Jopa Teemu Laajasalo puolustaa Päiviä

Päivi saa jatkuvasti tukea eri taholta. Sieltäkin mistä sitä vähiten odottaisi. Onko nyt että valtakunnan syyttäjä on yksin valheellisen syytöksensä kanssa. Jopa Teemu Laajasalo puolustaa Päiviä.


Piispa Teemu Laajasalo: ”On uskonnonvapauden loukkaus, kun Raamatun siteeraamisesta joutuu syytetyksi”

Piispa Teemu Laajasalo puolustaa voimakkaasti kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeutta ilmaista uskonnollisia näkemyksiään julkisesti. ”Tämä on hyvin järkyttävä ja dramaattinen tilanne”, kommentoi Laajasalo tapaus Räsästä tänään Radio Deissä.

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo asettui voimakkaasti puolustamaan kristillisdemokraattien kansanedustajan Päivi Räsäsen oikeutta ilmaista konservatiivisia uskonnollisia näkemyksiään Radio Dein ja Kotimaa-lehden toteuttamassa Piispan kyselytunti -lähetyksessä tänään keskiviikkona.

– Kun ihminen päätyy sanomisistaan ja Raamatun siteeraamisesta poliisikuulusteluun ja syytetyksi, niin se on minusta uskonnonvapauden loukkaus ehdottomasti, painotti piispa radiolähetyksessä.

Valtakunnansyyttäjä on nostanut syytteen Räsästä vastaan kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsästä syytetään muun muassa tämän Twitter- ja Instagram-tileillään sekä Facebook-sivullaan julkaisemistaan päivityksestä, joiden mukaan homoseksuaalisuus on häpeä ja synti.

– Mahdollisuus esittää näkökulmia, jotka ovat vallitsevan moraalin näkökulmasta häiritseviä, tieteen kannalta omituisia tai psykologisesti epäviisaita, ovat uskonnonvapauden piirissä. Tässä on kysymys vakavasta ennakkotapauksesta, arvioi Laajasalo Radio Deissä.

”Valtakunnansyyttäjän tiedotteessa näkyy ymmärtämättömyys uskonnollisen kielen erityispiirteistä.”

Helsingin piispan mielestä valtakunnansyyttäjä ei ole osannut tulkita ja arvioida uskonnollista kieltä.

– Kun uskonnollisessa kielessä jotakin sanotaan synniksi, niin tuntumani on, että sekä julkisessa keskustelussa että valtakunnansyyttäjän tiedotteessa näkyy ymmärtämättömyys uskonnollisen kielen erityispiirteistä.

Laajasalo korostaa ajattelevansa sukupuolivähemmistöihin liittyvistä kysymyksistä eri tavalla kuin Räsänen mutta pitää siitä huolimatta, ja erityisesti siksi tärkeänä puolustaa tämän sanan- ja uskononvapautta.

– Ihmisten arvo luovuttamaton ja siitä pitää pitää kiinni. Päivi Räsänen on vuosien ja vuosikymmenten aikana haastanut monessa kohdassa kirkkoa ja erityisesti piispoja. Moni voisi siitä näkökulmasta ajatella, että onpa hyvä, että häntä nyt suitsitaan, koska monet [kirkosta] eroamiset ovat hänen sanojensa seurauksena saattaneet syntyä.

– Ajattelen vakavasti eri tavalla kuin Päivi Räsänen ja pidän hänen ajatuksiaan mielestäni väärinä, vahingollisina ja tietyin osin jopa syntinä ja häpeänä. Ajattelen kuitenkin, että hänen pitää ne ajatuksensa uskonnon vapauden nimissä saada sanoa, totesi Laajasalo.

Piispan kyselytunnilla Laajasalolta kysyttiin, miksi kirkon piispat ovat olleen tapaus Räsäsen suhteen vaitonaisia. Hiljaisuutta on perusteltu muun muassa oikeusprosessin keskeneräisyydellä.

– Meidän kirkon näkökulmasta hänen ajatuksensa ovat häiritseviä. Hän ei voisi niillä ajatuksilla tulla vihityksi Helsingin hiippakunnan papiksi, mutta ekumeenisessa mielessä nämä ovat aika tavanomaisia ajatuksia. Jos menee katsomaan katolisen kirkon katekismusta, niin se on aika perustavaraa, mitä Päivi Räsänen sanoo. Siinä mielessä ymmärrän ihan hyvin, että tulee painetta, miksi piispat eivät puolusta tai kommentoi.

– Itse en ajattele niin, että tätä pitäisi kommentoida vasta siinä vaiheessa, kun tämä on mennyt maaliin.

Piispan kyselytunnilla piispa Teemu Laajasalolle kysymyksiä esittivät Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen esimies Lari Malmberg, Voima-lehden kustantaja ja toimittaja Tuomas Rantanen, Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä ja Radio Dein ohjelmajohtaja Kai Kortelainen.


https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/piispa-teemu-laajasalo-on-uskonnonvapauden-loukkaus-kun-raamatun-siteeraamisesta-joutuu-syytetyksi/

74

567

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En pidä merkittävänä, että elämme totuuden jälkeistä aikaa, vaan olemme kristinuskon suhteen eläneet missä tahansa ajassa, tilanne olisi ollut aivan samanlainen. Ihmiset eivät erota mielipiteitä totuudesta, eivätkä tietoa uskosta ja nyt jo oma usko onkin tieto ja totuus. Se on ongelma, joka pahenee.

      Päivi Räsänen siteerasi Raamattu kuvan kanssa Paavalin kirjeestä. Se on totuus. Teksti liittyy Paavalin Jahve-jumalaan. Sekin on totuus. Valtakunnan syyttäjä katsoo, että Raamatussa oleva Paavalin oppi on Suomen lainsäädännön vastaista. Sekin on totuus.

      Miten tästä saadaan sitten tällainen lause aikaiseksi:

      <<Onko nyt että valtakunnan syyttäjä on yksin valheellisen syytöksensä kanssa.<<

      Minkä valheellisen syytöksen kanssa? Ei tässä ole ollut mitään valehtelua kenenkään suunnalta?!

      <<Piispa Teemu Laajasalo: ”On uskonnonvapauden loukkaus, kun Raamatun siteeraamisesta joutuu syytetyksi” <<

      Myöskään tässä ei ole mitään valehtelua. Edelleenkään kukaan ei valehtele.

      <<Piispa Teemu Laajasalo puolustaa voimakkaasti kansanedustaja Päivi Räsäsen oikeutta ilmaista uskonnollisia näkemyksiään julkisesti. ”Tämä on hyvin järkyttävä ja dramaattinen tilanne”, kommentoi Laajasalo tapaus Räsästä tänään Radio Deissä.<<

      Olisiko tullut virhetulkinta siitä, että mikä tässä on 'hyvin järkyttävää' ja hyvin 'dramaattinen tilanne'? Jos jättää jotakin sanomatta, on helppoa uskon perusteella tehdä mielipide, ja mielipidehän on tänä päivänä yhtä kuin totuus. Uskonnon kielen ymmärtämättömyys on oikein hyvä sivuraida käyttäväksi nyt sanallisesti tästä hyvin järkyttävästä ja dramaattisesta tilanteesta ulospääsynä. Kelpuutan. Käännetään paha pyhäksi ja paha tieto pyhäksi tiedoksi. Näinhän se uskonnossa on ollut aina.

      <<<– Ajattelen vakavasti eri tavalla kuin Päivi Räsänen ja pidän hänen ajatuksiaan mielestäni väärinä, vahingollisina ja tietyin osin jopa syntinä ja häpeänä. Ajattelen kuitenkin, että hänen pitää ne ajatuksensa uskonnon vapauden nimissä saada sanoa, totesi Laajasalo.

      Piispan kyselytunnilla Laajasalolta kysyttiin, miksi kirkon piispat ovat olleen tapaus Räsäsen suhteen vaitonaisia. Hiljaisuutta on perusteltu muun muassa oikeusprosessin keskeneräisyydellä.

      – Meidän kirkon näkökulmasta hänen ajatuksensa ovat HÄIRITSEVIÄ. Hän ei voisi niillä ajatuksilla tulla vihityksi Helsingin hiippakunnan papiksi, mutta EKUMEENISESSA MIELESSÄ nämä ovat aika tavanomaisia ajatuksia. Jos menee katsomaan katolisen kirkon katekismusta, niin se on aika perustavaraa, mitä Päivi Räsänen sanoo. Siinä mielessä ymmärrän ihan hyvin, että tulee painetta, miksi piispat eivät puolusta tai kommentoi.

      – Itse en ajattele niin, että tätä pitäisi kommentoida vasta siinä vaiheessa, kun tämä ON MENNYT MAALIIN.<<

      Ja maaliin meneminen tarkoittaa tietoa, että lopulta Raamatun tekstin mukaan selviääkin, että palavasta pensaasta puhunut Mooseksen 4000 vuotta vanha tulivuoren mustasukkainen vuorenpeikko Jahve-Jumala, joka on virallisesti kristinuskon Jumala tosi Jumalan teurastetulla lammasuhrilla Jeesuksen Kristus hahmona onkin Saatana Jeesuksen verellä uutena liittona Jahven kanssa. Paavali toteutti Jahven kilpailijan raivaamisen tieltä, koska Jeesus opetti taivasten valtakunnan tulleen maanpäälle ja Jumalan valtakunnan, Isän valtakunnan olevan sisäisesti meissä.

      Raamatun ilmoitus on se mitä Luojajumala sanoo alussa - ihminen karkoitettiin paratiisista tiedon erottamisvaikeuden vuoksi, kun tämä tuli tietämään hyvän ja pahan.

      Raamattu todistaa sisällöltään, Jumalan sanalla, että miten välttämätöntä ikuisen elämän suojaaminen oli ihmiseltä, joka ei erottanut edes Saatanaa Jumalasta.

      Tämän totuuden aika oli vasta nyt, kun tiede pystyi todistamaan Jeesuksen opetukset oikeiksi, tiedettä vastaaviksi, mutta tähän asti ihmiset saivat itse valita hyvän tai pahan tiedon Raamatusta, ja uskoa Saatanan olevan Jumala kuvitelluksi hyödyksi itselelen, ja vasta ilmestyskirjassa alkaa sota taivaassa (luku 12) ja viljan leikkuu.

      Tätä ei piispa voi nyt teille kertoa suoraan. On mielenkiintoista nähdä, että miten tämä 'maaliin meneminen' sitten käsitellään oikeuslaitoksen toimesta ja montako vuotta tuohon prosessiin on varattu aikaa, niin että totuuden tietää jokainen ihminen ja kristitty maailman jokaisessa kolkassa.

      Tämä on myös Jeesuksen uusi tuleminen tieteen ja tiedon kautta uskon sijasta, joka Raamatun mukaan johtaakin vain fyysiseen ylösnousemukseen ja tulenliekkeihin.

      • Anonyymi

        Kuten Albert Einstein jo muinoin sanoi:

        "Luonnontiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman luonnontiedettä on sokea."[38]

        Lähde: wikisitaatit


      • Anonyymi

        Ei voi ku Päivitellä Sun jorinoita, no kuluuhan aika noinkin.


    • Ihmiset eivät tajua.

      Raamattua saa aina lukea ja siteerata; ei siinä kaikki ole Suomen laissa kiellettyä.

      Päivi lisää Raamattuun omiaan ja mollaa homoseksuaaliset maan rakoon. Siinä ei ole mitään puolustettavaa.

      • Anonyymi

        Tiedätkö, kuka kirjoitti homoseksuaalisista seuraavasti ja mistä kirjasta on seuraava lainaus?
        ”He ovat täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta ja pahansuopuutta, he panettelevat ja parjaavat, vihaavat Jumalaa, ovat röyhkeitä ja pöyhkeitä, rehenteleviä ja pahanilkisiä, vanhemmilleen tottelemattomia, ymmärtämättömiä ja epäluotettavia, rakkaudettomia ja säälimättömiä. Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö, kuka kirjoitti homoseksuaalisista seuraavasti ja mistä kirjasta on seuraava lainaus?
        ”He ovat täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta ja pahansuopuutta, he panettelevat ja parjaavat, vihaavat Jumalaa, ovat röyhkeitä ja pöyhkeitä, rehenteleviä ja pahanilkisiä, vanhemmilleen tottelemattomia, ymmärtämättömiä ja epäluotettavia, rakkaudettomia ja säälimättömiä. Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman”

        Juuri näin! Ja sitten pitäisi kaikkien rehellisesti paneutua Raamattuun, että kuka on tämä:

        <<Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman”<<

        Kuka Jumala sääti ja missä? Ketä Jumalaa Paavali tarkoittaa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö, kuka kirjoitti homoseksuaalisista seuraavasti ja mistä kirjasta on seuraava lainaus?
        ”He ovat täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta ja pahansuopuutta, he panettelevat ja parjaavat, vihaavat Jumalaa, ovat röyhkeitä ja pöyhkeitä, rehenteleviä ja pahanilkisiä, vanhemmilleen tottelemattomia, ymmärtämättömiä ja epäluotettavia, rakkaudettomia ja säälimättömiä. Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman”

        Paavali.

        Mutta Päivi sanoi sen tarkoittavan homoseksuaalisia. Hän ei tiedä, ettei tuo sovi ainakaan homoihin..

        Syyte tuli panettelusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö, kuka kirjoitti homoseksuaalisista seuraavasti ja mistä kirjasta on seuraava lainaus?
        ”He ovat täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta ja pahansuopuutta, he panettelevat ja parjaavat, vihaavat Jumalaa, ovat röyhkeitä ja pöyhkeitä, rehenteleviä ja pahanilkisiä, vanhemmilleen tottelemattomia, ymmärtämättömiä ja epäluotettavia, rakkaudettomia ja säälimättömiä. Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman”

        Sinähän tuon kirjoiti ja siinä ei kerrota keitä "He" ovat.
        Ominaisuuksia, joista toi tietää vain omakohtaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedätkö, kuka kirjoitti homoseksuaalisista seuraavasti ja mistä kirjasta on seuraava lainaus?
        ”He ovat täynnä kaikenlaista vääryyttä, halpamaisuutta, ahneutta ja pahuutta, täynnä kateutta, murhanhimoa, riitaisuutta, petollisuutta ja pahansuopuutta, he panettelevat ja parjaavat, vihaavat Jumalaa, ovat röyhkeitä ja pöyhkeitä, rehenteleviä ja pahanilkisiä, vanhemmilleen tottelemattomia, ymmärtämättömiä ja epäluotettavia, rakkaudettomia ja säälimättömiä. Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman”

        Voi vit.... Sun ja satukirjan jorinoita.


    • Kuinkas sitten suhtaudutaan, kun koraanin varjolla ihan oikeasti oikeaan allahiin uskova pieksää shortseissa kulkevaa uskontoonsa vedoten?

      • Anonyymi

        Siellä on täsmälleen sama Jumala asialla. Siihen suhtaudutaan ihan samalla tavalla, mutta kun nyt on raamattukäräjät Päivi Räsäsen mukaan, eikä koraanikäräjät.


    • Anonyymi

      Milloin Laajasalosta tuli juristi? Amatöörien mielipiteillä ole laintulkinnassa mitään arvoa. Lain tulkinta on juristien - viime kädessä tuomarien - tehtävä.

      • Anonyymi

        Tässä tulkitaankin (tutkitaan) nyt Raamatun lakia, ja katsotaan, että kuka Jumala sellaista on säätänyt.


    • Anonyymi

      Hyvä että Päiviä puolustetaan. Se että piispa lähti puolustaa Päiviä, niin on hyvän merkki, Päivi on tehnyt hyvää työtä vain, ei mitää pahaa.
      On tärkeää Päivin työ, pahat henget vaikuttavat , homot, viina, huumeet kaikki sen varjolla turmelevat meidän pyhää, kuinka käsittämätön se on. Kuinka voimamme riittävät torjumaan vasemmistolaiset saatanalliset vasemmistolaiset voimat, islamilaisuuden, hyvinvointi rikolliset, jotka maan valtaavat.
      Nyt tarvitaan todella rautaisia otteita, ellemme joutuisi peräti rakettituli sateeseen.

      • Olet aika törkeä ihminen.

        Että homot turmelevat. Mitä ihmettä he turmelevat.


      • Anonyymi

        Kyllä, hyvä työ on, kun vihdoinkin saamme Jumalan ja Saatanan niille kuuluville paikoilleen, etteivät ne ole teidän uskonnossanne päin vastoin, niin että kutsutte Saatanaa Jumalaksi ja tosi Jumala on ristiinnaulittu kuoliaaksi ja kirottu.


      • Anonyymi

        Ethän sä ihan tosissas kirjottele, et varmaan,
        mut hyvää komiikkaa sulta irtoo. Eiks jeh.


    • Anonyymi

      Entä jos... olisin julkisuuden henkilö ja jossakin yleisötilaisuudessa ryhtyisin lukumaan ja lainaamaan A. Hitlerin kirjaa Taisteluni. Kirjassa lienee jotakin Luhterista. ?

      • Anonyymi

        Niin kauan kuin Hitlerin Taisteluni ei ole jonkun uskonnon pyhä kirja, joudut vastaamaan oikeuden edessä sanoistasi ja se on oikein ja kohtuullista.


      • Anonyymi

        Hitlerin kirjassa jotakin Lutheria? Ainakin häntä käytettiin oivallisesti hyväksi suomentamalla Lutherin kirja Juutalaisista ja heidän valheistaa juuri vuonna 1933, jonka esipuheen ihmettelyssä mainitaan, koska kirja oli viitisensataa vuotta kääntämättä, että se varmasti on johtunut siitä, koska tuona aikana juutalaiset olivat nousseet merkittävään asemaan kaikilla inhimmillisen elämän osa-alueilla. Mutta holokaustia varten sionistijuutalaisilla oli nyt käyttöä tuolle kirjalle ja Lutherin oivalluksille heistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hitlerin kirjassa jotakin Lutheria? Ainakin häntä käytettiin oivallisesti hyväksi suomentamalla Lutherin kirja Juutalaisista ja heidän valheistaa juuri vuonna 1933, jonka esipuheen ihmettelyssä mainitaan, koska kirja oli viitisensataa vuotta kääntämättä, että se varmasti on johtunut siitä, koska tuona aikana juutalaiset olivat nousseet merkittävään asemaan kaikilla inhimmillisen elämän osa-alueilla. Mutta holokaustia varten sionistijuutalaisilla oli nyt käyttöä tuolle kirjalle ja Lutherin oivalluksille heistä.

        Luther nimittäin jo eläessään tajusi minkä källin uskovaisille juutalainen fariseus oli tehnyt, mutta olisi menettänyt päänsä giljotiinilla, jos olisi sanonut totuuden. Hän tyytyi muotoilemaan uskonnon oppinormiston niin, että tyhminkin tajuaa, että mistä on kyse. No ihmisen älykkyysosamäärä laski sitten varsinkin holokaustin jälkeen nopeasti, jopa tarkoituksellisesti tehtynä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hitlerin kirjassa jotakin Lutheria? Ainakin häntä käytettiin oivallisesti hyväksi suomentamalla Lutherin kirja Juutalaisista ja heidän valheistaa juuri vuonna 1933, jonka esipuheen ihmettelyssä mainitaan, koska kirja oli viitisensataa vuotta kääntämättä, että se varmasti on johtunut siitä, koska tuona aikana juutalaiset olivat nousseet merkittävään asemaan kaikilla inhimmillisen elämän osa-alueilla. Mutta holokaustia varten sionistijuutalaisilla oli nyt käyttöä tuolle kirjalle ja Lutherin oivalluksille heistä.

        Hitler fanitti Lutheria.

        Kaamea seuraus.


    • Anonyymi

      "Ajattelen vakavasti eri tavalla kuin Päivi Räsänen ja pidän hänen ajatuksiaan mielestäni väärinä, vahingollisina ja tietyin osin jopa syntinä ja häpeänä. Ajattelen kuitenkin, että hänen pitää ne ajatuksensa uskonnon vapauden nimissä saada sanoa, totesi Laajasalo."

      Mitähän Päivin itsensä sanomia asioita piispa Laajasalo pitää syntinä ja häpeänä? Uskon nimittäin hän ei itsekään tiedä. On vain ollut pakko todeta noin.

      • Anonyymi

        Synti ja häpeä ovat mielenkiintoisia sanoja. Synti-jumala on Sin-jumala, jos pengot, ja kun totuus tästä jumalasta tuli vastaan, vaihdettiin nimi häpeäjumalaksi. Synti ja häpeä ovat vihjeitä ja koodisanoja.


      • Anonyymi

        Laajasalo sanoo hyvin ettei tue Päivin sairaita ajatuksia. Ne ovat synti ja häpeä. Esimerkki on tämä lippujuttu.


    • Anonyymi

      En tiedä onko ahneuden apostoli T Laajasalo pahempi tukijana vai vastustajana?

    • Anonyymi

      Piispa Laajasalo on oikeassa, kun puolustaa uskonnon- ja sananvapautta.
      Kuten hän itse sanoo, on hänellä eri käsitykset kuin Päivi Räsäsellä. mutta hän korostaa, että jokaisella on oikeus sanoa mielipiteensä ja vakaumuksensa julki.
      Millainen olisi maailmamme, jos emme saisi ajatella ja ymmärtää asioita kuin yhdellä tavalla, ja jos mielemme olisi tämän määräyksen vastainen, joutuisimme siitä vastaamaan valtakunnanoikeudessa.

      • Anonyymi

        Laajasalo jo ymmärtää, että Päivin puheet kuuluvat kristinuskon piiriin. Ne ovat kristinuskon sisäinen asia jotka kumpuavat joko tieteestä tai Jumalan Sanasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laajasalo jo ymmärtää, että Päivin puheet kuuluvat kristinuskon piiriin. Ne ovat kristinuskon sisäinen asia jotka kumpuavat joko tieteestä tai Jumalan Sanasta.

        Ja siteerattu Jumalan sana on kokonaisuudessaa ilmoitus, mutta yksittyisenä osana uskovaiset uskovat Paavalia, kun tämä pelkäällä Jumala-nimellä vaihtaa Saatanan uskovaisille Jumalaksi, jota seuraten uskovaiset ovatkin menossa helvetintuleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja siteerattu Jumalan sana on kokonaisuudessaa ilmoitus, mutta yksittyisenä osana uskovaiset uskovat Paavalia, kun tämä pelkäällä Jumala-nimellä vaihtaa Saatanan uskovaisille Jumalaksi, jota seuraten uskovaiset ovatkin menossa helvetintuleen.

        Koittakaapa nyt ymmärtää tämä: kaikki, jotka kannustavat/tukevat Päivi Räsästä (syy miksi Laajasalo sanoo siitä ajatuksesta itsensä irti, mutta myöntää sen olevan koko KRISTINUSKON EKUMENIAA) ovat saatananpalvojia Jahve-jumalalla.

        Ja kaikki, jotka vastustavat Päivi Räsästä, ovat Laajasalon mukaan myös irti tuosta ajatuksesta, mutta eivät edes tiedä Raamatusta, että tämä Paavalin ajattelu liittyy itse Saatanaan, jonka Paavali vaihtoi Jeesuksen opetuksen taivasten valtakunnan Isästä tilalle tekeällä Jeesuksesta nimellä Kristus tosi Jumalan ja uhrin Jahvelle (saatanalle).

        Olette sitten anti-päivi puolella tai pro-päivipuolella tajuamatta edes, että mistä Jumalasta nämä lait ovat lähtöisin, olette ihan samassa veneessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koittakaapa nyt ymmärtää tämä: kaikki, jotka kannustavat/tukevat Päivi Räsästä (syy miksi Laajasalo sanoo siitä ajatuksesta itsensä irti, mutta myöntää sen olevan koko KRISTINUSKON EKUMENIAA) ovat saatananpalvojia Jahve-jumalalla.

        Ja kaikki, jotka vastustavat Päivi Räsästä, ovat Laajasalon mukaan myös irti tuosta ajatuksesta, mutta eivät edes tiedä Raamatusta, että tämä Paavalin ajattelu liittyy itse Saatanaan, jonka Paavali vaihtoi Jeesuksen opetuksen taivasten valtakunnan Isästä tilalle tekeällä Jeesuksesta nimellä Kristus tosi Jumalan ja uhrin Jahvelle (saatanalle).

        Olette sitten anti-päivi puolella tai pro-päivipuolella tajuamatta edes, että mistä Jumalasta nämä lait ovat lähtöisin, olette ihan samassa veneessä.

        <<Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman”<<

        Kuka Jumala sääti ja missä? Ketä Jumalaa Paavali tarkoittaa? Koko jutun juoni perustuu nyt tähän asiaan, ei siihen että kuka sanoi ja mitä ja missä, vaan siihen Päivi Räsäsen siteeraukseen Raamatusta.

        Kuka Jumala on kyseessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman”<<

        Kuka Jumala sääti ja missä? Ketä Jumalaa Paavali tarkoittaa? Koko jutun juoni perustuu nyt tähän asiaan, ei siihen että kuka sanoi ja mitä ja missä, vaan siihen Päivi Räsäsen siteeraukseen Raamatusta.

        Kuka Jumala on kyseessä?

        Tässä on Paavalin opetuksen kannalta mielenkiintoinen ristiriita, kun hän opettaa, että Kristus tosi Jumalana kuoli ihmisten syntien puolesta, ja sitten onkin niin syntisiä ihmisiä ominaisuuksiltaan, että nämä ovat ansainnut jopa kuoleman.

        Ja tärkeimmässä opetuskirjeessään kirjeessä Roomalaisille, luvussa 7 kiittää Jumalaa Kristuksesta Jeesuksesta, koska hän tekee sitä pahaa mitä vihaa, eikä pysty olemaan tekemättä, että nyt saa palvella lihalla synninlakia, kun Kristus on kuollut.


      • Anonyymi

        Mikäli kyseinen henkilö tuomitaan, tilanne saattaa hetkisen rauhoituttuaan palata lähes entiselleen.
        Mikäli henkilöä ei tuomita, se mitä ilmeisimmin johtaa Raamatun Sanojen käyttämiseen kaikkea nykymuotoista uskonnollista toimintaa vastaan ja silloin saatamme joutua todellakin tilanteeseen jossa uskonnollisiin tiloihin ja toimintoihin ei kukaan uskalla mennä välttyäkseen oman Uskonsa leimaamiselta Raamatunvastaiseksi. Kukaan ei kaiketi noudata Raamattua kaikessa elämässään ja se antaa tilaisuuden ihan kenelle tahansa kyseenalaistaa toisen uskon tähän ennakkotapaukseen perustuen.


    • Anonyymi

      vaimon hakkajat ! Taloudelliset narsisti hyväksikäyttäjät; kerro lisää. . .mikä vielä puuttuu. . . hävetkää lakimiehet ja tuomarit ja poliisit. . . ai niin ambulanssikuskit (eihän me noita viititä ottaa kyytiin. . . ) jne lääkärit; hammashoitaja suomenrutsalaiset huonoimmat terveyskeskus hammaslääkärit (ei muualle pätevyys riitä) ja niin edelleen. . . Ja yksityisellä. . . me emme ole vastuussa virheistä joita osaamattomuuttamme teemme. . . auta armias! heitä on eduskunnan kaikissa "avustus" tehtävissä "asiantuntijoina". . . TV, radio-huutajat (niiden kakarat) lehdistö media "kriittistä talousinformatoonista uutisantia" muille paitsi sisäpiirille. . . ai vai että on sipilä ja soini ja sauli. . . nyrkki hakkaa aina heikompaa ja kenen nyrkki nousee (.. . valheesta kiinni jääneen)

      • Anonyymi

        Ilmoitit melko tyhjentävästi mihin on länsimaissa - tai ainakin suomessa - tultu, kun tehtiin 2000 vuotta sitten aivokaappaus, ja ryhdyttiin arvostamaan valtaa ilman aivoja.

        Itse painiskelen sen kysymyksen kanssa, että onko kaikesta tapahtuneesta säilytettävä vastuu koko järjestelmälle, vai pitäisikö uskoa vain, että vastuu on jokaisella yksilöllä itsellään, jos maailma on tällainen sirkus?!

        Tämän päivän nuorta yksilönä on vaikea syyllistää, koska vanhemmat polvethan heille tekivät tällaisen maailman.


    • Anonyymi

      En oikein usko etteikö tuo ylin syyttäjä ymmärtäisi mitä Päivi Räsänen on sanonut ja tarkoittanut. Sen sijaan epäilen että hän aivan tieten omalla tavallansa (kuitenkin siis Jumalan kaikkivaltiuden vajavaisella luonnollisen uudestisyntymättömän ihmisen ymmärtämisellä - "Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta") vastustaa kristillisyyttä ja yrittää taistella sitä vastaan.

      • Anonyymi

        Syyttäjät ymmärtää Päivin esiintuomien Raamatun jakeiden tarkoituksen niin, että saadaan Päivi tuomittua. Ei väliä mitä Jumala on kirjoituttanut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Syyttäjät ymmärtää Päivin esiintuomien Raamatun jakeiden tarkoituksen niin, että saadaan Päivi tuomittua. Ei väliä mitä Jumala on kirjoituttanut.

        Jumala ei kuitenkaan ole tietääkseni kirjoituttanut, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalinen häiriö.


    • Anonyymi

      Ei todellakaan voita.
      Kansojen murhaajien jälkeläiset asuttavat Israelia ja Amerikan mantereita mm.
      😁

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kylläpä tämä on kova paikka joillekkin uskoville, kun he nyt tajusivat etteivät olekaan mitenkään erikoisia, vaan heitä koskevat samat lait kuin muitakin. :D

      • Anonyymi

        Vaino on aina ollut kova paikka uskoville, mutta perääntyminen ei ole vaihtoehto, niin sitten katsotaan kortit aina verenvuodatukseen saakka. Tämähän on ollut uskovien kristittyjen vaihtoehto alusta saakka, ei nykyaika voi olla jokin muu vaihtoehto. Jos haluatte uskovien verta vuodattaa, niin se onnistuu helposti, koska Jeesuksen uskovat Herraansa ja Jumalan Sanaa kiellä edes teloitus- ja kidutuskammioissa. Eli siitä vaan - jos maailma tällä mielestänne pelastuu.


    • Anonyymi

      Sekä kirkon että uskovien pitää varautua tilanteeseen, että tiettyjen Raamatun jakeiden julistaminen kielletään. Miten tässä tilanteessa tulee toimia, koska kuitenkin uskomme on, että Jumalan Sana on ylin auktoriteetti?

      • Sitten sinun pitää tehdä jotain.

        Tottelemattomat pojat on tapettava, ja jos mies makaa toisen miehen vaimon kanssa.

        Jumalan Sana on sinulle ylin auktoriteetti.


      • Kuvia on vuosien varrelta.

        Facebookissa jotkut kuvat uusin muistona 1-4 vuoden takaa. Sen takia osin jopa vuosia vanhoja kuten monella muullakin.


      • Anonyymi
        torre5 kirjoitti:

        Kuvia on vuosien varrelta.

        Facebookissa jotkut kuvat uusin muistona 1-4 vuoden takaa. Sen takia osin jopa vuosia vanhoja kuten monella muullakin.

        Esität niiden olevan tuoreita. Tässäkin sinun on pakko maanisesti valehdella !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Esität niiden olevan tuoreita. Tässäkin sinun on pakko maanisesti valehdella !

        Niissä lukee keppikirjaimilla, että minä jaoin muiston 2 vuoden takaa.

        Mutta osa luulee, että kuva on otettu samana päivänä.


    • Anonyymi

      No en nyt sitten tiedä, saako Päivi mitään aitoa käytännön tukea keltään. Herra häntä yksin kantaa ja tukee, ja perhe varmaankin. Muut ihmiset vaan kommentoi ja rukoilee puolesta, että Herra tekisi jotain.

      Tämäkin, joka on nyt kanssasyytettynä Päivin kanssa, teki eräässä haastatteluohjelmassa heti kättelyssä selväksi haastattelijalle, että hän on ainoastaan jutun julkaisija, mutta tekstistä vastaa yksin Päivi. Ei se oikein saman köyden vetämiseltä kuulostanut minun korviini.

      Eikä sitä puolustusta kyllä muiltakaan uskovilta ihan oikeasti käytännön tasolla ole tullut. Jos on, niin miten on tullut?

      • Anonyymi

        Räsänen ei ole kristitty.


    • Anonyymi

      Piispa vastustaan kristinopin keskeistä sanomaa lähimmäisenrakkautta.

      • Anonyymi

        Tuo on totta! Ei ole lähimmäisen rakkautta jos johdattelee epäsuoraan homoseksuaaleja kadotukseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on totta! Ei ole lähimmäisen rakkautta jos johdattelee epäsuoraan homoseksuaaleja kadotukseen.

        Kaikkiin tulee suhtautua samalla tavalla. Se on rakkautta sillä tavalla.


      • Anonyymi

        >> Piispa vastustaan kristinopin keskeistä sanomaa lähimmäisenrakkautta. <<

        Ei kristinuskon Jumalan rakkauskäsitys ole samanlaista rakkautta mitä maailma rakkaudella ymmärtää ja tarkoittaa.

        Jeesus naulattiin ristille. Se oli Jumalan silmissä kauneinta rakkautta ihmisiä ja maailmaa kohtaan. Ei sekään rakkaus ole maailman ihmisten silmissä mitään rakkautta, jos heiltä kysytään, niin kuin ei muutkaan esimerkit Jumalan rakkaudesta raamatussa sovi maailman ihmisten käsityksiin.

        Rakkaus on raamatussa aina jokin teko, uhrautuva tai toisen puolesta tehtävä käytännön teko, joka auttaa ihmistä tai pelastaa ihmisen.

        Maailman ihmisille rakkaus taas on lähinnä leiskuntaa rinnassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        >> Piispa vastustaan kristinopin keskeistä sanomaa lähimmäisenrakkautta. <<

        Ei kristinuskon Jumalan rakkauskäsitys ole samanlaista rakkautta mitä maailma rakkaudella ymmärtää ja tarkoittaa.

        Jeesus naulattiin ristille. Se oli Jumalan silmissä kauneinta rakkautta ihmisiä ja maailmaa kohtaan. Ei sekään rakkaus ole maailman ihmisten silmissä mitään rakkautta, jos heiltä kysytään, niin kuin ei muutkaan esimerkit Jumalan rakkaudesta raamatussa sovi maailman ihmisten käsityksiin.

        Rakkaus on raamatussa aina jokin teko, uhrautuva tai toisen puolesta tehtävä käytännön teko, joka auttaa ihmistä tai pelastaa ihmisen.

        Maailman ihmisille rakkaus taas on lähinnä leiskuntaa rinnassa.

        On se tosi upea se kristinuskon Jumala.

        Ei muilla sellaista ole.


      • Anonyymi
        torre5 kirjoitti:

        On se tosi upea se kristinuskon Jumala.

        Ei muilla sellaista ole.

        Mutta että kuvat.

        Otettu ties milloin.

        👍


      • Anonyymi
        torre5 kirjoitti:

        On se tosi upea se kristinuskon Jumala.

        Ei muilla sellaista ole.

        Se on totta. Kysy vaikka Palosaarilta.


    • Anonyymi

      Jotain hyvää siltäkin.

    • Anonyymi

      Laajasalo puoltaa oikeutta puhua vapaasti mutta paheksuu Päivin joitain ajatuksia häpeällisiksi suorastaan synnillisiksi. Onko oikeus sanoa kaikkea. Bidenillä sanotaan olevan uutisten mukaan verta käsissään Israelia tukiessaan. Mitä sellaisella on joka haluaa juhlia Israelia ja syrjäyttää lippumme Israelin lipulla? Ihmisarvo on kaikilla.

      Päivi ottaa nyt kaiken irti martyyriudesta ja saa mainetta. Sain häneltä Päivi presidentiksi kampanjan postiini. En enää äänestä KD.

    • Anonyymi

      "Onko nyt että..." no ei ole!

      "Totuus voittaa aina" - paitsi jos Päivi tuomitaan oikeudessa rangaistukseen? Heh-heh!

    • Anonyymi

      Valetta että pelkästä siteeraamisesta joutuisi syytteeseen, Päivi ei ole vain siteerannut Raamattua, vaan sanonut omin sanoi paljon muutakin homoista.

    • Anonyymi

      "Ajattelen vakavasti eri tavalla kuin Päivi Räsänen ja pidän hänen ajatuksiaan mielestäni väärinä, vahingollisina ja tietyin osin jopa syntinä ja häpeänä. Ajattelen kuitenkin, että hänen pitää ne ajatuksensa uskonnon vapauden nimissä saada sanoa, totesi Laajasalo."

      Outos - luterilainen piispa käyttää sanaa "synti", mikä on itseasiassa poistettu kirkon sanastosta.

      Miksi ihmeessä?

    • No olipas taas uutinen, toukokuussa :d

      Jollonka ei oikein tiedetty edes mistä Räsästä tullaan syyttämään. Räsästähän ei syytetä Raamatun siteeraamisesta vaan niistä vapaasti itse muotoilluista kommenteista.

      Laajasalo ei taatusti hyväksy vihapuheita ketään vastaan ja antaessaan tuon "lausunnon" hän teki selväksi, että se on hänen henkilökohtainen mielipide ei siis mikään kirkon virallinen kanta ja tuossa vaiheessa ei tiedetty asian kokolaitaa.

      • Anonyymi

        Ne 'vapaasti' ja 'itsemuotoillut' oli kyllä kuvan kanssa Paavalin Roomalaiskirjeestä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ne 'vapaasti' ja 'itsemuotoillut' oli kyllä kuvan kanssa Paavalin Roomalaiskirjeestä.

        Se, että laittoi kuvan Raamatusta ei tee tyhjäsi muita sontapuheita.


    • Anonyymi

      Oliks se Teemu, jolla meni luottokortit sekasin, mitä mä maksan, mitä maksaa seurakunta, muistankohan väärin?

      • Anonyymi

        Se oli Mäkinen ja Askola, jotka ryyppäs kirkon piikkin!


    • Kyllähän Raamattua saa siteerata. Suomessa noudatetaan kuitenkin Suomen lakia. Osa Paavalin kirjoituksista on selvästi kiihottamista kansanryhmää vastaan ja näiden (tai tämän yhden) kohtien siteeraamisesta tulisi pidättäytyä julkisuudessa. Suomessa tiettyjä vähemmistöjä ei saa panetella ja haukkua ja siten levittää vihaa, vastenmielisyyttä tai syrjintää näitä kansanryhmiä kohtaan. Tämä pätee olipa teksti sitten poimittu mistä kirjasta tahansa.

      Mutta rangaistuskynnys on näissä asioissa varsin korkea. Lisäksi lievissä tapauksissa niistä selviää sakoilla. En usko, että Päiviä tuomitaan, mutta Luther säätiölle voi pamahtaa uhkasakko ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”-kirjoituksen poistamiseksi netistä.

      • Anonyymi

        "Kyllähän Raamattua saa siteerata. Suomessa noudatetaan kuitenkin Suomen lakia. Osa Paavalin kirjoituksista on selvästi kiihottamista kansanryhmää vastaan ja näiden (tai tämän yhden) kohtien siteeraamisesta tulisi pidättäytyä julkisuudessa. "

        Itseasiassa koko Raamattu on yhtä pelastusoperaatiota eli pyritään pelastamaan syntiset tästä nurjasta sukukunnasta. Ei tässä ole mitään vähemmistöjä. Laki ja Jumalan säädökset koskevat aina kaikkia ihmisiä, jos ei toisin mainita. Jopa seksi saman sukupuolen kanssa julistaminen synniksi koskee kaikkia ihmisiä. Tämän Jumala on julkituonut kaikelle kansalle.

        Mutta jos pahantahtoinen ihminen on, niin hän löytää vähemmistöjä joka puolelta, varkaat, avionrikkojat, murhaajat, näpistelijät, panettelijat, esineisiin rakastujat, rahan himoiset, vallan himoiset, ... jokainen syntinen ihminen löytyy aina jostain vähemmistöstä.

        Tuossa olet oikeassa, että näitä vähemmistöjä ei saa panetella eikä haukkua, mutta Jumalan tahto on suorastaan velvollisuus tuoda heille esiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllähän Raamattua saa siteerata. Suomessa noudatetaan kuitenkin Suomen lakia. Osa Paavalin kirjoituksista on selvästi kiihottamista kansanryhmää vastaan ja näiden (tai tämän yhden) kohtien siteeraamisesta tulisi pidättäytyä julkisuudessa. "

        Itseasiassa koko Raamattu on yhtä pelastusoperaatiota eli pyritään pelastamaan syntiset tästä nurjasta sukukunnasta. Ei tässä ole mitään vähemmistöjä. Laki ja Jumalan säädökset koskevat aina kaikkia ihmisiä, jos ei toisin mainita. Jopa seksi saman sukupuolen kanssa julistaminen synniksi koskee kaikkia ihmisiä. Tämän Jumala on julkituonut kaikelle kansalle.

        Mutta jos pahantahtoinen ihminen on, niin hän löytää vähemmistöjä joka puolelta, varkaat, avionrikkojat, murhaajat, näpistelijät, panettelijat, esineisiin rakastujat, rahan himoiset, vallan himoiset, ... jokainen syntinen ihminen löytyy aina jostain vähemmistöstä.

        Tuossa olet oikeassa, että näitä vähemmistöjä ei saa panetella eikä haukkua, mutta Jumalan tahto on suorastaan velvollisuus tuoda heille esiin.

        Ihmisillä on erilaisia kuvitelmia. Eivät nämä kuvitteelliset olennot tai pappien tuhansia vuosia sitten tekemät kirjoitukset sido minua millään tavalla. Vai mitä sinä sanoisit, jos muslimi sanoo sinulle, että Koraanin laki sitoo myös sinua? Sehän oli Jumalan suoraa ilmoitusta Muhammedille.

        Jos Jumala olisi olemassa, niin on hänen vastuullaan tehdä kaikille selväksi oma olemassa olonsa. Tällä hetkellä olemme tilanteessa, että suuri osa maailman ihmisistä ei ole Jumalan lain alaisuudessa. Tämä on Jumalan epäonnistuminen. Se on kuin piileskelevä Lainsäätäjä, joka ei tiedota Laistaan kansalle lainkaan eikä valvo niiden noudattamista.

        Suomen laki on täysin eri tasolla. Sitä valvotaan aktiivisesti ja sen noudattamatta jättämisestä joutuu yleensä vastuuseen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllähän Raamattua saa siteerata. Suomessa noudatetaan kuitenkin Suomen lakia. Osa Paavalin kirjoituksista on selvästi kiihottamista kansanryhmää vastaan ja näiden (tai tämän yhden) kohtien siteeraamisesta tulisi pidättäytyä julkisuudessa. "

        Itseasiassa koko Raamattu on yhtä pelastusoperaatiota eli pyritään pelastamaan syntiset tästä nurjasta sukukunnasta. Ei tässä ole mitään vähemmistöjä. Laki ja Jumalan säädökset koskevat aina kaikkia ihmisiä, jos ei toisin mainita. Jopa seksi saman sukupuolen kanssa julistaminen synniksi koskee kaikkia ihmisiä. Tämän Jumala on julkituonut kaikelle kansalle.

        Mutta jos pahantahtoinen ihminen on, niin hän löytää vähemmistöjä joka puolelta, varkaat, avionrikkojat, murhaajat, näpistelijät, panettelijat, esineisiin rakastujat, rahan himoiset, vallan himoiset, ... jokainen syntinen ihminen löytyy aina jostain vähemmistöstä.

        Tuossa olet oikeassa, että näitä vähemmistöjä ei saa panetella eikä haukkua, mutta Jumalan tahto on suorastaan velvollisuus tuoda heille esiin.

        ”Mutta jos pahantahtoinen ihminen on, niin hän löytää vähemmistöjä joka puolelta, varkaat, avionrikkojat, murhaajat, näpistelijät, panettelijat, esineisiin rakastujat, rahan himoiset, vallan himoiset, ... jokainen syntinen ihminen löytyy aina jostain vähemmistöstä.”

        Laki kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei suojaa mitään noista luettelemaasi vähemmistöä. Siinä kuvataan minkälaisista vähemmistöistä on kyse.

        ”Tuossa olet oikeassa, että näitä vähemmistöjä ei saa panetella eikä haukkua,”

        Hyvä, että olemme sentään yhtä mieltä tässä apostoli Paavalin kirjoitusten suhteen. Hän teki virheen haukkuessaan homoseksuaaleja. Jos siivoamme nämä kohdat Raamatusta pois, niin siitä tulee heti vähän parempi kirja. Jättäkäämme parituhatta vuotta sitten eläneen ihmisen näkemykset omaan arvoonsa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Päivi on voittaja oikeuden päätöksen lopputuloksesta riippumatta,ymmärrätte miksi.

      • Anonyymi

        En ihan nyt ymmärrä hihhulilogiikkaasi. HehHeh!


    • Anonyymi

      Hän on selkeästi sairas pappi eikä voi johtaa kansalaisia enää puheillaan.
      Hän on leimattu ennenkin, mutta nyt hän löi naulan arkkuunsa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1728
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1103
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      144
      1069
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      900
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      895
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      871
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      840
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      759
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      754
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      721
    Aihe