Aihe

Suomeen vaaditaan tukahduttamisstrategiaa. Jopa Marin kannattaa 14 vuorokauden hotellikaranteenia

Anonyymi

Suomeen vaaditaan tukahduttamisstrategiaa nyt kansalaisaloitteella. Laatijoiden mukaan liikkumisrajoitukset ovat jo askel tällaiseen suuntaan.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/ab2a4273-90da-4fda-be3e-b3b7ae792aea

Tukahdutusstrategiaa vaaditaan Suomeen kansalaisaloitteella. Vapaaksi koronasta -kansalaisaloite on kerännyt yli 2400 allekirjoitusta viime perjantaista alkaen, jolloin oikeusministeriö julkaisi aloitteen palvelussaan.

Vapaaksi koronasta – tukahdutusstrategia, nyt!
https://kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8215

”Suomen on siirryttävä koronan torjunnassa tukahdutusstrategiaan, jotta elämä voisi palata lähes normaaliksi maamme rajojen sisällä. Strategia sisältää sekä viruksen tukahduttamisen että tiukan rajakontrollin. Molemmat ovat välttämättömiä kestävien tulosten saavuttamiseksi. Me Vapaaksi koronasta -kansalaisaloitteen allekirjoittajat vaadimme, että valtioneuvosto omaksuu välittömästi kaikkien toimenpiteidensä lähtökohdaksi koronaepidemian tukahduttamisen Suomessa”, aloitteessa vaaditaan.

Myös Firenzen European University -instituutin kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin arvioi viime viikolla Uudelle Suomelle, että hänen mielestään Suomen hallituksen olisi pitänyt asettaa strategiseksi tavoitteeksi koronaepidemian tukahduttaminen viimeistään vuodenvaihteessa.14 vuorokauden hotellikaranteeni

Aloitteen laatijoihin kuuluu muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tutkimusprofessori emeritus Matti Jantunen, joka summaa Twitterissä, että aloitteella on kaksi kärkeä: pysäyttää uudet virusvariantit Suomen rajalle ja tukahduttaa pandemia riittävän alas Suomen rajojen sisällä, jotta tartuntojen jäljittäminen ja ketjujen katkaiseminen tarpeeksi kattavasti ja nopeasti mahdollistaisi ravintola-, kulttuuri- ja liike-elämän vapautumisen ”pandemian kahleista”.

Jantusen mukaan jokaiselta Suomeen tulijalta on vaadittava sekä tuore testitulos että 14 vuorokauden hotellikaranteeni.

Pääministeri Sanna Marin (sd) ehdottikin sunnuntaina Pääministerin haastattelutunnilla Ylellä pakollista karanteenijaksoa Suomeen tulon jälkeen niin, että pelkkä negatiivinen testitulos ei riittäisi.

Marin ehdottaa pakollista karanteenia Suomeen saapuville, negatiivinen testitulos ei riittäisi – Yle seurasi pääministerin haastattelutuntia
https://yle.fi/uutiset/3-11859964

Jantusen mukaan ”tulevan kesän mahdollisuutta ei pidä sössiä kuten viime kesänä”.

”Tähänastiset uhraukset ja rokotukset voivat nollautua viikoissa, jos rajat vuotavat”, Jantunen toteaa Twitterissä.

”Nyt on valittava, tukahdutammeko pandemian vai kaiken muun.”

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Armeijassa voisivat käyttää kaasunaamaria ja ziviilissä happinassua 24/7, mutta mahtaako auttaa kuitenkin tulee takaisin?

   • Anonyymi

    Joo. Sehän hyvä idea


  • Anonyymi

   Ei taida olla muuta mahdollisuutta kuin tukahdutus. Köyhät maat eivät pysty rokottamaan ja niistä sitten putkahtelee jos jotakin muunnosta, mihin rokotteet ei tehoa.

   • Anonyymi

    Marin ehdottaa pakollista karanteenia maahantulijoille
    Eri maissa on esitetty suunnitelmia siitä, kuinka koronarajoituksia tullaan purkamaan tulevaisuudessa. Esimerkiksi Tanska on antanut hyvin yksityiskohtaisen suunnitelman yhteiskunnan avaamisesta.

    Marin kertoo, että hallitus käsittelee exit-suunnitelmaa ensi viikolla. Se esitellään viimeistään pääsiäisen jälkeen ja se sisältää kulttuurialan suunnitelman terveysturvallisten tapahtumien järjestämiseen.

    Seuraava kysymys koskee rajojen turvallista avaamista ilman, että uudet virusvariantit pääsevät maahan.

    Marinin mukaan koronatestit rajalla ja negatiiviset testitodistukset ovat tällä hetkellä terveysturvallisen rajaliikenteen kulmakivi, mutta hän näkee tämän liian kapeana vaihtoehtona.

    Marin ehdottaa karanteenijaksoa Suomeen tulon jälkeen, pelkkä negatiivinen testitulos ei riitä estämään taudin leviämistä Suomeen.


  • Anonyymi

   Allekirjoitettu aloite

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   372
   8195
  2. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   237
   7307
  3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   3523