Aihe

Ruotsissa mämmipula

Anonyymi

"Korona-aika on kasvattanut mämmin myyntiä Ruotsissa – jopa niin, että Ruotsissa vallitsee mämmipula. Viimeinen mämmierä saatiin Ruotsiin maanantaina ja ne kauppiaat, jotka eivät ole jättäneet tilaustaan ajoissa jäivät ilman. Suuresta elintarvikeliikkeestä vahvistetaan, että mämmiä on tilattu noin kolmanneksen enemmän kuin viime vuonna".

https://www.svt.se/nyheter/uutiset/ruotsissa-mammipula-maistuu-myos-iranilaisessa-juhlapoydassa

Mämmille ja sen vähemmän herkulliselle ulkonäölle on helppo naureskella, mutta tätä ruskeaa herkkua syödään Ruotsissa tänä vuonna reilut 70 000 kiloa.

Suurimman osan siitä syövät ruotsinsuomalaiset, mutta mämmi maistuu myös Ruotsissa asuville iranilaisille, sillä se muistuttaa suuresti iranilaisten uudenvuodenjuhlissa nauttimaa samanua. Ja iranilaista uutta vuotta, Norouzia juhlitaan kevätpäivän tasauksen aikaan.

Nackalaisessa marketissa työskentelevä osastopäällikkö Jelena Smura kertoo, että kysyntä on ollut suurta tänä vuonna kun monelta on jäänyt Suomen matka väliin. Mämmikuorma saapuu kerran viikossa ja muutamina päivinä se pääsi jo loppumaan.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

    Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
    Kotimaiset julkkisjuorut
    99
    6967