Aihe

Onko kodinhoitajia enää olemassa?

Anonyymi

Kun meille syntyi lapsia kotiin tuli kodinhoitaja. Loppuaikoina hän oli perhetyöntekijä ja kuulin että työnkuvakin muuttui enemmän ohjaajaksi kuin tekijäksi, ja piti olla lastensuojelun asiakas että tälläisen ohjaajan sai kotia zemppaamaan ja neuvomaan kuinka perunat kuoritaan. Monet äidit kaiholla ja kiitollisuudella muistelevat kuinka helpottavaa ja turvallista oli kun kotiin tuli ihminen joka pesi pyykin ja teki ruokaa, äidin juuri kotiuduttua vauvan kanssa.Ainakin silloin kun kotona jo on muita sisaruksia.
Eikö tälläistä enää kukaan tarvitse?

6

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kaiholla muistelevat, kuinka sai muut tekemään heille kuuluvat työt, kun kotiäitinä olivat.
   Jos ei osaa perunoitaan kuoria, niin vikaa vikaa on silloin jossain ja paljon.
   Mutta,,,,, luonnostaan osaavat sen kyrsän reikään laittaa ja muiden vaivoiksi kakaroita tehdä. Lastensuojeluasiakkaita nämä ovat, kun tyhmiä kuin saappaat.

   • Anonyymi

    kyllä niitä on saa palkattua ihan tunti,päivä,viikko,kuukausi liksalla. se tietenkin on sovittava se työn kuva. kuuluuko siihen ns.kaikki. tiedän ihmisiä joilla on palkattu esimerkiksi omille vanhemmille seuraksi kun on dementikko,samalla laittaa ruuat,siivoaa ym..pohjakoulutus on lähihoitaja. mutta lysti ei ole halpaa


   • Anonyymi

    Onpa joku katkera lapsiperheistä, jotka kumminkin on tään maan tulevaisuus. Vai ootko sitä mieltä että maahanmuutolla hoidetaan väestön säilyminen ettei kuolla täällä sukupuuttoon. Kuka sullakin vaipat vaihtaa jos ei uusia suomalaisia synny?


  • Anonyymi

   80-90-luvulla oli kotiavustajia vai millä nimellä niitä kutsuttiin. Avustaja kävi mummolassa siivoamassa, keittämässä tms. tekemässä. En muista kuinka usein kävivät viikolla. Enkä muista hintaakaan.

   Isäni luona kävi hoitaja opettamassa/pistämässä insuliinia. Se tuli liian kalliiksi ja eikä isäni enää halunnut hoitajaa kotiin. Onneksi oppi itse annostelemaan ja pistämään insuliinia.

  • Anonyymi

   Kyllä olis ennaltaehkäisevää toimintaa, jos lapsiperheet sais vähän opastusta kodinhoitoon ja elämänhallintaan sekä vanhemmuuteen. Sillä vois estää koulukiusaamista ja syrjäytymistä ym. surkeutta, mitä uussvottumuus aiheuttaa. Väsynyt, moniongelmainen perhe ei aina yksin jaksa, avun saaminen pitäis olla saatavilla helposti.

   • Anonyymi

    Ja vaikka ei olis moniongelmainenkaan vaan ihan tavallinen perheellinen, niin välillä tarttis kotiin jonkun kun vaikka yhden kans lähtee polille, neuvolaan jne.Tai pieni vauva on itkuinen ja valvottaa yöt!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   294
   6168
  2. Miksi rokotekriittisiä syyllistetään?

   Yhtä asiaa en tajua. Miksi niitä, jotka suhtautuvat kriittisesti koronarokotteeseen eivätkä halua ottaa sitä ainakaan seuraamatta ensin tilanteen kehi
   Maailman menoa
   736
   5615
  3. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   207
   4621