Ainoa käypä hoito diabetekseen

Anonyymi

Kun omaa insuliinia ei enää ole tasapainoillaan sokeroituvien ruoka-aineden ja insuliinipistosten välillä.
Kun hiilihydraattien määrää rajoitetaan voidaan tulla toimeen pienemmällä insuliiniannoksella.
Asiaa ei kuitenkaan saa sanoa ääneen.
Liiton ohje kuitenkin on että syö kuten ennenkin ja lisää insuliiniannosta.

99

1302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun haima ei enää tuota insuliinia niin puuttuva insuliini kn korvattava pistoksilla. Ilman insuliinia ihminen ei elä. Sokeristuvia ruoka-aineita ovat hiilihydraatit ja proteiinit sekä epäsuorasti rasvat. Ne nostavat verensokereita, insuliini ja liikunta laskevat. Syöminen, insuliini ja liikunta ovat kolme asiaa joiden kanssa diabeetikon on opittava tasapainoilemaan.

      • Anonyymi

        Naulan kantaan!


      • Anonyymi

        "Kun haima ei enää tuota insuliinia niin puuttuva insuliini kn korvattava pistoksilla."

        Mutta kun tuottaa, Vikana on se että ei tehoa riittävästi jos mätät sokeria niinkuin THL ja Diabetesliitto neuvoo.

        Miksi toimivan ravinnon sijaan pistää insuliinia kun sitä jo on muutenkin liikaa?


      • Anonyymi

        "Sokeristuvia ruoka-aineita ovat hiilihydraatit ja proteiinit sekä epäsuorasti rasvat. "

        Kerroppa kuinka rasva nostaa verensokeria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun haima ei enää tuota insuliinia niin puuttuva insuliini kn korvattava pistoksilla."

        Mutta kun tuottaa, Vikana on se että ei tehoa riittävästi jos mätät sokeria niinkuin THL ja Diabetesliitto neuvoo.

        Miksi toimivan ravinnon sijaan pistää insuliinia kun sitä jo on muutenkin liikaa?

        "Mutta kun tuottaa, Vikana on se että ei tehoa riittävästi jos mätät sokeria niinkuin THL ja Diabetesliitto neuvoo."

        Avauksessa kirjoitit että "kun omaa insuliinia ei enää ole...", niin silloin sitä ei ole, koska haiman insuliinintuotanto on loppunut.
        Eivätkä THL ja Diabetesliitto neuvo mättämään sokeria vaan kuitupitoisia hiilihydraatteja. Sokeri on ihan kemiallisestikin eri aine.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sokeristuvia ruoka-aineita ovat hiilihydraatit ja proteiinit sekä epäsuorasti rasvat. "

        Kerroppa kuinka rasva nostaa verensokeria.

        Vaikkapa näin:
        "Suurina kerta-annoksina rasva heikentää maksan insuliiniherkkyyttä väliaikaisesti. Silloin normaali insuliiniannos ei riitä pitämään maksan sokeritehtailua sopivalla tasolla, ja se alkaa sylkeä ylimääräistä glukoosia vereen.
        Toisin sanoen runsas rasvamäärä ei nosta verensokeria suoraan, vaan epäsuorasti vaikuttamalla maksan toimintaan." (sokeriseuranta.fi)


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta kun tuottaa, Vikana on se että ei tehoa riittävästi jos mätät sokeria niinkuin THL ja Diabetesliitto neuvoo."

        Avauksessa kirjoitit että "kun omaa insuliinia ei enää ole...", niin silloin sitä ei ole, koska haiman insuliinintuotanto on loppunut.
        Eivätkä THL ja Diabetesliitto neuvo mättämään sokeria vaan kuitupitoisia hiilihydraatteja. Sokeri on ihan kemiallisestikin eri aine.

        Pöytäsokeri koostuu glukoosista ja fruktoosista. Fruktoosi on glukoosin ketomuoto ja tärkkelys on glukoosin polymeeri. Eivät ne ole siis kauhean kaukana toisistaan kemiallisesti mutta fysiologisesti sokerin ja täysjyväviljan ero on suuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun haima ei enää tuota insuliinia niin puuttuva insuliini kn korvattava pistoksilla."

        Mutta kun tuottaa, Vikana on se että ei tehoa riittävästi jos mätät sokeria niinkuin THL ja Diabetesliitto neuvoo.

        Miksi toimivan ravinnon sijaan pistää insuliinia kun sitä jo on muutenkin liikaa?

        Kyllä haima alkaa ajan mittaan monilla väsyä liialliseen insuliinin tuottamiseen. Yleensä kun kakkostyypin diabetes todetaan, on enää 20% haiman insuliinia tuottavista soluista jäljellä ja silloin alkaa verensokeri nousta. Nykytiedon mukaan nuo solut eivät tuhoudu lopullisesti vaan ne siirtyvät uinuvaan tilaan. Jos ihminen pystyy kuluttamaan sisäelinrasvat pois haimasta ja maksasta, niin muutamassa vuodessa haiman toiminta monilla palautuu ainakin lähes entiselleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sokeristuvia ruoka-aineita ovat hiilihydraatit ja proteiinit sekä epäsuorasti rasvat. "

        Kerroppa kuinka rasva nostaa verensokeria.

        Rasvaisen ruuan kautta verenkiertoon imeytyy vapaita rasvahappoja eli triglyseridejä, jotka aiheuttavat insuliiniresistenssiä.
        Muut ravintoaineet imeytyvät ohutsuolesta verenkierron kautta maksaan, rasvat imeytyvät imutiehyeiden kautta. Tämä prosessi on hieman pidempi eli rasvan vaikutukset verensokeriin alkavat näkyä vasta 1,5-2 tunnin jälkeen syömisestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun haima ei enää tuota insuliinia niin puuttuva insuliini kn korvattava pistoksilla."

        Mutta kun tuottaa, Vikana on se että ei tehoa riittävästi jos mätät sokeria niinkuin THL ja Diabetesliitto neuvoo.

        Miksi toimivan ravinnon sijaan pistää insuliinia kun sitä jo on muutenkin liikaa?

        Avaukseen kirjoitit, että "Kun omaa insuliinia ei enää ole..."

        Kun insuliinintuitantoa ei ole, niin sitä ei silloin ole.
        Mikä siinä on liian vaikeaa ymmäsrtää?


    • Anonyymi

      Miksi insuliini muuttuu pahaksi kun sen joutuu ottamaan injektiolla, kun haima ei enää tuota sitä? Eihän tervettä ihmistä ohjeisteta vähentämään sokeroituvia ruoka-aineita sen takia ettei haiman tarvitsisi tuottaa insuliinia (painon nousu on eri asia).

      • Anonyymi

        "Eihän tervettä ihmistä ohjeisteta vähentämään sokeroituvia ruoka-aineita sen takia ettei haiman tarvitsisi tuottaa insuliinia"

        Kyllä heitä (virheellisesti) ohjeistetaan juuri noin.
        Sitä kutsutaan vhh-ruokavalioksi.


      • Anonyymi

        "Kun omaa insuliinia ei enää ole tasapainoillaan..."

        Näin alkaa avausviesti. Kyseessä on silloin ykköstyypin diabetes. Noissa viitteissä ei ole YHTÄÄN sellaista jonka otsikossa mainittaisiin insuliininpuutosdiabetes. Niistä ei siis löydy vastausta tilanteeseen kossa "omaa insuliinia ei enää ole".


      • kannattaa uskoa esimerkiksi Knuutia eikä dieettipuoskaria näiden tutkimusten tulkinnassa. Knuuti kirjoittaa tuosta 2017 metatutkimuksesta ja muista blogikirjoituksessaan 'Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio ja diabetes'. kannattaa lukea. Spoilerina se, että karppaus on tehokkaampi pitkän sokerin laskijana vain lyhyellä tähtäimellä ja runsaaseen eläinrasvaan painottuneena voi huonontaa verenrasvoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun omaa insuliinia ei enää ole tasapainoillaan..."

        Näin alkaa avausviesti. Kyseessä on silloin ykköstyypin diabetes. Noissa viitteissä ei ole YHTÄÄN sellaista jonka otsikossa mainittaisiin insuliininpuutosdiabetes. Niistä ei siis löydy vastausta tilanteeseen kossa "omaa insuliinia ei enää ole".

        Olet ymmärtynyt väärin. Esidiabeteksessa eli metabolisessa oireyhtymässä elimistö kompensoi insuliiniresistenssiä tuottamalla tavallista enemmän insuliinia. Haima kuitenkin väsyy ajan mittaan ja insuliinin tuotanto heikkenee. Tällöin verensokeri alkaa nousta ja ihmiselle kehittyy kakkostyypin diabetes.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ymmärtynyt väärin. Esidiabeteksessa eli metabolisessa oireyhtymässä elimistö kompensoi insuliiniresistenssiä tuottamalla tavallista enemmän insuliinia. Haima kuitenkin väsyy ajan mittaan ja insuliinin tuotanto heikkenee. Tällöin verensokeri alkaa nousta ja ihmiselle kehittyy kakkostyypin diabetes.

