Käteisellä ei voi maksaa toisen tilille. Miksi?

Anonyymi

Miksi pankissa ei voi kassapalveluiden kautta maksaa toisen henkilön tilille rahaa? Pankissa sanottiin että raha pitää kierrättää oman tilin kautta jos haluaa käteisenä maksaa toiselle henkilölle.

Mikä ihme ongelma siinä on ettei rahaa voi tallettaa suoraan sen henkilön tilille jolle se on tarkoitettu?

Toimeentulotukiasiakkaalle tämä voi merkitä katastrofia. Toimeentulotukien varassa elävän tilille ei voi tallettaa euroakaan ilman että se lasketaan tuloksi ja vähennetään tulevista tuista. Kun tilanne on se että rahat olisivat käteisenä jos esimerkiksi saat kaverilta lainaksi mutta esim. vuokranantaja ei hyväksy käteismaksua, on se maksettava ensin pankissa omalle tilille ja sieltä sitten verkkopankissa eteenpäin vuokranantajalle. Tämä on aivan kohtuutonta toimeentulotukiasiakkaalle jolta vähennetään tämä "tulona" seuraavista tuista. Ihan sama vaikka se olisi lainaa kaverilta. Kela ei korvaa esim. kaikkia vuokratakuita.

24

1917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voit maksaa vuokran tämän toimeentuloasiakkaan puolesta suoraan omalta tililtäsi vuokranantajan tilille. Käteistalletus hänen tililleen aiheuttaisi myös varmasti kysymyksiä Kelassa. Se olisi verotuksellisesti lahja. Sen sijaan suora maksu vuokranantajalle ei ole.

      • Anonyymi

        Sitten ei oo näyttää toimeentulohakemuksen edelliseltä kuulta maksettua vuokraa. Nehän kahtoo edellisen kk:n menojen mukaan seuraavan toimeentulotuen määrän. Käytännössä vähentävät sen vuokran seuraavasta maksusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten ei oo näyttää toimeentulohakemuksen edelliseltä kuulta maksettua vuokraa. Nehän kahtoo edellisen kk:n menojen mukaan seuraavan toimeentulotuen määrän. Käytännössä vähentävät sen vuokran seuraavasta maksusta.

        Maksa hänen ruokaostoksensa kuukauden ajan. Maksa kaikki hänen ostoksensa.


      • Anonyymi

        Jaa olisi taas pitänyt esittää kysymys hyvin yksinkertaisessa muodossa kun ilmeisesti on kohtuutonta odottaa että ihmiset ymmärtäisivät mitä kysytään heti kun tulee kahta lausetta pidempi teksti.

        Kysymys:

        Miksi pankissa ei voi maksaa käteisellä toisen henkilön tilille rahaa, vaan se pitää kierrättää omantilin kautta. Oli tilanne mikä tahansa.


      • Anonyymi

        Aloituksessa ei pyydetty neuvoa tai ohjetta. Kysyttiin selitystä sille miksi pankki toimii tässä asiassa kuten toimii.


    • Anonyymi

      "Miksi pankissa ei voi kassapalveluiden kautta maksaa toisen henkilön tilille rahaa? Pankissa sanottiin että raha pitää kierrättää oman tilin kautta jos haluaa käteisenä maksaa toiselle henkilölle.
      Mikä ihme ongelma siinä on ettei rahaa voi tallettaa suoraan sen henkilön tilille jolle se on tarkoitettu?"

      Rahanpesusäädökset on tiukentuneet sitten 80 & 90 lukujen. Pankkien pitää rahavirtoja vahtia, siksi käteinen halutaan TalletusOTTO & OTTOPlus kautta imuroida tilille jossa sitä voi tilisiiroin tai MobilePay / Siirto / PayPalin kautta siirellä eteenpäin.

      Jopa S-Pankki on pakotettu nykyään vahtimaan talletuksia 200€/kerta, max 5.krt/kk = 1 000€/kk S-Kassoilla. S-Pankin akvaariossa voi tallettaa enenmän, mutta nostojen kanssa ei isoja summia ole saatavilla, 100€ / 200€ / 500€ ei holveissa ole, eikä kassallakaan juuri rahaa ole suoraan.

      • Anonyymi

        Juuri näin, rahanpesusäännökset taustalla


    • Anonyymi

      Kiittäkä EU direktiivejä. Nyt ei pääse edes oamlle tilille ellei ole virallistra henkaria tai passia joka pitää mennä näyttämään pankkiin tai verkkopankkikin sulkeutuu.

      • Anonyymi

        Direktiiveistä puhutaan yleensä paskaa.


    • Anonyymi

      Toimeentulotukiasiakkaan kannattaa hoitaa kaikki asiat tilin kautta. Esim vuokra on asia joka kannattaa hoitaa tilin kautta sillä jos maksuja ei ole säännölisesti tilillä niin VoIP tulla ongelmia

    • Anonyymi

      Juuri siksi ei voi tallettaa käteistä nimettömänä toisen tilille, ettei järjestelmää käytetä väärin.

      Toimeentulotukea maksetaan tarvitsevalle, jos teet piemitä töitä siinä samalla, niin et tarvitse yhteiskunnan tukia.

      Jos käteisesi on niin hämäristä lähteistä, että et voi laittaa sitä omalle tilillesi, niin se kannattaa pitää käteisenä. Sen siirto toisen tilille nimettömänä on rahanpesua.

      • Anonyymi

        "Jos käteisesi on niin hämäristä lähteistä, että et voi laittaa sitä omalle tilillesi, niin se kannattaa pitää käteisenä. Sen siirto toisen tilille nimettömänä on rahanpesua."

        Sveitsin tilien avaaminen on arvokassa puuhaa, kulut Danske / Nordea luokkaa tai enenmän /kk. Onneksi Saksaa (N26), Wise (Belgia) avaus onnistuu helposti verkossa, vain normi henkkarit tarvitaan. Tulee MasterCard jolla maksat ostokset huomiota herättömästi. Käteistä ei automaateilta kannata turhaan nostella mutta näillä korteilla muutama nosto ilmainen. Molemmat tilit ottaa vastaan PayPal maksut & muut tilisiirot. Molemmilla tileillä IBAN tilinumero maksujen helppoon vastaanottoon.

        ****
        https://app.n26.com/referral/mikap7557
        Kuluta 5€ kortilla, saat 5€ takaisin.
        ***
        https://wise.com/invite/a/mikap36


    • Anonyymi

      "Toimeentulotukien varassa elävän tilille ei voi tallettaa euroakaan ilman että se lasketaan tuloksi ja vähennetään tulevista tuista. ”

      Kela on antanut ohjeen, että ”Sukulaisen, tuttavan tai muun yksityishenkilön tekemät tilillepanot otetaan perustoimeentulotuessa tulona huomioon. Rahan tulolähteellä tai sillä, että suoritukset on annettu lainaksi, ei yleensä ole merkitystä. Yksityishenkilöiden avustuksista otetaan tulona huomioon yksin asuvalta 50 euron ja toimeentulotukiperheeltä 100 euron yli menevä osuus. Yksityiset avustukset ja tilillepanot huomioidaan niiden maksukuukaudelle tuloksi ja tulo voidaan jakaa useammalle kuukaudelle jaksottamalla tai vyöryttämällä.

      Yksityishenkilöltä saatua lainaa ei kuitenkaan huomioida tulona siltä osin, kun se on etuusjakson aikana maksettu takaisin tai hakija on luotettavasti selvittänyt käyttäneensä sen toimeentulotuessa hyväksyttävään tarkoitukseen kuten vuokravakuuteen.”

      • Anonyymi

        Selvintä käyttää käteistä, eikä pankin kautta mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvintä käyttää käteistä, eikä pankin kautta mitään.

        Mä oon samaa mieltä että käteinen ja pre paid pankki tili jolloin voi tehdä ostokset netistä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mä oon samaa mieltä että käteinen ja pre paid pankki tili jolloin voi tehdä ostokset netistä

        Pelaaminen kannattaa aina ostaa kaupasta eikä käyttää veikkaus korttia nii ei oo pelkoo kelan tukien katkeilee


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelaaminen kannattaa aina ostaa kaupasta eikä käyttää veikkaus korttia nii ei oo pelkoo kelan tukien katkeilee

        Ei onnistu 2023 enään kun kaikkien pitää tunnistautua kun pelaa paitsi raaputusarvat . Eli et voi pelata ilman veikkauskorttia ja veikkauksetn pelitiliä missään .
        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006291342.html


    • Anonyymi

      Jos ottaa selkoa pankkitoiminnan taustoista niin monella tulee yllätyksenä kuka sitä rahansiirtoa oikeasti hoitaa. Se ei ole se kassaneiti tai pankkikonttori. Se ottaa vain vastaan.

      Rahaliikenteen hoitaja haluaa tietää rahan liikkeet mahdollisimman tarkkaan. Pankki on siksi velvoitettu kierrättämään raha tilisi kautta, jotta sinut voidaan yksilöidä vahvan tunnistautumisen avulla.

    • Anonyymi

      Jos haluaa auttaa toimeentulotuki asiakasta ilman ongelmia, niin antaa hänelle esim S kaupan lahjakortin. Siinä on tietyt rajoitukset mutta siitä ei jälkeä tiliotteisiin. Vähävaraisen kyllä kannattaa käyttää korttia kaikkeen jotta jää selvät jäljet rahasta

    • Anonyymi

      Kai sitä toimeentulotuke joka maksetaan tilille sen verran aina saa että voi maksaa vuokran ja muut laskut tilisiirrola. Kyllä on jälkeenjäänyttä käyttää jotain käteistä rahaa vuonna 2021

    • Anonyymi

      Voihan sitä antaa kaverille käteistä jonka hän voi sitten itse tallettaa omalle tililleen.

    • Anonyymi

      Kannattaa antaa käteisenä, ei jää jälkiä, ei ole ylärajaa verotuksellisesti. En ymmärrä yleensäkään tälläistä kyttäämistä. Isot pojat tekevät hämärä hommansa ja kauppansa joka tapauksessa.

    • Anonyymi

      'Miksi pankissa ei voi kassapalveluiden kautta maksaa toisen henkilön tilille rahaa? Pankissa sanottiin että raha pitää kierrättää oman tilin kautta jos haluaa käteisenä maksaa toiselle henkilölle.'
      ....

      Rahanpesun estäminen. Bittimaatin kautta voi lähettää käteistä Bitcoin / Litecoin muodossa mihin tahansa crypto lompakkoon. Esim Crypto Visa kautta saa rahat nostettua automaatista.
      ...
      Use my referral link https://crypto.com/app/36u5fxgbcm to sign up for Crypto.com and we both get $25 USD :)

    • Anonyymi

      Sitä olen aina ihmetellyt miten seinästä voidaan ottaa rahaa.
      Onko siellä kopiokone?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe