Tähän Vladimir Putin pyrkii -Länsi yllätetään aina uudestaan

Anonyymi

"Venäjän aggressiivisiin toimiin olisi Ian Bondin mukaan vastattava nykyistä kovemmalla kädellä.

Vaikka Vladimir Putin on hallinnut Venäjää jo yli 20 vuotta, hän onnistuu Britannian johtaviin ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijoihin lukeutuvan Ian Bondin mukaan edelleen yllättämään läntiset johtajat kerta toisensa jälkeen ja pääsemään pälkähästä ennen kuin länsi on edes ehtinyt päättää mahdollisista vastatoimista.

– Läntisten johtajien kyvyttömyys oppia (tuskallisesta) kokemuksesta vain rohkaisee häntä jatkamaan valitsemallaan linjalla, pitkän diplomaattiuran tehnyt ja Centre for European Reform -ajatushautomon johtotehtävissä nykyisin toimiva Bond sanoo Encompass-verkkolehdessä.

Venäjällä syyskuussa järjestettäviin parlamenttivaaleihin Putin joutuu hänen mukaansa valmistautumaan tilanteessa, joka on niin talouden kuin koronapandemian näkökulmasta kaikkea muuta kuin hyvä.

– Mielipidemittaukset osoittavat, että venäläisistä useampi katsoo hänen onnistuneen huonosti kuin hyvin talouskehityksen edistämisessä, elinolojen kohentamisessa ja taistelussa korruptiota vastaan. Tämä kenties selittää, miksi hän turvautuu jälleen vanhoihin konsteihin: hän toivoo hiljentävänsä arvostelijat Venäjän sisällä, luovansa patrioottisen tukiryöpyn ja varmistavansa siten vaalituloksen, jota hän haluaa, Bond toteaa.
Aggressioon pitää varautua

Venäjän äskettäiset joukkojen keskitykset Ukrainan rajalle voivat Bondin mukaan olla pelkkää pelottelua, mutta myös enteillä kesään ajoittuvaa suurhyökkäystä. Jälkimmäiseen vaihtoehtoehtoon viittaavat Kremlin propagandassa toistuvat väitteet Ukrainan hyökkäysaikeista ja etnisiin venäläisiin kohdistuvan kansanmurhan suunnittelusta.

– Ukrainan asevoimat ovat paljon paremmassa kunnossa kuin vuonna 2014, mutta länsivaltojen tulisi auttaa niitä paikkaamaan aukot puolustusmuurissa. Länsimaiden on myös syytä ilmaista nykyistä enemmän poliittista tukea Ukrainalle. Mahdollisimman monen EU- ja Nato-maan tulisi lähikuukausien aikana ylläpitää korkean tason yhteyksiä Ukrainaan ilmaistakseen huolensa tilanteen johdosta, hän sanoo.

Koska länsi on haluton ryhtymään sotaan Ukrainan puolesta, Putinille on Bondin mukaan tehtävä selväksi, että mahdolliseen aggressioon vastataan niin raskain öljy- ja kaasuteollisuuteen kohdistuvin pakottein, että ne todella satuttaisivat talousvaikeuksissa jo ennestään kärvistelevää Venäjää.

– Länsimaiden on myös varmistettava, että niiden omat asevoimat kykenevät torjumaan minkä tahansa Venäjän niihin kohdistuvan pelottelu- tai kiristysyrityksen, hän painottaa."

https://www.verkkouutiset.fi/tahan-vladimir-putin-pyrkii-lansi-yllatetaan-aina-uudestaan/

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

    He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
    Maailman menoa
    704
    17754
   2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

    Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    77
    17107
   3. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

    OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
    Kotimaiset julkkisjuorut
    34
    7534
   4. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

    Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
    Big Brother
    66
    5123
   Aihe