Etelä-Korealainen KAI esitteli KF-21 Boramae -hävittäjän prototyypin - ensilento vuonna 2022

Anonyymi

"KAI (Korea Aerospace Industries) esitteli perjantaina 9. huhtikuuta uuden kotimaisen KF-21 Boramae -hävittäjän prototyypin."

18

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "KAI (Korea Aerospace Industries) esitteli perjantaina 9. huhtikuuta uuden kotimaisen KF-21 Boramae -hävittäjän prototyypin. Boramae eli Haukka muistuttaa ulkoisesti paljon Lockheed-Martinin F-22 Raptoria. Etelä-Korea vaikuttaa hankkeen myötä nousevan harvinaiseen modernin hävittäjän valmistamiseen kykenevien valtioiden harvaan joukkoon.

      Etelä-Korean ja Indonesian KF-X / IF-X -yhteishankkeen roll out -tilaisuus järjestettiin 9. huhtikuuta 2021 Etelä-Korean Sacheonissa. Päivänvaloon tuotiin uusi KAI KF-21 Boramae -hävittäjä, jonka kehittämisestä osapuolet solmivat aiesopimuksen jo vuonna 2010.

      Roll out -tilaisuudessa olivat paikalla mm. Etelä-Korean presidentti Moon Jae-In, puolustusministeri Suh Wook, puolustushankintaohjelmista vastaava johtaja Kang Eun-Ho sekä Indonesian puolustusministeri Prabowo Subianto.

      Ulkoiselta olemukseltaan KF-21 Boramae muistuttaa hyvin paljon maailman parhaaksi kehuttua Lockheed Martin F-22 Raptor -ilmaherruushävittäjää. Boramaen nokan muodot, ilmanottoaukot, sivuvakaajat ja kaksimoottorisuus vaikuttavat tutuilta juuri Raptorista.

      Häiveominaisuuksiltaan se jäänee Raptorista ja uudemmasta F-35 Lightning II -häivehävittäjästä, sillä ainakin asekuorma kuljetetaan ainoastaan ulkoisissa ripustimissa. Toinen merkittävä ero on kaksipaikkainen versio, jota edellämainituista amerikkalaisista häivehävittäjistä ei ole tarjolla. Boramaeta valmistetaan yksi- ja kaksipaikkaisena versiona.

      KoreaTV:n lähetyksen mukaan uusi hävittäjä olisi pituudeltaan 16,9 metriä, siipien kärkiväli olisi 11,2 metriä ja koneen korkeus olisi 4,7 metriä. Toimintamatkaa hävittäjälle luvataan 2900 kilometriä ja kahden GE F414 -moottorin myötä lentonopeus olisi 2200 km/h / 1,8 Machia.

      KAI kehittää KF-21 Boramae -hävittäjää yhdessä Etelä-Korean ja Indonesian kanssa. KF-X /IF-X -hankkeessa on mukana merkittävä määrä kansainvälisiä alihankkijoita.

      Esimerkiksi AESA-tutkan kehittäjä on Hanwha Systems, jonka kanssa kehitystyössä ovat olleet mukana Elta Systems sekä Saab ja LIG Nex1. Saab ilmoitti vuonna 2017 kehittävänsä AESA-tutkajärjestelmän algoritmeja korealaiseen hävittäjäohjelmaan.

      Etelä-Korea omistaa hankkeesta 60 prosenttia, Indonesia 20 prosenttia ja KAI yhteistyökumppaneineen loput 20 prosenttia.

      KF-21 Boramae (001) -prototyyppikoneella on edessään merkittävä maakoeohjelma, jonka jälkeen ensilentoa odotetellaan toteutuvaksi keväällä 2022. KAI aikoo rakentaa kaikkiaan kuusi koelentokonetta, joista osa olisi kaksipaikkaisia versioita.

      Tuotannon odotetaan alkavan vuonna 2026 ja ensimmäiset 40 KF-21 -hävittäjää suunnitellaan toimitettavan Etelä-Korealle vuoteen 2028 mennessä. Kaikkiaan Etelä-Korean odotetaan ottavan käyttöön 120 Boramae-hävittäjää vuoteen 2032 mennessä. Indonesia puolestaan saisi hankkeessa 50 KF-21 -hävittäjää sekä teknologiansiirtoa.

      KF-21 Boramaen on määrä korvata Etelä-Korean ilmavoimien ikääntyvää McDonnell Douglas F-4E Phantom sekä Northrop F5E/F Tiger II -hävittäjäkalustoa.

      Etelä-Korea nousee KAI:n hankkeen myös harvinaiseen hävittäjävalmistajamaiden joukkoon, jossa ovat tähän mennessä olleet Yhdysvallat, Venäjä, Ruotsi, Kiina, Ranska. Saksa. Iso-Britannia ja Espanja.

      KAI:n aiempaa tuotantoa on mm. T-50 Golden Eagle -suihkuharjoituskone, jota on valmistettu noin 200 koneyksilön verran. Se on käytössä mm. Korean ilmavoimien taitolentoryhmä Black Eaglesilla. Samaa konetyyppiä KAI ja Lockheed Martin tarjosivat yhdessä Yhdysvaltain ilmavoimille seuraavaksi suihkuharjoituskoneeksi.

      Etelä-Korea tilasi vuonna 2014 myös 40 Lockheed Martin F-35A Lightning II -hävittäjää, jotka hankitaan Yhdysvaltain ja Etelä-Korean hallitusten välisenä FMS (Foreign Military Sales) -kauppana. Yhdysvallat myönsi vuonna 2013 myyntiluvan Etelä-Koreaan kaikkiaan 60 häivehävittäjästä."

      https://www.lentoposti.fi/uutiset/etel_korealainen_kai_esitteli_kf_21_boramae_h_vitt_j_n_prototyypin_ensilento_vuonna_2022

    • Anonyymi

      Siinäpä oli Koreaa kerrakseen!

      Onko siellä muuten Pandoja?

    • Anonyymi

      Ostaako Venäjä?

    • Anonyymi

      Venäjä pyytää länneltä voita.
      Sekä juustoa.

    • Anonyymi

      Samaa möhkö-kalkkunaa esitellään eri nimillä. :D

      Saas nähdä pääseekö Korean "Kaitsu" lentoon ja jos, niin mihin mereen se syöksyy? :D

    • Anonyymi

      5 sukupolven syöksy ennätys on Venäjällä. Alle tunnissa ylös ja alas.

      '

    • Anonyymi

      Venäjän kehitelmät ovat käytännössä, pelkkiä romukasoja.

    • Anonyymi

      Venäjä suunnittelee 5.sukupolven konetta ja lentotukialusta.

      Kaikki on hanskassa, kertoi Putin

    • Anonyymi

      Oikeassa hanskassa kertoi Putin. Ja hymyili.

    • Anonyymi

      KF-21 Porumäestä on tehty valtavasti ennakkotilauksia ja USA onkin tilannut heti 2000 sellasta, korvaamaan pettymyksen tuottanut vajakki kalkkuna.

    • Anonyymi

      "syöksy ennätys on Venäjällä. Alle tunnissa ylös ja alas."

      Syöksyennätys "pre-jakulaatio" on Nato Tiltuilla, kun se ajattelee f35 kalkkunaa. Ei nouse edes ylös kun jo syöksyy.

    • Anonyymi

      Tuo ulkoiset aseripustimet kai aika lailla romuttaa häive-ominaisuuksia.

    • Anonyymi

      Siksi f35

      Kantaa jumalattoman määrän sisuksissaan.

    • Anonyymi

      Myös Iran esitteli häivehävittäjää joka näytti vaikka miltä, mutta sen lentäjä ohjaamossa vaan näytti suhteettoman isolta verrattuna itse hävittäjään, ja auki oleva ohjaamon kuvun lasi näytti halvalta muovilta josta hädintuskin näkee läpi. Koko laite vaikuttikin enemmän lasten lelulta.

    • Anonyymi

      Tulevaisuudessa häiveen merkitys ei tule vähenemään vaan päinvastoin korostumaan. Yhdysvallat, Kiina, Venäjä, Turkki, Etelä-Korea sekä useat eurooppalaiset valtiot ovat nyt kehittämässä tai jo valmistamassa häivehävittäjiä- ja pommittajia.

    • Anonyymi

      Etelä-Korealainen EHKÄ KAI esitteli KF-21 Boramae -hävittäjän prototyypin - ensilento MAHDOLLISESTI jokpa vuonna 2022.

      • Anonyymi

        Niin KAI?


    • Anonyymi

      Tulevaisuudessa häiveen merkitys ei tule vähenemään vaan päinvastoin korostumaan banaanitasavaltoja käytävissä sodissa.

      MUTTA!

      Yhdysvaltojat, Kiinaa, Venäjää, Saksaa vastaan hyökkääville häiveominaisuus ei anna minkäänlaista suojaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe