Piilovaikuttamisesta

https://www.is.fi/viihde/art-2000007884199.html

Tämä on yksi monista esimerkeistä, miten poliittis-ideologinen valta vaikuttaa median toimintaan. Kyse on korruptoitumisesta. Kun tällaiseen piilovaikuttamiseen päätetään turvautua ja sitä toistetaan jatkuvasti, kyse on laskelmoidusta toiminnasta vahingoittamistarkoituksessa.

Mitä yksinkertaisempi persoona, sitä hankalampi hänen on ymmärtää, miten häneen yritetään vaikuttaa. Miten kyseisen uutisen kaltaiset tiedottamiset vaikuttaa?:

- Lukija keskittyy uutiseen kirjaimellisesti: Elokuva aiheena, sen saamat arvostelut, elokuvan tekemiseen liittyvät asiat, henkilöhahmot jne.... Uutinen näyttää siis kertovan Suomen huonoimmasta elokuvasta.

Uutisen syvin tarkoitus on se, mikä on suoraan edessä, mitä ei välttämättä osata nähdä:

Elokuva: epätodellinen, illuusio.
Elokuvan laatu = Huono.
Uutisen päähuomio = Tony Halme
Tony halmeen rooli! = sadisti, pelottava, negatiivinen
Tony Halmeen pinta = kalju, tatuoitu, pelottava (tyypillinen kuva natsista)

Ja sitten uutisen kahteen päätarkoitukseen:

1. Tony Halme = persu! (Syy miksi uutisen päähuomio on Halmeessa, eikä esim. Karita Tykässä)
- tästä seuraa mielikuvatasolla rinnastukset, sekä asioiden sulautuminen yhteen:
epätodellisuus, illuusio, huonolaatuinen, sadismi, natsismi, pelottava, negatiivinen, sekä näyttelijään liittyvät asiat: Halmeeseen liittyvät negatiiviset asiat, Halmeen ulkonäköön liittyvät yhteneväisyydet negatiivisiin asioihin (rikolliset, natsit...), Halmeen traaginen elämä, sekä hänen lopullinen päätöksensä, kuolema... ja kaikki tämä negatiivinen lataus kohdistuu perussuomalaisuuteen, ja entistä tehokkaammin, koska on olemassa jo aiemman viestinnän luomat ennakkoasenteet... persuviha.

2. elokuva nauttii kulttisuosiota!
- tämän juonen kautta viestitään siitä, miten "huono ja pelottava" puolue kuitenkin nauttii suosiosta ja kannatuksesta. Miten tällä vaikutetaan? Leimataan myös Perussuomalaisten kannattajat huonoiksi ja pelottaviksi, liittäen heihin em. negatiivista latausta. Kun ymmärretään, että samaan aikaan muualla medioissa puhutaan persujen yhteydessä natseista, SOO:sta, rasismista, naisvihasta, äärioikeistoterrorismista jne., niin mielikuvat vain täsmentyy ja vahvistuu. "Hitto! Näinhän se on!", huutaa kiihottunut persuvastainen henkilö.

Näin toimii mielikuvien rakentaminen piilovaikuttamisella, joka jää taustalle usein jopa sanattomaksi ikäväksi tunteeksi, joka taas heijastuu toimintaan ja käytökseen. Mitä yksinkertaisempi ajatusmaailma, sitä primitiivisemmin ajatellaan ja toimitaan, koska mielipidevaikuttamista ei tiedosteta, ei osata ajatella analyyttisesti, ei osata tietoisesti yhdistellä pisteitä muodostaakseen selkenevää kuvaa.

Millainen persoona sinä olet? Et huomaa piilovaikuttamista ja siten olet hyödyllinen idiootti? Vai oletko persoona, joka ehkä huomaa sen, mutta koska olet valinnut puolesi, hyväksyt kyseenalaiset keinot? Itse en hyväksy piilovaikuttamista, koska se tarkoittaa sellaisen harjoittajilla olevan taipumusta epärehellisyyteen, ja tässä tapauksessa haluun vahingoittaa epärehellisin keinoin. Poliittinen kilpailu ei saa ajatua tällaiseen, koska kynnys aina pahempaan madaltuu. Moraalia ja etiikkaa täytyy puolustaa ja vastuullisten on näytettävä siinä esimerkkiä. Paska valuu näet aina alaspäin. Ja tämä koskee KAIKKIA niitä, jotka ovat kansaan ja sen elämään vaikuttamassa. Myös Perussuomalaisia.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ota se banaani ja rauhoitu.

      Elokuva on huono. Minkä sille voi. Tony Halme ei saanut politiikan saralla aikaan mitään. Sekään fakta ei muuksi muutu.

      Ilmeisesti sinun mielestäsi elokuvaa pitäisi kehua, että ihmisiin vain ei vahingossa "piilovaikutettaisi"?

      • Yksinkertaisuutesi edustaa yhdenlaista ääri-ilmiötä. Teidän turhien räksyttäjien vuoksi keskustelun pääpaino on, ei niin yllättäen, turhassa räksyttämisessä.


      • Anonyymi
        OtaBanaaniJaRauhotu kirjoitti:

        Yksinkertaisuutesi edustaa yhdenlaista ääri-ilmiötä. Teidän turhien räksyttäjien vuoksi keskustelun pääpaino on, ei niin yllättäen, turhassa räksyttämisessä.

        Minä taas alan ilmoitella nikkiäsi asiattomaksi, niin näemme ylläpidon kannan sinun toimiisi täällä.

        Ole hyvä vain.


      • Anonyymi

        Paitsi että ne Tony Halmeet äänineen nosti Soinin hillotolpalleen jonne se ei olisi koskaan päässyt ilman RASISTI NATSEJA jotka persuihin samainen Soini hommasi päästääkseen käsiksi ministerinsalkkuun.


    • Anonyymi

      Tarpeeksi pahasti kun haukkuu kääntyy se itseä vastaan muodossa missä paskasateen kohde herättää ihmisten mielenkiinnon juurikin sen dissaamisen seurauksena.

      Olen nähnyt ko. leffan missä Halme näyttelee yllättävän hyvin ja mikä sai leffan katsomaan on todettavissa leffan mainosjulisteesta. Ei ollenkaan niin huono leffa kun mainostetaan kun tietää että kyseessä on läppä eli tietoisesti huono elokuva kauheimpien huonojen leffojen ollessa tosissaan tehtyjä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      62
      1735
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      1064
    3. 45
      1035
    4. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      63
      980
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      939
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      909
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      860
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      815
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      798
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      762
    Aihe