Hyviä kirjoja luettavaksi uskontojen uhreille

Anonyymi

Fundamentalisten uskonliikkeiden voimakkaan mielenhallinnallisesta ja vahingollisesta otteesta vapautuminen on useimmille hyvinkin haastava ja pitkä henkinen prosessi.

Ohessa kaksi erinomaista kirjaa luettavaksi tuon prosessin työkalupakkiin, jotka kannustan lukemaan, jotka ovat auttaneet monia uudelleenrakentamisen prosessissaan.

Ps. En tiedä onko kotimaisella kielellä vastaavia, olisikin hienoa jos vaikkapa vain nuo kirjat olisi käännetty kotimaiselle, sillä kaikki eivät englantia osaa riittävästi.

*

"Combating Cult Mind Control" ... by Steven Hassan

*

"The Challenge to Heal: After Leaving a High-Control Group" ... by Bonnie Zieman

.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Steven Hassan on muistaakseni tutkinut mm. Opus Dein toimintatapaa, joka on niin lahkomenetelmä kuin ikinä voi olla. Varmaan löytyy googlaamalla "Steven Hassan Opus Dei." Isoissakin kirkoissa voidaan käyttää työkaluna painostusta, kiusaamista, hengellistä väkivaltaa ja eristämistä kuten esimerkiksi ortodoksinen kirkko tekee ainakin Suomessa. Olen omasta kokemuksestani edelleenkin järkyttynyt ja aion lopun ikääni noudattaa ammattilaisten varoitusta pysyä kaukana ortodokseista. pieni, sisäänlämpiävä yhteisö, jossa rangaistaan raa'asti, jos pyydät apua ja osoitat epäkohtia. Ajattelin itsekin jossain vaiheessa vinkata tuon Steven Hassanin, mutta ehdit ensin.

      Kuten eräs kriisityöntekijä mulle sanoi: on hyvä, että tieto leivää ortodokseista, jotta ihmiset osaavat varoa. Mulle kävi niin huonosti, että päädyin terapiaan ja alan vasta nyt olla suht toipunut. Jos olisin julkkis tai muuten "tärkeä" (ortodokseille tärkeä on yhtä kuin vaikutusvaltainen ja hyödyllinen marssitettavaksi julkisuuteen kiillottamaan ortsujen kilpeä), mulle ei olisi ikinä käynyt näin. Varoittakaa läheisiänne ja ystäviänne, se ei ole hyvä paikka.

      Johanna

    • Anonyymi

      Ja vielä lisäkommentti, joka tuli mieleen kesken pihatöiden: eräässä suuressa maailmanuskonnossa naisten kohtelu on kuin suoraan Handmaid's Talesta. Naisia saa kivittää, naisilla ei ole omaa työtä, eikä rahaa ja uloskin pääsee vain miesten seurassa. Ja silti tämä on suuri maailmanuskonto. Se, että joku taho on laajalle levinnyt ja enemmistö monilla alueilla ei automaattisesti tarkoita, että sen perusidean täytyy olla oikea.

      Toinen esimerkki: edesmennyt pyhimys Johannes Paavali toinen on sitä mieltä, että mies saa käyttää naista seksuaalisesti täysin oman mielensä mukaan, Jopa silloin, kun nainen on tajuton! Naisen on oltava aina passiivinen ja suostuttava, kun mies haluaa. https://www.rte.ie/news/2019/1108/1089460-mcaleese-bishop/

      Tämmöistä ne meidän "normaalikirkkojen" vekkuliveljet meille haluaa, Itse tiesin jo nuorena, etten tahdo uskovaista miestä. Olen ollut mieheni kanssa 18 vuotta yhdessä ja hän on ateisti, onneksi. Eräs katolinen pappi oli arvostellut julkisesti tätä paavin mielipidettä, että tuota noin, eikös tajuttoman naisen "käyttäminen" ole raiskaus? Kirkon tapa käsitellä asiaa: papille potkut ja vekkulipaavista tehtiin pyhä.

      Uskonnot, joka ikinen, perustuu ajatukseen Erityisyydestä. Me täällä kirkossa XYZ olemme Erityisiä, joilla on Erityinen tieto/oppi/traditio/whatever. Nuo Tuolla Ulkopuolella ei ole niin kuin me eivätkä pelastu, koska vain Erityisillä on se, mitä pelastukseen vaaditaan.

      Aina kun halutaan ottaa joku jengi haltuun, se menee samalla kaavalla. Ensin luodaan ongelma: kadotus. Siihen on ratkaisu: pelastus. Tie pelastukseen: teette niin kuin meidän johtajat sanoo, osallistutte tiettyihin rituaaleihin ja menoihin ja kas, näin se homma toimii. Sama peruskaava, oli se Iso Uskonto tai Pieni Uskonto.

      Rakkaudella, myötätunnolla jne Kristuksen sanomalla ei ole tuossa valtakuviossa mitään sijaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe