Nuorten rikosoikeudellista ikärajan lasku, ei saa eduskunnasta kannatusta

Anonyymi

Eduskunnan 200 edustajan joukosta kysyttiin kantaa 135:ltä ja 92 vastusti ikärajan laskua. Onko eduskunta todella niin suvakkien ja hyysärien miehittämä, että se hyväksyy tuo kokoajan lisääntyvän nuorisorikollisuuden jatkumisen Suomessa ?
Montako Suomalaista kuolla ja vammaantua noiden rikosten seurauksena ?
On ihan turha väitää, ettei nyky nuoret tiedä mitä ovat tekemässä ja tietävät erittäin hyvin sen että rikoslaki ei koske heitä . TV1 klo 17:00 uutiset.

5

<50

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joku sanoi että mieluummin ennalta ehkäiseviä toimia. Olen samaa mieltä, rikkeisiin ja rikoksiin syyllistyneet maahantunkeutujat karkotettava pysyvästi. Se on viesti jota tyhmempikin tunkeutujat ymmärtää.

  • Anonyymi

   Kehityspsykologia näköjään jäänyt väliin. Nuoren aivot kehittyvät parikymppiseksi asti. Koska impulssikontrolli ei ole vielä kehittynyt, heiltä ei voi odottaa samaa kuin aikuisilta. Mikä onkaan aloittajan selitys omille epäkypsille aivopieruilleen?

   • Anonyymi

    Meidän ei tarvitsisi sietää näitä tunkeutujien väkivallan tekoja. Parempi lähettää kehittymään kotimaihinsa. Apinanpennut tietävät todella hyvin mitä tekevät.


  • Anonyymi

   15-vuoden ikäraja säädettiin Suomen autonomian aikana v. 1889 rikoslaissa.
   Nykynuoret ovat 15 v:n ikäisinä jo täysin tietoisia siitä, missä kulkee oikean ja väärän raja ja käyttävät tätä hyväkseen. Rikosvastuussa olevat rosvot voivat esimerkiksi kiertää 14 vuotiaan kanssa kaupoissa ja näyttävät mitä he tulevat myöhemmin varastamaan. Varas saa palkkioksi esimerkiksi olutta, tai muita alkoholi juomia.
   15 vuotta täyttänyt on yllyttäjä , käryn käydessä hänet tuomitaan varkaudesta, tai näpistyksestä.

  • Anonyymi

   Oikeasti tuon rajan laskeminen kahteentoista vuoteen olisi hyvää lasten suojelua. Se laittaisi esimerkiksi puhtia välinpitämättömiin vanhempiin. 12-vuotiaan esiteinin käsittely on varmasti vanhemmille helpompaa kuin 15. ikävuotta käyvän. 12-vuotias kyllä jo tajuaa, että toisen lyöminen ja vahingoittaminen on väärin ja siitä joutuu oikeudessa vastuuseen. Ja ne jotka eivät sitten välitä käsittää, joutuvat vastuuseen ja kärsimään rangaistuksen, mitä se sitten onkaan.

   Britanniassa vastuuikä on 10v!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   7427
  2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

   Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   2434
  3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

   Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   1812
  4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

   Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
   Tunteet
   76
   1456
  5. 42
   1314
  Aihe