Aihe

Oikeusasiantuntija: Hallitus sai syyt päälleen oikeusasiamiehen kanslian sijaan

Anonyymi

Raju jälkipyykki lausunnosta jatkuu – Professori: ”Miksi ohjasitte perustuslakivaliokunnan kokonaan ulos kartalta?”
https://demokraatti.fi/raju-jalkipyykki-lausunnosta-jatkuu-professori-miksi-ohjasitte-perustuslakivaliokunnan-kokonaan-ulos-kartalta/
Jälkipyykki perustuslakivaliokunnan (PeV) lausunnossa, jolla se tyrmäsi hallituksen esityksen liikkumisrajoituksista vakavan koronatilanteen vuoksi, jatkuu.

Kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin on penkonut asiantuntijalausuntonsa ja hänen syyttävä sormensa osoittaa oikeusasiamiehen kansliaan.

Scheinin käytännössä epäilee, että oikeusasiamiehen lausunto olisi aiheuttanut sen, että perustuslakivaliokunta arvioi hallituksen esitystä kokonaan väärältä pohjalta.

– PeV teki ison virheen kun se a) sivuutti HE:n 1 §:n tarkoituksen väestön suojaamisesta tappavalta ja vammauttavalta tartuntataudilta ja sen takia b) käytti väärää vaakaa toimien välttämättömyyden ja oikeasuhtaisuuden arvioinnissa, Scheinin kirjoittaa pitkässä tviittiketjussaan.

Kun valiokunnan lausunto valmistui 31.3., Scheinin sanoo ihmetelleensä heti sen kohtia, joissa hallituksen esityksen säännös lain tarkoituksesta oli hänen mielestään ensin sivuutettu ja sitten todettu ehdotetut toimet epäsuhtaisiksi valiokunnan valitsemaan huomattavasti kevyempään tarkoitusperään verraten-

– PeV lukee esitystä ikään kuin sen ”keskeisin tarkoitus” olisi tiettyjen kokoontumisten rajoittaminen. Mutta lakiehdotuksessa on paljon kunnianhimoisempi tarkoitus (1 §), jossa keskiöön on vihdoin nostettu kuolemien estäminen. Oikeasuhtaisuuden tulisi asettua sen perusteella, Scheinin kirjoitti tuolloin.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ullatus! :)

   Demladumari Schaissein demlailee Demari-lehdessä että kuinka nyt taas on demujen ihmisoikeuksia loukattu! :)

   Ei jatkoon! :/

   • Anonyymi

    PS: Ja mitä taas tulee ”kuolemien estämien” verukkeeseen: Hallituksella ei ollut mitään aikomustakaan edes YRITTÄÄ estää AstraZenecan oletetusti aiheuttamia sivuvaikutus-kuolemia, joten: Entistä vähemmän jatkoon!


  • Anonyymi

   Eikös tämä Sheinin estänyt pakkotestaukset ensin ja puolen vuoden päästä muutti kantaansa?

   • Anonyymi

    Scheisset saa syöksyä sementtiin!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   294
   6168
  2. Miksi rokotekriittisiä syyllistetään?

   Yhtä asiaa en tajua. Miksi niitä, jotka suhtautuvat kriittisesti koronarokotteeseen eivätkä halua ottaa sitä ainakaan seuraamatta ensin tilanteen kehi
   Maailman menoa
   736
   5615
  3. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   207
   4621