Lasikuitusoutuveneen haljenneen penkin korjaus

Anonyymi

Käsillä olisi ehkä 60-70-luvun lasikuituvene, jonka peräpenkki on kunnolla haljennut (yläpinnastaan). Pelkkä lasikuidun laminointi päälle ei auta, koska penkki on sisältä ontto. Liekö sisällä ollut puuranka, joka on lahonnut - en ole katsonut vielä tarkemmin sisuksiin.

Ajatuksena on sahata halkeamakohta pois, täyttää penkin sisus uretaanilla ja lopuksi laminoida lasikuitua päälle. Riittääkö uretaanin lujuus kannattelemaan istujan, vai pitäisikö vielä lasikuitukerrokseen laminoida vanerilevy vahvikkeeksi?

Ja jos uretaanilla lähtee leikkimään, pitääkö penkin koko kansi sahata pois ettei uretaani tee ns. ylläriä ja halkaise sitä laajetessaan?

5

143

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Peräpenkille saatetaan nousta seisomaan, joten kannattaa laittaa levy vahvikkeeksi.

  • Anonyymi

   Uretaanin tehtävä on pitää lasikuitukerrokset erillään toisistaan ja sillä tavalla estää nurjahdus. Lujuus perustuu lähes yksinomaan vetolujuuteen.

   Voit ihan hyvin laittaa sisään PU-vaahtoa pullosta, mutta varovaisesti ettei tule liikaa.

   Kannataa varmaankin tehdä koko yläosa uudelleen laminoimalla siihen kolme kerrosta mattoa ristiin epoksilla. Matot on hyvä taitaa penkin alle ettei sauma jää näkyviin. Kiristä vielä vaikka elmukelmu päälle kovettumisen ajaksi.

   Hio tasaiseksi ja varmista ettei jää teräviä reunoja. pistä lopuksi Miranol pintaan.

   • Anonyymi

    Entäs imeekö uretaani vettä ajan myötä? Itse pitäisin peräistuimen alapuolen onttona tilana. Laminoisin vesivanerin tms lasikuidulla penkiksi tai tekisin niin vahvan lasikuitu penkin että kestää ilman mitään levyjä.


  • Anonyymi

   Voisiko siihen laittaa vanerilevyn ja laminoida lasikuitua sen päälle? Sitä ennen varmaan kannattaa kurkistaa penkin alatilan tilannetta.

  • Anonyymi

   Kiitokset hyvistä vastauksista. Eiköhän sinne vanerilevy tule vahvikkeeksi asennettua lasikuidun alle. Se varmaan kannattaa kyllästää hartsilla, vai pitäisikö vaan mennä suoraan vesivanerilla?

   Ja tarvitseekohan se kiinnitystä veneen rakenteisiin ennen laminointia, esim. haponkestävillä ruuveilla sopivasti propattuna (ja laminointi ruuvien yli)?

   Uretaanitäytteeksi olin ajatellut kaksikomponenttiainetta, joka ei imisi vettä itseensä niin voimakkaasti, mutta kyllä kai sekin lopulta vähän imee vettä, jos sopiva reikä tulee. Vanerilla vahvistetun penkin alle ei varmaankaan uretaania tarvitse. Tämä peräpenkki on siis mallia "veneen pohjaan asti ylettyvä", ei sellainen, jonka alle mahtuu esim. tavaraa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   129
   1484
  2. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   1436
  3. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   94
   1302
  4. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1215
  5. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1110
  6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

   Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   994
  7. Mara Taas kiitollinen

   Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   928
  8. Analysoi teidän kohtaamisianne

   Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
   Ikävä
   63
   898
  Aihe