Aihe

Kuka on äärikristitty?

Anonyymi

Minä olen äärikristitty. Äärikristitty on nykyaikana se, joka uskoo Paavalin opetukseen sovituksesta lisäilemättä siihen mitään ja ottamatta siitä mitään pois. Meitä äärikristittyjä ei liene Suomessa kovinkaan monta.

Kyllähän se niin on, että se, joka on saanut uskon Jeesukseen, rakastaa maailman Vapahtajaa. Onhan "Jumalan rakkaus vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta".

Eli helvettiuskovainen rakastaa helvettiin ihmisiä tuomitsevaa Jeesusta, annihilaatio-oppiin uskova rakastaa annihilationisti-Jeesusta ja kaikkien pelastumiseen uskova rakastaa universalisti-Jeesusta.

Kysymys kuuluukin: Kenen Jeesus rakastaa konkreettisesti eli teossa ja totuudessa noista kolmesta uskovasta jokaista? Kenen Jeesuksen ristillä aikaansaama sovitus sulkee sisäänsä nuo kaikki kolme uskovaa?

Tämä voi kuulostaa julkealta, mutta mitäpä jos vilkaisisimme Raamatusta niitä kohtia, joissa puhutaan sovituksesta? Ja mitäpä jos lukisimme nuo kohdat niin, ettemme lisäile noihin kohtiin mitään emmekä ota niistä mitään pois?

"Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa."

"Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."

"Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa."

Ymmärrän kyllä, että monet kokevat vastustamatonta tarvetta selittää JUURI NUO KOLME RAAMATUNPAIKKAA olemattomiin ja vieläpä Raamatulla itsellään, mutta sitä minun on hieman vaikea käsittää, että samaiset ihmiset tokaisevat samaan hengenvetoon, että he uskovat Raamatusta kaiken "niin kuin se on kirjoitettu" ja että "Raamattu on kokonaan Jumalan sanaa".

Erityisen tragikoominen on tällaisten ihmisten näppikseltä usein ilmoille kirpoava lausahdus "Raamattu ei voi olla ristiriidassa itsensä kanssa", minkä jälkeen he alkavat runnoa, silpoa ja raiskata yllä olevia kohtia ikään kuin ne olisivat huonosti käännettyjä, täysin vertauskuvallista tekstiä tai jollakin tavoin ristiriidassa keskenään. He ilmeisesti kuvittelevat, että Paavali halusi harhauttaa sekä Roomassa, Korintissa että Kolossaissa asuvia uskovia kirjoittamalla sovituksesta, joka kattoi "maailman", "Jumalan viholliset" ja "kaikki maan päällä ja taivaissa", ja hän vieläpä halusi tehdä tämän tilanteessa, jossa noiden paikkakuntien uskovilla ei ollut Raamattua, jonka avulla "oikaista" Paavalin hutiloivaa ja löperöä tekstiä.

Äärikristitty on tosiaan nykyaikana se, joka pitää Paavalia luotettavana ja täysjärkisenä sovituksen julistajana.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

    Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
    Kotimaiset julkkisjuorut
    96
    6705