Vallankumouksen hovirunoilija Majakovski tunsi kotimaansa NL:n

Anonyymi

Venäläinen vallankumouksen hovirunoilija Majakovski matkusteli vuosikausia ulkomailla. Matkoilta palattuaan hän ihasteli mielestään niin paljon kehittynyttä Neuvostoliittoa. Rautatieasemalla hän laski matkalaukkunsa maahan ja suurieleisesti löi käsiään yhteen sanoen "Oi Neuvostoliitto kun olet muuttunut niin paljon etten tahdo tuntea sinua entiseksi..."

Käsien laskeuduttua hapuilemaan matkalaukkujen kahvoja, hän samassa tajusi ne varastetuiksi.

Silloin hän sanoi "Nyt jo tunnen sinut taas, sama vanha ja entinen..."

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Majakovski

Tappoi itsensä nuorena, siis hyvissä ajoin ennen suurta putschia.

20

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kertokaahan lisää hyviä poliittisia vitsejä Neuvostoliitosta.

      Tässä on yksi lisää liittyen keksintöihin.

      NL:ssa väitetään aina kuinka Popov keksi radion, eikä siis itälialainen Marconi.

      Neukkuaikana eräs neukkutulkki kertoi Kostamuksessa toiselle suomalaiselle tulkille kuinka Marconi keksi radion ja Popov keksi siihen ne häiriöt...

    • Anonyymi

      Ihan hauska tuo matkalaukkujen pöllimisen jälkeen kirjoitettu lausahdus.

      Tuli toinen neukkulavitsi myös mieleeni, se jossa matkailija ylitti autollaan NL:n rajan ja melkein heti ajoi tiellä olleeseen kuoppaan. Kirottuaan vaurioitunutta autoaan tuli paikalle neukkulan väkeä ihmettelemään asiaa. Matkailija kysyi miksei kuoppaa oltu merkitty jollain varoitusmerkillä. Neukkulan asukkaista eräs huudahti että: Kun ylitit autollasi rajan, siellä oli iso punainen varoituslippu.

    • Anonyymi

      Idänkaupan eli ns. munakauppojen aikana Suomeen tuotiin paljon NL:n "huipputeknologiaa": mittalaitteita, elektroniikkaa ja mekaanisia kojeita. Neukkuln sorveja moitittiin liian epätarkoiksi kun sorvikarassakin oli heittoa enemmän kuin tarpeeksi. Tätä puolusteltiin sanomalla "Suuri maa, suuret toleranssit."

      Oikeasti minua itseäni huvitti suuresti 1987 kun ylioistolle tuli NIXIE-putkinäytöllä olevia taajuuslaskimia ja muita mittalaitteita. Varaston hyllyille jäivät pölyttymään.

      Koaksiaalikaapeliliittimet oli huonosti kopioituja kun esim. BNC-liittimet eivät lukittuneet länsimaisiin kojeisiin / liittimiin. Näitä neukkuvehkeitä oli armeijan kalustossa runsaasti kun he JOUTUIVAT ostamaan / ottamaan vastaan esim. radiopuhelinkalustoa. Ne oli tehty miniatyyriputkilla kuten LV 305 tykistön radiopuhelin joka oli täysin analoginen käsiviritteinen kidekalibraattorilla säädettävä museolaite kun LV 217 oli jo taajuussynteesiin perustuvaa tekniikkaa 1950-60 -luvulta.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/LV_305


      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kenttäradio

    • Anonyymi

      Neuvostoliitossa ilmestyi 2 lehteä kautta maa. Niitä painettiin useassa osassa laajaa maata, sillä eihän ne olisi voinut muuten ehtiä joka kolkkaan.

      Izvestia ja Pravda oli nämä lehdet eli vapaasti suomennettuna Uutiset ja Totuus.

      Izvestija (suom. Uutiset). Neuvostoaikana Izvestija toimi maan hallituksen sanomalehtenä, kun taas toinen lehti, Pravda oli kommunistipuolueen virallisena äänenkannattajana.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Izvestija

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Pravda

      Pravda (ven. Правда, Totuus) oli Neuvostoliiton johtava sanomalehti ja Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitean äänenkannattaja vuosina 1912–1991.

      Neuvostovitsinä kerrottiin, ettei Izvestijassa ole uutisia, eikä Pravdassa totuutta...

    • Anonyymi

      Mies juoksi pitkin Punaista toria ja huusi:

      " Brezhnev on hullu, Brezhnev on hullu!"

      Hänet miliisi heti nappasi ja oikeus tuomitsi 18 vuodeksi vankilaan.
      3 v tuli rakastetun neuvostojohtajan solvaamisesta ja 15 v valtiosalaisuuden paljastamisesta.

    • Anonyymi

      Rukouksella Jeesukseen on suuri voima!
      Kristityt Suomesta ja muualta salakuljetti Raamattuja NL ja jatkuvasti rukoiltiin kommunismin kaatumista!

      Kommunismi tulee kaaumaan myös PKoreassa.

      Jeesus on voittaja! Nyt ja aina!

    • Anonyymi

      111 on neukkulainen vessakoodi.

      Kun ei ollut paperia, niin kädellä pyyhittiin: siis kolmella sormella ja sormet vessan seinään...

    • Anonyymi

      Seuraavaksi voisi joku kirjoittaa tähän ketjuun muutaman Radio Jerevan-sutkauksen.

      • Anonyymi

        Radio Jerevan:
        Meiltä kysytään: Miksi kommunistinen järjestelmä on parempi kuin kapitalistinen?

        Vastaus: Vaikka kapitalistisissa maissa vanhemmat voivat lähettää lapsensa leirille kesäisin, voivat kommunististen maiden lapset lähettää vanhempansa leirille ympäri vuoden.


    • Anonyymi

      Meiltä kysytään:

      Mitenkäs sijoittuisi ruotsinkielinen tuleva akateeminen sivistyneistö, jolle on perinteisesti taattu kaksikielisyyden vaatimat byrokratian ylemmän portaan korkeapalkkaiset virat?

      Radio JEREVAN VASTAA:

      Tässä on kieltämättä ongelma, mutta siihenkin on jo esimerkkiratkaisu löydetty eli näin me sijoitamme "ylimääräiset" ruotsalaiset
      (tämä on ihan aikuisten totta):

      Kolme vuotta sitten (2003) Uuden kielilain säätämisen yhteydessä sovittiin, että uuden kielilain valvontaan perustetaan kaksi uutta virkaa Oikeusministeriöön, joista johtava, kielilainsäädäntöosaston hallitusneuvoksen virka tulee suomenkieliselle viranhaltijalle ja ylitarkastajan virka tulee ruotsinkieliselle viranhaltijalle.

      Sekä RKP että folktinget eivät pitäneet tätä riittävän tasa-arvoisena ratkaisuna, että virat menisivät tasan 50% - 50% kieliryhmien välillä.

      RKP vaati, että virkoja täytyykin perustaa kolme, jotta kielellinen tasa-arvo voisi toteutua kielilain hengessä.

      Valtioneuvosto hyväksyi lopulta pitkien neuvottelujen jälkeen, että tasa-arvon vuoksi perustetaan kolme korkeaa virkaa valvomaan kielilain toteutumista.

      Tässä ei ole vielä mitään yllättävää, että virkoja perustettiinkin kolme.

      YLLÄTYKSENÄ TULI, että kaikkiin kolmeen virkaan valittiin ”tasa-arvon” nimissä ruotsinkielinen henkilö:

      Oikeusministeriön kielilainsäädäntöosaston hallitusneuvokseksi valittiin Paulina Tallroth ja ylitarkastajaksi Maj Krogell-Haimi. Lisäksi valtio palkkasi nimellisesti Folktingetin nimiin Tirsa Forssell’in valvomaan kielilain täytäntöönpanoa ja soveltamista.

      Lienee täysin sattumaa, mutta samat kolme nimitettyä henkilöä toimivat kieliasiain neuvottelukunnan sihteereinä!

      Suomenkielisillä ei valitsijoiden mukaan ollut riittävää kielellistä osaamista näin vaativiin virkoihin, vaikka esim. YK:n Ihmisoikeuksien julistuksen 21. artiklan 2. pykälä toteaa yksiselitteisesti:

      Jokaisella on yhtäläinen oikeus päästä maansa julkisiin toimiin (paitsi Suomessa).

    • Anonyymi

      Radio Jerevan oli Neuvostoliiton aikaan merkittävä kanava, jolla kritisoitiin poliittista järjestelmää. Kaksut olivat erityisen suosittuja kommunistien keskuudessa. Seuraavassa on muutamia vanhoja kaskuja. Lisää löytyy suomeksi Otavan kustantamasta "Täällä Radio Jerevan" kirjasta (1974).

