Korona jyllää 10x influessaa vaarallisempana vielä vuosikymmeniä rokotteista huolimatta

Anonyymi

Jos koronan saa pois maailmasta rokotteella, niin miksi muita hengitystieinfektioita ei ole rokotettu pois meitä riivaamasta? Niiden lieventyminen kesti vuosikymmeniä ja edelleen välillä influenssa iskee vakavasti rokotteista huolimatta, vaikka on ainakin 10x SARS-CoV-2 Covid-19 virusinfektiota lievempi.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joka syksy aletaan rokottaa "riskiryhmät" vakiona Covid-rokotteella. Asiantuntijaraati arvioi, että millainen muunnos talven aikana tulee, ja sen mukaan laitetaan kymmeniä eri virusvariaation proteiineja rokotteeseen mukaan.

      Influenssaa vastaan saatava rokotteen suojaavuus vaihtelee joka talvi, liikkuu 25%...50% vaihteluvälillä. Siis 50%...75% influenssaa vastaan rokotetuista saa kuitenkin talven aikana influenssansa.

      Samaa luokkaa lienevät koronarokotteidenkin tulevat tehot.

      • Anonyymi

        Ketkä tässä yhtälössä menehtyivät pitkän päälle?
        Eikö vain...rokottamattomat tai rokotteiden heikentämät.

        Tautia ei saada koskaan tukahdettua rokottamalla, joten 100% suojaa tautia, joka muuntuu jatkuvasti, vastaan ei saavuteta ikinä.
        Onko maailmassa yhtään virustautia, joka olisi saatu kokonaan lopetettua?
        Isorokko.....sekin on alkanut itää taas jossain.


      • Anonyymi

        Eri maiden koronarajoitukset kertovat että koronavirus on kymmeniä kertoja tappavampi kuin pahimmat influenssat. Suomessa tiukkojen rajoitusten maassa koronakuolemat ovat noin 10-20 kertaa vähäisempiä kuin höllien koronarajoituksien maissa esim. Ruotsissa ennen linjanmuutosta ja vaikkapa Brasiliassa. Myös Viron koronakuolemat ovat noin 5-kertaisia Suomeen nähden, vaikka Viro hoisi ensimmäisen aallon hyvin, mutta alkoi sitten taloudellisten syiden takia löysäillä. Sielläkin koronakuolleisuus olisi noussut noin 10-20 kertaiseksi ilman tiukkoja rajoituksia. Ilman mitään rajoituksia siis tyypilliseen influenssaepidemian hoidon tapaan toimien koronakuolkeisuus saattaisi kasvaa jopa ainakin 30-50 kertaiseksi suhteessa Suomen harjoittamiin tiukkoihin rajoituksiin ja suosituksiin. Että sellainen flunssa. Koronaviruksen kuolettavuus ei laske vuosikymmeniin, ja todennäköistä on että rajoitusten poistaminen globaalisti rokotuksista huolimatta johtaisi hurjasti kasvavan epidemian ja kuolemien ohella myös vielä nykyistäkin tarttuvampien ja kuolettavimpien kantojen todennäköisyyttä, jotka valtaisivat markkinat.


    • Anonyymi

      No sitten vaan täytyy odotella, että jossain vaiheessa tullaan järkiinsä ja lopetetaan koronahysteria. Koronan kanssa pystyy elämään, ihan niin kuin tuberkuloosinkin kanssa pystyttiin elämään vaikka se on paljon pahempi tauti kuin korona.

      • Anonyymi

        Joo influenssa- ja flunssavirukset ovat "laimentuneet" tuhansien vuosien aikana raivattuaan vastustuskyvyttömät populaatiosta. Sitä odotellessa.


    • Anonyymi

      Näitten rokotteiden ansiosta se voi pahentua. Normaalisti agressiivisen mutaation synnyttyä potilas kuolee ja virus sen mukana. Oireita helpottava rokote, joka ei kuitenkaan estä tartuttamasta sitä, mahdollistaa tällaisen virusmutaation leviämisen. Perinteisten ns. "täydellisten" rokotteiden kanssa vastaavaa ongelmaa ei ole koska potilas tulee taudille immuuniksi eikä voi tartuttaa sitä.

      • Anonyymi

        Olen miettinyt estääkö joku taho sen suomalaisen rokotteen kehitystä, joka olisi tällainen Kunnollinen? Sen sijaan joku haluaa kaikille geeniterapiarokotteet jotka ei toimi? Ja sitten pitää saada kaikille rokotuspassit että voi tehdä asioita eli levittää virusta oireettomina kantajina.


    • Anonyymi

      Näin se on influenssaavirukset ja flunssavirukset ovat syntyessään tappaneet suuren osan populaatiosta ja heikentyneet vasta vastustuskykyisimpien yksilöiden jäätyä henkiin historian pandemioista. Sama juttu SARS-CoV-2 koronaviruksen kanssa. Se tulee pysymään rokotuksista huolimatta 10-20 kertaa perinteisiä vuosituhansien saatossa heikentyneitä influenssaviruksia tappavampana, kunnes vastustuskykyiset sukupolvet nujertavat sen influenssa-tyyliseksi pahemmaksi flunssaksi.

    • Anonyymi

      Influenssa on tappanut 1000 kertaa enemmän väkeä. Ja on faktuaalisesti vaarallisempi, pahimmat kannat tappavat yli 60% tartunnan saaneista

      TOISIN KUIN TÄMÄ YLIHYPETETTY NUHA

      • Anonyymi

        Sä valehtelet niin että korvat heiluu. Ei ole influenssat tappaneet Brasiliassa YHDESSÄ KUUKAUDESSA 66 000 ihmistä. Ja huom! ota huomioon että kansa yrittää suojautua tartunnoilta toisin kuin influenssan aikaan esim. maskein, turvaetäisyyksin jne. vaikka persu-Bolsonaro ei ole rajoitteita halunnut laittaa talouden takia, kuin vasta nyt kun on saanut kansanmurhaaja liikanimen.


        Brasiliassa kirjattiin maaliskuussa yli 66 000 koronakuolemaa – kaksinkertainen määrä edellisen ennätyskuukauteen nähden
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/brasiliassa-kirjattiin-maaliskuussa-yli-66-000-koronakuolemaa-kaksinkertainen-maara-edellisen-ennatyskuukauteen-nahden/8104630

        Influenssat ei tällaista saa aikaan. Koronavirus on kymmeniä kertoja vaarallisempi ja tappavampi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sä valehtelet niin että korvat heiluu. Ei ole influenssat tappaneet Brasiliassa YHDESSÄ KUUKAUDESSA 66 000 ihmistä. Ja huom! ota huomioon että kansa yrittää suojautua tartunnoilta toisin kuin influenssan aikaan esim. maskein, turvaetäisyyksin jne. vaikka persu-Bolsonaro ei ole rajoitteita halunnut laittaa talouden takia, kuin vasta nyt kun on saanut kansanmurhaaja liikanimen.


        Brasiliassa kirjattiin maaliskuussa yli 66 000 koronakuolemaa – kaksinkertainen määrä edellisen ennätyskuukauteen nähden
        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/brasiliassa-kirjattiin-maaliskuussa-yli-66-000-koronakuolemaa-kaksinkertainen-maara-edellisen-ennatyskuukauteen-nahden/8104630

        Influenssat ei tällaista saa aikaan. Koronavirus on kymmeniä kertoja vaarallisempi ja tappavampi.

        –  Koskaan ennen Brasilian historiassa näin monta ihmistä ei ole kuollut samasta syystä (yhdessä kuukaudessa), kertoi pandemiatoimia Brasilian koillisosassa aiemmin koordinoinut lääkäri Miguel Nicolelis uutistoimisto AFP:lle.


        Että sellainen flunssa :(


    • Anonyymi

      Corona viruksen kanssa täytyy oppia elämään, mutta myös kuolemaan.

      Ennen antibiootteja ihmiset elivät ja kuolivat tarttuvien tautien kanssa, myös tuberkuloosin, joka ei ollut läheskään niin tarttuva kuin korona ja lisäksi paljon hitaammin tappava.

      Entä jos tulevaisuudessa käy niin, että vaikka koronasta itsessään selviäisikin niin lisätautina saadusta antibiootteille vastutuskykyisestä bakteeritaudista ei selviäkään? Näinhän oli usein ennen antibioottiaikaa, eikä se ole monta sukupolvea sitten.
      Lohtuna voi todeta, että koronaepidemia sammuu itsestäänkin, mutta se vie n. 2000 vuotta, mikä on pitkä aika talouden elpymistä odotellessa.

      Luonto oli tasapainossa, kun ihmisiä oli alle miljardi. Sodat ja kulkutaudit suorittivat karsintaa ja tasapaino säilyi.
      Nyt rokotukset, antibiootit ja rauhan konferenssit sotkevat tätä luonnon karsintaa. Corona virus saattaa ehkä antaa esimakua imperiumin vastaiskusta.

      Jos kulkutaudit alkavat riehumaan, potilaiden hoidossakin palataan varsinaisen tehtävän äärelle, jossa on vain lääkärit, sairaanhoitajat ja heitä avustava henkilökunta. Pois katoavat kaikki turhat eli jäsenkirjalla valitut suuret hallinnolliset johtajat, hallintokaaviot, hallintokokoukset edustuskuluineen ja hyvinvointikonsernit.
      Jossain mielessä se olisi ihan hyväkin puhdistus.

    • Anonyymi

      "Tuolla keinolla heikkenee myös vastustuskyky."

      Tukahdutusstrategia olisi tästäkin syystä paljon parempi. Rajat laitettasiin tarkkaan valvontaan ja kaikki maahantulijat 14 vrk pakkokaranteenihotelliin ja testeihin omalla tai työnantajan kustannuksella. Tavara kulkisi maahan rajalla kuskeja vaihtamalla. Maasta korona tukahdutettaisiin tiukoilla mutta lyhytaikaisilla toimilla. Tämän jälkeen maan sisäinen toiminta olisi melko normaalia, eli muut kuin koronavirus leviäisivät edelleen eikä kansa menettäisi yleistä immuniteettiaan flunssille jne. Kun muut maat toimisivat samoin, voitaisiin Uuden-Seelannin ja Australian tapaan luoda laajempia matkustuskuplia.

    • Anonyymi

      Koronavirus kuolee ultraäänellä

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hampaiden esittely näyttää välillä melkeen hymyilyltä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe