saa hieman varjoa aikaiseksi. Pihan tarkkailu on hyvä asia. Eläimet ja niin tietysti ihmisetkin. Omalta valvontatuolilta parhaat tirkistelynäkymät. Naantalissa on vielä jossain vanhoissa taloissa juorupeilitkin olemassa. Totta maar kyselytunti on katsottava. Jos vaikka käydään Viikarin parfyymien ostoskuitit yksitellen läpi. Chanel, Shalimar, Miss Dior ym, ym. Ranskanmaa on kuuluisa kalliista hajusteistansa. Merkkejä riittää. Chanel nro 5 maksaa 76 eur per 35 ml. Litrahinnoiksi muutettuna 2200 euroa/L. Olinpas minä nyt mauttoman vulgääri. Ei hajuvesiä tietenkään saa muuntaa litrahinnoiksi. Eilen katselin teeveetä. Julkkiskokki Rick Stein seikkaili Ranskan Bretagnessa. Puosu https://leoncechenal.com/best-french-perfumes/

    Siinähän tulikin hajuvesien historiaa ansiokkaasti.
    Eau Sauvagen kuluttaja


   • Anonyymi
    Puosu kirjoitti:

    Auringonpaistetta on täälläkin kulmalla. Lumeton, mutta vielä on routaa pinna alla. Aurinko paistaa päin näköä. Sälekaihtimia kun pikkasen ruuvaa sormenpäillänsä niin saa hieman varjoa aikaiseksi. Pihan tarkkailu on hyvä asia. Eläimet ja niin tietysti ihmisetkin. Omalta valvontatuolilta parhaat tirkistelynäkymät. Naantalissa on vielä jossain vanhoissa taloissa juorupeilitkin olemassa. Totta maar kyselytunti on katsottava. Jos vaikka käydään Viikarin parfyymien ostoskuitit yksitellen läpi. Chanel, Shalimar, Miss Dior ym, ym. Ranskanmaa on kuuluisa kalliista hajusteistansa. Merkkejä riittää. Chanel nro 5 maksaa 76 eur per 35 ml. Litrahinnoiksi muutettuna 2200 euroa/L. Olinpas minä nyt mauttoman vulgääri. Ei hajuvesiä tietenkään saa muuntaa litrahinnoiksi. Eilen katselin teeveetä. Julkkiskokki Rick Stein seikkaili Ranskan Bretagnessa. Puosu https://leoncechenal.com/best-french-perfumes/

    Olipas kattava esittely tuoksuista. Melkein kaikkia noista olen minäkin joskus käyttänyt. Nuorena tykkäsin tuosta Miss Diorista ja vanhempana olen joskus langennut Canel 5:n käyttäjäksikin. Hermeksen Calechen tuoksu oli ihana, mutta se sitten katosi markkinoilta, kuten Bousheronekin. Joskus kauan sitten sain matkatuliaisena exältäni myös tuota Jean Patoun Jou parfuumia, mutta siitä en tykännyt, vaikka se on niitä todella kalliita hinnaltaan.

    Tuosta "esittelystä" puuttui minun tämän hetken yksi suosikki tuoksuni ja se on Cuccin Premiere.

    Mitä tulee pihalla oleileviin eläimiin, niin eilen ollessani keittiössä laittamassa ruokaa, näin pihallani taas täällä asuvan jänispariskunnan. Toinen loikoi istuttamani tammen juurella ja toinen suki itseään tuossa käytävällä. Oleilivat aivan kaikessa rauhassa.

    Kirjautumiseni on taas pois, mutta allekirjoitan

    Rapu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olipas kattava esittely tuoksuista. Melkein kaikkia noista olen minäkin joskus käyttänyt. Nuorena tykkäsin tuosta Miss Diorista ja vanhempana olen joskus langennut Canel 5:n käyttäjäksikin. Hermeksen Calechen tuoksu oli ihana, mutta se sitten katosi markkinoilta, kuten Bousheronekin. Joskus kauan sitten sain matkatuliaisena exältäni myös tuota Jean Patoun Jou parfuumia, mutta siitä en tykännyt, vaikka se on niitä todella kalliita hinnaltaan.

    Tuosta "esittelystä" puuttui minun tämän hetken yksi suosikki tuoksuni ja se on Cuccin Premiere.

    Mitä tulee pihalla oleileviin eläimiin, niin eilen ollessani keittiössä laittamassa ruokaa, näin pihallani taas täällä asuvan jänispariskunnan. Toinen loikoi istuttamani tammen juurella ja toinen suki itseään tuossa käytävällä. Oleilivat aivan kaikessa rauhassa.

    Kirjautumiseni on taas pois, mutta allekirjoitan

    Rapu

    Minulla on kaapissani Chanelin Chancea ja jotain toista, mutta käyttämättä ovat. Aikoinaan pidin kovasti yhdestä Madame Rochasin tuoksusta, jonka tarkempaa nimeä en enää muista. Pullon ulkomuodon muistan, mutta sen näköistä en ole enää löytänyt.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olipas kattava esittely tuoksuista. Melkein kaikkia noista olen minäkin joskus käyttänyt. Nuorena tykkäsin tuosta Miss Diorista ja vanhempana olen joskus langennut Canel 5:n käyttäjäksikin. Hermeksen Calechen tuoksu oli ihana, mutta se sitten katosi markkinoilta, kuten Bousheronekin. Joskus kauan sitten sain matkatuliaisena exältäni myös tuota Jean Patoun Jou parfuumia, mutta siitä en tykännyt, vaikka se on niitä todella kalliita hinnaltaan.

    Tuosta "esittelystä" puuttui minun tämän hetken yksi suosikki tuoksuni ja se on Cuccin Premiere.

    Mitä tulee pihalla oleileviin eläimiin, niin eilen ollessani keittiössä laittamassa ruokaa, näin pihallani taas täällä asuvan jänispariskunnan. Toinen loikoi istuttamani tammen juurella ja toinen suki itseään tuossa käytävällä. Oleilivat aivan kaikessa rauhassa.

    Kirjautumiseni on taas pois, mutta allekirjoitan

    Rapu

    Minä olen jo yli 30v käyttänyt vuoroon Cacharelin Anais Anais'ia, Estée Lauder'in White Linen'iä ja yli 50v Nina Riccin L'air du Temps'ia. Lyhyitä syrjähyppyjä olen välillä tehnyt, mutta aina palannut noihin kolmeen. Nytkin on pullollinen kutakin hyllyssäni. Veikkaan, ettei Tytti-tyttö tiedä niistä mitään.

    Chanel 5 merkitsee minulle hienoa naista. Äidin täti aikoinaan käytti sitä. Hän oli minulle hienon naisen perikuva. Kodissamme C5:n tuoksu leijui vielä pitkään hänen lähtönsä jälkeen. Se oli tädiltä aina ihania tuliaisia saaneen pikkulikan mielestä maailman ihanin tuoksu. Hyvä se on vieläkin. Olen kerran itselleni sitäkin ostanut, mutta se liittyy tätiin niin vahvasti, että en voinut sitä käyttää.
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä olen jo yli 30v käyttänyt vuoroon Cacharelin Anais Anais'ia, Estée Lauder'in White Linen'iä ja yli 50v Nina Riccin L'air du Temps'ia. Lyhyitä syrjähyppyjä olen välillä tehnyt, mutta aina palannut noihin kolmeen. Nytkin on pullollinen kutakin hyllyssäni. Veikkaan, ettei Tytti-tyttö tiedä niistä mitään.

    Chanel 5 merkitsee minulle hienoa naista. Äidin täti aikoinaan käytti sitä. Hän oli minulle hienon naisen perikuva. Kodissamme C5:n tuoksu leijui vielä pitkään hänen lähtönsä jälkeen. Se oli tädiltä aina ihania tuliaisia saaneen pikkulikan mielestä maailman ihanin tuoksu. Hyvä se on vieläkin. Olen kerran itselleni sitäkin ostanut, mutta se liittyy tätiin niin vahvasti, että en voinut sitä käyttää.
    am

    Muistan kerran yhdeltä työpaikan laivaseminaarilta, niin työkaverini osti vaimolleen viemiseksi juuri tuon Riccin L´air du Temps´in.

    Kerran erehdyin hankkimaan itselleni sellaisen vahvan itämaisen tuoksun, jonka nimi oli Opium, en muista firman nimeä. No se olisi sopinut vain yökerhokäyttöön, juhlapuvussa kiiltävät mustat sukkahousut jalassa korkkarien kera nojailemassa baaritiskiin. En muista, minne sen hävitin, kerran käytin ja en meinannut saada tuoksua pois itsestäni.


   • Calvados kirjoitti:

    Muistan kerran yhdeltä työpaikan laivaseminaarilta, niin työkaverini osti vaimolleen viemiseksi juuri tuon Riccin L´air du Temps´in.

    Kerran erehdyin hankkimaan itselleni sellaisen vahvan itämaisen tuoksun, jonka nimi oli Opium, en muista firman nimeä. No se olisi sopinut vain yökerhokäyttöön, juhlapuvussa kiiltävät mustat sukkahousut jalassa korkkarien kera nojailemassa baaritiskiin. En muista, minne sen hävitin, kerran käytin ja en meinannut saada tuoksua pois itsestäni.

    Tuo Opium on Yves Saint Laurentin tuoksuja. On siitäkin nyt ainakin kolmea uutta tuoksua.


  • Rick Stein vei jokunen aika sitten katsojan myös Välimeren eineskierrokselle.

   Suomalainen kokki (?) vei meittit katsojat muistaakseni Suomenlahden ja Pohjanlahden rannikoille ensin johonkin raflaan ja sitten kokkas ite rannoilla jotain.

   Jeeee !

  • Huomenta!

   Aivan vielä eivät tuoksu tuomien valkoiset kukkaset, mutta ei se aika kaukana ole. Tuoksutellaan nyt luonnon muita kevään ihania tuoksuja ja miksikäs ei, myös noita ihania tuoksuja hajuvesipulloista joskus ripaus.

   Pullantuoksu kesämökin portailla istuen ja juuri uunista otettua, itse alusta alkaen leivottua korvapuustia kahvin kera nauttiessa on myös yksi hyvistä tuoksuista ja makunautinnoista. Koettu on aivan lapsuudesta lähtien. Samoin ovat saaneet tuosta nauttia myös lapseni ja lastenlapset.

   Nyt on viikonloppu alkamassa ja vielä aivan alkutekijöissään kaikkien sovellusten mukaan käytettävissä - ja täytettävissä.

   Nyt minä aion klikata HS.fi ja lukea lisää maailmantapahtumista.

  • 200.000 kulttuuri- ja tapahtuma-alan työntekijää on viime vuoden maaliskuusta saakka ollut suurimmaksi osaksi työttöminä.

   Surkeeta ?

   Suomessa on ennen koronaa ollut suurempi määrä työttömänä pitkään ja he ovat saaneet peruspäivärahaa ja myös viimetukea eli toimeentulotukea + muuta, jotta selviävät. Kuldyyri ja tapahtuma-alan työntekijät eivät näytä noilla eväillä selviävän. Lehdet tännänsä näiden "piirien" valitusta

   Se on surkeaa.

  • A-talk jäi eilen väliin, mutta hienoa aloittaa aamu sitä nyt kuuntelemalla ja Sixten Korkmanin antamaa kehua hallituksen toiminnasta : hyvin on Suomessa mennyt

   Oppositio kärvistelee ja tapahtuma-ala ja ravintelit huutavat : auki auki ja auki. Sanokaa se tarkka päivämäärä, milloin voidaan järjestää saappaanheiton kisat. Typerät Siat röhkivät karsinoissaan !!!

   Mitään väliä ei ole noilla humpuukimaakareilla ihmisten terveydestä, pelkästään turhake-alat pitäisi saada toimia ja anoturtiaisten pitää saada mömmöjään jotta rauta nousee ja pitää päästä joogaamaan jotta pääsis jumalallisiin sielun tiloihin.

   • Teattereihin konsertteihin pitää antaa hiukka löysää ja katsomoihin ihmisiä !!! Noille toimijoille siis, jotka tarvitsevat muutenkin turhan paljon veroeuroja. Eivät tule omillaan millään toimeen.

    Länsimaat määrittelevät näitäkin kyldyyrihistoriallisesti sivistyneen kyldyyrin piirteiksi. Orjat rakensivat ensimmäiset näyttämöt, missä eliitti nautti, kun leijona raateli gladiaattorin. Siinä teille näytelmiänne.

    Joo ja kuunnelkaa, kuinka Kieku ja Kaiku kiekuvat oopperataloissaan. Muutamille. Muutamille vain.


   • Anonyymi
    edson kirjoitti:

    Teattereihin konsertteihin pitää antaa hiukka löysää ja katsomoihin ihmisiä !!! Noille toimijoille siis, jotka tarvitsevat muutenkin turhan paljon veroeuroja. Eivät tule omillaan millään toimeen.

    Länsimaat määrittelevät näitäkin kyldyyrihistoriallisesti sivistyneen kyldyyrin piirteiksi. Orjat rakensivat ensimmäiset näyttämöt, missä eliitti nautti, kun leijona raateli gladiaattorin. Siinä teille näytelmiänne.

    Joo ja kuunnelkaa, kuinka Kieku ja Kaiku kiekuvat oopperataloissaan. Muutamille. Muutamille vain.

    Tunsin aikoinansa jo aikapäivää sitten edesmenneen rakennusmiehen. Kouluja käymätön sellainen rapiat 150 cm hyvin sitkeä ukkeli. Kansakoulukin jäänyt 30 luvulla puolititiehen, Perheetön. Naisesta ei tiennyt varmasti niin mitään, Joskus kallisteli vähän kuppia. Ei sitäkään paljoa, Hän kävi kuuntelemassa klassisen musiikin konsertteja, Sillä tavoin hän saattoi hetken ajaksi nostaa itsensä ja päänsä ylös mudasta. Konsertteihin mennessänsä aina paras ja se yksi ja ainoa tumma puku päällänsä. Ilman konsertteja olisiko hänellä ollut elämässänsä mitään?
    Kannattaa Edson olla tarkempi kun rajaa maailmaa oikeaksi ja vääräksi mustalla ja valkoisella färillä. Itse en juhlavissa konserteissa käy. En ole koskaan käynyt, mutta miksi kieltäisin sen muilta ihmisiltä. Parempien ihmisten joukossa on varmasti niitä elämän saamapuolelle jääneitäkin. Aina ja joka kerta. Puosu


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tunsin aikoinansa jo aikapäivää sitten edesmenneen rakennusmiehen. Kouluja käymätön sellainen rapiat 150 cm hyvin sitkeä ukkeli. Kansakoulukin jäänyt 30 luvulla puolititiehen, Perheetön. Naisesta ei tiennyt varmasti niin mitään, Joskus kallisteli vähän kuppia. Ei sitäkään paljoa, Hän kävi kuuntelemassa klassisen musiikin konsertteja, Sillä tavoin hän saattoi hetken ajaksi nostaa itsensä ja päänsä ylös mudasta. Konsertteihin mennessänsä aina paras ja se yksi ja ainoa tumma puku päällänsä. Ilman konsertteja olisiko hänellä ollut elämässänsä mitään?
    Kannattaa Edson olla tarkempi kun rajaa maailmaa oikeaksi ja vääräksi mustalla ja valkoisella färillä. Itse en juhlavissa konserteissa käy. En ole koskaan käynyt, mutta miksi kieltäisin sen muilta ihmisiltä. Parempien ihmisten joukossa on varmasti niitä elämän saamapuolelle jääneitäkin. Aina ja joka kerta. Puosu

    Hyvä kommentti Puosulta. Eivät kaikki kulttuurinnälkäiset ole syntyneet, eivätkä eläneet "kultalusikka suussa!"

    Elämää pitäisi osata elää ja katsella myös muiden silmin, ei vain ja ainoastaan sitä kautta mikä näkyy oman tien päässä ja varrella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tunsin aikoinansa jo aikapäivää sitten edesmenneen rakennusmiehen. Kouluja käymätön sellainen rapiat 150 cm hyvin sitkeä ukkeli. Kansakoulukin jäänyt 30 luvulla puolititiehen, Perheetön. Naisesta ei tiennyt varmasti niin mitään, Joskus kallisteli vähän kuppia. Ei sitäkään paljoa, Hän kävi kuuntelemassa klassisen musiikin konsertteja, Sillä tavoin hän saattoi hetken ajaksi nostaa itsensä ja päänsä ylös mudasta. Konsertteihin mennessänsä aina paras ja se yksi ja ainoa tumma puku päällänsä. Ilman konsertteja olisiko hänellä ollut elämässänsä mitään?
    Kannattaa Edson olla tarkempi kun rajaa maailmaa oikeaksi ja vääräksi mustalla ja valkoisella färillä. Itse en juhlavissa konserteissa käy. En ole koskaan käynyt, mutta miksi kieltäisin sen muilta ihmisiltä. Parempien ihmisten joukossa on varmasti niitä elämän saamapuolelle jääneitäkin. Aina ja joka kerta. Puosu

    Sori Puosu, en tunne muita sävyjä. Jos annan pikkusormelle tilanteet liialliseen värikylläisyyteen, se vie koko käden.

    Perustelen esim. harmaan sävyt tuntevan ilmastotieteilijän höpöpuheet juuri siksi, että mieheltä on vieti koko käsi turhakemarkkinoiden kannattamiseen.

    Tiedän Puosu myös sen, että esimerkkinä kertomasi mies jää jyrän alle, mutta maailmassa on liikaa ihmisiä, valtava määrä ihmisiä, jotka ovat jääneet länsimaisen "hyvinvoinnin" tarvitsemien raaka-aineiden hankinnan jyrän alle.

    "miksi kieltäisin sen muilta ihmisiltä"

    Siis sen operavillityksen esim. Siksi, että se tarvitsee veroeuroja. Tulkoot itse toimeen esityksiään myyden. Sitä en todella kiellä.


   • Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Hyvä kommentti Puosulta. Eivät kaikki kulttuurinnälkäiset ole syntyneet, eivätkä eläneet "kultalusikka suussa!"

    Elämää pitäisi osata elää ja katsella myös muiden silmin, ei vain ja ainoastaan sitä kautta mikä näkyy oman tien päässä ja varrella.

    Voin peesata Puosua ja Rapua tuossa, kuka tykkää mistäkin kulttuurinosasta tai vaikka ns eliittiurheilulajeista, olematta itse ns hyväosainen syntymästään taikka ei ole itse sen alan taitaja mitenkään. Esim siskoni ja miehensä seuraavat kaikki tenniksen huippuottelut vaikka itse eivät omista edes tennismailaa. Tosin TV:n kautta, eivät matkusta katsomoihin itse. Mutta että jaksavat katsoa ne kaikki tuntien ottelut, minusta ei ole siihen. Samoin raveja seuraavat joka viikko, jopa Ruotsin tv:stä, mutta eivät taas ratsastuskilpailuja, jotka ovat eliittiä.

