Analyysiä nimettömän (profeetan) tapauksesta

Anonyymi

Analyysiä nimettömän (profeetan) tapauksesta

Osa 1

Tällä julkisella profetiakeskustelulla on näkyvissä ilmiö, jossa ”anonyymi; nimetön) nettiesiintyjä väittää toistuvasti olevansa ”se profeetta” , se Yksi ja Ainoa valittu ”Suomen profeetta”. Profeettaunelmansa hän perustaa mm. Tukholman profetian mainintaan siitä, että Suomessa nousee profeetta. Lisäksi hän katsoo olevansa se henkilö, josta Tauno Rantala on profetoinut näin:

”Yhden henkilön tulen nostamaan tässä maassa aivan kuin auran kärjeksi. Toiset tulevat hänen jäljessään ja kanssaan.”

Tämä anonyymi (profeettaehdokas) perustaa siis tehtävänsä parin ihmisen ennustuksiin. Ei siihen, että vain ”Jumala asettaa jäsenet tehtäviinsä, Kristuksen seurakunnassa, ruumiissa.” ( 1 Kor 12:27)

”Toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.”
” Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.”
( 1. Kor 12:10 >>)

Siis? Jumala asettaa jäsenet tehtäviinsä, Pyhä Henki jakaa lahjoja niinkuin tahtoo. Kukaan ihminen ei voi asettaa ketään ”tehtäviin” Kristuksen ruumiin (pyhän seurakunnan) keskellä. Eikä senkään vertaa kukaan voi ”asettaa” itseään, vaikkapa (profeetan) tehtävään. Tämä on täysin selkeä Raamatun, UT:n opetus.

ANALYYSIN viitekehys

Tämän tutkimuksen viitekehys on Raamatun Sanojen opetus. Mitä se sanoo ja opettaa Uuden Testamentin sisällä mm. profetoimisesta ja profeetoista. Vanhan Testamentin profeettatoimintaa ei voi ottaa konkreettiseksi tutkinnan (vertailun) alustaksi, koska UT:n seurakunta-ajalla profetoiminen ei ole samoin tehtävää. Esikuvallisina asioina ja opetuksina VT antaa kuitenkin suuresti valoa!

ANALYYSIN sisältö ja lähteet

Tämä tarkastelu perustuu vain ja ainoastaan niihin teksteihin, joita tämä anonyymi (profeetta) on itse tuonut (tänne) julki. Useilla eri nikeillä: ”Se profeetta”, ”Suomen profeetta”, jne. Voisi sanoa, että taikinoita on runsaasti mistä valita, mistä leipoa paistettava kakku! Profeettaehdokkaan tekstituotanto on runsasta, eikä se jätä paljon tilaa arvauksille. Analyysi nojaa siis ”sanoihin”.
Mitä Herramme Jeesus opetti? Matteus 12: 34-37. ”Sydämen kyllyydestä….”

PLUSSAT ja miinukset?

Paavali opetti: ”Koetelkaa kaikki, pitäkää se mikä hyvää on..” (1 Tess 5:21)
Alkuun on siis tutkittava ja todettava, mitä olisi se ”hyvä”, mitä ne ”plussat” niiden runsaiden tekstien seassa?

Ihan päällimmäiseksi nousee ahkeruus itsensä kehumisessa ja itsensä krottamisessa. Ahkeruus ja into nostaa esille itseään. Ahkeruus on hyvä asia. Mutta voidaan kysyä, onko näkyvä ”kerskaaminen” ja itsensä ylimmälle oksalle nostaminen Jumalan silmissä ”plussaa”.

Paavali: 2. Korintt 10:17-18
”Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra. Sillä ei se ole koetuksen kestävä, joka itse itseään suosittelee, vaan se, jota Herra suosittelee.”

Sananlaskut 27:2 ”Kehukoon sinua toinen, ei oma suusi; vieras, eikä omat huulesi.”

MIINUKSET?

Valitettavasti tarkastelu ja analyysi nostaa esille niin runsaasti miinuksia, negatiivisia tekstejä, että se mikä ”hyvä on” - jää onnettomasti huonojen näkymien altavastaajaksi. Vaakakuppi on epäsymmetrisessä tasossa. Hyvät kultajyvätkin hukkuvat ikävään soopaan. Ne hyvät jyvät ovat toki Jumalan aitoja sanoja Raamatusta, joita tämä (profeetta) ajoittain ahkerasti viljelee.

Niin ikävää kuin se onkin, on otettava kuin ”kissa pöydälle”, katsottava suoraan näitä miinusmerkkisiä tuotoksia?

PIELESSÄ oleva profetoimismalli?

Profetoimis – ja profeetta-asian nykyisin paljolti vallalla oleva praktiikka nousee niistä vääristyneistä toimintamalleista, jotka ovat kuin ”hapatus” kristikunnan keskellä! Toiminta on pitkälle Uuden Testamentin ohjeiden vastaista. Opetus on, että profetoiminen tapahtuu seurakunnan ja uskovien yhteisöjen piirissä. Näin ovat toiminnassa muutkin armolahjat ja virat. Samoin terve kollektiivinen kontrolli toimii. Tai pitäisi toimia? Hengellinen yhteisä valvoo itseään ja toinen toistaan.

Nyt – nykyisin?

Sairas hapatus on, että kuka tahansa tahtoo nostaa itseään ”profeetaksi” ja ryhtyä sooloilemaan mm. internetissä. Monet oikein mainostvat, että ovat (luotettavia?) nettiprofeettoja, mediaprofeettoja?

Toiset esiintyvät omilla nimillään, kuten Jouko Piho, Harri Veijonen ja Jari Pasanen, jotka ovat kilpaa nostaneet itsens’ ”profeetoiksi”, jopa Suomen profeetoiksi.

Tällaiset villit ja kurittomat hankkeet on nähtävä Raamatun Ja UT:n vastaiseksi kapinaksi. Ja räikeää on se, että kun he näin esiintyvät epäraamatullisissa profetoimishankkeissa, he vielä pelottevat ihmisiä näin: ”Älkää koskeko Herran voideltuihin...” Ei ihme, että tapahtuu samaa kuin profeetta Jeremian päivinä? ”Herra käy näiden profeettojen kimppuun.” (Jeremia 23.luvussa)

Nyt tutkintapöydälle otettava nimetön (profeetta) edustaa tässä ”hapatusten” sarjassa ihan omaa luokkaansa. Hän leikkii ja näyttelee ”profeettaehdokasta” nimettömänä.

(jatkuu..

7

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Analyysiä nimettömän (profeetan) tapauksesta

   Osa 2

   SANOISTASI sinut…?

   Mitä Jeesus totesi, Mattesu 12:34-37.

   Laajahko tekstistuotanto anonyymin (profeetan) aineistossa on varsin paljastavaa laatua. Hänen teksteistään voi makrotasolla lukea selkeitä ongelmia. Tekstit jakautuvat osittain selkeisiin, joissa on Raamatun sanaa.

   Sitten näkyy kaksisuuntaisen jakautumisen malli. Osa teksteitä on sekavia ja häiriintymisestä todistavia. Tämä häiriötila vahvistuu, kun tekstejä analysoi mikrotasolla. Yksittäiset lauseet ovat aika brutaaleja? Jopa kriminaalisen ajattelun piireitä näkyy? Kuten Aloituksessa ”Ranagaistukset palstalaisille”. Linkki: https://keskustelu.suomi24.fi/t/16909493/rangaistukset-palstalaisille

   Sekä makrotason että mikrotason analyysi nostaa päätelmän: Profetoiminen on enemmän kuin epäraitista. Se on epätervettä, patologista, siis sairasta ja sekavaa.
   Mistä sellainen aineisto nousee? Sydämestä, ihmisestä itsestään. Niinkuin Jeesus totuuden kertoi. Matteus 12. luku.

   LÄHEMPÄÄ tarkastelua; vihakirjoitusta

   Kuten voidaan todeta, tämän (profeetan) teksteissä on Raamatun Sanaa. Mitä muuta?

   Tekstit nostavat esille ja paljastavat kuitenkin (profeetan) sisällä olevia ongelmia. Mikä mättää? Tekstit ovat yhä uudelleen täynnä väittelyn- ja riidanhalua. On kiukkua, jopa silmitöntä vihaa.

   Hän haluaisi ”karhuja raatelemaan” niitä ihmisiä, joita hän vihaa? Tässä hän vetoaa VT:n profeettaa Elisaan, tituleeraa itseään Elisan ”kollegaksi”. https://keskustelu.suomi24.fi/t/16909493/rangaistukset-palstalaisille

   Otteita edellisestä Aloituksesta:
   ”En ole ole pelkkä tuomion tuoja, enkä tuomitse yleensä vaan jätän tuomion Herralle.
   Nyt kuitenkin kun on aika ja millaista kohtelua olen saanut, ajattelin hieman näyttää taikka paremminkin käyttää sitä voimaa, joka minulle on annettu.
   Muistattehan kollegani Elisan, joka kutsui karhut tappamaan pilkkaavat kiusankappaleet?”

   ”Mutta mitä tulee näihin pilkkaajiin, ei tämä karhu vain teille ole, vaan se on kaikille.
   Mitä annan teille pilkkaajille, en tuo teille kuolemaa kuten Elisa, vaan ajattelin teille sairautta.”

   --------------------------------------------------------------------------------------
   Tuollaiset tekstit eivät nouse Jumalan rakkaudesta, eivätkä terveestä mielestä. Niiden lähtökohta on pimeys ja viha. Niin maksimoitunut vihamielisyys, että se tahtoisi tuhota ja tappaa toisia, ihmisiä.

   Hän tahtoisi manata sairauttakin? Järkyttävää tasoa! Kyseessä näkyy siis jopa kriminaalinen, eli harkitun tason idea. Vihakirjoitus kertoo, että on suunnitelma panna aggressio ja kiukku täytäntöön!

   Aggressiivisten affektioiden ohessa näkyy sellaista patologiaa, joka viittaa – mihin?
   Teksteissä on luettavissa luulevaisuutta, vainoharhaista tasoa. Hän väittää mm. että ”te olette kaikki minua vastaan”, mutta ”Jumala ja minä olemme enemmistö”.

   LÄHEMPÄÄ tarkastelua; ambivalenttisuus teksteissä?

   Kuten jo todettu, tämän (prrofeetan) julkistamat tekstit eivät ole yhdensuuntaisia. Näkyvissä on selvästi sekavuutta. Voimakas aggressio ja luulevaisuus, vainoharhaisuus? Mistä se voisi nousta?
   On katsottava Raamatun opetuksia. Kuninkaat Saul ja Daavid?

   Joka huolellisesti lukee ja tutkii VT:n kuninkaiden Saulin ja Daavidin välistä ottelua, oppii eräitä seikkoja. (Luettavaksi 1. Samuelin kirja 10. luvusta eteenpäin.)

   1) Saul oli ensimmäinen kuningas, jonka Samuel voiteli tehtäväänsä. Saul ei kuitenkaan pysynyt uskollisena, eikä totellut Herran käskyä, jonka profeetta Samuel antoi. ( 1. Sam 15:22) Hän lankesi tottelemattomuuteen. Sillä oli vakavat seuraukset. Hän menetti kuninkuutensa, hän menetti ”Herran voidellun” aseman.

   ”Herran henki siirtyi pois Saulista, ja Herran lähettämä paha henki alkoi ahdistaa häntä.” ( 1. Sam 16:14) On huomattava, että silti Saul myöhemmin "joutui hurmoksiin", ja kysyttiin: Onko Saulkin profeettojen joukossa?" ( 1 Sam 19:24)

   2) Hänen tilalleen Jumala valitsi kuninkaaksi Daavidin. Ja mitä sitten?

   Saul oli siis luopoitilassa, sidottuna pahojen henkien tilaan. Hän alkoi kadehtia Daavidia, koska Jumala oli hänet hyljännyt. Eikä vain sitä? Hän alkoi vainota ja vihata Daavidia. Häneen pesiytyi murhan henki. Hän tahtoi tappaa Daavidin, ja yrittikin sitä useita kertoja.

   Tämä on tuttua myös tänä päivänä. Ne, jotka ovat tottelemattomuudessa hyljänneet Herran Sanat, Raamatun auktoriteetin, ovat vaarassa joutua pimeyden henkien ja siteiden vangeiksi. Jos joku profeettana esiintyvä on tällaisessa tilassa, profetoimisen sisältö on sekavaa paatosta.

   Siinä voi olla Jumalan sanan seassa ja kyljessä silkkaa pahuuden myrkkyä. Jopa sairauden tasoista tuotosta. Niinkuin kuningas Saulilla? Vainoharhaista ja täysin keksittyä syytöstä ja pelkoa.

   (jatkuu..)

  • Anonyymi

   (jatkoa aloitukseen)

   LOPUKSI

   Koska me elämme niitä lopunaikoja, joita itse Herramme Jeesus valaisi ja opetti, on ehdottoman tärkeää, että palataan Raamatun Sanan ja terveiden opetusten kaidalle tielle!

   Valitettavasti lähes valtaosa nykyisistä profetioista nousee ihmisten omien korvien välistä.

   Peloista, traumoista, psyyken ongelmista. Varsinkin unet ovat vaarallisia ”opastajia”, ne kun ovat pääosin sielullisia alitajunnan purkauksia. Sellaisiin ei voi eikä saa uskonelämää perustaa!

   Raitis ja terve profetoiminen nousee terveestä uskosta ja hengellisyydestä.

   ”Aseta itsesi kaikessa hyvien tekojen esikuvaksi, olkoon opetuksesi puhdasta ja arvokasta ja puheesi tervettä ja moitteetonta..” (Tiitus 2:8)

   ”Tämä todistus on tosi; sentähden nuhtele heitä ankarasti, että tulisivat uskossa terveiksi.(Tiitus 1.3)

   ”Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen, niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja, alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.”

   1 Tim 6:3-6

  • Anonyymi

   Jo olisi korkea aika, että nykyiset villit ja Raamatun vastaiset profetoimishankkeet saisivat järjestyksen. Koko profeetta-asia on pielessä.

   Nytkin on joku uusi Tukholman Profeetta? Mainostaa itseään. Mutta samaa sairaalloista sakkia lienee? Hurahtanu omasta ittsestään?

  • Anonyymi

   V. 2006 Tatiana Dmitrieva (akateemikko ja YK:n johtaja Serbskii Center) kertoi psykologisesta mielisairaiden ihmisten käytöstä lännen poliittisten tavoitteiden toteuttamiseksi... etenkin länsi ja USA, sekä kristinuskon vastustajat haluavat nähdä Venäjän katoavan. Kun katsoo lännen mediapainetta Venäjää vastaan, se on helppo huomata.

   Minusta kyseessä on joko selkeästi mielisairas psykopaattinen narsisti, jota riivaa ikäänkuin paholaismainen loinen aivoissa. En tiedä miten noita sekopäitä tulee, mutta minusta kysymys on henkilöstä joka on vakuuttanut itselleen mahdollisesti, ettei enää koskaan tee virheitä, ja päästänyt jonkinlaisen pahan hengen sisäänsä, koska vain Jumala on täydellinen, joka ei tee virheitä. Ani harva narsisti on onnistunut muuttamaan elämänsä.

   Historia palstalla joku väitti, että tämä JP (joka on maininnut nämä kirjaimet ikäänkuin ulkopuolisen kysymänä, että onko se profeetta) olisi aikoinaan saanut koulutuksensa Neukkilassa, ja nykyään ei kuulemma tiedetä kenen palveluksessa tyyppi on, mutta niin aktiivista ja maanista on toiminta, että joko kyseessä on aivopesty, tai luontaissti mielenvikainen. Ainakin yksi nuo kirjaimet omaava toimii Verkkouutisissa mielipiteissä Venäjänvastaisena, ja jutut sielläkin olleet suorastaan harhaisia.

   Kirjoitukset viittaavat kehityksen pysähtyneisyyteen, ja samankaltaisiin lähteisiin, mitä paholaisesta tulee, saastaan ja kuolemaan, joka on tullut rujolla tavalla ilmi jopa julkistettuna IS:n mielipidepalstalla.Joka tapauksessa kykenemätön taistelemaan pahuutta vastaan.
   Miehen luonne näyttää harvinaisen hyväuskoiselta, mahdollisesti ehkä lohikäärme, s. 1952, tai -76. Ainakin Natopalstalla "eläkeukoksi" itsensä nimittänyt on ylpeillyt "loistavalla kunnollaan", ja henkisellä väkivallalla estänyt ulkopuolisten pääsyn palstalle, sekä vallannut historiapalstaakin itselleen haukkumalla kaikki eri mieltä olevat valehtelijoiksi. Lohikäärme ja hevonen ovat yksi, joissa yang polariteetti (ääni, liike) ovat kiin. eläinradan vahvimpia, ja lohikäärmeen vuonna syntynyt saattaa olla jopa mielipuolen tasolla. Guru Joshin video "Whose Law" on tästä erinomainen esimerkki. Samoin oma veljeni. (tulilohari)

   Arvelen, että tämän miehen takana ovat ehkä sisäiset, valtiolliset tahot, joiden ajatukset Suomea kohtaan eivät ainakaan ole hyvät. Hän tiesi missä liikun, vaikka ei ole luultavasti ennen minua nähnyt. Kaupassa harppoi ovesta suoraan eteeni. Mutta Jumala kertoi silloin mitä minun on tehtävä. Kuka minusta tietää ja millä perusteella? Siksikö, koska minä olen näkijä/tietäjä?

   Mutta sen tiedän, että tälle asialle eivät uskovat mitään mahda. He eivät usko raamatun sanaan, paitsi näennäisesti. Kun siellä puhutaan kenen ovat valtakunnat, he tuntevat hetken olonsa ahdistuneeksi, sitten jatkavat kuten eivät olisi lukeneet mitään.
   Oikein sanoi eräs venäläinen tutkija - jos ihmiset saisivat tietää miten valtakuntia hallitaan, he eivät tietäisi mitä tekisi. Jos paholainen omistaa valtakunnat, on lässyhumanismi joidenkin palvelijoiden yksi parhaista avuista. Tuohon valtakuntaan mahtuvat kaikkia numeroita vastaavat ihmiset, etenkin ykköset ja ysit, sekä kultainen keskitie -kaava vitoset. Parhaitenhan saa palkattua niitä, joita kiinnostaa vain raha, ja sielusta ei mitään väliä "koska sitä, tai Jumalaa ei ole".

   Kuten olen sanonut, elämäntiestä: piirrä 5 viivaa, kulje keskimmäisen ja sitä reunustavien viivojen välissä, oikealle ja/tai vasemmalle, mutta älä kulje keskellä, äläkä ääriviivoilla. Jos ääriviivoille joudut, on se ankara opetus, tai jos joudut hyppimään siellä, tai makaat kieli pitkällään keskellä, ei kaikki ole päässä kohdallaan.

   Jos uskovat kääntyvät näistä asioista pois, he menettävät. Mutta jos he tutkivat ihmisluonteita astrologian kautta, he oppivat olemaan tuomitsematta, koska alkavat ymmärtää.

   • Anonyymi

    https://mvlehti.net/2021/05/03/tama-ei-voi-jatkua-nain-vapun-suurkulkueesta-pidatetyn-tarina/

    Hyvin informoitu ja tiedostava kansa on uhka? Jos, niin taitaa olla selvää mikä tuo S24:n häirikkö on? Se levittää täysin selviä valheita ja sotkee keskustelua. Onko se palkattu?
    S24:n jutustelut tuppaa olemaan ala-arvoista tasoa muutenkin, ja joka ne omaksuu, saattaa omaksua typeryyttään myös vähä-älyiset lyhyet mitäänsanomattomat tokaisut. Se näyttää olevan kumman yleistä. Ei puhuta asiaa, vaan tokaistaan vain jotain.


  • Anonyymi

   Todellinen tietäjä voi nähdä ajan ja sen tulevaisuuden tapahtumat. Hän saattaa tietää osin ihmisten ajatukset tai aikeet.
   Hän voi tunnistaa pahan, tai itselleen sopimattoman ihmisen jo äänestä, tai olemuksesta.
   Hän tietää millainen ihminen on arvollinen, kuka arvoton. Hän ei vaadi ihmisiltä itsensä kaltaisuutta, mutta ennemminkin rehellisyyttä.
   Hän on suurinpiirtein sellainen, kuin viisauden kirja kertoo, ja missä hän on, siellä on myös vastakappale.

  • Anonyymi

   haha jätkä meni iha lukkoon...vielä aiheesta mistä tietää et joku on profeetta? muinaisina aikoina profeettaa sanottiin näkijäksi tai seer..noh mitä se tarkottaa? jos profeetta katsoo vaikka jotain henkilöä tuosta vaan extempore tulee kuva sen mieleen vaikka esimerkiksi tosi musta pyöreä pallo ja siinä heikot katkonaiset nelis kanttiset viivat ympärillä..ja se profeetta sanoo sen ja sitte antaa selityksen..musta pyöreä pallo on sun sydän mikä on demoni hallitsema ja ne ohuet katkonaiset nelis kanttiset viivat on sun usko niihi voimii ja sä olet epävarma...tämä ei ollu tälle henkilölle vaan tuulesta temmattu iha vaa esimerkkinä...ja näitä näkyjä tulee profeetalle kokoajan iha normi elämässä..tietysti myöski se auktoriteetti ja suoja et ihmiset huomaa et tuossa ihmisessä on jotain enemmä, kuninkaallista ja se on luotettavan oloinen ja mukava kuunnella..

   Ja katso, sinä olet heille kuin rakkauslaulu, kauniisti laulettu ja hyvin soitettu: he sanojasi kyllä kuuntelevat, mutta eivät tee niitten mukaan. 33Mutta kun se toteutuu — ja katso, se toteutuu — silloin he tulevat tietämään, että heidän keskuudessansa on ollut profeetta.

   The One

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Aikapommi räjähti BB-talossa - Ikävä "leikki" teki tehtävänsä - Nina Mikkonen häätöäänestykseen

   Voi ei, nyt kävi yksinhuoltajalle köpelösti… Mitä mieltä, pitäisikö Mikkosen jo tippua BB-talosta? https://www.suomi24.fi/viihde/aikapommi-rajahti-bb-
   Big Brother
   30
   3689
  2. Välit poikki aikuisen lapsen perheen kanssa.

   He suuttuivat kun kuulivat ettemme puolisoni kanssa ota rokotetta. Emme todennäköisesti saa tavata enään lapsen lapsiamme, emmekä saa heitä yökylään k
   Maailman menoa
   93
   2681
  Aihe