Kertaluonteisuus - kuka ottaa vastuun ?

Anonyymi

https://www.youtube.com/watch?v=zc2v1zovGqw

00:16​-06:28​ Tuomas Malinen ja Sami Miettinen keskustelevat erimielisyydestään koronan suhteen ja siirtyvät nopeasti analysoimaan kuinka historiallinen tuleva eduskunnan 2/3 enemmistöä vaativa äänestys on. Siinä EU saisi ottaa pääomamarkkinoilta enintään 750 miljardia euroa lainaa, josta 390 miljardia annettaisiin tulonsiirtoina jäsenvaltioille sekä enintään 360 miljardia lainoina. Enemmistö #neuvottelijat​- yhteisöstä arvelee paketin menevän läpi eduskunnassa.

08:32​-11:20​ Mitä ovat TEU 125 ja TEU 310 ja miksi paketin läpimeno poistaa EU:n sääntöperusteisuuden ja perussopimuksen artiklojen uskottavuuden.

Kokoomus sai vapaat kädet äänestää puolesta, vastaan tai tyhjää tai ei saapua äänestyspaikalle ollenkaan jolloin ääntä ei oteta kokonais- äänten sakkiin mukaan. Nyt tilanne on se että vastaan on nyt tähän mennessä sanonut äänestävänsä 49 kansan edustajaa ja jos se olisi 1/3 osa jolla paketti saataisiin kumoon niin tyhjää pitäisi äänestää 199-147=46 edustajaa ja kun Kokoomuksella ei ole kuin 35 jotka voisivat niin tehdä niin puolesta äänestäjien joukosta täytyisi livetä joko äänestämään tyhjää tai jäämään kotiin niin 11 toveria. Miksei vasemmistoliitto älyä mihin paketin hyväksyminen johtaa.
Jos 11 puolustajista jää pois niin se vähentäisi heidän määräänsä näin 115-11=104 mikä ei tosin lisäisi vastaan äänestäjien määrää mutta ja jostain syystä se ei edes riittäisi siihen etteikö paketti menisi läpi.

Jotta paketti kaatuisi tarvitaan ehdottomasti ei-ääniä lisää vaikka Kokoomuksesta 13 ja puolustajilta 6 edustajaa. Silloin paketti kaatuisi. Hoskosen lisäksi 5 muuta urheaa täytyisi löytyä. Joku kai vasemmistoliitosta on sanonut äänestävänsä vastaan ja varmaan joku jostain toisestakin puolueesta saattaa näin tehdä. Isämaa on tärkeämpi kuin hallituspaikka. Eihän ministereitä ole kuin nippu mutta rivikansanedustajia löytyy useita jotka jäävät vain napin painajiksi ja joidenkin valiokuntien jäseniksi niin siksi olisi nyt aika loistaa. Saada kansan syvien rivien kiitos itselleen kun uskalsi ja äänesti EI tässä Suomen itsenäisyyden tärkeimmässä vaalissa.

Kokoomukselta vaadittaisi 10 Rydmanin. Joulumiehen (joka on nainen ja huomasin kirjoitusvirheen) siis Koulumiehen, joka tuo meille joululahjan kun uskaltaa olla erimieltä puoluejohdon kanssa ja sitten Heikkinen (rohkea isänmaalainen). Keitä nuo kymmenen
muuta olisi. Minä en politiikoista tunne kuin joitain varsinkin nyt kun kaikki konkarit jäivät eläkkeelle.

Aika mielenkiintoista lukea nuo kommentit Malisen ja Miettisen juttutuokiosta.

Niklas
2 päivää sitten

Täysin utopiaa vaatia, että yksikään poliitikko koskaan olisi vastuussa yhtään mistään. Virkamiehet, jotka tähän voisivat vaikuttaa ovat poliittisesti valittuja. Malisella hyvä nosto, että jos näinkin perustavanlaatuisista sopimuksista luistetaan, niin voiko enää luottaa yhtään mihinkään sopimukseen. Luotto menee koko järjestelmään.

Enää on 2 päivää aikaa viettää eloaan itsenäisessä maassa. Jos paketti menee läpi olemme toisen maan - lähinnä saksan orja.

VOISIMME KYSYÄ MERKELILTÄ ETTÄ POLTATKO LAPIN JOS...

