Saksalaiset pakasteranskalaiset eivät ole kovin hyvän makuisia. Rasvaa niissä on kuitenkin yllättävän paljon. Suolaa ja voita lisäämällä voidaan niihin kuitenkin saada makua.
Yksi mahdollisuus hyödyntää perunaa on se, että keittää ne ja laittaa sitten kuoritut tai hyvin pestyt perunat naisten kotitalous-sirkkeliin maidon ja voin kanssa ja sekoittaa ne siellä keskenään. Lisäämällä pienen ripauksen suolaa seoksesta tulee syötävä.
Prosessi on tosin pitkäkestoinen, joten kovin nälkäiselle ei perunasose sovi ainakaan akuuteimpaan hätään syötäväksi. Lisäksi prosessi on kallis, koska se vaatii monesti seinät tai nuotiopaikan. Ja lisäksi välineistöä, joka yleisesti säilytetään sisällä. Ja on muutoin hankala, mikäli sitä pitää kuljettaa mukana.
Pakasteranskalaiset
14
1095
Vastaukset
- Anonyymi
Tein eilen "ranskalaisia" perunoita itse, ei ole rakettitiedettä, eikä tule liikaa rasvaa. Hieman keitettyjä kiinteitä (Nicola) perunoita viipaloidaan ja paistetaan paistinpannulla, hieman ruokaöljyä paistamiseen ja aromisuolaa vähän mausteeksi. Laitoin vielä lopuksi uunivuokaan ja uuniin 175°C vähäksi aikaa paistumaan.
Peruna on halpaa ostaa, tosin meillä on nyt itse kasvatettua perunaa vielä runsaasti kellarissa, joista tehdään monet ranskalaiset perunat tässä keväällä.- Anonyymi
Jotenkin noissa saksalaisissa pakasteranskalaisissa oli sellainen mauttomuuden henki. Ja siinä sitten vielä jo aiemmin mainittu yllättävä rasvaisuus (ihan kuin palmurasvaa?).
Joten jopa se leftover osuus, joka niistä jäi, jäi kuitenkin syömättä, Vaikka uskon, että niissä olisi ehkä ollut mahdollisuus, että ne oltaisiin voitu paistaa pannulla (uunitusprosessin jälkeen niiden leftover vaiheessa), Ja saada niihin rapeaa makua.
Tiesitkö, että pesun jälkeen perunan voi myös laittaa uuniin ja odottaa, että se on pehmeä? Tätä kutsutaan uuniperunaksi. Sellainen on monesti maukas. Niitä voidaan napostella mm. voin ja suolan kanssa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jotenkin noissa saksalaisissa pakasteranskalaisissa oli sellainen mauttomuuden henki. Ja siinä sitten vielä jo aiemmin mainittu yllättävä rasvaisuus (ihan kuin palmurasvaa?).
Joten jopa se leftover osuus, joka niistä jäi, jäi kuitenkin syömättä, Vaikka uskon, että niissä olisi ehkä ollut mahdollisuus, että ne oltaisiin voitu paistaa pannulla (uunitusprosessin jälkeen niiden leftover vaiheessa), Ja saada niihin rapeaa makua.
Tiesitkö, että pesun jälkeen perunan voi myös laittaa uuniin ja odottaa, että se on pehmeä? Tätä kutsutaan uuniperunaksi. Sellainen on monesti maukas. Niitä voidaan napostella mm. voin ja suolan kanssa.Tiedän kyllä perunasta eri variaatiot, koska teen aika paljon ruoki perheelle perunasta perus raaka-aineena. Erilaiset keitot, kiusaukset, ranskalaiset, soseet, uuniperunat ym. Perunasta saa varsinaisia herkkuruokia varsin helposti ja edullisesti, sopii köyhälle!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tiedän kyllä perunasta eri variaatiot, koska teen aika paljon ruoki perheelle perunasta perus raaka-aineena. Erilaiset keitot, kiusaukset, ranskalaiset, soseet, uuniperunat ym. Perunasta saa varsinaisia herkkuruokia varsin helposti ja edullisesti, sopii köyhälle!
Perunoita oli ainakin jauhoisia perunoita ja kiinteitä perunoita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perunoita oli ainakin jauhoisia perunoita ja kiinteitä perunoita.
Me kasvatettiin viime kesänä jauhoisia Afra ja Asterix perunoita ja kiinteitä Nicola ja Siikli perunoita. Niistä nyt tehty erilaisia perunaruokia ja vielä on kellarissa perunoita jäljellä, vaikka annoimme muutamille naapureillekin perunoita. Nicola peruna soveltuu hyvin ranskalaisten perunoiden tekemiseen. Afra ja Asterix perunoista tulee hyvä perunasose ja soselaatikoita. Nicola sopii hyvin keittoihin, tosin laitan keittoihin aina pari jauhoista perunaakin mukaan, niistä tulee hyvin keittoon suuruste. Kyllä peruna on todellinen köyhän herkku!
- Anonyymi
Oivallinen resepti. Teemme usein bataattiranskalaisia juuri tuolla samalla menetelmällä.
Uunivuokaan tosiaan ruokaöljyä ja mausteita, niin tulee makeasta bataatista todella maittavaa ruokaa, mitä voi napostella kalafileiden ja salaatin kera. Tämä ohje kyykyttää makaroonin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oivallinen resepti. Teemme usein bataattiranskalaisia juuri tuolla samalla menetelmällä.
Uunivuokaan tosiaan ruokaöljyä ja mausteita, niin tulee makeasta bataatista todella maittavaa ruokaa, mitä voi napostella kalafileiden ja salaatin kera. Tämä ohje kyykyttää makaroonin.Tehdään mekin joskus bataatista "ranskalaisia", mutta perunaa on omasta takaa kellarissa runsaasti, niin tehdään perunasta enempi. Kyllä tosiaan kyykyttää makaronin!
- Anonyymi
Välttelen kaikkea saksalaista.
- Anonyymi
Syö ne saksalaisetkin ja jopa aika herkullisia ruokia. Minä kyllä teen itse saksalaisilla ohjeilla ruokia kotimaisista aineksista.
- Anonyymi
Kuinka monia Ranskalaisia on olemassa? Onko olemassa Ranskalaisia ranskalaisia kun aidotkin ranskalaiset ovat oikeastaan Belgialaisia. Minä teen Suomalaisia perunoita uunissa paahdettuna. Sanoko niitä suomalaisiksi? Mulla on suomikset uunissa.
- Anonyymi
Aidot ranskalaiset ovat pommes frites ja pommes noisettes ja molemmat on hyviä.
Kyllä molemmat syrjäyttää makaroonin vaikka sinne sotkisi ketsuppiakin. - Anonyymi
Niin vanha legenda kertoo ranskanperunoiden syntyneen Belgian ranskankielisellä alueella Namurissa. Vaan mitä siitä, hyviä ovat ja kun itse valmistaa kotimaisista perunoista, niin tietää mitä syö. Helppo valmistaa ja on edullista!
- Anonyymi
Terveellisempää kun ostat perunoita, siivutat ne ranskalaisiksi itse, laitat kulhoon tai kattilaan ja sekaan loraus ruokaöljyä ja suolaa. Maustettakin voi laittaa jos haluaa, sekoita ennen pellille laittamista. Juureksiakin voi laittaa tai sipulia, miten haluaa.
Levitä uunipellille ohueksi kerrokseksi, paista noin 200 asteessa, tai uuni grilliasentoon. Saat parhaimmat ranskalaiset perunat pienemmällä rasvamäärällä. Samalle pellille voit laittaa myös lisukkeita, makkaraa, kalaa ym. Edullista ja hyvää, vaivaton tehdä. - Anonyymi
Keitä ne!
Keittämällä saa ranskanperunasta hyvää apetta laadusta riippumatta, siihen jos sekaan vielä laittaa samassa liikkeessä myynnissä olevia edullisia kalapuikkoja niin saa ateriasta täyttävämmän.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 953859
Nainen olet minun
Olen ominut sinut itselleni, täysin itsekkäistä syistä. Haluan rakastella sinua nainen, toivottavasti sinäkin minua. Oli473245Sille ei voi enää mitään
Miten kaikki meni aiemmin. Oon aivan lukossa 🔒 Tuskin uskallat enää mitää tehdä. Ehkä pitää luovuttaa vaan.1002857- 1362550
Harmi jos ei enään nähdä
Ehkä se on parempi näin kuitenkin. Ehkä jotain uutta löytyy. Uskon ja toivon että olet onnellinen. Sinussa on kaikki572490- 612408
Miten suhtauisitte jos kaivattunne sanoisi, ettei hänestä ole seurusteluun
mutta seksi, hellyys ja yhdessäolo kelpaa kyllä??1172407Vau miten upea nainen!
Näytit todella tyrmäävältä. 🤩😍 En meinannut saada katsettani irti sinusta.212354Kunpa minä tietäisin
Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv232336- 642100