    Itse pidän flamencosta, joka on andalucialaista mustalaismusiikkia, parasta on se alkuperäinen, mitä tanssitaan leirinuotioilla. Nyt häiritsee se, että siitä yritetään tehdä nykyaikaista ja liian modernin hienoa, joten se menettää sen alkukantaisen rytmin ja sykkeen, eli sen sielun.


  • Kuinka aikoinaan Sipilän äärioikeistohallitus, huom. mukana siis perseet, esitteli ruoskaansa silloiselle oppositiolle?

   Ei mitenkään!!! Ruoska vain läimähti ja aikaansai massiivin mielenosoituksen suurtorille.

   Sipilä vei rahat terveydenhoitohenkilöiltä, koulutuksesta leikattiin ja nyt opposition siat röhkivät eduskunnassa, että pitäisi saada lisää hoitohenkilöitä ja koulutustakin pitäisi lisätä

   Kuinka monta Sipilän hallituksen lakia vedettiin alas, kun eivät täyttäneet perustuslain pykäliä? Kuinka kokoomus halusi yksityistää ja yksityistää ja yksityistää heittin puoluetoimistosta strategit lähetettiin levittäytymään pörriäisten johtokuntiin pelkästään varmistamaan tulosta eli yksityistämistä.

   • Sipilä kumppaneineen on edelleen hallituksessa ja hoitohenkilöitä on edelleenkin liian vähän, joten annetaan "opposition sikojen röhkiä eduskunnassa" ainakin tämän asian puolesta - ja monen muunkin asian. Se on opposition tehtävä, jos hallitus unohtaa.


   • Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Sipilä kumppaneineen on edelleen hallituksessa ja hoitohenkilöitä on edelleenkin liian vähän, joten annetaan "opposition sikojen röhkiä eduskunnassa" ainakin tämän asian puolesta - ja monen muunkin asian. Se on opposition tehtävä, jos hallitus unohtaa.

    On tosiaan hyvä, että meillä on oppositiokin olemassa, ei voida eduskunnassa toimia kuin Putin Kremlissä taikka Lukasenka Valko-Venäjällä jne onhan noita muitakin maita.


   • Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Sipilä kumppaneineen on edelleen hallituksessa ja hoitohenkilöitä on edelleenkin liian vähän, joten annetaan "opposition sikojen röhkiä eduskunnassa" ainakin tämän asian puolesta - ja monen muunkin asian. Se on opposition tehtävä, jos hallitus unohtaa.

    Sipilä on eduskunnassa hiljaa. Mitä lienee miettivän? Varmaan harmittaa, kun ei pääministerinä voi jakaa sukulaisyrittäjille palkintoja ja jemmaa edelleen omiaan vakuutuskuoriin. Eli kesKUSTA on jakaantunut kolmeen osaan. Lehmätukiin, metsän raiskaamiseen ja turpeeseen, sipilöihin (muistakaa valtakunnanoikeudessa tuomittu omia bisneksiään ajava Juhantalo) ja kolmanneksi niihin harvoihin, jotka ajattelevat myös kaupunkien parasta.

    Oletko Rapu unohtanut, miten Sipilän hallitus käsitteli niitä, joilta pienen palkan lisäksi otettiin kesälomarahat? Olet tietenkin. Näitä joutuu koronan riivaamana aikana paikkaamaan nykyinen hallitus. Samoin koulutusleikkauksia


   • edson kirjoitti:

    Sipilä on eduskunnassa hiljaa. Mitä lienee miettivän? Varmaan harmittaa, kun ei pääministerinä voi jakaa sukulaisyrittäjille palkintoja ja jemmaa edelleen omiaan vakuutuskuoriin. Eli kesKUSTA on jakaantunut kolmeen osaan. Lehmätukiin, metsän raiskaamiseen ja turpeeseen, sipilöihin (muistakaa valtakunnanoikeudessa tuomittu omia bisneksiään ajava Juhantalo) ja kolmanneksi niihin harvoihin, jotka ajattelevat myös kaupunkien parasta.

    Oletko Rapu unohtanut, miten Sipilän hallitus käsitteli niitä, joilta pienen palkan lisäksi otettiin kesälomarahat? Olet tietenkin. Näitä joutuu koronan riivaamana aikana paikkaamaan nykyinen hallitus. Samoin koulutusleikkauksia

    Sipilä on eduskunnassa hiljaa, mutta ohjailee siellä taustalla kyllä keskustaa.

    Oikeassa olet. En ole unohtanut Sipilän toimia, kun hän oli pääministerinä.


  • No ni, nyt tähän päivään, puhukoot oppositio mitä lystää, sillä se ei vaikuta kohta alkavaan nelipyöräasuntoni tämän päivän liikkeisiin yhtään.

   Harmaata, lumensekaista kevyttä ilmassa.

   Kodissa 20 astetta lämmintä. Siis nelipyöräkodissa. Ja kohta kohti Klaukkalaa

  • Kyllä otti aivoon kun luin tänään lehdistä esim Juhana Vartiaisen maininnan, että hän näkee jopa hyvänä VTV:n organisaatiomuutoksen. (Eli että raportteja on kiva lukea, kun niistä ei näe yhtään, mihin rahat on kulutettu näin karkeasti arvioiden). Eri valtion virastojen tarkastusraportteja on yliviivattu punaisella niin, että itse tarkastus on jäänyt jonnekin pimeyden sopukoihin, ettei kukaan vain pahastu.

   Ja tästä miehestä ollaan tekemässä kokoomuksen ehdokas Helsingin pormestariksi. Vaihtakaa ja äkkiä uusi ehdokas tilalle. Juurihan Helsingissä paljastui se valtava petosvyyhti, missä opetuspäällikkö tilasi kouluille elektroniikkaa ja pisti rahat taskuunsa 10 vuoden ajalta! Miten tämä on onnistunut näin kauan ohitse kirjanpidon?

   • Anonyymi

    Vartiainen on susi lammasten vaatteissa? Se vanha aatamiko sieltä on noussut?? Sossuhan Vartiainenkin on alunperin. Hän on kyllä minunkin mielestäni ihan turha tyyppi pormestariehdokkaaksi.

    Kahiluoto-Alanko oli alkuun kovin varovainen Yli-Viikaria koskevissa sanomisissaan. No, tausta sama: Y.-V. myös vihreä taustaltaan.

    On se luojan lykky, että demokratiaamme kuuluu oppositio. Muutenhan tämä homma menisi ihan villiksi. Punavihreä päsmäisi joka areenalla. Koulutuksessa saanut jo liian suuren tilan.

    "Koronapassia" vastustetaan tasa-arvon nimissä: jos jollain ei sitä passia ole niin kaikkien muidenkin liikkuminen esim. tapahtumissa kielletään,jos niissä vaatimus koronapassista hyväksyttäisiin.Eli tapahtumia voitaisiin pistää käyntiin, mutta niihin ei tulisi ketään sillä ajatuksella, että kun kaikki ei pääse niin kukaan ei pääse.

    Sama fiilis on tullut rokotuksista; vain julkisen puolen rokotustoimi hyväksytään. Eilen kuitenkin onneksi Kiuru otti esiin työterveyden ja yksityisenkin puolen roolin rokotuksissa. Niin pitääkin, että kaikki saadut rokotteet saadaan mahdollisimman pian pistettyä ihmisiin.

    Mutta mökiltä terkkuja. Konu on keli, mutta onneksi katto pitää vettä seinät tuulta ja lämmityskin toimii.
    am

    Mukavaa viikonlopun aloittelua!
    am


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vartiainen on susi lammasten vaatteissa? Se vanha aatamiko sieltä on noussut?? Sossuhan Vartiainenkin on alunperin. Hän on kyllä minunkin mielestäni ihan turha tyyppi pormestariehdokkaaksi.

    Kahiluoto-Alanko oli alkuun kovin varovainen Yli-Viikaria koskevissa sanomisissaan. No, tausta sama: Y.-V. myös vihreä taustaltaan.

    On se luojan lykky, että demokratiaamme kuuluu oppositio. Muutenhan tämä homma menisi ihan villiksi. Punavihreä päsmäisi joka areenalla. Koulutuksessa saanut jo liian suuren tilan.

    "Koronapassia" vastustetaan tasa-arvon nimissä: jos jollain ei sitä passia ole niin kaikkien muidenkin liikkuminen esim. tapahtumissa kielletään,jos niissä vaatimus koronapassista hyväksyttäisiin.Eli tapahtumia voitaisiin pistää käyntiin, mutta niihin ei tulisi ketään sillä ajatuksella, että kun kaikki ei pääse niin kukaan ei pääse.

    Sama fiilis on tullut rokotuksista; vain julkisen puolen rokotustoimi hyväksytään. Eilen kuitenkin onneksi Kiuru otti esiin työterveyden ja yksityisenkin puolen roolin rokotuksissa. Niin pitääkin, että kaikki saadut rokotteet saadaan mahdollisimman pian pistettyä ihmisiin.

    Mutta mökiltä terkkuja. Konu on keli, mutta onneksi katto pitää vettä seinät tuulta ja lämmityskin toimii.
    am

    Mukavaa viikonlopun aloittelua!
    am

    Olen muorien kanssa samaa mieltä Vartiaisesta. Kelmi sossu.
    Samaten Yli-Viikarista . Ahne ja kyyninen vihreä.


   • Helsinki näyttää ansaitsevan, mitä siis sille kuuluukin. Ehkä jopa lahopää Hallasta teille sinne pormestari


   • " opetuspäällikkö tilasi kouluille elektroniikkaa ja pisti rahat taskuunsa 10 vuoden ajalta! Miten tämä on onnistunut näin kauan ohitse kirjanpidon?"

    Voi cee, oletko huomannut, mikä puolue on ollut kunnanhallituksen/valtuuston johdossa? Kokoomus


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vartiainen on susi lammasten vaatteissa? Se vanha aatamiko sieltä on noussut?? Sossuhan Vartiainenkin on alunperin. Hän on kyllä minunkin mielestäni ihan turha tyyppi pormestariehdokkaaksi.

    Kahiluoto-Alanko oli alkuun kovin varovainen Yli-Viikaria koskevissa sanomisissaan. No, tausta sama: Y.-V. myös vihreä taustaltaan.

    On se luojan lykky, että demokratiaamme kuuluu oppositio. Muutenhan tämä homma menisi ihan villiksi. Punavihreä päsmäisi joka areenalla. Koulutuksessa saanut jo liian suuren tilan.

    "Koronapassia" vastustetaan tasa-arvon nimissä: jos jollain ei sitä passia ole niin kaikkien muidenkin liikkuminen esim. tapahtumissa kielletään,jos niissä vaatimus koronapassista hyväksyttäisiin.Eli tapahtumia voitaisiin pistää käyntiin, mutta niihin ei tulisi ketään sillä ajatuksella, että kun kaikki ei pääse niin kukaan ei pääse.

    Sama fiilis on tullut rokotuksista; vain julkisen puolen rokotustoimi hyväksytään. Eilen kuitenkin onneksi Kiuru otti esiin työterveyden ja yksityisenkin puolen roolin rokotuksissa. Niin pitääkin, että kaikki saadut rokotteet saadaan mahdollisimman pian pistettyä ihmisiin.

    Mutta mökiltä terkkuja. Konu on keli, mutta onneksi katto pitää vettä seinät tuulta ja lämmityskin toimii.
    am

    Mukavaa viikonlopun aloittelua!
    am

    "Sossuhan Vartiainenkin on alunperin"

    Entä Buntta W:n poika?

    Ja sitten todellinen "neron"leimaus amummulta : "Punavihreä päsmäisi joka areenalla. Koulutuksessa saanut jo liian suuren tilan."

    Aivan niin, siis takaisin kokoomuksen hallitus, joka leikkasi 600 miljoonaa koulutuksesta.


   • edson kirjoitti:

    "Sossuhan Vartiainenkin on alunperin"

    Entä Buntta W:n poika?

    Ja sitten todellinen "neron"leimaus amummulta : "Punavihreä päsmäisi joka areenalla. Koulutuksessa saanut jo liian suuren tilan."

    Aivan niin, siis takaisin kokoomuksen hallitus, joka leikkasi 600 miljoonaa koulutuksesta.

    Buntan poika oli ihan silkka kommunisti, nykyään kaukana siitä.

    En halua Vartiaistakaan pormestariksi, vaikka on ekonomisti ja ollut VATTinkin ylijohtaja, mikä pistää epäilemään hänen taloustaitonsa, koska tykkää nykyään lukea talousraportteja, joista ei selviä, mihin rahat ovat huvenneet, ja ovatko menneet mitenkään talousvastuullisesti. Ja on nimitellyt työttömiä rikkaruohoiksi, samoin kuin BW ei ole halunnut työväen kenkien kuria pankkiensa konttoreihin.


   • Anonyymi
    edson kirjoitti:

    "Sossuhan Vartiainenkin on alunperin"

    Entä Buntta W:n poika?

    Ja sitten todellinen "neron"leimaus amummulta : "Punavihreä päsmäisi joka areenalla. Koulutuksessa saanut jo liian suuren tilan."

    Aivan niin, siis takaisin kokoomuksen hallitus, joka leikkasi 600 miljoonaa koulutuksesta.

    Juu, leikkaus olikin suhteeton. Säästöjä kuitenkin oli kyllä vara tehdä. Mm aikuiskoulutus (myös firmojen oma) sai/saavat tukirahoja.

    Mutta kyllä äkkiä kustannukset saadaan kasaan uudelleen, kun aletaan toteuttaa laajennettua oppivelvollisuutta. On laskettu, että siitä koituu n 140milj kustannuksai vuosittain.

    On myös arvioitu, että edelleen n. 4000 oppilasta vuodessa lopettaa koulun käynnin. Jos nyt laskee, että se 200€/oppilas (uuden oppivelvollisuuden mukainen raha/oppilas - mikä ei riitä mihinkään) menee siinäkin haukan persieen, niin koituu kustannuksia jo 800000/vuosi. Äkkiä kustannukset karkaavat semmoisiin lukuihin, että niitä ei nykyisllä veroilla kateta ja 600milj onkin jo pikkusumma. Paljon on jätetty huomiotta oppivelvollisuutta ajettaessa. Oli kiire eikä asioita pohdittu, mitä ne merkitsevät tulevassa.

    Lisäksi on ehkä rahaakin tärkeämpi on, että koulutuksessa ideologioiden syöttäminen onnistuu
    am.


  • Prinssi Philip on kuollut tänään 99-vuotiaana. Katsoin jo niitä kuvia, kun hänet palautettiin kotiinsa maaliskuun puolella niin kuolema oli hänen kasvoillaan jo olemassa. Sama ilme oli apellani parin viikon ajan ennen kuin jätti tämän elämän 96-vuotiaana.

   Kuningatar elää, joten muutosta Britanniassa ei vielä tapahdu. RIP Philip, olit tavallaan hauska tyyppi monine letkautuksinesi, joita päästelit milloin missäkin tilanteissa.

  • On tässä Calvadoksen kanssa oltava samaa mieltä. RIP Philippos ja voimia brittien monarkialle

  • Puosu, Rapu ja Calvados

   Olette kiertäneet ja kaartaneet korkeakyldyyriasioita. En missään nimessä vastusta balettia, menkööt sinne katsomaan kuka tahansa, mutta ne pytingit pitää rakentaa yksityisillä varoilla ja pytyngeissään esiintyjät eivät saa esiintyä veroeuroilla. Sama urheilun pytingeille ja niissä järjestetyille tapahtumille ja kaikille ns. tapahtumateollisuuden (hihhih mikä teollisuuden haara) tapahtumille. Yksityisellä rahalla ainoastaan ja maksavien asiakkaiden kukkarolla.

   • Anonyymi

    Joku japanilainen filosofi on sanonut, että se valtio joka hylkää kulttuurin, hylkää myös kansansa. Samalta mieheltä kysyttiin, mitä on taide. Tuumasi hetken ja vastasi: se on osa elämää.

    Ihminen tarvitsee muutakin kuin ruokaa ja digiä.

    Hyvää päivää!
    am


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joku japanilainen filosofi on sanonut, että se valtio joka hylkää kulttuurin, hylkää myös kansansa. Samalta mieheltä kysyttiin, mitä on taide. Tuumasi hetken ja vastasi: se on osa elämää.

    Ihminen tarvitsee muutakin kuin ruokaa ja digiä.

    Hyvää päivää!
    am

    Olen melkein samaa mieltä. Ei kulttuuria saa hylätä, mutta se ei tarkoita sitä, että veroeuroja jaetaan sinne tänne.

    Tänä päivänä "taiteilija" tekee tilataidetta ja kollaaseja jo melkein sylkemällä kadulle ja ihmiset kerääntyvät räkäkasan vierelle ihastelemaan ja ja ja siis tämä räkijä tarttee valtion apurahoja

    "Ministereitä ei näy konserteissa, suomii huippukapellimestari Sakari Oramo"
    No voi Sakari sentään, ministereillä on nyt kyllä muutakin tekemistä kuin peilata itseään konserttien katsomoissa.


   • edson kirjoitti:

    Olen melkein samaa mieltä. Ei kulttuuria saa hylätä, mutta se ei tarkoita sitä, että veroeuroja jaetaan sinne tänne.

    Tänä päivänä "taiteilija" tekee tilataidetta ja kollaaseja jo melkein sylkemällä kadulle ja ihmiset kerääntyvät räkäkasan vierelle ihastelemaan ja ja ja siis tämä räkijä tarttee valtion apurahoja

    "Ministereitä ei näy konserteissa, suomii huippukapellimestari Sakari Oramo"
    No voi Sakari sentään, ministereillä on nyt kyllä muutakin tekemistä kuin peilata itseään konserttien katsomoissa.

    Lisään tähän vielä

    "Kapellimestari Sakari Oramo antaa kritiikkiä päättäjille. Hän väittää, että Suomella ei ole tällä hetkellä yhtäkään ministeriä, jolla olisi omakohtaista kosketusta klassiseen musiikkiin."

    Okei Oramo, entäs jos olisikin ministeri, jolla olisi suuri sympatia klassiseen musiikkiin ja jakelisi oman sympatiansa mukaisesti veroista ... heh heh Oramo, sinun pitää olla yhteydessä entiseen pääministeriin mr. Talvivaaraan, sillä hänhän suosi sukulaisiaankin sympatiansa mukaisesti.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joku japanilainen filosofi on sanonut, että se valtio joka hylkää kulttuurin, hylkää myös kansansa. Samalta mieheltä kysyttiin, mitä on taide. Tuumasi hetken ja vastasi: se on osa elämää.

    Ihminen tarvitsee muutakin kuin ruokaa ja digiä.

    Hyvää päivää!
    am

    Ihminen tarvitsee Pohjolassa edullisia asuntoja, ruokaa ...

    Valtiomme tarvitsee tulevaisuutta rakentaessaan digiosaajia ja ilmastonmuutosta vastaan taistelijoita

    Ihminen ei tarvitse "taiteilijoita" joita näyttää syntyvän kuin myrkkisieniä sateella.