Aihe

Paljun kamiinan ja sähkölämmitimen yhteiskäyttö

Anonyymi

Tarkoituksena olisi hommata Kiramin paljuun Tubtainer 2 säkölämmitin/suodatin. Mutta mitenköhän näiden yhteiskäyttö sujuu? Olen ymmärtänyt että lämmitys pitäisi hoitaa kamiinalla ja ylläpito sitten sähkölämmittimellä tulen sammuttua.

Mutta mietin, että voisiko sähkölämmitintä käyttää tarvittaessa myös tehostamaan lämmitysvaihetta samanaikaisesti kamiinan kanssa? Tässä vaiheessa pitäisi kuitenkin ymmärtää paremmin virtauksista, että onko tuo ensinnäkin hyödyllistä ja ennen kaikkea, ettei siitä aiheudu kamiinalle tai tubtainerille ongelmia.

Tubtainerin tuloputken voi ilmeisesti asentaa sekä paljun vakiovedenpoistoventtiiliin tai sitten kamiinan kylkeen tulevaan välipoistosarjaan, kunhan hommaa myös siihen ylimääräisen poistoventtiilin. Jälkimmäinen vaihtoehto sopisi meille paremmin. Mutta onko tämä sitten virtauksien kannalta ongelmallisempi vaihtoehto? Oma mutu tuntuma on, että tilanne ei juuri eroa, otti tubtainer sitten imun kaminan vierestä tai sitten toiselta puolen allasta. Molemmissa tapauksissa se kai imee kamiinalle tarkoitettua vettä.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

    Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
    Kotimaiset julkkisjuorut
    99
    6967