Kristittyjen vainot alkoivat Israelista

Apostolien teot
13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus-
13:43 Kun synagoogasta hajaannuttiin, seurasivat monet juutalaiset ja jumalaapelkääväiset käännynnäiset Paavalia ja Barnabasta, jotka puhuivat heille ja kehoittivat heitä pysymään Jumalan armossa.
13:45 Mutta nähdessään kansanjoukot juutalaiset tulivat kiihkoa täyteen ja väittelivät Paavalin puheita vastaan ja herjasivat.
13:50 Mutta juutalaiset yllyttivät jumalaapelkääväisiä ylhäisiä naisia ja kaupungin ensimmäisiä miehiä ja nostivat vainon Paavalia ja Barnabasta vastaan, ja ne ajoivat heidät pois alueiltansa.
14:1 Ikonionissa he samoin menivät juutalaisten synagoogaan ja puhuivat niin, että suuri joukko sekä juutalaisia että kreikkalaisia uskoi.
14:2 Mutta ne juutalaiset, jotka eivät uskoneet, yllyttivät ja kiihdyttivät pakanain mieltä veljiä vastaan.
14:2 Mutta ne juutalaiset, jotka eivät uskoneet, yllyttivät ja kiihdyttivät pakanain mieltä veljiä vastaan.

9

52

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Totuus taitaa näiltä massikoilta ja uusjudaisteilta usein unohtua tosiaan:

   "Sentähden minä sanon teille: Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä." (Matt. 21: 43)

   " Sillä teistä, veljet, on tullut niiden Kristuksessa Jeesuksessa olevien Jumalan seurakuntain seuraajia, jotka ovat Juudeassa, sillä tekin olette kärsineet omilta kansalaisiltanne samaa kuin he juutalaisilta, jotka tappoivat Herran Jeesuksenkin ja profeetat ja ovat vainonneet meitä, eivätkä ole Jumalalle otollisia, vaan ovat kaikkien ihmisten vihollisia, kun estävät meitä puhumasta pakanoille heidän pelastumiseksensa. Näin he yhäti täyttävät syntiensä mittaa. Viha onkin jo saavuttanut heidät, viimeiseen määräänsä asti." (1. Tess. 2: 14-16)

  • Anonyymi

   Olen taannoiselta ortodoksiystävältäni kuullut jatkoa tarinalle.

   Diasporaan lähdettyään, meidän maillemme tulleet juutalaiset, jatkoivat samaa vihatyötään kristittyjä vastaan kuin ammoin Jerusalemissa, houkuttelemalla myös Euroopan pakanoita vainoamaan meitä. Maksoivat rahalla ja miten kulloinkin heitä houkuttivat. "Et ole Keisarin ystävä, ellet syötä tuota pahaa Kristuksen lasta karhuille!"?

   Pakanat itse olivat suvaitsevaisia kristittyjä kohtaan: yksi jumala ja messias lisää, sinne, tänne, ei olisi niin väliä. En tiedä tarkkaan tätä historian puolta, mutta kuulemma nimenomaan juutalaisten kilisevät taalerit, drakhmat, liirat, propagointi kristittyjä vastaan, käänsi monet pakanavirkamiehet meitä vastaan ja vainot alkoivat.

   Sittemmin kristityt kuninkaat ja papisto taas puuttuivat näihin juutalaisten puuhiin, mennen kostotoimissaan kieltämättä varsin pitkälle, mutta sellainen oli tuolloinen tapa Euroopassa, jos edelleen Lähi-idässäkin. Ja matujen, meille vieraina tekoina, jopa tämän päivän Suomessakin!

   Mm. yksi (vai useampikin?) ulkomaan juutalainen oli tässä ihan taannoin varsin kaltoinkohdellut kaveriaan Jyväskylässä. Liekö uhriparka myös ollut sekä hellareiden että juutalaisten vihaama luterilainen, kristitty marttyyri?

   • Anonyymi

    Oletko ihan lutheriin uskova natsi?
    Kirjoituksesi on siksi sekava ,että siinä ei ole totuutta liiemmin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko ihan lutheriin uskova natsi?
    Kirjoituksesi on siksi sekava ,että siinä ei ole totuutta liiemmin.

    Siinäpä on heti lahkohenki irti, joka osaa toistaa vain Lutheria ja natsia, ja lisäksi syyttää vielä toisen kirjoitusta sekavuudesta.

    Tuosta kirjoituksesta löytyy varmaankin enemmn totuutta kuin kristillistaustaisten judaistien fantasiakertomuksista.


  • Anonyymi

   Mikä on se kansa jolle nämä ihmeelliset siunaukset tulevat ? En ole sellaista kansaa vielä tuntenut.
   Olisiko Ruotsi sellainen?
   Ruotsikin vainosi suomenkielisiä , orjuutti heitä ja vei sotiin. Sotiin joissa tapettiin ja ryövättiin.
   Ei ole Ruotsi. Mikä se on?
   Kreikkalaiset olivat ensinmäisiä kristittyjä. Sieltä tuli demokratia ja sekin romutettiin Bysantin despoottien käskystä.
   Miten kävi kreikalle? talous romuna ja ihmiset valittavat köyhyyttä.

  • Anonyymi

   "Kristittyjen vainot alkoivat Israelista"

   Sinä jatkat sitä vainoa edelleen myös Suomessa.

   Kristittyjen vainot on ennustettu jo Vanhassa testamentissa. Ellei näin olisi käynyt, että kristittyjä vastaan olisi vaino alkanut, ei Raamattu olisi totta.

  • Anonyymi

   Mikähän mahtoi olla tämä Israel? Nykyisin niillä nurkilla on sen niminen valtio.

   Harvoin törmää noin rasistiseen aloitukseen. Aloittaja on jo vuosikausia kierrättänyt palstalla iänikuisia myyttejä juutalaisia vastaan. Nyt "todistuskappaleeksi" kelpaakin kirja uudesta uskonnosta ajalta jolloin oli tarketta tehdä pesäeroa emouskontoon. Tiedoksi vaan, että on myös tieteellisia historiajulkaisuja samalta ajalta. Ne kertovat miten kristityt alkoivat vainota juutalaisia.

  • JOO ja arabit vainoaa Kristittyjä ei Juutalaiset

   • Anonyymi

    On tässä se hyvä puoli kun tuo rokottaminen parhaimmillaan karsii jopa 85% väestöstä niin palestiinalaiset saavat maansa takaisin israelilaisilta.
    Palestiinalaisiahan ei juuri ole pahemmin rokotettu ja se on todella heidän onni!


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oho! Martina Aitolehti tuo Anne-äitinsä tv:seen: "Ei ole varmasti aina ollut helppoa olla mun äiti"

   Martina Aitolehden lapsuuden perhe on osittain tuttu julkisuudesta, mutta ehkä äiti vähiten. Nyt Anne-äiti nähdään tv:ssä yhdessä Martinan kanssa. Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   7390
  2. Eriksenin hypetys mennyt yli

   Jos huuhkajien pelaaja olisi saanut samanlaisen sairauskohtauksen häntä ei olisi kohdeltu yhtä hyvin. Kun kyse oli jumaloitujen pallosankarien pel
   Maailman menoa
   191
   6186
  3. Sofia haukkuu Martinaa

   Jaaha.. Nyt Sofia haukkuu Martinaa, että M on hänelle niin kamala. Ja jutun mukaan S aloitti kuvauksien aikana myös terapian, johon tietenkin myös kam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   360
   3557
  4. Kauhea kuva Stefun instassa

   Onko itse piru sarvineen? Saa aikaan kylmiä väreitä.....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   3273
  5. Äänestysaktiivisuus oli vaalien suurin häviäjä - demokratia kärsii

   Äänestys­aktiivisuus oli vaalien suurin häviäjä: ”Alkaa olla demokratian kannalta kriisitasolla”, sanoo tutkija. https://www.hs.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   196
   2230
  Aihe