Aihe

Saarikko: EU:n uudistuttava

Anonyymi

Kepun pj Saarikon mukaan eurooppalainen analyysi Brexitin syistä on jäänyt puolitiehen.

Tutkimusten mukaan suomalaiset pitävät EU:ta hyvänä asiana, mutta unionin kehityssuuntaa pidetään epäselvänä tai vääränä.

Saarikko näkee vaaroja kehityksessä, jossa EU-päätöksenteko erkanee kauemmas ihmisten unionille asettamista toiveista.

– On muodostunut epäselvä kuva, millaista yhteistyötä rakennetaan ja mihin EU:ta ollaan viemässä. Olen huolestunut siitä, että Euroopan unionin päätöksenteko ei seuraa niitä syvävirtoja, mitä kansalaisten keskuudessa tällä hetkellä unionilta halutaan, Saarikko toteaa.

– EU:n ei sovi unohtaa, että se on jäsenvaltioidensa summa, kansalaistensa muodostama. Ei erillinen todellisuus, muistuttaa Saarikko.

Saarikko antaa kritiikkiä EU:n talouspolitiikalle, joka hänen mukaansa on aiheuttanut jakolinjoja pohjoisen ja etelän välille.

– Omani ja Keskustan näkemys on selvä: unionista ei pidä kehittää velkaunionia. Yksittäisillä päätöksillä ei myöskään pidä hivuttaa varkain integraatiota syvemmälle.

Koronakriisi on runnellut EU:ta, mutta pandemian mentyä ohi on Saarikon mukaan jälleen aika kehitystoimenpiteille.

– On aloitettava perinpohjainen työ Euroopan unionin rakenteiden uudistamiseksi. Keskusta tulee olemaan aktiivinen tässä työssä ja esittämään omalta osaltaan ratkaisunsa, Saarikko sanoo.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Alotteita sopii tehdä.

   EU:a on kyllä syytä uudistaa,mutta tie on pitkä ja hidas, koska se vaatii kaikkien jäsenmaiden yhteisymmärryksen.

   Lisäksi kaikki tehostamistoimet johtavat vääjäämättä kohtil iittovaltiota,mikä on monille jäsenmaille punainen vaate. Se estäisi esimerkiksi Puolan ja Unkarin sooloilun
   perusarvojen rikkomisesa ja EU-tukien väärinkäytössä.

  • Anonyymi

   EU mielletään ns. "yhteiseurooppalaiseksi demokraattiseksi" järjestelmäksi, jonka toimintaa on markkinat, tullivapaus, liikkumisvapaus jne. jossa itsenäiset valtiot toimii yhteisen edun nimissä. Nykyinen EU on paljon muutakin:

   Jos luot mielessäsi kokonaisuuden vaikkapa entisestä Suomesta: omat rajat, valtio, hallitus/johto, oma lippu, oma valuutta, oma lainsäädäntö, oma kansallisuus ja kansalaisuus, omat arvot, omat markkinat jne. Nyt vertaa sitä EU:iin: rajat, keskitetty hallinto ja lainsäädäntö, oma valuutta, oma lippu, oma kansalaisuus, oma kansallishymni, kansalaisen liikkumisvapaus, omat markkinat jne. Tässä vaiheessä pitää jo nähdä, että EU:han on ihan kuin itsenäinen valtio. Seuraavaksi pitää herätä kysymys, miksi "yhteiseurooppalainen" järjestelmä esiintyy julkisesti kuin itsenäinen valtio? Mihin yhteistoiminnassa tarvitaan oma lippu, kansallishymni, kansalaisuus, jopa Junckerin mainitsema "eu-kansallismielisyys" jne.? No eihän näitä oikeasti tarvita yhtään mihinkään. Paitsi että niillä on kuitenkin selvä tarkoitus:

   EU on vain loppusilausta vaille valmis siirtymään valtioimitaatiosta autonomiaksi. Vielä kuitenkin tarvitaan se tilanne, jossa jäsenmailla ei ole muuta mahdollisuutta kuin tunnustaa EU autonomiaksi. Mitä enemmän jäsenmaat velkaantuu, mitä heikommaksi käy omilla rahoilla ja tuotannolla pärjääminen, mitä suuremmaksi kasvaa riippuvuus EU-markkinoista, mitä enemmän valtaa siirretään Brysseliin, sitä lähempänä se tilanne on. Voiko esim. Suomi erota EU:sta? No ei niin. Siihen tarvitaan rahaa, rohkeutta, suunnitelmia jne. joita ei ole olemassa. Suomen ainoa mahdollisuus on pyrkiä vaikuttamaan em. tilanteen syntymistä. Ja samoin on kaikkien muidenkin toimittava. Muussa tapauksessa vedämme kohta tähtilipun salkoon ja elämme EU:ssa, jossa Suomi on pelkkä provinssi.

   • Anonyymi

    Ajatusvirhe... korjaus: "......on pyrkiä vaikuttamaan siten, ettei em. tilannetta synny."


   • Anonyymi

    EU on valtioliitto, ei valtio.

    Jäsenmaat ovat itsenäisiä, mutta sitoutuneet yhteistyöhön perussopimuksen mukaisesti.

    EU:lla ei ole mitään suunnitelmaa,saati päätöstä muuttua itsenäiseksi valtioksi.

    Kaikki päätösvalta on jäsenmailla, ei EU-instituutioilla.


  • Anonyymi

   Vaalipuheita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   3455