Aihe

VTV:n Yli-Viikari puolustaa toimintaansa blogissa

Anonyymi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007904036.html

KOTIMAA
VTV:n Yli-Viikari puolustaa toimintaansa blogissa – kertoo viraston työn muuttuneen
Valtiontalouden tarkastusviraston eli VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari julkaisi blogikirjoituksen.

"YLI-VIIKARI kirjoittaa, että viraston tarkastustyö pohjautuu kansainvälisiin standardeihin ja ohjeisiin, jotka vahvistavat tarkastuksen laatua ja tiedon objektiivisuutta.

– Tietoa valtionhallinnon toiminnasta on saatavilla paljon, mutta se voi olla pirstaleista tai liian yksityiskohtiin kiinnittyvää. Tarkastusvirasto tähtää siihen, että tietoa hyödynnetään asioiden muuttamiseksi ja toiminnan parantamiseksi. Tästä syystä näen, että tarkastuksen aikainen vuorovaikutus ja avoin keskusteluyhteys tiedon hyödyntäjien kanssa on ensiarvoisen tärkeää, hän kirjoittaa.

Vuorovaikutteista toimintaa ei pidä kuitenkaan sotkea Yliviikarin mukaan konsultointiin vaan tarkastajalle jää riittävä etäisyys asioiden kriittiseen ja objektiiviseen tarkasteluun myös sen jälkeen, kun asioita on toimeenpantu.

– Vaikuttavuustyö on asiantuntijatyötä, jolla tarkastukseen käytetty aika saa paremman arvon. Vaikuttavuustyöllä pyritään siihen, että tieto saavuttaa päätöksentekijät oikeaan aikaan ja oikeassa muodossa. Tästä esimerkkeinä ovat myös uudet tarkastusviraston tuotteet: katsaukset, asiantuntijablogit ja uutiskirje, Yli-Viikari sanoo."

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. HS: Stora Enso sulkee Kemin Veitsiluodon tehtaan

    Siinä se tuli. Odotettu uutinen. Ei yllättävä enää. Työpaikkansa menettää 600 ihmistä. Eipä tuohon ole enää paljon lisättävää..
    Kemi
    575
    6498
   2. Tekis mieli muuttaa korpeen

    Pentuna asuin korvessa, ei ollut katuvaloja, oli vain kyläkauppa ja kyläkoulu suht lähellä :) Nyt kun työt muuttui vakiosti etätöiksi, olen miettinyt
    Maailman menoa
    275
    4906
   3. Ansiosidonnaisen porrastaminen olisi vain reilua

    Nykyisin sinnitellään töissä tasan minimiaika, jonka jälkeen heittäydytään ansiosidonnaiselle maksimiajaksi. Uudessa mallissa olisi oikeus sitä pidemp
    Maailman menoa
    146
    2196