Suomi Hävittäjä HX-hanke tarjous.

Anonyymi

Suomi Hävittäjä tarjous osallistuu tarjouksellaan Hx-hankkeeseen, jonka Hx-hanke tarkoitus on korvata nykyiset Hornet hävittäjät uusilla Hävittäjillä.

HX-hankkeeseen Suomi Hävittäjän tarjouksen tekopäivä 28.4.2021, joka välitetään 30.4.2021 päivään mennessä Hx-hankinnan vastaaville tahoille ja päätäntä tahoille, sekä Puolustusvoimien logistiikkalaitokselle. Suomi Hävittäjä Hx-hanke tarjous on voimassa koko Hx-hankkeen ajan.

Perinteisen helikopterin epävirallinen lento nopeusennätys on tehty Mi-24LL PSV helikopterilla 407 km/h nopeudella.

Suomalainen hävittäjä tarjoukseen kuuluu lisäksi taisteluhelikoptereita lento nopeudella 450 km/h.

Nämä Suomalaiset taisteluhelikopterit muistuttavat ulkonäöllisesti hyvin paljon Boeing/Sikorsky RAH-66 Comanche taisteluhelikopteria, sekä Bell AH-1X Viper taisteluhelikopteria, joiden samaa ulkonäköä olevilla Suomalaisilla taisteluhelikoptereilla huippunopeus on 450 km/h. Suomalaisen taisteluhelikopterin lento ominaisuudet ovat tietenkin maailman parhaimmat.

Aseistus ja asetekniikka ovat se minkä puolustusvoimat/ilmavoimat haluavat, mitkä ostetaan ulkomailta ja laitetaan Suomessa valmistettaviin taisteluhelikoptereihin, eli taistelu suoritusarvo riippuu siitä, kuinka hyvän sodankäynnin tekniikan puolustusvoimat/ilmavoimat ovat valinneet.

Myös ammuksia/ohjuksia ja varusteita kuulu sovittu määrä tarjoukseen mukaan. (Taisteluhelikopterit toimivat pareittain tai 3 - 4 ryhmässä riippuen tehtävästä ja tehtävän sopivuudesta taisteluhelikoptereille. Joskus tarvitaan saattohelikoptereita, jotka kuljettavat armeijan joukkoja suorittamaan kohteessa maastotaistelu osuuden.)

Toisena tarjoukseen kuuluu Erikois taisteluhelikopterit, joissa voidaan kuljettaa taistelijoita tai kuljettaa pahoin sodassa haavoittuneita sotilaita erikoiskirurgian leikkauksiin nopeasti.

Erikois taisteluhelikoptereita on useampi vaihtoehto, joiden matka nopeudet vaihtelevat 450 - 570 km/h nopeuden välillä, mallista ja helikopterin roottori valintatavasta riippuen. Sopivat myös siviilikäyttöön ja tavaran kuljetuksiin, sekä Ambulanssihelikopteriksi.

Kaikissa helikopteri malleissa on luotettavat ja varmatoimiset Suomalaisen innovaation moottorit sekä Suomalaisen innovaation luotettava voimansiirto helikopterin roottorille asti, jolloin huoltotarve on todella vähäistä. Polttoaineen kulutus on vähäistä, kilpaileviin helikoptereihin nähden.

Suomi helikoptereissa on mahdollista käyttää saasteetonta polttoainetta, jota polttoainetta pystytään Suomessa tuottamaan.

Hävittäjä tarjouksen kylkiäisenä voidaan tarjota yhteensä 4 taisteluhelikopteria, sekä erikoistaisteluhelikoptereita tarjoukseen sisältyy yhteensä 4 kappaletta. Nämä helikopterit voivat käyttää myös metsäpalojen/maastopalojen sammutukseen tarkoitettuja helikopteri sammutuspussia, joita sammutuspusseja kuuluu tarjoukseen mukaan yhteensä 24 kappaletta. (Metsäpalo/maastopalo on hyökkäys Suomen taloutta kohtaan, siinä kuin vihollisvaltion tekemä hyökkäyskin tuhoaa Suomen taloutta Suomen maaperällä, joten ehdottomasti armeijan helikopterit kuuluvat sodassa, kuin rauhan aikanakin pystyä sammuttamaan metsäpaloja/maastopaloja. Sota-alueelle ei voi siviilihelikoptereita edes laittaa, metsäpaloja/maastopaloja sammuttamaan.)

SUOMALAINEN HÄVITTÄJÄ.

Suomalaiseksi hävittäjäksi on useita vaihtoehtoja suunniteltu, jotka ovat toteutusta vaille valmiita, joihin sodankäynnin tekniikka ostetaan ulkomailta.

Suomi Hävittäjä voidaan toteuttaa myös lisenssisopimuksella, mikä tarkoittaa sitä, että saamme toiselta hävittäjän valmistajalta kaikki tiedot ja opastuksen/koulutuksen, että miten heidän hävittäjänsä osaisimme valmistaa Suomessa. Lisenssisopimuksella voidaan tehdä mikä vaan hävittäjä Suomessa, minkä Puolustusvoimien logistiikkalaitos, puolustusvoimat/ilmavoimat sekä puolustusministeriö valitsevat toteutettavaksi Suomessa. On mahdollista lisenssisopimuksella toteuttaa viidestä esillä olleesta ulkomaan hävittäjä vaihtoehdosta, joku valittu hävittäjä tai kaksikin hävittäjä vaihtoehtoa toteuttaa Suomessa lisenssisopimuksella, eri tyylisen neuvottelun tuloksena.

Lisenssisopimus antaisi mahdollisuuden tehdä valitusta hävittäjästä entistä paremman Suomen Lentokonetehtaalla. (Japani on tehnyt yleensä lisenssisopimuksen siitä hävittäjästä, jonka haluaa maansa ilmavoimille ja nimennyt kyseisen hävittäjän omaksi tuotteeksi, näin voidaan tehdä Suomessakin.)

Esimerkkinä kiinalaisen häivehävittäjän toteutus Suomessa, esimerkki sopii myös VALITUN hävittäjän toteuttamiseksi lisenssisopimuksella Suomessa.

Maailman uusimpia häivehävittäjiä edustavat Kiinan Chengdu J-20 häivehävittäjä, sekä Shenyang J-31 häivehävittäjä, jotka ovat parhaita häivehävittäjiä maailmassa.

Kiinan hävittäjien sodankäynnin tekniikka on asia erikseen, että mitä mieltä siitä taas ollaan.

Jatkuu seuraavassa viestissä:

125

469

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomi Hävittäjä Hx-hanke tarjous jatkuu:

   Kiinan hävittäjien sodankäynnin tekniikka on asia erikseen, että mitä mieltä siitä taas ollaan. (Kiinan ohjukset ovat varmasti halvempia, kuin länsimaalaiset ohjukset, sekä riittäviä tuhojen aikaansaamiseksi. Osa ohjuksista voi silti olla länsimaalaisia, joiden laukaisu ohjelmisto asennetaan Kiinan hävittäjän tietokoneohjelmaan Suomessa. Suomen IT-osaajat pystyvät mitä vaan ohjelmia asentamaan hävittäjän tietokoneelle onnistuneesti.)

   Suomi voisi tehdä lisenssisopimuksen Kiinan hävittäjän valmistamiseksi Suomessa, mikä lisenssisopimus koskee koko Kiinan hävittäjää. Vaihtoehtona on tehdä lisenssisopimus, mikä koskee Kiinan hävittäjää ilman tekniikkaa. Kiinan hävittäjän runkorakenteisiin on mahdollista laittaa länsimaalainen sodankäynnin tekniikka, sekä parhaat maailmalta valitut suihkumoottorit.

   (Elikkä Kiinan hävittäjän käyttämä tekniikka voidaan vaihtaa kokonaisuudessaan länsimaalaiseen tekniikkaan.)

   Suomessa valmistetaan lisenssisopimuksella kokonaisuudessaan Kiinan hävittäjän runko ja siivet, eli tehdään Kiinan hävittäjästä lentokykyinen Suomessa, ilman sodankäynnin tekniikkaa. Tähän lentokykyiseen hävittäjään hankitaan sodankäynnin tekniikka länsimaalaisilta hävittäjän valmistajilta, jolloin hävittäjästä tulee taistelukykyinen hävittäjä. Tästä Suomessa tehdystä hävittäjästä, tulisi kokonaisuudessaan huomattavasti parempi hävittäjä, verrattuna kaikkiin muihin maailman hävittäjiin. Alkuperäinen Kiinan hävittäjä, ei edes pärjäisi Suomessa tehdylle hävittäjä versiolle lento-ominaisuuksissa, sekä kaksintaistelussa Suomen hävittäjä voittaisi Kiinan hävittäjän.

   Suomi Hävittäjä versiona, alkuperäisen kiinalaisen hävittäjän lento ominaisuuksia voidaan parantaa vielä lisää, Suomalaisen innovaation ansiosta. Vaihtoehtona Suomalaisen innovaation suunnittelema suihkumoottori, olisi jotakin aivan uutta, mikä mahdollistaa saasteettoman polttoaineen käytön, sekä lentokerosiinin käytön.

   Aseistus ja asetekniikka ovat se minkä puolustusvoimat/ilmavoimat haluavat Suomi Hävittäjään, mitkä ostetaan ulkomailta ja laitetaan Suomessa valmistettaviin Suomi Hävittäjiin, eli taistelu suoritusarvo riippuu siitä, kuinka hyvän sodankäynnin tekniikan puolustusvoimat/ilmavoimat ovat valinneet.

   Sodankäynnin tekniikkaa voidaan linkittää toimimaan yhdessä muun sodankäynnin tekniikan kanssa, kuten ilmavalvonnan ja taistelun johdon kanssa. Sensoreita ja muita sodankäynnin tekniikkaa voidaan lisätä Suomi Hävittäjään tupla määrä, verraten kilpailijoiden hävittäjiin.

   Esimerkiksi Kiinan hävittäjän lisenssisopimus saadaan Suomeen, Suomen Lentokonetehtaan pääsijoittajien neuvottelutaidoilla ja Suomen johdon myötävaikutuksella.

   Suomi Hävittäjä voidaan tuoda takuuhuoltoon Suomen Lentokonetehtaalle 7 vuoden ajan ilman lisä maksua, mikä sisältyy tarjoukseen. 7 vuoden jälkeen huoltoja tarjotaan maksua vastaan.

   Suomi Hävittäjissä on 7 vuoden takuu, mikä vastaa vikojen korjaukset 7 vuoden aikana ilman lisämaksua, mikä sisältyy tarjoukseen. 7 vuoden jälkeenkin Suomi hävittäjän alustan, rungon ja siipien takuu jatkuu siihen asti, kunnes Suomi hävittäjä täyttää 30 vuotta, riippumatta lentotunti määristä.

   Sodankäynnin tekniikan osalta takuuehdot määrittää laitevalmistaja itse.

   Sodankäynti on muuttumassa, kun vastassa voi olla Droneja/lennokkeja tai miehittämättömiä ilma-aluksia tai mistä tahansa ammuttuja ohjuksia, eli enää ei taistella pelkästään toista hävittäjää vastaan tai ilmatorjuntaa vastaan. Näiden kaikkien taisteluiden voittamiseksi Suomi Hävittäjä on erityisesti suunniteltu. Suomi Hävittäjään on suunniteltu Laseraseita vastaan suomalainen innovaatio keksintönä puolustusjärjestelmä.

   Suomi Hävittäjiä voi perinteiseen tapaan lentää pilotti tai Suomi Hävittäjää voi lentää kauko-ohjauksella, mikä onkin täysin uutta innovaatio teknologiaa maailmassa.

   Sotaa voidaan joutua käymään monta vihollisen kohdetta vastaan yhtäaikaisesti, johon erityisesti Suomi Hävittäjä on innovaatiollisesti suunniteltu, eli yksi Suomi Hävittäjä vastaa innovaatiomallin suunnittelultansa neljän hävittäjän muodostamaa miehitettyä parvea. Suomi Hävittäjän innovaatioista voin tarkemmin kertoa neuvotteluissa.

   Täysin uusi suomalainen ase keksintö kuuluu tarjoukseen mukaan, joka on ihmiskunnan fiksuin ja sivistynein uudenaikainen ase.

   Suomi Hävittäjiä kuuluu HX-hanke tarjoukseen 64 kappaletta ja ne voivat kaikki olla kaksipaikkaisia tai osaksi yksipaikkaisia Suomi Hävittäjiä valinnan mukaan, suosittelen kaksipaikkaisia hävittäjiä lisääntyvien tehtävien suorittamiseksi nopeammin taistelutilanteessa. Suomi Hävittäjät toimitetaan tarvittaessa nopeasti tai vuosien 2024 - 2030 välissä.

   9,4 miljardiin euroon kuuluu Suomi Hävittäjien lisäksi muun muassa ohjuksia, aseistusta sovittu määrä, sekä sensoreita, koulutusjärjestelmiä, lentosimulaattorit, huoltojärjestelmiä ja käyttöönottokoulutusta, sekä tässä tarjouksessa kerrotut tuotteet.

   Jatkuu seuraavassa viestissä:

  • Anonyymi

   Suomi Hävittäjä Hx-hanke tarjous jatkuu:

   9,4 miljardiin euroon kuuluu Suomi Hävittäjien lisäksi muun muassa ohjuksia, aseistusta sovittu määrä, sekä sensoreita, koulutusjärjestelmiä, lentosimulaattorit, huoltojärjestelmiä ja käyttöönottokoulutusta, sekä tässä tarjouksessa kerrotut tuotteet.

   Ilmavoimien nykyisten Hornetien aseistus käy myös Suomi Hävittäjään, josta vastaa Suomi Hävittäjä tarjous. Bonuksena aseistus voi olla Suomi Hävittäjässä monipuolisempi, jolloin aseistuksen/ohjusten ostaminen ei ole sidottu vain muutamaan ohjusten valmistajaan. Sodankäynnin tekniikan käyttöjärjestelmä monipuolistetaan Suomen IT-osaajien toimesta, sekä testataan, että tehtävä on onnistunut, josta vastaa Suomi Hävittäjä tarjous.

   Suomi Hävittäjät eivät tarvitse juurikaan varaosavarastoa, kun hävittäjien osat tehdään lisenssisopimuksen ehtojen mukaisesti melkein kaikki Suomessa, joten osia voidaan tarvittaessa valmistaa Suomessa.

   (Onko sodankäynnin tekniikan osalta tarvetta varaosavarastoon, sen tietää laitevalmistaja sanoa paremmin.)

   Suomi Hävittäjä tarkoittaa Suomessa valmistettavaa lisenssisopimus hävittäjää tai muuta hävittäjän toteutustapaa, joka saa uusia innovaatiollisia ominaisuuksia, joka hävittäjä nimetään myöhemmin virallisesti. Lisenssisopimuksella voimme muuttaa alun perin yksipaikkaisen hävittäjän, kaksipaikkaiseksi hävittäjäksi Suomalaisella järjen käytöllä.

   Paljon puhuttu teollinen yhteistyö HX-hankkeen osalta ja lisenssisopimukset kuuluvat tarjouksen jättäneelle yritykselle, joka siirtää ne perustettavalle Lentokonetehtaalle. Lentokonetehdas saa virallisen nimen myöhemmin lentokonetehtaan perustamisen yhteydessä. Tämä Säästävä Pyris yrityksen antama tarjous on jo nyt sitova, joka sitoo pääsijoittajat/sijoittajat toteuttamaan HX-hankkeen tämän tarjouksen esitetyllä tavalla. Pääsijoittajilla on aivan toisenlaiset mahdollisuudet neuvotella lisenssisopimuksia, ulkomaalaisten yritysten kanssa, Suomen johdon myötävaikutuksella, sekä Suomen Puolustusministeriön, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen ja HX-hankkeeseen kuuluvan joukko osaajien myötävaikutuksella, kuitenkin neuvotteluissa voivat olla mukana vaikuttamassa samat tahot, kuin ovat tähän astikin Hx-hanke neuvotteluissa neuvotelleet.

   Muut Suomi Hävittäjä tarjoukseen kuuluvat:

   Hävittäjän lento-opetusta varten, lentosimulaattoreita kuuluu tarjoukseen mukaan 12 kappaletta, joissa on uudenlaista suomalaista innovaatio kekseliäisyyttä.

   Erilaisille lentokoneille on omat lentosimulaattorinsa, eli yhteensä 4 lentosimulaattoria, joissa on uudenlaista suomalaista innovaatio kekseliäisyyttä.

   Erilaisille helikopteri malleille on omat lentosimulaattorinsa, eli yhteensä 8 lentosimulaattoria, joissa on uudenlaista suomalaista innovaatio kekseliäisyyttä.

   Suomi Hävittäjä tarjoukseen kuuluu mukaan kaksi huippu suunniteltua lentotankkeria, sekä kaksi huippu suunniteltua lentokonetta ilmavalvonnan ja taistelun johtamisen yhdistetyllä tekniikalla. Erityisesti näissä lentokoneissa nopeus ja häive ominaisuudet ovat huippua, sekä lento ominaisuudet. Näissä lentokoneissa on omasuojavarustus. Ilmavalvonta tekniikka on ostettu ulkomailta, kuten muu sodankäynnin tekniikka.

   Suomi Hävittäjä tarjoukseen kuuluu mukaan, merenpohjan saaste lähteiden tutkimukseen tarkoitettuja sukellusveneitä kaksi kappaletta, joille löytyy sodassa monenlaista käyttöä.

   (Ilmaston lämpenemistä suurempi uhka on mereen jätetyt saaste lähteet, eli kun sodassa uponneiden laivojen öljytankit ruostuvat puhki, niin vapautuu öljyä mereen. Mereen on haudattu myrkyllisiä kemikaaleja ja ammuksia, jotka saastuttavat merivettä, kun ruostuvat puhki. Lisäksi meriveden pohjaan on jätetty ydinreaktori käyttöisiä sukellusveneitä, jotka ovat ruostumassa lähiaikoina puhki, päästäen silloin ydinreaktorin radioaktiivista ainetta liukenemaan meriveteen, saastuttaen meriveden sadoiksi vuosiksi. Kaikki mahdolliset meriveden saaste lähteet pitää poistaa merestä, johon olen toimivan suunnitelman tehnyt. Jos emme kaikkialta merestä poista, arviolta noin miljoonaa puhki ruostuvaa saaste lähdettä pois merestä, niin miten käy ihmisten ravinnon saannille, jos meren eläimistö, kuten kalat kuolevat vapautuvan merenpohjan saasteiden seurauksena.

   Saastuneen koko Meriveden puhdistaminen myrkyistä on mahdoton tehtävä, kun taas ilmaston lämpenemisen estäminen on mahdollista toteuttaa.)

   Suomi Hävittäjä HX-hanke tarjouksen tehnyt

   (Ei julkista tietoa.)

   (Tämä Hx-hanke tarjous on lähetetty hävittäjä valintaa tekeville tahoille.)

  • Anonyymi

   Suuri etu on se, että Suomi Hävittäjä valinnalla voidaan hillitä kustannusten nousua tulevaisuudessa päivitysten osalta, kun emme ole sidottuja ostamaan päivityksiä keneltäkään vaikka sopimus antaa oikeuden ostaa päivityksiä.
   Tämä tarkoittaa sitä, että jos joku tekee myöhemmin parempaa sodankäynnin tekniikkaa halvemmalla, niin Suomi Hävittäjään voidaan ostaa halvempi ja parempi sodankäynnin tekniikka, eli sodankäynnin tekniikan laitteisto voidaan vaihtaa kokonaisuudessaan jos se tulee halvemmaksi, kuin päivittää aiempaa sodankäynnin tekniikkaa.

  • Anonyymi

   Lisenssisopimus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi F-35 hävittäjä voidaan sopimuksen perusteella tehdä Suomessa ja tätä Suomi Hävittäjä tarjous tarkoittaa.

   Hävittäjä hankintojen yhteydessä on haluttu saada Suomeen esimerkiksi hävittäjien kokoonpanoa. Tässä Suomi Hävittäjä tarjouksessa tulee paljon suurempi osuus tehtäväksi Suomessa, kun puhutaan kuitenkin Lisenssisopimuksesta.

   Kiinaa syytetään usein kopioimisesta, mutta Lisenssisopimuksella ostetaan lupa, tehdä samaa tuotetta Suomessa. Moni ei vaan ymmärrä mitä Lisenssisopimus tarkoittaa ja siksi hyvä heti kertoa selkeästi, mitä Lisenssisopimus tarkoittaa.

  • Anonyymi

   Ostakaa ruotsalaisia!! Omistan Saab Oyn osakkeita

   • Anonyymi

    Tämä kuulostaa hyvältä, jos Suomalainen jo omistaa Saab hävittäjän osakkeita.
    Onhan se aina kotiin päin, jos Lisenssisopimuksella ostaa Saab hävittäjän tuotanto oikeuden Suomeen, niin sinä suomalainen osakkeen omista hyödyt siitä.


   • Anonyymi

    Taitaa olla Saab yhtiön osakkeet niin halpoja, että mikset osta 51 % prosenttia Saab osakkeita, niin voit yhtiö kokouksessa sanoa, että koko Saab hävittäjä tuotanto siirretään Suomeen, niin ei tarvitse edes Lisenssisopimuksia tehdä.
    Löytyykö rahaa ostaa Saab tehtaat Suomeen?
    Eikö se firma olisi halpa ostaa osakkeina kokonaan Suomeen?

    Volvo BM traktori tuotanto oikeudet ostettiin Suomeen Valmet traktori tehtaan käyttöön, tosin Volvo BM nimen käyttö hävisi muutaman vuoden päästä kokonaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taitaa olla Saab yhtiön osakkeet niin halpoja, että mikset osta 51 % prosenttia Saab osakkeita, niin voit yhtiö kokouksessa sanoa, että koko Saab hävittäjä tuotanto siirretään Suomeen, niin ei tarvitse edes Lisenssisopimuksia tehdä.
    Löytyykö rahaa ostaa Saab tehtaat Suomeen?
    Eikö se firma olisi halpa ostaa osakkeina kokonaan Suomeen?

    Volvo BM traktori tuotanto oikeudet ostettiin Suomeen Valmet traktori tehtaan käyttöön, tosin Volvo BM nimen käyttö hävisi muutaman vuoden päästä kokonaan.

    Marin jako veronmaksajien rahat Italiaan ja Espanjaan että Saksa ja Ranska saivat riskiluottonsa ja niiden tuotot kotiutettua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Marin jako veronmaksajien rahat Italiaan ja Espanjaan että Saksa ja Ranska saivat riskiluottonsa ja niiden tuotot kotiutettua.

    Tarkoitatko, että Sanna Marin maksoi jo etukäteen tukipaketin muodossa Lisenssisopimuksen maksut Ranskalle?

    Siinä onkin viisas nainen pääministerinä meillä, ei muuta kuin hakemaan Dassault Rafale hävittäjän piirustukset Suomeen ja muuta tietoa hakemaan Suomeen kerta Lisenssisopimus maksut onkin jo maksettu!


  • Anonyymi

   Nyt ensin Lisenssisopimuksella ostettu tuotanto oikeudet hävittäjän tekemiseksi Suomessa tarkoittaisi sitä, että seuraavalla hankinta kerralla, kun hävittäjiä uusitaan joskus 30 - 40 vuoden päästä, niin uusi hävittäjä 30 - 40 vuoden päästä, voisi olla Suomalaisten suunnittelema hävittäjä, jolloin ei tatvitse enää Lisenssisopimuksia ostaa edes, kun itse kehitetty hävittäjä.

  • Anonyymi

   Mikä vaan nyt Suomeen tarjolla oleva hävittäjä vaihtoehto voidaan toteuttaa Lisenssisopimuksella Suomessa, mikä tuo työtä Suomelle.

   Pelkästään hävittäjän kokoonpano ei tuo niin paljon työtä Suomelle, kuin tämä Lisenssisopimus tuo paljon enemmän työtä Suomelle.

  • Anonyymi

   Esimerkkinä F-35 hävittäjä, jossa on paljon myös rakenteellisia vikoja ja ongelmia.
   Elikkä kun tämä F-35 hävittäjä tehtäisiin Suomessa Lisenssisopimuksella, niin nämä rakenteelliset vikakohdat voidaan toteuttaa eritavalla ja päästä näin valmiissa tuotteessa eroon kokonaan rakenne vioista.

   F-35 hävittäjässä on yli 800 ohjelmisto vikaa aiempien lehtitietojen mukaan ja nyt nämä ohjelmisto viat voidaan käydä läpi Suomessa IT-osaajien toimesta, eli Suomessa on huippu IT-alan osaajia, joten uskon, että Suomen IT-osaajat osaa ratkoa niitäkin tietotekniikan ohjelmisto vikoja, mitä Yhdysvalloissa ei osata ratkoa tai ei haluta ratkoa.

  • Anonyymi

   Esimerkiksi Japani on tehnyt F-16 hävittäjän lisenssisopimuksella ja nimennyt sen Mitsubishi F-2 hävittäjäksi.

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_F-2

   *****

   Etelä-Korea on tehnyt F-16 hävittäjän lisenssisopimuksella:

   General Dynamics F-16 Fighting Falcon

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics_F-16_Fighting_Falcon

   Elikkä Lisenssisopimuksessa on tästä kyse, että saman tuotteen valmistus oikeudet ostetaan maahan, jonka maan ilmavoimiin halutaan itse tehdä hävittäjät alusta loppuun asti omassa maassa.

   • Anonyymi

    Ihan selkee juttu ainakin mulle, että mitä Lisenssisopimus tarkoittaa. 🙋 Naisena nää jutut tajuaa paremmin❤👄


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Kyllä olisi ambulanssihelikopteri nopeasti paikalla, jos kulkisi yli 400 km/h nopeudella.
    Olisi kolarista, ihan eri selviytymisen mahdollisuus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä olisi ambulanssihelikopteri nopeasti paikalla, jos kulkisi yli 400 km/h nopeudella.
    Olisi kolarista, ihan eri selviytymisen mahdollisuus.

    Kyllä ois nopea kyyti päästä syrjä Suomesta synnyttämään lasta sairaalaan.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    No mutta mitä väliä, jos vahingossa vähän lähtee ohjuksia kerrostaloja päite. 💣🏢


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No mutta mitä väliä, jos vahingossa vähän lähtee ohjuksia kerrostaloja päite. 💣🏢

    Eihän se haittaa jos Suomen ilmavoimien harjoituksissa lähtisi kaikki ohjukset vähän omia teitään liitelemään Helsingin yllä, osuen sitten johonkin, jossa nyt sattuu olemaan ihmisiä rakennuksen sisällä.

    Kyllä F-35 hävittäjän suunnittelijat ovat sitten fiksua porukkaa. 👯💋


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän se haittaa jos Suomen ilmavoimien harjoituksissa lähtisi kaikki ohjukset vähän omia teitään liitelemään Helsingin yllä, osuen sitten johonkin, jossa nyt sattuu olemaan ihmisiä rakennuksen sisällä.

    Kyllä F-35 hävittäjän suunnittelijat ovat sitten fiksua porukkaa. 👯💋

    Kuka uskaltaa Suomessa olla muualla kuin pommisuojassa, kun Suomen ilmavoimat harjoittelee täydessä aseistuksessa olevalla F-35 hävittäjällä, josta ohjukset lähtee väärää kohtaa painaessa lentoon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka uskaltaa Suomessa olla muualla kuin pommisuojassa, kun Suomen ilmavoimat harjoittelee täydessä aseistuksessa olevalla F-35 hävittäjällä, josta ohjukset lähtee väärää kohtaa painaessa lentoon.

    Kun F-35 hävittäjän yhteen ainoaan moottoriin tulee vika, niin hävittäjä tippuu niskaan.
    Tuleepa pitkästä aikaa käyttöä taas pommisuojille, kun F-35 hävittäjä on ilmassa rauhan aikana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka uskaltaa Suomessa olla muualla kuin pommisuojassa, kun Suomen ilmavoimat harjoittelee täydessä aseistuksessa olevalla F-35 hävittäjällä, josta ohjukset lähtee väärää kohtaa painaessa lentoon.

    Minne muutan asumaan Suomessa, ettei F-35 hävittäjän ohjukset tule varpailleni?

    Luin linkin ja huolestuin tosissani.


  • Anonyymi

   Suomi Hävittäjä HX-hanke tarjous tarkoittaa sitä käytännössä, että kaikki hävittäjä vaihtoehdot ovat tarjolla Suomen seuraavaksi hävittäjä vaihtoehdoksi Lisenssisopimusen toteutustavalla.

   Suomessa lisenssisopimuksella voidaan tehdä vaikka Super Hornet tai Kiinan Chengdu J-20 hävittäjä, jonka hävittäjän lento ominaisuudet nähdään jo Kiinassa valmistetusta Chengdu J-20 hävittäjästä, jota samaa hävittäjää alettaisiin Suomessa valmistamaan Lisenssisopimuksella.

   Kiinan hävittäjästä voidaan tehdä halutessa länsi versio. Elikkä Chengdu J-20 Suomi versio olisi periaattessa sama, mutta aseistus voidaan vaihtaa länsimaalaiseksi, eli koko sodankäynnin tekniikka voidaan vaihtaa länsimaalaiseksi hävittäjää tehdessä Suomessa.

   Kiinan hävittäjän suihkumoottoritkin voidaan vaihtaa halutessa länsimaalaiseksi. Elikkä Lisenssisopimuksen yhteydessä Suomessa valmistettavaa tuotetta voidaan vielä parannella, jos niin halutaan tehdä.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Tää olisi oikeasti hävittäjien kuningas!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tää olisi oikeasti hävittäjien kuningas!

    Ei ole ole kuulemma yhtään F-15 hävittäjää tippunut taivaalta vaikka taistelussa ollut mukana, että aika kuningas taitaa olla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole ole kuulemma yhtään F-15 hävittäjää tippunut taivaalta vaikka taistelussa ollut mukana, että aika kuningas taitaa olla.

    Tilastot varmasti vääristeltyjä, koska olisi huonoa mainosta, jos esim. Venäläinen hävittäjä ampuisikin alas F-15 hävittäjiä.
    Ihan varmasti on tippunut alas, mutta rahalla ostetaan tietäjät hiljaisiksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tilastot varmasti vääristeltyjä, koska olisi huonoa mainosta, jos esim. Venäläinen hävittäjä ampuisikin alas F-15 hävittäjiä.
    Ihan varmasti on tippunut alas, mutta rahalla ostetaan tietäjät hiljaisiksi.

    Yhdysvaltojen jutuista ei kyllä kukaan tiedä, totuus voi olla ihan toinen.

    Eihän nyt taida olla sekään varmaa, että tekikö Yhdysvallat kuu lentonsa vai oliko sekin lavastettu näytös.


  • Anonyymi

   Intialla on kehitteellä häive hävittäjä, joka myös pääsee mukaan Suomi Hävittäjä tarjouksen kautta.

   • Anonyymi

    Millainen hävittäjä Intialla on kehitteillä?


   • Anonyymi

    Intialainen hävittäjä olisi varmasti halpa ja heillä on lenkone teollisuutta, joten osaavat hyviä hävittäjiä tehdä ja ovat parannelleet muiden hävittäjiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millainen hävittäjä Intialla on kehitteillä?

    Intiassa uskalletaan tehdä häivehävittäjä itsekin, sen todistaa linkit ja hakusat.

    https://www.google.com/search?q=HAL+AMCA+India's+5th+Generation&client=ms-android-huawei&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNwuPt4vDwAhXT_ioKHWGtCU4Q_AUoAXoECAMQAQ&biw=360&bih=524

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/HAL_AMCA

    Google hakuun näillä löytyy Intian hävehävittäjä.

    HAL AMCA

    Tai...

    HAL AMCA India's 5th Generation


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Intiassa uskalletaan tehdä häivehävittäjä itsekin, sen todistaa linkit ja hakusat.

    https://www.google.com/search?q=HAL+AMCA+India's+5th+Generation&client=ms-android-huawei&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNwuPt4vDwAhXT_ioKHWGtCU4Q_AUoAXoECAMQAQ&biw=360&bih=524

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/HAL_AMCA

    Google hakuun näillä löytyy Intian hävehävittäjä.

    HAL AMCA

    Tai...

    HAL AMCA India's 5th Generation

    Pidempi linkki pitää kopioida ja liittää hakukentään, kun ei tule aktiiviseksi linkiksi kokonaan tähän viestiin.

    Intiassa uskalletaan tehdä häivehävittäjä itsekin, sen todistaa linkit ja hakusat.

    https://www.google.com/search?q=HAL+AMCA+India's+5th+Generation&client=ms-android-huawei&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNwuPt4vDwAhXT_ioKHWGtCU4Q_AUoAXoECAMQAQ&biw=360&bih=524

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/HAL_AMCA

    Google hakuun näillä löytyy Intian hävehävittäjä.

    HAL AMCA

    Tai...

    HAL AMCA India's 5th Generation


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Intiassa uskalletaan tehdä häivehävittäjä itsekin, sen todistaa linkit ja hakusat.

    https://www.google.com/search?q=HAL+AMCA+India's+5th+Generation&client=ms-android-huawei&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiNwuPt4vDwAhXT_ioKHWGtCU4Q_AUoAXoECAMQAQ&biw=360&bih=524

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/HAL_AMCA

    Google hakuun näillä löytyy Intian hävehävittäjä.

    HAL AMCA

    Tai...

    HAL AMCA India's 5th Generation

    Kyllähän tuo Intian hävittäjä näyttää jopa paremmalta, kuin F-35 hävittäjä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Intialainen hävittäjä olisi varmasti halpa ja heillä on lenkone teollisuutta, joten osaavat hyviä hävittäjiä tehdä ja ovat parannelleet muiden hävittäjiä.

    Wikipedia kun katsoin, niin kyllä Intia aika osaava on näissä hävittäjä jutuissa.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Mitäs jos tehtäisiin Ruotsit ja aloitetaan ihan omien hävittäjien suunnittelu ja valmistus? Noita Väinämöinen Mark I hävittäjiä voisi sitten yrittää myydä muihin maihin, Suomeen syntyisi työpaikkojakin....

   • Anonyymi

    Jos tarkkaan luit Suomi Hävittäjän tarjouksen läpi, niin siinä tämäkin mainitsemasi vaihtoehto mainitaan, tarkista tekstistä itse.

    Jos kolme eri hävittäjää ostaa ulkomailta malliksi tehtaan pihalle, niin kyllä luulisi, että Suomalainen tiimi porukka nyt yhden hävittäjän osaa tehdä itsekin, jossa voi olla mallia katsottu kaikista kolmesta hävittäjästä.
    Elikkä puhutaan rungosta ja siivistä itse toteutettuna oman suunnitelman mukaan tehtynä Suomessa. Sodankäynnin tekniikka on hidasta kehittää itse, joten se on parempi ostaa niiltä, joilla on tarjota sodankäynnin tekniikkaa rahaa vastaan.

    Yksinkertaisempi esimerkki:
    Henkilöauton korirakenne ja peltiosat, on helppoa ideoida Suomessa, mutta moottori ja muu tekniikka on alussa viisaampaa ostaa ulkomailta. Elikkä tätä tarkoitan sillä, jos lähdetään Suomessa ihan itse tekemään hävittäjää, johon tekniikka ostetaan ulkomailta, niin tässä mielessä tämäkin vaihtoehto on mahdollinen.
    Elikkä näin Suomi Hävittäjä on myös mahdollista toteuttaa.
    Ulkomailla uuden mallisen hävittäjän muodot saadaan tehdyksi vuodessa, mutta muut asiat vievät aikaa, tämä vertailu tietona mihin ulkomailla pystytään, tosin on niitäkin, joilla ei ole kiire kehittää uutta mallia ja uusi malli voi viedä aikaa vaikka 30 vuotta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos tarkkaan luit Suomi Hävittäjän tarjouksen läpi, niin siinä tämäkin mainitsemasi vaihtoehto mainitaan, tarkista tekstistä itse.

    Jos kolme eri hävittäjää ostaa ulkomailta malliksi tehtaan pihalle, niin kyllä luulisi, että Suomalainen tiimi porukka nyt yhden hävittäjän osaa tehdä itsekin, jossa voi olla mallia katsottu kaikista kolmesta hävittäjästä.
    Elikkä puhutaan rungosta ja siivistä itse toteutettuna oman suunnitelman mukaan tehtynä Suomessa. Sodankäynnin tekniikka on hidasta kehittää itse, joten se on parempi ostaa niiltä, joilla on tarjota sodankäynnin tekniikkaa rahaa vastaan.

    Yksinkertaisempi esimerkki:
    Henkilöauton korirakenne ja peltiosat, on helppoa ideoida Suomessa, mutta moottori ja muu tekniikka on alussa viisaampaa ostaa ulkomailta. Elikkä tätä tarkoitan sillä, jos lähdetään Suomessa ihan itse tekemään hävittäjää, johon tekniikka ostetaan ulkomailta, niin tässä mielessä tämäkin vaihtoehto on mahdollinen.
    Elikkä näin Suomi Hävittäjä on myös mahdollista toteuttaa.
    Ulkomailla uuden mallisen hävittäjän muodot saadaan tehdyksi vuodessa, mutta muut asiat vievät aikaa, tämä vertailu tietona mihin ulkomailla pystytään, tosin on niitäkin, joilla ei ole kiire kehittää uutta mallia ja uusi malli voi viedä aikaa vaikka 30 vuotta.

    Yhdysvallat käyttää paljon aikaa uuden mallisen hävittäjän suunnitteluun syystä, että palkkaa saa kuitenkin, vaikka aikaa käyttäisikin 30 vuotta yhden hävittäjän suunnitteluun.
    F-35 hävittäjän vikoja kun katsoo, niin tarkoitus on ilmeisesti saada hävittäjästä koko elämän työuran pituinen työtä antava tehtävä, jossa vikojen korjaukseen menee heiltä ehkä 50 vuotta.
    F-35 hävittäjä muistuttaa työmaana Olkiluoto 3 työmaa projektia.

    Kiina on yleensä aika nopea tekemään uutta tuotetta, tietysti ne vaikeat asiat vievät Kiinassakin aikaa tehdä itse.
    Suomi Hävittäjässä, ne vaikeat asiat ostetaankin toisilta hävittäjän valmistajilta ja tässä on se idea, ettei pyritä edes kaikkea tekemään itse.


  • Anonyymi

   Yhdysvallat jo tunnustaa, että eivät osaa tehdä uudenmallisia hävittäjiä ja siksi kehuvat uutislähetyksessä Sukhoi Su-57 hävittäjän aivan huippu hävittäjäksi. Miten tässä näin pääsi käymään?

   Katso itse uutisvideo, ellet usko:

   https://m.youtube.com/watch?v=kcTg0PsgtsU

   • Anonyymi

    Joku väitti, että Venäjä lopettaa Su-57 hävittäjän valmistuksen, siis sehän on valmiiksi asti suunniteltu hävittäjä.
    Ei muuta kuin käy ostamassa koko Su-57 hävittäjän valmistuksen oikeudet Suomeen ja kaiken muun siihen liittyvän Suomeen, niin siinä on hävittäjä Suomelle ainakin 60 vuodeksi eteenpäin.


  • Anonyymi

   Suomalaisilla on kova ote jo Ranskan ilmailuteollisuuteen tuotantoon NH90 helikoptereiden kautta, eli pitäisikö yhä enemmän otetta tiukentaa Ranskan ilmateollisuuteen, niin koko tietotaito valuukin Suomeen, eli siksi Dassault Rafale hävittäjä valinta olisi periaattessa hyvä valinta Suomelle Lisenssisopimuksella tehtynä, niin Suomi olisi Ranskan ilmateollisuudessa jo vahvasti mukana oleva taho ja laatu paranee kun Suomi mukana ja tuotantokin siirtyy pikkuhiljaa Suomeen, jossa osataan laatua tehdä, eli NH90 helikopterin osia tehdään jo Suomessa, syystä, että Suomessa ne osataan tehdä laadukkaasti, eli tuotanto siirtyy pikkuhiljaa Suomeen. Voisi ennustaa, että Ranska haluaa Suomen mukaan hävittäjä suunnitteluun ja tuotantoon.

   • Anonyymi

    Ja mieluummin ydinaseiden valmistuslisenssit mukana, ja lentokoneiden lisäksi ohjusteknologian kanssa. Tuolloin voi venäläisillä olla jo vähän vaikeampi yrittää Suomea vallata. Karjalaa ei saatu enää takaisin niin senhän voi ydinpommeilla tasoitella ei kenenkään maaksi.


  • Anonyymi

   Kiistattomasti todettuna Eurofighter Typhoon olisi hävittäjä, joka pärjää taistelussa vihollista vastaan ja ainut hävittäjä jossa ei ole laatu ongelmia, eli valmis tuote jota ei tarvitse korjata ja ihmetellä toimiiko hävittäjä vai eikö toimi.

   Vikoja tai ongelmia Eurofighter Typhoon hävittäjässä ei ole ja elinkaari kustannukset tulisivat olemaan halvimmat.
   Turhia päivitysohjelmia ei jatkuvasti tulisi joista pitäisi maksaa erikseen. Tosin hankinta hinta on kallein, ellei Suomi saannut hyvää tarjousta.

   Mutta tämä Eurofighter Typhoon hävittäjä olisi järkevämpi toteuttaa Lisenssisopimuksella Suomessa, jolloin samalla rahalla saadaan enemmän hävittäjiä, kun tehdään itse sama hävittäjä Lisenssisopimuksella.

   Jos hävittäjän huoltajat tulisivat ulkomailta asti aina Suomeen, huoltamaan Suomen hankkimat hävittäjät, niin olisi tämä hyvin kallista, eli on halvempaa huoltaa itse hävittäjät Suomessa.
   Vaikka nyt Lisenssisopimuksella tehtynä hävittäjät Suomessa eivät tule olemaan halvempia hävittäjiä, niin kuitenkin moni Suomalainen on saannut työpaikan ja rahaa jää sitä kautta Suomeen.

   Aina lumi työt tai ruohon leikkaaminen on halvempaa tehdä itse, kuin ostaa palvelu muualta tai miten selittäisin sen, että itse tekemällä tulee asiat halvemmaksi lopulta kuitenkin.

   • Anonyymi

    Eurofighter Typhoon on paras hävittäjä💃


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eurofighter Typhoon on paras hävittäjä💃

    Eikö se ole vähän vanha hävittäjä jo?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eurofighter Typhoon on paras hävittäjä💃

    Tuohan on täysin vanhus hävittäjä jo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuohan on täysin vanhus hävittäjä jo.

    Kaikki Suomeen tarjotut hävittäjät ovat käytännössä kymmeniä vuosia vanhoja.


  • Anonyymi

   F-35 on saatava maksoi mitä maksoi! 💅

   • Anonyymi

    Aika kallis hävittäjä, jos pitää vioistakin maksaa hunajaa 🐝🐝🐝🐝


  • Anonyymi

   Ruotsin Sosiaalidemokraatit pakottaa Suomen Sosiaalidemokraatit valitsemaan Saab Gripen E hävittäjän, tämähän selvää, muuten Suomen Sosiaalidemokraatit ei saa tukea Ruotsin Sosiaalidemokraateilta, kun kiperässä tilanteessa tarvitsevat tukea. 💔

   • Anonyymi

    Sanna Marin on Ruotsin vietävissä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sanna Marin on Ruotsin vietävissä.

    Kokoomus taas on NATON vietävissä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kokoomus taas on NATON vietävissä!

    Perussuomalaisia vie Venäjän minne tahtoo.


  • Anonyymi

   Hitto, miksi muuten ei tehtäisikin juuri näin hävittäjiä Suomessa, miten aloittaja tarjouksessa on kertonut vai puuttuuko rohkeus tehdä itse?

   • Anonyymi

    Suomea ajetaan alas kokonaisvaltaisesti, kuten teollisuutta siirretään ulkomaille ja omaisuutta myydään ulkomaille.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomea ajetaan alas kokonaisvaltaisesti, kuten teollisuutta siirretään ulkomaille ja omaisuutta myydään ulkomaille.

    Mitähän mahdetaan myydä Valtion omistuksesta, että saadaan ostettua taas jotakin ulkomailta?


  • Anonyymi

   Tarvitseeko Suomi ylipäätänsä uusia hävittäjiä tässä huonossa taloudellisessa tilanteessa, jossa kukaan ei uhkaa Suomea. Venäjä nyt vähiten uhkailee Suomea.

   • Anonyymi

    Euroopan Unioni uhkailee Suomea maine haitalla, jos Suomi ei hyväksy tukipaketteja, aika kovaa uhkailua tulee Euroopan Unionista Suomeen, saattavat uhata asein, ellei Suomi anna rahaa Euroopan Unionille.

    Hitler uhkasi asein, ellei joku maa liittynyt vapaaehtoisesti Saksaan, vähän samaa on tässä tukipaketti uhkailussa nähtävissä, tosin aseilla ei ole vielä uhattu.


   • Anonyymi

    Ei tarvitse uusia hävittäjiä, mutta Ilmavoimat haluu leikkiä uusilla hävittäjillä, kun niissä on kypäränäytöt ja muuta kivaa millä leikkiä uusia leikkejä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tarvitse uusia hävittäjiä, mutta Ilmavoimat haluu leikkiä uusilla hävittäjillä, kun niissä on kypäränäytöt ja muuta kivaa millä leikkiä uusia leikkejä.

    Vähän on kalliita nämä leikkikalut verrattuna hiekkalaatikon leikkikaluihin.


   • Anonyymi

    Maassa on aina armeija. Jos halutaan, että se on Suomen oma armeija, niin kyllä sillä on oltava hyvät työkalutkin, niin hyvät, että potentiaalinen hyökkääjä/miehittäjä miettii onko armeija niin hyvä, että kynnys on liian korkea.
    Akuutti taloustilanne ei ole riittävä syy olla huolehtimatta puolustuskyvystä. Aina voi sanoa, että nykyisessä taloustilanteessa ei muka ole varaa huolehtia puolustuskyvystä. Näinhän oli myös ennen talvisotaa, jolloin laiminlyötiin puolustuskykyä ja seuraukset eivät olleet mukavia.

    Suomea ei juuri nyt uhkaa kukaan, mutta eihän Ukrainaakaan kukaan uhkaillut talvella 2014.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maassa on aina armeija. Jos halutaan, että se on Suomen oma armeija, niin kyllä sillä on oltava hyvät työkalutkin, niin hyvät, että potentiaalinen hyökkääjä/miehittäjä miettii onko armeija niin hyvä, että kynnys on liian korkea.
    Akuutti taloustilanne ei ole riittävä syy olla huolehtimatta puolustuskyvystä. Aina voi sanoa, että nykyisessä taloustilanteessa ei muka ole varaa huolehtia puolustuskyvystä. Näinhän oli myös ennen talvisotaa, jolloin laiminlyötiin puolustuskykyä ja seuraukset eivät olleet mukavia.

    Suomea ei juuri nyt uhkaa kukaan, mutta eihän Ukrainaakaan kukaan uhkaillut talvella 2014.

    Vaikka ennen Talvisotaa ei olisi säästetty yhtään sota kaluston hankinnassa, niin uskotko, että tilanne olisi nyt jotenkin erilainen?

    Virhe ennen Talvisotaa oli se, että oltiin Suomessa täysin haluttomia neuvottelemaan sellaista ratkaisua mikä olisi viennyt sodan vaaran pois kokonaan Stalinin kanssa.

    Vielä Mainilan laukausten jälkeenkin olisi ollut mahdollisuus neuvotella, kun olisi nopeasti toimittu ja kun olisi nopeasti toimittu ja sanottu jo silloin koko Neuvostoliiton kansalle, että Suomi ei ole Mainilan laukauksia ampunut, niin Neuvostoliiton kansa olisi tullut Suomen puolelle vaatimaan Stalinia rauhan neuvotteluihin Suomen kanssa ja Suomi olisi saannut pitää rajansa, kun Neuvostoliiton kansa olisi pitänyt huolen siitä, että Stalin tottelee kansaansa tai valta vaihtuu ja Stalin olisi syrjäytetty vallasta. Venäjän kansa oli Tsaarin syrjäyttänyt vallasta, joten Stalin olisi ollut vielä helpompi syrjäyttää vallasta.

    Venäjän historiassa on valta vaihtunut usein, jos hieman historiaan perehdyt, eli ei helppoa olla Venäjällä vallan huipulla, jos kansa päättää vaihtaa johtajansa, myös muut valtaan pyrkijät helposti murhauttaa valtaa pitävän Venäjällä.
    Elikkä Suomen johto oli pelkuri, kun ei lähtenyt Mainilan laukausten jälkeen sanomaan Neuvostoliitoon, ettei Suomi ole ampunut Mainilan laukauksia. Ei siinä olisi mitään aseistus hankintaa tarvittu edes vaan rohkeutta Suomen johdolta sanoa, että Suomi ei Mainilan laukauksia ampunut.

    Sinulla on halu vaan käydä sotia ja siksi olet sitä mieltä kuin olet. Ilmeisesti olet armeijan palkkalistoilla joka odottaa rahaa veronmaksajilta, että pääsisi taas uusia hankintoja tekemään, eikö niin, että olet armeijan palkkalistoilla?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maassa on aina armeija. Jos halutaan, että se on Suomen oma armeija, niin kyllä sillä on oltava hyvät työkalutkin, niin hyvät, että potentiaalinen hyökkääjä/miehittäjä miettii onko armeija niin hyvä, että kynnys on liian korkea.
    Akuutti taloustilanne ei ole riittävä syy olla huolehtimatta puolustuskyvystä. Aina voi sanoa, että nykyisessä taloustilanteessa ei muka ole varaa huolehtia puolustuskyvystä. Näinhän oli myös ennen talvisotaa, jolloin laiminlyötiin puolustuskykyä ja seuraukset eivät olleet mukavia.

    Suomea ei juuri nyt uhkaa kukaan, mutta eihän Ukrainaakaan kukaan uhkaillut talvella 2014.

    Ukraina kyllä saa hyvin paljon katsoa itseään peiliin ja samoin Euroopan Unionilla oli sormia pelissä ja pääpiru Yhdysvallat vasta juonnittelikin Ukrainassa.
    No Venäjä tuli näistä tietoiseksi mitä juonnitteluita käytiin ja Venäjä kyllä varoitti ensin, mutta Yhdysvallat eivät perääntyneet ja mikä on nyt sitten tulos?
    Krimin niemimaa liitetty Venäjään.

    Yhdysvaltojen aikomus oli perustaa Krimin niemimaalle sotilastukikohta ja myös Turkki osti maata Krimin niemimaalta, että jokatapauksessa voisi sanoa, että joku muu olisi hallitsenut Krimin niemimaata eikä Ukraina itse. Tälläsiä tyhmiä päätöksiä tehdään salassa, kun rahasta on puutetta, esim. Suomi myi rahapulassa sähkönjakelu verkkonsa, no onko kiva maksaa sänkön siirtomaksuja mitkä ovat enemmän kuin itse sähkölasku?

    Minkä ihmeen takia Venäjä haluaisi Jenkki paskat Krimin niemimaalle pitämään sotilastukikohtaa???

    Nyt on paljastunut, että jenkki paskat on sijoittanut ydinaseita Eurooppaan, siis aivan niin on käynnyt, miten Venäjä epäilikin.

    Hyvä on jenkki paskojen ampua ydinaseita Eurooppassa, kun saastunut maa alue ei vaikuta jenkkien maaperällä. Jos jenkki paskat ampuu Venäjän puolelle ydinaseita, niin Venäjällä on hyvä syy vallata Suomesta puhdasta maaperää vai luuleeko joku, ettei Venäjä tasoita tilejä Yhdysvaltojen kanssa niin, että joku muu saa kärsiä, jos Yhdysvallat pilaa Venäjällä elinmahdollisuuksia, eli pilaa Venäjän maaperää.

    Miksi jenkki paskat taas on pettänyt meidät kaikki tuomalla Ydinaseita Eurooppaan??
    Kuulemma jenkki paskat vieneet Norjan tukikohtaan ydinaseita. Jenkit ovat niin läpimätä kansa, että hyi helvetti.

    Venäjä pitää onneksi ydinaseita omalla maaperällä, mutta jenkki paskat levittää paskaansa Eurooppaan. Kuka on pyytänyt jenkki paskoja tuomaan Euroopan tukikohtiinsa Ydinaseita, no ei kukaan Euroopan maa ole pyytänyt tuomaan ydinaseita, vaan nämä jenkki paskat ovat tuoneet salassa ydinaseita kertomatta mitä todellisuudessa tuovat tukikohtiinsa.

    Maailma ei pelastu seuraavien sukupolvien käyttöön, kun jenkki paskat ampuu ydinaseita Venäjälle, kun Venäjä ampuu kymmenen kertaa enemmän ydinaseita takaisin tietenkin. Kuka idiootti luulee, ettei Venäjä kosta takaisin ydinaseiden käytön?

    Jenkit ovat niin paskoja, että miten ne saadaan vittuun koko Euroopasta ja Norjasta, ennen kuin saadaan kärsiä Ydinase sodasta, jossa tuhoutuu aivan kaikki maaperä, normaaliin sotaan verrattuna. Tsernobylin ydinvoimalan ympärillä on maaperää joka on saastunut ja ydinaseet aiheuttaa aivan samaa maaperälle, eli maaperä saastuu, kun ydinase räjähtää.

    Jenkit ampui yhteen aikaan avaruuteen ydinohjuksen, no satelliitit meni pillunpäreiksi ja siksi avaruudessa on avaruusromua. Jenkki paskat ampui sitten myös ohjuksella satelliitin romuksi, että kyllä järkeviä ovat nämä jenkki paskat. Jenkki paskoilla on aivojen tilalla ydinpommi eikä mitään muuta.


  • Anonyymi

   Ihan hyvä tarjous tuo Suomi Hävittäjä tarjous, mutta ymmärtääkö edes kansanedustajat valita Suomi Hävittäjä tarjousta, kun kansanedustajat antaa niin mielellään rahoja aina ulkomaille.

   • Anonyymi

    Onko parempaa tarjousta edes tullutkaan muilta?


  • Anonyymi

   HX-hanke on kyllä sellainen meno erä tämän korona vuoden päälle, että kohta ollaan kusessa, kun korot nouseekin yllättäen ja luottoluokitus tippuu.

   • Anonyymi

    Älä nyt maalaa pirua seinään valmiiksi, sillä muuten ennustus saattaa toteutuakin.


  • Anonyymi

   Eikö sota käydä ei miehitetyillä ilma-aluksilla?

   • Anonyymi

    Kuka laittaa kalliilla rahalla koulutetut lentäjät vielä kalliimpaan hävittäjään lentämään vihollista vastaan, kun yksi ohjus voi tappaa lentäjän ja tuhota koko hävittäjän. Ei mitään järkeä, ottaa noin suuria tappioita sodassa omalle maalle.


   • Anonyymi

    Sota käydään pakotteilla, ei mitään kunnon yhteen ottoa enää olekaan, jota voisi sodaksi sanoa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sota käydään pakotteilla, ei mitään kunnon yhteen ottoa enää olekaan, jota voisi sodaksi sanoa!

    Aika jännä tosiaan, että pakotteet ovatkin nykyajan sodan käynnin väline.

    Entä sitten, kun pakotteita saannut maalta menee pinna näiden pakotteiden seurauksena, niin alkaako siitä kolmas maailman sota??


  • Anonyymi

   IL selvitti: Tällainen on Kiinan salaperäinen superhävittäjä Chengdu J-20 – näin se pärjäisi taistelussa Suomen Hornet-hävittäjiä vastaan

   Kiina on toisena maana Yhdysvaltojen jälkeen saanut taivaalle kaksi eri häivehävittäjää, joista Chengdu J-20 on palveluskäytössä.

   Kiinan Chengdu J-20 -häivehävittäjä oli pitkään varjeltu salaisuus.

   Nykyaikainen ilmasota on hyvin erilaista kuin elokuvista ja sarjakuvista tutut toisen maailmansodan ilmataistelut. Etäisyydet ovat pitkiä, joten ratkaisun avaimet liittyvät hävittäjien sensorijärjestelmiin ja ohjusten ominaisuuksiin.

   Ajan myötä myös hävittäjien kehittäminen ja rakentaminen on muuttunut käsittämättömän kalliiksi puuhaksi, johon lähinnä suurvalloilla on mahdollisuuksia. Kun Suomi uusii Hornet-hävittäjäkalustoaan, tarjoukset on pyydetty vain länsimaalaisilta valmistajilta. Uusi viidennen sukupolven hävittäjä on saatu rakennettua myös Kiinassa, mutta sitä Suomi ei halunnut tarjouskilpailuun mukaan. Koneen suorituskyky oli pitkään tarkoin varjeltu salaisuus, mutta viime vuosina siitä on tihkunut tietoja julkisuuteen.

   Alaskassa vuonna 2018 järjestetyn harjoituksen ansiosta voidaan jopa spekuloida, miten Suomen ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjä pärjäisi tositilanteessa Kiinan Chengdu J-20 -superhävittäjälle, mutta palataan siihen myöhemmin. Ensin kerrotaan J-20:n tarina alusta saakka.

   J-20-projekti

   Projekti J-20:n kehittämiseksi alkoi viime vuosituhannen lopulla tavoitteena kehittää vastine yhdysvaltalaisen Lockheed Martinin tuleville viidennen sukupolven F-22 Raptor ja F-35 Lightning II -hävittäjille. Ensitiedot konseptivaiheessa olevasta Boeing F-15 Eaglen tai Suhoi Su-27:n kokoluokkaa olevasta koneesta julkaistiin 1997, jolloin sen arvioitiin tulevan käyttöön 2015. Sen liikehtimiskyvyn tuli vastata Lockheed Martinin F-22 Raptoria.

   Perinteinen ongelma kiinalaisessa ilmailuteollisuudessa on ollut luotettavien suihkumoottorien valmistaminen. Ongelmat ovat johtuneet metallurgiasta, joka ei ole tuottanut riittävän lujia metalliseoksia, jotka olisivat kestäneet moottorista saatavaa tehoa. Puutetta on korjattu joko rajoittamalla käytettävää tehoa tai lyhentämällä moottoreiden peruskorjausjaksoa. Uusien moottoreiden käyttöiät lähenevät tiettävästi länsimaista tasoa. Pintamateriaaliteknologista apua kiinalaisiin hävittäjäprojekteihin saatiin ehkä maaliskuussa 1999 Jugoslaviassa alasammutun Lockheedin F-117 Nighthawk -rynnäkkökoneen jäänteistä.

   Kehitysvaiheet

   Chengdun-projekti valittiin vuonna 2008 häivehävittäjäksi Shenyangin tarjoaman koneen sijaan. Sen kerrottiin lentävän ensilentonsa 2010–2011 ja tulevan palveluskäyttöön 2019 mennessä. J-20:n ensimmäinen prototyyppi lensi ensilentonsa 11. tammikuuta 2011.

   Seuraavan vuoden toukokuussa koelento-ohjelmaan liittyi toinen kone. Seuraavana syksynä nähtiin uusi prototyyppi, jonka tutkakartio poikkesi aikaisemmista ja jonka arveltiin sisältävän modernin AESA-tutkan. Keväällä 2013 kuvissa nähtiin rungon sivuilla olevat asekuilut laukaisukiskoineen, joihin voidaan asentaa PL-10-tyyppiset keskimatkan ilmataisteluohjukset.

   J-20 on suurelta osin komposiittirakenteinen, ylätasoinen, kahdella suihkumoottorilla sekä Canard-siivillä varustettu yksipaikkainen häivehävittäjä

   Tammikuussa 2014 esiintyneessä uudessa prototyypissä nähtiin uusitut moottoreiden ilmanottoaukot ja uusi häivepinnoite sekä uudelleen muotoillut sivuperäsimet. Sekä korkeusperäsimien että Canard-siipien kärjet olivat leikatut mahdollistaen ääntä nopeamman lentämisen perusmoottorilla. Koneessa oli myös elektro-optinen maalinosoitusjärjestelmä.

   Syyskuussa 2015 testinsä aloittaneessa prototyypissä oli merkittäviä muutoksia muun muassa ilmanottoaukkojen DSI-kuhmuissa, jotka vähentävät tutkapoikkipinta-alaa, sekä rungon tilavuudessa. Kahta kuukautta myöhemmin kokeiluihin tuli uusi prototyyppi, jonka merkittävin ero edelliseen oli uusittu kuomu, joka paransi ohjaajan näkyvyyttä. Vähäiset muut muutokset aikaisempaan ennakoivat koneen olevan lähellä tuotantokonetta.

   Vuoden 2015 lopussa nähtiin uusi kone, jonka uskotaan olleen ensimmäinen esisarjan kone. Näitä valmistui vuoden 2016 loppuun mennessä ainakin kuusi. Kaksi niistä teki julkisen, minuutin mittaisen ensiesiintymisen marraskuun 2016 alussa. Nämä luovutettiin joulukuussa 2016 käyttöön Hebein maakunnassa toimivalle koelentokeskukselle, jossa kokeneiden koelentäjien voimin varmistetaan uusien tyyppien tehokas käyttö ja peruslentokoulutus ennen käyttöönottoa aktiiviyksiköissä.

   Tietoa harjoituksesta

   Marraskuussa 2017 J-20-koneita osallistui amerikkalaisen Red Flag -harjoituksen kiinalaiseen vastineeseen Red Swordiin. Harjoituksessa niiden kerrotaan ampuneen ensin alas taistelunjohtokoneet. Sen jälkeen ne kurittivat ankarasti edellisen sukupolven hävittäjiä niin pitkältä kantamalta kuin lähitaistelussakin. Normaaliin palveluskäyttöön kone otettiin kesällä 2019.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/07225740-0fac-4b20-b4f4-dfe68a809479

   ** seuraavassa viestissä lisää..

  • Anonyymi

   J-20 on suurelta osin komposiittirakenteinen, ylätasoinen, kahdella suihkumoottorilla sekä Canard-siivillä varustettu yksipaikkainen häivehävittäjä, joka vastaa kooltaan noin Suhoi Su-27:ää. Sen pituus on 20,4 metriä ja kärkiväli 13,5 metriä. Verrattaessa Lockheed Martinin F-22 Raptoriin se on noin kaksi metriä pidempi koneiden siipien kärkivälien ollessa lähellä toisiaan. J-20:n pitkänomainen runko toimii siipien lisäksi myös kantopintana.

   Koneessa on tietokoneohjattu elektroninen ohjaus ja sen rakenteissa on hyödynnetty 3D-tulostusta painon optimoimiseksi. Häivepinnoitteesta ei ole tarkkaa tietoa, mutta J-20:n kuomussa on ohjaamon tutkasäteilyä vaimentava kultapinnoite, jollaista on käytetty vain Yhdysvaltojen ilmavoimien omissa taistelukoneissa. Vientiin sitä ei ole annettu.

   Suuri kosketusnäyttö

   Ohjaamossa on mittaritauluna suurikokoinen kosketusnäyttö. Konetta ohjataan sekä jalkapolkimilla että oikeaan sivukonsoliin sijoitetulla ohjaussauvalla. Koneessa on runsas sensorijärjestelmä verkottuneeseen sodankäyntiin sekä toisten koneiden, lentävien johtokeskusten että maa-asemien kanssa toimimiseen. Kone on otettu laajaan sarjavalmistukseen Kiinan ilmavoimille. Vientiin sitä ei tarjota.

   J-20:n perusmallissa on venäläisvalmisteinen Saljut AL-31-moottori, J-20A:ssa kiinalaisvalmisteiset käännettävillä suihkusuuttimilla varustetut WS-10B Taihang -moottorit. Samoja käytetään Su-27-perusteisissa J-11B, J-15- ja J-16-koneissa. J-20B-versioon on puolestaan tulossa kiinalainen Emei WS-15-moottori. WS-15-moottorilla koneen matkanopeudeksi arvioidaan 1,8 Mach ja huippunopeudeksi 2,2 Machia.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/07225740-0fac-4b20-b4f4-dfe68a809479

   ** seuraavassa viestissä lisää...

  • Anonyymi

   J-20 vs Hornet

   Edellisen eli neljännen sukupolven ilmanherruushävittäjät McDonnell Douglas F-15 Eagle ja Suhoi Su-27 olivat aikansa valioluokkaa. Ne ovatkin olleet F-22 Raptorin kanssa pääasiallisia vertailukohtia kiinalaisten kehittäessä J-20-hävittäjäänsä. Uhkakuvissa ovat esiintyneet myös pienemmät monitoimihävittäjät F-35 Lightning II ja laajalti Boeing F/A-18 Hornet -koneen eri versiot

   J-20:n liikehtiminen Zhuhain ilmailumessuilla 2016 ja 2018 oli kepeää osoittaen hyvää liikehtimiskykyä ja suurta teho-paino-suhdetta. Vaikutelmaksi jäi ketterä, tehokas ja niiltä osin kyvykäs kone. Nähdyn perusteella kiinalaisen J-20:n ja amerikkalaisen F-22:n välillä ei ole ratkaisevaa eroa.

   Kuvitellussa taistelutilanteessa ratkaisevaa on koneiden havaittavuus, erilaisten sensoreiden kokoama informaatio ja johtojärjestelmän toiminta, joiden yhdistelmää kutsutaan sensorifuusioksi. Näiden lähteiden kokoaman tiedon lisäksi ohjusaseistuksen toimintamatka, tehokkuus ja niihin kohdistetut vastatoimenpiteet voivat ratkaista taistelutilanteen, joka modernissa ilmasodankäynnissä epätodennäköisesti päättyy perinteiseen lähitaisteluun.

   J-20:n pitkän matkan ohjuksen PL-15:n toimintaetäisyydeksi mainitaan yli kaksisataa kilometriä. Mainittujen länsikoneiden AMRAAM-ohjuksen AIM-120D-mallin toimintamatka on samaa luokkaa Suomen ilmavoimien käytössä olevan AIM-120C:n toimintaetäisyys on julkaistujen tietojen mukaan yli 100 kilometriä. Red Flag -harjoituksessa Alaskassa vuoden 2018 lopulla toisen elinkaaripäivityksen (MLU2) jälkeisessä varustuksessa olevilla suomalaisilla F/A-18C Horneteilla onnistuttiin kypärätähtäimen avulla päihittämään lähitaistelussa F-22 koneita. Tämän perusteella voidaan olettaa Hornetin pystyvän pitämään suotuisissa olosuhteissa puolensa J-20:tä vastaan. Taistelun lopputulokseen vaikuttavat kuitenkin monet muutkin asiat kuin koneiden ja aseiden suorituskyvyt.

   Kirjoittaja on sotilasilmailuun erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija. Artikkelin pohjana on käytetty kirjoittajan Suomen Sotilaassa 2/2017 julkaisemaa laajaa selvitystä kiinalaisista häivehävittäjistä päivitettynä sen jälkeen julkaistuilla uusimmilla tiedoilla.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/07225740-0fac-4b20-b4f4-dfe68a809479

   • Anonyymi

    Hyvä hävittäjä tää Kiinan hävittäjä olisi Suomelle.


  • Anonyymi

   Ei tää Kiinan hävittäjä ihan huono taida ollakaan vaikka Länsi haukkuu kaikki Kiinan tuotteet pystyyn. Kelpaisi tämä Kiinan hävittäjä ainakin minusta Suomen Ilmavoimille! Varmasti halvempi, kuin Länsi hävittäjät?

   • Anonyymi

    Kaikki Aasian maiden valmistama sotakalusto on myrkkyä Suomen armeijalle, tulevat pahoinvointisiksi vaikka Turkki uskaltaakin olla poikkeus joka on perinnyt Suomen tavan pitää länsi ja itä kalustoa, mikä on fiksu veto pidemmänpäälle ajateltuna. Kun olet kummankin puolella, niin kumpikaan ei hyökkää ainakaan Turkkiin.


  • Anonyymi

   Eihän Kiina ole Suomen vihollinen, niin miksipä ei Kiinalainen hävittäjä voisi olla hyväkin vaihtoehto, tulee varmasti 30 - 40 vuoden käyttö aikana halvemmaksi, kuin Länsi hävittäjät! 💪

   • Anonyymi

    Onneksi Suomen hävittäjähankinta on ammattilaisten käsissä. Lopullisen päätöksen tekevät poliitikot ammattilaisten esitysten ja perinpohjaisten selvitysten pohjalta.

    Suomen hävittäjähankintaan tietysti vaikuttavat muutkin kuin tekniset vaatimukset. Suomi on vahvasti länsiorientoitunut maa ja ehdottomana vaatimuksena siten tietysti on yhteensopivuus läntisiin puolustusjärjestön eli Naton järjestelmiin. Siksihän tarjouksia on pyydettykin vain läntisiltä valmistajilta, tarjolla lisäksi on teknisesti edistyneimmät vaihtoehdot haittapuolena tietysti niiden korkeampi hinta. Suomi on pieni maa eikä olisi järkevää seikkailla omien erillisten ja muista länsimaista irrallisiin puolustusjärjestelmiin, ei vaikka kustannukset olisivatkin halvemmat. Kyllä tässäkin pätee sama kylmä totuus, että halvalla harvoin saa hyvää, saati parempaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi Suomen hävittäjähankinta on ammattilaisten käsissä. Lopullisen päätöksen tekevät poliitikot ammattilaisten esitysten ja perinpohjaisten selvitysten pohjalta.

    Suomen hävittäjähankintaan tietysti vaikuttavat muutkin kuin tekniset vaatimukset. Suomi on vahvasti länsiorientoitunut maa ja ehdottomana vaatimuksena siten tietysti on yhteensopivuus läntisiin puolustusjärjestön eli Naton järjestelmiin. Siksihän tarjouksia on pyydettykin vain läntisiltä valmistajilta, tarjolla lisäksi on teknisesti edistyneimmät vaihtoehdot haittapuolena tietysti niiden korkeampi hinta. Suomi on pieni maa eikä olisi järkevää seikkailla omien erillisten ja muista länsimaista irrallisiin puolustusjärjestelmiin, ei vaikka kustannukset olisivatkin halvemmat. Kyllä tässäkin pätee sama kylmä totuus, että halvalla harvoin saa hyvää, saati parempaa.

    Aivan, luitko alusta Suomi Hävittäjän Hx-hanke tarjouksen, siinähän oli Kiinalainen hävittäjä esimerkkinä, mistä esimerkillä tehtiin Länsimaalainen hävittäjä.

    Suomi Hävittäjä tarjous tarkoittaa Lisenssisopimusta lähinnä, eli mikä vaan lännen hävittäjä voitaisiin pääosin tehdä Suomessa vaikka aivan kaikkea emme tekisikään Suomessa, eli sodankäynnin tekniikka voidaan ostaa Suoraan Länsi hävittäjän valmistajalta, kuten suihkumoottorit.

    Eihän se ole Aasian puolelle asettumista vaikka Kiinan hävittäjän alustaa hyödyntää, johon tekniikka onkin laitettu Lännestä.
    Onhan se J-20 hävittäjä sentään päällisin puolin hyvin suunniteltu häive hävittäjäksi vaikka sisäpuoli vaihdettaisiinkin länsi maalaiseen tekniikkaan. Elikkä Kiinan hävittäjän kuoret ja sisältä Länsi tekniikkaa täysin.
    Jos vertaat, niin lännen hävittäjien ulkonäkö, ei ole mitään häive hävittäjä ominaisuutta edes nähnytkään. F-35 hävittäjän lento ominaisuudet ja häive ominaisuus häviää J-20 hävittäjälle ja lisäksi se tärkein asia on myös hävittäjän nopeus varsinkin sodassa, eli F-35 hävittäjä on hidas verrattuna J-20 hävittäjään.


   • Anonyymi

    Tuskin seuraavien 1000 vuoden aikana nähdään Kiinan hyökkäävän Suomeen, että aika rauhassa saadaan olla Kiinan hyökkäyksiltä. Tosin Yhdysvallat on käynnyt kurittamassa eri maita aina välillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi Suomen hävittäjähankinta on ammattilaisten käsissä. Lopullisen päätöksen tekevät poliitikot ammattilaisten esitysten ja perinpohjaisten selvitysten pohjalta.

    Suomen hävittäjähankintaan tietysti vaikuttavat muutkin kuin tekniset vaatimukset. Suomi on vahvasti länsiorientoitunut maa ja ehdottomana vaatimuksena siten tietysti on yhteensopivuus läntisiin puolustusjärjestön eli Naton järjestelmiin. Siksihän tarjouksia on pyydettykin vain läntisiltä valmistajilta, tarjolla lisäksi on teknisesti edistyneimmät vaihtoehdot haittapuolena tietysti niiden korkeampi hinta. Suomi on pieni maa eikä olisi järkevää seikkailla omien erillisten ja muista länsimaista irrallisiin puolustusjärjestelmiin, ei vaikka kustannukset olisivatkin halvemmat. Kyllä tässäkin pätee sama kylmä totuus, että halvalla harvoin saa hyvää, saati parempaa.

    Meillä on hyviä ammattilaisia aina käyttämässä veronmaksajien rahoja.
    Kun seuraan tätä yhtä sivua, niin eipä nämä ammattilaiset saa koskaan Suomen Valtion ulkomaan velkaa pienemmäksi, että miksei ammattilaisilta tämä velan pienentäminen sitten yhtään onnistu?

    http://www.velkakello.fi

    Kekkosen aikaan Suomeen perustettiin lisää tehtaita ja tehtiin itse, että kyllä tämä lisenssisopimus siinä valossa näyttää jo järkevältä suunnalta, kun siitä voi lähteä tekemään muutakin tuotetta lisäksi.


   • Anonyymi

    Onko pelkoa Euroopassa, että Kiina valloittaisi Euroopan?

    Yhdysvallat nyt toimii hyvin aktiiviseksi Euroopassa ja yllättäen voikin ottaa maat haltuunsa.


  • Anonyymi

   Suomen ulkomaan velka on kyllä aika pirun suuri.

   • Anonyymi

    Ei ole huolestuttavaa tasoa,aina unohdetaan velkakellosta mainittaessa saatavakello+ Suomen bkt on nyt kuitenkin koko ajan kasvussa koronakriisin jälkeenkin,että mitään syytä huolestuneisuuteen ei ole.
    Yksiin 10 miljardin hävittäjiin riittää kyllä rahat ja vielä paljon muihinkin puolustusvoimien hankkeisiin.
    Ihmisiä vain ajetaan harhaan joka johtaa kulutuksen pienentämiseen kun kulutusta pitäisi nyt taas laajentaa ja täten viedä talous vieläkin suurempaan nousuun,bkt on mahdollista kasvattaa vielä monta kymmentä prosenttia suuremmaksi jopa yli 400 miljardin tälläkin väestöpohjalla vuodessa ja väkeähän lappaa koko ajan lisää Suomeen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole huolestuttavaa tasoa,aina unohdetaan velkakellosta mainittaessa saatavakello+ Suomen bkt on nyt kuitenkin koko ajan kasvussa koronakriisin jälkeenkin,että mitään syytä huolestuneisuuteen ei ole.
    Yksiin 10 miljardin hävittäjiin riittää kyllä rahat ja vielä paljon muihinkin puolustusvoimien hankkeisiin.
    Ihmisiä vain ajetaan harhaan joka johtaa kulutuksen pienentämiseen kun kulutusta pitäisi nyt taas laajentaa ja täten viedä talous vieläkin suurempaan nousuun,bkt on mahdollista kasvattaa vielä monta kymmentä prosenttia suuremmaksi jopa yli 400 miljardin tälläkin väestöpohjalla vuodessa ja väkeähän lappaa koko ajan lisää Suomeen.

    Haluat Suomen kansalaisten kuluttavan rahaa, elikkä säästöt ja pankkitilit tyhjiksi ja tämän jälkeen taas eletään luottokorteilla, kun kuukausi palkka ei aina riitäkään elämiseen.
    Nää on niin hauskoja neuvoja, että pakko sinut on palkita jotenkin, eli miten voin palkita sinut?

    Jos muistaisin oikein, niin 1980-luvulla työntekijällä oli säästössä aina kaksi edellistä palkkaa, eli ei ollut yhden kuukauden palkalla elämistä aina seuraavan kuukauden palkkaan asti.

    Jos muistan oikein, niin nyt elämä on sitä palkansaajilla, että saa todella säästeliäästi elää vuoden, että vuodessa saisi yhteen viikon lomamatkaan säästettyä rahaa, eikä kaikki pysty edes tähän vaikka mitä tekisi.

    Joten kun tiedät asiat paremmin, niin millä kuukausi palkkatasolla, oikein pystyy kuluttamaan niin kuin esitit väitteessäsi, että on varaa kuluttaa enemmänkin rahaa.

    Totta, että rikkaat voisivat kuluttaa rahansa kokonaan pois, mitä on ajansaatossa kertynyt, mutta sitten ei ole rikkaillakaan rahaa antaa aseiden ostoon, jos yllättäen sota alkaisi.

    Mielenkiintoista sekin, että kuka sitä rahaa lainaa Suomelle, kun Suomi olisi sodassa, eli mistä rahaa tulee, että voi lisää hävittäjän ohjuksia ostaa ulkomailta. Eihän Hävittäjillä mitään tee sen jälkeen, kun ohjukset on kaikki ammuttu vihollista vastaan, eli jos Suomen talous on Ukrainan tai Kreikan tapaisesti kriisissä, niin millä niitä kalliita ohjuksia ostetaan oikein lisää ulkomailta???

    Kyllä viisainta on lähteä Suomi Hävittäjän tarjouksen kautta edistämään sitä, että Suomella itsellä on kykyä valmistaa hävittäjiä lisää, jos vihollinen sattuu onnistumaan tiputtamaan viikon sisällä 10 hävittäjää alas.
    Et kai luule asioita niin, ettei sodassa yhtään hävittäjää menetetä? Viime sodassa Suomi menetti hävittäjiä ja nykyään mahdollinen vihollinen on jo huomattavasti parempi sotimaan hävittäjillä kuin viime sodissa oli.
    Kuvitella voi, että Suomi olisi täysin ylivoimainen sodassa ja näin Hitler luuli myös olevansa ylivoimainen sodassa ja häviö tuli silti Hitlerille.

    Sotapelejä voi pelata vaikka kuinka paljon, mutta täälläkin keskustelussa on linkki, missä F-35 hävittäjän pilotti kertoo, että käytännössä F-35 hävittäjän ääniohjaus on niin huono keksintö, että oikeaa hävittäjää lennettäessä sitä ei uskalla ketään käyttää, kun G-voimat ja ilmakuopat ja muut tekijät vaikuttaa siihen, että osaatko äänikomentoja antaa niin selkeästi, ettei tule virhettä tehdyksi.
    Kenen idea on ollut laittaa joku kosketus näyttö, jolla ilmeisesti ohjataan ohjusten käyttöä F-35 hävittäjässä, kyllä pitää olla täysin idiootti, joka luulee heiluvassa ohjaamossa olevan helppoa painaa kosketus näytöltä ohjuksia.

    Tietysti sotapeleissä nämä kaikkien komentojen antaminen onnistuu helpolla, mutta todellisuus on kuitenkin eriasia.
    Nämä ongelmat on tietysti ratkaistu paremmilla keksinnöillä Suomi Hävittäjä tarjouksessa, jossa ohjaamoa voidaan vielä muuttaa järkevämmäksi, vaikka muuten Lisenssisopimuksella olisikin tehty hävittäjä samalla tavalla, kuin mitä se tehdään Yhdysvalloissa esimerkkinä käytän nyt F-35 hävittäjää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole huolestuttavaa tasoa,aina unohdetaan velkakellosta mainittaessa saatavakello+ Suomen bkt on nyt kuitenkin koko ajan kasvussa koronakriisin jälkeenkin,että mitään syytä huolestuneisuuteen ei ole.
    Yksiin 10 miljardin hävittäjiin riittää kyllä rahat ja vielä paljon muihinkin puolustusvoimien hankkeisiin.
    Ihmisiä vain ajetaan harhaan joka johtaa kulutuksen pienentämiseen kun kulutusta pitäisi nyt taas laajentaa ja täten viedä talous vieläkin suurempaan nousuun,bkt on mahdollista kasvattaa vielä monta kymmentä prosenttia suuremmaksi jopa yli 400 miljardin tälläkin väestöpohjalla vuodessa ja väkeähän lappaa koko ajan lisää Suomeen.

    YLE TV 1 klo 18.00 uutisissa juuri tänään sanottiin, että kuntien talous on huono ja harkitsevat myyvänsä omia sähköntuotanto yhtiöitänsä, eli kun ulkomaalainen sijoittajat ostaa, niin sähkön hinta moninkertaistuu, kuten sähkön siirolle kävi.

    Kerta Suomen Valtiolla on rahaa sanojesi mukaan, niin ostaisi nyt edes näitä kuntien sähköntuotanto laitoksia, ettei mene ulkomaille omistukseen.

    Kyllä niin suossa taas ollaan, että parempi heittää rukkaset tiskiin, ei tässä mitään parempia aikoja ole luvassa, vaan verotusta tiukennetaan ja kaikki kallistuu, mutta palkat eivät nouse samaan tahtia, kuin kulut nousee.

    Jollei Suomi Hävittäjä tarjousta valita, niin ei tänne kukaan ulkomaalainen yritys halua tulla.


  • Anonyymi

   Ovat kohta tehottomia uusia tekoälyhävittäjiä vastaan nuo HX-hankkeen koneet.

   Ihmisestä tulee lähivuosina heikoin lenkki ilmasodankäynnissä ( esim. liian hauras kovissa kiihtyvyyksissä) .

   Siirtymisvaiheessa tekoäly-hävittäjiin kannattaisi ehkä panostaa ohjuksiin ja valvontalentokoneisiin?

   • Anonyymi

    Tämä on myös otettu huomioon Suomi Hävittäjä tarjouksessa, jos sen luit alusta mikä on osissa laitettu. Elikkä kauko-ohjaus on mahdollista Suomi Hävittäjässä, jolloin G-voimia voi olla enemmän ja samoilla hävittäjillä pilottikin voi lentää käyttäen G-voimia joita kestää.

    Hyvä huomio sinulta ja tähän haasteisiin on tarkoitus vastata myös myöhemmin, eli on tarkoitus, että Suomeen perustettu lentokonetehdas tekee jatkossakin uusia tuotteita ja laajentaa tuote tekoa matkustajalentokoneisiin.


  • Anonyymi

   Tuota noin, en tiedä miten asian sanoisi, mutta tämä keskustelu olisi syytä kuunnella Suomi on romahtamassa Kreikkaakin huonompaan tilanteeseen, eli romahdus verrattavissa aivan 1990-luvun laman romahdukseen, mikä on vaan kymmenen kertaa pahempi.

   BJÖRN WAHLROOS PUHUU TÄSSÄ HARKIMON KANSSA.

   https://m.youtube.com/watch?v=dHdPcjBSAbM

   TODELLAKIN ON PANIIKKI NAPPULAN PAINAMISEN AIKA, MIKÄ TARKOITTAA SITÄ, ETTÄ ON TEHTÄVÄ ASIAT SUOMESSA KUTEN SOTAVUOSIEN JÄLKEEN SUOMESSA PERUSTETTIIN TEOLLISUUTTA TAI MUUTEN TAAS VELKA HELVETTI HUKUTTAA SUOMEN KANSAN.

   TÄÄLLÄ ON MAINITTU SUOMI HÄVITTÄJÄN TARJOUS, NO SE OLISI HYVÄ TOTEUTTAA SUOMESSA TAI VAIHTOEHTOISESTI OLLA HANKKIMATTA UUSIA HÄVITTÄJIÄ.

  • Anonyymi

   Laajempi vertailu maailman hävittäjä hinnoista, myös Kiinan hävittäjä mukana ja Venäjäkin mukana.
   Hinnat ehkä muuttuneet, mutta antaa käsitys suuntaa kuitenkin.

   https://m.youtube.com/watch?v=LAS_M9x4UAo

   • Anonyymi

    Patria on ensinnäkin melkein puoliksi Norjan omistuksessa, joten huono valinta tekemään rahaa Norjan taloudelle lisää rahaa.
    Se on hyvä heittää välillä huumoria mukaan, kuten teet, mutta en usko, että F-35 hävittäjän runko näyttää tuolta, jos F-35 hävittäjä valitaan tehtäväksi Suomessa Lisenssisopimuksella.

    Tunnistin Myrskyn rungon kuvasta.


  • Anonyymi

   Suomi on tällänen Euroopan Unionin peräkylä, ei siis mitään muuta.

   Tietysti jos me Suomalaiset alamme perustamaan Suomeen uusia tehtaita, niin silloin tilanne muuttuu, sillä kukaan muu ei Suomeen tule perustamaan yrityksiä vaan itse on yrityksiä perustettava, jonka jälkeen ulkomaat näkevät, että heidän yrityksensä voisi hyötyä, kun yritys olisi Suomessa.

   Kyllä se, että lisenssisopimuksella aletaan hävittäjää tekemään Suomessa, niin se nostaa Suomen profiilia paljon ulkomaalaisten silmissä, lentokoneiden valmistusta arvostetaan laajasti ja tuotteet näkyvät mainoksena laajasti omasta maastamme varsinkin, kun hävittäjien jälkeen suunnataan tekemään matkustuslentokoneita ulkomaan markkinoille.

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Sanna on nainen eikö niin?

    Yleinen tapa naisilla on vastuusta pakeminen ja säälin hakinen, kun asiat ovat menneet pieleen.
    No nyt voi olla niinkin, että Sanna onkin kovanluokan peluri, mutta jos pieleen menee, niin mitäs sitten tapahtuu?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sanna on nainen eikö niin?

    Yleinen tapa naisilla on vastuusta pakeminen ja säälin hakinen, kun asiat ovat menneet pieleen.
    No nyt voi olla niinkin, että Sanna onkin kovanluokan peluri, mutta jos pieleen menee, niin mitäs sitten tapahtuu?

    ....Säälin hakeminen....


   • Anonyymi

    Sanna on aina pätevä nainen!


  • Anonyymi

   Esko Aho puhuu millaista laman aikana oli päätöksien teko. Nykyisten Hornetien hinnat ovatkin olleet aivan jotakin muuta, mitä taas muualla on sanottu, eli mikä se oikea Hornet hinta oikein on ollut. Tällänen kusetus nyt vie kokonaan pohjaa pois nyt tehtävältä hävittäjä hankinnalta, että muutaman vuoden kappojen jälkeen ilmoitetaankin, että hävittäjätaksoikin todellisuudessa yli kaksi kertaa enemmän, eli mihin luottaa enää?

   https://m.youtube.com/watch?v=SoCMVIOLkQU

   Koittakaa hoitaa hävittäjä hankinta niin, että minä en joudu euroakaan antamaan hävittäjä hankintaan, niin mun puolesta silloin hävittäjät saa maksaa vaikka 250 miljardia euroa. Nykyisten Hornetien hinnat on alkuperäisestä tiedosta kymmen kertaistuneet, plus päivitykset ja muut kulut päälle.

  • Anonyymi

   Sauli Niinistö puhuu myös ja Esko Ahon kommentti perään on aika hyvä, että romahdus tulee jossakin vaiheessa vaikkei sitä uskoisi. Eihän 1990-luvun lamaa osattu oikein ennakoida, sekin tuli tyhjästä, vaikka jälkeenpäin voidaan sanoa, että merkit nähtiin ja nyt nähdään merkit koko Euroopan Unionin romahduksesta etukäteen ja kun lainatulle rahalle tulee arvo, niin korot onkin huikean korkealla.

   https://m.youtube.com/watch?v=hcfriKc_4Lk

   On se väärä hävittäjä valinta kuin lekan isku kaiken päähän. Suomi Hävittäjä tarjouksella pystytään hieman väistelemään lekan iskuja ja antamaan työtä Suomalaisille.

  • Anonyymi

   Herran jumala sentään, joudunko minä kokemaan uudestaan 1990-luvun laman ja vielä pahempana?

  • Anonyymi

   Historiaa muistuttamaan millasia maita ovat Yhdysvallat ja Neuvostoliitto.

   1. Paratiisia pommitettiin 67 kertaa
   Helmikuussa 1946 Yhdysvaltojen sotilaskomentaja Ben Wyatt kutsui koolle Tyynen valtameren pienen Bikinin saaren kaikki 167 asukasta ja kysyi, suostuisivatko nämä lähtemään saarelta joksikin aikaa, jotta Yhdysvallat voisi testata siellä ydinasetta ”ihmiskunnan hyväksi”.

   Hämmentyneet asukkaat suostuivat, sillä he eivät käsittäneet tuhoaseen voimaa.

   Kun Bikinin asukkaat oli evakuoitu paratiisisaareltaan, paikalle tuotiin 95 loppuunpalvellutta amerikkalaista sotalaivaa, joihin sijoitettiin 5 400 sikaa, vuohta ja rottaa.

   Niiden avulla oli määrä tutkia ydinaseen vaikutusta laivastoon. Heinäkuussa 1946 Bikinin heimopäällikkö näki omin silmin, miten ensimmäiset atomipommit syöksivät ilmaan kilometrien korkuiset, radioaktiiviset vesipatsaat.

   Yhdeksän laivaa upposi, ja radioaktiivinen laskeuma peitti Bikinin.

   Vuoteen 1958 mennessä Yhdysvallat oli pommittanut Bikinin atolliryhmää 23 kertaa ja Marshallin saaria 44 kertaa.

   Pommien yhteenlaskettu teho vastasi yli 7 000:ta Hiroshimaan pudotettua pommia. Saarilla ei edelleenkään ole asutusta.

   Ydinpommi Baker laukaistiin Bikinin edustalla 27 metriä merenpinnan alapuolella.

   2. Aron asukkaat maksoivat kalliin hinnan
   Kun Yhdysvallat moukaroi Bikinin saariryhmää, sen arkkivihollinen Neuvostoliitto testasi ydinaseita Kazakstanin aroilla.

   Kremlin mukaan Semipalatinskin ydinkoealue oli asumaton. Alueella asui kuitenkin noin 200 000 ihmistä, joilta ei koskaan kysytty lupaa kokeisiin. Vuosina 1949−1989 Semipalatinskissa räjäytettiin 496 ydinasetta.

   Jos kokeen jälkeen satoi, alueen asukkaiden iholle ilmestyi punaisia läiskiä. Vielä nykyisinkin joka kahdeskymmenes alueella syntyvä lapsi kärsii epämuodostumista.

   18 000 neliökilometrin laajuinen Semipalatinskin ydinkoealue on maapallon saastunein alue.

   3. Panamaan kanava pommien voimin
   Mittavien koeräjäytysten sarjan jälkeen Yhdysvallat katsoi 1950-luvun lopulla, että sen ydinaseohjelman julkisuuskuva kaipasi kohennusta.

   Tämän vuoksi käynnistettiin Plowshare-hanke, jonka keulakuvaksi pyydettiin ”vetypommin isä”, fyysikko Edward Teller.

   Hankkeen oli määrä valjastaa ydinaseiden pelätyt voimat rauhanomaisempiin tarkoituksiin. Jalo ajatus johti kuitenkin sangen omituisiin toimenpiteisiin.

   Monet Tellerin ideoista olivat melko villejä: hän ehdotti muun muassa, että vetypommien avulla pumpattaisiin öljyä ja maakaasua, muutettaisiin jokien virtaussuuntaa ja räjäytettäisiin kokonaisia vuoria uusien moottoriteiden tieltä.

   Hurjin ehdotus oli kaivaa uusi Panaman kanava 302 vetypommin avulla. Panaman hallitus kuitenkin kieltäytyi hankkeesta kohteliaasti mutta päättäväisesti.

   Enemmän suosiota sai Tellerin idea räjäyttää Alaskaan keinotekoinen satama. Joukko alaskalaispoliitikkoja kannatti ajatusta, josta kuitenkin oli luovuttava alueen asukkaiden voimakkaan vastarinnan vuoksi.

   Pahiten saastuttanut räjäytys
   Hankkeen yhteydessä tehtiin joukko koeräjäytyksiä. Yksi siihen saakka suurimmista, Sedan, tehtiin Nevadan autiomaassa vuonna 1962, kun pommi räjäytettiin syvällä maanpinnan alapuolella.

   Räjähdys aiheutti sata metriä syvän kuopan, ja 12 miljoonaa tonnia hiekkaa lensi neljän kilometrin korkeuteen.

   Koetta seuranneina viikkoina joissakin Yhdysvaltojen osavaltiossa satoi radioaktiivista hiekkaa. Sedania pidetään maan historian pahimmin saastuttaneena ydinkokeena.

   Teller ehti joukkoineen suorittaa 27 ydinkoetta. Tutkijat jopa onnistuivat nostamaan öljyä New Mexicon alueelta, mutta öljy oli niin radioaktiivista, että se ei käynyt kaupaksi.

   Vuonna 1962 Edward Teller testasi ryhmineen atomipommin voimaa kaivauksissa Nevadan autiomaassa. Miljoonia tonneja radioaktiivista hiekkaa lensi ilmakehään.

   4. Pommilla sata metriä syvä järvi
   Yhdysvaltojen esimerkin innoittamana myös Neuvostoliitto koetti valjastaa ydinaseen siviilikäyttöön. Amerikkalaisten tapaan ensin koetettiin hyödyntää atomipommin valtavaa kaivuvoimaa.

   Kokeet tehtiin tuttuun tapaan jälleen Kazakstanissa. Neuvostoliiton ydinohjelman johtaja Efrim Slavski päätti vuonna 1965 testata pommien mahdollisuuksia räjäyttämällä Tšaganvirran kuivuneeseen uomaan valtavan kuopan järveä varten.

   140 kilotonnin suuruinen pommi räjäytti sata metriä syvän kuopan, jonka halkaisija oli 400 metriä.

   Kuoppa täyttyi vähitellen pohjavedellä, ja aiheesta tehdyssä propagandafilmissä sanottiin:

   ”Atomipommin avulla luodun tekojärven vesi on ihmisille vaaratonta.” Vakuudeksi kansalaiset näkivät, kuinka Slavski itse ui radioaktiivisessa vedessä.

   Neuvostoliitto ehti vuosina 1965−1989 räjäyttää 116 ydinlatausta eri siviilioperaatioiden ja tutkimusten yhteydessä.

   Kazakstanin Tšaganjärvi on edelleen voimakkaasti radioaktiivinen.

  • Anonyymi

   Historian muistutus.

   5. 3 300 Hiroshiman pommin veroinen hirviö
   Lokakuun 30. päivänä 1961 napapiirin pohjoisella taivaalla loisti kirkas valoilmiö, ja valtava sienipilvi kohosi miltei 60 kilometrin korkeuteen.

   Pian paineaalto särki Pohjois-Norjan pikkukylien talojen ikkunat 900 kilometrin päässä itse räjähdyspaikasta – aalto kiersi maapallon kolmeen kertaan.

   Neuvostoliitto oli juuri laukaissut historian suurimman, Tsar-bombaksikutsutun pommin. Se oli teholtaan kymmenen kertaa voimakkaampi kuin kaikki toisessa maailmansodassa räjäytetyt pommit yhteensä.

   Neuvostoliiton Tsar-bomba sai energiansa vetyisotoopeista, jotka sulivat yhteen atomipommin avulla.

   Molempia supervaltoja oli pitkään kiusannut ajatus, että suuri osa niiden pommikoneista ammuttaisiin alas jo matkalla kohti vihollista.

   Neuvostoliitto päätti, että perille pääsevien koneiden olisi oltava mahdollisimman tulivoimaisia. Se oli alun perin päättänyt turvautua sadan megatonnin pommeihin, jotka vastasivat teholtaan 6 600 Hiroshiman pommia.

   Suunnitelmasta kuitenkin luovuttiin, koska kokeiden jälkeinen radioaktiivinen laskeuma uhkasi kasvaa liian suureksi. Oli myös vaikeaa arvioida, kestäisikö Maa räjähdyksen.

   Neuvostoliitto rakensi pommin, joka oli teholtaan puolet suunnitellusta. 27-tonninen ydinase pudotettiin lentokoneesta laskuvarjolla ja räjäytettiin neljässä kilometrissä.

   Lentokone sinkoutui räjähdyksessä 800 metrin vapaaseen pudotukseen, vaikka se oli jo 32 kilometrin päässä.

   USA:n vahvin pommi Bravo näytti Tzar Bomban rinnalla paukkupommilta, Hiroshiman pommi pelkältä tulitikulta.
   6. Yhdysvallat halusi pommittaa Kuuta
   Vuonna 1957 Neuvostoliitto lähetti Maata kiertävälle radalle maailman ensimmäisen satelliitin, Sputnik 1:n.

   Tämä oli nöyryytys Yhdysvalloille, joka päätti vastavetona räjäyttää Kuussa vetypommin.

   Pommin piti olla niin voimakas, että räjähdyksen aiheuttama väläys näkyisi Maahan saakka, minkä puolestaan oli määrä kohottaa amerikkalaisten itsetuntoa.

   A119-niminen ohjelma kuitenkin hylättiin liian vaarallisena.

   Tutkijat olivat osoittaneet, että Maan vetovoima olisi saattanut vetää pommin Maata kohti, jos ohjus olisi ajautunut väärään kulmaan.

   Neuvostoliiton menestyksekäs Sputnik-hanke sai Yhdysvallat harkitsemaan vetypommin laukaisemista Kuuhun.

   7. Pohjois-Carolinan tuho oli vain sekunneista kiinni
   Osana Yhdysvaltojen kylmän sodan aikaista pysyvää puolustusta maalla oli ilmassa ydinasein varustettuja pommikoneita vuorokauden ympäri.

   Yksi tällainen kone syöksyi palavana maahan Pohjois-Carolinassa tammikuun 24. päivänä 1961 lennonaikaisen tankkauksen epäonnistuttua.

   Tätä ennen koneesta oli irronnut kaksi Mark-39-vetypommia, joista kumpikin oli neljän megatonnin vahvuinen. Tämä vastasi neljää miljoonaa tonnia TNT-räjähdettä.

   Yksi pommeista putosi maahan 1 100 kilometrin tuntinopeudella ja synnytti 23 metrin syvyisen kuopan. Pommi ei kuitenkaan räjähtänyt.

   Toinen putosi laskuvarjolla, mutta se oli silti paljon vaarallisempi, sillä sen neljästä laukaisusuojasta kolme petti.

   Vain pieni, halpa varmennin esti räjähdyksen, joka olisi ollut 260-kertainen Hiroshiman pommiin verrattuna.

   Vasta vuonna 2013 paljastui, kuinka lähellä katastrofia Yhdysvallat oli ollut. Asiantuntijoiden mukaan kyseessä oli sotahistorian ehkä vakavin onnettomuus.

   Kun pommikone murskautui maahan, toinen pommeista laskeutui laskuvarjon varassa. Vain yksinkertainen varmistin esti suurtuhon.

  • Anonyymi

   Kohta "pikku pommi ei riittänyt" kertoo äärimmäisestä hulluudesta, tosin muutkin hulluja maanpäällä asuville ihmisille, eläimille ja luonnolle.

   8. Pillastunut ydinohjus karkasi
   Yhdysvaltojen ensimmäinen pitkän kantaman ohjus, Snark, oli upea kuin tieteiselokuvan mainos, mutta myös mahdoton ohjata. Se ajautui kokeissa noin 30 kilometriä ohi maalinsa.

   Surkeimmin kävi Snark-ohjukselle, jonka oli vuonna 1957 määrä lentää eteläisestä Floridasta Costa Ricaan.

   Kirkuvan punainen ohjus saavutti määränpäänsä mutta jatkoi siitä edelleen kohti etelää. Yhdysvaltojen aseasiantuntijat koettivat epätoivoisesti laukaista ohjuksen tuhoutumisjärjestelmää.

   Tutkassa näkyi, kuinka ohjus syöksyi länteen kohti Kolumbiaa. Lopulta ohjuksen polttoaine loppui, ja se putosi Brasilian sademetsään.

   Snark-ohjus pystyi lentämään ydinaselastissa 10 000 kilometriä. Sitä oli vaikea ohjata.

   9. Näytös Havaijin yllä
   Havaijin asukkaat näkivät yötaivaalla oudon ilmiön 9. päivänä kesäkuuta 1962. Sää oli pilvinen, mutta äkkiä kaukaisuudessa syttyi valtavan kirkas leimahdus.

   Valopallon väri vaihtui nopeasti valkoisesta vihreäksi ja violetiksi, kunnes horisontti värjäytyi kauttaaltaan punaiseksi samalla, kun valkoisina hohtavat kaaret halkoivat taivasta.

   Saarelaiset eivät nähneet näkyjä, eikä kyseessä ollut myöskään avaruusolentojen hyökkäys.

   Valoilmiön syy oli paljon pelottavampi: Yhdysvallat oli juuri laukaissut ensimmäisen vetypomminsa avaruudessa, ja tulos oli paljon odotettua väkevämpi.

   Starfish Prime -nimisen hankkeen seuraukset olivat niin tuhoisat, että Yhdysvallat ei ole sen koommin uskaltanut tehdä ydinkokeita avaruudessa.

   Pikkupommi ei riittänyt

   Yhdysvalloissa oli vuosikausia pohdittu, milloin venäläiset hylkäisivät mannertenväliset ohjukset ja laukaisisivat ydinpommin avaruudessa.

   Yhdysvallat oli itse laukaissut pienempiä ydinpommeja ilmakehän yläkerroksissa ilman merkittäviä tuloksia.

   Tämän vuoksi tehtiin päätös lähettää 1,4 megatonnin vetypommi avaruuteen ja räjäyttää se 400 kilometrin korkeudessa. Tämä laukaus päästi helvetin valloilleen.

   Voimakkaan valoilmiön lisäksi pommi aiheutti valtavan elektromagneettisen pulssin eli äkillisen energialatauksen ja voimakkaan gammasäteilyn, joka oli monta kertaa odotettua vahvempi.

   Pulssi tuhosi kolmasosan kaikista Maata kiertävistä satelliiteista, olivatpa nämä sitten kumman tahansa suurvallan laukaisemia.

   1 500 kilometrin päässä olevalla Havaijillakin katulamput ja radiot sammuivat.

   Asiasta kimpaantuneet venäläiset vaativat pian tämän jälkeen avaruudessa tehtävien ydinkokeiden kieltämistä.

   Neuvostoliiton johtaja Nikita Hruštšev piti Yhdysvaltojen ydinkokeita mielettöminä. Hän vaati avaruudessa tehtävien ydinräjäytysten kieltämistä.

  • Anonyymi

   Jos pitäisi arvioida, että kumpi pahempi, Yhdysvallat vai Neuvostoliitto, niin kyllä Yhdysvallat ovat selkeästi pahempi, koska rajojensa ulkopuolella aiheutti muille ihmisille, luonnolle ja eläimille vahinkoa. Toi avaruudessa yhdisaseen räjäytys oli kyllä velkutin järjetöntä, kuten ajatus kuussa räjäyttää pommi, että onko Yhdysvalloilla mitään järkeä päässä?

   Neuvostoliitto teki kokeensa rajojensa sisäpuolella, mutta sekin tyhmää.

  • Anonyymi

   Kyllä Yhdysvallat osaa saastuttaa niin omaa kuin muiden Valtioiden maaperää!

   • Anonyymi

    Yhdysvaltain kanssa ei koskaan eikä missään tilanteessa pidä tehdä minkäänlaisia diilejä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhdysvaltain kanssa ei koskaan eikä missään tilanteessa pidä tehdä minkäänlaisia diilejä.

    Todellakin diili Yhdysvaltojen kanssa auttaa Yhdysvaltoja viemään Suomen rahat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Todellakin diili Yhdysvaltojen kanssa auttaa Yhdysvaltoja viemään Suomen rahat.

    Yhdysvallat on aika paljon rahaa vienneet Suomelta ja ostaneet parhaita yrityksiä omaan omistukseensa Suomesta, näin Yhdysvallat valtaa Suomen. Grönlannin Yhdysvallat halusi ostaa, mutta Suomen valtaavat erilaisella keinolla.


  • Anonyymi

   Uskomatonta, mutta en ole kuullut paremmista hävittäjä tarjouksista mitään!

  • Anonyymi

   Kyllä tämä Suomi Hävittäjä keskustelu halutaan pitää poissa keskustelun ytimestä.

  • Anonyymi

   Ykkönen voi olla vain Suomi Hävittäjä tarjous!👍

  • Anonyymi

   Kakkonen voi olla vain, luopuminen hävittäjä ostoista kokonaan! ❤❤❤

  • Anonyymi

   Tuosta avaruudessa räjäytetystä vetypommista ei kovin usein puhuta vanhoja 1960 ydinkokeita muistellessa. Puheet jäävät aina Bikinin atolleilla tehtyihin räjäytyksiin, ja taivastellaan niiden jälkeensä jättämiä tuhoja.

   Jenkit tosiaan teivät 1962 vetypommin räjäytyskokeen 400 km korkeudessa. Siitä on tällainen videopätäkin olemassa.
   https://youtu.be/n5-Rf3E9JP4

   • Anonyymi

    Miten järjettömiä ovat Yhdysvaltojen tyypit jotka tämän tehneet ja myös kansa erittäin tyhmää mikä tukee näitä kokeita tai suhtautuu hälläväliä tyylisesti asiaan.

    Jos nyt mietitään Yhdysvaltojen ylivoimasta sotakalustoa muihin Valtioihin verrattuna, niin hälläväliä tuhoamistahto edelleen jatkuu. Irakin ja Yhdysvaltojen yhteen otto Kuwaitin vuoksi jo näytti, että Yhdysvallat nauttii ylivoiman käytöstä suunnattomasti toista osapuolta vastaan.
    Persianlahden sota nimellä löytyy tietoa.

    Onko Yhdysvaltojen hyökkäyksistä jonkun muun maan kielellä laitettu YouTubeen paremmin videoita nähtäväksi, että tätä Yhdysvaltojen järjen käyttöä voisi arvioida. Tuo video linkki jonka laitoit, oli niin järjetöntä, että vaikka tietäisi pystyvänsä tekemään tuhoaseen, niin ei tuhoasetta pitäisi siltikään tehdä tai koe mielessä räjäyttää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten järjettömiä ovat Yhdysvaltojen tyypit jotka tämän tehneet ja myös kansa erittäin tyhmää mikä tukee näitä kokeita tai suhtautuu hälläväliä tyylisesti asiaan.

    Jos nyt mietitään Yhdysvaltojen ylivoimasta sotakalustoa muihin Valtioihin verrattuna, niin hälläväliä tuhoamistahto edelleen jatkuu. Irakin ja Yhdysvaltojen yhteen otto Kuwaitin vuoksi jo näytti, että Yhdysvallat nauttii ylivoiman käytöstä suunnattomasti toista osapuolta vastaan.
    Persianlahden sota nimellä löytyy tietoa.

    Onko Yhdysvaltojen hyökkäyksistä jonkun muun maan kielellä laitettu YouTubeen paremmin videoita nähtäväksi, että tätä Yhdysvaltojen järjen käyttöä voisi arvioida. Tuo video linkki jonka laitoit, oli niin järjetöntä, että vaikka tietäisi pystyvänsä tekemään tuhoaseen, niin ei tuhoasetta pitäisi siltikään tehdä tai koe mielessä räjäyttää.

    Koska Yhdysvaltojen sotatoimissa tai ase kehityksessä olisi ollut järkeä??


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koska Yhdysvaltojen sotatoimissa tai ase kehityksessä olisi ollut järkeä??

    Moni saa työpaikan sillä, että keskittyy kehittämään tekniikkaa, millä tapetaan muita ihmisiä ja tuhotaan ohjuksilla vaivalla rakennettuja siltoja ja taloja.

    Ajatella, että ihmisten tappamisestakin maksetaan palkkaa ja siitä saa rahaa, että kehittää ja valmistaa ydinaseita. Mihin on ihmis järki hävinnyt????


  • Anonyymi

   Jos Yhdysvallat eivät olisi ase mahti maa, niin toiset Valtiot olisi aseistukseltaan vielä miekkojen varassa. Intiaaneja vastaan Yhdysvaltojen joukot taisteli asein, että aika epäreilu taistelu intiaanien kannalta katsottuna, joilla oli lähinnä juosipyssyt.

   Yhdysvallat kiihdyttää ase kehitystä.

  • Anonyymi

   Nyt on pätevä tarjous tämä Suomi Hävittäjä tarjous!

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Aika hyvä sivusto !


  • Anonyymi

   Enää ei ole paljosta kiinni, kun Suomi Hävittäjä tarjous voittaa kisan!

  • Anonyymi

   Hyvä asia aina, jos Suomeen tulee lisää työpaikkoja.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 95
   2217
  2. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   146
   1789
  3. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   1527
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   16
   1158
  5. Missä ravintolassa Martina hakkasi Sofian?

   Ollaan lasten kanssa katseltu youtubesta sitä videota missä Martina pidätetään ja heitetään pihalle sen jälkeen kun hän on hakannut Sofian. Mikä tuo r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1085
  6. Tiedän ettei tilanne

   Ollut optimaalinen kun tavattiin. Oikeastaan se oli aika sekava tilanne. Silti teit tosi ison vaikutuksen tunteisiini nainen. Olen pahoillani siitä e
   Ikävä
   39
   865
  7. Viimeinen viesti

   Mitä lukee viimeisimmässä viestissä jonka HÄN on sinulle laittanut? Ap aloittaa: viimeisessä viestissä häneltä on kolme numeroa.
   Ikävä
   47
   805
  8. Taisin menettää kaikki mahdollisuuteni suhun?

   Tämmöisiä ajatuksia ollut tässä viimepäivinä.
   Ihastuminen
   23
   763
  9. Stefan eli vankeudessa, kurituslaitoksessa, 9 v ajan

   Mutta vapautui siitä vuosi sitten keväällä ja elää nyt vapaana kuin taivaan lintu ihanan Sofiansa kanssa, nyt saa taas elää! Kaikkea mukavaa heille tu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   722
  Aihe