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitoksia hienosta avauskirjoituksesta. Allekirjoitan tuon enkä tiedä mitä tuohon enää lisäisin.

      Kun ikää tulee niin ajatukset karkailevat usein menneisiin vuosikymmeniin. Kyllä silloin oli aivan kaikki paremmin. Toki monista perheistä puuttuivat mm. jääkaappi, pölynimuri, telkkari, puhelin ja kaikki muutkin pienoishärpäkkeet.
      Harvoille tuli edes Hesaria. Kylissä käytiin ja ihmisille puhuttiin nokikkain.
      Sisäpoliittiset kiistat olivat pieniä eikä taviksia juuri ravistelleet. Aktiivisimmat kommunistit kävivät silloin tällöin tappelemassa poliisien kanssa vastustaessaan milloin Vietnamin sotaa, Persian shaahia tai Israelin pääministerin vierailua.
      Tavoitteet niiltä osin saavuttivat; sota loppui, shaahi kukistui ja pääministeri on vaihtunut. Turhaan eivät aktivistit siis poliisin pamppuja maistaneet.

      Mutta kirjoja oli kaikilla ja kirjastot kovassa käytössä. Väitän että yleissivistys oli silloin korkemmalla tasolla kuin nykyisen sukupolven.

      Vaan mitä on nyt..?
      Alituista riitaa ja toraa, on ongelmia maahanmuutosta ja velkapaketeista. Kansa on jakautunut kahtia ja julmimmat visionäärit puhuvat jo sisällisodasta. Onhan meillä toki siitäkin kokemusta... Litteän Maan teoriakin kummittelee takaraivossa, yksinäisyys ja masennus painavat eikä kukaan jaksa enää katsoa töllöstä 24/7 pyörivää alytöntä paskaviihdettä. En ihmettele jos heikkoimmat sortuvat itsemurhiin.

      • Anonyymi

        Kiitos kiittämisestä. Sait minutkin muistelemaan.

        Kukaan ei jaksa enää katsoa töllöstä 24/7 pyörivää alytöntä paskaviihdettä. Tuosta ei saa vetää johtopäätöstä että ennen jaksettiin vaan töllöstä ei tullut kuin aluksi vain yksi kanava. Oliko se nimeltään Yle 1 jo silloin (tuskin oli). Tais olla vain TV 1 ja siten tuli Tam-visio josta sitten tuli tai kehkeytyi TV 2 ja mainos tv MTV aloitti jonkin verran myöhemmin. Telkkaria töllötettiin kuin jotain ihmettä. Minä asuin Turussa kun yläkerran varakkaalle kauppias perheelle ostettiin tv. Pihan kakarat saimme mennä iltapäivällä tai milloin se alkoi niin katsomaan Felix kissaa. Ja kun kesät olimme maalla Mäntsälän Ohkolassa mummilassa niin johonkin maataloon oltiin hommattu tv niin koko kylän kakaralauma plus kesäloma vieraat kakarat pääsi siitä katsomaan muistaakseni taas sitä Felix kissaa. Ei olut Ransua eikä pikku kakkosta vielä silloin. Minä asuessani Helsingissä ihan nostalgisista syistä katsoin Ransua kun olin jo tamperelaistunut jo silloin sen verran että oli mukava kuulla dambereen murretta vai onko se oikein kieli niikös rauma giel. "Jumalsit ko se bamaht. Kyl sol sit juhlalline däräys. Kafpankii lens jumalties min."

        Kakarana olen asunut Turussa, Mynämäellä, Porissa ja Tampereella ja kesät Ohkolassa ja vasta aikuisena asuin Helsingissä jokusen 7-8 vuotta ja viihdyin, kunnes muutin takaisin Tampereelle, minkä piti olla vain väliaikaista. Olen asunut ulkomailla ja harrastanut, kun pääsin sairaseläkkeelle keuhkolaajentuman takia, autojen vientiä ja tuontia ja muuta bisnestä siellä sun täällä lähinnä Euroopassa. Nyt minut on lamaannutettu täysin enkä pääse enää mihinkään. Olen 70 vee ja tukka on kuin nuorella hippiäisellä mutta hampaat ovat osaksi tekosellaiset. On kiva että saa vastakaikua täältä kun kirjoittaa mielipiteitään.


