Miksi HX hävittäjissä ei ole mukana SU-57 tai muut Venäjän koneet

Anonyymi

SU.57 on arvosteltu maailman parhaaksi hävittäjäkoneeksi mm Pietarin ja Moscovan arvosteluissa.

Onko Natolla mitään vastaavaa?

Eipä ole, SU-57 dominoi ilmakehää ja jos se ei riitä niin Venäjä lähettää aluksen Marsiin.

Eikä Tiltu estä.

13

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Siksi kun Suomi on lännettynyt ettei se voi ostaa venäläisiä koneita vaikka venäläisillä olisi niitä Suomen tarpeet täyttäviä koneita vaikka kuinka montaa merkkiä halvalla ja Suomen koneet pitää olla vielä NATOyhteensopivia vaikka Suomi ei ole NATOssa.

  • Anonyymi

   Vai vieläkin Marsiin. Neuvostoliitto lähetti 30 vuoden aikana 16 luotainta tutkimaan Marsia, ja ne kaikki epäonnistuivat. Venäjä vielä yritti kahdesti epäonnistuen myös kahdesti.
   Sukhoi-57:n valmistuneet harvalukuiset yksilöt lentävät väliaikaisilla neuvostoliittolaisilla moottoreilla koska niiden moottoreiden valmistus ei ole onnistunut.

  • Anonyymi

   Joko ne on saaneet tuon sysipaskan koneen prototyypin lentämään?

  • Anonyymi

   Suomi ei etsi neljännen sukupolven hävittäjää.

  • Anonyymi

   "SU.57 on arvosteltu maailman parhaaksi hävittäjäkoneeksi mm Pietarin ja Moscovan arvosteluissa."

   Hah hah...Niin että sitten heti vitsillä aloitit. Eihän nuo tietenkään yhtään puolueellisia tutkimuksia olleet, kun Pietarissa ja Moskovassa arvosteltiin Venäläinen kone.

   Niin noh. Onhan se oikeasti erittäin hyvä ja tehokas kone, mutta kun luotettavuudessa ja toimivuudessa on ollut ongelmia. Voisi kuvitella että hintakin olisi kallis, en tiedä. Mutta jos ostaa suurimmalta uhkalta ja viholliseltaan koneen, niin onhan se nyt aika erikoista.

  • Anonyymi

   Ensimmäinen kriteeri oli että tarjouksia otetaan vastaan vain mailta jotka eivät ole uhkia, tai mahdollisia vihollisia Suomelle.
   Merkinnee jatkossakin sitä ettei Venäjältä osteta korkean teknologian välineistöä, jolla on merkitystä turvallisuuteen tai huoltovarmuuteen.
   Samanlaisia äänenpainoja on kuulunut nyt muualtakin maailmalta.
   Kuinkahan kauan Venäjä sietää putinilaista politiikkaa, joka on maalle, ja yrityksille myrkkyä.

  • Anonyymi

   "Miksi venäläishävittäjät eivät kelpaa?

   Ilmavoimien uudeksi hävittäjäkoneeksi on viisi ehdokasta: yhdysvaltalaiset F/A-18 Super Hornet ja Lockheed Martin F-35, ranskalainen Dassault Rafale, ruotsalainen Saab Gripen sekä yhteiseurooppalainen Eurofighter Typhoon.

   Miksi tarjouspyyntöä ei lähetetty venäläisille hävittäjävalmistajille, kuten MiGille ja Suhoille?

   Asiaan vaikuttaa kaksi seikkaa, kertoo strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja Lauri Puranen puolustusministeriöstä.

   Ensinnäkin osana Venäjään kohdistettuja pakotteita EU:n neuvosto on kieltänyt puolustustarvikkeiden kaupan Venäjän kanssa. EU-maana Suomi ei voi siis ostaa Venäjältä aseita, ellei pakotteita poisteta.

   Hävittäjävalintaan vaikuttaa myös vaatimus kansainvälisestä yhteensopivuudesta, joka on kirjattu Suomen puolustusselontekoon. Vuonna 2017 hyväksytyssä selonteossa todetaan muun muassa, että puolustuskykyä kehitettäessä huomioidaan »puolustusyhteistyön mahdollisuudet ja kansainvälinen yhteensopivuus sekä varmistutaan siitä, ettei mahdolliselle sotilaalliselle liittoutumiselle muodostu käytännön esteitä.»

   »Se ei sinänsä olisi estänyt tieto- tai tarjouspyynnön lähettämistä Venäjälle, mutta hyvin todennäköisesti kyseinen vaatimus olisi pudottanut venäläisen konekandidaatin kilpailusta», Puranen sanoo."

   https://ulkopolitiikka.fi/lehti/4-2018/miksi-venalaishavittajat-eivat-kelpaa/

  • Anonyymi

   Venäjä ei saa 5.sukupolven hävittäjää vaan avaruusraketin Putinin mökille.

   Suuren kiinalaisen avaruusraketin jäänteet putoavat lähipäivinä Maahan – kukaan ei vielä tarkalleen tiedä, mihin kohtaa mustaa merta.
   Pitkä marssi 5B -kantoraketti vei Kiinan avaruusaseman osan kiertoradalle. Nyt Maata kiertää 21 tonnia romua, joka todennäköisesti palaa ilmakehässä tai molskahtaa mereen. Jotkut asiantuntijat pelkäävät, että raketin osia voi päätyä asutulle alueelle.

   • Anonyymi

    IS: " Edellisellä kerralla kun he laukaisivat Pitkä marssi 5B -raketin se päätyi isoina metalliosina taivaalle, ja ne vaurioittivat useita rakennuksia Norsunluurannikolla"
    "Vastaavia laukaisuja on tulevaisuudessa luvassa ainakin kymmenen lisää"
    Se on ärskiä toimintaa Kiinalta antaa romunpalasten sataa maahan.


  • Anonyymi

   SU-57 dominoi ilmakehää ja jos se ei riitä niin Venäjä lähettää aluksen Marsiin.

   Avaruusjäte, toveri, avaruusjäte!

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Titävät Venäjälläkin Geipenin HX- hankken ylivoimaiseksi voittajaksi, eivätkä tuhlaa voimavarojaan turhaan kisailuun. :)

  • Anonyymi

   Pietarin trolli meinaa että suhoilla pääsee Marsiin asti. Aika isot lisätankiy saa asentaa. PS. joko se suhoi on saatu sieltä suosta ylös?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   12023
  2. Mitä kuuluu nyt? Maajussi-Mustafa paljastaa, onko sutinaa vai ei - Yllätys kuvausten jälkeen

   Turkin lahja suomineidoille elikkäs Maajussi-Mustafa on kyllä aikamoinen tapaus! https://www.suomi24.fi/viihde/mita-kuuluu-nyt-maajussi-mustafa-palja
   Viihde ja kulttuuri
   59
   4624
  3. Vappubrunssi

   Vappubrunssin järjestäjät hävetkää! Tiesitte että näin tulee käymään,vaaransitte ihmisten terveyden muutaman euron takia. Mahtaa omatunto,ei teillä ta
   Kokkola
   275
   4150
  4. Miesten kokema seksuaalinen ahdistelu

   Mieheni on kertonut aika uskomattomia juttuja nuoremmalla iällä tapahtuneista ahdisteluista. Oli vielä kokematon ja uimarannalla häntä vanhempi nainen
   Parisuhde
   72
   3152
  5. Korona Hyrynsalmella

   Se sitten koronakin saavutti Hyrynsalmen.Kaikki siis nyt maskia käyttämään ja muutenkin olemaan varotoiminen.
   Hyrynsalmi
   93
   2219
  Aihe