Pakasteranskalaiset

Anonyymi

Saksalaiset pakasteranskalaiset eivät ole kovin hyvän makuisia. Rasvaa niissä on kuitenkin yllättävän paljon. Suolaa ja voita lisäämällä voidaan niihin kuitenkin saada makua.
Yksi mahdollisuus hyödyntää perunaa on se, että keittää ne ja laittaa sitten kuoritut tai hyvin pestyt perunat naisten kotitalous-sirkkeliin maidon ja voin kanssa ja sekoittaa ne siellä keskenään. Lisäämällä pienen ripauksen suolaa seoksesta tulee syötävä.
Prosessi on tosin pitkäkestoinen, joten kovin nälkäiselle ei perunasose sovi ainakaan akuuteimpaan hätään syötäväksi. Lisäksi prosessi on kallis, koska se vaatii monesti seinät tai nuotiopaikan. Ja lisäksi välineistöä, joka yleisesti säilytetään sisällä. Ja on muutoin hankala, mikäli sitä pitää kuljettaa mukana.

14

1081

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tein eilen "ranskalaisia" perunoita itse, ei ole rakettitiedettä, eikä tule liikaa rasvaa. Hieman keitettyjä kiinteitä (Nicola) perunoita viipaloidaan ja paistetaan paistinpannulla, hieman ruokaöljyä paistamiseen ja aromisuolaa vähän mausteeksi. Laitoin vielä lopuksi uunivuokaan ja uuniin 175°C vähäksi aikaa paistumaan.

      Peruna on halpaa ostaa, tosin meillä on nyt itse kasvatettua perunaa vielä runsaasti kellarissa, joista tehdään monet ranskalaiset perunat tässä keväällä.

      • Anonyymi

        Jotenkin noissa saksalaisissa pakasteranskalaisissa oli sellainen mauttomuuden henki. Ja siinä sitten vielä jo aiemmin mainittu yllättävä rasvaisuus (ihan kuin palmurasvaa?).
        Joten jopa se leftover osuus, joka niistä jäi, jäi kuitenkin syömättä, Vaikka uskon, että niissä olisi ehkä ollut mahdollisuus, että ne oltaisiin voitu paistaa pannulla (uunitusprosessin jälkeen niiden leftover vaiheessa), Ja saada niihin rapeaa makua.

        Tiesitkö, että pesun jälkeen perunan voi myös laittaa uuniin ja odottaa, että se on pehmeä? Tätä kutsutaan uuniperunaksi. Sellainen on monesti maukas. Niitä voidaan napostella mm. voin ja suolan kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotenkin noissa saksalaisissa pakasteranskalaisissa oli sellainen mauttomuuden henki. Ja siinä sitten vielä jo aiemmin mainittu yllättävä rasvaisuus (ihan kuin palmurasvaa?).
        Joten jopa se leftover osuus, joka niistä jäi, jäi kuitenkin syömättä, Vaikka uskon, että niissä olisi ehkä ollut mahdollisuus, että ne oltaisiin voitu paistaa pannulla (uunitusprosessin jälkeen niiden leftover vaiheessa), Ja saada niihin rapeaa makua.

        Tiesitkö, että pesun jälkeen perunan voi myös laittaa uuniin ja odottaa, että se on pehmeä? Tätä kutsutaan uuniperunaksi. Sellainen on monesti maukas. Niitä voidaan napostella mm. voin ja suolan kanssa.

        Tiedän kyllä perunasta eri variaatiot, koska teen aika paljon ruoki perheelle perunasta perus raaka-aineena. Erilaiset keitot, kiusaukset, ranskalaiset, soseet, uuniperunat ym. Perunasta saa varsinaisia herkkuruokia varsin helposti ja edullisesti, sopii köyhälle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän kyllä perunasta eri variaatiot, koska teen aika paljon ruoki perheelle perunasta perus raaka-aineena. Erilaiset keitot, kiusaukset, ranskalaiset, soseet, uuniperunat ym. Perunasta saa varsinaisia herkkuruokia varsin helposti ja edullisesti, sopii köyhälle!

        Perunoita oli ainakin jauhoisia perunoita ja kiinteitä perunoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perunoita oli ainakin jauhoisia perunoita ja kiinteitä perunoita.

        Me kasvatettiin viime kesänä jauhoisia Afra ja Asterix perunoita ja kiinteitä Nicola ja Siikli perunoita. Niistä nyt tehty erilaisia perunaruokia ja vielä on kellarissa perunoita jäljellä, vaikka annoimme muutamille naapureillekin perunoita. Nicola peruna soveltuu hyvin ranskalaisten perunoiden tekemiseen. Afra ja Asterix perunoista tulee hyvä perunasose ja soselaatikoita. Nicola sopii hyvin keittoihin, tosin laitan keittoihin aina pari jauhoista perunaakin mukaan, niistä tulee hyvin keittoon suuruste. Kyllä peruna on todellinen köyhän herkku!


      • Anonyymi

        Oivallinen resepti. Teemme usein bataattiranskalaisia juuri tuolla samalla menetelmällä.
        Uunivuokaan tosiaan ruokaöljyä ja mausteita, niin tulee makeasta bataatista todella maittavaa ruokaa, mitä voi napostella kalafileiden ja salaatin kera. Tämä ohje kyykyttää makaroonin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oivallinen resepti. Teemme usein bataattiranskalaisia juuri tuolla samalla menetelmällä.
        Uunivuokaan tosiaan ruokaöljyä ja mausteita, niin tulee makeasta bataatista todella maittavaa ruokaa, mitä voi napostella kalafileiden ja salaatin kera. Tämä ohje kyykyttää makaroonin.

        Tehdään mekin joskus bataatista "ranskalaisia", mutta perunaa on omasta takaa kellarissa runsaasti, niin tehdään perunasta enempi. Kyllä tosiaan kyykyttää makaronin!


    • Anonyymi

      Välttelen kaikkea saksalaista.

      • Anonyymi

        Syö ne saksalaisetkin ja jopa aika herkullisia ruokia. Minä kyllä teen itse saksalaisilla ohjeilla ruokia kotimaisista aineksista.


    • Anonyymi

      Kuinka monia Ranskalaisia on olemassa? Onko olemassa Ranskalaisia ranskalaisia kun aidotkin ranskalaiset ovat oikeastaan Belgialaisia. Minä teen Suomalaisia perunoita uunissa paahdettuna. Sanoko niitä suomalaisiksi? Mulla on suomikset uunissa.

      • Anonyymi

        Aidot ranskalaiset ovat pommes frites ja pommes noisettes ja molemmat on hyviä.
        Kyllä molemmat syrjäyttää makaroonin vaikka sinne sotkisi ketsuppiakin.


      • Anonyymi

        Niin vanha legenda kertoo ranskanperunoiden syntyneen Belgian ranskankielisellä alueella Namurissa. Vaan mitä siitä, hyviä ovat ja kun itse valmistaa kotimaisista perunoista, niin tietää mitä syö. Helppo valmistaa ja on edullista!


    • Anonyymi

      Terveellisempää kun ostat perunoita, siivutat ne ranskalaisiksi itse, laitat kulhoon tai kattilaan ja sekaan loraus ruokaöljyä ja suolaa. Maustettakin voi laittaa jos haluaa, sekoita ennen pellille laittamista. Juureksiakin voi laittaa tai sipulia, miten haluaa.
      Levitä uunipellille ohueksi kerrokseksi, paista noin 200 asteessa, tai uuni grilliasentoon. Saat parhaimmat ranskalaiset perunat pienemmällä rasvamäärällä. Samalle pellille voit laittaa myös lisukkeita, makkaraa, kalaa ym. Edullista ja hyvää, vaivaton tehdä.

    • Anonyymi

      Keitä ne!
      Keittämällä saa ranskanperunasta hyvää apetta laadusta riippumatta, siihen jos sekaan vielä laittaa samassa liikkeessä myynnissä olevia edullisia kalapuikkoja niin saa ateriasta täyttävämmän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Upea peppuisella naisella

      Upea peppuisella naisella on upea peppu.
      Ikävä
      100
      6494
    2. Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta

      Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t
      Tornio ja Haaparanta
      30
      3883
    3. törniöläiset kaaharit haaparannassa

      isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/
      Tornio ja Haaparanta
      28
      3280
    4. Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!

      https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu
      Maailman menoa
      378
      1783
    5. Mihin se sysipska hävisi?

      Katso Frida Kahlo elämäkerta ja opi.
      Ikävä
      33
      1408
    6. Upea peppuisella miehellä

      Upea peppuisella miehellä on upea peppu.
      Ikävä
      27
      1350
    7. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      47
      1033
    8. Anteeksi kulta

      En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv
      Ikävä
      11
      986
    9. Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."

      Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:
      Tv-sarjat
      11
      910
    10. Tykkään susta todella

      Paljon. Olet ihana ❤️
      Ikävä
      42
      879
    Aihe