Näin Venäjä kääntyi diktatuuriksi -tutkija kertoo putinismin rappion merkit

Anonyymi

"Venäjän diktatuurimallissa tapahtui suuri muutos, kirjoittaa Mark Galeotti.

Venäjän-tuntija, professori Mark Galeotti pohtii The Moscow Timesin kolumnissaan, mikä sai Venäjän presidentin Vladimir Putinin kääntymään perinteisen diktatuurin kannalle aiemman ”postmodernin autoritarismin” tai ”hybridiautoritarismin” sijaan.

– Tosiaan, minä pidin aina putinismia ”postmodernina autotarismina”, koska pelon ja voiman sijaan se perustui enemmän narratiivin hallintaan. Feikkiparlamentista kolme neljäsosaa on täytetty pikkutekijöillä, jotka on valittu kolme neljäsosaa feikeistä oppositiostapuolueista, joista taas on tehty mahdollisimman vähän houkuttelevia. Tämä tarjosi teatterillisen jäljennöksen demokratiasta. Kuitenkin ruohonjuuritasolla oli tilaa kansalaisyhteiskunnalle, niin kauan kuin se keskittyi paikallisiin tai vain tiettyihin asioihin, ja jopa elävää ja kriittistä mediaa.

Galeotti kirjoittaa, että erikoispoliisi OMON, turvallisuuspalvelu FSB ja valtiollinen tutkintakomitea toki olivat aina valmiita sortamaan ja rankaisemaan. Muutoin maan hallinto luotti siihen, että se voi joko ostaa kansalaiset puolelleen tai vakuuttaa, ettei muita vaihtoehtoja nykyjärjestelmälle ollut, ja jos olikin, ne ovat huonompia kuin nykyinen.

– [Niccolò] Machiavelli tunnetusti sanoi, että jos ruhtinaan tulisi valita, ollako rakastettu vai pelätty, on parempaa olla pelätty. Postmoderni itsevaltias kuitenkin tietää, että rakkaus saattaa olla epävakaata ja pelko tuhoavaa, joten apatia on niitä molempia parempi.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin liike julistetaan terroristijärjestöksi, mielenosoituksiin vastataan voimalla, Riiassa toimiva Meduza-uutissivusto määritellään ”ulkomaalaiseksi agentiksi”, tutkiva journalismi ja FSB:n toimia tutkivat lakimiehet tukahdutetaan. Galeotti pohtii, mikä sai Putinin siirtymään jälkimodernista apatiadiktatuurista suoraan sortoon.

– Sitä on ulkopuolisten mahdotonta sanoa. saattaa olla, että hän tuli vakuuttuneeksi salaliittoteorioista, joiden mukaan käynnissä on länsimaiden kumouksellinen gibridnaja vojna [hybridisota], joka ensin syrjäytti Ukrainan [Viktor] Janukovytšin ja piiritti Valko-Venäjän [Aleksandr] Lukašenkon, ja on ottanut nyt hänet kohteekseen.

Galeotti muistuttaa, että Putin ja muut hänen sukupolvensa silovikit eli turvallisuustaustaiset päättäjät ovat KGB:ta vuosina 1967–1982 johtaneen Juri Andropovin kasvatteja. Andropov korosti ”maksimivaikutusta vähäisellä toiminnalla”, esimerkiksi toisinajattelijat pantiin mielisairaalaan tai karkotettiin ja väestöä peloteltiin, verrattuna Josif Stalinin ajan kymmenien miljoonien ihmishengen massaterroriin.

– Se on silti sortoa ja autoritarismia, ja vaikka sillä yritettäisiin välttää Valko-Venäjän kaltainen avoin sota omaa kansaa vastaan, on se silti merkki putinismin poliittisesta rappiosta ja älyllisestä heikkenemisestä, toteaa Galeotti. "

https://www.verkkouutiset.fi/asiantuntija-merkki-putinismin-rappiosta/

49

104

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos se näyttää Neuvostoliitolta, haisee Neuvostoliitolta,kuulostaa Neuvosotoliitolta ja toimii kuten Neuvostoliitto se on silloin Neuvostoliitto.

   • Anonyymi

    Putinparka yrittää epätoivoisesti uudelleenkasata nuoruutensa suurinta idolia Neuvostopakkoliittoa.
    Yhdessä asiassa hän on tuon suhteen onnistunut. Jälleen lähes 40% budjestista käytetään "turvallisuuteen". Aivan niin kuin juuri ennen Neukkulan konkurssia. Mutta onneksi kaikki nuo varat ei mene hukkaan vaan n 20 % niistä valuu normaaliin rehelliseen korruptioon.


  • Anonyymi

   Näin USA kääntyi koronan kyllästämäksi diktatuuriksi -tutkija kertoi sionismin rappion merkit.

   • Vanha neuvostoliittolainen korukieli on jo palannut.

    Me suomalaisetkin olemme revisionistis-sionistis-fasistis-kolonialistisperusteisia russofobeja! :D-


   • Anonyymi

    Kolme ja puoli tuntia meni, että ensimmäinen päivystävä russo paikalla.


  • Anonyymi

   Galjotilla on näitä teorioita että Putin on täyttänyt parlamentin jollain pienpuolueilla ja Putinin puolue ainoana isona puolueena kerää äänet. Siinä on vain se ongelma että äänestäjät päättää ketä äänestää ja vielä Putin on Venäjän suosituin poliitikko tällä hetkellä että hänen puolueellaankin on kannatusta enempi kuin muilla puolueilla ihan omasta ansiostaan. Valtasuhteet saattaa muuttua ajan myöten ja puolueiden erot kaventua myös kannatuksessa joten joku muu jossain vaiheessa tulee Putinin korvaamaan myös presidenttinä. Suomessa kaikki puolueet on pienpuolueita eikä kukaan pysty yksin muodostamaan hallitusta kuten ei Venäjälläkään.
   Diktatuurin merkkejä ei Venäjällä ole ja NAVA on vangittu aivan syystä ja hänen järjestönsä lopetus on ollut aiheellista sen jatkuvien kokoontumiskieltorikkomusten takia koronaaikaan ja muuten mutta myös järjestön ulkoparlamentaarisen poliittisen toiminnan takia. Järjestöjä kielletään myös lännessä ja mielenosoituksia kielletään ja torjutaan voima keinoilla eli mitenhän Galjotti selittää lännen olevan demokratia mutta Venäjän diktatuuri

   • Anonyymi

    Kuten aloituksessa sanottu, Venäjän parlamentti on teatteri. Venäjä julistaa väärinajattelijat nykyisen lain voimalla ulkomaisiksi agenteiksi, ja historiaakaan ei saa uuden lain mukaan ajatella muuta kuin myönteisesti Venäjästä, eh


   • Anonyymi

    Hyväksyt siis Venäjällä vallitsevan käytännön mikä alkoi 90 luvulla. Ennen valtion omistamat yritykset annettiin yleiseen jakoon. Putinin sanoin: Ottakaa nyt ja jakaa keskenämme, niin paljon kuin vain kerkeätte..

    Nyt yritykset ovat hallintoelimen virkamiesten käsissä oikeasti, mutta leikisti niiden puolisoilla, tyttärillä, pojilla, anopeilla, apeilla, serkuilla ym.kummin kaimoilla.
    Tosi suuret yritykset oligargeilla, jotka saavat kaikki federaation suuret projektit sulle- mulle- periaatteella.
    Putin vetää tästä välistä, joten hän on varmasti maailman rikkain mies, vaikkakin paperilla omistaa vain sen vanhan auton rämän ja ruosteisen petäkärryn ja tulotkin ovat pienemmät kuin Peskovilla.
    Jotta tätä voidaan hallita, on tehty tuo kommariaikaa peilaavat valvontajärjestelmä.

    Nava ja muu oppositio on isketty kanveesiin juuri tämän suuren puhalluksen paljastuttua tavalliselle kansalle. Vanha kansa ei uskalla tehdä muuta kuin valittaa, mutta nuori väki ei tule nielemään tätä väärinkäytöstä. Pelko on jo istutettu väestöön, mutta eniten siellä pelkää hallinto ja Putinin on henkilökohtaisesti loukkaantunut niin verisesti paljastumista, ettei keksi muuta kuin pirullisen koston, jonka hän oppi jo pienenä Pietarin katutappeluissa.

    Siellä ei taida olla viisautta sen vertaa, että tiedostaisivat, että miehen vaihtaminen johtoon on ainoa tie kansainvälisen luottamuksen takaisin saamiseen.
    Mitä hyödyttää Navalnyin kurittaminen vankilassa, kun korjausliike Kremlissä on ainoa oikea tie.


  • Anonyymi

   Verkkosiionin päivän pläjäys että Venäjä on sitä ja tätä ja länsi on mätä

  • Anonyymi

   Putin tullaan näkemään historian kirjoituksissa diktaattorina, joka tuhosi Venäjän orastavan demokratian, ja sananvapauden.
   Tullaan myös paljastamaan hallinnon murhat, ja yritykset aikanaan, jolloin presidenttiä verrataan synkkiin 30-luvun vainoihin, ja samaistetaan entisaikojen diktaatorit nykyiseen.

   • Anonyymi

    Aloittaja on täysin oikeassa naapurimaan asioista! Nuo Putin-trollit työnsivät päänsä pensaaseen Putlerin tultua valtaan. Mitkä ne ovatkaan tietolähteet noin laajaan??? "asiantuntemukseen" naapurin sodankäynneistä?

    Lukekaahan vaikkapa seuraavat kirjat, niin saatatte herätä ruususen unestanne!

    Putinin Venäjä: Anna Politkovskaja
    Talvi lähestyy: Kasparov, Garri
    Mafiavaltio: Harding, Luke
    Putinin sodat: Herpen, Marcel H. van
    Putinismi ja Venäjän rappio: Nemtsov, Boris
    Voima ja valta: Galeotti, Mark
    Venäläinen ruletti: Isikoff, Michael
    Red notice: Browder, Bill
    Tappolista: Blake, Heidi

    21.04.2021 03:25

    Huomaan, että kehoittaessani trolleja lukemaan kirjallisuutta, on tullut täydellinen hiljaisuus! Hehän eivät kykenekään omaksumaan muuta kuin "heille LUETTUJA satuja". Yli sivun mittainen teksti on liian pitkä itse luettavaksi! Sivistymättömin luokka uskoo voimaan!
    Trollien aivopieruja lukiessa vastuu on lukijalla!!!


   • Anonyymi

    1930luvulla NLssa oli jo diktaattori Stalin mutta nyky Venäjää ei voi verratakaan Stalinin aikaiseen NLoon eikä Putin pysty mitään demokratiaa tuhoamaan ja sanavapaus on samaa luokkaa kuin länsimaissakin ja Navakin saa esittää älyttömiä väiteitään netissä milloin haluaa mutta venäläiset on huomanneet että Nava ja sen säätiö valehtelee päntiönään ja oikeus lakkautti koko valesäätiön. Venäjällä murhataan ihmisiä ihan kiitettävästi että Putinin tai Venäjän valtion ei ole siihen tarvinnut osallistua ja esim. Bill Browderia tutkitaan Venäjällä kavalluksista ja asianajajansa Magnitskyn tapattamisesta vankilassa lahjomalla vartijat. Monennlaisia murhalistoja on esitetty mutta syylliset on Venäjältä paenneet länsimaihin kuten Browder, Hodorkovski ja myös Nemtsovin murhaaja asuu lännessä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    1930luvulla NLssa oli jo diktaattori Stalin mutta nyky Venäjää ei voi verratakaan Stalinin aikaiseen NLoon eikä Putin pysty mitään demokratiaa tuhoamaan ja sanavapaus on samaa luokkaa kuin länsimaissakin ja Navakin saa esittää älyttömiä väiteitään netissä milloin haluaa mutta venäläiset on huomanneet että Nava ja sen säätiö valehtelee päntiönään ja oikeus lakkautti koko valesäätiön. Venäjällä murhataan ihmisiä ihan kiitettävästi että Putinin tai Venäjän valtion ei ole siihen tarvinnut osallistua ja esim. Bill Browderia tutkitaan Venäjällä kavalluksista ja asianajajansa Magnitskyn tapattamisesta vankilassa lahjomalla vartijat. Monennlaisia murhalistoja on esitetty mutta syylliset on Venäjältä paenneet länsimaihin kuten Browder, Hodorkovski ja myös Nemtsovin murhaaja asuu lännessä

    Jos lie sananvapaus samanlainen Venäjällä kuin länsimaissa, mutta ero tulee siinä että vapaus länsimaissa säilyy vielä sanan jälkeenkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    1930luvulla NLssa oli jo diktaattori Stalin mutta nyky Venäjää ei voi verratakaan Stalinin aikaiseen NLoon eikä Putin pysty mitään demokratiaa tuhoamaan ja sanavapaus on samaa luokkaa kuin länsimaissakin ja Navakin saa esittää älyttömiä väiteitään netissä milloin haluaa mutta venäläiset on huomanneet että Nava ja sen säätiö valehtelee päntiönään ja oikeus lakkautti koko valesäätiön. Venäjällä murhataan ihmisiä ihan kiitettävästi että Putinin tai Venäjän valtion ei ole siihen tarvinnut osallistua ja esim. Bill Browderia tutkitaan Venäjällä kavalluksista ja asianajajansa Magnitskyn tapattamisesta vankilassa lahjomalla vartijat. Monennlaisia murhalistoja on esitetty mutta syylliset on Venäjältä paenneet länsimaihin kuten Browder, Hodorkovski ja myös Nemtsovin murhaaja asuu lännessä

    ” sanavapaus on samaa luokkaa kuin länsimaissakin”

    Ei länsimaissa mikään laki estä vankeuden uhalla esittämästä ”vääriä tulkintoja” historiasta ta sodasta!

    ” ja Navakin saa esittää älyttömiä väiteitään netissä milloin haluaa”

    Saako? Vaikka on henkihievärissä vankilassa?

    ”mutta venäläiset on huomanneet että Nava ja sen säätiö valehtelee päntiönään ja oikeus lakkautti koko valesäätiön. ”

    Ei venäläiset vaan viranomaiset ja he myös tulkitsevat mikä tieto on ”valetta”!


   • Anonyymi

    Venäjä Gorbatsovin kaaduttua oli kaaoksessa, äänekkäin, eli Jeltsin nostettiin panssarivaunun päältä valtaan. Sekasorto hallinnossa jatkui, muta ei keksitty kuin nostaa entinen vakooja ja KGB mies järjestystä pitämään. Noudukkaalla meni hattuun ja hyvävelikerho perustettiin salaisenpoliisin oppien mukaan.

    Kansanpalvelijaksi ei koskaan olisi pitänyt valita tällaisen taustan omaavaa, joka jo opintojensa mukaan epäili kaikkia rikolliseksi ja oli ominut jo nuoruudessaan vahvimman voiman ja viekkauden kilpailijoittensa nujertamiseksi.

    Noin suuren ja eriarvoiseen kansa pään tulee olla humanisti, jotta suuren maan rikkaudet jaetaan tasapuolisesti kansalaisille. Nyt maan vauraus on mennyt harvojen käsiin ja kansa saa kärvistellä epävakaudessa ja pelossa häikäilettömän putinismin kynsissä.


  • Anonyymi

   Verkkouutisia lainamalla palstan valehtelijat saavat hyvän taustatuen.

   Valtamedia...lue valemedia kääntää asiat päälaelleen ja jotkut vielä uskovat sitä.
   Meille valehdellaan kaikki poliittiset jutut ja samaa agendaa käytetään korona 'uutisoinnissa'.

   Kaikkein tärkeintä on mollata näissä jutuissa Venäjää ja Putinin hallintoa, mustamaalata sitä, joka näkyy myös palstalla.
   Tosiasiassa nykyvenäjä on vapaampi maa kuin Brysselin komennossa oleva Suomen hallitus.

   • Anonyymi

    Asutko Unarissa???


   • Anonyymi

    Kun minä joskus 60 luvulla tarjosin kommunistityötövereilleni Arvo Tuomisen kirjoja luettavaksi Stalinin vainoista, ei ne niitä lukeneet. että Tuominen on lännen ostama mies ja valehtelee mitä sattuu, täyttä paskaa. Samoja piirteitä näyttäisi olevan nyt Venäjän trolleilla.


   • "Tosiasiassa nykyvenäjä on vapaampi maa kuin Brysselin komennossa oleva Suomen hallitus."

    Järjetöntä valehtelua. Suomi on yksi maailman vapaimmista maista, Venäjä puolestaan on diktatuuri, jossa ei ole sananvapautta, aitoja poliittisia puolueita, lehdistönvapautta, rehellisiä vaaleja, rehellistä oikeuslaitosta, aitoa parlamenttia, rauhallisia mielenosoittajia hakataan ja vangitaan tekaistuin syin, historian tutkimus ei ole rehellistä, vaan menneet tapahtumat vääristellään ja noita väärennettyjä tietoja opetetaan kouluissa, valtion media syöttää sotakiimaista fasistista propagandaa 24/7 jne.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Tosiasiassa nykyvenäjä on vapaampi maa kuin Brysselin komennossa oleva Suomen hallitus."

    Järjetöntä valehtelua. Suomi on yksi maailman vapaimmista maista, Venäjä puolestaan on diktatuuri, jossa ei ole sananvapautta, aitoja poliittisia puolueita, lehdistönvapautta, rehellisiä vaaleja, rehellistä oikeuslaitosta, aitoa parlamenttia, rauhallisia mielenosoittajia hakataan ja vangitaan tekaistuin syin, historian tutkimus ei ole rehellistä, vaan menneet tapahtumat vääristellään ja noita väärennettyjä tietoja opetetaan kouluissa, valtion media syöttää sotakiimaista fasistista propagandaa 24/7 jne.

    Molok kyllä syöttää sotakiimaista fasistista propagandaa 24/7 siinä olemme kyllä samaa mieltä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Molok kyllä syöttää sotakiimaista fasistista propagandaa 24/7 siinä olemme kyllä samaa mieltä.

    Emme ole! Hän kirjoittaa erittäin asiallissti ja perustelee väitteensä ylisanoja välttäen!

    Jo ilmaisusi ” sotakiimaista fasistista propagandaa 24/7” kertoo heti kaikille, kumpi teistä on kiihkoileva pölvästi!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Molok kyllä syöttää sotakiimaista fasistista propagandaa 24/7 siinä olemme kyllä samaa mieltä.

    Minä puolustan rauhaa ja totuutta ja vastustan fasismia, kuten kaikki kirjoituksiani lukeneet oikeasti tietävät. Miksi yrität valehdella kannastani?


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Tosiasiassa nykyvenäjä on vapaampi maa kuin Brysselin komennossa oleva Suomen hallitus."

    Järjetöntä valehtelua. Suomi on yksi maailman vapaimmista maista, Venäjä puolestaan on diktatuuri, jossa ei ole sananvapautta, aitoja poliittisia puolueita, lehdistönvapautta, rehellisiä vaaleja, rehellistä oikeuslaitosta, aitoa parlamenttia, rauhallisia mielenosoittajia hakataan ja vangitaan tekaistuin syin, historian tutkimus ei ole rehellistä, vaan menneet tapahtumat vääristellään ja noita väärennettyjä tietoja opetetaan kouluissa, valtion media syöttää sotakiimaista fasistista propagandaa 24/7 jne.

    Jenkeissä lasketaan uudestaan ääniä.
    Ja tarkkaan, jokainen lippu kuvataan, vesileima skannataan, paino mitataan ja koko juttu videokuvataan monella kameralla.
    Demokraatit eivät tykkää. Miksi jos kerran heillä ei ole mitään piilloteltavaa.
    https://youtu.be/j1veohWJA_8


   • Anonyymi

    ” Tosiasiassa nykyvenäjä on vapaampi maa kuin Brysselin komennossa oleva Suomen hallitus.”

    Epäuskottava ja naurettava väite! Väärän asian tutkija sai tekaistun 13 v. Pedofiliasyytteen! Venäjällä on kaikki mediat Puten taskussa jans vallan kolmijako puuttuu! Kenet hyvänsä voidaan halutessa tuomita mielivaltaisesti kun niin halutaan! Ja jos näin käy niin ainakaan lehdistö ei asiaan puutu!

    Reality check Tiltuselle!


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Minä puolustan rauhaa ja totuutta ja vastustan fasismia, kuten kaikki kirjoituksiani lukeneet oikeasti tietävät. Miksi yrität valehdella kannastani?

    moloch_horridus, kaikki sympatiani Sinun puolellasi! Kuten kaikki järkevät lukijat tajuavat, tuo "hipsuissa" oleva lause oli pohjana Sinun kommentillesi, ei Sinun omasi! Mutta Putlerin trolliarmeijahan on aivan pihalla kaikesta todellisuudesta! Kaikesta näkee, että heillä on suuria vaikeuksia pelkästään tuottaa ymmärrettävää tekstiä. Samanlaista oppimatonta katujengiä, kuin on heidän idolit, nuo KGB:n kasvattamat ammattitappajat! Täysin turhaa yrittää noihin kalloihin saada iskostetuksi järkeä! Niitä neuvostomaan kaalimaanvekaroita kaikki, pioneerileirien kasvatteja!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    moloch_horridus, kaikki sympatiani Sinun puolellasi! Kuten kaikki järkevät lukijat tajuavat, tuo "hipsuissa" oleva lause oli pohjana Sinun kommentillesi, ei Sinun omasi! Mutta Putlerin trolliarmeijahan on aivan pihalla kaikesta todellisuudesta! Kaikesta näkee, että heillä on suuria vaikeuksia pelkästään tuottaa ymmärrettävää tekstiä. Samanlaista oppimatonta katujengiä, kuin on heidän idolit, nuo KGB:n kasvattamat ammattitappajat! Täysin turhaa yrittää noihin kalloihin saada iskostetuksi järkeä! Niitä neuvostomaan kaalimaanvekaroita kaikki, pioneerileirien kasvatteja!

    Venäjä on itsenäinen ja vapaa maa, ja Kreml on kansalaistensa tukena.
    Mitä me nähtiin vappuna Suomen Helsingissä?

    Miksi hallituksemme toimii kansalaisiaan vastaan, kopittamalla rauhallisia ihmisiä kadulta, antamalla vahingollista informaatiota koronasta, harjoittamalla politiikkaa, jolla viedään Suomen itsenäisyys?

    YMS.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jenkeissä lasketaan uudestaan ääniä.
    Ja tarkkaan, jokainen lippu kuvataan, vesileima skannataan, paino mitataan ja koko juttu videokuvataan monella kameralla.
    Demokraatit eivät tykkää. Miksi jos kerran heillä ei ole mitään piilloteltavaa.
    https://youtu.be/j1veohWJA_8

    Demokraatit vastustavat tuota laskentaa siksi, ettei sitä tee puolueeton taho, vaan sen tekee yksityinen yritys, jonka johto luulee vaalipetoksen olleen totta ja tarkistajille on annettu kuulakärkikynät, joilla he voivat muuttaa äänestyslipukkeita mieleisikseen.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    "Tosiasiassa nykyvenäjä on vapaampi maa kuin Brysselin komennossa oleva Suomen hallitus."

    Järjetöntä valehtelua. Suomi on yksi maailman vapaimmista maista, Venäjä puolestaan on diktatuuri, jossa ei ole sananvapautta, aitoja poliittisia puolueita, lehdistönvapautta, rehellisiä vaaleja, rehellistä oikeuslaitosta, aitoa parlamenttia, rauhallisia mielenosoittajia hakataan ja vangitaan tekaistuin syin, historian tutkimus ei ole rehellistä, vaan menneet tapahtumat vääristellään ja noita väärennettyjä tietoja opetetaan kouluissa, valtion media syöttää sotakiimaista fasistista propagandaa 24/7 jne.

    Mitä tapahtui vappuna Helsingissä?
    Rauhallisia kansalaisia niputettiin ja ainoa joka provosoi, oli poliisi ja vieläpä mellakkapoliisi.

    Suomea ei pelasta muu, kuin irtautuminen globalistien EU:sta, josta on jo uhkailtu Suomen hallitusta seurauksilla.
    Seurauksilla, jos uskaltaa irtautua 'elvytyspaketista'....että niin itsenäisiä ollaan ja niputetaan itsenäisyyttä haikailevat rauhalliset ihmiset.


   • Anonyymi
    moloch_horridus kirjoitti:

    Minä puolustan rauhaa ja totuutta ja vastustan fasismia, kuten kaikki kirjoituksiani lukeneet oikeasti tietävät. Miksi yrität valehdella kannastani?

    Molok on ammattivalehtelija ja sitä on mahdotonta puolustaa, jos haluaa pysyä faktoissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    moloch_horridus, kaikki sympatiani Sinun puolellasi! Kuten kaikki järkevät lukijat tajuavat, tuo "hipsuissa" oleva lause oli pohjana Sinun kommentillesi, ei Sinun omasi! Mutta Putlerin trolliarmeijahan on aivan pihalla kaikesta todellisuudesta! Kaikesta näkee, että heillä on suuria vaikeuksia pelkästään tuottaa ymmärrettävää tekstiä. Samanlaista oppimatonta katujengiä, kuin on heidän idolit, nuo KGB:n kasvattamat ammattitappajat! Täysin turhaa yrittää noihin kalloihin saada iskostetuksi järkeä! Niitä neuvostomaan kaalimaanvekaroita kaikki, pioneerileirien kasvatteja!

    Kiitos. Juu, tiltujen mieliä ei voi totuudella ja järkipuheella muuttaa, joten kirjoitankin lähinnä sivullisille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Molok on ammattivalehtelija ja sitä on mahdotonta puolustaa, jos haluaa pysyä faktoissa.

    Osoitapa sitten perustellen faktoilla minulta edes yksi vale, niin korjaan virheeni.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä tapahtui vappuna Helsingissä?
    Rauhallisia kansalaisia niputettiin ja ainoa joka provosoi, oli poliisi ja vieläpä mellakkapoliisi.

    Suomea ei pelasta muu, kuin irtautuminen globalistien EU:sta, josta on jo uhkailtu Suomen hallitusta seurauksilla.
    Seurauksilla, jos uskaltaa irtautua 'elvytyspaketista'....että niin itsenäisiä ollaan ja niputetaan itsenäisyyttä haikailevat rauhalliset ihmiset.

    "Mitä tapahtui vappuna Helsingissä?"

    Poliisi otti kiinni ja sakotti idiootteja, jotka vastustivat koronarajoituksia.

    "Rauhallisia kansalaisia niputettiin ja ainoa joka provosoi, oli poliisi ja vieläpä mellakkapoliisi."

    Provosoijat olivat koronarajoitusten rikkojia.

    "Suomea ei pelasta muu, kuin irtautuminen globalistien EU:sta, josta on jo uhkailtu Suomen hallitusta seurauksilla.
    Seurauksilla, jos uskaltaa irtautua 'elvytyspaketista'....että niin itsenäisiä ollaan ja niputetaan itsenäisyyttä haikailevat rauhalliset ihmiset."

    Eivät he itsenäisyyden puolesta osoittaneet mieltään, vaan venäjän koronasta levittämien propagandavelhiden puolesta. Ja jokaisessa sinun ns. globalistien hallitsemassa demokraattisessa maassa kansalla menee selvästi paremmin kuin noissa sinun ihailemissasi diktatuureissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä on itsenäinen ja vapaa maa, ja Kreml on kansalaistensa tukena.
    Mitä me nähtiin vappuna Suomen Helsingissä?

    Miksi hallituksemme toimii kansalaisiaan vastaan, kopittamalla rauhallisia ihmisiä kadulta, antamalla vahingollista informaatiota koronasta, harjoittamalla politiikkaa, jolla viedään Suomen itsenäisyys?

    YMS.

    Saa täällä ainakin haukkua hallitusta ja muita vallanpitäjien joutumatta keskitysleirille vedelle ja leivälle ja kohta Altain ratatyömaalle pakkotyöhön.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    moloch_horridus, kaikki sympatiani Sinun puolellasi! Kuten kaikki järkevät lukijat tajuavat, tuo "hipsuissa" oleva lause oli pohjana Sinun kommentillesi, ei Sinun omasi! Mutta Putlerin trolliarmeijahan on aivan pihalla kaikesta todellisuudesta! Kaikesta näkee, että heillä on suuria vaikeuksia pelkästään tuottaa ymmärrettävää tekstiä. Samanlaista oppimatonta katujengiä, kuin on heidän idolit, nuo KGB:n kasvattamat ammattitappajat! Täysin turhaa yrittää noihin kalloihin saada iskostetuksi järkeä! Niitä neuvostomaan kaalimaanvekaroita kaikki, pioneerileirien kasvatteja!

    Pioneerileirit on siirretty kouluihin ja päiväkoteihin. Jo 4- vuotiaat lapset puetaan maastopukuihin ja annetaan oikean aseen käsittelyopetusta. Rivissä on myös opittava seisomaan hiljaa.


   • Anonyymi

    "Meille valehdellaan kaikki poliittiset jutut" Niinhän teille valehdellaan russo. Ja kaiken lisäksi olette riittävän tyhmiä uskomaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jenkeissä lasketaan uudestaan ääniä.
    Ja tarkkaan, jokainen lippu kuvataan, vesileima skannataan, paino mitataan ja koko juttu videokuvataan monella kameralla.
    Demokraatit eivät tykkää. Miksi jos kerran heillä ei ole mitään piilloteltavaa.
    https://youtu.be/j1veohWJA_8

    Russo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä on itsenäinen ja vapaa maa, ja Kreml on kansalaistensa tukena.
    Mitä me nähtiin vappuna Suomen Helsingissä?

    Miksi hallituksemme toimii kansalaisiaan vastaan, kopittamalla rauhallisia ihmisiä kadulta, antamalla vahingollista informaatiota koronasta, harjoittamalla politiikkaa, jolla viedään Suomen itsenäisyys?

    YMS.

    Mitä helvettiä se sinulle russo kuuluu?


  • Anonyymi

   Jenkeissä lasketaan uudestaan ääniä.
   Ja tarkkaan, jokainen lippu kuvataan, vesileima skannataan, paino mitataan ja koko juttu videokuvataan monella kameralla.
   Demokraatit eivät tykkää. Miksi jos kerran heillä ei ole mitään piilloteltavaa.
   https://youtu.be/j1veohWJA_8

  • Anonyymi

   Miksei tykkäisi? Mutta mitäån ei löytynyt aikoinaan! Aiotko jatkaa seuraavat neljä vuotta samaa?

  • Anonyymi

   Historian mittavin vaalipetos, jolla nostettiin rikollinen globalistihallinto, näettehän te, ettei jenkeissä ole normaali meno.

   • Anonyymi

    Sinun päässäsi ei ole normaali meno.


  • Anonyymi

   Putin aloitti uransa räjäyttämällä muutaman asuinkerrostalon. Nyt on jo edetty avoimeen diktatuuriin.

  • Anonyymi

   Vastikään on julkaistu Kai Myrbergin kirja: ”Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia.” Kirjan nimeksi päätyneen kommentin lausui leikillään pohjoiskorealainen eläinlääkäri vieraillessaan sikalassa. Miehestä raportoitiin viranomaisille. Hänet ammuttiin ja perhe vietiin työleirille.

   Lähes yhtä julmaa käsittelyä saavat osakseen Venäjän hallintoa arvostelevat. Kremlin rosvojoukko sallii vain ”hyödyllisten idioottien” liturgiat oman maansa erinomaisuudesta. Putinia henkilökohtaisesti loukanneet joutuvat tappolistalle! Kymmenien toimittajien ja toisinajattelijoiden murhien johtolangat nivoutuvat säteittäisesti hämähäkin seitin lailla kohti keskustaa, jossa omassa kammiossaan asustelee itse Vladimort Kalsarimyrkyttäjä, kammottu alias Sauron!

   Tokihan voi olla niin, että vain idän lehdistöä ja RT-uutisointia seuraamalla tuleekin noille Putin-trolleille vahva käsitys siitä, miten ylivertainen järjestelmä heillä on. Kaikki on siellä maailman parasta, kuin kuuluisa ”punakone” aikoinaan! Moinen lapsenuskoinen ihailu aikuisilta miehiltä on säälittävää!

   Suomessa on erinomainen kirjastojärjestelmä, josta vannoutuneinkin trolli löytää faktatietoa olettamusten sijaan. Jos vain rohkenee! Kirjastoauto tavoittaa kaukaisetkin periferiat, jos isolle kirkolle ei pääse. Ei todellakaan peräk(o)mmarin poikien tarvitse ”alistua” vain lehdistön tarjoamaan ”totuuteen” Navalnyistä tai Putinista.

   Valtiotieteen tohtori ja historioitsija Jukka Tarkka kirjoitti Etelä-Suomen Sanomissa ja Facebook-sivuillaan, miten Navalnyi on saanut henkisen yliotteen Putinista!
   Todennäköisesti tuolla naurunalaiseksi joutuneella ”pikkusurkimuksella” ei ole enää muuta vaihtoehtoa, kuin se, minkä hän parhaiten osaa! Tapattaa Navalnyi vankilassa johonkin tekaistuun sairaskohtaukseen viitaten. Ja sitähän ei Venäjän oikeuslaitos tule koskaan tutkimaan, koska oikeuslaitos on yhtä kuin Putin!!!

  • Anonyymi

   Mitään linkkejä ei tietenkään ole talon räjäytyksistä esittää?

   • Anonyymi

    Noin puolessa seuraavista faktapohjaisista poliittisten toimittajien kirjoista on kaikki linkit ja tapahtumien kulku tyhjentävästi esitettynä!

    Tässä teokset, jotka trollikin voisi yrittää lukea:

    Putinin Venäjä: Anna Politkovskaja
    Talvi lähestyy: Kasparov, Garri
    Mafiavaltio: Harding, Luke
    Putinin sodat: Herpen, Marcel H. van
    Putinismi ja Venäjän rappio: Nemtsov, Boris
    Voima ja valta: Galeotti, Mark
    Venäläinen ruletti: Isikoff, Michael
    Red notice: Browder, Bill
    Tappolista: Blake, Heidi

    Tosin trollin aivokapasiteetilla noiden läpikahlaaminen voi kestää. Mutta hyvä suoritus, jos kykenevät Putinin valtakaudella suoriutumaan tehtävästä! Siis vuoteen 2036 mennessä! LYKKYÄ TYKÖ!


   • Eikö suomalainen Wikipedia näy Venäjällä?

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Venäjän_kerrostalopommit

    "Ainakin osa iskujen tekijöistä saattoi olla FSB:hen kytköksissä olevia rikollisia. Teoriaa näyttäisi tukevan se, että Rjazanissa nähtiin nuorten venäläisten näköisten ihmisten asentavan pommia kellariin. Räjäytys pystyttiin estämään, mutta miliisi ei ehtinyt saada asentajia kiinni. Räjäytyksiä ei enää tämän jälkeen sattunut. Tapausta esitettiin muutaman päivän ajan TV:ssä epäonnistuneena terrori-iskuna, kunnes FSB:n johtaja Nikolai Patrušev sanoi sen olleen harjoitus."


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   "Putinin Venäjä" oli silmiä avaavaa lukea minkälaista oli (on) elää maassa jossa viranomaisvalta sekoittuu mafianvaltaan, ja ihminen ei saa oikeutta vaikka olisi kaikkeen syytön.
   Anna oli liian rohkea nainen luottaessaan hyvään tuuriin, tehdessään Venäjällä tutkimuksiaan. Viimeistään ne murhayritykset olisi pitänyt herättää, että jäljittäjät ovat kintereillä. Jotain Navalnyin tapaista rohkeutta oikean asian puolesta hänessäkin oli.

  • Anonyymi

   Kleptokratia.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   507
   10344
  2. Yllätys-sexy! Sanna Ukkola poseeraa korsettitopissa nuoruuskuvassa: "Housut jalassa, kerrankin"

   Sanna Ukkola on totuttu näkemään aina hyvin asialinjalla. Nyt hän todellakin yllättää. UUH, aika hot! https://www.suomi24.fi/viihde/yllatys-sexy-bb-sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   9253
  3. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   55
   4960
  Aihe