Pakasteranskalaiset

Anonyymi

Saksalaiset pakasteranskalaiset eivät ole kovin hyvän makuisia. Rasvaa niissä on kuitenkin yllättävän paljon. Suolaa ja voita lisäämällä voidaan niihin kuitenkin saada makua.
Yksi mahdollisuus hyödyntää perunaa on se, että keittää ne ja laittaa sitten kuoritut tai hyvin pestyt perunat naisten kotitalous-sirkkeliin maidon ja voin kanssa ja sekoittaa ne siellä keskenään. Lisäämällä pienen ripauksen suolaa seoksesta tulee syötävä.
Prosessi on tosin pitkäkestoinen, joten kovin nälkäiselle ei perunasose sovi ainakaan akuuteimpaan hätään syötäväksi. Lisäksi prosessi on kallis, koska se vaatii monesti seinät tai nuotiopaikan. Ja lisäksi välineistöä, joka yleisesti säilytetään sisällä. Ja on muutoin hankala, mikäli sitä pitää kuljettaa mukana.

14

1095

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tein eilen "ranskalaisia" perunoita itse, ei ole rakettitiedettä, eikä tule liikaa rasvaa. Hieman keitettyjä kiinteitä (Nicola) perunoita viipaloidaan ja paistetaan paistinpannulla, hieman ruokaöljyä paistamiseen ja aromisuolaa vähän mausteeksi. Laitoin vielä lopuksi uunivuokaan ja uuniin 175°C vähäksi aikaa paistumaan.

      Peruna on halpaa ostaa, tosin meillä on nyt itse kasvatettua perunaa vielä runsaasti kellarissa, joista tehdään monet ranskalaiset perunat tässä keväällä.

      • Anonyymi

        Jotenkin noissa saksalaisissa pakasteranskalaisissa oli sellainen mauttomuuden henki. Ja siinä sitten vielä jo aiemmin mainittu yllättävä rasvaisuus (ihan kuin palmurasvaa?).
        Joten jopa se leftover osuus, joka niistä jäi, jäi kuitenkin syömättä, Vaikka uskon, että niissä olisi ehkä ollut mahdollisuus, että ne oltaisiin voitu paistaa pannulla (uunitusprosessin jälkeen niiden leftover vaiheessa), Ja saada niihin rapeaa makua.

        Tiesitkö, että pesun jälkeen perunan voi myös laittaa uuniin ja odottaa, että se on pehmeä? Tätä kutsutaan uuniperunaksi. Sellainen on monesti maukas. Niitä voidaan napostella mm. voin ja suolan kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotenkin noissa saksalaisissa pakasteranskalaisissa oli sellainen mauttomuuden henki. Ja siinä sitten vielä jo aiemmin mainittu yllättävä rasvaisuus (ihan kuin palmurasvaa?).
        Joten jopa se leftover osuus, joka niistä jäi, jäi kuitenkin syömättä, Vaikka uskon, että niissä olisi ehkä ollut mahdollisuus, että ne oltaisiin voitu paistaa pannulla (uunitusprosessin jälkeen niiden leftover vaiheessa), Ja saada niihin rapeaa makua.

        Tiesitkö, että pesun jälkeen perunan voi myös laittaa uuniin ja odottaa, että se on pehmeä? Tätä kutsutaan uuniperunaksi. Sellainen on monesti maukas. Niitä voidaan napostella mm. voin ja suolan kanssa.

        Tiedän kyllä perunasta eri variaatiot, koska teen aika paljon ruoki perheelle perunasta perus raaka-aineena. Erilaiset keitot, kiusaukset, ranskalaiset, soseet, uuniperunat ym. Perunasta saa varsinaisia herkkuruokia varsin helposti ja edullisesti, sopii köyhälle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän kyllä perunasta eri variaatiot, koska teen aika paljon ruoki perheelle perunasta perus raaka-aineena. Erilaiset keitot, kiusaukset, ranskalaiset, soseet, uuniperunat ym. Perunasta saa varsinaisia herkkuruokia varsin helposti ja edullisesti, sopii köyhälle!

        Perunoita oli ainakin jauhoisia perunoita ja kiinteitä perunoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perunoita oli ainakin jauhoisia perunoita ja kiinteitä perunoita.

        Me kasvatettiin viime kesänä jauhoisia Afra ja Asterix perunoita ja kiinteitä Nicola ja Siikli perunoita. Niistä nyt tehty erilaisia perunaruokia ja vielä on kellarissa perunoita jäljellä, vaikka annoimme muutamille naapureillekin perunoita. Nicola peruna soveltuu hyvin ranskalaisten perunoiden tekemiseen. Afra ja Asterix perunoista tulee hyvä perunasose ja soselaatikoita. Nicola sopii hyvin keittoihin, tosin laitan keittoihin aina pari jauhoista perunaakin mukaan, niistä tulee hyvin keittoon suuruste. Kyllä peruna on todellinen köyhän herkku!


      • Anonyymi

        Oivallinen resepti. Teemme usein bataattiranskalaisia juuri tuolla samalla menetelmällä.
        Uunivuokaan tosiaan ruokaöljyä ja mausteita, niin tulee makeasta bataatista todella maittavaa ruokaa, mitä voi napostella kalafileiden ja salaatin kera. Tämä ohje kyykyttää makaroonin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oivallinen resepti. Teemme usein bataattiranskalaisia juuri tuolla samalla menetelmällä.
        Uunivuokaan tosiaan ruokaöljyä ja mausteita, niin tulee makeasta bataatista todella maittavaa ruokaa, mitä voi napostella kalafileiden ja salaatin kera. Tämä ohje kyykyttää makaroonin.

        Tehdään mekin joskus bataatista "ranskalaisia", mutta perunaa on omasta takaa kellarissa runsaasti, niin tehdään perunasta enempi. Kyllä tosiaan kyykyttää makaronin!


    • Anonyymi

      Välttelen kaikkea saksalaista.

      • Anonyymi

        Syö ne saksalaisetkin ja jopa aika herkullisia ruokia. Minä kyllä teen itse saksalaisilla ohjeilla ruokia kotimaisista aineksista.


    • Anonyymi

      Kuinka monia Ranskalaisia on olemassa? Onko olemassa Ranskalaisia ranskalaisia kun aidotkin ranskalaiset ovat oikeastaan Belgialaisia. Minä teen Suomalaisia perunoita uunissa paahdettuna. Sanoko niitä suomalaisiksi? Mulla on suomikset uunissa.

      • Anonyymi

        Aidot ranskalaiset ovat pommes frites ja pommes noisettes ja molemmat on hyviä.
        Kyllä molemmat syrjäyttää makaroonin vaikka sinne sotkisi ketsuppiakin.


      • Anonyymi

        Niin vanha legenda kertoo ranskanperunoiden syntyneen Belgian ranskankielisellä alueella Namurissa. Vaan mitä siitä, hyviä ovat ja kun itse valmistaa kotimaisista perunoista, niin tietää mitä syö. Helppo valmistaa ja on edullista!


    • Anonyymi

      Terveellisempää kun ostat perunoita, siivutat ne ranskalaisiksi itse, laitat kulhoon tai kattilaan ja sekaan loraus ruokaöljyä ja suolaa. Maustettakin voi laittaa jos haluaa, sekoita ennen pellille laittamista. Juureksiakin voi laittaa tai sipulia, miten haluaa.
      Levitä uunipellille ohueksi kerrokseksi, paista noin 200 asteessa, tai uuni grilliasentoon. Saat parhaimmat ranskalaiset perunat pienemmällä rasvamäärällä. Samalle pellille voit laittaa myös lisukkeita, makkaraa, kalaa ym. Edullista ja hyvää, vaivaton tehdä.

    • Anonyymi

      Keitä ne!
      Keittämällä saa ranskanperunasta hyvää apetta laadusta riippumatta, siihen jos sekaan vielä laittaa samassa liikkeessä myynnissä olevia edullisia kalapuikkoja niin saa ateriasta täyttävämmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pehmeää laskua

      Sinulle. Muutaman kilsan päästä. Mieheltä, joka salaa välittää.
      Ikävä
      95
      3859
    2. Nainen olet minun

      Olen ominut sinut itselleni, täysin itsekkäistä syistä. Haluan rakastella sinua nainen, toivottavasti sinäkin minua. Oli
      Ikävä
      47
      3245
    3. Sille ei voi enää mitään

      Miten kaikki meni aiemmin. Oon aivan lukossa 🔒 Tuskin uskallat enää mitää tehdä. Ehkä pitää luovuttaa vaan.
      Ikävä
      100
      2857
    4. Merja Kyllönen: Ero

      Joko uusi kierroksessa
      Suomussalmi
      136
      2550
    5. Harmi jos ei enään nähdä

      Ehkä se on parempi näin kuitenkin. Ehkä jotain uutta löytyy. Uskon ja toivon että olet onnellinen. Sinussa on kaikki
      Ikävä
      57
      2490
    6. Mukavaa päivää

      Miehelle 🖕❤️‍🔥 Kahvia ja kävelylle🌞
      Ikävä
      61
      2408
    7. Miten suhtauisitte jos kaivattunne sanoisi, ettei hänestä ole seurusteluun

      mutta seksi, hellyys ja yhdessäolo kelpaa kyllä??
      Ikävä
      117
      2407
    8. Vau miten upea nainen!

      Näytit todella tyrmäävältä. 🤩😍 En meinannut saada katsettani irti sinusta.
      Tunteet
      21
      2354
    9. Kunpa minä tietäisin

      Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv
      Ikävä
      23
      2336
    10. En voi sanoa että toivon sinulle hyvää.

      Ei meitä ole tarkoitettu yhteen.
      Ikävä
      64
      2100
    Aihe