Ravintoketju todisteena/ perusteluna

Anonyymi

Ravintopyramidia on tutkittu paljon. Tiedetään se, että eliöt jakautuvat tuottajiin, kasvissyöjiin, petoihin ja hajottajiin. Mitä tämä jako todistaa?

Miten kreationistit ajoittavat näiden syntymisen historiassa? Syntyivätkö ne kaikki suurin piirtein yhtä aikaa vai syntyivätkö ne eri aikoina, ja paljonko oli välissä aikaa, jos ne syntyivät eri aikoina?

Nyt kun ekosysteemi on valmis, niin näitä kaikkia tarvitaan. Petoja tarvitaan rajoittamaan kasvissyöjien kantoja, kasvissyöjiä tarvitaan tuottamaan lannoitetta kasveille, kasveja tarvitaan ottamaan talteen auringon energia ja välittämään se muille eliöille, ja hajottajia tarvitaan kuolleiden eliöiden sisältämän energian palauttamiseksi luonnon kiertokulkuun.

Aina ei ole näin ollut. Alussa oli pelkkiä bakteerikasvustoja ja vähitellen muita mikrobeja. Nämä käyttivät ravintona orgaanisia yhdisteitä ja toinen toisiaan. Vähitellen kehittyi sieniä ja kasveja ja leviä. Nekin kelpasivat ravinnoksi mikrobeille. Sitten kehittyi suurempia eläimiä "kasveja" syömään. Ja lopulta petoja pitämään kurissa nämä kasvissyöjien laumat, että eivät kasvaisi liian suureksi. Lihan syönti paransi aiemmin kasvisravintoa nauttineiden lajien kelpoisuutta.

Raamatun luomiskertomus on tarua. (Tai sen kirjaimellinen tulkinta ainakin) Jotkut luulevat, että pedot söivät aluksi vain ruohoa ja siementä tuottavia hedelmiä ja marjoja: että eläimet alkoivat syödä lihaa vasta Nooan ajan tulvan jälkeen. Tämä on järjetön väite. Maailma olisi täyttynyt sammakoilla, kaloilla, hyönteisillä ja muilla lajeilla, jotka saava järjettömän paljon jälkeläisiä. Nämä jälkeläiset ovat sitten pääsääntöisesti niitä syövien petojen ravintoa.

Näemme tästä, että pedot ovat kehittyneet tarpeeseen saada ravintoa muualtakin kuin vain kasveista, sienistä ja levistä. Tämä ravinto kävi vähäiseksi, kun ei ollut petoja. Kasvissyöjät kehittyivät näin vaihe vaiheelta syömään toisia kasvissyöjiä. Näin ei ollut alussa.

Kaikki viittaa siihen, että ravintopyramidi todistaa luomista vastaan. Eliöt eivät olleet alussa niin riippuvaisia toisistaan kuin nyt ovat. Symbioosit ja loisiminen kehittyivät vähitellen, mutta sitä ennen jokainen laji tuli toimeen omillaan, syömällä muita lajeja. Monet kasvit ja puut saivat apua eläimiltä pölyttämiseen, kun ne eläimet kehittyivät satoja miljoonia vuosia kasvien syntymisen jälkeen (maalla elävät eläimet). Sitä ennen kasvit selvisivät hyvin ilman niitä pölyttäviä ja siemeniä levittäviä eläimiä.

Kaikki on hitaan kehityksen tulosta. Kesti noin 40 miljardia vuotta ihmisen kehittymiseen bakteerista. Näin on tapahtunut. Tämä on tieteellinen fakta.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Kuviteltu evoluutio olisi pysähtynyt viimeistään yksisoluisiin, koska mikään yksisoluinen ei oman elinikänsä aikana olisi kyennyt kehittämään itselleen jakautumismekanismia.

      Ravintoketjut ovat todiste suunnittelusta. Toisaalta ne ovat myös seurausta geneettisestä rappeutumisesta. On nimittäin selkeät todisteet siitä, että informaation katoaminen on aiheuttanut mm. kissaeläimille makean aistimiseen tarvittavien reseptorien häviämisen, minkä johdosta useimmista kissaeläimistä on tullut petoeläimiä.

      https://sciencerefutesevolution.blogspot.com/2020/04/genetic-degradation-carnivores-lack.html

      • Kreationismi-palstalla saa lukea paljon typeryyksiä, mutta sinun juttusi ovat rappeutuneet jopa tällä palstalla pohjasakkaan.

        Voitko kertoa, miten yksisoluisen, vaikkapa (vaikkapa rikkibakteerin) "elinikä" lasketaan? Miten se "syntyy" ja miten se "kuolee"?

        Suurin idioottimaisuus tuossa "yksisoluisen kehittämässä jakautumiskyvyssä", josta sinulle on monta kertaa huomautettu on tietenkin se, että elämän synty on monistumiskyvyn syntyä. Aluksi on ollut paljon solua yksinkertaisempia (ehkä virusmaisia) itseään monistavia kemiallisia koneita. Sen jälkeen kun ne ovat olleet olemassa alkoi evoluutio.

        Miksi kuvittelet, että kyvyttömyys maistaa makeaa johti lihansyöntiin eikä päinvastoin eli puhtaasti liharavintoon siirtyminen teki kyvyn aistia sokereita tarpeettomaksi ja se saattoi geneettisen ajautumisen myötä kadota. Aivan kuten ihmisten ja sukulaislajiemme yhteiseltä kantamuodolta pääsi katoamaan kyky tuottaa C-vitamiinia, kun sillä ei ollut mitään merkitystä ravinnon runsaan C-vitamiinipitoisuuden vuoksi . Et kai selittele, että kädellisten kantamuoto, jolle tämä tapahtui siirtyi C-vitamiiniä sisältävään ravintoon vasta kun kyky tuottaa sitä itse katosi?

        Oman huuhaa-blogin käyttäminen "lähteenä" on jotain säälittävän ja naurettavan välimailta.


      • Anonyymi

        Ei sen tarvinnut, koska sai perintönä:

        "...mikään yksisoluinen ei oman elinikänsä aikana olisi kyennyt kehittämään itselleen jakautumismekanismia."

        Mikään yksisoluinen eliö ei olisi voinut syntyä ilman jakautumismekanismia (kopioituista), joka siis syntyi jo kemiallisen evoluution aikana.


    • Anonyymi

      Etkö näe tuossa jo petojakin:

      "Nämä käyttivät ravintona orgaanisia yhdisteitä ja toinen toisiaan."

      Ja vuosimiljardeissasi on liikanolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe