Uskaltaako lasta laittaa päiväkotiin?

Anonyymi

Täällä Etelä-Suomessa on aika hurjaa toisinaan meno päiväkodeissa. Monet uskovaiset ovat olleet huolissaan siitä, millaisen musiikin parissa lapset joutuvat siellä elämään. Osa on sitä mieltä, että se on vain lapsuutta, eikä sinänsä vakavaa, jos lapsi laulaa tämän ajan pop-rallatuksia.
Lapset saavat myös toisilta lapsilta vaikutteita. Useissa uskovaisissa kodeissa lapset ovat vonkuneet, että hekin haluavat katsoa niitä elokuvia, joista muut lapset päiväkodissa keskustelevat. Ja usein uskovaisissa perheissä lasten annetaan näin tehdä. Minusta tämä on todella huolestuttavaa, koska näin me kasvatamme lapsia maailmaan.

Onko Etelä-Suomessa enää lainkaan päiväkoteja, joissa lapset eivät saisi liikaa maailmallisia vaikutteita. Olemme katsomassa meidän lapselle päiväkotipaikkaa, mutta emme uskalla päästää häntä ihan mihin tahansa. Jos lapsi ei tiedä tämän ajan trendisarjoista, pop-musiikista jne, niin hän ei osaa niitä kaivatakaan. Haluamme turvallisen kasvualustan lapsillemme. Emme halua, että lapsi oppii jo pienenä tanssimaan, nostamaan maljoja milloin millekin ja myöskään emme halua lapsien oppivan kiroilemaan. Vaikka päiväkodeissa kiroilu on kielletty, on kiistaton tosiasia, että lapset oppivat siellä toisiltaan kirosanoja. Tästä syystä ei ole enää mitenkään tavatonta, että uskovaisen kodin lapsikin saattaa raivostuessaan huutaa vittua ja perkelettä. Ompa joillekin päiväkodissa jopa sanottu, että teidän lapsenne on todella kova kiroilemaan, että koittakaapa varoa kiroilua lasten kuullen. Eivät ole uskoneet, jos vanhemmat ovat sanoneet, etteivät he kiroile lainkaan.

Vinkkejä, mihin kannattaa lapsi laittaa, jos molemmat puoliskot voisivat jatkaa töissä käyntiä?

22

134

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos mahdollista muuttakaa pois sieltä etelä Suomesta !?
   Ehkä pohjoisemmassa Suomessa on vielä entinen lasten kasvatus tyyli päiväkodeissakin !?
   Olisiko perhepäivähoito hyvä !? Ehkä siellä on vähempi lapsia.
   Meillä oli ennenvanhaan parasta, kun oli äiti kotona, tuo tapa nykyään on "harvinaista herkkua" , tosin onhan tämä aika sitä, että eläminen vaatii molemman vanhemman työssä käyntiä kodin ulkopuolella, varsinkin Helsingin seudulla, asuminen on törkeän kallista !
   Joskus käydessä etelässä, ihmettelen sitä elämän tyyliä, yksinomaan se liikenne ja aamuisin lapset päiväkotiin, itse töihin ja sama ruljanssi toisinpäin kotiin mennessä, kaupassakin ehkä käytävä.
   Meidänkin perhe, lasten ollessa pieniä, asuttiin etelä Suomessa, se oli aikaa, kuin sumussa eläen ! Onneksi tuli mahdollisuus palata takaisin itä Suomeen !
   Olen "hengessä mukana" perheenne tilanteessa, ja voimia teille. Nuorena tietysti jaksaa, mutta ne arvot kun vain saisi pidettyä lapsilla, mitä kotonanne kunnioitatte.
   Lasten kanssa on vain keskusteltava paljon, yhä vain uudestaan ja päiväkodissa otettava asia esille. Ihanne olisi jos lapset voisivat olla kotona mahdollisemman pitkään ja välillä käydä jossain esikoulun tapaisessa ryhmässä ja näin totutella kouluun "kasvamista".
   Ei meistä vanhoistakaan ole tullut "kunnottomia", vaikka olemme äidin kasvattamia , kotona, joka tapa oli yleistä silloin 50- luvulla !
   Itsekin hoidettiin lapset kotona, pientä päiväkoti oloa lukuunottamatta.
   Ensimmäisen lapsen hoito olikin yhtä "rumpaa", useiden korvatulehdusten kierteessä, melko heti päiväkotiin vietyä alkoi kaikenlaiset infektiot, toisen lapsen synnyttyä, esikoinenkin oli kotona ja sairastelut loppuivat siihen !!
   Näin vanhana äitinä neuvoisin harkitsemaan vielä hoito vaihtoehtoja, jos vain mahdollista, kun ne lapset ovat niin vähän aikaa kotona.
   VOIMIA kasvatustyöhön, se on arvokasta ja paras perintö minkä annatte lapsillenne, rakastava koti ja vanhempien välinen rakkaus, se heijastuu lapsille koko elinajan. Lapset ovat parasta tässä maailmassa, aivan ihanoía, nauttikaa heistä !