        Ykköstyypissäkin insuliinin tuotanto vähenee pikkuhiljaa ja diabetes todetaan kun sitä on jäljellä ~ 5% normaalista. Sen jälkeen ainoa käypä hoito on insuliini.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kun omaa insuliinia ei enää ole tasapainoillaan..."

        Näin alkaa avausviesti. Kyseessä on silloin ykköstyypin diabetes. Noissa viitteissä ei ole YHTÄÄN sellaista jonka otsikossa mainittaisiin insuliininpuutosdiabetes. Niistä ei siis löydy vastausta tilanteeseen kossa "omaa insuliinia ei enää ole".

        Kokkosilla käy vuosien mittaan että oma insuliinin tuotanto lopuu ja tasapainoilu muuttuu aina vain vaikeammaksi.


    • Anonyymi

      Käsitykset optimaalisesta diabetesruokavaliosta ovat vaihdelleet huomattavasti eri aikoina, eivätkä asiantuntijat ole vieläkään täysin yksimielisiä ruokavalion parhaasta mahdollisesta koostumuksesta. Diabeteksen ruokavaliohoidossa korostettiin 1970-luvulle asti hiilihydraattirajoitusta, jonka vuoksi tärkein energianlähde oli rasva. Kun se lisäksi oli suurelta osin monissa länsimaissa tyydyttynyttä rasvaa, heräsi epäily, että diabetesdieetti sinänsä voi olla ateroskleroosia kiihdyttävä tekijä.

      Jo 1970-luvulla julkaistiin useita tutkimuksia, joissa osoitettiin, ettei runsaammin hiilihydraattia sisältävä ruokavalio suinkaan huonontanut diabeteksen hoitotasapainoa. Päinvastoin hoitotasapaino jopa parani, ja tämän lisäksi seerumin kokonaiskolesteroli- ja LDL-kolesterolipitoisuudet pienenivät. Osalla potilaista insuliiniannokset vähenivät ja insuliiniherkkyys parani. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävän ruokavalion tuli kuitenkin sisältää myös runsaasti ravintokuitua. Liukenevan ravintokuidun osoitettiin pienentävän aterianjälkeisiä veren glukoosipitoisuuden nousuja, ja se pienensi myös paastoseerumin kokonaiskolesteroli- ja LDL-kolesterolipitoisuutta.

      • Anonyymi

        Olisko sokerimittarin käytöllä järkeä eli pieniä tarkistuksia huhu puheisiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko sokerimittarin käytöllä järkeä eli pieniä tarkistuksia huhu puheisiin?

        Eli pitäisikö sokerimittarilla mitata kuinka paljon sokeria sisältyy mihinkin ruoka-ainekseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli pitäisikö sokerimittarilla mitata kuinka paljon sokeria sisältyy mihinkin ruoka-ainekseen?

        Vuan tulisi mitata mitä ne sapuskat sokeria nosti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuan tulisi mitata mitä ne sapuskat sokeria nosti.

        Sitä varten on olemassa verensokerimittarit ja vielä paremmin näyttää skanneri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä varten on olemassa verensokerimittarit ja vielä paremmin näyttää skanneri.

        Skanneri on hyvä! Se näytti tunti sitten 5,6. Sitten söin ison lautasellisen makkarasoppaa ja pari palaa näkkileipää. Nyt se näyttää 11,8 (siis tunti syömisestä joka on huippuarvo).


    • Anonyymi

      En jaksa enää 70 kymppisenä alkaa säätämään näitä diabetes asioita. En laihdu kun en pysty liikkumaan, en jaksa keskittyä ruoka asioihin ja muut ihmiset ärsyttää olemassaolollaan.

    • Anonyymi

      Diabeteksen 2-tyypissä oma insuliinin tuotanto ei lopu, joten missään nimessä sitä ei saa lääkkeeksi heille antaakaan. Ruokavalio, liikunta ja maksalääke riittää, ja jos liikkuu ja syö hyvin pääsee jopa ehkä remissioon.

      • Anonyymi

        Kyllä se loppuu jos sitä sairastaa riittävän kauan. Sitten insuliini on ainoa käypä hoito.


      • Insuliinin absoluuttisella määrällä ei ole väliä. Insuliiinia on sopivasti kun verensokeri on sopiva. Yleisestä harhaluulosta huolimatta pitkävaikutteista insuliinia ei käytetä kompensoimaan ravinnon hiilihydraattia vaan vähentämään elimistön omaa glukoosin tuotantoa.

        Ateriainsuliinia käytetään sitten kompensoimaan ravinnon hiilihydraattia.


    • LCHF ei tarvitse vastustajia kun on veku sitä puolustamassa.

    • Anonyymi

      Minusta on hyvä, että tämä Veijo jonka viestejä poistetaan kirjoittaa tänne. Kaikki neuvot millä verensokerin saa pysymään aisoissa ilman lääkkeitä tai insuliinia vain elämantapamuutoksen avulla ovat tervetulleita. Muutenkin diabeteksen puhkeamiseen vaikuttavista syistä on liian suppea käsitys lääkäreillä.

      • Tuo elämäntapamuutos on laihduttaminen ihan millä keinolla tahansa. Lääkkeet taas ovat parempi vaihtoehto kuin huonot verensokeriarvot.


      • Anonyymi

        ”Muutenkin diabeteksen puhkeamiseen vaikuttavista syistä on liian suppea käsitys lääkäreillä.”

        Tässä lainaus tuoreesta Ravitsemustiede-oppikirjasta (alakorostusviivat ja kappalejako minun tekemiä):

        ”Tyypin 2 diabeteksen tärkeimmät riskitekijät liittyvät elintapoihimme.

        Lihavuus ja etenkin vartalolihavuus on __tärkein__ tyypin 2 diabeteksen riskitekijä. Riski alkaa suurentua jo lievässä ylipainossa, ja riski jopa yli kymmenkertaistuu vaikeassa lihavuudessa (painoindeksi yli 35 kg/m2). Myös lihavuuden kesto lisää riskiä.

        __Toinen keskeinen riskitekijä__ on liikunnan vähäisyys. Säännöllisesti liikkuvilla diabetesriski puolittuu verrattuna vähän tai ei juuri ollenkaan liikkuviin.

        Runsasrasvainen ruoka, etenkin runsas tyydyttyneen rasvan saanti, ja niukasti kuitua sisältävä ruokavalio ovat väestötutkimuksien mukaan tyypin 2 diabeteksen riskitekijöitä.

        Myös ruokavalion hiilihydraateilla __voi olla__ merkitystä. Etenkin runsaasti kuitua sisältävä ruokavalio ja täysjyväviljavalmisteet vähentävät diabetesriskiä, kun taas ruokavalio, jossa on runsaasti vähäkuituisia, nopeasti sokeristuvia hiilihydraatteja (suuri glykeeminen indeksi) altistaa diabetekselle.

        Kasvisten ja hedelmien sekä marjojen runsas käyttö voi ehkäistä tautia, samoin kahvin runsas nauttiminen liittyy diabeteksen vähäisempään riskiin.

        Säännöllinen kalan käyttö voi liittyä pienentyneeseen riskiin, kun taas punainen liha ja prosessoidut lihatuotteet suurentavat riskiä.

        Lisäksi tuoreet väestötutkimukset tukevat näkemystä, että pehmeä, tyydyttymätön rasva ja sen sisältämä omega-6-sarjan rasvahappo, linolihappo, liittyy pienempään tyypin 2 diabeteksen riskiin.

        Tupakointi suurentaa tyypin 2 diabeteksen riskiä.

        Ikääntyminen lisää tyypin 2 diabeteksen sairastumisriskiä.”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Muutenkin diabeteksen puhkeamiseen vaikuttavista syistä on liian suppea käsitys lääkäreillä.”

        Tässä lainaus tuoreesta Ravitsemustiede-oppikirjasta (alakorostusviivat ja kappalejako minun tekemiä):

        ”Tyypin 2 diabeteksen tärkeimmät riskitekijät liittyvät elintapoihimme.

        Lihavuus ja etenkin vartalolihavuus on __tärkein__ tyypin 2 diabeteksen riskitekijä. Riski alkaa suurentua jo lievässä ylipainossa, ja riski jopa yli kymmenkertaistuu vaikeassa lihavuudessa (painoindeksi yli 35 kg/m2). Myös lihavuuden kesto lisää riskiä.

        __Toinen keskeinen riskitekijä__ on liikunnan vähäisyys. Säännöllisesti liikkuvilla diabetesriski puolittuu verrattuna vähän tai ei juuri ollenkaan liikkuviin.

        Runsasrasvainen ruoka, etenkin runsas tyydyttyneen rasvan saanti, ja niukasti kuitua sisältävä ruokavalio ovat väestötutkimuksien mukaan tyypin 2 diabeteksen riskitekijöitä.

        Myös ruokavalion hiilihydraateilla __voi olla__ merkitystä. Etenkin runsaasti kuitua sisältävä ruokavalio ja täysjyväviljavalmisteet vähentävät diabetesriskiä, kun taas ruokavalio, jossa on runsaasti vähäkuituisia, nopeasti sokeristuvia hiilihydraatteja (suuri glykeeminen indeksi) altistaa diabetekselle.

        Kasvisten ja hedelmien sekä marjojen runsas käyttö voi ehkäistä tautia, samoin kahvin runsas nauttiminen liittyy diabeteksen vähäisempään riskiin.

        Säännöllinen kalan käyttö voi liittyä pienentyneeseen riskiin, kun taas punainen liha ja prosessoidut lihatuotteet suurentavat riskiä.

        Lisäksi tuoreet väestötutkimukset tukevat näkemystä, että pehmeä, tyydyttymätön rasva ja sen sisältämä omega-6-sarjan rasvahappo, linolihappo, liittyy pienempään tyypin 2 diabeteksen riskiin.

        Tupakointi suurentaa tyypin 2 diabeteksen riskiä.

        Ikääntyminen lisää tyypin 2 diabeteksen sairastumisriskiä.”

        Huomasin juuri, että puhe ei ollutkaan diabeteksen riskistä, vaan jo todetun diabeteksen hoidosta. Minun virheeni.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomasin juuri, että puhe ei ollutkaan diabeteksen riskistä, vaan jo todetun diabeteksen hoidosta. Minun virheeni.

        No samat asiat helpottavat Diabetestä kun niistä pääsee eroon eli laihdutus, liikunnan lisäys ja ruokavalion muutos parempaan suuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomasin juuri, että puhe ei ollutkaan diabeteksen riskistä, vaan jo todetun diabeteksen hoidosta. Minun virheeni.

        Ihan hyvä kerrata näitä asioita. Joten kiitos!


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No samat asiat helpottavat Diabetestä kun niistä pääsee eroon eli laihdutus, liikunnan lisäys ja ruokavalion muutos parempaan suuntaan.

        Diabeetikoille suositellaan tiukempaa LDL-kolesterolin rajaa kuin normaaliväestölle. Tyydyttynyttä rasvaa suositellaan korkeintaan 7 E% ravinnosta, kun terveellä väestöllä tuo raja on 10 E%.

        Myös diabeetikon verenpainerajat ovat normaaliväestöä tiukemmat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Diabeetikoille suositellaan tiukempaa LDL-kolesterolin rajaa kuin normaaliväestölle. Tyydyttynyttä rasvaa suositellaan korkeintaan 7 E% ravinnosta, kun terveellä väestöllä tuo raja on 10 E%.

        Myös diabeetikon verenpainerajat ovat normaaliväestöä tiukemmat.

        Kolesterolin käyttäytyminen on hyvin yksilöllistä ja sitä huonontaa myös huonot hiilihydraatit sekä joillakin ravinnon kolesteroli. Diabeetikkona söisin kyllä statiineja jos LDL-kolesterolini olisi yli 2.5 mmol/l. Kun riskiryhmien LDL-kolesteroliksi suositellaan alle 1.8 mmol/l niin kovasti eläinrasvaa syövillä karppaajilla on monesti kolesteroli 100% suurempi kuin tuo.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kolesterolin käyttäytyminen on hyvin yksilöllistä ja sitä huonontaa myös huonot hiilihydraatit sekä joillakin ravinnon kolesteroli. Diabeetikkona söisin kyllä statiineja jos LDL-kolesterolini olisi yli 2.5 mmol/l. Kun riskiryhmien LDL-kolesteroliksi suositellaan alle 1.8 mmol/l niin kovasti eläinrasvaa syövillä karppaajilla on monesti kolesteroli 100% suurempi kuin tuo.

        Taas täyttä soopaa.

        Mikä sen tulupan valtimoon tekee? Miten kovarasva ja kolesteroli sinne valtimoon kalkkia kerää .... ei mitenkään. Eikä sieltä ole ruumiinavauksissa muuta löytynytkään kuin kalkkia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taas täyttä soopaa.

        Mikä sen tulupan valtimoon tekee? Miten kovarasva ja kolesteroli sinne valtimoon kalkkia kerää .... ei mitenkään. Eikä sieltä ole ruumiinavauksissa muuta löytynytkään kuin kalkkia.

        Tulpassa on noin 30 kertaa enemmän kolesterolia kuin veressä ja tulppia ei juurikaan tule jos LDL-kolesteroli on matala. Virallinen taho suosittaa erityisessä riskiryhmässä oleville diabeetikoille LDL-kolesterolia alle 1.4 mmol/l. Mitens sinulla? Tuplasti tuon verran?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tulpassa on noin 30 kertaa enemmän kolesterolia kuin veressä ja tulppia ei juurikaan tule jos LDL-kolesteroli on matala. Virallinen taho suosittaa erityisessä riskiryhmässä oleville diabeetikoille LDL-kolesterolia alle 1.4 mmol/l. Mitens sinulla? Tuplasti tuon verran?

        Pitääkö minua hoitaneulta lääkäreiltä ottoo oikeudet poikkeen, kun he sanoivat sen olevan kalkkia eikä syyllinen ole kolesteroli?

        On monta kertaa toistettu ettei nettikirijoottajien tiete pläjäyksiä piä uskoo.

        Olis syytä pistää tieto missä plakki on tutkittu ja kenen toimesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö minua hoitaneulta lääkäreiltä ottoo oikeudet poikkeen, kun he sanoivat sen olevan kalkkia eikä syyllinen ole kolesteroli?

        On monta kertaa toistettu ettei nettikirijoottajien tiete pläjäyksiä piä uskoo.

        Olis syytä pistää tieto missä plakki on tutkittu ja kenen toimesta.

        Lue vaikka tämä 'Miten verisuoni kalkkeutuu'. Ei LDL-kolesterolia, ei kalkkeumaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diabeetikoille suositellaan tiukempaa LDL-kolesterolin rajaa kuin normaaliväestölle. Tyydyttynyttä rasvaa suositellaan korkeintaan 7 E% ravinnosta, kun terveellä väestöllä tuo raja on 10 E%.

        Myös diabeetikon verenpainerajat ovat normaaliväestöä tiukemmat.

        "Diabeetikoille suositellaan tiukempaa LDL-kolesterolin rajaa kuin normaaliväestölle. Tyydyttynyttä rasvaa suositellaan korkeintaan 7 E% ravinnosta, kun terveellä väestöllä tuo raja on 10 E%."

        Ja noin 50% energiasta tulee saada sokerista?

        Hyvin hautautuu sokeripommi diabeetikon suosituksissa kaiken luulon alle.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lue vaikka tämä 'Miten verisuoni kalkkeutuu'. Ei LDL-kolesterolia, ei kalkkeumaa.

        Ai pahus uskot biologin mielipiteeseen. Antin virheistä olet vouhkannut ja Paulilla oli asia virhe. Mainitsi notta Sompilla oli poistettu kalkkeutuma lasipurkissa.. Ajattele ny itekkin. Sehän oli peltipurkissa joten kolina oli havaittavissa. Näin tämän kohtauksen. Kyllä Pauli selitti sitä notta soon kuitenkin kolesterolin aiheuttama. Plakkeja voidaan poistaa tahi muodostumista vähentää K2- vitamiinilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai pahus uskot biologin mielipiteeseen. Antin virheistä olet vouhkannut ja Paulilla oli asia virhe. Mainitsi notta Sompilla oli poistettu kalkkeutuma lasipurkissa.. Ajattele ny itekkin. Sehän oli peltipurkissa joten kolina oli havaittavissa. Näin tämän kohtauksen. Kyllä Pauli selitti sitä notta soon kuitenkin kolesterolin aiheuttama. Plakkeja voidaan poistaa tahi muodostumista vähentää K2- vitamiinilla.

        Ohukainen on väitellyt sydänsairauksien perustutkimuksesta eikä siis ole kyse mielipiteestä. K2 voi ehkä vaikuttaa plakkeihin mutta sen saannista ei yleensä ole pulaa eikä sitä käytetä palkkien vähentämiseen. Siihen käytetään aggressiivista statiinilääkitystä.

        Kuinka selität sen, että jos ihmiset Suomessa jaetaan LDL-kolesterolin suhteen 4 ryhmään niin ylimmässä neljänneksestä on 46% enemmän sydäntapahtumia kuin alimmassa. Matalalla LDL-kolesteroli lla sydänkohtauksia ei juurikaan tule ja familiaalisesta hyperkolestemiasta kärsivät saavat sydänkohtauksen yleensä jo 50-vuotiaana.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ohukainen on väitellyt sydänsairauksien perustutkimuksesta eikä siis ole kyse mielipiteestä. K2 voi ehkä vaikuttaa plakkeihin mutta sen saannista ei yleensä ole pulaa eikä sitä käytetä palkkien vähentämiseen. Siihen käytetään aggressiivista statiinilääkitystä.

        Kuinka selität sen, että jos ihmiset Suomessa jaetaan LDL-kolesterolin suhteen 4 ryhmään niin ylimmässä neljänneksestä on 46% enemmän sydäntapahtumia kuin alimmassa. Matalalla LDL-kolesteroli lla sydänkohtauksia ei juurikaan tule ja familiaalisesta hyperkolestemiasta kärsivät saavat sydänkohtauksen yleensä jo 50-vuotiaana.

        Perustutkimusta sano? Ei johora mihinään. Kolessteron vaikutusta on tutkittu riittävästi vuan eivät täytä toiveita Joten tutkitaan miten vois selittää uusiksi.

        Kolesteroli uskottavuuttta parantaa maailman laajuinen sensuuri. Kaskun aussissa on niitä alakuperäisiä asukkaita sellaisia luonnonkansoja. Heillä on ihanteellisen alhaiset kolet ja siitä huolimatta sydänkuollleisuus huippuluokkaa. Mistä tälle saadaan vahvistus?? Ei mistään sillä sille tiedon murulle on tehty sama kuin Sydneyn tutkimukselle on silleen sensuroitu vikipediasta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Perustutkimusta sano? Ei johora mihinään. Kolessteron vaikutusta on tutkittu riittävästi vuan eivät täytä toiveita Joten tutkitaan miten vois selittää uusiksi.

        Kolesteroli uskottavuuttta parantaa maailman laajuinen sensuuri. Kaskun aussissa on niitä alakuperäisiä asukkaita sellaisia luonnonkansoja. Heillä on ihanteellisen alhaiset kolet ja siitä huolimatta sydänkuollleisuus huippuluokkaa. Mistä tälle saadaan vahvistus?? Ei mistään sillä sille tiedon murulle on tehty sama kuin Sydneyn tutkimukselle on silleen sensuroitu vikipediasta.

        Kuten olen sinulle usein kirjoittanut niin abojen kokonaiskolesteroli on 5.7 mmol/l ja erittäin alhaiset HDL-kolesteroli. Tuosta voi päätellä että LDL-kolesteroli on jotain 4.5 mmol/l eli erittäin korkea. Asia selviää Valtsun blogista, Heikkilä lienee sekoittanut alkuperäiskansat, jotka elävät perinteisesti aboihin. Karppausta ei voi tosissaan jaan suositella jos se vie muistin.

        Sydneyssä käytettiin erittäin runsaasti linolihappoa ja transrasvaa sisältänyttä margariinia. Lyonin sydäntutkimuksessa jaettiin sydänkohtauksen saaneet rypsiöljy- ja perinteiseen ranskalaisen rasvan ryhmiin. Tutkimus jouduttiin keskeyttämään koska rypsiöljyryhmässä oli sydänkohtauksia 70% vähemmän.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ohukainen on väitellyt sydänsairauksien perustutkimuksesta eikä siis ole kyse mielipiteestä. K2 voi ehkä vaikuttaa plakkeihin mutta sen saannista ei yleensä ole pulaa eikä sitä käytetä palkkien vähentämiseen. Siihen käytetään aggressiivista statiinilääkitystä.

        Kuinka selität sen, että jos ihmiset Suomessa jaetaan LDL-kolesterolin suhteen 4 ryhmään niin ylimmässä neljänneksestä on 46% enemmän sydäntapahtumia kuin alimmassa. Matalalla LDL-kolesteroli lla sydänkohtauksia ei juurikaan tule ja familiaalisesta hyperkolestemiasta kärsivät saavat sydänkohtauksen yleensä jo 50-vuotiaana.

        Siihen käytetään aggressiivista statiinilääkitystä.

        Voit aivan huoletta tutustua Utriaisen tilastoihin statiinien vaikutuksesta.

        Ei sun viittaamiin kolesteroli tilastoja ole kovinkaa palijon julukastu joten niistä ny saapi peistä taivutella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siihen käytetään aggressiivista statiinilääkitystä.

        Voit aivan huoletta tutustua Utriaisen tilastoihin statiinien vaikutuksesta.

        Ei sun viittaamiin kolesteroli tilastoja ole kovinkaa palijon julukastu joten niistä ny saapi peistä taivutella.

        Knuutihan tyrmäsi Utriaisen "tilastot" täysin.

        Tieteellinen tutkimus perustuu johonkin ihan muuhun kuin tilastoihin. Niissä seurataan isoa joukkoa yksilöitä ja heidän sairastumisiaan. Jos kolesterolin ja sydänkohtauksen välinen tiladtollinen yhteys kiinnostaa niin vilkaise vaikka: 'Average serum cholesterol level and 25-year CHD death rates in the 16 cohorts'.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Knuutihan tyrmäsi Utriaisen "tilastot" täysin.

        Tieteellinen tutkimus perustuu johonkin ihan muuhun kuin tilastoihin. Niissä seurataan isoa joukkoa yksilöitä ja heidän sairastumisiaan. Jos kolesterolin ja sydänkohtauksen välinen tiladtollinen yhteys kiinnostaa niin vilkaise vaikka: 'Average serum cholesterol level and 25-year CHD death rates in the 16 cohorts'.

        Juhanille esitetty kysymys ja voit myös etsiä niitä tilastoja.

        "Tuot herttaisesti esille, että omat mielipiteesi ovat tutkittua tietoa. Yhtä nerokkaasti esität, että näytön taakka on väitteen esittäjällä.
        Olisin hirvittävän kiinnostunut niistä tieteellisistä julkaisuista, missä yllämainitut faktat 1 ja 2 on raportoitu. Olen keskustellut nimenomaan näistä asioista kardiologi / professori Raimo Kettusen ja professori Timo Strandbergin kanssa. Jo infarktin saaneiden osalta meillä on konsensus, mutta muutoin yhteisymmärrystä ei ole löytynyt, koska kukaan meistä ei ole löytänyt näistä asioista konkreettista tietoa. En tarvitse tietoa koko maailmasta vaan Suomen tilastolliset tai muut määrälliset faktat riittävät."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juhanille esitetty kysymys ja voit myös etsiä niitä tilastoja.

        "Tuot herttaisesti esille, että omat mielipiteesi ovat tutkittua tietoa. Yhtä nerokkaasti esität, että näytön taakka on väitteen esittäjällä.
        Olisin hirvittävän kiinnostunut niistä tieteellisistä julkaisuista, missä yllämainitut faktat 1 ja 2 on raportoitu. Olen keskustellut nimenomaan näistä asioista kardiologi / professori Raimo Kettusen ja professori Timo Strandbergin kanssa. Jo infarktin saaneiden osalta meillä on konsensus, mutta muutoin yhteisymmärrystä ei ole löytynyt, koska kukaan meistä ei ole löytänyt näistä asioista konkreettista tietoa. En tarvitse tietoa koko maailmasta vaan Suomen tilastolliset tai muut määrälliset faktat riittävät."

        ja ja

        Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä."

        "Moniasteöljyä" niin pelastuu sydäriltä? Siellä meni ihan oikeaoppisten sääntöjen mukaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juhanille esitetty kysymys ja voit myös etsiä niitä tilastoja.

        "Tuot herttaisesti esille, että omat mielipiteesi ovat tutkittua tietoa. Yhtä nerokkaasti esität, että näytön taakka on väitteen esittäjällä.
        Olisin hirvittävän kiinnostunut niistä tieteellisistä julkaisuista, missä yllämainitut faktat 1 ja 2 on raportoitu. Olen keskustellut nimenomaan näistä asioista kardiologi / professori Raimo Kettusen ja professori Timo Strandbergin kanssa. Jo infarktin saaneiden osalta meillä on konsensus, mutta muutoin yhteisymmärrystä ei ole löytynyt, koska kukaan meistä ei ole löytänyt näistä asioista konkreettista tietoa. En tarvitse tietoa koko maailmasta vaan Suomen tilastolliset tai muut määrälliset faktat riittävät."

        Siellähän niitä tutkimuksia löytyy. Asiantuntijat ovat siis vankasti sitä mieltä, että tyydyttynyt rasva kannattaa vaihtaa monityydyttymättömään: "”The evidence from epidemiological, clinical, and mechanistic studies is consistent in finding that the risk of CHD is reduced by 2-3% when 1% of energy intake from saturated fatty acids is replaced with polyunsaturated fatty acids.270".

        Mitä mieltä olet tuosta seitsemän maan tutkimuksen kolesteroli- ja sydäntautitilastosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas täyttä soopaa.

        Mikä sen tulupan valtimoon tekee? Miten kovarasva ja kolesteroli sinne valtimoon kalkkia kerää .... ei mitenkään. Eikä sieltä ole ruumiinavauksissa muuta löytynytkään kuin kalkkia.

        Minulla on vain yksi elämä. Ei voi aloittaa uudelleen kun tulee Game-over. Katson paremmaksi vaihtoehdoksi uskoa lääkäreitä. Moni sanoo että ihan sama milloin kuolee, mutta olen niin itsekäs että haluan nähdä jopa lasten lasten lasten kasvamisen (tämä viimeinen porras on tiukilla sairauksieni takia).


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Siellähän niitä tutkimuksia löytyy. Asiantuntijat ovat siis vankasti sitä mieltä, että tyydyttynyt rasva kannattaa vaihtaa monityydyttymättömään: "”The evidence from epidemiological, clinical, and mechanistic studies is consistent in finding that the risk of CHD is reduced by 2-3% when 1% of energy intake from saturated fatty acids is replaced with polyunsaturated fatty acids.270".

        Mitä mieltä olet tuosta seitsemän maan tutkimuksen kolesteroli- ja sydäntautitilastosta?

        Että mitä. Mitä rasvaa kannattaa syödä? Tässä wikipediasta:
        ”Monityydyttymättömässä ruokaöljyssä uppopaistetun ruoan runsasta nauttimista pidetään yhtenä merkittävimmistä kakkostyypin diabeteksen ja Azheimerin taudin riskiä lisäävistä tekijöistä”


      • Anonyymi kirjoitti:

        Että mitä. Mitä rasvaa kannattaa syödä? Tässä wikipediasta:
        ”Monityydyttymättömässä ruokaöljyssä uppopaistetun ruoan runsasta nauttimista pidetään yhtenä merkittävimmistä kakkostyypin diabeteksen ja Azheimerin taudin riskiä lisäävistä tekijöistä”

        Uppopaistettua ruokaa ei ylipäätänsä kannata syödä jos haluaa välttää kakkostyypin diabeteksen. Tuskin monityydyttymätön rasva on tuossa oleellinen asia eikä monityydyttymättömässä rasvassa edes uppopaisteta. Meillä yleisin uppopaistorasva on rypsiöljy ja siinä on 30% monityydyttymätöntä rasvaa. Talia eikä puhdasta palmuöljyä ei meillä käytetä uppopaistoon.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Siellähän niitä tutkimuksia löytyy. Asiantuntijat ovat siis vankasti sitä mieltä, että tyydyttynyt rasva kannattaa vaihtaa monityydyttymättömään: "”The evidence from epidemiological, clinical, and mechanistic studies is consistent in finding that the risk of CHD is reduced by 2-3% when 1% of energy intake from saturated fatty acids is replaced with polyunsaturated fatty acids.270".

        Mitä mieltä olet tuosta seitsemän maan tutkimuksen kolesteroli- ja sydäntautitilastosta?

        ;Puuvillan siemenistä se humbuuki on rakennettu. Se Settämänmaan höynäytys. Kas ku se oli jätettä, mutta ne saippuatehtailijat älysivät kaupiteklla ruokaäljynä. Mokomaat antoivat tutkimus apuja 1,4 milijoonaa taalaa Olihan se paperilla terveeellistä ja rahhaa tuli lisää. Tsekkitutkimus käsitti 62 eri ruoka nimikettä ja lopputulos aivan toinen.

        Missä on tilastot kolesterolien ja sydärien yhteydestä??? Eihän sitä ole Knuutillakaan antaa niin miten sinä voit väittää sitten todistamatonta oikeaksi??


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuo elämäntapamuutos on laihduttaminen ihan millä keinolla tahansa. Lääkkeet taas ovat parempi vaihtoehto kuin huonot verensokeriarvot.

        Väitän, että krooninen stressi on lähes kaikkien kakkostyypin diabeetikkojen alkunperäinen syy sairastumiselle. Krooninen stressi saa aikaan jatkuvan näläntunteen ja purkaa lihasta glukoosiksi, joka lopulta kertyy vatsanseudulle rasvaksi. Tästä syntyy insuliiniresistenssi ja ihmiselle kertyy sisäelinrasvaa ja matala-asteista tulehdusta. Lopulta haima väsyy ja ihminen sairastuu diabetekseen. Krooninen stressi on useimmissa tapauksissa todella vaikea poistaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Väitän, että krooninen stressi on lähes kaikkien kakkostyypin diabeetikkojen alkunperäinen syy sairastumiselle. Krooninen stressi saa aikaan jatkuvan näläntunteen ja purkaa lihasta glukoosiksi, joka lopulta kertyy vatsanseudulle rasvaksi. Tästä syntyy insuliiniresistenssi ja ihmiselle kertyy sisäelinrasvaa ja matala-asteista tulehdusta. Lopulta haima väsyy ja ihminen sairastuu diabetekseen. Krooninen stressi on useimmissa tapauksissa todella vaikea poistaa.

        Krooninen stressi voi aiheuttaa lihomista mutta lihominen on suurin riskitekijä kakkostyypin diabeteksessä. Stressin vaikutusta on vieläpä vaikea mitata.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ;Puuvillan siemenistä se humbuuki on rakennettu. Se Settämänmaan höynäytys. Kas ku se oli jätettä, mutta ne saippuatehtailijat älysivät kaupiteklla ruokaäljynä. Mokomaat antoivat tutkimus apuja 1,4 milijoonaa taalaa Olihan se paperilla terveeellistä ja rahhaa tuli lisää. Tsekkitutkimus käsitti 62 eri ruoka nimikettä ja lopputulos aivan toinen.

        Missä on tilastot kolesterolien ja sydärien yhteydestä??? Eihän sitä ole Knuutillakaan antaa niin miten sinä voit väittää sitten todistamatonta oikeaksi??

        No esimerkiksi seitsemän maan tutkimuksesta löytyy tilasto siitä kuinka kolesteroli ja sydäntaudit korreloivat keskenään. Seuranta-aika oli 25 vuotta. Miksi et kommentoi sitä?


      • hvp27 kirjoitti:

        No esimerkiksi seitsemän maan tutkimuksesta löytyy tilasto siitä kuinka kolesteroli ja sydäntaudit korreloivat keskenään. Seuranta-aika oli 25 vuotta. Miksi et kommentoi sitä?

        Laitetaan nyt linkkikin: https://www.sevencountriesstudy.com/serum-cholesterol-and-coronary-heart-disease-mortality-in-the-seven-countries-study/

        Olen pistänyt tämän tänne useita kertoja etkä ole koskaan kommentoinut sitä. Miksiköhän? Onko se epämiellyttävää lukemista? Seuranta-aika 25 vuotta eli ei perustu yhden yksittäisen ruoka-aineen saantiin yhtenä vuonna.

        Sydäntautitutkimukset eivät perustu tilastoihin vaan riskitekijöiden kartoitukseen ja kun potentiaaliset riskitekijät on löydetty niin seurataan pitkä aika isoa joukkoa ihmisiä ja heidän sairastuvuuttaan ja kuolemiaan sydäntauteihin. Lopputulosta ei voi esittää tilastona. Tuo seitsemän maan tutkimus on nimenomaan yhden riskitekijän kartoitus ja siitä voidaan esittää tilasto.

        Kovasen keramidipaperista selviää Finriski-tutkimuksen tulos jonka mukaan ylimpään LDL-kolesteroli -ryhmään kuuluvan neljänneksen kuolleisuus sydäntauteihin on 43% suurempaa kuin aliman neljänneksen. Se vaan valitettavasti ei ole tilasto vaan tutkimustulos.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ;Puuvillan siemenistä se humbuuki on rakennettu. Se Settämänmaan höynäytys. Kas ku se oli jätettä, mutta ne saippuatehtailijat älysivät kaupiteklla ruokaäljynä. Mokomaat antoivat tutkimus apuja 1,4 milijoonaa taalaa Olihan se paperilla terveeellistä ja rahhaa tuli lisää. Tsekkitutkimus käsitti 62 eri ruoka nimikettä ja lopputulos aivan toinen.

        Missä on tilastot kolesterolien ja sydärien yhteydestä??? Eihän sitä ole Knuutillakaan antaa niin miten sinä voit väittää sitten todistamatonta oikeaksi??

        Kovasen keramidiartikkeli löytyy kun etsii: 'Keramidit ja sepelvaltimotauti'. Sieltä sivulla 460 löytyy taulukko 2 (eli "tilasto") jonka mukaan sydäntapahtuman riski on 13,0% mikäli LDL-kolesteroli on alle 2,9 mmol/l ja 18.1% mikäli LDL-kolesteroli oli yli 4.7 mmol/l. Sydänkuolemien riskit olivat vastaavasti 1.8% ja 3.4%. Mikäköhän vika tässä "tilastossa" on?

        Aineisto on peräisin Finriski 2002:sta. Tutkittavia oli 9581.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Krooninen stressi voi aiheuttaa lihomista mutta lihominen on suurin riskitekijä kakkostyypin diabeteksessä. Stressin vaikutusta on vieläpä vaikea mitata.

        Riippuu miten lihoaa. Jos lihoaa tasaisesti ympäri kehoa ja sisäelimet eivät rasvoitu, niin silloin se ei haittaa. Mutta jos lihoaa stressin seurauksena, niin rasva kertyy keskivartalolle ja sisäelimiin. Se on se mikä aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja matala-asteista tulehdusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Riippuu miten lihoaa. Jos lihoaa tasaisesti ympäri kehoa ja sisäelimet eivät rasvoitu, niin silloin se ei haittaa. Mutta jos lihoaa stressin seurauksena, niin rasva kertyy keskivartalolle ja sisäelimiin. Se on se mikä aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja matala-asteista tulehdusta.

        En kyllä oikein usko että stressi aiheuttaisi enemmän omenalihavuutta kuin muu lihominen. Tietysti jos stressin takia syö paljon makeisia tai juo alkoholia (erityisesti olutta) niin tulee omenalihavuutta.


    • Anonyymi

      Ketodieetti ei sovi henkilöille, joilla on SGLT-2:n estäjälääkitys (Forxiga, Jardiance). Vaarana on happomyrkytys.

      • Anonyymi

        "Ketodieetti ei sovi henkilöille, joilla on SGLT-2:n estäjälääkitys (Forxiga, Jardiance). Vaarana on happomyrkytys."

        Keto lääkepurkissa.
        lisäksi
        Tiukka LCHF(VHH) elämäntapa)

        Mikähän mahtaa mennä pieleen tuplauksessa???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ketodieetti ei sovi henkilöille, joilla on SGLT-2:n estäjälääkitys (Forxiga, Jardiance). Vaarana on happomyrkytys."

        Keto lääkepurkissa.
        lisäksi
        Tiukka LCHF(VHH) elämäntapa)

        Mikähän mahtaa mennä pieleen tuplauksessa???

        Mitähän tuossa oli tarkoitus esittää?


    • Anonyymi

      ADA:n tutkimuskatsaus totesi, että hiilihydraatteja rajoittavilla ruokavalioilla on parhaat tutkimusnäytöt tyypin 2 diabeteksen hoidossa.

      • ADA toteaa viimeisessä ravitsemuskatsauksessaan näin 'Evidence suggests that there is not an ideal percentage of calories from carbohydrate, protein, and fat for all people with or at risk for diabetes'.

        Jos pidät ADAa auktoriteettinä niin mitä mieltä olet siitä, että he suosittavat diabeetikoille laihduttamista ja kasvirasvoja?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        ADA toteaa viimeisessä ravitsemuskatsauksessaan näin 'Evidence suggests that there is not an ideal percentage of calories from carbohydrate, protein, and fat for all people with or at risk for diabetes'.

        Jos pidät ADAa auktoriteettinä niin mitä mieltä olet siitä, että he suosittavat diabeetikoille laihduttamista ja kasvirasvoja?

        Harvard Medical Schooliin kuuluva Joslin Diabetes Center suosittelee ylipainoisille diabeetikoille vähintään 130:tä grammaa hiilihydraatteja, mieluiten 40–45 E%:a.

        Lähde: https://joslin-prod.s3.amazonaws.com/www.joslin.org/assets/2020-07/2ebdm_joslin_chapter_2.pdf


      • Anonyymi

      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli jonkinmoista hh-rajoitusta he suosittelevat. Se on helppo toteuttaa, kun ruokavaliosta karsitaan kaikki huonot hiilihydraatit.

        Nimenomaan. Toisaalta 2500 kcal dieetistä 40% on 250 g hiilihydraattia ja tuo on melkoinen määrä. Esimerkiksi puolisen kiloa täysjyväleipää, reilu kilo täysjyväpastaa, monta kiloa hedelmiä tai puolitoista kiloa keitettyjä papuja.


    • Anonyymi

      Vähän jaksan ihmetellä miksi viestejä poistetaan. Omassa taisin kysyä, et kyl kai voita ja oliiviöljyä voi käyttää. Hehe mikähän siinäkin oli haitallista.

      • Viestejä poistaa ilmiantojen mukaan ylläpito ja sitten täällä on käytössä myös jonkinlainen robotti. Robotit toimivat vain auttavasti. Veku spämmää tällä palstalla kovasti ja se saattaa herkistää robottia.

        Voi huonontaa rasvoista eniten kolesteroliarvoja joten sitä ei kannata käyttää suuria määriä. Kolesteroliarvojen suhteen rypsiöljy on oikein hyvä.


      • Anonyymi

        Nimenomaan voi on tuossa haitallista tutkimusten mukaan. Heikkilän lahkoon kuuluvat eivät käytä edes rypsiöljyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan voi on tuossa haitallista tutkimusten mukaan. Heikkilän lahkoon kuuluvat eivät käytä edes rypsiöljyä.

        Mitä rasvoja Heikkilä suosittaa? Miksi tästäkin on niin ristiriitaista näkemystä? Jos otetaan huomioon diabetes ja kolesteroli.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitä rasvoja Heikkilä suosittaa? Miksi tästäkin on niin ristiriitaista näkemystä? Jos otetaan huomioon diabetes ja kolesteroli.

        Oliiviöljyä, kookosöljyä ja eläinrasvoja. Asiantuntijat sitten suosittavat juoksevia kasviöljyjä.

        Heikkilä on rakentanut itsensä ympärille kultin. Heikkilän kirjoista löytyy satamäärin virheitä joten en kyllä ottaisi häneltä neuvoja.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Viestejä poistaa ilmiantojen mukaan ylläpito ja sitten täällä on käytössä myös jonkinlainen robotti. Robotit toimivat vain auttavasti. Veku spämmää tällä palstalla kovasti ja se saattaa herkistää robottia.

        Voi huonontaa rasvoista eniten kolesteroliarvoja joten sitä ei kannata käyttää suuria määriä. Kolesteroliarvojen suhteen rypsiöljy on oikein hyvä.

        ” ja sitten täällä on käytössä myös jonkinlainen robotti. Robotit toimivat vain auttavasti. ”

        Oikea termi on robottiohjelma, botti tai bottiohjelma. = ohjelma, joka toimii itsenäisesti sille määriteltyjen toimintaohjeiden mukaan varsinkin suurta työmäärää, toistoa, jatkuvaa päivystystä tai rutiinia vaativissa tehtävissä

        Sana robotti viittaa johonkin metalliseen.

        https://termipankki.fi/tepa/fi/haku/botti

        Wikipedian mukaan botti oli alunperin synonyymi robotille, mutta myöhemmin merkitys on eriytynyt.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Oliiviöljyä, kookosöljyä ja eläinrasvoja. Asiantuntijat sitten suosittavat juoksevia kasviöljyjä.

        Heikkilä on rakentanut itsensä ympärille kultin. Heikkilän kirjoista löytyy satamäärin virheitä joten en kyllä ottaisi häneltä neuvoja.

        Käytän oliiviöljyä päivittäin vähän kaikkeen. Mietin pitäisikö vaihtaa johonkin muuhun?
        Sama koskee mitä rasvaa voi laittaa nokareen puuroon. Kun leipää en syö enää lainkaan.
        Onko se voi, margariini, jokin oliiviöljypohjainen levite vai Benecol. Kaikki on asiasta eri mieltä. Olisiko sinulla jokin näkemys?


      • Anonyymi kirjoitti:

        ” ja sitten täällä on käytössä myös jonkinlainen robotti. Robotit toimivat vain auttavasti. ”

        Oikea termi on robottiohjelma, botti tai bottiohjelma. = ohjelma, joka toimii itsenäisesti sille määriteltyjen toimintaohjeiden mukaan varsinkin suurta työmäärää, toistoa, jatkuvaa päivystystä tai rutiinia vaativissa tehtävissä

        Sana robotti viittaa johonkin metalliseen.

        https://termipankki.fi/tepa/fi/haku/botti

        Wikipedian mukaan botti oli alunperin synonyymi robotille, mutta myöhemmin merkitys on eriytynyt.

        Yleisin termi on nykyään ohjelmistorobotti. Saatan lähteä sellaiselle kurssille ensi keväänä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Käytän oliiviöljyä päivittäin vähän kaikkeen. Mietin pitäisikö vaihtaa johonkin muuhun?
        Sama koskee mitä rasvaa voi laittaa nokareen puuroon. Kun leipää en syö enää lainkaan.
        Onko se voi, margariini, jokin oliiviöljypohjainen levite vai Benecol. Kaikki on asiasta eri mieltä. Olisiko sinulla jokin näkemys?

        Minä käytän leivän päällä majoneesia ja paistamiseen rypsiöljyä. Salaatinkastikkeeseen usein oliiviöljyä. Voita kastikkeisiin. Puuron syön hedelmäsoseella tai tölkkihedelmillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytän oliiviöljyä päivittäin vähän kaikkeen. Mietin pitäisikö vaihtaa johonkin muuhun?
        Sama koskee mitä rasvaa voi laittaa nokareen puuroon. Kun leipää en syö enää lainkaan.
        Onko se voi, margariini, jokin oliiviöljypohjainen levite vai Benecol. Kaikki on asiasta eri mieltä. Olisiko sinulla jokin näkemys?

        Jos tykkää oliiviöljyn mausta, niin sitä voi käyttää sellaisenaan salaattikastikkeisiin ja muuhun sellaiseen missä sen maku tulee esiin. Muuhun ruoanlaittoon sopii rypsiöljy. Puuron päälle voi laittaa sitä rasvaa mitä sattuu jääkaapissa olemaan. Määrä on kuitenkin pieni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tykkää oliiviöljyn mausta, niin sitä voi käyttää sellaisenaan salaattikastikkeisiin ja muuhun sellaiseen missä sen maku tulee esiin. Muuhun ruoanlaittoon sopii rypsiöljy. Puuron päälle voi laittaa sitä rasvaa mitä sattuu jääkaapissa olemaan. Määrä on kuitenkin pieni.

        Camelinaöljy on myös hyvää. Siinä on 40 prosenttia n-3-rasvahappoja, eli nelinkertaisesti rypsöljyyn verrattuna ja ehkä miljoonakertaisesti oliiviöljyyn verrattuna.

        Camelinaöljy saattaa vaikuttaa kalliilta (ks. https://www.foodie.fi/entry/impolan-kasvitilan-kylmapuristettu-camelinaoljy-250-ml/6430041350071 ), mutta kalanrasva on vielä kalliimpaa esim. lohifileestä otettuna. Toki kalan mukana tulee proteiinia ja välttämättömiä kivennäisaineita ja vitamiineja.


    • Anonyymi

      Kun jätän hiilarit ja sokerit pois on aamusokeri n 4,5 eli aika alhainen. Heti jos syön hiilareita se on n 5,9. Uskaltaisinko nyt puolittaa metformiini annostuksen omin päin. Vai pitääkö kysyä mitä lekuri funtsii. Se kuitenkin tykkää tuputtaa lääkkeitä. Joten saatan kokeilla omin päin. Kun tavoite on lääkkeistä eroon. Onneksi tuo hiilariton ruokavalio auttaa ja tepsii. Painokin on samalla tippunut jonkin verran.

      • Anonyymi

        Metformiinilla on laihduttavaa vaikutusta, ja joidenkin mukaan se saattaa jopa pidentää ihmisen elinikää (ks. esim. https://www.medicalnewstoday.com/articles/280725 ), joten en kovin helposti jättäisi sitä pois, jollei ole vakavia vatsaoireita. Hypojen vaarakin on metformiinilla vähäinen.

        Hiilihydraattien poisjättämisellä ruokavaliosta on vain lyhytaikainen (sinsänsä positiivinen vaikutus), mutta erot häviävät 12 kuukauden jälkeen runsashiilihydraattisen ruokavalioon verrattuna. Tärkeintä on laihduttaminen ja liikunta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Metformiinilla on laihduttavaa vaikutusta, ja joidenkin mukaan se saattaa jopa pidentää ihmisen elinikää (ks. esim. https://www.medicalnewstoday.com/articles/280725 ), joten en kovin helposti jättäisi sitä pois, jollei ole vakavia vatsaoireita. Hypojen vaarakin on metformiinilla vähäinen.

        Hiilihydraattien poisjättämisellä ruokavaliosta on vain lyhytaikainen (sinsänsä positiivinen vaikutus), mutta erot häviävät 12 kuukauden jälkeen runsashiilihydraattisen ruokavalioon verrattuna. Tärkeintä on laihduttaminen ja liikunta.

        Diabeteksen light versio saattaa olla siunaukseksi. Joutuu petraamaan elintapojaan ja panostamaan ruokavalioon. Painoa on lähtenyt ja liikun ihan kiitettävästi. Enemmän kuin koskaan elämässä. Vielä kun syö metformiinia joka saattaa myös hidastaa vanhenemista. Niin ei voi kuin ajatella myönteisesti sokerin lievästä kohomisesta. Aavistus takaraivossa rassaa pelko mitä jos se ei pysy kurissa näistä toimenpiteistä huolimatta. Mutta aika näyttää. Nyt vaan on tehtävä kaikki että elämä jatkuisi hamaan tappiin asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diabeteksen light versio saattaa olla siunaukseksi. Joutuu petraamaan elintapojaan ja panostamaan ruokavalioon. Painoa on lähtenyt ja liikun ihan kiitettävästi. Enemmän kuin koskaan elämässä. Vielä kun syö metformiinia joka saattaa myös hidastaa vanhenemista. Niin ei voi kuin ajatella myönteisesti sokerin lievästä kohomisesta. Aavistus takaraivossa rassaa pelko mitä jos se ei pysy kurissa näistä toimenpiteistä huolimatta. Mutta aika näyttää. Nyt vaan on tehtävä kaikki että elämä jatkuisi hamaan tappiin asti.

        "Vielä kun syö metformiinia joka saattaa myös hidastaa vanhenemista. Niin ei voi kuin ajatella myönteisesti.."

        Giljotiinilla eroon päänsärystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vielä kun syö metformiinia joka saattaa myös hidastaa vanhenemista. Niin ei voi kuin ajatella myönteisesti.."

        Giljotiinilla eroon päänsärystä.

        Sinä Veijo kun olet elämää paljon nähnyt sivistynyt mies, voitko lyhyesti kommentoida vähähiilihydraattisen ruokavalion asiantuntijana tutkimusta ”Lower carbohydrate diets for adults with type2 diabetes” (2021), jonka mukaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ei pitemmän päälle olisi mitään hyötyä, kun verrataan painoa, sokeriarvoja ja rasva-arvoja runsashiilihydraattisen dieettiin?

        Viittaan em. tutkimuksen kohtaan 5.213, jossa on taulukko 5.4.

        https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/989256/SACN_report_on_lower_carbohydrate_diets_for_type_2_diabetes.pdf


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinä Veijo kun olet elämää paljon nähnyt sivistynyt mies, voitko lyhyesti kommentoida vähähiilihydraattisen ruokavalion asiantuntijana tutkimusta ”Lower carbohydrate diets for adults with type2 diabetes” (2021), jonka mukaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ei pitemmän päälle olisi mitään hyötyä, kun verrataan painoa, sokeriarvoja ja rasva-arvoja runsashiilihydraattisen dieettiin?

        Viittaan em. tutkimuksen kohtaan 5.213, jossa on taulukko 5.4.

        https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/989256/SACN_report_on_lower_carbohydrate_diets_for_type_2_diabetes.pdf

        Veijo vastaa vain sähköpostilla. Vastauksen laadusta en tiedä mitään mutta Veijon mielestä karppaus poistaa diabeteksen muutamassa viikossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä Veijo kun olet elämää paljon nähnyt sivistynyt mies, voitko lyhyesti kommentoida vähähiilihydraattisen ruokavalion asiantuntijana tutkimusta ”Lower carbohydrate diets for adults with type2 diabetes” (2021), jonka mukaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ei pitemmän päälle olisi mitään hyötyä, kun verrataan painoa, sokeriarvoja ja rasva-arvoja runsashiilihydraattisen dieettiin?

        Viittaan em. tutkimuksen kohtaan 5.213, jossa on taulukko 5.4.

        https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/989256/SACN_report_on_lower_carbohydrate_diets_for_type_2_diabetes.pdf

        Kas ku meille ei ole mitään puhuttu.

        "
        ”Hyvä kolesteroli” ei olekaan hyvää kolesterolia

        Korkea HDL-kolesteroli on yhdistetty pieneen sydäninfarktiriskiin, mutta syy-yhteys on epäselvä. Suuri kansainvälinen tutkijaryhmä tutki asiaa. Tutkijoiden joukossa oli myös suomalaisia kuten dosentti Samuli Ripatti (Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM), professori Markku S Nieminen (HYKS:n Medisiinisen tulosyksikön johtaja ja Sydäntutkimussäätiön puheenjohtaja), lääketieteen tohtori Juha Sinisalo (HUS), dosentti Marja-Liisa Lokki (HLA-laboratorion johtaja), dosentti Markus Perola (THL), tohtori Aki Havulinna, tutkimusprof. Veikko Salomaa (THL) ja professori Leena Peltonen.

        Lopputulos oli: Geneettiset mekanismit, jotka nostavat HDL-kolesterolia, eivät näytä alentavan sydänkohtausriskiä. Tämä tieto on vastoin konseptia, minkä mukaan HDL-kolesteroliarvon nostaminen järjestelmällisesti pienentäisi sydäninfarktiriskiä.

        Tähän samaan tulokseen päätyi lääkeyritys Roche, kun se 7.5.2012 ilmoitti jo lopettaneensa HDL-kolesterolia nostavan CETP-lääkkeen kehitysprojektin. Lääke nosti tehokkaasti HDL-kolesterolia, mutta ei vähentänyt sairastumisriskiä.

        Lääkeyritys Pfizer lopetti CETP-lääkkeen kehityksen jo 2006. Lääke nosti HDL-arvoa radikaalisti, mutta lääkittyjen ryhmässä potilaita kuoli merkittävästi enemmän kuin ilman HDL-kolesterolia nostavaa lääkettä olleita henkilöitä. Lääkkeellä nostettu HDL-kolesteroli ei vähentänyt sydäninfarktiriskiä kuten ei myöskään luonnollisesti (geneettisesti) korkea HDL-kolesterolitaso.

        Naisilla sepelvaltimotauti ilmenee yleensä noin 10 vuotta myöhemmin kuin miehillä. Kole-sterolihypoteesin perusteella tätä on selitetty sillä, että naisilla on ennen vaihdevuosia korkeampi HDL-kolesterolin taso kuin miehillä ja tämä ehkäisee sydäntautia. Mainittu tutkimus taisi romuttaa tämänkin myytin ."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä Veijo kun olet elämää paljon nähnyt sivistynyt mies, voitko lyhyesti kommentoida vähähiilihydraattisen ruokavalion asiantuntijana tutkimusta ”Lower carbohydrate diets for adults with type2 diabetes” (2021), jonka mukaan vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ei pitemmän päälle olisi mitään hyötyä, kun verrataan painoa, sokeriarvoja ja rasva-arvoja runsashiilihydraattisen dieettiin?

        Viittaan em. tutkimuksen kohtaan 5.213, jossa on taulukko 5.4.

        https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/989256/SACN_report_on_lower_carbohydrate_diets_for_type_2_diabetes.pdf

        "Viittaan em. tutkimuksen kohtaan 5.213, jossa on taulukko 5.4."

        Lower carbohydrate diets for adults with type 2 diabetes.

        Siis ei LOW carbohydrate diets for adults with type 2 diabetes. !

        Josta johtuen:

        Carbohydrate intakes

        There is no standard definition of a low carbohydrate diet and included studies
        used variable and wide-ranging definitions. According to categories of
        carbohydrate intake, a ‘low’ carbohydrate diet is defined as a carbohydrate intake
        of <130 g/day or <26% TE (based on an energy intake of 2,000 kcal/day).
        However, cut-offs for prescribed lower carbohydrate diets in the primary RCTs
        included in the prioritised SRs with MAs included carbohydrate intakes of up to
        50% TE (range, 14 to 50% TE).

        Koetappa seuraavaksi hakea joku järkevämpi vertailu, esin. tiukka LCHF (korkeintaan 5E% hiilihydraatista/sokerist) vastaan virallinen. Mainitsemasi tutkimus kertoo pelkästtään vanhan totuuden: Pelleimellä ei onnistu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Viittaan em. tutkimuksen kohtaan 5.213, jossa on taulukko 5.4."

        Lower carbohydrate diets for adults with type 2 diabetes.

        Siis ei LOW carbohydrate diets for adults with type 2 diabetes. !

        Josta johtuen:

        Carbohydrate intakes

        There is no standard definition of a low carbohydrate diet and included studies
        used variable and wide-ranging definitions. According to categories of
        carbohydrate intake, a ‘low’ carbohydrate diet is defined as a carbohydrate intake
        of <130 g/day or <26% TE (based on an energy intake of 2,000 kcal/day).
        However, cut-offs for prescribed lower carbohydrate diets in the primary RCTs
        included in the prioritised SRs with MAs included carbohydrate intakes of up to
        50% TE (range, 14 to 50% TE).

        Koetappa seuraavaksi hakea joku järkevämpi vertailu, esin. tiukka LCHF (korkeintaan 5E% hiilihydraatista/sokerist) vastaan virallinen. Mainitsemasi tutkimus kertoo pelkästtään vanhan totuuden: Pelleimellä ei onnistu.

        Millainen ravinto on sinulle paras jos haluat pudottaa painoa tai parantaa terveysarvojasi? Jotkut sanovat että vähennä kaloreita ja ole nälkäinen. Muut sanovat: vähennä hiilihydraatteja.

        Suuri määrä tutkimuksia on vertaillut yllämainittujen suosittujen neuvojen paikkansapitävyyttä. Vähintään 18 korkealuokkaista (korkeinta luokkaa) tutkimusta on osoittanut selvästi että paras tulos painonhallinnan kohdalla saavutetaan vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Vähärasvainen ja kaloriköyhä ruokavalio ei ole voittanut yhtään vertailutestiä.

        Uusin analyysi jossa katsotaan 13 parhaiten tehtyä ja varmaa pitkäaikaistutkimusta tulee nyt. Voittaja? Arvasit oikein. Sama kuin ennenkin.

        Vähähiilihydraattisen ruokavalion vastustajille tilanne eikuin mutkistuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millainen ravinto on sinulle paras jos haluat pudottaa painoa tai parantaa terveysarvojasi? Jotkut sanovat että vähennä kaloreita ja ole nälkäinen. Muut sanovat: vähennä hiilihydraatteja.

        Suuri määrä tutkimuksia on vertaillut yllämainittujen suosittujen neuvojen paikkansapitävyyttä. Vähintään 18 korkealuokkaista (korkeinta luokkaa) tutkimusta on osoittanut selvästi että paras tulos painonhallinnan kohdalla saavutetaan vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Vähärasvainen ja kaloriköyhä ruokavalio ei ole voittanut yhtään vertailutestiä.

        Uusin analyysi jossa katsotaan 13 parhaiten tehtyä ja varmaa pitkäaikaistutkimusta tulee nyt. Voittaja? Arvasit oikein. Sama kuin ennenkin.

        Vähähiilihydraattisen ruokavalion vastustajille tilanne eikuin mutkistuu!

        Laitapa lähde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kas ku meille ei ole mitään puhuttu.

        "
        ”Hyvä kolesteroli” ei olekaan hyvää kolesterolia

        Korkea HDL-kolesteroli on yhdistetty pieneen sydäninfarktiriskiin, mutta syy-yhteys on epäselvä. Suuri kansainvälinen tutkijaryhmä tutki asiaa. Tutkijoiden joukossa oli myös suomalaisia kuten dosentti Samuli Ripatti (Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM), professori Markku S Nieminen (HYKS:n Medisiinisen tulosyksikön johtaja ja Sydäntutkimussäätiön puheenjohtaja), lääketieteen tohtori Juha Sinisalo (HUS), dosentti Marja-Liisa Lokki (HLA-laboratorion johtaja), dosentti Markus Perola (THL), tohtori Aki Havulinna, tutkimusprof. Veikko Salomaa (THL) ja professori Leena Peltonen.

        Lopputulos oli: Geneettiset mekanismit, jotka nostavat HDL-kolesterolia, eivät näytä alentavan sydänkohtausriskiä. Tämä tieto on vastoin konseptia, minkä mukaan HDL-kolesteroliarvon nostaminen järjestelmällisesti pienentäisi sydäninfarktiriskiä.

        Tähän samaan tulokseen päätyi lääkeyritys Roche, kun se 7.5.2012 ilmoitti jo lopettaneensa HDL-kolesterolia nostavan CETP-lääkkeen kehitysprojektin. Lääke nosti tehokkaasti HDL-kolesterolia, mutta ei vähentänyt sairastumisriskiä.

        Lääkeyritys Pfizer lopetti CETP-lääkkeen kehityksen jo 2006. Lääke nosti HDL-arvoa radikaalisti, mutta lääkittyjen ryhmässä potilaita kuoli merkittävästi enemmän kuin ilman HDL-kolesterolia nostavaa lääkettä olleita henkilöitä. Lääkkeellä nostettu HDL-kolesteroli ei vähentänyt sydäninfarktiriskiä kuten ei myöskään luonnollisesti (geneettisesti) korkea HDL-kolesterolitaso.

        Naisilla sepelvaltimotauti ilmenee yleensä noin 10 vuotta myöhemmin kuin miehillä. Kole-sterolihypoteesin perusteella tätä on selitetty sillä, että naisilla on ennen vaihdevuosia korkeampi HDL-kolesterolin taso kuin miehillä ja tämä ehkäisee sydäntautia. Mainittu tutkimus taisi romuttaa tämänkin myytin ."

        Kaikkihan sen tietävät että kolesterolia on vain yhtä lajia. Ero on kolesterolia kuljettavissa proteiineissa.


    • Anonyymi

      Uuden tutkimuksen ”A Randomised Crossover Trial: Exploring the Dose-Response effect Of Carbohydrate restriction on glycaemia in people with type 2 diabetes (D-ROC2)” mukaan ravinnon hiilihydraattimäärät eivät näytä vaikuttavan veren sokeriarvoihin kakkostyypin diabeetikoilla.

      Tutkimuksessa kokeiltiin dieettejä, joissa oli hiilihydraatteja 10 E%, 15 E%, 20 E%, 25 E% ja 30 E%. Proteiinin määrä pidettiin dieeteissä vakiona.

    • Anonyymi

      Ainoa keino saada diabetes remissioon eli pysähtyneeksi, siis etenkin kakkostyypin sellainen, on laihduttaa reippaasti ja muutta ruokailutottumukset pysyvästi. Liikunnan tulee olla osa koko loppuelämää säännöllisesti. Jokaisen diabeetikon kannattaisi laihduttaa niin paljon, että se paino on normaali BMI:n rajoissa. Tuskinpa moni diabetikko lihaksikas on, usein se ylipaino diabetikolla on rasvaa. Kyllä suurin osa ainakin kakkostyyppiä sairastavista on vähintäänkin merkittävästi ylipainoisia eli BMI on ainakin 30 tai yli.

      Usein jo se, että painaa 15 kg enemmän kuin normaalipainon yläraja omalle pituudelle, tarkoittaa usein esidiabetesta. Siitä ei ole pitkä matka diabetekseen! Ruokavaliossa kannattaa jättää valkoinen sokeri ja lisätty sokeri pois ja erityisesti glueteenipitoisista viljoista vehnä pois, joka muuttuu sokeriksi suolistossa. Diabetikon kannattaa myös kävellä joka päivä vähintäänkin se 10 000 askelta hyötyliikuntana (n. 6,5km) ja muutenkin harrastaa aktiivista liikkumista. Välimerellinen ruokavalio kannattaa ottaa käyttöön ja välttää kovia rasvoja, gluteenipitoisia viljoja ja valkoista sokeria/lisättyä sokeria.

      Kyllä sitä lääkitystä kannattaa käyttää, jos ne arvot on korkeat ja laihdutuksen aikana suojata sillä silmiä, munuaisia ja muuta. Reippaasti vaan hikoilemaan tuonne. Kävely on ilmaista ja mukavaa!

      • Enemmänkin jättää kaikki puhdistettu vilja pois kuin vehnä. Vehnää saa myös täysjyvää ja se on ok. Itse syön paljon bulguuria ja täysjyväpastaa.


    Ketjusta on poistettu 31 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe