Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ei Katolisilla kirkoilla on tarkoitus

Anonyymi

ja vain ainoana tarkoituksena heikentää katolista kirkkoa.Mikä tahansa karismaattinen ryhmä on tervetullut Ei- katolisiin ryhmiin ja se kertoo epätoivosta ja samalla tyhmyydestä.
Katolinen kirkko on lopulta Lännen suojalinnake.Jos tilanne muuttuu huonommaksi että Katolisuutta vastaan ja sen suojamuureja pyritään hakkaamaan pala palalta niin onoltava strategia. Irlannissa Katoliset taistelevat jumalattomia unionisteja ja protestantteja vastaan mutta samalla Puolan Katoliset tekevät yhteistyötä Iso-Britannian ( protestanttien) kanssa yhteistyötä Itää vastaan.Nämä ovat vaikeita kysymyksiä ja tietysti kyse on vallasta.
Toisaalta Ortodoksit ja Katoliset ovat lähtöisin samasta kirkosta.Pitää muistaa että Jumala on lopulta se kaikista tärkein.Meillä valkoisilla on omat liitot ja kehitysmailla on vahva usko mutta heitä ei pidä sekoittaa meidän poliittisiin koukeroihin.Soinä syntyy väärinkäsityksiä

9

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikka uskonpuhdistus Euroopassa ja Scandinaviassa pyrki sulkemaan Katoliset ovien ulkopuolelle niin Katolinen kirkko on lännen kirkko.Kalmarin Union niiden sodat kuin Euroopassa ja muissa mantereiset riehuneet sodat vaativat liittoutumia jopa Ei-katolisten kanssa.Ne strategiat ja politiikat on syvästi mietittyjä ja ajateltu.Nyt mietin että Euroopassa muslimien määrä kasvaa ja se ei voi olla vaikuttamatta tulevaisuuden skenaarioihin.Tässä taas tarvitaan strategista ajattelua koska Lännessä on samaan aikaan sekulaarista kehitystä,katoliset, protestantit ja muslimit sekä muu Ei-Katoliset ryhmittymät ja ortodoksit.Idässä ortodoksit( kristityt) muslimit ja Hindut sekä Kiinan ja Japanin lohikäärme ja Samurai (traditio)
      Shintolaisuuden ja Budha
      Olemme koko ajan liikkeessä ja sodissa
      Mutta Jumala voittaa

    • Anonyymi

      Voi olla että Ortodoksien ( kristitty) linnake joutuu vaikeuksiin kuin Konstantinopol kun muslimit ja lohikäärmeet piirittävät linnaketta ja samaan aikaan Lännessä on syvä hajaannus.Apua kristityille ei ehkä tule kuin noin 300 miestä
      Ehkä laatu ( kristityt) on sata kertaa vahvempi kuin muslimisotilaat ja janitsaarit

    • Anonyymi

      Paavi Fransiscus joutuu tekemään kompromisseja
      Lännen kanssa ja homojen oikeudet on yksi ongelma ja abortit.Katto tulee väistämättä vastaan.Tällaisissa kompromisseista on vaarana se että vihollinen eli Ei- Katoliset osaavat pelata myös peliä ja heillä on hsmpaankolossa katolisia vastaan paljon ( kana kynittävänä) mitä historiaan tulee.Valitettavasti kyse on usein vallasta eikä niinkään Jumalasta

    • Anonyymi

      Pitää muistaa että Katolisen kirkon organisaatio on todella iso ja asiat välillä etenevät hitaasti
      Siksi me Katoliset voidaan paikallisesti toimia joustavasti mutta emme sooloile vaan teemme asiat niin kuin Katolisuus luvan siihen antaa
      Voimme tehdä arkisia asioita,antaa rahaa kirkolle tai ilmaisen työn muodossa kunhan asioista on sovittu Papin kanssa.

    • Anonyymi

      Hei,

      Mielestäni lestadiolaisuus on enemmän katolilaista kuin evankelisluterilaista. Tuleeko jossain kohtaa tilanne, että kirkon ja herätysliikkeen ajatus on liian kaukana toisistaan (niinkuin jo onkin), jolloin lestadiolaisuus kyllä kuuluisi katolilaisuuteen melkein kaikkien arvojensa ja kulttuurinsa puolesta. (Ehkäisy, avioliitto, rippi jne.)

      • Anonyymi

        Minun tunteeni ja ajatukseni on se että tosi Kristityt ja elävät eivät tarvitse mitään lukiota eikä yliopistoa vaan Uskon ja Elävän Jeesuksen Kristuksen.Tunnen lestadiolaisia ja Oulun puolelta ja siellä perheet ovat varakkaita.Sitten lapset lähtevät Etelään Helsinkiin ja alkaa hulinointi.
        Ei,Ei ja Ei.Kristityt eivät tarvitse kosmopoleja,suur-kaupunkeja joissa hienot iltavalaistukset ja ravintolat ja aikuislukiot ja ammattiopistot.He tarvitsevat Aitoa Uskoa ja hyvää itsesuojeluvaistoa jopa täällä Suomessa nykyään.Olen nähnyt kuinka jopa jotkut lestadiolaiset ovat pudonneet alas nokisina enkeleinä ja tatuoinnit koristavat ruumista.Onko se Isänmaan Rakkautta ja Suomen puolustamista.Se on karvas tappio josta on vaikea nousta ylös.


      • Anonyymi

        Ehdottomasti ei. Katolilaisuudessa eukaristia on merkittävintä, lestadiolaisuudessa pitkät vanhimpien ja puhujien julistuksen seuroilla. Katolilaisuudessa on myös huomattavan suvaitsevainen suhde alkoholiin, lestadiolaisuudessa se on Turmion ydintä. Katolilaisuudessa Turmion ydin on seksuaalisuudessa, neitsyyden ihannointi on avointa. Lestadiolaisuudessa on tärkeä olla avioliitossa ja siinä produktiivisesti seksuaalinen (paljon lapsia), ei neitsyt, joka omistautuu pelkästään kirkolle ja Jumalalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehdottomasti ei. Katolilaisuudessa eukaristia on merkittävintä, lestadiolaisuudessa pitkät vanhimpien ja puhujien julistuksen seuroilla. Katolilaisuudessa on myös huomattavan suvaitsevainen suhde alkoholiin, lestadiolaisuudessa se on Turmion ydintä. Katolilaisuudessa Turmion ydin on seksuaalisuudessa, neitsyyden ihannointi on avointa. Lestadiolaisuudessa on tärkeä olla avioliitossa ja siinä produktiivisesti seksuaalinen (paljon lapsia), ei neitsyt, joka omistautuu pelkästään kirkolle ja Jumalalle.

        Lestadiolaisuudessa ennen ehtoollista ripittäydytään/pyydetään syntien anteeksiantoa, ilman sitä ehtoollisen nauttiminen katsotaan vääräksi.
        Neitsyyttä ei ehkä avoimesti ihailla, mutta jos joku ei löydä puolisoa (uskovaista), sitä kyllä arvostetaan, että hlö elää yksin kuin irtosuhteissa tms. Esiaviollinen seksi on synti.
        Nuoren sukupolven ajatus on enemmänkin elämän kunnioittaminen, ei mahdollisimman monen lapsen saaminen. Suuria perheitä on, mutta kiinnitetään huomiota perheen hyvinvointiin kokonaisuutena. En usko että kukaan pysyy neitsyenä naimattomana seurakunnan tähden, vaan jotta ei syyllistyisi huoruuden syntiin.

        Jotkut nuoret lähtevät suuriin kaupunkeihin, osa pysyy uskossa, osa ei. Nämä ovat jokaisen henk. Koht. Valintoja.

        Osa lestadiolaisista tavoista on kulttuurillisia (korvakorut, meikkaus,ehdottomuus alkoholiasiassa). Nuo kulttuurilliset asiat ovat nykyään liikaa sekoittuneet uskonkysymyksiin ja niillä pikkuasioilla liian herkästi rajataan joku muottiin sopimaton ihminen pois yhteisöstä jolloin jälki ei voikaan olla hyvää.

        Olen etsimässä perustelua kaikelle tälle, srk johtikunnan jäsen eräässä haastattelussa perusteli ehkäisy ja aborttivastaisuutta humanae vitaella. Ihmettelen siis kuinka kaukana olemme luterilaisen kirkon linjoista, jopa perustelemme asioita katolilaisen kirkon linjoilla.

        Uskon että monen lestadiolaisen mielestä MINÄ olen ihan väärässä paikassa kirjoittelemassa. Mutta lestadiolaisia on suomessa ehkäpä 120 000, jossain kohtaa olemme oman kirkkomme kanssa ehkä liian suurissa näkemyseroissa. Minne silloin suuntaamme, Jumala johdattakoon.


    • Anonyymi

      Uskonnon ja vallan pyhä liitto näyttää toimivan hyvin, vaikka välillä myös muut ideologiat ovat tyrkyllä uskonnon paikalle.........

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe