Uitto- vaiko vonkamies, onko asia korjattu?

Anonyymi

Tuossa alla liitteenä olevasta linkistä aukeavassa, Järviseudun Sanomien Lukijan mielipide -kirjoituksessa Aila Järvelä neljä vuotta sitten kirjoittamassaan kirjoituksessa ihmettelee vonkamies -nimen käyttöä Evijärvelle rakennetun uittomieskämpän ja sinne johtavan tien sekä kunnantalon eteen pystytetyn patsaan nimeämisessä. Järvelä perustelee näkemyksiään sillä, että "Evijärven uittomiesperinteeseen tai paikallishistoriaan vonkamies ei ole kuulunut koskaan".

Miten on, onko se Jokisaaren kämpän nimi muutettu evijärveläiseen sanaperinteeseen historiallisista syistä paremmin sopivaksi Uittomieskämpäksi ja onko sinne johtavan tien nimi samasta syystä vaihdettu vaihdettu Uittomiehentieksi ja onko sen kunnantalon pihassa seisovan patsaan nimeksi palautettu sen alkuperäinen nimi, Uittomiehenpatsas?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2017/03/29/1473-uittomiehentie/

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Löytäisittekö pienessä köyhässä pitäjässä parempaakin tekemistä kuin riidellä yhden kämpän nimestä ja kerskua pitäjän olevan itseään suurempi. Ulkoapäin katsottaessa koko touhu näyttää henkisesti tosi köyhältä. Ei hyvältä näytä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   311
   3209
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   353
   2189
  Aihe