Pieni ajatusleikki velanottoon liittyen!

Anonyymi

Valtio ottaa parissa vuodessa uutta velkaa noin 30 miljardia ja jos sama meno jatkuu niin tämän hallituksen saldoksi tulee 60 miljardia!

Eikös tätä velkaa oteta sen takia jotta pystyisimme elättämään nämä "heikompiosaisetkin" joita tässä korona-aikana on montaakin eri "ryhmää" aina työttömistä ja lomautetuista lähtien, työssä olijathan elättävät itse itsensä.

Jos nyt arvioidaan varovasti että yhteiskunnan tukien varassa näinä vaikeina aikoina olisi PUOLI MILJOONAA ihmistä niin jos nyt jaamme tämä velan (60 miljardia) näiden ihmisten määrällä niin sehän tekee 120 000€/nenä ja jos se vielä jaetaan vaikkapa koko hallituskaudelle (4v) niin siitä tulee vielä 30 000€/nenä/vuosi.

Aika hyvä "työttömyyskorvaus" neljän vuoden ajalle, tässähän alkaa jo kyseenalaistamaan työnteon kannattavuutta!

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tosiasiassa miljoona ihmistä elää verovaroilla kuten virkahenkilöt , maanomistajat, yrittäjät , merimiehet jne.
   Sitten on verovaroilla elävät eläkeläist , virkahenkilöt , maanomistajat , yrittäjät, merimiehet joiden eläkkeetkin maksetaan verovaroista suurelta osin , koska eivät itse suorita eläkemaksua riittävästi .Ja eläkeläiset eivät kuulu tuohon aiemmin mainittuun miljoonaan , ja on lähes toinen mokoma elätettäviä lisää veronmaksajalle.

   • Anonyymi

    Vasemmistohallitus ei piittaa siitä kuka ne velat maksaa. Vasemmiston kannattajat kun ovat pääosin valtion elättejä.


  • Anonyymi

   Eikös sitä yrityksille mene muutama miljarti ja maksuaikaa yli kolmekymmentä vuotta. Köyhät ja työttömät ei ole saaneet noista miljarteista senttiäkään, eikä saa. Mutta valehtele mitä valehtelet, kuitenkaan ei kukaan usko tuota suolen ulostusta.

   • Anonyymi

    No itse asiassa olin jo kirjoittanut aloitukseni loppuun että "vai vetikö joku välistä" mutta otin sen sitten kuitenkin pois ja ajattelin pitää kirjoituksen hieman provosoivampana.

    Eli, et siis ilmiselvästi älynyt kirjoitukseni pointtia joka oli että mikä ihmeen idea on pelastaa yritystuilla "jokaista kaljakuppilaa" VAAN tuet pitäisi kohdistaa työttömiksi jääviin työntekijöihin!

    Kunhan tilanne normalisoituu niin kyllä Suomeen syntyy taas kysyntää vastaava määrä uusia yrityksiä ja kannattamattomiahan ei missään tapauksessa kannattaisi nytkään tukea!


  • Anonyymi

   Pelkaästään julkisen sektorin etätyöläset maksaa 20-30 miljardia veronmaksajille vuodessa palkkakuluina. Kalliit vakuutukset ja muut työn sivukulut päälle. Turha puhua että elävät työllään nuo julkisen virkailijat.

  • Anonyymi

   Leipäjonot kertovat surullista kieltä ihmisten köyhyydestä. Toimeentuloturva ja peruseläkkeet ovat noin 800 euroa/kk. Sillä summalla ei kalliin elintason maassa, missä vuokrat ja ruuan hinta ovat EU-maiden kalleimpia, kukaan elä.

   Useat sosiaalietuudet ovat myös verotettuja ja arvonlisävero on tasavero, josta köyhät maksavat suhteellisesti eniten.

   Köyhyys periytyy köyhien lapsille kuten varallisuus, josta ei veroteta rikkaiden perillisille.

   • Anonyymi

    Ja kaiken tuon sai aikaiseksi Kataisen ja Sipilän hallitukset.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   590
   13739
  2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   12981
  3. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   3723
  Aihe