Pontikan keittäjät heittävät ensimmäiset tipat pois koska siinä on metanolia.
Metanoli on ihmiselle vaarallista ja aiheuttaa sokeuden ja happomyrkytyksen.
Rankissa on siis oltava luontaisesti käymisen tuloksena metanolia.
Eikö siis myös viineissä ja oluessa ole Metanolia koska sitä ei heitetä pois.
Miksi viinistä tai oluesta ei tule sokeaksi?
Viini ja metanoli
2
835
Vastaukset
- Anonyymi
Entäpä pikahiivalla sokerista ja vedestä tehty kilju onko se puhdasta etanolia?
- Anonyymi
Aloitteleva viinimaisteri vastaa....
Aina käymisessä tulee myös hivenen metanolia, olueen, viiniin, simaan ja kiljuun.
Määrä on pieni ja palaa maksassa alkoholin kanssa. Metanoli myrkytystä hoidetaan etanolilla. Tislatessa metanoli höyrystyy ennen etanolia ja siksi eka desi olisi syytä heittää pois. Edelleen jos tislausta kokeilee niin koko tislaamalla saatu erä tulee sekoittaa keskenään jotta alussa mahdollisesti tullut väkevämpi metanoli satsi laimentuu koko erän kanssa.
Samoin kuin viinin valmistuksessa, ei tislatessa tule maistella tuotosta kesken valmistuksen. Vasta valmista maistellaan ;)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 835354
Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai744709Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas1314660Mikä on vaikeinta siinä, että menetti yhteyden kaivattuun, jota vielä ajattelee?
Mikä jäi kaihertamaan? Jos jokin olisi voinut mennä toisin, mitä se olisi ollut? Mitä olisit toivonut vielä ehtiväsi san3692101- 951723
- 991607
- 2571507
- 3491197
Pääsit koskettamaan
Sellaista osaa minussa jota kukaan ei ole ennen koskettanut. Siksi on hyvin vaikea unohtaa sinut kokonaan.571032- 2001011