Aihe

Suomea ei voi johtaa kriisissä.

Anonyymi

Korona ei ole pahin mahdollinen kriisi, vaan tauti on vaarallinen aika harvalle ja leviää lopulta aika maltilisesti.

Mutta se on osittanut, että kriisijohtaminen Suomessa on liki mahdotonta. Perustuslakivaliokunta on tyrmännyt monia sellaisia rajoitustoimia (viimeksi liikkumisraoitus) joita USEISSA Länsi-Euroopan maissa on toteutettu.

Kun Ruotsissa rajatarkastukset saadaan voimaan muutamassa päivässä ja täällä etsittään viikko tolkulla "porsaanreikää", jonka kautta pakkotestit voidaan määrätä, niin olemme ongelmissa. Perustuslakivaliokunta esti viime vuonna valtakunnalliset pakkotestit maahan tuleville. Tämä ratkaistiin AVI:en kautta, mutta itsenäisillä AVI:lla (aluehallintovirastot) on tietenkin oikeus vitkutella mielensä mukaan.

Entä jos meilä olisi epidemia jossa taudilla olisi pitkä itämisaika, mutta jonka tappavuus olisi paljon pahempi kuin koronan? Esimerkiksi espanjantauti tappoi erityisesti työikäisiä.

Suomen kriisilait ja perustuslain tulkinta pitää laittaa täysin uusiksi tämän kriisin jälkeen. Nylyinen malli on merkittävä turvallisuusuhka koko Suomelle. Meillä on niin vahva perusoikeuksien suoja, että se suojaa meitä meidän turvaksemme määrättäviltä rajoituksilta.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jälleen asiaa. Mutta jälleen kysymys: mikä konkreettisesti muuttuu täältä käsin? Ei mikään, ellei joku tee jotain.

   Ei ole jäjestelmää joka kykenisi karsimaan yhteiskuntakelvottomat ulostulon perusteella.

   Homma alkaa muistuttaa kaupan hedelmähyllyä, missä huonot saastuttavat hyviä! Ja viidakon apinoita, missä lyhyistä räksäyksistä ja huhuiluista on tullut vakio, eikä edes kivikautisten alkuasukkaiden parhaiden puhujien litanioista!

   Hallitus ei näytä olevan huolissaan tästä. Miksi olisikaan? Turvallisuus ei näytä olevan vaakalaudalla! Kunhan omat pallit ei kaadu, niin taantukoon kansa vaikka apinoiden tasolle?

   • Anonyymi

    Mutta vielä:
    Annas olla kun virkamies avaa suunsa, "kriisijohtaminen" ja "kansainvälinen"...

    Nuo kun lausuu, niin porukalla villasukat pyörii jaloissa!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   312
   10181
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   321
   8374
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   5648