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko raha vielä olemassa, kun olemme siirtyneet kommunismiin?" Me vastaamme: ”Kyllä. Toisilla on ja toisilla ei ole."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: " Onko mahdollista, että Yhdysvallat siirtyy kommunismiin?" Me vastaamme: ” Se on mahdollista, mutta keneltä me silloin ostamme viljaa."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Kun ryhdytään rakentamaan sosialismin viimeisintä vaihetta, kommunismia, esiintyykö vielä silloin varkauksia ja näpistyksiä?" Me vastaamme: ”Ei, koska jo sosialismin aikana kaikki on varastettu."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on kaikkein pysyvin piirre sosialistisessa taloudessamme?" Me vastaamme: ”Tilapäinen tavarapula."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitä eroa on sosialismilla ja kapitalismilla?" Me vastaamme: ”Kapitalismissa ihminen riistää toista ihmistä, sosialismissa se on päinvastoin."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitä eroa on kapitalistisella ja sosialistisella kaupalla?" Me vastaamme: ”Kapitalistisessa kaupassa kaikkea on myytävänä ja sosialistisessa kaupassa kaikkea on ostettavana."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: " Onko totta, että amerikkalaiset pilvenpiirtäjät ovat maailman korkeimpia?" Me vastaamme: ” Kyllä, se on totta, mutta toisaalta Neuvostoliitossa tehdyt transistorit ovat maailmansuurimpia."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitkä tulevat olemaan ensi viikon vaalien tulokset?" Me vastaamme: ”Kukaan ei tiedä, koska joku oli varastanut NKP:n keskuskomitean kassakaapissa olleet vaalien tulokset."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä ero on läntisillä ja meidän saduilla?" Me vastaamme: ”Läntinen satu alkaa: Olipa kerran.. Meidän satumme alkaa: Pian tulee olemaan..."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Miksi lähetyksiänne ei kuultu pitkään aikaan?" Me vastaamme: ”Meidän piti tehdä joitakin muutoksia henkilökunnassamme. Kun edellinen kuuluttajamme luki seuraavaa juttua: Sosialismi ei ole mitään verrattuna kommunismiin. Hän piti liian pitkän tauon ennen sanoja verrattuna kommunismiin."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Meille on kerrottu, että kommunismi näkyy jo horisontissa. Mikä on horisontti?" Me vastaamme: ”Horisontti on kuvitteellinen viiva, joka liikkuu poispäin, kun lähestyt sitä."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko poliisi edelleen olemassa, kun rakennamme kommunismia?" Me vastaamme: ”Ei tietenkään. Siihen mennessä kaikki kansalaiset ovat oppineet pidättämään itsensä."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko mahdollista rakentaa kommunismia Sveitsissä?" Me vastaamme: ” Se on mahdollista. Mutta miksi? Onko Sveitsi tehnyt sinulle jotain pahaa?"

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Minkä avulla on helpoin tapa selittää sana `kommunismi´?" Me vastaamme: ”Nyrkkien avulla."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitä tehdä, jos vodka häiritsee työntekoa?" Me vastaamme: ”Jää pois töistä."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on mielipiteen vaihto?" Me vastaamme: ”Kun menet pomosi luokse oman mielipiteesi kanssa ja tulet sieltä pois pomosi mielipiteesi kanssa."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä neuvostoliittolainen duetto?" Me vastaamme: ”Se on ulkomailla käynyt kvartetti."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Miksi neuvostohallituksella ei ole kiirettä lähettää kosmonautteja kuuhun?" Me vastaamme: ”Entä, jos he kieltäytyvät palaamasta takaisin maahan."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Kumpi tee on parempaa kiinalainen vai neuvostoliittolainen?" Me vastaamme: ”Älä sekaannu suurvaltojen välisiin kiistoihin, juo kahvia."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Kun Nixon vieraili Moskovassa, järjestettiin Kremlin ympärijuoksu Hrutshevin ja Nixonin välillä. Juoksun voitti Nixon. Miten asia uutisoitiin Neuvostoliitossa?" Me vastaamme: ”Moskovan kansainvälisessä juoksukilpailussa Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeri tuli toiseksi. Herra Nixon tuli juoksussa toiseksi viimeiseksi."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Miksi meillä Neuvostoliitossa poliisit kulkevat kolmen hengen ryhmissä?" Me vastaamme: ”Poliiseista yksi osaa lukea ja yksi osaa kirjoittaa ja kolmannen tehtävän on valvoa näitä kahta intellektuellia."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mitä on kommunismi?" Me vastaamme: ”Silloin kaupassa on saatavana kaikkia tavaroita. Toisin sanoen niin kuin oli Tsaari Nikolai II aikana."

    • Anonyymi

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä ero on USA:n ja Neuvostoliiton perustuslailla? Molemmathan takaavat sananvapauden." Me vastaamme: ”Kyllä takaavat sananvapauden, mutta USA:n perustuslaki takaa myös sen sanomisen jälkeen."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: ”Mikä sana alkaa kirjaimella `U´ ja se ei lopu koskaan"? Me vastaamme: ”Uudelleenorganisointi."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko mahdollista ratkaista ongelma, johon ei ole ratkaisua?" Me vastaamme: ”Emme vastaa maatalouteen liittyviin kysymyksiin."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on sallittua ja mikä on kiellettyä?" Me vastaamme: ”Englannissa, mikä on sallittua, on sallittu, ja mikä on kiellettyä, on kielletty. Amerikassa kaikki on sallittua paitsi mikä on kiellettyä. Saksassa kaikki on kielletty paitsi, mikä on sallittua. Ranskassa on kaikki sallittua, vaikka se olisi kiellettyä. Neuvostoliitossa on kaikki kiellettyä, vaikka se olisi sallittua "

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on yhden sanan pituinen vitsi?" Me vastaamme: ”Kommunismi."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Mikä on maailman pisin vitsi?" Me vastaamme: ”Se on pääsihteeri Breshnevin puhe NKP:n 24. puoluekokouksessa."

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: " Miksi Solzhenitsyn, Brodsky, Bukovski ja muita toisinajattelijoita on karkotettu maasta?" Me vastaamme: ”Ettekö tiedä, että parhaat tuotteet valitaan aina vientiin”.

      Täällä Radio Jerevan, kuuntelijamme kysyy meiltä: "Onko kysymyksiä, joihin te ette voi vastata?" Me vastaamme: ”Me suhtaudumme työhön marxilaisen dialektiikan mukaisesti. Mihin tahansa kysymykseen me vastaamme miten tahansa."

      Yksi uudempi kasku:

      Täällä Radio Jerevan, suomalainen kuuntelijamme kysyy: "Onko Suomelle mahdollisuus käydä samoin kuin Krimille?". Me vastaamme: "kyllä Suomesta löytyy riittävästi venäläisiä, että kansanäänestys voidaan järjestää."

      • Anonyymi

        Kiitos! Tuskin nukun koko yönä, piristyin niin näistä Radio Jerevan - jutuista!


    • Anonyymi

      Jees, neukku-vitseistä Radio Jerevan-sutkaukset ovat suosikkejani! Spa-si-bo!

    • Anonyymi

      Neuvostoliitossa oli aina voitonpäivä!


      Suuri ja mahtava Neuvostoliitto vietti käytännössä aina voitonpäivää... kunnes Keskusta osaltaan pilasi sen viettoa myylällä itään kokonaisen voivuoren!

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Voitonpäivä


      Näin se suunnilleen tapahtui:

      https://talkoorengas.fi/tarinatalotuutti/2017/12/01/voivuori/

      Talonpojan tappolinja otettiin käyttöön, eli karjan tapporaha, pellonraivauskielto, pellot kesannolle eli ns. pakettiin ja viljelijät eläkkeelle.

      Näillä toimilla Suomi saatiin "keskustalaiseen pysyvään nousuun" ja tässä sitä nyt ollaan!

      Tämä Ylenanto kertoo jo myöhemmästä ajasta 1980 -luvulla:

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/08/28/muna-ja-voivuoret-vaihtokaupalla-neuvostoliittoon

    • Anonyymi

      Laittakaahan lisää neukkuvitsejä.

    • Anonyymi

      Tämä nyt ei sinänsä ole vitsi vaan enemmin matkailuvinkki jahka Pietariin taas turvallisesti voi ja kannattaa matkustaa. Kaupungin pääväylältä Nevskin valtakadulta lähtee pienehkö sivukatu nimeltään Majakovskin katu, suunnilleen siitä Majakovskin punaisen metroaseman kohdilta. Kadun puolesta välin Majakovskin puisto, jossa hänen itsensä pää ison graniittilohkareen nokassa. Neukkuaikana puistikkoon kokoontuivat runoilijat ja kulttuuriälymystön edustajat juomaan vodkaa ja parantamaan maailmaa. Ja vielä nykyäänkin puisto on paikallisten ammattilaisten suosiossa joiden kanssa voi käydä keskusteluja mitä mielenkiintoisimmista aiheista. Ja tietty kuulla tuoreimmat pietarilaiset vitsit. Jos sataa niin kafe-bar Majak(ka) ihan kivenheiton päässä, siis jos se vain vielä pystyssä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Löytyykö tuoreita Radio Jerevan anekdootteja koskien Ukrainaa ja Venäjän armeijaa siellä. Vai onko jopa Radio Jerevan joutunut sotasensuurin kynsiin?

    • Anonyymi

      Radio Jerevanilta kysytään: onko totta, että Venäjä on maailman edistyksellisin kansantalous?

      Radio Jerevan vastaa: Kyllä, globaaleja suuryrityksiä toimi jo eilen maassa paljon enemmän kuin tänään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe