Godless utopia - kirja neuvostoateismista

Anonyymi

Alla kirjan esittelyteksti: fasisti Jeesuksia, siirtomaariistäjiä jne jne

Drawing on the early Soviet atheist magazines Godless and Godless at the Machine, and post-war posters by Communist Party publishers, Roland Elliott Brown presents an unsettling tour of atheist ideology in the USSR. Here are uncanny, imaginative and downright blasphemous visions from the very guts of the Soviet atheist apparatus: sinister priests rub shoulders with cross-bearing colonial torturers, greedy mullahs, a cyclopean Jehovah, and a crypto-fascist Jesus; Russian cosmonauts mock God from space while vigilant border guards nab American Bible smugglers.

https://www.adlibris.com/fi/kirja/godless-utopia-9780995745575

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On aika mielenkiintoista, että osa nykyateismin liepeillä olevasta liikehdinnästä käyttää samankaltaista kielikuvastoa, kuin Neuvostoliitossa käytettiin aikoinaan. Jos palsta-ateismi on tendenssi.
   Palsta-ateismin erikoisuushan tietenkin on myös se, että samaa värikästä kuvakieltä ei käytetä niin monipuolisesti kaikkia erilaisia jumalhahmoja kohtaan.
   Erityinen ennakkoasenne tuntuu olevan, että jumalahahmokritiikki siinä kohdistuisi erilaisina ennalta tiedettyinä vivahteina ja värinöinä kristinuskon tai kristillisperäisten liikkeiden oletettuja edustajia kohtaan. (mikä sinänsä voi olla olkiukkomainen, itse defensistinen menetelmä edustaa erinomaisuutta). Mutta osoittaa taas samalla suppeutta teismien kirjoa kohtaan.
   Samoin kuin mielenkiintoa herättää palsta-ateistien luonnonlakien käyttö, joka ei vastaa yleisesti asiasta tunnettua. Vaan niihin lisätään oletuksia mm. jumaluuksista, joulupukeista ja saunatonttujen olevaisuudesta niiden perusteella.
   http://www.paatos.fi/vanha/arkisto/2007-2/paatos20708.html

  • Anonyymi

   Vuosikausien ajan tämä palsta oli kuin suoraan tuosta kirjasta. Palstan ateistit saivat sadistista nautintoa uskovien haukkumisesta.

   Evankeliumeihin talletettiin tämäkin ilmiö jo 2000 vuotta sitten: niissä Jeesus joutuu sotilaiden kiusattavaksi sen jälkeen kun kaikki ovat tulleet vakuuttuneiksi hänen syyllisyydestään.

   Kanadalainen tutkimus vahvistaa ilmiön yleisyyden:
   <<<Uusi tutkimus väittää: Sadisteja on enemmän kuin tiedämmekään>>>
   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/uusi-tutkimus-vaittaa-sadisteja-on-enemman-kuin-tiedammekaan/3193040#gs.2fx94j

  • Anonyymi

   Jeesus korvattiin Stalinilla, yhtä typerää.

   • Anonyymi

    Noh värikin on sama, ja sattumaa ei ole sanoo Raamattu
    - eli on Jumalan tahto

    t. avaaja


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   6544
  2. Marokkolainen käärme on hipihiljaa

   Onko kehdannut näyttää naamaansa viimeisen huutoriidan jälkeen missään ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   2199
  3. Sofian ohjelma katsotuin Discoverylla :)

   Hyvä Sofia! Ja jatkoa ilmeisesti pukkaa, koska sarja niin suosittu, Saas nähdä onko Stefan enää mukana seuraavalla kaudella 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   1716
  4. Sinulle, joka koet että olen loukannut sinua

   Haluaisin, että tiedät. Olet mielestäni yleisesti ajatellen kaunis ja hyvä ihminen. Luultavasti syy siihen, etten pysty ajattelemaan sinusta sen enemp
   Tunteet
   73
   1326
  5. 42
   1239
  Aihe