Aihe

Asikkaita viedään Lapin keskuksiin ja ravintoloihin limusiineilla ja helikoptereilla

Anonyymi

Limusiinikyydit ovat herättäneet ihmetystä Ylläksellä, jonne ”Levin elämä” ei tavallisesti ylety.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007900542.html
– Kyllähän he ovat siellä suu pyöreänä katselleet, kun limusiinit ja helikopterit pörrää ja porukkaa tulee ja menee. Rahankäyttö on hetkittäin asiakkailla aika hulvatontakin, muutamat ylläsläiset ovat jopa tulleet ihan vain katsomaan leviläisten tuloa. Hetkittäin on ollut olo vähän kuin sirkusapinalla.

Myös erikoisempaa kyytiä kaipaavat ovat innostuneet matkaamaan ravintolapalveluiden luo. Vip One Oy:n limusiiniyrittäjä Ilkka Soinu kertoo, että pääsiäisenä on kiirettä pitänyt. Hän on kuskannut viime päivät asiakkaita Leviltä Ylläksen ravintoloihin aamusta iltaan.

– Yllätyksenä tässä on tullut se, että asiakkaat eivät ole kaikki olleetkaan kaljoittelijoita, vaan mukana on paljon sellaisia hyvän ruoan perässä menijöitä myös. Odotin, että olisi ollut 90 prosenttia juhlijoita, mutta varmaan yli puolet ovat olleet ruokailijoita.

Pääsiäissesongin jälkeen tilanne rauhoittuu, mutta ainakin ensi viikko kuluu Soinun mukaan vielä jokseenkin kiireisissä tunnelmissa. Seuraava sesonki on vappuna.

– Sitähän ei tiedetä, saavatko silloin ravintolat olla täällä auki vai ajetaanko taas porukat Ylläkselle vappubrunssille. Varauksia on kuitenkin yllättävästi täällä tunturissa. Ihmisillä on ihan selkeästi hinku ja halu lähteä matkustamaan nyt kun ovat vuoden olleet niin, etteivät ole päässeet lähtemään mihinkään.

Myös eräs asiakkaiden yrittäjän kannalta ikävä tapa on Soinun mukaan loistanut viime aikoina poissaolollaan.

– Ihan selvästi huomaa, että ylimääräistä on kertynyt pöytälaatikkoon, ja halutaan käyttää laadukkaampia palveluita ja syödä hyvin. En tiedä johtuuko koronasta, mutta tinkimiskulttuuriakaan ei enää kauheasti ole. Tämä korona on vaikuttanut markkinoihin monella hassulla tavalla.

15

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Luoja meitä koronalta ja perustuslakivaliokunnalta suojatkoon!

  • Anonyymi

   Eikö siellä Levillä kuitenkin saa ravintoloista take awayta ja ruokakaupat auki. Miks pitää ravintolaan päästä tartuttamaan? Eikö voi siellä omalla mökillä syödä omalla porukalla?

  • Anonyymi

   Tämä touhu on kuin Lintilän itsensä suunnittelema.

   • Anonyymi

    On tosiaan itsestään Lintilästä tuollainen maailmanlopun meininki. Jos Lintilä valittaisiin elinkeinoministeriksi helv*ttiin, niin myöntäisin paholaiselle turvapaikan.


  • Anonyymi

   Jotkut matkustaa tyylillä, mikäs siinä.

  • Anonyymi

   Ihan sairasta pazkaa. Toivottavasti saavat prkleesti koronaa noi tollot Lapin matkaajat !

  • Anonyymi

   Jos itsellä olisi nyt säästöjä niin en missään tapauksessa laittaisi kulutukseen. On näet tulossa sellaiset ajat taloudessa että sukan varresta pitäisi löytyä jakovaraa perheelle kun pahat päivät koittaa. On muistettava että koko korona aika on elvytetty ja todellisuus iskee kun epidemia hiipuu. Tuet kiristyvät, bensa hinta noussut jo, inflaatio iskee ja erilaiset maksut nousevat takuulla. (Etelä Euroopan tukirahat on "jostain" vedettävä) ja maksamme myös koronakriisin elinkeinosossutuet (Business Finland, Ely ym) kikytyksellä, palkkojen ja lomarahojen sekä arkipyhäkorvausten leikkauksella sekä TES-shoppauksella kun Persut ja Kokoomus pääsevät valtaan. Nyt en ajelisi limusiinilla. En todellakaan.

  • Anonyymi

   En ole käynyt Lapissa enkä mene koska ylihinnoiteltu kaikin tavoin.

  • Anonyymi

   Rahalla saa ja hevosella pääsee ,, toivotaan parasta ettei Koronatsia !

  • Anonyymi

   Lasku veronmaksajille koronakuluina.

  • Anonyymi

   Eikö yksityislimusiini ole kuitenkin aika terveysturvallinen tapa matkustaa, jos kuski käyttää maskia?

   • Anonyymi

    Koko 10 hengen porukalla juuh!


  • Anonyymi

   Ootas kunhan kertovat kotimaahansa minkälaista elämää saavat Suomessa verovaroilla niin tulee maahan lisää kamelikuskeja ja paljon.

  • Anonyymi

   No niinhän me täällä Lapissa on totuttu jo vuosikymmenet matkustamaan limusiineilla ja koptereilla ym. yksityiskoneilla. Rahhoo on tullut ovista ja ikkunoista, riihessä tuoreimpia kuivattu.

   • Anonyymi

    Tais Rukallakin olla Burger 23 euroa. Aivan mielipuolisia hintoja. 😬☃️😱😫🇫🇮


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   6775