Orpo kokoomuksen johtajan...

Anonyymi

Turkulaisuus... ei suuri rasite...”

~Petteri Orpo turkulaesist[1]


Petteri Orpo (s. 1969 Köyliönjärven jäällä) on turkulainen kokoomuspyrkyri ja mainoskampanjaharrastaja. Lempinimi on Petturi-Urpo. Hän on yrittänyt brändätä itsensä Ville Itälän seuraajaksi. Vaikka tavoitteet siis ovatkin realistisen alhaiset, ei Orpo ole niissä sanottavammin edennyt. Tämä on erikoista, sillä Orpo on parhaiten myyvään nykykokoomuslaiseen tyyliin niin kokoomuslainen, ettei sitä oikeastaan edes huomaa. Hän on ollut kaikilla oikeilla pyrkyrinpaikoilla aina ylioppilasliikkeestä Turun julmaan, mutta tehottomaan kunnallispolitiikkaan. Kompensoidakseen varsinaisten saavutustensa puutetta Turun kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa on Orpo kiittänyt kansalaisia näiden luottamuksesta tapetoimalla vaalienalusaikoina kaikki Turun paikallisliikenteen bussit välittömän rennolla pikkutakittomalla poseerauksellaan. Näiden väsymättömien pyrkimysten johdosta Orpo tunnetaan Turun seudulla vaatimattomana seksisymbolina.

Orpo nousi eduskuntaan vuoden 2007 vaaleissa saavutettuaan intensiivisen sisällyksettömällä mainostuksella uuvutusvoiton Varsinais-Suomen vaalipiirin äänestäjistä. Puolue päätti suoda hänelle suuren huomionosoituksen, ja sen vuoksi Orpo tunnetaankin nykyisin epiteetillä ensimmäinen vastavalittu kansanedustaja kautta aikain kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajistossa (varapuheenjohtaja). Sen jälkeen orvon oloisesta Orposta ei ole kuulunut juuri mitään vaalipiiriin tai muuallekaan, poikkeuksena seuraavien kunnallisvaalien ja eduskuntavaalien aika, jolloin hänestä kuului jotain. Ei mitään erityisen selvää tai sisällyksekästä, mutta jotain kumminkin.

Orpo harrastaa golfia, bussien kyljissä hymyilemistä, kalastusta, sotilasarvonsa (res. yliluutnantti) mainitsemista, etenemättömyyttä ja ministerinsalkun ruinaamista. Viimeksi mainittu tuotti jonkinmoista tulosta kesällä 2014, kun kokoomus heitti ministerikierrätyksessään yli laidan kaikki, jotka eivät olisi keräämässä ääniä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Orpo sai Jari Koskiselta vapautuneen salkun ja asettui johtamaan maa- ja metsätalouspolitiikkaa, joista ei mitään tiedä, mitä nyt on Turun torilla nähnyt juureksia ja kalaa myytävän. Onneksi sitä puuhaa ei pitkään tarvinnut hoitaa, sillä toukokuussa 2015 Orposta tehtiin sisäministeri Sipilän hallitukseen. Tämän työn hän olettaa sujuvan itseltään paremmin. "Kyl mää niimpal sisäl ole ollu", Orpo kommentoi asiantuntemustaan sisäministeriössä.

Kevään 2017 kunnallispulinoissa on uutta meteliä. Orpo on keksinyt nuoria ja kokemattomia äänestäjiä houkuttelevan koukun. Ettekö haluaisi jotain uutta tuon kaiken jämähtäneen vanhan sijaan? Tottakai nuoret haluavat ja menevät aina katsastamaan uudet tanssipaikat ja diskoteekit lähimmän 150 km sisällä. Ja äänestävät Orpoa kuin rakasta portsariaan! Kokoomuksen äänimäärä kasvaa myös kun Orpo sanoo Suomen tarvitsevan koulutusta ja niinmuodoin myös opettajia. Ja opettajatkin äänestävät, vaikka koulutuksenkin vähä vähältä yksityisyessä ovatkin saamassa potkuja jo kohta seuraavassa YT-kierroksessa, Orpon suurentaessa koulujen ryhmäkokoja ja kutistaessa palkkabudjetteja.

Orpo nosti yhden miehen metakan sukunimestään. Orpo haluaa nimensä taivutettavan genetiivissä samalla tavalla kuten Lounais-Suomessa kuuluukin kenkä - kenkän. Muut suomalaiset pitävät Orpoa orpona. Orvon Pete ei kuitenkaan haluaisi tämän asian tulevan julki.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun olet tavannut yhden kokoomuslaisen, tunnet heidät jo kaikki. Orpokin täyttää kaikki kriteerit.

      Ja sitten vielä työllisyys, työllisyys-jankutus mieheltä joka ei itse kykene koskaan tuottamaan mitään lisäarvoa tälle maalle.

    • Anonyymi

      Orpo sopisi valehtelevaan sirkukseen palleksi tosi hyvin.

    • Anonyymi

      Eniten Urpossa ottaa silmään nykyään Marinin ja tämän hallituksen suuren suosion aikana se miten mies on aina tv-väittelyssä niin naama ruvella kun paikalla on demareita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe