Miksi suomalaiset eivät vastusta päättäväisemmin sähköautoidiotismia

Anonyymi

En ymmärrä, miksi suomalaiset eivät vastusta päättäväisemmin sitä, että heitä manipuloidaan kannattamaan sähköautoja, vaikka sähköauto on kallis turhake, johon suurella osalla suomalaisista ei todellisuudessa ole edes varaa.
Lisäksi sähköauton toimintasäde on pieni ja auto toimii huonosti pakkasella. Suomessa riittää talvisaikaan pakkaspäiviä, jona aikana sähköauton toimintasäde vielä entisestäänkin pienenee. Millä sähköauton matkustamoa lämmitetään? Silläkö samalla sähköllä, josta muutenkin on pulaa?
Suomessa liikenteen päästöt muodostavat verrattain pienen osan kokonaispäästöistä, mutta silti suomalaisille syötetään jos jonkinmoista mainosta ja pään kääntöinformaatiota siitä, kuinka tärkeätä ja hienoa on siirtyä liikkumaan sähköautolla.
Sähköauton valmistus on huomattavasti halvempaa ja helpompaa kuin esimerkiksi dieselauton. Olen vakuuttunut siitä, että auton valmistajat tekevät huomattavasti paljon mieluummin sähköautoja kuin polttomoottoriautoja. Tämä siksi, että sähköautossa tekniikka on helpompaa, kate on parempi ja hinnoittelu vapaampaa eikä kilpailukaan vielä ole tappavan kovaa.
Kysymys kuuluukin seuraavasti: ovatko auton valmistajat onnistuneet kiertämään valtioiden johtoelimet pikkusormensa ympäri, kun sähkö- ja hybridiautoilua kannatetaan ja tuetaan ja tässäkin asiassa kuten niin monessa muussakin kansa maksaa viulut?

15

56

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Palamaan syttynyt sähköauto on upotettava vesisäiliöön että se saataisiin sammumaan.

  • Anonyymi

   Mikä on itselataava hybridi? Onko ikiliikkuja keksitty?

  • Anonyymi

   Sähkö on paristoautossa lopputuote joka on jo valmistettu. Se on valmistettu esimerkiksi kaasua polttamalla voimalaitoksessa. Suomen sähköverkon hyötysuhde on noin 30 % ja siihen lataushäviöt päälle =25 %. Paristosähköauton hyötysuhde on jopa heikompi kuin vetyautolla.

   • Anonyymi

    Suomen ensimmäinen vetyauto valmistettiin Voikoskella 1927. Maailman ensimmäinen vuosia aiemmin. Öljy-yhtiöt lobbasivat vedyn unholaan, siksi kuljemme edelleen fossiilisilla polttoaineilla.


   • Anonyymi

    Hehheehhee.
    Huumorin kukka se on kaunehin kukka. Kerro lisää satuja.


  • Anonyymi

   Itsellä on Audi Q5 diesel jossa Webasto. Ei voi olla parempaa Suomen talvessa.
   Ei kannata lähteä tähän sähköauto-hypetykseen.

  • Anonyymi

   Tällä hetkellä myös sähköauton lataus on hankalaa. Muutamia esimerkkejä: sähkönlatauspaikkojen sähkönlataus katkeilee, latauspiste ei lähde lainkaan antamaan virtaa autoon, antaa latausta hyvin hitaasti tai kaikki sähkönlatauspaikat on käytössä lataushetkellä. Näin sähköauton sujuva käyttö on hankalaa ja sopivaa lähinnä eläkeläiselle, jolla ei ole juuri sillä hetkellä mihinkään kiire.

   • Anonyymi

    Bensa ja dieselautojen tankkaus vasta hankalaa on. Ensin täytyy rakentaa jakeluverkosto, huoltoasemia 10km:n välein koko suomeen kattavasti jotta niitä on riittävän tiheästi ettei autoilijoilta pääse polttoaine loppumaan kesken matkan.

    Sitten tankkiautoilla suhataan polttoainetta kaatamassa säiliöhin näihin huoltoasemien tankkeihin josta sitten autoilijat saavat tankattua autonsa "kätevästi" .
    Kallista, tehotonta ja aivan järjetöntä jos asiaa hetken ajattelee mutta kun tähän on totuttu niin sitä pidetään aivan normaalina toimintana.

    Sähköauton voi tankata omassa pihassa. Ei tarvitse erikseen lähteä matkojen päähän tankkaaman.


  • Anonyymi

   Sähö auto on harha askel.
   Tyhmät päättäjät eivät vain tajua tätä, kun omat taskut täyttyvät lobbaajien toimesta mukavasti.

  • Anonyymi

   Onko suomalaiset joskus vastustanut jotain?
   Täällä vain ihmiset jupisevat ja kiroavat keskenään asioita jotka ei miellytä.
   Mietitään vaan eniten sitä mitä ne muut meistä ajattelee.
   Järjenköyhyyttä käytännössä koko sähköautohypetys.

  • Anonyymi

   Sähköauto on väline jolla päästään eroon öljymaiden talutusnuorasta. Siksi keksittiin ilmastonmuutos.

  • Anonyymi

   Eipä vähätellä suomen liikennepäästöjä ! Ne ovat ainakin TUHAT-kertaistuneet 50 vuodessa. Tämä näkyy ympäristön tuhoutumisena.

  • Anonyymi

   Sähköauto takaa energiamonopoleille valta-aseman ydinvoiman avulla.

   • Anonyymi

    Sähköautojen radioaktiiviset päästöt eristettävä 100000 vuodeksi maan alle kallioon louhittavaan luolaan.Sinne ei ihmisellä ole sen jälkeen säteilyn takia asiaa.Siinäpä perintöä jälkipolville ilmastovouhottajilta.Eikä se luolan louhiminen kallioon aivan ilmaista ole.


  • Anonyymi

   Ei niitä juuri kukaan omilla rahoilla ostele.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääjohtaja Yli-Viikarilta kysyttiin haluja jatkaa VTV:n ylijohtajana

   "Tähän uraan liittyvään kysymykseen voisin vastata Irja Askolan runon sanoin: Tultaessa tienristeykseen / joku kauhistuu / tieni näyttää päättyvän / t
   Maailman menoa
   168
   5466
  2. Kiira Korpi sekoili liittonsa EROON!

   Ei riittänyt sitten sisältö tuossakaan liitossa kuin pari vuotta. Suku maksoi kalliit häälahjat, joita ei tietenkään palautella ja pian jo Kiiralla uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   3578
  3. Maisa torpa selittää hyymylehdessä

   Syötä hakusana… UUTISET 20.6.2021 Maisa Torppa selittelee miksi lomakuvissa on alkoholia ja hänkin juo drinksulasista Maisa Torppa on lähtenyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   3179
  4. Miesten ulkonäköpaineet

   https://yle.fi/uutiset/3-11987255 Siinä pitkä artikkeli aiheesta, ja lopussa ihan mielenkiintoisia kommentteja. Artikkelissa mainitaan sen verran mon
   Sinkut
   72
   1957
  5. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   116
   1755
  6. Sofia ja trumpetin soittaja hangossa

   Nyt on sellaista silmäpeliä ja kuvaamista puolin ja toisin että taitaa doggyface stefulle olla ens yönä muutama pirun kuva taas storyissa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1467
  7. Miksi Stefu jätti Sohvin?

   Mikä oli tällä kertaa syynä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   1367
  8. Martinan takapuoli..

   Onpa tällä Martiinalla muhkea takapuoli ja reidet viimeisessä instamainoksessa. Onko turvonnut vai aina ollut näin iso tämä meidän "maailmanmestari".
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   1309
  9. Kivan näköistä Stefanilla

   Kylläpä on mukava nähdä Stefan reippaan ja onnellisen näköisenä tyttärensä kanssa. Toivon, että Stefan pääsisi eroon huonosta on/off -suhteesta ja et
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1275
  10. Sofia ei ole ruudinkeksijä

   Ei ole erityisen välkky tapaus.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   1134
  Aihe