Kaikki syyt puoltavat nastarengaskieltojen asettamista.

Anonyymi

https://www.verkkouutiset.fi/hs-helsinki-selvittaa-nastarengaiden-kieltoa/#be671072 Rankka miljoonia ihmisiä rasittava nastarenkaitten aiheuttama melu. Epäsuorat nastarengaspölystä aiheutuvat kuolemantapaukset ovat jo enemmän, kuin kaikki kuolemantapaukset liikenteessä yhteensä. Suorat kuolemantapaukset etuvetoisten autojen tietäsuistumistapauksessa takarenkaiden pidon menetyksen johdosta. Kestämätön kustannus ja ruukat teiden uudelleenpinnoittamisen johdosta. Ympäristön ja autojen likaantuminen pölyliejusta. Kaikkialle tunkeuva hieno kivipöly, likaa jopa sisätilat. Ja monta monta muuta pahaa asiaa.

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nastarenkaiden käyttäjät tappavat vuosittain kymmeniä ihmisiä hengityselinsairauksiin.

    • Anonyymi

      Nastarenkaita käyttävä joutuu noin 5 kertaiseen kuolemanriskiin liikenteessä kitkarengaskäyttäjään verrattuan. Tässä Onnettomustietoinstituutin tilastot, jotka osoittavat näin olevan. https://yle.fi/uutiset/3-10689503

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Haloo. Pölyhän tulee siitä, kun kaduille pitää levittää hiekoitushiekkaa, että kitkarenkaillakin edes jotenkin pääsisi eteenpäin.

    • Anonyymi

      ja liukuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuumetsäääään

      se mustajää on etelän ongelma

    • Anonyymi

      Nastarenkaat ovat turvallisen autoilun peruste talvella Suomessa. Myös Helsingissä.

    • Anonyymi

      Tilastojen perusteella kuolemaan johtaneista liikenneonnettomuuksista rattijuopot aiheuttavat 25%. Hmmm....Selvät aiheuttavat 75%. Promillerajat poistettava heti !!

    • Anonyymi

      Pysykää siellä Helsingissä vain bussien ja raitiovaunujen kyydissä, niin on vähemmän liukastelijoita nastattomilla renkailla ja katujen tukkeena. Alle puolen kilometrin työmatkat omalla autolla pitäisi Helsingissä kieltää sakon uhalla, niin ei tiet pölise, kun niin herkkiä ollaan.

      • Anonyymi

        Nostaisin ton työmatkan 1km.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nostaisin ton työmatkan 1km.

        Työmatka 1km mutta pitää ajaa 10km korttelin ympäri että ikkunoista höyry pakkasaamuna haihtuu ennen liikenteeseen lähtöä= 11km työmatka


      • Anonyymi

        Ei kukaan aja puolekilometrin työ matkoja. Hölmökö olet. Teillä on ilmeisesti niin.


    • Anonyymi

      Miljoonia??? Et ole tosissaan. Hatusta vetäsit kokojutut. Et ymmärrä mitään ja liioittelua kokojuttusi. Olet kepulainen. Ja kepu pettää aina. Kuten sinäkin.

    • Anonyymi

      Puhdas ilma ja puhdas vesi ovat koko elämän perusedellytys. Näinhin tulee vähintäinkin olla kaikilla mahdollisuus, eikä kukaan voi olla oikeuttetu niitä meiltä ottamaan pois.

      • Anonyymi

        Minä väitän jotta kansainvälinen yhtiö tunkee jonkin ajan kuluttua meillekin. Jasillon näemme mitä puhdas vesi maksaa. Hinnat nousevat se on varmaa. Käy kuten sähkönsiirto linjojamyydessä. Tosin meille väitti ministerin suulla tuskinpa ne nousevat. Ja myyjänä oli puppeli Pekka.


      • Anonyymi

        Näinhän se tietty on. Eläminen kaikkinen oheistoimintoineen vain tuppaa kuluttamaan puhdasta ilmaa ja vettä. Toisaalta jos ei voi jatkaa elämistään, koska puhdas ilma ja vesi kärsii, niin.... niin mitä?


    • Anonyymi

      saako sanoa Mustaa kumea...

    • Anonyymi

      Liukkauden torjunta on toistaiseksi katsottu välttämättömäksi. Sellaista liukkaudentorjuntaa ei yksinkertaisesti ole, josta ei aiheutuisi haittaa ympäristölle ja ilmalle. Ei myöskään sellaista, josta ei aiheudu lisäkustannuksia.
      Nastat, suolaus, hiekotus, kaikki nuo pilaavat ilmaa, vesiä, tiestöä, ympäristöä, autoja ja edelleen ovat haitallisia tietysti myös ihmisille.
      Muodikasta on valita tuosta vain yksi kepin nokkaan, nastarenkaat. Ja sekin siksi, koska sen haittakustannukset ovat helpoin laskea helpoin näyttää ja kuulla. Ja sen piikkiin on helppo myös pistää esim suolauksen suoria haittoja esim asfalttipinnalle.

      Tosiasiassa nastarenkaiden mekaaninen tapa torjua liukkautta lienee kokonaisuuden kannalta vähiten haitallista, jos myös pitkäaikaishaitat ja haittojen aiheuttamiskohdennus tehdään tarkemmin todellisen syyn mukaan.

      Kyllähän useimmille lienee selvää, että kemiallisen myrkyn massiivinen levittäminen tienpinnoille liukkauden torjumiseksi vuosikausien ajan aiheuttaa varmasti suurempaa tuhoa ympäristölle kuin mekaaninen liukkauden torjunta. Kustannuksia ja muita haittoja laskevaan vain ja ainoastaan nastarenkaiden haittojen osalta ja niihinkin osin harhaanjohtavasti lisätään jopa suolauksen aiheuttamaa haittakustannusta. Puhumattakaan nyt katupölyn tuotto, joka valtaosin on juuri suolauksen ja hiekoituksen aiheuttamaa vähättelemättä yhtään varsinkin vanhempien ja halvempien (joissa pitokyky on saatu isojen ja raskaiden nastojen ansiosta) nastarenkaiden osuutta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Itse uskon, että asfaltilla kumirengas pitää paremmin kuin nastoitettu kumirengas.

      • Anonyymi

        Nastarengas on tarkoitettu liukkauden torjuntaan, johon se onkin paran mahdollinen rengas. Ei niinkään muissa olosuhteissa.

        Siten tuo väitteesi kovasti yksinkertaistaa. Yleiskäsite kumi ei ole yksiselitteinen ja vain ’yksi ’ materiaalityyppi. .

        Kaikki tietävät, että talviliienteeseen suunniteltu kitkarengas, siis kumi ilman nastoja, on lämpimällä sulalla todella heikko ja varsinkin märällä asfaltilla suorastaan vaarallinen, kun sen vesiliirto-ominaisuudet ovat olemattomat. Huomattavasti jopa nastarengasta heikompi. Keskieuroopan oloihin suunniteltu kitkarengas, sekin vain kumia, pärjää taasen kesäisellä märällä asfaltilla melkoisen hyvin, koska se on suunniteltu ensisijaisesti sadekeleihin.
        Kesärengas, sekin ’pelkkää’ kumia, pärjää vastaavissa olosuhteissa erittäin hyvin noihin jokaiseen verrattuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe