ONE WAYLLE HERÄTYS- VAI NUKUTUSKESKUS?

Rauhan tervehdys.

One Way Mission aloitti Perjantai Kristukselle -illoilla yhteiskristillisenä tekijänä, jossa oli tilaa Hengelle ja eri suuntien kristityille. Nyt herätystä ahtaassa karsinassa lupaava One Way on laittanut pystyyn "pihaton" herätyskarjalle. Onko tämä herättävää?

"Älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä. Sillä häpeällistä on jo sanoakin, mitä he salassa tekevät; mutta tämä kaikki tulee ilmi, kun valkeus sen paljastaa, sillä kaikki, mikä tulee ilmi, on valkeutta.

Sentähden sanotaan: 'Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!'" - Efesolaiskirje 5:11-14

Tämä on varsinaisesti ainoa suoranainen maininta herätyksestä sillä sanalla. Ja tästä näemme mitä se tarkoittaa.

Ensiksi se alkaa erottautumisella hedelmättömistä töistä. Suomessa on joka kaupungissa kirkot, uskonnolliset temppelit ja rakennukset, näin on ollut jo satoja vuosia, mutta ne ovat pitkälle hedelmättömiä. Miksi näin?

Tässä seuraavaksi kirjoitetaan, että "nuhdelkaa niistä". Siis uskonnollisesti turhista toimista, jotka vain rokottavat ihmisiä evankeliumia vastaan. Itsekin kävin ennen uskoontuloani joulukirkossa, mutta herätystä en kokenut.

Seuraava on hyvin merkittävä apostolin tekstissä, kun hän kirjoittaa salassa olevista asioista; sydämen salaiset synnit, ulkokultaisen pintakuoren alla oleva tyhjyys ja kuolema. Valkeus paljastaa sen, mutta vaikka se kuulostaa pahalta, on seuraus siunaavaa.

Tässä valossa on erikoista, että uusimmassa OWM:n Raportti-lehdessä oli "Oikeaoppisuuden harha-askel" -kirjoitus Jari Välilältä, joka pitkälle kopioi tekstinsä Kaksi Ojaa -puheesta, jonka OWM: johtaja Tapani Suonto kirjoitti heidän siirryttyään uudelle uusapostoliselle linjalla herätystä tekemään. Tällöin liikkeestä erosi iso osa johtoryhmä, kaksi pastoria sekä vanha isäntä palasi johtoon. Myös hiljaisemmin liikkeestä erkanivat saarnaaja Aki Miettinen ja opetuslapseuskoulun raamatunopettaja Esa Juutilainen jo aikaisemmin.

Seinäjoella One Way Missionista moni aluksi innostunut on jäänyt syrjään, vuokratut tilat homehtuivat ja moni pettyi, kun esimerkiksi sielunhoitoon tarjottiin Joyce Meyerin kirjallisuutta One Waylla, laulut olivat ylistysliikkeen lauluja ja väärän kysymyksen esittäjät siirrettiin syrjään. Jaakko Romunkaan ei Seinäjoen One Waylla kauan annettu palvella sanassa, kun tuo vanha saarnaaja ei oppinut orientoitumaan onewaylaiseksi.

Nyt jopa kulttimaisesti One Way Mission on alkanut varoitella liikkeen ulkopuolisista virtauksista, opettajista ja sanomista kuten esimerkiksi sosiaalista mediaa, keskustelupalstoja tai ulkopuolisten kristittyjen viestejä, ja sitä vastoin on uskottava johdon lupauksiin. Rivienväliin on kirjoitettu lehdessä paljon, jolla pyritään sitomaan liikkeeseen yhä vahvemmin siinä jäljellä olevat ja se on ymmärrettävää, kun moni on lakannut uskomasta "herätyksen tehtailuun", ovat havainneet epäkohdat ja jääneet syrjään seuraamaan tilannetta.

Apostoli Paavali kirjoitti selväsanaisen herätyslauseen: "Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!". Voi, mikä väkevä herätyksen sana.
Herätys ei ole vain ihmisten kokoontumista, kohuja aiheuttavaa kuohuntaa eikä vaahtovia mutaa nostavia meren aaltoja (Juud. 1:12-13), vaan elämä kuolleista! Uudestisyntymisen voi vain Jumala saada aikaan, kuten meistä jokainen uusi luomus Kristuksessa tietää. One Way Missioniin tulleet uudet pastorit, jäsenet ja työmuodotkin ovat pitkälti sumppukalastettu olemassa olevista seurakunnista. Nyt uusi One Way Missionin kiinteistö Hauholla mainitaan "herätyskeskukseksi".

"One Way Center Hauholle. One Way osti Hauhon kunnantalon. One Way perustaa kotimaan työkeskuksen Hauholle. Aivan kirkonkylän keskustassa sijaitseva entinen Hauhon kunnantalo siirtyi One Wayn omistukseen vuodenvaihteessa." - Raportti 1/2021, s.6

OWM johtaja Tapani Suonto aloitti kirjoituksensa uudesta hankkeesta uudesta kiinteistöstä mainitsemalla neljä kertaa One Way, One Way, One Way, One Way, joka ainoassa lauseessa. Sivulla nimi One Way toistuu tavattoman monesti, josta jää kuva vahvasta vakuuttelusta.

Mutta mikä on tämä uusi keskus?

"Työmme laajennuttua muutamassa vuodessa 40 paikkakunnalle syntyi suuri tarve omasta työkeskuksesta, josta käsin voisimme viedä nopeasti tätä kotimaan missiota eteenpäin. Me pyrimme nyt voimakkaasti kohti suurempaa herätystä, ja kunnantalosta teemme eräänlaisen ”herätyskeskuksen”."

Olen oppinut, kantapään kautta, että Jumalan myllyt jauhaa hitaasti mutta sielun viholliselle on kiire ja aikaa vähän (Ilm. 12:12). Siksi on huolestuttavaa nähdä maltillisen liikkeenä aikaisemmin olleen muuttumiseksi "nopeaksi", kuten teksti mainitsee.

Kirjoituksessa myös vakuutetaan herätyksestä, kun sanotaan pyrkimys kohti suurempaa herätystä, ikään kuin herätys jo olisi ja tämä olisi sitä. Merkit herätyksestä kuitenkin uupuvat ja on vain ihmisten liikettä yhteisöstä A yhteisöön B.

99

5112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ... jatkoa.

      Kolmantena asiana kirjoituksessa nousee esille, että "lisäksi OW Center tulee toimimaan eräänlaisena kulttuurikeskuksena paikkakuntalaisille". Aikanaan suurille Neuvostoliiton johtajille rakennettiin mauseleumit, faaraoilla pyramidit ja paaveille kryptat. Kuva "herätyksen monumentista" kulttuurikeskuksena on paljon ennenaikaista.

      Loppuosa kirjoituksesta sivulla 7. koskeekin pitkälti irtaimistolahjoituksien vastaanottoa, rahankeruuta ja lopussa on pankkitilinumero. Osuvasti kuvauksessa Hauhosta mainitaan, että paavi julisti sen pannaan, kun kirkollisveroa ei oltu maksettu. Onko tämä paavillista anekauppaa? Se jää nähtäväksi.

      Tästä kaikesta nousee tällainen Raamatun jae mieleen.

      "Onko sitten aika teidän asua panelilla kaunistetuissa huoneissanne, kun tämä huone on rauniona? Ja nyt sanoo Herra Sebaot näin: Ottakaa vaari teistänne." - Haggain kirja 1:4-5

      Uuden testamentin vallassa tiedämme, ettei Jumala asu käsinrakennetuissa temppeleissä, vaan uudestisyntyneen kristityn sydämessä.

      Monet suuret ja koreat katoliset kirkot ovat rakennettu anekaupalla, orjien työllä ja taivaspaikan lupauksilla, mutta ne ovat vain hautaholveja täynnä hengellisesti kuolleita ihmisiä vailla uutta elämää Kristuksessa.

      On ymmärrettävää helposti, että haluamme hengellisen mukavan paikan, jossa saa "asua". Olemme taipuvaisia kuten Pietari kirkastusvuorella laittamaan telttoja kun on hyvä olla (Matt. 17:4), mutta Jeesus ei siihen suostunut, vaan sanoo: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille." (Mark. 16:15)
      Totesin tässä eräälle nuorelle evankelista veljelle hänen huokaillessan kutsumuksestaan sielujenvoittajana hänen aloittaessan opiskelut ammattiin, että juuri se on hänelle oikea paikka eikä saarnapönttö. Ja se osoittautuikin lähetyskentäksi.

      Se huone, mitä meidän kutsutaan rakentamaan, ei sijaitse jollakin yhdellä paikkakunnalla, vaan se rakentuu elävistä kivistä, kaikista kristityistä yhdessä, katsomatta heidän uskonsuuntaansa, vaan sydämeen. Siksi kehotetaan: "Ottakaa vaari teistänne", joka merkitsee toimintamalleja, tekoja ja työtä.

      Tuleeko herätys rakentamalla itselle paneelilla kaunistettuja taloja? Antakaamme Haggain vastata meille.

      "Te odotatte paljoa, mutta se menee vähiin. Te tuotte kotiin, mutta minä puhallan sen pois. Minkätähden? sanoo Herra Sebaot. Minun huoneeni tähden, kun se on rauniona ja te juoksette kukin oman huoneenne hyväksi. Sentähden teiltä taivas pidättää kasteen ja maa pidättää satonsa." - Haggain kirja 1:9-10

      Äkkinäinen ajattelee tätä panetteluksi, pahaksi puheeksi ja mustamaalaukseksi, mutta aina kaunispuhe ei saa kaunista ja hyvää aikaiseksi. Jumalani ja teidän edessä ystävät lausun, että minulla on vilpitön huoli One Way Missionin tiestä.

      One Way Mission oli aikaisemmin herätysliike, kun se ei etsinyt suosiota, ei tavoitellut korkeita eikä alkanut pystyttämään "herätyksen muistomerkkejä". Jokainen uudestisyntynyt kristitty varmasti todistaa siunatun Tapani Suonnon ja muiden veljien työn kun se oli yhteiskristillinen, maltillinen ja inhimillisesti heikko ennen kuin se alkoi "nopeasti ja voimakkaasti pyrkimään suurempaan herätykseen." Tätä vanhaa ristin tietä kaipaan, tätä toivon ja tätä rukoilen.

      Tämä minun kirjoitukseni on herätyshuuto, ja se on meille kaikille tässä nukuttavassa ajassa. Valvokaamme, etsikäämme Herran kasvoja ja voittakaamme kadotettuja sieluja Kristukselle. Hän tulee pian. Aamen.

      "Ei kuningas voita paljolla väellänsä, ei sankari pelastu suurella voimallansa. Turha on sotaratsu auttajaksi, ei pelasta sen suuri väkevyys. Katso, Herran silmä valvoo niitä, jotka häntä pelkäävät ja panevat toivonsa hänen laupeuteensa," - Psalmi 33:16-18

      PS. One Way Missionin huolestuttavasti kultille tyypillisistä piirteistä olen puhunut viime kesänä puheen:
      https://www.youtube.com/watch?v=p-mMchdOITk

      Siunauksin, MM.

      • Anonyymi

        On taludellsita vuokrata kirkko tiloja silloin kun kirkolla itsellään ei ole toimintaa
        Kulttuuri tarkoutuskeen muille, koska lämmitys ja kiinteistön ylläpito maksaa saman olipa se tyhjä tai täysi.

        Jos seurakunnassa on vain rikkaita lahjoittajia jotka pystyy ja sitoutuu maksamaan rakennus velat tai kalliit vuokrat niin silloin seurakunta ei vuokraa tuloja saadakseen muihin kulttuuri tarkoituksiin.

        Jos seurakunnassa kuten usein on vain työttömiä joita seurakunta avustaa, joten on järkevämpää jatkaa avustusta ja vuokrata tiloja rahan saamiseksi rakennus lainoihin tai vuokriin.

        Ketjun aloittaja on panettelija kuin noita Simon Paavalin takana, jolle Paavali sanoi häivy.


      • Anonyymi

        Olisit Mauno ihan huolissaan itsestäsi. Panettelet OW Missionia; panettelu ja mustamaalaamisvideoso ei näköjään sinulle riittänyt. Jatkat vain.
        Ja kuten aiemminkin, otat Sanasta kohtia, jotka sopivat mielestäsi asiayhteyteen.
        Kyse kuitenkin omista tulkinnoistasi, otat Sanan kohtia ajaaksesi omia tarkoitusperiäsi.
        Mistä kenkä puristaa?
        Onko niin kova paikka, kun OW Missionintyö laajenee, ja tavoittaa ihmisiä?
        Mitä tulee käyttämääsi "sumppukalastukseen", moni on vailla hengellistä kotia seurakuntien maallistuessa ja kirkkoutuessa. Sinä et sitten soisi näille ihmisille hengellistä kotia?!?!??!!!

        Kannattaisi sinun käyttää aikasi paremmin,kuin etsimällä vikoja toisista.
        Oletko itse niin täydellinen? Tuo "Ingenjör" nimimerkkisi ei tee vaikutusta, maallisilla asioillako yrität päteä?
        Jos yrität korostaa älykkyyttä "Ingenjör" nimimerkillä, ei vakuuta. Niin päättömiä kehitelmiä
        rustaat pääkopassasi, mainittakoon vaikka "Selännekoodi".
        Vältä ulostuloja, vetäydy kammioosi ja rukoile. Pyydä ateeksi panettelunasi ja ylpeyttäsi.
        Siitä on hyvä aloittaa.


      • Anonyymi

        Sanon vaan että lähetyskenttiä jäsenenä autettu. Mikä tämä vastus on Jumalan lähetyskenttien ja muun evankeliointia vastaan? Eikö työssä ole tarkoitus auttaa ihmisiä, sortuneita, epäonnistuneita, orpoja,lapsia,syrjäytyneitä mitä Veikko Hursti aikoinaan auttoi. Hänellä oli sydän rakkautta täynnä, ja se näkyi. Toivon ja rukoilen, että Suonnon elämä Jeesuksen huomassa menee hyvin. Jumala haluaa nöyryyttä ei rikkautta vaan ihmisten pelastumista. Pirjo


    • Anonyymi

      Tätä samaa valta taistelua on kaikissa seurakunnassa oli jo apostolien kesken, kuka meistä on suurin, ja kuka oli Paavalin, apolloksen tai muun puolta.

      Koska niin kauan kuin seurakunta on maailmassa siellä on aina maailman henkeä
      Jumalalle erotettujen kristittyjen keskuudessa.
      Näin on ollutluterilaisesista seurakunnista alkain kaikkiin herätys liikkeisiin.
      Tapni suontokin mielestäni sanoi saaranssaan, hänetkin yritettiin (vallan haluisten) ihmisten toimesta syrjäyttää monta kertaa, jos joku on äärimmäisen vallan haluinen on parempi potkaista se pois, koska hän akitoi kaikki johtoa vastaan ja silloin tulee riitaisa seurakunta.

      Valllan haluinen ei saa koskaan olla johtaja, koska hän on tyranni joka yksi yhdeltä tyhjentää seurakunnan.

      Silti vallan haluiset ja vallan haluttomat on Kristukselle erotettuja jos he uskovat Kristukseen ja täydellisyys alkaa vasta taivaassa.

    • Anonyymi

      Aloittajan on syytä itse kerrata ensin 8. käsky. Oppositiossa on niin helppo olla.

      • Anonyymi

        Tapani Suonto opettaa korvasyyhyyn. Sen takia hänen opetuksensa on kelvotonta.


    • Anonyymi

      Aloittajan on syytä jättää pahanpuhuminen. Ja toteuttaa Great Commissioinia. Siis lähetyskäskyä

    • Anonyymi

      OWM saattaa hapuilla askeleissaan, mutta MM:n avaukset kyseistä järjestöä liittyen kumpuavat aika läpinäkyvästi katkeruudesta johtuen tiedossa olevista tapahtumista.

      Suomen kristillisellä kentällä on erittäin paljon enemmän korjattavaa, kuin OWM:llä. Mites oma pesä, MM?

      • Anonyymi

        Vaikka muilla olisi paljon korjattavaa, aloittakoon Tapani Suonto oman pesänsä siivoamisen. Ei näytä edes alkaneen tekemään sitä. Samanlainen jääräpää on kyllä myös Mauno Mattila.


    • Anonyymi

      Onhan hyvin outoa ja harvinaistakin, että oppinut ihminen on aivan metsässä. M.M. kiinnostaa muiden tekemiset. Muistuttaa juorunaisia. Olet aivan metsässä. Rupeapa evankelioimaan tätä maata. Käytännössä juuri nyt sitä ei voi tehdä, mutta käytä aikasi rukoukseen. Ei juoruamiseen. Kuka edes jaksaa lukea romaanejasi.

      • Anonyymi

        Tapani Suonto opettaa korvasyyhyyn. Sen takia hänen opetuksensa on kelvotonta ja senkin saa ottaa puheeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tapani Suonto opettaa korvasyyhyyn. Sen takia hänen opetuksensa on kelvotonta ja senkin saa ottaa puheeksi.

        Opetus joka ei perustu Jumalan Sanaan ei luo kestävää pohjaa vaa riidan ja ihmismielipiteiden temmellyskentän. Lopulta kaikki hajoaa.
        olisi ollut viisasta luoda opillinen pohja Jumalan Sanasta ennen kurssikeskuksia ja ns.
        seurakuntia. Ns. seurakunta johon kuuluu kaikki oppi luterilaisuus lapsikasteineen, ja eri herätysliikkeiden katkeroituneet uskovat omine pyrkimyksineen hajoaa.
        Monet tuo näkyjään totuutena ja niiden varaan rakennetaan oppeja.
        On oikein julistaa, antaa niiden opettaa joilla on raamatun tuntemus.
        Suomi täynnä erilaisia ns. kurssikeskuksia, ei olisi tarvittu uutta. Tarvitaan seurakuntia
        joissa julistetaan raamatun totuutta.


    • Anonyymi

      Job.3:11-19 Miksi en kuollut heti äidin helmaan, miksi en menehtynyt kohdusta tullessani? Kiksi olivat minua vastaanottamassa polvet, minkätähden rinnat imeäkseni? Sillä makaisinhan rauhassa silloin, nukkuisin ja saisin levätä kuningasten ja maan neuvosmiesten kanssa, jotka ovat rakentaneet itselleen pyramiideja, päämiesten kanssa, joilla on ollut kultaa, jotka ovat täyttäneet talonsa hopealla; tahi olisin olematon niinkuin maahan kätketty keskonen, niinkuin sikiöt, jotka eivät ole päivänvaloa nähneet. Siellä lakkaavat jumalattomat raivoamasta, siellä saavat uupuneet levätä; kaikki vangit ovat rauhassa, eivät kuule käskiän ääntä. Yljäiset ovat siellä pieni ja suuri, orja on vapaa herrastansa. Jes.57:13. Ilm.14:13 Ja minä kuulin äänen taivaasta sanovan: Kirjoita: Autuaat ovat ne kuolleet, jotka Herrassa kuolevat tästedes. Tolisesi - sanoo Henki - he savat levätä vaivoistansa, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä. 1Tess.4:14

      • Anonyymi

        " Miksi en kuollut heti äidin helmaan, miksi en menehtynyt kohdusta tullessani? "

        Koska sulla oli tärkeä elämäntehtävä kohdusta päästyäsi edessäsi.


    • Anonyymi

      Tapani Suonto on viisas opettaja. Elämänläheinen ja taitava, nöyrä mies.

      Aloittaja kertoo tuossa enemmän itsestään kuin mistään muusta.

      T. Luterilainen kristitty

    • Anonyymi

      Miksi evlut jäsnet valtiojohdossa ja viranomaisina, tuhosi ex itsenäisen Suomen, oliko heillä siihen joku Jumalallinen oikeus? Valtaosa kansalaisista on sylivauvana kastettuja , noin - 70% ja suuri osa heistä on jo fundamenttalisti ateisteja.

    • Anonyymi

      Tämä itseensä ihastunut Mauno Mattila voisi tarkastella omia toimiaankin!

      Youtuubaminen on hänen elantonsa ja aiheen voi rakentaa ihan ja vaikka mistä ja jorista Raamattu kädessä ja iso risti kaulassa mielin ja määrin, sanomatta yhtään mitään ratkaisevaa sielun autuuden kannalta!

      MMsta haisee suuri kateus ja katkeruus, hänen työnsähän on aivan toiselta tasolta kuin OWM;n laaja työ.

      MM on kutsumus toisten töiden rääpimiseen, keneltä sellainen kutsumus on, sen tietää jokainen uskova kun hiukankin tätä MMaa kuuntelee.

      MM on ihastunut omaan pönötykseensä ja eksyttää kansaa jorinoillaan.

      MM ei kestä yhtään, että hänen sanomansa ja opetuksensa kyseenalaistetaan. Välittömästi tulee estot ja muut päälle

      OWMsta voi sanoa arvionsa, minä en siihen kykene, mutta työ ja sen tulokset puhuvat puolestaan. Ehkä se on rakentunut Tapani Suonnon persoonan ympärille, en tiedä. Mutta sen tiedän, että Metsämäet ja Boat eivät olleet terveellisiä raittiin opetuksen ja toiminnan kannalta!!

      DoctorT

      • Anonyymi

        Olen kuunnellut sekä Maunon että Tapanin opetuksia.
        Maunon opetuksista (ta pölinöistä) tulee paha olo eikä saa mitään.
        Tapanin puheista kuulen Hyvän Paimenen äänen ja tulen siunatuksi.
        En enää kuuntele Maunoa.


    • Anonyymi

      Osta Jeesukselta silmävoidetta, että näkisit.

      "Kultakin koetellaan tulessa" on Herra itselleni sanonut One Waystä.

    • Anonyymi

      >> Olen oppinut, kantapään kautta, että Jumalan myllyt jauhaa hitaasti mutta sielun viholliselle on kiire ja aikaa vähän (Ilm. 12:12). <<

      Ilm. 12:12 "Voi maata ja merta, sillä perkele on astunut alas teidän luoksenne pitäen suurta vihaa, koska hän tietää, että hänellä on vähän aikaa!"

      Onko Jumala siis sinun mielestäsi sanonut asian jotenkin väärin Ilmestyskirjassa...? Koska hänhän sinne on käskenyt Johanneksen kirjoittaa, että sielunvihollisella on vain vähän aikaa.

    • Anonyymi

      >> Tästä kaikesta nousee tällainen Raamatun jae mieleen. >>

      Koettele ihmeessä sekin, mitä omaan mieleesi milloinkin nousee. Vai toimiiko pääsi ehkä 100% luotettavana Jumalan puheen kanavana 24/7, johon ei muita ajatuksia mahdukaan kuin pelkkää Herran puhetta?

      Eiköhän enin ajatuksistamme, jopa niistä mieleen tulevista raamatunlauseistakin, sentään ole ihan vaan itse tuotettuja, mieleen juolahtavia lauseita, jotka ovat meille ennestään tuttuja? Aivomme osaavat näppärästi monenlaista, jota voimme joskus erehtyä pitämään Jumalalta tulleena, vaikka niin ei olisikaan. Ja osaa se sielunvihollinenkin raamatunjakeita viljellä mieleemme.

    • Anonyymi

      Nyt olisi kuulla, että miksi MM nin paljon kokee tarvetta ruotia juuri onewaymissionia? Siis ihan se oikea,perimmäinen syy? Löytyykö se jostain hänen kokemastaan owm:llä tai jostain loukkauksesta jonka hän on kokenut Suonnon puolelta vai mistä voi tulla tällainen tarve mustata juuri ko srk-toimintaa ja järjestöä, kun maassaamme on pilvin pimein paljon harhaisempia ja jopa fyysisestikkin vaarallisakin lahkoja' ja kristillisyyteen verhoutuvaa toimintaa?
      Ihan hyvä toki että halutaan pitää ns. oma piha puhtaana,mutta eivät nämä MMn kirjoitukset vaikuta rakentavalla tavalla lainkaan nyt-konkreettisia korjausehdotuksia on löydyttävä, eikä pelkkää jakeilla paukuttamista ilman asian kunnollista selittämistä.
      Jos tähän e ole rahkeita, niin syö uskottavuuden maunolta kyllä.
      Suonto vaikuttaa ihmiseltä,joka on melko urautunut omaan rooliinsa, hänellä on ollut myös omat vaikeutensa ja ei varmastikaan jaksa olla kaikessa "puhdasoppinen"-kuka meistä oikeasti siihen kykenisi?
      Ainoa mkä jää kaiken ihmiselon ja vaelluksen pas..n alla jäljelle,on Jeesuksen verinen risti ja se riittää sillä sen on raamatun mukaan riitettävä ainoana pelastuksen hintana.

      Jos Suonto on loukannut jotenkin tai opettaa väärin, eikö hänelle tulisi antaa hlökontaista palautetta vaikka kirjeitse,jos ei ehdi muuten tavata? Olen puhunut hänen kanssaan itsekkin kerran pari,enkä kokenut että hän olisi erityisen kiinnostunut ollut asiastani tai sitä ymmärtänyt-se ei kuitenkaan jäänyt minua vaivaamaan,tilanteeni onkin ollut senverran mutkikas,että sitä ei parissa minuutissa ja pelkillä rukouksilla selvitetä. Eikö Suonnon tehtävänä kuitenkin ole olla ensisijaisesti opettaja tai jotain sinnepäin ja jättää ihmisten asiat Jumalalle,jos ei itse voi vaikuttaa?

      Älkää riidelkö, antakaa toisillenne anteeksi jne. Kyllä nämä jakeet koskevat myös Maunoa ja Suontoa. Valta sokaisee ja totalinen valta sokaisee totaalisesti pätee myös seurakuntaan (jollaisista erosin jo vuosia sitten hyvin monista syistä).

      Jumala rakastaa niin Maunoa kuin Tapaniakin ja kaikkia meitä muitakin, jotka olemme halukkaat seuraamaan Jeesusta tai edes hiukan Häneen uskomaan-tämän maailman ruhtinas haluaa meidän kantavan kaunaa ja vihaavan toisiamme. Jos viemme haavamme -Jeesukselle, on luvattu, että "Hänen haavainsa kautta me olemme paratut".

      • Anonyymi

        "Jos Suonto on loukannut jotenkin tai opettaa väärin, eikö hänelle tulisi antaa hlökontaista palautetta vaikka kirjeitse,jos ei ehdi muuten tavata?"

        Siinäpä se; Suonto tekee päätöksiä kuulematta toista. Puhumattakaan että vastaisi spostiin tai sittopyyntöön. Vaikka kyse vakavista asioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos Suonto on loukannut jotenkin tai opettaa väärin, eikö hänelle tulisi antaa hlökontaista palautetta vaikka kirjeitse,jos ei ehdi muuten tavata?"

        Siinäpä se; Suonto tekee päätöksiä kuulematta toista. Puhumattakaan että vastaisi spostiin tai sittopyyntöön. Vaikka kyse vakavista asioista.

        soittopyyntöön....


    • Anonyymi

      Vieläkös suonnon Tapani kylvettää nuoria poikia. Siinä jää Pekka Haavisto toiseksi, kun saippuaa levitellään.

      • Anonyymi

        Mie ihmettelen voitko vastata tuollaista Jumalan edessä tai hän jota pesty? Toivottavasti nämä jää nettihommiin et voit vahvistaa ja todistaa. Jeesus on.


    • Anonyymi

      Juu eikös tää Tapani hakenut perjantai mission nimissä nuoria narkkareita ja deesuja kotiinsa kylpemään. Kuullut että on monelle nuorelle trauma jäänyt tästä Jeesuksen velipuolesta.

      • Anonyymi

        Haki. Keravan vankilassa oli mies, joka sanoi raamattupiirissä olleensa nuorena Tapanin kotona, ja vihaavansa ylivuotavasti uskovaisia tuosta alkaen. Oli kuulemma väen väkisin halunnut pestä tätä, ja vedonnut sen huonoon kuntoon.


    • Anonyymi

      Hoos.2:19-20 Ja minä kihlaan sinut itselleni ikiajoiksi, kihlaan sinut itselleni vanhurskaudella ja tuomiolla, armolla ja laupeudella, kihlaan sinut itselleni uskollisuudella, ja sinä olet tunteva Herran. 2Kor.11:1-2 Jospa kärsitte minulta hiukan mielettömyyttäkin! Ja kyllähän te minua kärsittekin. Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän ole kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen. Ef.5:27 saadakseen asetetuksi eteensä kirkastettuna seurakunnan, jossa ei olisi tahraa eikä ryppyä eikä mitään muuta sellaista, vaan joka olisi pyhä ja nuhteenton. Ilm.14:4-5 Nämä ovat niitä, jotka eivät ole saastuttaneet itseään naisen kanssa; he ovat näet neitsyeitä. Nämä ovat niitä, jotka seuraavat jatkuvasti Karitsaa, minne hän meneekin. Nämä ostettiin ihmisistä ensi hedelmäksi Jumalalle ja Karitsalle, eikä heidän suussaan ole valhetta havaittu; he ovat tahrattomat. Ilm.21:2-2

    • Anonyymi

      3Moos.26:11-12 Ja minä panen asumukseni teidän keskellenne enkä viero teitä. Ja minä vaellan teidän keskellänne ja olen teidän Jumalanne, ja te olette minun kansani. Hes.37:27 Minun asumukseni on oleva heidän yllänsä, ja minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani. Hes.43:7 Se ääni sanoi minulle: Ihmislapsi, tämä on se minun valtaistuimeni sija ja minun jalkapohjaini sija, jossa minä tahdon asua israelilaisien keskellä iankaikkisesti. Ja Israelin heimo ei ole enää saastuttava minun pyhää nimeäni - eivät he eivätkä heidän kuninkaansa - hareudellansa, kuninkaittensa ruumiilla ja uhrikukkuloillansa. Sak.2:10 Riemuitse ja iloitse, tytär Siion! Sillä minä tulen ja asun sinun keskelläsi, sanoo Herra. 2Kor.6:16 Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kanssani. Ilm.21:3

    • Anonyymi

      Ps.48:3 Kauniina kohoaa, kaiken maan ilona, pohjan puolella Siionin vuori, ruuren kuninkaan kaupunki. Ps.68:16-17 Baasanin vuori on Jumalan vuori, Baasanin vuori on monihuippuinen vuori. Miksi te, monihuippuiset vuoret, karsaasti katsotte vuorta, jolla Jumala on mielistynyt asumaan? Totisesti, Herra asuu siellä iankaikkisesti. Ps.132:13-15 Sillä Herra on valinnut Siionin, halunnut se asunnoksensa: Tämä on minun leposijani iankaikkisesti; tässä minä asun, sillä tänne on minun haluni ollut. Siionin ravinnon minä runsaasti siunaan, sen köyhät minä leivällä ruokin.

    • Anonyymi

      One Waylle sopii parhaiten tietysti hiihtokeskus.

    • Anonyymi

      Nää on likaista porukkaa. Olen seurannut tiiviisti näitä uskovaisia ikäni. Miksi nää saa ensin pökkiä pikkupoikia, ja sitten julistaa kuinka kiva ja rauhallinen on tänä päivänä olla. Murhata raiskata ymymymymym. Eikös joskus lehdessä lukenut, jotta Tapani tähän itsekkin syyllistyi. Siitä löytyy muitakin kirjoituksia runsaasti.

    • Anonyymi

      OneWayTV on paras tv kanava antenniverkossa.

      • Anonyymi

        Kyllä OneWay on paras TV kanava ja YouTube kanava.


    • Anonyymi

      Fakta vaan on, että One way mission on auttanut aika monta jaloilleen, mutta itsestähän se on kiinni haluaako/pystyykö pysymään niillä.

      • Anonyymi

        Kanjoni miesten Niklas, on kuulemma sekaantunut Kontulassa asuessaan alaikäisen tyttöön. Tämä on laajasti esillä jodelissa. Lapseni ovat toisinaan samassa seurakunnassa, joten jos joku tietää tämän todeksi, voisiko vahvistaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kanjoni miesten Niklas, on kuulemma sekaantunut Kontulassa asuessaan alaikäisen tyttöön. Tämä on laajasti esillä jodelissa. Lapseni ovat toisinaan samassa seurakunnassa, joten jos joku tietää tämän todeksi, voisiko vahvistaa

        Tämä on hyvin yleistä seurakunnissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on hyvin yleistä seurakunnissa.

        Jos tää on viel joku ex narkki, no eiköhän asia juuri näin ole, kun on jodelissa lukenut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tää on viel joku ex narkki, no eiköhän asia juuri näin ole, kun on jodelissa lukenut.

        Aina


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kanjoni miesten Niklas, on kuulemma sekaantunut Kontulassa asuessaan alaikäisen tyttöön. Tämä on laajasti esillä jodelissa. Lapseni ovat toisinaan samassa seurakunnassa, joten jos joku tietää tämän todeksi, voisiko vahvistaa

        Nää saa tehä Herran nimessä. Laittaa sitten sielu vihollisen piikkiin. Hyvä TV7


      • Anonyymi

        Kyllä


    • Anonyymi

      Voi teitä sinisilmäiset. Kuuntelette herra Suontoa, vaikka on julkisesti tiedossa, että joku pikkutyttö on värisenä juossut pakkasyössä tätä karkuun. Oikea uskovainen tosiaan. Kyselkää ja lukekaa netistä. Siunausta.

      • Anonyymi

        Höpö höpö. Tuollaiset syytökset voi poikia kunnianloukkaus tuomion.
        Kaikenlaista soopaa


    • Anonyymi

      Mikäs tämän yhdistyksen kanta on Ukrainaan. Joku sylvi näyttää kannattavan tätä ja hyökkäystä. Kamalaa

      • Anonyymi

        Kannatuksesta en tiedä, voi sellasiakin olla.

        Mutta kyllä tämä Jumalan sallimusta vähintään täytyy olla, kun hän ei kerran sitä estäkään. Raamatun mukaan hän kyllä polttaa sotavaunut, mutta vasta aikanaan. Ennen sitä pitää saada niin monen sydämet kääntymään Jumalan puoleen kuin suinkin.


    • Anonyymi

      Voi hyvä sylvi

    • Anonyymi

      Jotkut jaksaa tuota One Waytä vuodesta toiseen koittaa muuttaa raittiiksi. Mutta raitista on kyllä pirun vaikia muuttaa raittiiksi. Täydellistähän ei ole missään, mutta Herralle kelpaava One Way on aina ollut.

    • Anonyymi

      Nyt kun sota todella kauhistuttaa, ilmestyy päivittäin uusia maailmanlopun ja sodan ennustajia. Maunon lisäksi näin netissä Ossi Kylävaaran, jonka mukaan pu tin valloittaa sodalla Suomen huomenna 30.3.2022. Se on myös Päivi Räsäsen Natokannattajsn tuomiopäivä. Huomenna siis. Katso Kesävaaran videot.

      Tako Hjelt ja moni muu puhuu Tukholnan profetioita. Neuvostoliitto tulee sen mukaan. Jaana Kavonius pistää kaikki maailman johtajat, Suomen virkamiehet ja eduskunnan oikeuteen koronarokotteesta kansanmurhana ja lupaa pu tilille olla sovittelija. Ano Turtiainen kertoo ilmestyskirjan jakeita, loppu tukee, samoin VKKn 3. Puoluesihteeri Suvi Ahonen. Monet muutkin vetoaa Raamatun Jeesuksen tuloon, Neuvostoliiton laajenemiseen, palaan, sotaan, kuolemaan, josta vain Jeesus pelastaa. Mutta kuten Mauno sanoi, paljon on hyviä profetioita.

    • Anonyymi

      Lopunennustajien kannattaisi vetää joku yhteenveto. Kaikki sanovat juuri Jumalan puhuneen hänelle. Loppuennustuksia on ollut 2000v, mutta nythän se tulee.

    • Anonyymi

      Ihme seko aloitus.

      Olen kuitenkin sitä mieltä että kaikki pikkuiset yhteisöt edustavat lahkomaista uskonnollista porukkaa. Ja vaikka olisi hyvät aikeet, hankkeet kutistuvat omaan mahdottomuuteensa koska kuppikuntamaisuus ei edistä hyvän sanoman leviämistä ainakaan siinä määrin kuin se voisi levitä. Ihmiset vievät parhaiten kristinuskon sanomaa omassa elämässään omalla paikallaan rakadtamalla lähimmäisiään.

    • Anonyymi

      Mauno mulle tuli hyvin ahdistava olo Eveliinasta, joka Israelissa oltuaan luopui Jeesuksesta, haukkui UTa ja synnin tuntoa, helvettiä. Juutalaisuus on hänestä rentoa ei mitään ihmisen lannistamista. En tunne juutalaisuutta mutta Luin että niidenkin kuolemanjälkeiskäsitykset eroaa. Ruumis vain haihtuu tai on paratiisi. Eveliina joulujutuissaan kytkee kristinuskon saaneen vaikutteet sen ajan uskonnoista. Ei tunnu hyvältä. Leväsen perhekään ei puhu enää Jeesuksesta vaan rabbien opetuksista. Miten Israelissa olo näin muuttaa.

      Sanot ettei naiset saisiaan puhua. Ida Bois on ainakin ärsyttävä. Mitä hän tietää olevansa valittu. Toisaalta
      unohdetaan että Päivikin on nainen. Lapsikasteen js Naton puoltaja. Ihan hyvä.

      • Anonyymi

        >> Miten Israelissa olo näin muuttaa <<

        Ei ihmetytä lainkaan. Sama riski olisi, jos viettäisit kaiken aikasi Jehovan todistajien Valtakunnansalissa, niin olisit suurella riskillä pian Jehovan todistaja itsekin. Tai jos kävisit säännöllisesti new age-messuilla, olisit pian itsekin uushenkinen tai okkultisti. Jne.

        Meidän kuuluu viedä eksyneille evankeliumia, mukautumatta silti muiden uskomuksiin.

        Moni kuitenkin alkaa nuoleskella juutalaisia, koska he ovat Jumalan omaisuuskansaa ja heidän siunaamisestaan luvataan raamatussa siunaus. Mutta ei se siunaaminen tarkoita sitä, että aletaan käärimään päähän huivia ja tunnustamaan vanhatestamentillista uskoa, vaan aivan päinvastaista: uskovan kuuluu olla valona ja suolana juutalaisille. Israelin siunaaminen tarkoittaa siis Israelin evankelioimista. Näin sanovat myös raittiit messiaaniset. Tässä jotkut kuitenkin lankeavat loveen pahasti.


      • Anonyymi

        >> Juutalaisuus on hänestä rentoa ei mitään ihmisen lannistamista. <<

        Kyllä. Se on niin rentoa, että Jumalakin laittoi heidät pidemmälle sakkokierrokselle, kunnes he ovat valmiita ottamaan totuuden vastaan.


    • Anonyymi

      Joku kirjoitti:"Jos Suonto on loukannut jotenkin tai opettaa väärin, eikö hänelle tulisi antaa hlökontaista palautetta vaikka kirjeitse,jos ei ehdi muuten tavata? "

      Siinäpä se, ei vastaa soittopyyntöihin, vaikka kyse asiallisesta asiasta.
      Tekee päätöksiä mielivaltaisesti, kuulematta kaikkia osapuolia.

      Käyttää juoksupoikinaan muita, ts. tekee päätöksen kuulematta asianomaista kertaakaan! On itse asettamiensa "asiamiesten" tiedon varassa. Kaukana oikeasta johtamisesta; seurauksena muelivaltaiset päätökset, joissa ei todellakaan Jumalan antamaa viisautta!

      • Anonyymi

        Itseäni Herra on uskonelämän alusta asti ohjannut OW:tä kuuntelemaan ja kun ydessä vaiheessa eksyin kuuntelemaan muita, epämääräisiä julistajia ja aloin uskoa mitä sattuu, paluu OW:n petukseen palautti takaisin raamatun terveelle perustalle.

        Julkisen pastorin, jolle satelee koko ajan yhteydenottoja, on mahdoton olla laitteitten ääressä vastailemassa ihmisten yhteydenottoihin. Ja Suonto on nykyisin evankelista, joka kiertää pitkin Suomea.

        Eikä turhiin yhteydenottopyyntöihin tarvitsekaan vastata, joissa käsketään parannusta tehdä, kun ei ole mitään parannuksenteon tarvettakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itseäni Herra on uskonelämän alusta asti ohjannut OW:tä kuuntelemaan ja kun ydessä vaiheessa eksyin kuuntelemaan muita, epämääräisiä julistajia ja aloin uskoa mitä sattuu, paluu OW:n petukseen palautti takaisin raamatun terveelle perustalle.

        Julkisen pastorin, jolle satelee koko ajan yhteydenottoja, on mahdoton olla laitteitten ääressä vastailemassa ihmisten yhteydenottoihin. Ja Suonto on nykyisin evankelista, joka kiertää pitkin Suomea.

        Eikä turhiin yhteydenottopyyntöihin tarvitsekaan vastata, joissa käsketään parannusta tehdä, kun ei ole mitään parannuksenteon tarvettakaan.

        Kommentoit asiaa, jota et tunne....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itseäni Herra on uskonelämän alusta asti ohjannut OW:tä kuuntelemaan ja kun ydessä vaiheessa eksyin kuuntelemaan muita, epämääräisiä julistajia ja aloin uskoa mitä sattuu, paluu OW:n petukseen palautti takaisin raamatun terveelle perustalle.

        Julkisen pastorin, jolle satelee koko ajan yhteydenottoja, on mahdoton olla laitteitten ääressä vastailemassa ihmisten yhteydenottoihin. Ja Suonto on nykyisin evankelista, joka kiertää pitkin Suomea.

        Eikä turhiin yhteydenottopyyntöihin tarvitsekaan vastata, joissa käsketään parannusta tehdä, kun ei ole mitään parannuksenteon tarvettakaan.

        >>>Itseäni Herra on uskonelämän alusta asti ohjannut OW:tä kuuntelemaan<<<

        Ei ole Herra, joka on sinua ohjannut, koska OWM:n opetus ei ole raamatullista.


    • Anonyymi

      Mitä mieltä Mauno olet VKKn Ano Turtiaisesta. Hän luki minullekin Juvalla raamatunlauseita. Nyt Ano on aivan rähmällään itään puhumattakaan Suvi puoluesihteeristä.

    • Anonyymi

      Jeesus on, ja ymmärrän vastuksen. Mut hyvä muistaa se oksa,jossa oliivipuussa kaikki kristityt yhdessä,kuten Jeesus Raamatussa sanonut. Miksi pitää laittaa raja-aita ihmisten välille , jotka yhdessä uskovat pelastajaamme Jeesukseen? En ymmärrä. PIRJO

    • Anonyymi

      Room.9:27-33 Mutta Esaias huudahtaa Israelista: Vaikka Israelin lapset olisivat luvultaan kuin meren hiekka, niin pelastuuu heistä vain jäännös. Sillä sanansa on Herra toteuttava maan päällä lopullisesti ja rutosti. Niinkuin Esaias myös ennustanut: Ellei Herra Sebaot olisi jättänyt meille siementä, niin meidän olisi käynnyt niinkuin Sodoman, ja me olisimme tulleet Gomorran kaltaiseksi. Mitä me siis sanomme? Että pakanat, jotka eivät tavoitelleet vanhirskautta, ovat saavuttaneet vanhurskauden, mutta sen vanhurskauden, joka tulee uskosta; mutta Israel, joka tavoitteli vanhurskauden lakia, ei ole sitä lakia saavuttanut. Minkätähden? Sentähden, ettei se tapahtunut uskosta, vaan ikäänkuin teoista; sillä he loukkaatuivat loukauskiveen, niinkuin kirjoitettu on: Katso, minä panen Siioniin loukauskiven ja kompastuksen kallion, ja joka häneen uskoo, se ei häpeään joudu. Jes.8:14-15 Ja hän on oleva pyhäkkö, hän loukkauskivi ja koppastuksen kallio molemmille Israelin huonekunnille. Monet heistä kompastuvat ja kaatuvat ja ruhjoutuvat, monet kiedotaan ja vangitaan. Jes.28:14-16 Sentähden kuulkaa Herran sana, te pilkkaajat, te jotka hallitsette tätä kansaa Jerusalemissa. Koska te sanotte: Me olemme tehneet liiton kuoleman kanssa ja tuonelan kanssa sopimuksen; tulkoon vitsaus kuin tulva, ei se meitä saavuta, sillä me olemme tehneet valheen turvaksemme ja piiloutuneet petokseen - sentähden, näin sanoo Herra, Herra: Katso, minä lasken Siioniin peruskiven, kojetellun kiven, kalliin kulmakiven, lujasti perustetun; joka uskoo, se ei pakene.

    • Anonyymi

      En ymmärrä tällaista tekstiä, oletko oikeasti kristitty? Jos olet niin käänny Jumalan puoleen ja kysy häneltä onko tämä sinun tekstisi Hänen mielen mukaista. Erittäin surullista hyökkäystä.

    • Täyttä panettelua koko juttu! Tuon kirjoittamisesta on jo joku aika. Kuten huomaatte, että nuo ei pidä paikkansa. Ja muutkin on pelkkää Maunon olettamuksia.
      Mauno jostain syystä on katkera OneWaylle, kun Seinäjoella ei saanut siellä omille jutuille tilaa.
      By the way.... Kaksi ojaa puhe käsitteli Helsingin seurakunnan nuoremman väen pyrkimystä eri linjoille kuin One Wayn linja on ollut. Eikä sellaista mitä Mauno puhuu.

      • Anonyymi

        One Way Mission on täysin eksynyt seurakunta, jonka opeilla ei voi kukaan pelastua.

        Raamattu kehottaa koettelemaan kaiken, myös Tapani Suonnon. Ohjeet koetteluu löytyvät mm. Jeesuksen vuorisaarnasta Matt 7:15-23 ja Ps 1.

        Kun arvoimme Suonnon opetuksen sisältöä Vuorisaarnan sanojen mukaisesti, niin Suonnon opetus ei kestä koettelua.

        Tapani Suonto ei ole tehnyt Herralle työtä vaan myyrän työtä levittämällä harhaoppejaan ja laittomuutta. Kukaan ei voi pelastua Tapani Suonnon opeilla.

        Tässä vielä kertauksen vuoksi:

        1) Suonto sanoo, että lapsikastetut voivat pelastua. Ei pidä alkuunkaan paikkansa, koska kastekäskyn antamisen jälkeen Jeesus ei pelasta kastamattomia. Lapsikaste kun ei ole Raamatullinen kaste. Tämä on hyvin vahingollista eksytystä, koska se antaa luterilaisille rohkeutta olla ottamatta raamatullista uskovien upotuskastetta.

        2) Suonto sanoo, että homoseksuaalisuuden harjoittajat voivat olla seurakunnan jäseniä. Raamatun mukaan heidät tulee erottaa seurakunnasta. Suonto ottaa osaa tähän syntiin, koska hän ei toimi velvollisuuksiensa mukaisesti.

        3) Suonto kannattaa naispappeutta. Paavalin mukaan sellainen seurakunta, joka antaa naisten puhua ei ole edes Jumalan pyhien seurakunta. Joka antaa hyväksyntänsä naispappeudelle, hän ei tunnusta Jumala käskyjä eikä Jumala tunnusta häntä omakseen, kuten Paavali kirjoitti.

        1 Kor 14:33 sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala. Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa,
        34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo.
        ...
        37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky.
        38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.

        Tässä muutamia ja lisää löytyy tarvittaessa vaikka kuinka paljon. Suonnon seurakunta on täynnä laittomuutta ja laittomuuden opettamista, mikä on kadottavaa syntiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        One Way Mission on täysin eksynyt seurakunta, jonka opeilla ei voi kukaan pelastua.

        Raamattu kehottaa koettelemaan kaiken, myös Tapani Suonnon. Ohjeet koetteluu löytyvät mm. Jeesuksen vuorisaarnasta Matt 7:15-23 ja Ps 1.

        Kun arvoimme Suonnon opetuksen sisältöä Vuorisaarnan sanojen mukaisesti, niin Suonnon opetus ei kestä koettelua.

        Tapani Suonto ei ole tehnyt Herralle työtä vaan myyrän työtä levittämällä harhaoppejaan ja laittomuutta. Kukaan ei voi pelastua Tapani Suonnon opeilla.

        Tässä vielä kertauksen vuoksi:

        1) Suonto sanoo, että lapsikastetut voivat pelastua. Ei pidä alkuunkaan paikkansa, koska kastekäskyn antamisen jälkeen Jeesus ei pelasta kastamattomia. Lapsikaste kun ei ole Raamatullinen kaste. Tämä on hyvin vahingollista eksytystä, koska se antaa luterilaisille rohkeutta olla ottamatta raamatullista uskovien upotuskastetta.

        2) Suonto sanoo, että homoseksuaalisuuden harjoittajat voivat olla seurakunnan jäseniä. Raamatun mukaan heidät tulee erottaa seurakunnasta. Suonto ottaa osaa tähän syntiin, koska hän ei toimi velvollisuuksiensa mukaisesti.

        3) Suonto kannattaa naispappeutta. Paavalin mukaan sellainen seurakunta, joka antaa naisten puhua ei ole edes Jumalan pyhien seurakunta. Joka antaa hyväksyntänsä naispappeudelle, hän ei tunnusta Jumala käskyjä eikä Jumala tunnusta häntä omakseen, kuten Paavali kirjoitti.

        1 Kor 14:33 sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala. Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa,
        34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo.
        ...
        37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky.
        38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.

        Tässä muutamia ja lisää löytyy tarvittaessa vaikka kuinka paljon. Suonnon seurakunta on täynnä laittomuutta ja laittomuuden opettamista, mikä on kadottavaa syntiä.

        Laitapa linkkiä näistä missä Suonto sanoo väittämäsi asiat. Tuo on suoraan sanottuna panettelua. Ei mitään faktaa näistä sanomista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitapa linkkiä näistä missä Suonto sanoo väittämäsi asiat. Tuo on suoraan sanottuna panettelua. Ei mitään faktaa näistä sanomista.

        Kasteoppi löytyy OWM:n nettisivuilta. Naiset jatkuvasti saarnaavat OWM:ssä, mistä löytyy Youtubesta videoita. Suonto oli noin viisi vuotta sitten kovin myötämielinen sunnuntaikokouksissa homoseksualistien oikeuteen olla seurakunnan jäseninä. Jos homoseksualisti harjoittaa homoseksuaalisuuttaan, hänet tulee erottaa seurakunnasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasteoppi löytyy OWM:n nettisivuilta. Naiset jatkuvasti saarnaavat OWM:ssä, mistä löytyy Youtubesta videoita. Suonto oli noin viisi vuotta sitten kovin myötämielinen sunnuntaikokouksissa homoseksualistien oikeuteen olla seurakunnan jäseninä. Jos homoseksualisti harjoittaa homoseksuaalisuuttaan, hänet tulee erottaa seurakunnasta.

        Luepa hieman tarkemmin. Jos et ymmärrä, niin kysy One Wayn johdolta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        One Way Mission on täysin eksynyt seurakunta, jonka opeilla ei voi kukaan pelastua.

        Raamattu kehottaa koettelemaan kaiken, myös Tapani Suonnon. Ohjeet koetteluu löytyvät mm. Jeesuksen vuorisaarnasta Matt 7:15-23 ja Ps 1.

        Kun arvoimme Suonnon opetuksen sisältöä Vuorisaarnan sanojen mukaisesti, niin Suonnon opetus ei kestä koettelua.

        Tapani Suonto ei ole tehnyt Herralle työtä vaan myyrän työtä levittämällä harhaoppejaan ja laittomuutta. Kukaan ei voi pelastua Tapani Suonnon opeilla.

        Tässä vielä kertauksen vuoksi:

        1) Suonto sanoo, että lapsikastetut voivat pelastua. Ei pidä alkuunkaan paikkansa, koska kastekäskyn antamisen jälkeen Jeesus ei pelasta kastamattomia. Lapsikaste kun ei ole Raamatullinen kaste. Tämä on hyvin vahingollista eksytystä, koska se antaa luterilaisille rohkeutta olla ottamatta raamatullista uskovien upotuskastetta.

        2) Suonto sanoo, että homoseksuaalisuuden harjoittajat voivat olla seurakunnan jäseniä. Raamatun mukaan heidät tulee erottaa seurakunnasta. Suonto ottaa osaa tähän syntiin, koska hän ei toimi velvollisuuksiensa mukaisesti.

        3) Suonto kannattaa naispappeutta. Paavalin mukaan sellainen seurakunta, joka antaa naisten puhua ei ole edes Jumalan pyhien seurakunta. Joka antaa hyväksyntänsä naispappeudelle, hän ei tunnusta Jumala käskyjä eikä Jumala tunnusta häntä omakseen, kuten Paavali kirjoitti.

        1 Kor 14:33 sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala. Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa,
        34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo.
        ...
        37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky.
        38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.

        Tässä muutamia ja lisää löytyy tarvittaessa vaikka kuinka paljon. Suonnon seurakunta on täynnä laittomuutta ja laittomuuden opettamista, mikä on kadottavaa syntiä.

        Kirjoitit näin:
        "One Way Mission on täysin eksynyt seurakunta, jonka opeilla ei voi kukaan pelastua."

        Minkään seurakunnan opeilla ei voi pelastua.
        Ainoastaan Jeesus Kristus pelastaa.
        Sitä pelastussanomaa myös One Wayn seurakunnissa julistetaan.
        Vai väitätkö toista?


      • Anonyymi
        EbA_N3n kirjoitti:

        Kirjoitit näin:
        "One Way Mission on täysin eksynyt seurakunta, jonka opeilla ei voi kukaan pelastua."

        Minkään seurakunnan opeilla ei voi pelastua.
        Ainoastaan Jeesus Kristus pelastaa.
        Sitä pelastussanomaa myös One Wayn seurakunnissa julistetaan.
        Vai väitätkö toista?

        One Way Mission julistaa toista evankeliumia ja toista Jeesusta, minkä takia seurakunnan julistuksilla ei voi löytää pelastusta eikä kukaan pelastua. One Way Mission ei ole Jumalan pyhien seurakunta.

        2 Kor 11:3 Pelkään kuitenkin, että niin kuin käärme kavalasti petti Eevan, teidän mielenne turmeltuu ettekä te enää ole vilpittömiä ja puhtaita suhteessanne Kristukseen.
        4 Jos joku tulee luoksenne ja julistaa toista Jeesusta kuin me olemme julistaneet, jos te saatte jonkin toisen hengen kuin sen, jonka olette jo saaneet, tai toisen evankeliumin kuin sen, jonka olette jo ottaneet vastaan, niin sellaista te kyllä hyvin siedätte.

        Matt 5:19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.
        20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        One Way Mission on täysin eksynyt seurakunta, jonka opeilla ei voi kukaan pelastua.

        Raamattu kehottaa koettelemaan kaiken, myös Tapani Suonnon. Ohjeet koetteluu löytyvät mm. Jeesuksen vuorisaarnasta Matt 7:15-23 ja Ps 1.

        Kun arvoimme Suonnon opetuksen sisältöä Vuorisaarnan sanojen mukaisesti, niin Suonnon opetus ei kestä koettelua.

        Tapani Suonto ei ole tehnyt Herralle työtä vaan myyrän työtä levittämällä harhaoppejaan ja laittomuutta. Kukaan ei voi pelastua Tapani Suonnon opeilla.

        Tässä vielä kertauksen vuoksi:

        1) Suonto sanoo, että lapsikastetut voivat pelastua. Ei pidä alkuunkaan paikkansa, koska kastekäskyn antamisen jälkeen Jeesus ei pelasta kastamattomia. Lapsikaste kun ei ole Raamatullinen kaste. Tämä on hyvin vahingollista eksytystä, koska se antaa luterilaisille rohkeutta olla ottamatta raamatullista uskovien upotuskastetta.

        2) Suonto sanoo, että homoseksuaalisuuden harjoittajat voivat olla seurakunnan jäseniä. Raamatun mukaan heidät tulee erottaa seurakunnasta. Suonto ottaa osaa tähän syntiin, koska hän ei toimi velvollisuuksiensa mukaisesti.

        3) Suonto kannattaa naispappeutta. Paavalin mukaan sellainen seurakunta, joka antaa naisten puhua ei ole edes Jumalan pyhien seurakunta. Joka antaa hyväksyntänsä naispappeudelle, hän ei tunnusta Jumala käskyjä eikä Jumala tunnusta häntä omakseen, kuten Paavali kirjoitti.

        1 Kor 14:33 sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala. Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa,
        34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo.
        ...
        37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky.
        38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.

        Tässä muutamia ja lisää löytyy tarvittaessa vaikka kuinka paljon. Suonnon seurakunta on täynnä laittomuutta ja laittomuuden opettamista, mikä on kadottavaa syntiä.

        Tätä samaa tekstiä kopioit joka vastaukseen.
        Tulisit sinäkin parannuksen paikalle ja lopettaisit uudestisyntyneiden uskovien mollaamisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä samaa tekstiä kopioit joka vastaukseen.
        Tulisit sinäkin parannuksen paikalle ja lopettaisit uudestisyntyneiden uskovien mollaamisen.

        One Way Missionissa ei käy uudestisyntyneet uskovat. Siellä on jämähdetty uskonnollisiin perinteisiin, eikä mitään todellista parannusta ole tapahtunut.

        Mitä tulee Tapani Suontoon, hän on fiksun näköinen ja rauhallinen saarnaaja, joka saa kansan uskomaan hänestä enemmän, mitä hän on. Suonto opettaa rankasti seurakunnan korvasyyhyyn pettääksen heidät väärällä evankeliumilla, väärällä kasteopilla ym. väärällä laittomuudella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä samaa tekstiä kopioit joka vastaukseen.
        Tulisit sinäkin parannuksen paikalle ja lopettaisit uudestisyntyneiden uskovien mollaamisen.

        Teksti näyttää pysyvän kuitenkin hyvin ajankohtaisena, koska mitään muutosta ei OWM:ssä näytä tapahtuneen. Sinua ei näytä liikuttavan ollenkaan OWM:n eksytykset. Olet tainnut hurahtaa sen tarjoamaan uskonnolliseen viihteeseen.


    • Anonyymi

      Eikös One Way se ole jokin urheiluvälinevalmistaja?

      • Anonyymi

        Ei ole enää.


    • Anonyymi

      Kannatan Tapani Suontoa. Edustaa ja todistaa Kristuksen monimuotoista kirkkoa.

      • Anonyymi

        Suonto on eksyttäjä ja laittomuuden saarnaaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suonto on eksyttäjä ja laittomuuden saarnaaja.

        Jos tohon kommenttiin voisi laittaa naurureaktion, niinkuin Facebookissa, niin laittaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tohon kommenttiin voisi laittaa naurureaktion, niinkuin Facebookissa, niin laittaisin.

        Sinä olet eksynyt, koska et osaa Raamattua. Tässä on todisteet siitä, ettei kukaan voi pelastua Tapani Suonnon opeilla:

        Raamattu kehottaa koettelemaan kaiken, myös Tapani Suonnon. Ohjeet koetteluu löytyvät mm. Jeesuksen vuorisaarnasta Matt 7:15-23 ja Ps 1.

        Kun arvoimme Suonnon opetuksen sisältöä Vuorisaarnan sanojen mukaisesti, niin Suonnon opetus ei kestä koettelua.

        Tapani Suonto ei ole tehnyt Herralle työtä vaan myyrän työtä levittämällä harhaoppejaan ja laittomuutta. Kukaan ei voi pelastua Tapani Suonnon opeilla.

        Tässä vielä kertauksen vuoksi:

        1) Suonto sanoo, että lapsikastetut voivat pelastua. Ei pidä alkuunkaan paikkansa, koska kastekäskyn antamisen jälkeen Jeesus ei pelasta kastamattomia. Lapsikaste kun ei ole Raamatullinen kaste. Tämä on hyvin vahingollista eksytystä, koska se antaa luterilaisille rohkeutta olla ottamatta raamatullista uskovien upotuskastetta.

        2) Suonto sanoo, että homoseksuaalisuuden harjoittajat voivat olla seurakunnan jäseniä. Raamatun mukaan heidät tulee erottaa seurakunnasta. Suonto ottaa osaa tähän syntiin, koska hän ei toimi velvollisuuksiensa mukaisesti.

        3) Suonto kannattaa naispappeutta. Paavalin mukaan sellainen seurakunta, joka antaa naisten puhua ei ole edes Jumalan pyhien seurakunta. Joka antaa hyväksyntänsä naispappeudelle, hän ei tunnusta Jumala käskyjä eikä Jumala tunnusta häntä omakseen, kuten Paavali kirjoitti.

        1 Kor 14:33 sillä Jumala ei ole epäjärjestyksen vaan rauhan Jumala. Niin kuin on laita kaikissa pyhien seurakunnissa,
        34 naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo.
        ...
        37 Jos joku uskoo olevansa profeetta tai saaneensa muita Hengen lahjoja, hänen tulee tietää että tämä, mitä kirjoitan, on Herran käsky.
        38 Jos joku ei tätä tunnusta, Jumala ei tunnusta häntä.

        Tässä muutamia ja lisää löytyy tarvittaessa vaikka kuinka paljon. Suonnon seurakunta on täynnä laittomuutta ja laittomuuden opettamista, mikä on kadottavaa syntiä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Vanvei on todella harhaliike,kun katsoo historiaa tähän hetkeen asti.
      Seurakuntia nousee kuin sieniä sateella ja naiset yleensä vetäjinä.
      Siihen se sitten jääkin ja luulen,että Teppo Lehtomäki joutuu vielä kovan paikan eteen, kun hänen puheissaan on armoitustakin?
      Suonto on "kremlissä" johtamassa ja kuten muillekin...lähtö tulee.
      Osa mennyt eksytyksiin ja Tepolle en tätä tietä toivo,tuossa uppoavassa laivassa.

      Mattila teki sittenkin asiallisen videon "one man way",vaikka alussa tuntui hullulta.

      Eräällä paikkakunnalla vietetään 5 vuotis juhlaa ja tilanne lähtökuopissaan.
      Ei ole opetuslapseus koulut tuottaneet yhtään seurakunnan jatkajaa,sekä Raamatullisen järjestyksen ja toiminnan pitäjää. Armolahjat lieneet torpattu yhden johtajan päätettäväksi?
      Tiivistettynä. Voisi sanoa harhaliike ja Mattilan videon laukaukset osuivat omaan polveen,siis One Way Missionissa.

      Kiitos Mauno siitä,että rohkeasti toit Jumalan armossa ns kissan pöydälle.
      On paljon auttanut tutkimisessa kyseisen seurakunta kehityksen kaarta,matkan varrella.

    • Anonyymi

      Tapani suonto keräilee lasten alushousuja

      • Anonyymi

        Lapset tarvitsevat alushousuja ulkomailla. Minä e keräile vaatteita, mutta niitä perinnön mukana tuli niin paljon, että olen vähän kerrassaan vienyt vaatteita hyväntekeväisyyspisteisiin. Kenkiäkin olen vienyt vaiken tiedä saako niitä laittaa mukaan. Alushousuja en ole laittanut käytettyinä eteenpäin, mutta olen niitä itse ottanut omaan käyttööni kun ei hyvää vaatetta poiskaan heitetä vaan ne tulee antaa lahjaksi tai omaan käyttöön. Jotkuthan myyvätkin vanhoja vaatteitaan saadakseen niistä rahaa omaan taskuun verottajalle kertomatta siitä . Kukin tyylillään.

        Jotkin lahjoitusvaatteet taitaa mennä myyntiin joihinkin liikkeisiin, joissa niistä pyydetään iso raha. Jos hyvälaatuisen talvitakin laittaa hyväntekeväisyyteen ja huomaamattoman jäljittimen siihen laittaa sisään ja vie sen UFF-kierrätyspisteeseen lahjaksi annettavaksi niin se löytyy vaikkapa pelastusarmeijan vaatetelineestä hintaan 50e myynnissä.


    • Anonyymi

      Kysymys Mauno Mattilalle!

      Miksi et vastaa sinua vastaan tehtyihin syytöksiin?

      https://mega.nz/file/1QJ2GQaJ#0vxteDPjEwWk4_LnO0Y6ttvWao5c6D2J9JJN4bXhcQw

      Ja ennenkaikkea muuta = tuetko sinä yhä Suomalaisten kansanmurharokotetta?

      https://mega.nz/file/RRIFzAjb#_RgW3TO2PR2kS7ec8a4U3XHNxAu_63WGddZozxlvjJI

      Kyllä...TAPPAINJEKTIOTA joka tuhoaa Suomalaisten sydänsoluja vielä tänäkin päivänä hitaasti mutta varmasti kuolettavien piikkiproteiinien aikaansaannoksena?

      https://mega.nz/file/pEoVnJiS#UrLC7UtI-AtJBUm05miUHxn5xiPSsNNPhJeXLETl4sc

      Esimermiksi!

      https://paakallo.fi/2024/01/muistokirjoitus-niklas-laurila-oli-joukkuepelaaja-isolla-jlla

      Taas yksi Suomalainen jonka KANSANMURHAINJEKTIO tappoi!!!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image.png

      Aivan kuten raportoitu myös useimmissa aiemmissa tapauksissa!!!

      https://mega.nz/file/VBZTXZaA#GoXx1l1zuZ8y4JXhqMtxhrhTOuujBkayhR3Gl4NOXRg

      https://mega.nz/file/5FYDhLbS#uRXiSyulSbDIEZw7QLGC323pdnfZJ2fiUSGgj1whKt4

      https://mega.nz/file/YYgmXAZA#d5lSBRvjbXI3VfBYra7Z8YN9RjQPoUnI9tuA6f-SKdU

      Mauno nyt on MAAILMAN LOPUN HETKI! Nyt punnitaan MEISTÄ KAIKISSA MIKÄ ON MIES JA MYÖS NS MIEHESTÄ MITTAA!!!

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-1.png

      Onkoi sinussa MIESTÄ vastata sinua vastaan esitettyihin syytöksiin!!?

      https://tomialatalo.files.wordpress.com/2024/02/image-2.png

    • Anonyymi

      Mauno Mattila on itse itsensä korottanut ns opettajaksi! Jumala ei ole häntä kutsunut, eikä armoittanut.

      Hän ei ehtinyt hengellisistä harhamaailmoistaan kunnolla selville vesille, kun alkoi esiintyä "opettajana", ei ole terve liike se!!

    • Anonyymi

      oneWay on sekä armollinen että opettaa rahalliseti mutta tinkimättömästi . Liha ei jalostu mitenkään, kenenstäkään ei yhtään parempi tule mutta kuuliaisuus on astinlauta näkemiseen. Ihminen on heikko ja vain Pyhässä hengessä kykenee toimimaan uskovan tavoin- eikä liha muutu yhtään miksikään. Itseensä pettyy kyllä ja usein.
      Ihmeitä ei hakemalla haeta. Arki riittää.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2669
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      344
      2521
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1734
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      65
      1564
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1533
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe