Aihe

Tanskan ilmavoimat vastaanotti ensimmäisen F-35 hävittäjän

Anonyymi

Tanskan suurlähetystö Yhdysvalloissa twiittasi 6.4.: "Huomenna Tanskan ensimmäinen F-35 luovutetaan Forsvaretdkille seremoniassa Fort Worthissa Texasissa."

Maasta tuli viides Eurooppalainen Nato-kansakunta, joka on aseistettu F-35-hävittäjällä Yhdistyneen kuningaskunnan, Alankomaiden, Norjan ja Italian rinnalla.

Tanska-Suomi-Norja akseli ... ja toki myös Islannin ilmatilaa valvotaan yhä enemmän F-35 koneilla....

Sweden? Who cares?

16

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä Tanska !

  • Anonyymi

   "Tanska vastaanotti ensimmäisen Lockheed Martin F-35A -häivehävittäjän Fort Worthissä"

   "Lockheed Martinin Fort Worthin tehtailla Yhdysvaltain Teksasissa järjestettiin keskiviikkona 7. huhtikuuta 2021 koronarajoituksin toteutettu roll out -tilaisuus, jossa esiteltiin Tanskan kuninkaallisten ilmavoimien ensimmäinen F-35A Lightning II -hävittäjä (L-001).

   Tanskalla ja Lockheed Martinilla on pitkä yhteistyösuhde nykyisten F-16 -hävittäjien osalta. Kokonaisuudessaan Tanskan puolustusvoimien ja Lockheed Martinin suhde yltää tosin 1950-luvulle saakka, sillä ennen F-16 -hävittäjiä Tanskalla on ollut käytössään T-33 Shooting Star, F-104 Starfighter ja C-130 Hercules -koneita.

   Tanska tuli mukaan JSF-ohjelmaan (Joint Strike Fighter) kehitysvaiheessa vuonna 2002 ja on ollut mukana kehittämässä häivehävittäjän teknisiä vaatimuksia. Tanskan ilmavoimien entinen F-16 -hävittäjä (ET-210) on lisäksi JSF-koelentolaivueen käytössä ns. chase plane -koneena.

   Kesäkuussa 2016 Tanska ilmoitti hankkivansa 27 Lockheed Martin F-35A Lightning II -häivehävittäjää. Nyt toimitetun ensimmäisen Lockheed Martin F-35A-hävittäjän myötä yhteistyön odotetaan nousevan uudelle tasolle.

   "Tämä päivä on merkittävä virstanpylväs Tanskan ilmavoimille. F-35 on vasta kymmenes hävittäjä Tanskan 70-vuotiaille ilmavoimille. Viimeisen 41 vuoden ajan F-16 on toiminut ilmavoimien pääkalustona ja on edelleen toimintakykyinen. F-35 on muutakin kuin F-16 -korvaaja. Se muuttaa koko tavan miten me operoimme. Tanskan ilmavoimat on pieni, mutta kyvykäs toimija. F-35 -koneiden myötä Tanskasta tulee entistä suurempi osa kansainvälistä sotilasyhteistyötä", sanoi Tanskan ilmavoimien komentaja Anders Rex.

   "Tänään kyse on koneesta, mutta huomisesta lähtien ja sen jälkeen kyse on ihmisistä. Olen kiitollinen lentäjillemme ja kaikille muille ihmisille Tanskan puolustusvoimista, jotka työskentelevät USA:ssa. Te olette tulevaisuus. Me katsomme tulevaisuuteen erittäin luottavaisesti”, jatkoi Rex.

   Tanskalaisyhtiöitä on mukana myös F-35A -hävittäjien tuotannossa, sillä Terma A/S ja Multicut A/S valmistavat mm. erilaisia kannattimia, komposiittirakenteita, ohjelmistoja, tutkajärjestelmän komponentteja sekä korkeusvakaajan osia jokaiseen toimitettavaan F-35-koneeseen. Tuotantotarve on siis yli 3100 koneeseen. Kaikkiaan F-35 -ohjelmassa on mukana yli 1900 alihankkijaa eri puolilla maailmaa.

   ”Maailman turvallissuustilanne on entistä monimutkaisempi ja on elintärkeää kyetä suojelemaan itseään ja liittolaisiaan. Kyky puolustaa omaa valtiota ja liittolaisia on äärimmäisen tärkeää rauhalle, vakaudelle, vapaudelle ja demokratialle", sanoi Tanskan puolustusministeri Trine Bramsen etäyhteyden päästä.

   "Uuden hävittäjän avulla voimme puolustaa Tanskaa ja alueitamme entistä paremmin sekä toimia missä tahansa muualla yhdessä Yhdysvaltojen kanssa kuten aiemminkin. Uusi kone on Tanskan puolustuksen keskipiste tulevien vuosikymmenten ajan", jatkoi Bramsen.

   Roll out -tilaisuudessa esitelty ensimmäinen Tanskan F-35A suoritti ensilentonsa 10. maaliskuuta 2021 ja ohjaajana toimi Lockheed Martinin koelentäjä. Seuraavaksi L-001 lennetään Teksasin Fort Worthista Arizonaan Luken lentotukikohtaan, tanskalaisten lentäjien ja mekaanikkojen koulutusta varten.

   Tanskaan ja Skrydstrupin lentotukikohtaan ensimmäisten F-35A-häivehävittäjien odotetaan saapuvan vuonna 2023.

   Lockheed Martin on toimittanut tähän mennessä yli 625 F-35-hävittäjää, jotka ovat käytössä 27 tukikohdassa yhdeksässä eri maassa ja neljällä eri mantereella. Euroopassa F-35 -häivehävittäjiä on jo neljässä eri tukikohdassa, kun käyttäjämaita ovat Alankomaat, Italia, Iso-Britannia ja Norja. Kaikkiaan F-35 -ohjelmassa on koulutettu yli 1300 lentäjää ja yli 10 300 mekaanikkoa. Tähän mennessä F-35:llä on lennetty jo yli 380 000 lentotuntia.

   Lockheed Martin F-35A Lightning II on ehdolla myös Suomen ilmavoimien seuraavaksi hävittäjäksi HX-hankkeessa, jossa korvataan nykyisten F/A-18 Hornetien suorituskyky."

   https://www.lentoposti.fi/uutiset/tanska_vastaanotti_ensimm_isen_lockheed_martin_f_35a_h_iveh_vitt_j_n_fort_worthiss

  • Anonyymi

   Tanskalaiset eivät ole vielä saaneet kuplamuoviin kääsittyä pakettiaan.

   Tanskalaisia odottaa kauhea yllätys. :D

   Se ei lennä!

   • Anonyymi

    Trolli ei ikinä lue mitään, liekö edes osaa :) :)
    Ja koneet lennätetään sitten myöhemmin Tanskaan ... ( trolli ihmetteelee taas miksi joten kannattaa jatkaa lukemista...)

    Roll out -tilaisuudessa esitelty ensimmäinen Tanskan F-35A suoritti ensilentonsa 10. maaliskuuta 2021 ja ohjaajana toimi Lockheed Martinin koelentäjä. Seuraavaksi L-001 lennetään Teksasin Fort Worthista Arizonaan Luken lentotukikohtaan, tanskalaisten lentäjien ja mekaanikkojen koulutusta varten.


  • Anonyymi

   Tanskalla onkin nyt todella huvittavan kuuluisat ilmavoimat.
   Vain muutama kone, ja nyt ei nekään sitten enää pysy lainkaan ilmassa.

   • Anonyymi

    r....än itkijä valehtelee tyhmyyttään. Tietenkin Tanskalla on koneita reilusti muutenkin ja Tanskalaiset lentäjät ja mekaanikot on matkalla kone tyypin koulutukseen Yhdysvaltoihin. Kuinka tyhmiä nämä r...än trollit oikeasti on


   • Anonyymi

    Nämä muutama F-35 pystyy pysäyttämään kaikki Venäjän hyökkäykset. Helposti


  • Anonyymi

   Matkalla USAsta Tanskaan kalkkuna sukeltaa Atlanttiin

  • Anonyymi

   Ne ammutaan ensimmäisenä alas sodan syttyessä, paitsi tietysti jossain ..stanioissa, joissa ei ole oikein mitään puolustusta ja joita natokin suosii kohteinaan..

   Ohjuksilla nykyään pelataan.

  • Anonyymi

   Noin 4. vuoden päästä Fort Worthissa Texas näkee mieleenpainuvimman tapahtuman ever in history!

   Jukka Kuoppamäki hullaannuttaa väen laulamalla Stetson päässä Sininen ja Valkoinen
   Suomen ensimmäisen F-35 hävittäjän luovutustilaisuudessa.

   Sininen ja valkoinen
   Värit ovat vapauden!

   https://pbs.twimg.com/media/EpWWfXoW8AEx5JF.jpg

   • Anonyymi

    Jukka taitaa jo olla kuopattu samoin kalkkunan hankinta


  • Anonyymi

   Kunhhan ne on kaikki saaneet, niin Tanskan ilmavoimat ei enää lennä --- kui simulaattorissa.

  • Anonyymi

   Venäläisten koneista, yksikään länsimaalainen ei ole kiinnostunut, koska parempaakin on tarjolla yllin kyllin.

   Ps. Tosiasiassa, venäläiset koneet ovat täysiä paskoja.

  • Anonyymi

   Mitä ihmettä Tanska tekee noilla koneilla? Saksako sitä uhkaa, vai tarvitaanko niitä tuulivispilöitten käynnissä pitämiseen? Hävittäjällä kun vetäisee tuulimyllyn läheltä äänen nopeudella, sähköä tulee hetken reippaasti. Itseasiassa pian hävittäjät joutuvat noita varomaan, myllyjen siivet kohoavat nykyään jo yli 200 metriin.

   • Anonyymi

    älä nyt esitä tyhmää r...n vinkuja. Nato-maiden koneet torjuu yhdessä r...n aiheuttamaa uhkaa ja Tanskan F35 tulee hyvään paikkaan katsotaan miten r....ä paskoo housuun kun ekan kerran kohtaa F35


  • Anonyymi

   Euroopassa Venäjä on ainoa vakava uhka. Kaikki varustautuvat sitä vastaan.

   Ruotsi taasen poikkeaa muista. Se ei ollut viime sodissa mukana. Siksi se rakensi Jas Gripenin.

   Gripen ei tosin ole ollut koskaan taistelussa joten ruotsalaiset on itse pudottaneet niitä toistakymmentä kappaletta.

   Se oli helppoa, kertoivat lentäjät.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   372
   8163
  2. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   237
   7287
  3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   3502