      • Anonyymi

        Mä en tiedä miksei toi auennut ainakaan minulle toi ylempi linkki mutta katsotaan aukeeko tämä. Ajatella, että Felixkin on jo yli 100 vuotias, joten moni sukupolvi tuntee sen. Oliko Felixillä joku sanoma filmipätkissään? Sitä en tiedä, mutta kiva niitä oli penskana kattella.

        https://www.youtube.com/watch?v=3V27wIZ_vyc


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Mitä jos Itävalta äänestää paketin kumoon niin on siinä suomalaisilla olemista niillä jotka äänestivät paketin puolesta. Kyllä tämmöinen päätös pitäisi mennä kansan äänestykseen. Mitään mustaa valkoisella ei ole kertaluonteisuudesta muuta kuin Suomen valtivarainvalio-kunnan mietintö jossa se mainitaan, mutta kukaan ei sitä siellä lue kun liittovaltiota aletaan sitten tekemään oikein olan takaa.

        https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2020/20200260

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Bruttokansantulo

        Komissiolle annettaisiin poikkeuksellisesti valtuudet ottaa pääomamarkkinoilta väliaikaisesti enintään 750 miljardia euroa lainaa unionin puolesta, josta käytettäisiin kattamaan enintään 390 miljardin euron suuruiset menot (avustuksina jäsenvaltioille) sekä enintään 360 miljardin euron suuruiset lainat, joiden ainoana tarkoituksena on covid-19-kriisin seurauksiin puuttuminen.
        Jotta unioni voisi vastata lainanottoon liittyvistä veloista, omien varojen enimmäismääriä on kasvatettava poikkeuksellisesti ja väliaikaisesti. Kattaakseen kaikki unionin velat, jotka aiheutuvat lainanotosta covid-19-kriisin seurauksiin puuttumiseksi, sekä maksumäärä-rahojen että maksusitoumusmäärärahojen enimmäismäärää kasvatettaisiin 0,6 prosentti-yksiköllä. Korotus toimii myös maksusitoumuksena, johon jäsenvaltiot sitoutuvat ja joka tulee kasvattamaan jäsenvaltioiden maksuja tulevina vuosina (viimeistään vuodesta 2028 lähtien).

        "Tarkoituksena on covid-19-kriisin seurauksiin puuttuminen." Korona on jo ohi ja sanoisin että ne maat joiden vanhuksia kuoli eniten tienaavat eniten sillä eläkkeiden maksu pienenee ja vanhainkoti ja sairaala paikkoja ei tarvitse pitää niin paljoa. Ruotsi ja Italia taitaa tienata tästä eniten ja Ruotsilla on oma valuutta joten se ei joudu kärsimään koronasta oikeastaan mitään. Halvemmaksi Suomelle tulisi antaa vaikka suoraa solidaarisuusavustusta koronasta kärsiville maille, mutta kun Etelä-Euroopan kriisi ei johdu koronasta vaan holtittomasta taloudenhoidosta, jota Suomen ei kannata alkaa huolehtimaan. Maista, jotka eivät osaa hoitaa talouksiaan. Miksi meidän pitäisi heistä huolehtia, kun oman maan kasalaiset köyhtyy koko ajan enemmän ja enemmän ja joutuvat korvautumaan jopa leipäjonoihin.

        Jokainen elpymispaketin puolesta äänestävä kansanedustaja on maansa petturi. Suurin ja kavalin petturi on Petturi Orpo, joka saa tuollaisen lempinimen jos nyt vie Suomen suohon josta nousemiseen voi mennä niin kauan aikaa, ettei Suomi ehkä tule pärjäämään ainakaan pitkään aikaan. Niin ja koska noista perseaukisista EU maista tulee nettomaksajia vai onko niin että niitä täytyy auttaa loputtomiin, kun niiden kansan luonnekin on sellainen ettei se haittaa vaikka talous olisi kuinka kuralla tahansa. Ottakoot itse velkaa jumalauta. Ugh!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä jos Itävalta äänestää paketin kumoon niin on siinä suomalaisilla olemista niillä jotka äänestivät paketin puolesta. Kyllä tämmöinen päätös pitäisi mennä kansan äänestykseen. Mitään mustaa valkoisella ei ole kertaluonteisuudesta muuta kuin Suomen valtivarainvalio-kunnan mietintö jossa se mainitaan, mutta kukaan ei sitä siellä lue kun liittovaltiota aletaan sitten tekemään oikein olan takaa.

        https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2020/20200260

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Bruttokansantulo

        Komissiolle annettaisiin poikkeuksellisesti valtuudet ottaa pääomamarkkinoilta väliaikaisesti enintään 750 miljardia euroa lainaa unionin puolesta, josta käytettäisiin kattamaan enintään 390 miljardin euron suuruiset menot (avustuksina jäsenvaltioille) sekä enintään 360 miljardin euron suuruiset lainat, joiden ainoana tarkoituksena on covid-19-kriisin seurauksiin puuttuminen.
        Jotta unioni voisi vastata lainanottoon liittyvistä veloista, omien varojen enimmäismääriä on kasvatettava poikkeuksellisesti ja väliaikaisesti. Kattaakseen kaikki unionin velat, jotka aiheutuvat lainanotosta covid-19-kriisin seurauksiin puuttumiseksi, sekä maksumäärä-rahojen että maksusitoumusmäärärahojen enimmäismäärää kasvatettaisiin 0,6 prosentti-yksiköllä. Korotus toimii myös maksusitoumuksena, johon jäsenvaltiot sitoutuvat ja joka tulee kasvattamaan jäsenvaltioiden maksuja tulevina vuosina (viimeistään vuodesta 2028 lähtien).

        "Tarkoituksena on covid-19-kriisin seurauksiin puuttuminen." Korona on jo ohi ja sanoisin että ne maat joiden vanhuksia kuoli eniten tienaavat eniten sillä eläkkeiden maksu pienenee ja vanhainkoti ja sairaala paikkoja ei tarvitse pitää niin paljoa. Ruotsi ja Italia taitaa tienata tästä eniten ja Ruotsilla on oma valuutta joten se ei joudu kärsimään koronasta oikeastaan mitään. Halvemmaksi Suomelle tulisi antaa vaikka suoraa solidaarisuusavustusta koronasta kärsiville maille, mutta kun Etelä-Euroopan kriisi ei johdu koronasta vaan holtittomasta taloudenhoidosta, jota Suomen ei kannata alkaa huolehtimaan. Maista, jotka eivät osaa hoitaa talouksiaan. Miksi meidän pitäisi heistä huolehtia, kun oman maan kasalaiset köyhtyy koko ajan enemmän ja enemmän ja joutuvat korvautumaan jopa leipäjonoihin.

        Jokainen elpymispaketin puolesta äänestävä kansanedustaja on maansa petturi. Suurin ja kavalin petturi on Petturi Orpo, joka saa tuollaisen lempinimen jos nyt vie Suomen suohon josta nousemiseen voi mennä niin kauan aikaa, ettei Suomi ehkä tule pärjäämään ainakaan pitkään aikaan. Niin ja koska noista perseaukisista EU maista tulee nettomaksajia vai onko niin että niitä täytyy auttaa loputtomiin, kun niiden kansan luonnekin on sellainen ettei se haittaa vaikka talous olisi kuinka kuralla tahansa. Ottakoot itse velkaa jumalauta. Ugh!

        Meinattiinko paketista äänestys tehdä ilman vvv:n mietintöä koska se valmistui vasta noin viikko sitten. Eikö sitä ennen ollut mitään mietintöä tehty vaan oltaisiin vain viety allakirjoitettu äänestys päätös EU:hun ilman mitään ehtoja sillä EU:sta ei löydy mitään mustaa valkoisella poikkeuksellisuudesta, kertalounteisuudesta , ennakkotapauksesta eikä toistumisesta ja pysyväisluonteisuudesta.
        Sari Esayah kysyi tänään kyselytunnilla hyvin Vanhaselta, kun joku voivotteli että meiltä menee maine, ettei meihin voida enää luottaa, että voimmeko me luottaa EU:hun kun se rikkoo sääntöjään noin törkeästi.

        Valtiovarainvaliokunnan mietintö EU:n elpymispaketista valmistui tänään. 05.05.2021
        Valiokunta esittää eduskunnalle lisäksi kahdeksaa lausumaa. Ekassa lausumassaan valio-kunta esittää eduskunnan edellyttävän, että elpymisväline pidetään poikkeuksellisena ja kertaluonteisena ratkaisuna, että järjestely ei toimi ennakkotapauksena eikä Suomi hyväksy vastaavan järjestelyn toistamista tai muuttamista pysyväisluonteiseksi.

        Valtosen mukaan kokoomuksen eduskuntaryhmä päättää lopullisen kantansa elpymis-pakettiin valtiovarainvaliokunnan mietinnön perusteella.

        Miksei Kokoomus kehottanut edustajiaan äänestämään suoraan puolesta, jos tollaset ponnet vai mitä ne on lausumia, olisi olleet jo valmiina mustaa valkoisella itse EU:ssa.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15941781/ropakanta-kakka (tuo ketju alkaa näil sanoil)

        Orpolle tuli kiire kun Kokoomus alkoikin laskea, että jos 35 heidän edustajjansa äänestää tyhjää niin kuinka pienimäärä hallituksen porukoista tarvitsee vain äänestä vastaan niin paketti kaatuu ja näin ainakin Orpo ja Mykkänen paljastivat kyntensä (vai miten sitä sanotaan) Tai parempi sanonta olisi kai 'näyttivät mistä kana kusee'.

        En viitsisi taas lähteä tekemään noita iänikuisia laskelmia mutta katsotaan miten se olisi mennyt. Äänioikeutettuja siis 199 ja siitä pois tyhjät äänet niin jäljelle jäisi 199-35=164/3 =54,666 ja vastaan äänestäjiä on ilmoittautunut 49 joten periaatteessa viisikin ääntä olisi riittänyt kumoamaan paketin. 164-5=159/3=53 ja 49 5=54.

        Tänään äänestettiin kansanäänestyksen järjestämiseksi asiasta mikä kaatui äänin 122 jaa, 45 vastaan ja 23 poissa (tai jotain sinnepäin).

        Puheenvuorioaan ja kysymyksiä esittivät samat naamat, jotka muutenkin ovat aina äänessä. Pahemman luokan - ei vain isänmaan pettureita vaan myös työväen luokan Pettereitä olivat Kyllösen, Arhinmäki, Lintmanni, Kuseniina ja Rinne. Vihreet ovat täysin pieruistaan pyörällä niin kuin ruotsalaiset. Kokoomuksesta johtoporukka puolusteli ja suurin osa varmaan on paskapaketin puolella. Voisko vanha kunnon parlamentaarikko Ben tehdä oharit ja äänestää EI tai ainakin olla pois käsittelystä tekosyyllä ja merkiksi tulisi POISSA mikä on sama kuin tyhjä. Ben tajuaa että nyt meitä tyhmiä suomalaisia viedään kuin litran mittaa, kun hänellä on hieman tuota ulkomaalaista verta suonissaan. Niin hän ei mene niin herkästi lankaan kuin liinatukka Suomi neito. Suomi neidot ovat idiootteja ulkomaalaisten ihmisten kanssa toimittaessa. Ne nauraa vaipan takaa sisäistä hörönaurua, että voiko joku olla noin saatanan tyhmä. Osta yksi maksa 3 niin kuin tässä nyt näyttää käyvän. Miten 700 miljardista 4,5 miljardia, minkä Suomi ilmaiseksi antaa, voi kaataa tollasen paketin, sillä jos se siitä on kiinni niin heikosti on asiat. Niin ja toi missä Suomi luuli olevansa ovela kun saa enemmän maataloustukea kuin vaikka Ruotsi. Ruotsi ja muut nuukat maat neuvottelivat siitä, mitä heille palautetaan jostain maksusita ja Ruotsikin saa takasin en nyt muista paljonko mutta se jopa tienaa sillä. VOI voi Suomi parkaa kun meillä on niin saatanan tyhmiä tai suoraan sanoen hölmöläisiä hallitus täynnä. OSTA 1 MAKSA 3 ! EI JUMALAUTA SAATANAN VITTU PERKELE. Nyt menee Suomelta itsenäisyys ellei rivikansanedustajat tule järkiinsä ja äänestä EI.


    • Anonyymi

      Suomessa kukaan ei ota mitään vastuuta mistään - ikinä! Ei ikinä!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      330
      11091
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      73
      2391
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      54
      2272
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      35
      1964
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1878
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      164
      1859
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      41
      1414
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1380
    9. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      58
      1354
    10. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      58
      1349
    Aihe