   • Anonyymi

    Pohojosesaki on tilanne pahentunu. Rynttyytysmussiikkia jumputettaan ja puhuttaan ihimisistä elläiminä. Meijänki tyllerö sano, että net päiväkoin tätit väittää, että ihiminenki on muka elläin 😱


  • Anonyymi

   Olipa hyvä lukea joskus täälläkin aidosti lasten uskonnollisesta kasvatuksesta huolestuneen vanhemman kirjoitusta. En valitettavasti pysty auttamaan, mutta toivon todella, että löytäisitte sopivan ratkaisun asiaan ja/tai sopivan hoitopaikan. Kun koulun ja kodin yhteistyöstä puhutaan, niin eikö saman asian pitäisi kuulua myös päiväkodin ja kodin välille? Onko mahdotonta tuoda omat kasvatusperiaatteet ja toivomukset päiväkodille esille? Mielestäni vanhempia pitäisi kuunnella.

   • Anonyymi

    Useat ovat huolissaan, mutta sitten on niitä meikäläisperheitä, jotka eivät edes jaksa vaivautua miettimään, mitä kaikkea vaikutteita lapset siellä hoidossa saavat. Sitten ihmetellään, kun lapset järkiään lähtee ovet paukkuen elävästä uskosta. Ei ole tänä päivänä enää tavatonta, että jälkikasvu yrittää vanhemmilleen takoa, kuinka sateenkaariaate ynnä muut ovat sellaisia asioita, joissa uskovaistenkin vain pitäis antaa periksi.
    Mehän annamme ihmisarvon kaikille, mutta emme hyväksy syntiä. Jumalan lapsi ei siis voi miettiä edes sitä, että menisi samaa sukupuolta olevan kanssa naimisiin, tai vaihtais sukupuolta. Moni uskovaisen kodin nuori sen sijaan on sitä mieltä jo, että miksipä ei voisi mennä ja tehdä omalle keholle mitä tahtoo ja silti olla Jumalan lapsi.


  • Anonyymi

   Meillä on samanlainen ongelma lapsi varsinkin kiroilee öisin huutaa itkee raivoaa kaikenlaista kuten "ei ei en halua helvettiin "ja myös saatanaa usein huutaa unissaan ja itkee joudun usein näistä painajaisista hänet herättämään luulen että lapsi on oppinut tarhassa tuollain kiroileen koska muuten ei kiroile unissaan vain.

   Onneksi on mummolla paljon hoidossa joka kuljettaa häntä mukanaan hengellisissä tilaisuuksissa niin ei tarvitse tarhassa olla paljoakaan.

   • Anonyymi

    Piloillaan keksitty juttu, sellaisia täällä on valitettavan paljon :(


   • Anonyymi

    Olette sairaita . Puhutte lapsille helvetistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olette sairaita . Puhutte lapsille helvetistä.

    Ei lapsille vielä puhuta helevetistä. Heille kyllä sanottaan, että uskovaiset päässee taivaasseen. Vasta ripari-ikkää lähestyesä alettaan puhhuu helevetistäki.


  • Anonyymi

   Mekin veimme kehitysvammaiset lapsemme hoitopaikkaan naapurikuntaan, kun omassa kunnassa ei ollut lestatiolaista hoivakotia.

  • Anonyymi

   Muslimit joikaa kyllä päiväkodeissa uhraa eläimiä ja silpoo sukuelimiä kuten lestatkin . Pitää noudattaa koko laki.....

  • Anonyymi

   Kai luette Raamatusta juutalaista perkelettä Juuda iskariot.

  • Anonyymi

   Ei uskalla, ei kannata. kakarat pitää kasvattaa pullossa, tissimaidossa topatussa pullamössössä ja opettaa heti kättelyssä uusavuttomiksi nyhveröiksi joilla ei mitään velvollisuuksia

  • - Toivoisinpa että oisin puuhevonen...
   - Kauan sitten asui maalla pikkupoika villi...
   - Huomenna mennään Korkeasaareen...
   - Nyt hiljaa, hiljaa hiivitään...

   Nuo laulut ovat varmasti suurin syy kaikkiin elämäni ongelmiin. Miksei minulle soitettu vain virsiä ja luettu tarinoita sodista ja kidutuksesta siitä paksusta kirjasta?

   • Anonyymi

    No ku niisä nykyjään kuunnellaa jottai Ellaa ja Aleksia, kuten MC koppakuorijaista, sitte Robinia, Smurffipoppia ja lasten räppiä. Uskovaisina emme halua lapsia opettaa tällässeen mussiikkiin!


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   JOS ei ole pakko viedä lasta päiväkotiin, niin hoitakaa äidit lapsenne kotona, mahdollisimman pitkään !
   Ensin odotatte n. 9 kk lasta, hoidatte ehkä vuoden ja sitten on päiväkoti. "Raahaatte" lapsen puoliunessa sinne tarhaan, tuskin on lapsi ehtinyt syödä aamupalan , kuljetus ehkä monen mutkan kautta tarhalle, sitten itse töihin, väsyneenä haette pienoisenne päivähoidosta, seuraava "pysäkki" voi olla kauppa , kotiin ruuanlaittoon , ehkä siellä jo vähän isompi koululainen odottaa sitä päivällistä, "ukko" raahautuu töistä, syötte, siivoatte, leikitte lasten kanssa, jos jaksatte jne....
   Lapsikin, se pienin on tehnyt yhtä pitkän "työpäivän" kuin te vanhemmat !
   Onko mitään tolkkua, viedä lasta vieraalle hoitoon !? Kannattaako, edes taloudellisesti ?!
   Itse tein saman "virheen", aikoinaan, tosin lapsi ei pystynyt olemaan tarhassa kovin pitkään, kun aina oli joku infektio päällä. Kotihoidossa ei saanut tartuntoja ja siinä oli vielä vauva mukana.
   Jos olisi silloin ollut sama "järki" kuin nyt, niin alusta loppuun olisin hoitanut lapsen itse ! Yli neljäkymmentä ( 40 ! ) vuotta takana ja vieläkin muistan kirkkaasti ne ajat, minkä virheen teimme ! Lasten paras hoitopaikka on oma koti !
   Mikä lienee tilanne tulevaisuudessa, kun lapsen perheeseen on tulossa lapsi !?
   Uuden polven tehtävä omat ratkaisunsa, ehkä osaavat tehdä viisaasti !?

  • Anonyymi

   Nyt se on sitten Rap-musiikki joka on satanistista, omassa nuoruudessani uskovaiset kauhistelivat Heavy-musiikkia ja uskoivat sen olevan saatanasta.

   • Anonyymi

    Juu ja Elvis Presley oli aikoinaan suoraan saatanasta


   • Anonyymi

    Heavy-musiikkia ja uskoivat sen olevan saatanasta.
    Eikö se sitten ole helvetistä, mistä se sitten on kotoisin, ellei sieltä?
    Helvetistä tulee helvetellistä melua. Kasvitkin kaikkoaa heavya.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juu ja Elvis Presley oli aikoinaan suoraan saatanasta

    Elvis on nykyään ihan salonkikelpoista mussiikkia. Tai ainakin useimmat Elviksen lauluista. Uskovaisetki niitä soittaa ja laulelee. Niin ne ajat muuttuu. Ei Elvis ole enää niin paha.


  • Anonyymi

   Eipä oikeastaan, hoitelee vaan kotona itsekseen.

  • Anonyymi

   Jumalan lapsina emme anna ainakaan meidän lapsiamme päiväkotteihin hoitoon, ellei päiväkodin johtaja ja hoitajat ole itsekin Jumalan lapsia. Ja jos meillä olisi kehitysvammainen lapsi, emme antaisi häntä mihinkään asuntolaan, kun niissä tanssitaan ja tehdään kaikkea maailmallisia juttuja.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   61
   4818
  2. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   98
   4271
  3. Korona Hyrynsalmella

   Se sitten koronakin saavutti Hyrynsalmen.Kaikki siis nyt maskia käyttämään ja muutenkin olemaan varotoiminen.
   Hyrynsalmi
   108
   2861
  Aihe