Vapaavuori: Kokoomuksen pitäsi äänestää kyllä 750 mrd euron EU-elvytyspaketin puolesta..

Anonyymi

..joka oli niin hyvä diili kuin Suomi pystyy neuvottelemaan Marinin tai jonkun muun johdolla.

Jan Vapaavuori: Kokoomuksella ei pitäisi olla mitään muuta mahdollisuutta kuin äänestää EU-paketin puolesta
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007951608.html
”Päivänpoliittinen peli ja muiden poliittisten liikkeiden pelko ohjaavat toimintaa sen sijaan että päätöksiä tehtäisiin omien arvojen ja ihanteiden pohjalta”, pormestari sanoo HS:n haastattelussa.

”Valtakunnan politiikassa perussuomalaisten pelko ohjaa kokoomusta ja keskustaa tekemään asioita, joita ne eivät muuten tekisi”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok).

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok) kertoo seuraavansa huolestuneensa EU:n elpymispaketin ympärille eduskunnassa virinnyttä poliittista draamaa.

”Hankalissa päätöksissä mitataan, kuinka vahvasti puolue on tiettyjen arvojen ja ihanteiden takana. Jos linja muuttuu päivänpoliittisen tilanteen takia, se on todella huolestuttavaa.”

Vapaavuori ei halua mainita kokoomusta nimeltä, mutta viestin suunta on päivänselvä.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti tiistaina, että EU-maiden yhteisen 750 miljardin euron elpymispaketin hyväksyminen edellyttää eduskunnassa kahden kolmasosan enemmistöä. Näin ollen paketti ei mene läpi pelkästään hallituspuolueiden äänillä.

Kokoomus ilmoitti heti perään, että se ohjeistaa omat kansanedustajansa äänestämään elpymispakettiäänestyksessä tyhjää. Äänestyksessä kahden kolmasosan enemmistö lasketaan annetuista äänistä, joten kokoomus siirsi käytännössä vastuun paketin hyväksymisestä takaisin hallitukselle.

Kyseessä oli taktinen liike, jolla kokoomus pakottaa hallituspuolue keskustan pitämään oman edustajansa ruodussa ja äänestämään paketin hyväksymisen puolesta. Keskustassa moni edustaja vastustaa pakettia. [käytännössä kokoomus halusi siis keskustan kaikki kansanedustajat äänestämään "kyllä", jotta 750 mrd€:n elvytyspaketti menisi varmasti läpi]

”Elpymispaketti ei ole Suomen kannalta hirveän hyvä diili”, Vapaavuori sanoo.

”Mutta on täyttä humpuukia kuvitella, että jos joku muu puolue olisi ollut hallituksessa, se olisi onnistunut neuvottelemaan olennaisesti paremman diilin.”

Kerrankin joku kokoomuslainen puhuu asiaa :)

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

    Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
    Kotimaiset julkkisjuorut
    84
    11161
   2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
    Maailman menoa
    709
    8915
   3. BB-suorasuu Aleksi Valavuori napakkana mies-nais -keskustelussa: "Eihän se ole meidän syy..."

    Big Brotherissa päästiin kipakkaan keskusteluyhteyteen jo heti aamusta. Aamupalapöydässä tasa-arvoasiat pistivät porukan kommentoimaan tunteella ja to
    Big Brother
    48
    4918
   4. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

    Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
    Viihde ja kulttuuri
    57
    4399
   5. Vappubrunssi

    Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
    Kokkola
    245
    3476
   Aihe