Naton ja USA:n sotakoneet Suomessa - rynnäkkötaisteluharjoituksissa

Meillä on harvinaisen sitkeä laatumedia - muun muassa Helsingin Sanomat piiloinnokkaasti on työntämässä Suomea ja suomalaisia Natoon - lännen sotaliittoon, jopa kiertoteitä pitkin - kirjoitellen amerikkalaisten sotakoneiden olevan jo arkipäivää maassamme.

.
HS: "Yhdysvaltojen ja Suomen puolustusyhteistyön arkipäiväistyminen vei hämmentävän kauan
Amerikkalaisten sotilaiden tulosta Suomeen ei enää kohista samoin kuin vielä viisi vuotta sitten."

~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008023809.html -
.

Natoinnokkuutta kutsutaan kansanomaisesti 'natottamiseksi'. HS on siis 'natottaja', jo edesmenneen laatutoimittaja Olli Kivisen viitoittamana.

Suomessa on harvinaisen yksimielinen kansa -

Emme halua liittyä Natoon, jonka sotilasjohtaja on ainaisesti Yhdysvallat. Suomalaiset seuraavat uutisia ja ovat huomanneet US' n olleen ja olevan mukana lähes kaikissa sodissa ja pommituksissa, jotka ovat vuosikymmenien ajan olleen kaukana USA' n omilta rajoilta.

Kun Suomen kansa sanoo jatkuvasti useimmissa mielipidetiedusteluissa yli 50 prosentin voimalla - "Kiitos ei Nato", ja presidenttimme Sauli Niinistökin kompaa hänet valinnutta kansankunnan enemmistöä ilmaisemalla olevansa suomalainen; on HS' kin tyytynyt rooliin, joka näkyy erinomaisesti tässä HS-jutussa.

HS ikään kuin toteaa, että amerikkalaisen sotakoneen tulo Suomeen, tänne idän ja lännen vedenjakajalle, on itsestään selvä arkipäiväisyys

Näin se ei ole - sillä suomalaiset ovat juuri tähän piirtäneet rajan - edemmäksi ei mennä. Emme halua rakentaa meille taistelualustan rakennetta, jossa USA/Nato käyttäisi operaatioihinsa itään.

Me muistamme erinomaisesti miten kävi, kun Suomi laski Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneet Wehrmacht' in ja Waffen-SS' n Pohjois-Suomeen -

.. de facto luovuttaen koko alueen sotilaspoliittisen vaikuttamisen juuri Saksalle. Loppu onkin luettavissa historiastamme - Jatkosodan päättymisenä 1944 - Saksan ja meidän häviöön. Suur-Suomi ei toteutunut.

Nyt Me leikimme tulella, tai jopa kaivamme verhotusti verta nenästämme

Tietävimmät oikeasti tietävät geopoliittisen asemamme erikoisuuden - olemme tuon maailmallisesti toisen ydinasesuurvallan kosketusetäisyydellä.

Vieläpä siten, että juuri Pohjoisessa olemme Venäjän "viimeisen iskun pelotejärjestelmien vieressä" - strategisten ydinsukellusveneiden Borei' den ja niiden Bulava mannertenvälisten ydinohjusten tukikohtien äärellä - vain noin 15 minuutin rynnäkkölennon päässä - vaikkapa Rovaniemen tai Ivalon lentokentiltä.
.
YLE-ote: " ... Suomen, Ruotsin ja Norjan ilmavoimien järjestämä Arctic Challenge -ilmasotaharjoitus (ACE) käynnistyy maanantaina maiden yhdessä käyttämällä harjoitusalueella pohjoisessa. Isäntämaiden lisäksi mukana on lento-osastoja myös Alankomaista, Saksasta, Britanniasta, Yhdysvalloista ja Tanskasta ... "

~ https://yle.fi/uutiset/3-11968516 -
.

Tässä kohdin tunnistamme juuri meneillään olevan läntisen sotakoneen ilmataisteluharjoitukset erilaisine rynnäköineen - juuri pohjoisessa!

Samaan aikaan Kuopion Rissalassa US Marinen sotakoneet harjoittelevat taistelulentoja - myös itään, lähelle Venäjän rajaa.
.
YLE: "Yhdysvaltojen merijalkaväen hävittäjät ja 250 sotilasta saapuivat harjoittelemaan Suomeen – Everstiluutnantti: “Ehdottomasti meidän etu”"

~ https://yle.fi/uutiset/3-11960547 -
.

On aivan varmaa, että Venäjä laittaa nämä taisteluharjoitukset tarkoin merkille - ovat myös lukeneet tarkoin Suomen allekirjoittaman Nato - Isäntämaa pöytäkirjan, jonka pohjilta nämä nytkin päällä olevat taisteluharjoitukset toimivat.

Silti me kiukuttelemme täällä, kun Venäjä varustaa tähän mennessä rauhallisinta rajaansa - Suomen rajaa, esimerkiksi Ala-Kurtissa, joka on osa Koillisväylä-järjestelmän puolustusvyöhykettä. Osaammeko avata silmämme?

Olisiko aika jälleen kysyä kansakunnaltamme mitä me lopulta haluamme, ettei aikaisemmat kohtalokkaan väärät vähemmistö poliitikkojen virhepäätökset pääse toteutumaan. Kyllä kansa tietää, sillä se lopulta lopulta aina pesee ne ruumiit, jotka pieni vähemmistö tekee.

Suomen tie on sotilaspoliittinen puolueettomuus ja liittoutumattomuus - meidän ei kannata leikkiä kohtalollamme. Näin ei enää Saksakaan tee, sillä tietää mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan - kaikki itään hyökänneet valtiot ovat palanneet verissä päin hävinneinä Venäjän aroilta.

Tässä kohdin kansa Suomessa tietää, ei luule -

.. vaan antaa tarkat ja selvät ohjeet valtionhallinnollemme - Ei Natoon, meillä ei ole varaa joutua suurvaltojen taistelukentäksi. Presidentti Sauli Niinistön hyvät palvelukset ovat se oikea tie, jonka kansalaisemme hyväksyvät ja kannattavat.

Saimme nyt pienen opastuksen

Ydinasesuurvaltojen presidentit tapaavat Sveitsin Genevessä - ei täällä meillä Helsingissä tai Rovaniemellä. Ehkä sitten toisella kierroksella; jos osaamme askelmerkkimme.

...
32239

374

476

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Luoman tyyppisiä kutsutaan kansankielellä Pietarin Rölleiksi. Kirjoittavat paljon, ja pelkkää sontaa. Ruplapalkalla.

   • Anonyymi

    Uskoisin, että suurin osa lukijoista odottaa perusteluja väitteillesi. Et siis käsitellyt avausta lainkaan!


   • Sujuisiko itse jutun kommentointi asiaperustein. Ilta-Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan - öyhöttäjistä, oletko sitä, vai tsemppaatko ja siirryt asiapohjaiseen debattiin ja kritiikkiin?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Uskoisin, että suurin osa lukijoista odottaa perusteluja väitteillesi. Et siis käsitellyt avausta lainkaan!

    Voisin arvata näin. Kritiikki on tervettä ja odotettua, mutta asiahengessä. Tosin anonyymisyys antaa vapauden "sanan vapaudelle" ;-)


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Voisin arvata näin. Kritiikki on tervettä ja odotettua, mutta asiahengessä. Tosin anonyymisyys antaa vapauden "sanan vapaudelle" ;-)

    Anonyymisyys nimenomaan suojaa poloniumimiehiltä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Sujuisiko itse jutun kommentointi asiaperustein. Ilta-Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan - öyhöttäjistä, oletko sitä, vai tsemppaatko ja siirryt asiapohjaiseen debattiin ja kritiikkiin?

    Osaisitko itse perustella avauksen väitteitä faktapohjalta?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ei Hesari ole hullu, vaan määrätietoinen.

    Mutaa HS' n kannattaa perehtyä tarkoin tähän:

    " ... Venäläinen vedenalainen sodankäynti on viety pidemmälle kuin muut heidän aselajit. Syy on selvä. Venäjä ei kykene niin suuriin satsauksiin aseteknologioissa kuin USA (tai Kiina). Tosin Venäjä tekee yhteistyötä asekehittelyn osalta juuri Kiinan kanssa. Venäjän pitää keskittyä yhteen ja se on tämä Borei + Bulava yhdistelmä, joka edustaa maailman huippua - ollen teknologinen edelläkävijä maailmassa.

    Borei-sukellusveneet eivät ole enää uutuus, niitä on jo palveluksessa Bulavoineen. Se taas tiedetään, että molemmat niin Borei kuin Bulava ovat jatkuvan tuotekehityksen alla, kuitenkin siten, että riittävä täyden atomisodan puolustautumisreservi on aina olemassa - aktiivisina palveluksessa olevine yksikköineen - niin Kuolan niemimaalta kuin Kamshatkalta.

    Boreiden suurin etu on äänetön kulku***, jonka kehityksessä venäläinen tekniikka on maailman huippua. Tässä on myös se syy, jonka vuoksi huippuosaaminen on keskitetty juuri vedenalaistoimintaan, koska US eikä muut Nato-maat kykyne selvittämään missä nuo 3-4 palveluksessa olevaa Boreita milloinkin on. Palvelu on yksinkertaista - hiljaa kulku asemapaikkaan, ja sen jälkeen paljolti pohjassa makaamista - hiljaa. Borei voi ampua Bulavat suoraan veden alta. ... "

    ..

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -

    "PERJANTAINA, MARRASKUUTA 01, 2019
    Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"

    ...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Anonyymisyys nimenomaan suojaa poloniumimiehiltä.

    Suojaa myös Vladimir Kalsarimyrkyttäjältä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Sujuisiko itse jutun kommentointi asiaperustein. Ilta-Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan - öyhöttäjistä, oletko sitä, vai tsemppaatko ja siirryt asiapohjaiseen debattiin ja kritiikkiin?

    Tiesitkö Rupla-Ilkka, että samaa toivomme sinulta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Osaisitko itse perustella avauksen väitteitä faktapohjalta?

    No kyllähän tässä nyt on päivänselvä asia se, että suomen porrrvarit ovat väen väkisin tekemässä suomesta jälleen kerran - tällä kertaa USA:n toiveiden mukaisesti - eteen työnnettyä taistelurintamaa, jotta sotaa ei käytäisi itse kätyrin (usa) alueella.
    Tällä menolla suomelle käy kuten 30-luvulla - jolloin ei myöskään äänestetty liittoutumisesta - suomesta tulee suurvallan sotapelin eturintama.

    Kokoomuksen ja muiden porrvareiden johdolla maa on ajatumassa Rytin-tilanteeseen. Tuon seikkailun seurauksena oli 100 tuhatta kuollutta, menetetyt alueet ja sotakorvaukset.

    Suomen kansa pitäisi päästää virallisesti äänestämään asiasta. Silloin olisi pakko ruotia asiat syvällisemmin julkisuudessa eikä hissutella palstalla ja sen jälkeen sitova kansanäänestys asiasta.

    Maa tarvitsisi myös vahvan presidentin, ei marionettia kuten rytin aikana ja nyt 2000-luvulla, ikävä kyllä. Tukenaan hänellä olisi kansanäänestys. Äänestäessään asiasta oikeistolainen valtamedia joutuisi kertomaan ne pahimmat faktat Kaikille:
    Tehdäänkö suomesta IMPPERIALISTIN sotatanner, jälleen kerran ! Eteen viety rintama jossa impperialisti pyörittää sotaansa. Nyt harjoitetulla uittamis-menetelmällä siihen suuntaan ollaan menossa.

    T. Haans.sea


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No kyllähän tässä nyt on päivänselvä asia se, että suomen porrrvarit ovat väen väkisin tekemässä suomesta jälleen kerran - tällä kertaa USA:n toiveiden mukaisesti - eteen työnnettyä taistelurintamaa, jotta sotaa ei käytäisi itse kätyrin (usa) alueella.
    Tällä menolla suomelle käy kuten 30-luvulla - jolloin ei myöskään äänestetty liittoutumisesta - suomesta tulee suurvallan sotapelin eturintama.

    Kokoomuksen ja muiden porrvareiden johdolla maa on ajatumassa Rytin-tilanteeseen. Tuon seikkailun seurauksena oli 100 tuhatta kuollutta, menetetyt alueet ja sotakorvaukset.

    Suomen kansa pitäisi päästää virallisesti äänestämään asiasta. Silloin olisi pakko ruotia asiat syvällisemmin julkisuudessa eikä hissutella palstalla ja sen jälkeen sitova kansanäänestys asiasta.

    Maa tarvitsisi myös vahvan presidentin, ei marionettia kuten rytin aikana ja nyt 2000-luvulla, ikävä kyllä. Tukenaan hänellä olisi kansanäänestys. Äänestäessään asiasta oikeistolainen valtamedia joutuisi kertomaan ne pahimmat faktat Kaikille:
    Tehdäänkö suomesta IMPPERIALISTIN sotatanner, jälleen kerran ! Eteen viety rintama jossa impperialisti pyörittää sotaansa. Nyt harjoitetulla uittamis-menetelmällä siihen suuntaan ollaan menossa.

    T. Haans.sea

    Tällä pellellä on vielä huonompi VENÄJÄ - SUOMI käännösohjelma kuin Luomalla.


   • Anonyymi

    Tiedä vielä mitä puoluekantoja lööperiukko edustanee, lienee vaikka kommunisti, vihreä kommenisti ei ainakaan, vaa Otto Ville Kuusisen seuraaja, joka ei tiedä, että kommunismi on kaatunut ajat sitten.
    Ja sitä se ei tiedä, että suomalaiset ovat vapaasti eläviä, ilman keskushallinnon mielivaltaa.
    Hyvä se on harjoidella todellista uhkaa vastaa, tiedä minkalainen on tulevaisuuden kokonaiskuva, se on välttämätöntä. Vahvan kaverin seläntaa kannattaa piiloutua, silloin kun karhu tulee vastaan.


   • Anonyymi

    Näitä s#nnan puhujia vilisee näissä Ilkka Luoma avauksissa. Heikko itsetunto?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Anonyymisyys nimenomaan suojaa poloniumimiehiltä.

    Ja noloudelta omasta vajaamittaisuudesta.


   • Anonyymi

    Tyhmä ku saapas kertoilee venäjän tukikohdista täällä missä näitä sivuja lukee koko arabia Aasia Eurooppa ja USA Afrikka. Höpöttää jotain puolueettomasta Suomesta uhkaamalla Venäjällä ja ei muista että Suomi oli puolueeton neukkujen hyökätessä . Täysin pöhkölä.


   • Anonyymi

    Juutalaisia Siionin SRK huumemyyjiä .


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Sujuisiko itse jutun kommentointi asiaperustein. Ilta-Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan - öyhöttäjistä, oletko sitä, vai tsemppaatko ja siirryt asiapohjaiseen debattiin ja kritiikkiin?

    Kirjoittikin iltasanomat niin vai joku yksittäinen toimittaja siellä . Juttujen kirjoittajan nimi on esillä yleensä myös Ylellä Novosti YLE . Elävä sana seurakunta Pasila . Esy.fi kadonneet huonekalut ruuat voi löytyä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Anonyymisyys nimenomaan suojaa poloniumimiehiltä.

    Liitetäänkö Viipuri takaisin Suomeen nyt kun vanha punatähtineukkuja siirtyy nykyaikaan.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei Hesari ole hullu, vaan määrätietoinen.

    Mutaa HS' n kannattaa perehtyä tarkoin tähän:

    " ... Venäläinen vedenalainen sodankäynti on viety pidemmälle kuin muut heidän aselajit. Syy on selvä. Venäjä ei kykene niin suuriin satsauksiin aseteknologioissa kuin USA (tai Kiina). Tosin Venäjä tekee yhteistyötä asekehittelyn osalta juuri Kiinan kanssa. Venäjän pitää keskittyä yhteen ja se on tämä Borei + Bulava yhdistelmä, joka edustaa maailman huippua - ollen teknologinen edelläkävijä maailmassa.

    Borei-sukellusveneet eivät ole enää uutuus, niitä on jo palveluksessa Bulavoineen. Se taas tiedetään, että molemmat niin Borei kuin Bulava ovat jatkuvan tuotekehityksen alla, kuitenkin siten, että riittävä täyden atomisodan puolustautumisreservi on aina olemassa - aktiivisina palveluksessa olevine yksikköineen - niin Kuolan niemimaalta kuin Kamshatkalta.

    Boreiden suurin etu on äänetön kulku***, jonka kehityksessä venäläinen tekniikka on maailman huippua. Tässä on myös se syy, jonka vuoksi huippuosaaminen on keskitetty juuri vedenalaistoimintaan, koska US eikä muut Nato-maat kykyne selvittämään missä nuo 3-4 palveluksessa olevaa Boreita milloinkin on. Palvelu on yksinkertaista - hiljaa kulku asemapaikkaan, ja sen jälkeen paljolti pohjassa makaamista - hiljaa. Borei voi ampua Bulavat suoraan veden alta. ... "

    ..

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -

    "PERJANTAINA, MARRASKUUTA 01, 2019
    Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"

    ...

    Ei nyt mitenkään pahalla mutta kaikissa maissa missä on ydinaseita niitä pidetään veden alla mistä ne tähdätään kohteisiin. Siperia kutsuu ilkkaakin jo jäähylle.


   • Anonyymi
    he-ma kirjoitti:

    Suojaa myös Vladimir Kalsarimyrkyttäjältä.

    He ma nimimerkki on jokaisella uskontosivulla mitä Suomi 24 on . Sehän riippuu vähän onko joku rikollinen vai toimiiko laillisesti onko joku väärentäjä vai aito tai sitten mikä uskonto .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiesitkö Rupla-Ilkka, että samaa toivomme sinulta?

    Intian rupee on kuin rupla. Wikipedia kertoo kyllä kaikki venäjän tukikohdat mitkä on laillisia julkisia .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No kyllähän tässä nyt on päivänselvä asia se, että suomen porrrvarit ovat väen väkisin tekemässä suomesta jälleen kerran - tällä kertaa USA:n toiveiden mukaisesti - eteen työnnettyä taistelurintamaa, jotta sotaa ei käytäisi itse kätyrin (usa) alueella.
    Tällä menolla suomelle käy kuten 30-luvulla - jolloin ei myöskään äänestetty liittoutumisesta - suomesta tulee suurvallan sotapelin eturintama.

    Kokoomuksen ja muiden porrvareiden johdolla maa on ajatumassa Rytin-tilanteeseen. Tuon seikkailun seurauksena oli 100 tuhatta kuollutta, menetetyt alueet ja sotakorvaukset.

    Suomen kansa pitäisi päästää virallisesti äänestämään asiasta. Silloin olisi pakko ruotia asiat syvällisemmin julkisuudessa eikä hissutella palstalla ja sen jälkeen sitova kansanäänestys asiasta.

    Maa tarvitsisi myös vahvan presidentin, ei marionettia kuten rytin aikana ja nyt 2000-luvulla, ikävä kyllä. Tukenaan hänellä olisi kansanäänestys. Äänestäessään asiasta oikeistolainen valtamedia joutuisi kertomaan ne pahimmat faktat Kaikille:
    Tehdäänkö suomesta IMPPERIALISTIN sotatanner, jälleen kerran ! Eteen viety rintama jossa impperialisti pyörittää sotaansa. Nyt harjoitetulla uittamis-menetelmällä siihen suuntaan ollaan menossa.

    T. Haans.sea

    Viipurissa on huumeongelma ja prostituutio ongelma pimeän tavaran myynti ongelma ....Suomen valtion rakas kaupunki Via Borg .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No kyllähän tässä nyt on päivänselvä asia se, että suomen porrrvarit ovat väen väkisin tekemässä suomesta jälleen kerran - tällä kertaa USA:n toiveiden mukaisesti - eteen työnnettyä taistelurintamaa, jotta sotaa ei käytäisi itse kätyrin (usa) alueella.
    Tällä menolla suomelle käy kuten 30-luvulla - jolloin ei myöskään äänestetty liittoutumisesta - suomesta tulee suurvallan sotapelin eturintama.

    Kokoomuksen ja muiden porrvareiden johdolla maa on ajatumassa Rytin-tilanteeseen. Tuon seikkailun seurauksena oli 100 tuhatta kuollutta, menetetyt alueet ja sotakorvaukset.

    Suomen kansa pitäisi päästää virallisesti äänestämään asiasta. Silloin olisi pakko ruotia asiat syvällisemmin julkisuudessa eikä hissutella palstalla ja sen jälkeen sitova kansanäänestys asiasta.

    Maa tarvitsisi myös vahvan presidentin, ei marionettia kuten rytin aikana ja nyt 2000-luvulla, ikävä kyllä. Tukenaan hänellä olisi kansanäänestys. Äänestäessään asiasta oikeistolainen valtamedia joutuisi kertomaan ne pahimmat faktat Kaikille:
    Tehdäänkö suomesta IMPPERIALISTIN sotatanner, jälleen kerran ! Eteen viety rintama jossa impperialisti pyörittää sotaansa. Nyt harjoitetulla uittamis-menetelmällä siihen suuntaan ollaan menossa.

    T. Haans.sea

    Asiantuntija -poliittisen historian dosentti?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiedä vielä mitä puoluekantoja lööperiukko edustanee, lienee vaikka kommunisti, vihreä kommenisti ei ainakaan, vaa Otto Ville Kuusisen seuraaja, joka ei tiedä, että kommunismi on kaatunut ajat sitten.
    Ja sitä se ei tiedä, että suomalaiset ovat vapaasti eläviä, ilman keskushallinnon mielivaltaa.
    Hyvä se on harjoidella todellista uhkaa vastaa, tiedä minkalainen on tulevaisuuden kokonaiskuva, se on välttämätöntä. Vahvan kaverin seläntaa kannattaa piiloutua, silloin kun karhu tulee vastaan.

    Kiinalainen kommunismi voi hyvin ja Putinia se harmittaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tyhmä ku saapas kertoilee venäjän tukikohdista täällä missä näitä sivuja lukee koko arabia Aasia Eurooppa ja USA Afrikka. Höpöttää jotain puolueettomasta Suomesta uhkaamalla Venäjällä ja ei muista että Suomi oli puolueeton neukkujen hyökätessä . Täysin pöhkölä.

    Eipä tää kaveri tunne historiaa. Lue Antti Hietalahden arvoteos: Talvisodan salaisuus.


   • Anonyymi

    Onko haloska Ilkan ystävä . Kissa olikin juutalainen Israelkissa luonnollisesti varastettu jostain . ..


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Sujuisiko itse jutun kommentointi asiaperustein. Ilta-Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan - öyhöttäjistä, oletko sitä, vai tsemppaatko ja siirryt asiapohjaiseen debattiin ja kritiikkiin?

    Ilkka pieni iltasanomien työläiset saa palkan niistä jutuista kun ne myydään . Älä ota niin tosissaan .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    North Suomi on Pohjoismaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Sujuisiko itse jutun kommentointi asiaperustein. Ilta-Sanomat kirjoitti pääkirjoituksessaan - öyhöttäjistä, oletko sitä, vai tsemppaatko ja siirryt asiapohjaiseen debattiin ja kritiikkiin?

    Tässä on HERÄTTÄVÄT SANAT VIISAALTA NAAPURILTAMME.

    Münchenin kokous on lähinnä Nato- ja EU-maiden tapaamispaikka, mutta käy siellä muitakin. Vuonna 2007 vieraana oli Venäjän presidentti Vladimir Putin.
    Hän piti kokouksen nykyhistorian kiistellyimmän puheen. Putin kritisoi Yhdysvaltain ylivaltaa maailmanpolitiikassa. Putinin mukaan sen vuoksi ”kukaan ei tunne olevansa turvassa”.

    YHDYSVALLAT EIVÄT PERÄÄNNY, JOTEN VENÄJÄLLÄ HYVIN VÄHÄN VAIHTOEHTOJA YHDYSVALTOJEN YLIVOIMAA VASTAAN JA TÄSTÄ SYYSTÄ TAAS NAAPURI MAISSA ON TAPAHTUNUT ASIOITA. Jos sanan laskun mukaan sanotaan, että kaiken takana on nainen, niin Venäjä sanoo, että kaiken takana on Yhdysvaltojen uhka! Yhdysvalloilla on liittolaisia joka lähtöön, että kyllä Putin on oikeassa. Venäjä on kuin Suomen pikkuveli jota SUOMEN PITÄISI EHDOTTOMASTI PUOLUSTAA PAHAA YHDYSVALTOJA VASTAAN, SILLÄ ONHAN VENÄJÄN KANSA PÄÄOSIN KOKONAAN LÄHINNÄ SUOMEN KANSAA JOS DNA-tutkimus tehtäisiin.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007812134.html

    YHDYSVALLAT hallitsee maailmaa ja maailman markkinoita Hitlerin tyylillä ja on täysin arvaamaton, kuka menettää henkensä tai mihin hyökkäävät. Venäjä kohteliaasti varoittaa ensin, se on eriasia, että ottaako kukaan varoituksia tosissaan, kun pitäisi ottaa varoitukset tosissaan. Yhdysvallat sai varoitukset ensin, mutta koska ei perääntynyt, niin naapuri maat kärsineet, tässä oleva linkki selkeästi näyttää toteen, että varoitus tuli Venäjältä ensin, mutta Yhdysvallat eivät varoituksista piittaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei Hesari ole hullu, vaan määrätietoinen.

    Mutaa HS' n kannattaa perehtyä tarkoin tähän:

    " ... Venäläinen vedenalainen sodankäynti on viety pidemmälle kuin muut heidän aselajit. Syy on selvä. Venäjä ei kykene niin suuriin satsauksiin aseteknologioissa kuin USA (tai Kiina). Tosin Venäjä tekee yhteistyötä asekehittelyn osalta juuri Kiinan kanssa. Venäjän pitää keskittyä yhteen ja se on tämä Borei + Bulava yhdistelmä, joka edustaa maailman huippua - ollen teknologinen edelläkävijä maailmassa.

    Borei-sukellusveneet eivät ole enää uutuus, niitä on jo palveluksessa Bulavoineen. Se taas tiedetään, että molemmat niin Borei kuin Bulava ovat jatkuvan tuotekehityksen alla, kuitenkin siten, että riittävä täyden atomisodan puolustautumisreservi on aina olemassa - aktiivisina palveluksessa olevine yksikköineen - niin Kuolan niemimaalta kuin Kamshatkalta.

    Boreiden suurin etu on äänetön kulku***, jonka kehityksessä venäläinen tekniikka on maailman huippua. Tässä on myös se syy, jonka vuoksi huippuosaaminen on keskitetty juuri vedenalaistoimintaan, koska US eikä muut Nato-maat kykyne selvittämään missä nuo 3-4 palveluksessa olevaa Boreita milloinkin on. Palvelu on yksinkertaista - hiljaa kulku asemapaikkaan, ja sen jälkeen paljolti pohjassa makaamista - hiljaa. Borei voi ampua Bulavat suoraan veden alta. ... "

    ..

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -

    "PERJANTAINA, MARRASKUUTA 01, 2019
    Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"

    ...

    ....Yhdysvallat eivät ole Suomen rajanaapuri Valtio, joten ei ole yhtään tärkeää tehdä Yhdysvaltojen kanssa yhteistyötä!

    Mutta onneksi fiksut Suomalaiset Venäjän puolella ovat järkeviä, onneksi Venäjän kansa on Suomen kansaa todellisuudessa, joten voimme tehdä rajan ylitse Suomen kansan kanssa yhteistyötä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    He ma nimimerkki on jokaisella uskontosivulla mitä Suomi 24 on . Sehän riippuu vähän onko joku rikollinen vai toimiiko laillisesti onko joku väärentäjä vai aito tai sitten mikä uskonto .

    Oletko tehnyt dna-testejä perimästäsi? Ulosantisi viittaa vähintään pitkään linjaan serkusaviolittoja uskonlahkon innoittamana.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ei Hesari ole hullu, vaan määrätietoinen.

    Mutaa HS' n kannattaa perehtyä tarkoin tähän:

    " ... Venäläinen vedenalainen sodankäynti on viety pidemmälle kuin muut heidän aselajit. Syy on selvä. Venäjä ei kykene niin suuriin satsauksiin aseteknologioissa kuin USA (tai Kiina). Tosin Venäjä tekee yhteistyötä asekehittelyn osalta juuri Kiinan kanssa. Venäjän pitää keskittyä yhteen ja se on tämä Borei + Bulava yhdistelmä, joka edustaa maailman huippua - ollen teknologinen edelläkävijä maailmassa.

    Borei-sukellusveneet eivät ole enää uutuus, niitä on jo palveluksessa Bulavoineen. Se taas tiedetään, että molemmat niin Borei kuin Bulava ovat jatkuvan tuotekehityksen alla, kuitenkin siten, että riittävä täyden atomisodan puolustautumisreservi on aina olemassa - aktiivisina palveluksessa olevine yksikköineen - niin Kuolan niemimaalta kuin Kamshatkalta.

    Boreiden suurin etu on äänetön kulku***, jonka kehityksessä venäläinen tekniikka on maailman huippua. Tässä on myös se syy, jonka vuoksi huippuosaaminen on keskitetty juuri vedenalaistoimintaan, koska US eikä muut Nato-maat kykyne selvittämään missä nuo 3-4 palveluksessa olevaa Boreita milloinkin on. Palvelu on yksinkertaista - hiljaa kulku asemapaikkaan, ja sen jälkeen paljolti pohjassa makaamista - hiljaa. Borei voi ampua Bulavat suoraan veden alta. ... "

    ..

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -

    "PERJANTAINA, MARRASKUUTA 01, 2019
    Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"

    ...

    Maksetaanko teille palkkaa näistä ???? Eikö ole vähän älytöntä täällä suomessa tehdä tätä . Muutatte sinne luvattuun maahan niin siellä voi puhua vaikka hebreaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiesitkö Rupla-Ilkka, että samaa toivomme sinulta?

    Ilkka muuttaa Jaltalle jalllajalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ....Yhdysvallat eivät ole Suomen rajanaapuri Valtio, joten ei ole yhtään tärkeää tehdä Yhdysvaltojen kanssa yhteistyötä!

    Mutta onneksi fiksut Suomalaiset Venäjän puolella ovat järkeviä, onneksi Venäjän kansa on Suomen kansaa todellisuudessa, joten voimme tehdä rajan ylitse Suomen kansan kanssa yhteistyötä.

    Tarkoitat että venäläiset ei pysy omalla maallaan . SIBERIAN juutalaisilla on kyllä mökit Golanin kukkuloilla.


   • Anonyymi
    he-ma kirjoitti:

    Oletko tehnyt dna-testejä perimästäsi? Ulosantisi viittaa vähintään pitkään linjaan serkusaviolittoja uskonlahkon innoittamana.

    He -ma olet joka keskustelu otsikossa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    He -ma olet joka keskustelu otsikossa.

    Älä imartele, ylpistyn vielä.

    Mutta keskustelunaiheeksi hienostuneesta persoonastani ei sentään ole, joten palaisimmeko takaisin Vladimir Kalsarinmyrkyttäjää nuoleskelevaan aloitukseen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ei Hesari ole hullu natottaja, vain innokas! ;-)


   • Anonyymi

    "Kirjoittavat paljon, ja pelkkää sontaa."
    Ja tällaisten kirjoittajia taas kutsutaan isänmaan pettureiksi. Jos olisi sota-aika, niin saisit lyijynapin otsaan pikapikaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiedä vielä mitä puoluekantoja lööperiukko edustanee, lienee vaikka kommunisti, vihreä kommenisti ei ainakaan, vaa Otto Ville Kuusisen seuraaja, joka ei tiedä, että kommunismi on kaatunut ajat sitten.
    Ja sitä se ei tiedä, että suomalaiset ovat vapaasti eläviä, ilman keskushallinnon mielivaltaa.
    Hyvä se on harjoidella todellista uhkaa vastaa, tiedä minkalainen on tulevaisuuden kokonaiskuva, se on välttämätöntä. Vahvan kaverin seläntaa kannattaa piiloutua, silloin kun karhu tulee vastaan.

    >>Vahvan kaverin seläntaa kannattaa piiloutua, silloin kun karhu tulee vastaan.

    Voi teitä lapsukaisia, juuri tuossa se pahin virhe tuli lausutta. Ja kun on vielä historia päässyt kokonaan unohtumaan. Tähän se porrrvarillinen hypetys johtaa, varsinkin medioiden johtohenkilöinä istuu samankaltaisia keltanokkia.

    Kun kerran olette nuoria nulikoita, annan teidän vapaasti kohdata historian opetusta. En ole tantereella mukana jos pääsette sinne sotkemaan.

    Tässä vaiheessa kansalaismielipiteen kannalta on kuulla tämän leikin KUSTANNUKSISTA, sehän jo tiedämme, että porrrvarinnilkit ovat panemassa rahaa "Vahvan kaverin" sotakoneisiin ainakin 20 MILJARDIA ja perseenne on jo nyt P. A.

    En halua tulla makselemaan Kylähullujen järjettömiä laskuja !

    T. haans.sea


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Voisin arvata näin. Kritiikki on tervettä ja odotettua, mutta asiahengessä. Tosin anonyymisyys antaa vapauden "sanan vapaudelle" ;-)

    nykyään sale "saara netto" niinistö ajaa NATOa ja EU-armeijaa .... liittipä suomalaiset maksamaan EUn EKP-pankin laskujakin liittämällä Suomen euroon eli EKP- EUn rahaliittoon, jossa suomi menetti valtansa omaan valuuttaamme- MUUT POHJOISMAAT EI TÄTÄ VIRHETTÄ TEHNEET, koska heitä ei hallitse eliittifasistinen- RKP.... Suomen KKK on RKP?
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Nivalan_konikapina

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Kapinat_Suomessa

    Ruotsinkielinen valta riistänyt suomea satoja vuosia ja VÄÄRISTELLYT Suomen HISTORIAN- Suomessa olut mm kuninkaita, suomen kieli on heprean kieli (ruotisnkielinen valta esim Agrikola sotki sen kielen nykysuomeksi, jossa monia outouksia kielellisesti), jne.

    http://nwohavaintoja.blogspot.com/2021/05/suomen-salattu-kuningaskunta.html

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/13210716/svinhufvud-armahti-8000-murhaajaa-1918


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uskoisin, että suurin osa lukijoista odottaa perusteluja väitteillesi. Et siis käsitellyt avausta lainkaan!

    RUPLA-supo myös poistaa RKP-kielteiset viestit, jne?

    https://www.vauva.fi/keskustelu/4165919/eu-pankkieliitin-persukokoomus-ja-rkp

    Porvareillekin kelpaa nyt sosialismi ja sossutuet, ovat löytäneet sosialismin ja työttömän arjen

    Kokoomus ja persut huutaa nyt että yrittäjien on saatava tukea ja ilman kuitteja. Kovimmallekin porvarille kelpaa sosialismi ja sossutuet nyt, vaikka aiemmin ei edes hengenpitimiksi työttömille ja köyhille ole haluttu antaa, tai ainakaan ilman vastikkeellista pakkotyötä sosiaaliturvan eteen. Voitot heille, kulut ja tappiot meille veronmaksajille. Tätä on porvarien sosiaalikapitalismi tai peräti kapitaalikommunismi.

    Yrittäminen sisältää riskin ja ne nyt riskit monella realisoituvat. Tulot ja tilit tuen saamiseksi syyniin, ja sama 500€/kk (16,5€/pvä) nettotuki + hyväksytyt asumiskulut sossutukena, kuten muillakin, mikäli tulot eivät kata minimiperusturvaa.

    Ymmärrän että yrityskiinteistön vuokrakuluissa ja rahoituskoroissa pitää tulla kriisissä myös vuokranantaja ja rahoituslaitos vastaan, mutta ei tässä ole tarkoitus ylläpitää veronmaksajien laskuun yrittäjien ja omistajien saavutettuja etuja, tulotasoa tai osinkoja!

    Henkilöstö on lomautettava kriisin ajaksi, mikäli heille ei löydy töitä.

    https://keskustelu.kaksplus.fi/threads/porvareillekin-kelpaa-nyt-sosialismi-ja-sossutuet.2530321/


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ....Yhdysvallat eivät ole Suomen rajanaapuri Valtio, joten ei ole yhtään tärkeää tehdä Yhdysvaltojen kanssa yhteistyötä!

    Mutta onneksi fiksut Suomalaiset Venäjän puolella ovat järkeviä, onneksi Venäjän kansa on Suomen kansaa todellisuudessa, joten voimme tehdä rajan ylitse Suomen kansan kanssa yhteistyötä.

    " Yhdysvallat eivät ole Suomen rajanaapuri "

    Tähän teemaan tulin Nato-palstalla: Jatkan vielä YK:n pitäisi tuomita Suomen nykyisestä pöyhkeily usa-suhteillaan kansainvälisen rauhan vaarantamisena, ja EU:lla pitäisi olla selkeä fiksu ulko- ja turvallisuuspolitiikka, joka kieltäisi tällaisen sooloilunja -mieluummin - tekisi sen tarpeettomaksi.

    Todellisuudessa kansainvällisissä suhteissa geopolitiikka on aina merkitsevää. Ei missään yhteisössä tai organisaatiossa katsota hyvällä, jos osakas ylenmäärin veljeilee naapurin vihollisen kanssa naapurin etuja huomioimatta. Merentakaisen suurvallan sotakoneiden päästäminen koukkailemaan naapurin yhden päätukikohdan läheisyyteen pitäisi tuomita provokaatioksi. Missä on Suomen rauhanpoliiittinen viisaus?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    " Yhdysvallat eivät ole Suomen rajanaapuri "

    Tähän teemaan tulin Nato-palstalla: Jatkan vielä YK:n pitäisi tuomita Suomen nykyisestä pöyhkeily usa-suhteillaan kansainvälisen rauhan vaarantamisena, ja EU:lla pitäisi olla selkeä fiksu ulko- ja turvallisuuspolitiikka, joka kieltäisi tällaisen sooloilunja -mieluummin - tekisi sen tarpeettomaksi.

    Todellisuudessa kansainvällisissä suhteissa geopolitiikka on aina merkitsevää. Ei missään yhteisössä tai organisaatiossa katsota hyvällä, jos osakas ylenmäärin veljeilee naapurin vihollisen kanssa naapurin etuja huomioimatta. Merentakaisen suurvallan sotakoneiden päästäminen koukkailemaan naapurin yhden päätukikohdan läheisyyteen pitäisi tuomita provokaatioksi. Missä on Suomen rauhanpoliiittinen viisaus?

    Alkeelliset yleistiedot olisivat hyödyllisiä, ennen kuin ryhtyy kertomaan mitä YK:n pitäisi tehdä ja miten kansainvälisessä politiikassa toimitaan.:D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    RUPLA-supo myös poistaa RKP-kielteiset viestit, jne?

    https://www.vauva.fi/keskustelu/4165919/eu-pankkieliitin-persukokoomus-ja-rkp

    Porvareillekin kelpaa nyt sosialismi ja sossutuet, ovat löytäneet sosialismin ja työttömän arjen

    Kokoomus ja persut huutaa nyt että yrittäjien on saatava tukea ja ilman kuitteja. Kovimmallekin porvarille kelpaa sosialismi ja sossutuet nyt, vaikka aiemmin ei edes hengenpitimiksi työttömille ja köyhille ole haluttu antaa, tai ainakaan ilman vastikkeellista pakkotyötä sosiaaliturvan eteen. Voitot heille, kulut ja tappiot meille veronmaksajille. Tätä on porvarien sosiaalikapitalismi tai peräti kapitaalikommunismi.

    Yrittäminen sisältää riskin ja ne nyt riskit monella realisoituvat. Tulot ja tilit tuen saamiseksi syyniin, ja sama 500€/kk (16,5€/pvä) nettotuki + hyväksytyt asumiskulut sossutukena, kuten muillakin, mikäli tulot eivät kata minimiperusturvaa.

    Ymmärrän että yrityskiinteistön vuokrakuluissa ja rahoituskoroissa pitää tulla kriisissä myös vuokranantaja ja rahoituslaitos vastaan, mutta ei tässä ole tarkoitus ylläpitää veronmaksajien laskuun yrittäjien ja omistajien saavutettuja etuja, tulotasoa tai osinkoja!

    Henkilöstö on lomautettava kriisin ajaksi, mikäli heille ei löydy töitä.

    https://keskustelu.kaksplus.fi/threads/porvareillekin-kelpaa-nyt-sosialismi-ja-sossutuet.2530321/

    Eihän ole hyvä että toinen ihminen omistaa tai tienaa enemmän kuin toinen.vaikka on älykkäämpi ja parempiosainenkin. Eikä ole hyvä että tpinen on laiskempi kyin toinen ja tahtoo että hänet elätetään. Mites me tähän jouduttiin? Tässäpä teille pulma?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näitä s#nnan puhujia vilisee näissä Ilkka Luoma avauksissa. Heikko itsetunto?

    Kaikki on nyt muuttunut kun se vanha neukku romahti siis äärikommunismi . Onhan työväen etuja ajettava mutta ei missään kibbutsissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoittikin iltasanomat niin vai joku yksittäinen toimittaja siellä . Juttujen kirjoittajan nimi on esillä yleensä myös Ylellä Novosti YLE . Elävä sana seurakunta Pasila . Esy.fi kadonneet huonekalut ruuat voi löytyä.

    Joku venäläisjuutalainenbjeesus oli taas kerännyt naisilta rahaa Naantalissa Turussa uhkaillut .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Liitetäänkö Viipuri takaisin Suomeen nyt kun vanha punatähtineukkuja siirtyy nykyaikaan.

    Liitetään ja Jeesus patsas .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ....Yhdysvallat eivät ole Suomen rajanaapuri Valtio, joten ei ole yhtään tärkeää tehdä Yhdysvaltojen kanssa yhteistyötä!

    Mutta onneksi fiksut Suomalaiset Venäjän puolella ovat järkeviä, onneksi Venäjän kansa on Suomen kansaa todellisuudessa, joten voimme tehdä rajan ylitse Suomen kansan kanssa yhteistyötä.

    Suomi voidaan liittää Ruotsiin ja Norjaan siitä usaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    nykyään sale "saara netto" niinistö ajaa NATOa ja EU-armeijaa .... liittipä suomalaiset maksamaan EUn EKP-pankin laskujakin liittämällä Suomen euroon eli EKP- EUn rahaliittoon, jossa suomi menetti valtansa omaan valuuttaamme- MUUT POHJOISMAAT EI TÄTÄ VIRHETTÄ TEHNEET, koska heitä ei hallitse eliittifasistinen- RKP.... Suomen KKK on RKP?
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Nivalan_konikapina

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Kapinat_Suomessa

    Ruotsinkielinen valta riistänyt suomea satoja vuosia ja VÄÄRISTELLYT Suomen HISTORIAN- Suomessa olut mm kuninkaita, suomen kieli on heprean kieli (ruotisnkielinen valta esim Agrikola sotki sen kielen nykysuomeksi, jossa monia outouksia kielellisesti), jne.

    http://nwohavaintoja.blogspot.com/2021/05/suomen-salattu-kuningaskunta.html

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/13210716/svinhufvud-armahti-8000-murhaajaa-1918

    Kristityt ruotsalaiset rakensi Viipurin linnan yhdessä suomalaisten kanssa suomalaiset tuotti ruokaa maatiloilla joita Stalin sitten ryösteli .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Evankeliumi pitää julistaa mohamettilaista ja juutalaista budhaa vaivaa epäuskon synti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki on nyt muuttunut kun se vanha neukku romahti siis äärikommunismi . Onhan työväen etuja ajettava mutta ei missään kibbutsissa.

    Mongoliassa shamaanin pystyttää suurta BUDHA patsasta eikö sinne saa evankeliumia ja Jeesus patsaita . Jeesus patsaita voisi kuljettaa siellä joka paikkaan jättää sinne .


   • Anonyymi

    Onpas typerä väittämä, typeryksen suusta, joka ei kunnolla tunne historiaa, ei edes tätä päivää ja mitä maailmalla TODELLA tapahtuu.

    Luoma kirjoitti täysin asiallisesti, tosiasioista.

    Luoma on demari, itse olen perSu, mutta aloituksen kirjoituksessa, täysin samaa mieltä. Eikä Luoma ole ainoa, joka noin kirjoittaa. Te eräät ette vain lue kuin S24:ää ynnä muita, etenkin erkkolaisen Huvudstadsbladet-Sanomakagaalin valhemedioita, joissa harvoin saa totuuden ilmaistua. Ja tietenkin Ylenannon rauhanvastaista valhepropagandaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onpas typerä väittämä, typeryksen suusta, joka ei kunnolla tunne historiaa, ei edes tätä päivää ja mitä maailmalla TODELLA tapahtuu.

    Luoma kirjoitti täysin asiallisesti, tosiasioista.

    Luoma on demari, itse olen perSu, mutta aloituksen kirjoituksessa, täysin samaa mieltä. Eikä Luoma ole ainoa, joka noin kirjoittaa. Te eräät ette vain lue kuin S24:ää ynnä muita, etenkin erkkolaisen Huvudstadsbladet-Sanomakagaalin valhemedioita, joissa harvoin saa totuuden ilmaistua. Ja tietenkin Ylenannon rauhanvastaista valhepropagandaa.

    Ja tämä vastaus oli siis tälle, aloituksen kirjoitusta vastustaneelle idiootille, tässä:

    >>Anonyymi
    07.06.2021 08:38

    Luoman tyyppisiä kutsutaan kansankielellä Pietarin Rölleiksi. Kirjoittavat paljon, ja pelkkää sontaa. Ruplapalkalla.<<

    Teidän hurrien paremmankansankielellä te olette aina nimitelleet suomalaisia, samaten venäläisiä. Miksette pysyneet siellä lähi-idässä? Ai niin, jopa arabit tai mitkä lie, siellä Iranin vuorilla kyllästyivät teihin ja heittivät helvettiin v. 70 eaa, eurooppalaisten riesaksi. Teistä syntyi sittemmin peräti natsismi! (Hitler jalosti "ruotsiapuhuva parempi, arjalainen Ankkalampi"-harhoistanne "Kolmannen valtakunnan") ja ruumiita tuli.

    Te ette koskaan saa aikaan mitään rakentavaa, vaan kateellisina sivistyskansoille (kuten suomalaiset ja venäläiset), haluatte hävittää kulttuurimme!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja tämä vastaus oli siis tälle, aloituksen kirjoitusta vastustaneelle idiootille, tässä:

    >>Anonyymi
    07.06.2021 08:38

    Luoman tyyppisiä kutsutaan kansankielellä Pietarin Rölleiksi. Kirjoittavat paljon, ja pelkkää sontaa. Ruplapalkalla.<<

    Teidän hurrien paremmankansankielellä te olette aina nimitelleet suomalaisia, samaten venäläisiä. Miksette pysyneet siellä lähi-idässä? Ai niin, jopa arabit tai mitkä lie, siellä Iranin vuorilla kyllästyivät teihin ja heittivät helvettiin v. 70 eaa, eurooppalaisten riesaksi. Teistä syntyi sittemmin peräti natsismi! (Hitler jalosti "ruotsiapuhuva parempi, arjalainen Ankkalampi"-harhoistanne "Kolmannen valtakunnan") ja ruumiita tuli.

    Te ette koskaan saa aikaan mitään rakentavaa, vaan kateellisina sivistyskansoille (kuten suomalaiset ja venäläiset), haluatte hävittää kulttuurimme!

    Laulu Riistäjästä, ruotsinvallasta Suomessa:

    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/04/30/kristiina-halkola-laulu-20-perheesta 🇸🇪
    *


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Alkeelliset yleistiedot olisivat hyödyllisiä, ennen kuin ryhtyy kertomaan mitä YK:n pitäisi tehdä ja miten kansainvälisessä politiikassa toimitaan.:D

    Alkeellinen tietoni on a) että suvereenien keskenään kinastelijoiden yläpuolella olevat rakenteet ovat välttämättömiä pysyvän rauhan saamiseks, b) Se, että USAn kapitalistiset anarkistit Reaganista ja Volfowizista alkaen nykyiseen murhaaja-anarkisti-Trumppiin kumileimasinrepublikaaneineen eivät haluaisi nähdäkään mitään rahakasojensa peittämiä valtiollisiakaan saatikka ylivaltiollisia rakenteita, ei kumoa tätä välttämättömyyttä, vaan tekee niiden kehittämisen vieläkin akuutimmaksi ja c) se miten surkeasti ja lyhytjännitteisesti kansainvälisessä poitiikassa toimitaan, on pikemminkin syy toimia toisin kuin esim. jatkaa sellaisen toiminnan puoltamista esim. muka "paremmin tiedoin".


  • Anonyymi

   Terve muistutus kansalaisten suurta enemmistöä seuraillen.

   • Presidentti Niinistökin: "Olen suomalainen" |*


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Presidentti Niinistökin: "Olen suomalainen" |*

    Ite olet Pietarin trolli.
   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    TORSTAINA, HELMIKUUTA 26, 2015
    Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja

    Tässä tuo Nato-sopimus, jota Suomen hallitus - tai edes mikään nykyisistä eduskuntapuolueista - ei ole halunnut kansalaisille kääntää:

    ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -

    ...

    TYHMÄ!

    Ei puolueet käännä mitään sopimuksia eikä isäntämaapöytäkirja ole mikään sitova sopimus.
    Linkissäsi on todennäköisimmin trollien vuosia floodaama putinistipuolue IPUn tietokonekäännös.

    EI JATKOON!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    TYHMÄ!

    Ei puolueet käännä mitään sopimuksia eikä isäntämaapöytäkirja ole mikään sitova sopimus.
    Linkissäsi on todennäköisimmin trollien vuosia floodaama putinistipuolue IPUn tietokonekäännös.

    EI JATKOON!!!

    Ei edes alussa ennen allekirjoituksia eduskunnan kääntäjille ollut aikaa moiseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    TYHMÄ!

    Ei puolueet käännä mitään sopimuksia eikä isäntämaapöytäkirja ole mikään sitova sopimus.
    Linkissäsi on todennäköisimmin trollien vuosia floodaama putinistipuolue IPUn tietokonekäännös.

    EI JATKOON!!!

    Niitä on Suomessa uskonnoissa ja lähiöissä vääntää kirjoituksia omilla tietokoneillaan .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ite olet Pietarin trolli.

    Viipur on suomea ollut kuhan varastivat .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ite olet Pietarin trolli.

    Kaikki on "Pietarin trolleja", jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi. Eikö niin?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Presidentti Niinistökin: "Olen suomalainen" |*

    Olemme kristittyjä olleet aina ja suuri osa saksaakin oli myös virolaiset siksi muut uskonnot ryöstää .


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html -

    IS-otsikko: "Niinistö FT:lle: Suomalaiset eivät tue Nato-jäsenyyttä ja minä olen suomalainen"

    ---

    Älä sano väärää todistusta Mooses. Fariseukset tappoi Jeesuksen.


  • Anonyymi

   Rölli röhisee.

   • Anonyymi

    Ovatko pidemmät lauseet suomenkielellä hurrille edelleen vaikeat?


  • Anonyymi

   Suomessa ei pietarin trolleista oikein tykätä.

   • Anonyymi

    Eipä ole näkynytkään, eikä kuulunut


   • Anonyymi

    Sveto gorsk on Suomeen kuulunutta aluetta Jääsken kuntaa osa Viipurin lääniä .


  • >Me muistamme erinomaisesti miten kävi, kun Suomi laski Saksan kolmannen valtakunnan sotakoneet Wehrmacht' in ja Waffen-SS' n Pohjois-Suomeen -

   Muistamme juu. Silloin veljeilimme maailman verisimmän diktaattorin kanssa, nyt demarimaisia uudistuksia tekevän demokratian kanssa.

   Ainoa mikä minua Natossa arveluttaa on se mahdollisuus, että USA saisi taas jonakin päivänä arvaamattoman sekopääpresidentin. Kun on jo kerran saanut.

   • Anonyymi

    Veljeilimme myös Stalinin kanssa - Luoma "unohtaa", että samaan aikaan Hangossa oli puna-armeijan 8. erillinen jalkaväkiprikaati ja noin 50 000 sotilasta.


   • Mutta USA ei ole NATO, joten hullukaan pressa siellä ei estä NATOa toimimasta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Veljeilimme myös Stalinin kanssa - Luoma "unohtaa", että samaan aikaan Hangossa oli puna-armeijan 8. erillinen jalkaväkiprikaati ja noin 50 000 sotilasta.

    Kerrotko miksi ne olivat?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko miksi ne olivat?

    EN - syytä aukosta sivistyksessäsi venäläistä historianopetusta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    EN - syytä aukosta sivistyksessäsi venäläistä historianopetusta.

    Et siis tiedä. Suomi hävisi Talvisodan, ei halunnut käydä maanvaihtoneuvotteluja loppuun edes Mannerheimin suosituksesta. Hanko luovutettiin osana Rauhansopimusta.


   • Anonyymi

    Minä ainakin muistan, että Wehrmachtin ja Waffen-SS:n avulla ja ansiosta Suomi sai keskitettyä omat joukkonsa etelään, Kannakselle yms. Neuvostoliiton päähyökkäyssuuntiin ja sen ansiosta saimme torjuntavoiton.

    Jos Saksa ei olisi ottanut omilla joukoillaan vastuuta Pohjois-Suomesta ja antanut meille massiivista ase-apua, niin huonosti olisi käynyt ja olisimme asuneet viime vuosikymmenet neuvosto-Suomessa.

    Saksalaiset polttivat Lapin ja sotatoimet alkoivat vasta kun Suomi Neuvostoliiton painostuksesta petti liittolais suhteensa Saksaan ja aloitti heitä vastaan sotatoimet.

    Eli kyllä, liittoutuminen Saksan kanssa pelasti Suomen täydelliseltä häviöltä ja miehitykseltä ja jos nyt liittoutuminen Yhdysvaltojen, Britannian ja muiden länsimaiden kanssa tekee saman, niin hyvä homma!

    Suomella ei ole kuin yksi potentiaalinen vihollinen, joka laajentumishaluinen Venäjä. Venäjä ei kunnioita mitään muuta kuin voimaa ja ainoastaan se estää heitä tänne tulemasta. Jos tuota voimaa saadan lännestä, niin tosi hyvä juttu!


   • Anonyymi

    Toijalan ei mene ihan noin . Oli ekan maailman sodan aikaisia jälkiongelmia mitä saksa lähti hoitamaan ja neukut hyökkäsi Suomeen ennen kuin täällä oli saksalaisia ihan vaan suomea ryöstääkseen. Saksa hyökkäsi Puolaan samoin neuvosto liitto .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Veljeilimme myös Stalinin kanssa - Luoma "unohtaa", että samaan aikaan Hangossa oli puna-armeijan 8. erillinen jalkaväkiprikaati ja noin 50 000 sotilasta.

    Stalin murhasi enemmän kristittyjä ja puolalaisia kuin muut maat yhteensä !!!!


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko miksi ne olivat?

    Varmaan siksi ne oli kun ne itse aloitti sodan hyökkäämällä Suomeen ja Puolaan .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä. Suomi hävisi Talvisodan, ei halunnut käydä maanvaihtoneuvotteluja loppuun edes Mannerheimin suosituksesta. Hanko luovutettiin osana Rauhansopimusta.

    Ei mennyt ihan noin . Neukut varasti maata Suomelta ja Viipurin myös puolasta ja virosta osia . Älä varasta Mooseksen kirja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä. Suomi hävisi Talvisodan, ei halunnut käydä maanvaihtoneuvotteluja loppuun edes Mannerheimin suosituksesta. Hanko luovutettiin osana Rauhansopimusta.

    1939 neukkujen juutalaiset tataarit hyökkäsi pommittaen Viipurin itäpuolen lasten kouluja aamulla . Sellaisia ystäviä .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä ainakin muistan, että Wehrmachtin ja Waffen-SS:n avulla ja ansiosta Suomi sai keskitettyä omat joukkonsa etelään, Kannakselle yms. Neuvostoliiton päähyökkäyssuuntiin ja sen ansiosta saimme torjuntavoiton.

    Jos Saksa ei olisi ottanut omilla joukoillaan vastuuta Pohjois-Suomesta ja antanut meille massiivista ase-apua, niin huonosti olisi käynyt ja olisimme asuneet viime vuosikymmenet neuvosto-Suomessa.

    Saksalaiset polttivat Lapin ja sotatoimet alkoivat vasta kun Suomi Neuvostoliiton painostuksesta petti liittolais suhteensa Saksaan ja aloitti heitä vastaan sotatoimet.

    Eli kyllä, liittoutuminen Saksan kanssa pelasti Suomen täydelliseltä häviöltä ja miehitykseltä ja jos nyt liittoutuminen Yhdysvaltojen, Britannian ja muiden länsimaiden kanssa tekee saman, niin hyvä homma!

    Suomella ei ole kuin yksi potentiaalinen vihollinen, joka laajentumishaluinen Venäjä. Venäjä ei kunnioita mitään muuta kuin voimaa ja ainoastaan se estää heitä tänne tulemasta. Jos tuota voimaa saadan lännestä, niin tosi hyvä juttu!

    Siis puolustusvoimien sotilaspoliisien waffen SS . Sotilaspoliisi .


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko miksi ne olivat?

    Tottahan minä voin paljastaa sen sinulle miksi puna-armeija oli Hangossa talven 1939-1940 Suomeen hyökkäämisen jälkeen.

    Syy oli tämä.

    "Molotovin keskustelut Liettuan ulkoministeri Vincas Krėvė-Mickevičiuksen kanssa Kremlissä 30.6.1940, kolme ja puoli kuukautta talvisodan rauhan solmimisen jälkeen, eivät jättäneet mitään epäselvää Neuvostoliiton tavoitteista myös Suomen suhteen (Krėvė-Mickevičius, 1940). Molotov vaati kuulijaltaan todellisuudentajua: ”Teidän on ymmärrettävä, että pienet kansat tulevat häviämään tulevaisuudessa. Teidän Liettuanne ja muiden Baltian kansojen, Suomi mukaan luettuna on liityttävä kunniakkaaseen neuvostokansojen perheeseen. Sen vuoksi teidän tulisi nyt alkaa perehdyttää kansaanne neuvostojärjestelmään, joka tulevaisuudessa tulee hallitsemaan kaikkialla Euroopassa ja jota tullaan toteuttamaan nopeammin joissakin paikoissa, kuten Baltian maissa ja myöhemmin muualla.”"

    https://tammenlehva.fi/2020/04/01/hitlerin-ja-stalinin-yhteistyo-ja-talvisodan-merkitys-kansainvalisessa-politiikassa/


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko miksi ne olivat?

    Neuvostoliiton imperialistisen maailmanvalloituspolitiikan takia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä ainakin muistan, että Wehrmachtin ja Waffen-SS:n avulla ja ansiosta Suomi sai keskitettyä omat joukkonsa etelään, Kannakselle yms. Neuvostoliiton päähyökkäyssuuntiin ja sen ansiosta saimme torjuntavoiton.

    Jos Saksa ei olisi ottanut omilla joukoillaan vastuuta Pohjois-Suomesta ja antanut meille massiivista ase-apua, niin huonosti olisi käynyt ja olisimme asuneet viime vuosikymmenet neuvosto-Suomessa.

    Saksalaiset polttivat Lapin ja sotatoimet alkoivat vasta kun Suomi Neuvostoliiton painostuksesta petti liittolais suhteensa Saksaan ja aloitti heitä vastaan sotatoimet.

    Eli kyllä, liittoutuminen Saksan kanssa pelasti Suomen täydelliseltä häviöltä ja miehitykseltä ja jos nyt liittoutuminen Yhdysvaltojen, Britannian ja muiden länsimaiden kanssa tekee saman, niin hyvä homma!

    Suomella ei ole kuin yksi potentiaalinen vihollinen, joka laajentumishaluinen Venäjä. Venäjä ei kunnioita mitään muuta kuin voimaa ja ainoastaan se estää heitä tänne tulemasta. Jos tuota voimaa saadan lännestä, niin tosi hyvä juttu!

    Tarkalleen noin, mutta toveri Luoman itäiset geenit estävät ymmärtämisen.


   • Anonyymi

    Yhdysvallat on historian valossa pahempi tappaja, kuin Hitler. Intiaanit sukupuuttoon tapettu ja tappaminen jatkunut tähän päivään asti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tottahan minä voin paljastaa sen sinulle miksi puna-armeija oli Hangossa talven 1939-1940 Suomeen hyökkäämisen jälkeen.

    Syy oli tämä.

    "Molotovin keskustelut Liettuan ulkoministeri Vincas Krėvė-Mickevičiuksen kanssa Kremlissä 30.6.1940, kolme ja puoli kuukautta talvisodan rauhan solmimisen jälkeen, eivät jättäneet mitään epäselvää Neuvostoliiton tavoitteista myös Suomen suhteen (Krėvė-Mickevičius, 1940). Molotov vaati kuulijaltaan todellisuudentajua: ”Teidän on ymmärrettävä, että pienet kansat tulevat häviämään tulevaisuudessa. Teidän Liettuanne ja muiden Baltian kansojen, Suomi mukaan luettuna on liityttävä kunniakkaaseen neuvostokansojen perheeseen. Sen vuoksi teidän tulisi nyt alkaa perehdyttää kansaanne neuvostojärjestelmään, joka tulevaisuudessa tulee hallitsemaan kaikkialla Euroopassa ja jota tullaan toteuttamaan nopeammin joissakin paikoissa, kuten Baltian maissa ja myöhemmin muualla.”"

    https://tammenlehva.fi/2020/04/01/hitlerin-ja-stalinin-yhteistyo-ja-talvisodan-merkitys-kansainvalisessa-politiikassa/

    Molotov on täysin oikeassa, koska Suomen syntyvyys laskee niin paljon, ettei täällä ole yhtään kantasuomalaisia. Ulkomailta tulleita pakolaisia voi vielä olla Suomessa, kun Suomen kansa on muutoin hävinnyt.

    Virokin on maa jossa syntyvyys laskee. Eli pienet kansat häviää kuten Molotov sanoikin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Veljeilimme myös Stalinin kanssa - Luoma "unohtaa", että samaan aikaan Hangossa oli puna-armeijan 8. erillinen jalkaväkiprikaati ja noin 50 000 sotilasta.

    On se ollut sekasotkun tuokin meno kun kaikki maat on sotinut. Jeesuksen uskoiset on taivaassa kuten saksankin armeijassa Puolan oli kristittyjä myös .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä. Suomi hävisi Talvisodan, ei halunnut käydä maanvaihtoneuvotteluja loppuun edes Mannerheimin suosituksesta. Hanko luovutettiin osana Rauhansopimusta.

    Manne oli palkkasotilas ja venäläinen vaimo ei sellaiset tosissaan taistele.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä ainakin muistan, että Wehrmachtin ja Waffen-SS:n avulla ja ansiosta Suomi sai keskitettyä omat joukkonsa etelään, Kannakselle yms. Neuvostoliiton päähyökkäyssuuntiin ja sen ansiosta saimme torjuntavoiton.

    Jos Saksa ei olisi ottanut omilla joukoillaan vastuuta Pohjois-Suomesta ja antanut meille massiivista ase-apua, niin huonosti olisi käynyt ja olisimme asuneet viime vuosikymmenet neuvosto-Suomessa.

    Saksalaiset polttivat Lapin ja sotatoimet alkoivat vasta kun Suomi Neuvostoliiton painostuksesta petti liittolais suhteensa Saksaan ja aloitti heitä vastaan sotatoimet.

    Eli kyllä, liittoutuminen Saksan kanssa pelasti Suomen täydelliseltä häviöltä ja miehitykseltä ja jos nyt liittoutuminen Yhdysvaltojen, Britannian ja muiden länsimaiden kanssa tekee saman, niin hyvä homma!

    Suomella ei ole kuin yksi potentiaalinen vihollinen, joka laajentumishaluinen Venäjä. Venäjä ei kunnioita mitään muuta kuin voimaa ja ainoastaan se estää heitä tänne tulemasta. Jos tuota voimaa saadan lännestä, niin tosi hyvä juttu!

    Miten Jatkosodan ja Saksan sitten kävi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä ainakin muistan, että Wehrmachtin ja Waffen-SS:n avulla ja ansiosta Suomi sai keskitettyä omat joukkonsa etelään, Kannakselle yms. Neuvostoliiton päähyökkäyssuuntiin ja sen ansiosta saimme torjuntavoiton.

    Jos Saksa ei olisi ottanut omilla joukoillaan vastuuta Pohjois-Suomesta ja antanut meille massiivista ase-apua, niin huonosti olisi käynyt ja olisimme asuneet viime vuosikymmenet neuvosto-Suomessa.

    Saksalaiset polttivat Lapin ja sotatoimet alkoivat vasta kun Suomi Neuvostoliiton painostuksesta petti liittolais suhteensa Saksaan ja aloitti heitä vastaan sotatoimet.

    Eli kyllä, liittoutuminen Saksan kanssa pelasti Suomen täydelliseltä häviöltä ja miehitykseltä ja jos nyt liittoutuminen Yhdysvaltojen, Britannian ja muiden länsimaiden kanssa tekee saman, niin hyvä homma!

    Suomella ei ole kuin yksi potentiaalinen vihollinen, joka laajentumishaluinen Venäjä. Venäjä ei kunnioita mitään muuta kuin voimaa ja ainoastaan se estää heitä tänne tulemasta. Jos tuota voimaa saadan lännestä, niin tosi hyvä juttu!

    Saksa poltti Lappia perääntyessään mutta myös suomalaiset poltti ettei jää venäläisille toisaalta myös venäläiset poltti koska ne ryösteli taloja vei hevoset .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tottahan minä voin paljastaa sen sinulle miksi puna-armeija oli Hangossa talven 1939-1940 Suomeen hyökkäämisen jälkeen.

    Syy oli tämä.

    "Molotovin keskustelut Liettuan ulkoministeri Vincas Krėvė-Mickevičiuksen kanssa Kremlissä 30.6.1940, kolme ja puoli kuukautta talvisodan rauhan solmimisen jälkeen, eivät jättäneet mitään epäselvää Neuvostoliiton tavoitteista myös Suomen suhteen (Krėvė-Mickevičius, 1940). Molotov vaati kuulijaltaan todellisuudentajua: ”Teidän on ymmärrettävä, että pienet kansat tulevat häviämään tulevaisuudessa. Teidän Liettuanne ja muiden Baltian kansojen, Suomi mukaan luettuna on liityttävä kunniakkaaseen neuvostokansojen perheeseen. Sen vuoksi teidän tulisi nyt alkaa perehdyttää kansaanne neuvostojärjestelmään, joka tulevaisuudessa tulee hallitsemaan kaikkialla Euroopassa ja jota tullaan toteuttamaan nopeammin joissakin paikoissa, kuten Baltian maissa ja myöhemmin muualla.”"

    https://tammenlehva.fi/2020/04/01/hitlerin-ja-stalinin-yhteistyo-ja-talvisodan-merkitys-kansainvalisessa-politiikassa/

    Molotovilla oli puheensa. Stalin päätti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkalleen noin, mutta toveri Luoman itäiset geenit estävät ymmärtämisen.

    Suur-Suomi jäi saavuttamatta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhdysvallat on historian valossa pahempi tappaja, kuin Hitler. Intiaanit sukupuuttoon tapettu ja tappaminen jatkunut tähän päivään asti.

    Ainoa atomipommin käyttäjä, vieläpä siviilejä vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tottahan minä voin paljastaa sen sinulle miksi puna-armeija oli Hangossa talven 1939-1940 Suomeen hyökkäämisen jälkeen.

    Syy oli tämä.

    "Molotovin keskustelut Liettuan ulkoministeri Vincas Krėvė-Mickevičiuksen kanssa Kremlissä 30.6.1940, kolme ja puoli kuukautta talvisodan rauhan solmimisen jälkeen, eivät jättäneet mitään epäselvää Neuvostoliiton tavoitteista myös Suomen suhteen (Krėvė-Mickevičius, 1940). Molotov vaati kuulijaltaan todellisuudentajua: ”Teidän on ymmärrettävä, että pienet kansat tulevat häviämään tulevaisuudessa. Teidän Liettuanne ja muiden Baltian kansojen, Suomi mukaan luettuna on liityttävä kunniakkaaseen neuvostokansojen perheeseen. Sen vuoksi teidän tulisi nyt alkaa perehdyttää kansaanne neuvostojärjestelmään, joka tulevaisuudessa tulee hallitsemaan kaikkialla Euroopassa ja jota tullaan toteuttamaan nopeammin joissakin paikoissa, kuten Baltian maissa ja myöhemmin muualla.”"

    https://tammenlehva.fi/2020/04/01/hitlerin-ja-stalinin-yhteistyo-ja-talvisodan-merkitys-kansainvalisessa-politiikassa/

    On se kyllä niin että kun Lenin alkoi Stalin jatkoi ryöstämällä maatiloja Venäjällä ne vei koneet sieltä ja teki niistä kibbutseja .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkalleen noin, mutta toveri Luoman itäiset geenit estävät ymmärtämisen.

    Kysehän on varastelusta toinen varastaa toiselta .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhdysvallat on historian valossa pahempi tappaja, kuin Hitler. Intiaanit sukupuuttoon tapettu ja tappaminen jatkunut tähän päivään asti.

    Intiaanit siis egyptiläiset juutalaiset heimot niin elää edelleen niillä on ihan kaupunkeja new Mexico jne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Molotov on täysin oikeassa, koska Suomen syntyvyys laskee niin paljon, ettei täällä ole yhtään kantasuomalaisia. Ulkomailta tulleita pakolaisia voi vielä olla Suomessa, kun Suomen kansa on muutoin hävinnyt.

    Virokin on maa jossa syntyvyys laskee. Eli pienet kansat häviää kuten Molotov sanoikin.

    Siis Venäjä on täynnä pieniä kansoja . Juutalaisia tataareja mutta mongoleita slaaveja mareja inkeriläisiä vaikka miten monia heimoja ne on vaan alistettu. Sama juttu suomalaiset asuu ulkomailla mutta säilyttää silti kielen .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suur-Suomi jäi saavuttamatta.

    Kuten myös Suur-Neuvostoliitto koko Suomen valloituksella talvella 1939-1940.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten Jatkosodan ja Saksan sitten kävi?

    Tai Neuvostoliiton. Jostain syystä en löytänyt uusimmasta kartasta lainkaan. Minne ne on sen röttelön siirtäneet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Molotov on täysin oikeassa, koska Suomen syntyvyys laskee niin paljon, ettei täällä ole yhtään kantasuomalaisia. Ulkomailta tulleita pakolaisia voi vielä olla Suomessa, kun Suomen kansa on muutoin hävinnyt.

    Virokin on maa jossa syntyvyys laskee. Eli pienet kansat häviää kuten Molotov sanoikin.

    Jostain syystä Neuvostoliittokin hävisi. Mikähän sille tuli?
    Saattaa se Molotovin haamua harmittaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Molotovilla oli puheensa. Stalin päätti.

    Stalin päätti yrittää sitä jo talvella 1939-1940.
    Epäonnistui, vaikka se niiden puna-armeija piti olla ihan pitelemätön sotakone.
    Mites se sillviisiin jäi sutimaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä. Suomi hävisi Talvisodan, ei halunnut käydä maanvaihtoneuvotteluja loppuun edes Mannerheimin suosituksesta. Hanko luovutettiin osana Rauhansopimusta.

    No niin- tulihan se sieltä: valheellinen venäläinen versio .
    Totta siinä on, että Suomi hävisi Neuvostoliiton aloittaman talvisodan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yhdysvallat on historian valossa pahempi tappaja, kuin Hitler. Intiaanit sukupuuttoon tapettu ja tappaminen jatkunut tähän päivään asti.

    " Intiaanit sukupuuttoon tapettu"

    Ennenaikainen väite. Ne USAn intiaanit ovat nykyään kasinonomistaja miljonäärejä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä. Suomi hävisi Talvisodan, ei halunnut käydä maanvaihtoneuvotteluja loppuun edes Mannerheimin suosituksesta. Hanko luovutettiin osana Rauhansopimusta.

    Kansainvälisen oikeuden mukaan itsenäisen valtion ei tosin tarvitse suostua mihinkään "maanvaihtoneuvotteluihin".


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä ainakin muistan, että Wehrmachtin ja Waffen-SS:n avulla ja ansiosta Suomi sai keskitettyä omat joukkonsa etelään, Kannakselle yms. Neuvostoliiton päähyökkäyssuuntiin ja sen ansiosta saimme torjuntavoiton.

    Jos Saksa ei olisi ottanut omilla joukoillaan vastuuta Pohjois-Suomesta ja antanut meille massiivista ase-apua, niin huonosti olisi käynyt ja olisimme asuneet viime vuosikymmenet neuvosto-Suomessa.

    Saksalaiset polttivat Lapin ja sotatoimet alkoivat vasta kun Suomi Neuvostoliiton painostuksesta petti liittolais suhteensa Saksaan ja aloitti heitä vastaan sotatoimet.

    Eli kyllä, liittoutuminen Saksan kanssa pelasti Suomen täydelliseltä häviöltä ja miehitykseltä ja jos nyt liittoutuminen Yhdysvaltojen, Britannian ja muiden länsimaiden kanssa tekee saman, niin hyvä homma!

    Suomella ei ole kuin yksi potentiaalinen vihollinen, joka laajentumishaluinen Venäjä. Venäjä ei kunnioita mitään muuta kuin voimaa ja ainoastaan se estää heitä tänne tulemasta. Jos tuota voimaa saadan lännestä, niin tosi hyvä juttu!

    >Eli kyllä, liittoutuminen Saksan kanssa pelasti Suomen täydelliseltä häviöltä ja miehitykseltä ja jos nyt liittoutuminen Yhdysvaltojen, Britannian ja muiden länsimaiden kanssa tekee saman, niin hyvä homma!

    Totta. Parasta oli kuitenkin se, että Saksa sitten hävisi sodan. Muuten olisimme olleet vielä pahemmin sen määräysvallassa kuin Neuvostoliiton kanssa ikinä olimme. Ja demokratialle olisimme saaneet sanoa hyvästit, sillä toisin kuin Neuvostoliitto oikeassa todellisuudessa Saksa olisi hallinnut ja vallinnut suvereenisti koko manner-Eurooppaa – kunnes Berliiniin olisi päätetty tiputtaa atomipommi, jota Saksa ei olisi saanut mistään haltuunsa moniin vuosiin. Venäläisten ja muiden slaavien nälkätuhonta kymmenin miljoonin uhrein olisi ollut varmasti liikaa amerikkalaisille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis puolustusvoimien sotilaspoliisien waffen SS . Sotilaspoliisi .

    Täh? Waffen-SS ei ollut mikään sotilaspoliisi vaan eliittiarmeija.


   • Anonyymi kirjoitti:

    On se kyllä niin että kun Lenin alkoi Stalin jatkoi ryöstämällä maatiloja Venäjällä ne vei koneet sieltä ja teki niistä kibbutseja .

    Nämä solkenaan suoltamasi kommentit ovat kyllä jokseenkin käsittämättömiä. 🙄


   • Anonyymi

    "Ainoa mikä minua Natossa arveluttaa on se mahdollisuus, että USA saisi taas jonakin päivänä arvaamattoman sekopääpresidentin. "

    USA voi lobata ja käyttää vaikutusvaltaansa. Mutta se ei voi määräillä Naton itsenäisiä jäsenvaltioita. Nato- yhteistyö perustuu vapaaehtoisuuteen. Päätökset tehdään äänestämällä ja joka jäsenvaltiolla on yksi ääni. Naton historiassa on tapauksia, jolloin muut jäsenvaltiot ovat äänestäneet USA: n vahvasti lobbaamaa asiaa vastaan.

    On hyvä muistaa, että Nato on myös poliittinen arvoyhteisö. Se voi myös hajota, jos arvoista ei enää olla yhtä mieltä. Niin varmasti tapahtuisikin, jos USA antaisi pitkät länsimaisille arvoille. Nato muuttuisi ehkä silloin eurooppalaiseksi yhteistyöksi. Näin tuskin tapahtuu, sillä USA tarvitsee myös Eurooppaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tarkalleen noin, mutta toveri Luoman itäiset geenit estävät ymmärtämisen.

    Näytät olevan kovin kiinnostunut geeneistä... Oletko varma, ettei itselläsi ole mitään ylimääräistä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suur-Suomi jäi saavuttamatta.

    Entäs sitten? Se Suomes tulee vielä kuulemma kutistumaan entisestään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    " Intiaanit sukupuuttoon tapettu"

    Ennenaikainen väite. Ne USAn intiaanit ovat nykyään kasinonomistaja miljonäärejä.

    Intiaanien kohtalo oli tiedossa jo yli 2000 v sitten. Etsivät nykyisin totuutta.


   • Anonyymi

    Nyt kun ajattelee oliko sittenkin sota kristittyjä vastaan .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä. Suomi hävisi Talvisodan, ei halunnut käydä maanvaihtoneuvotteluja loppuun edes Mannerheimin suosituksesta. Hanko luovutettiin osana Rauhansopimusta.

    Manner oli muumaalainen eikä välittänyt Suomesta kun vaan palkan sai.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miten Jatkosodan ja Saksan sitten kävi?

    Voi jumal auta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suur-Suomi jäi saavuttamatta.

    Suuri on Jeesus taivaassa amen. Hänen yksin on kunnia . ( Venäläiset voi palautella mitä varastellut ).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainoa atomipommin käyttäjä, vieläpä siviilejä vastaan.

    Tataarien tukikohta novosibirsk ja Helsinki.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No niin- tulihan se sieltä: valheellinen venäläinen versio .
    Totta siinä on, että Suomi hävisi Neuvostoliiton aloittaman talvisodan.

    Et siis hyväksy nk. Lännen versiota / Liittoutuneet, joihin kuulu myös NL?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Et siis hyväksy nk. Lännen versiota / Liittoutuneet, joihin kuulu myös NL?

    Ei ole mitään yhteistä liittoutuneiden versiota. Lännessä historiantutkimus on vapaata, idässä ei.


  • Anonyymi

   Luomahan on jo aiemmissa kirjoituksissaan "karvansa" näyttänyt. Tässä vaiheessa on täysin merkityksetöntä, minkälaista tekstiä copypastaa ja spammaa. Koska hänet jo tunnetaan.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

    Tiettekö että Viipurissa asui suomalaisia italialaisia hollantilaisia virolaisia ja suomalaisia KRISTITTYJÄ sekä joitain juutalaisia kauppiaita ja merimiehiä . Näitä Neuvostoliitto pommitti myös jääskessä Enson tehtaat varasti pommitti svetogorski alueen suomalaisten omaisuus siellä . Eikö nämä ole varkaita .


   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pietarin trolleista ja heidän täkäläisistä pikkuapulaisistaankin on tehty koko joukko juttuja.

    Imatralla Jakomäki Malmi riihimäki Joutseno jotain Viron itäpuoli ...hankalaa rikollisuutta.


   • Anonyymi

    Ilkalla on työkontrahti siihen suuntaan, liekö viimeinen leposijakin sitten joskus Oton viekussa.


  • >Suomen tie on sotilaspoliittinen puolueettomuus ja liittoutumattomuus - meidän ei kannata leikkiä kohtalollamme. Näin ei enää Saksakaan tee, sillä tietää mitä merkitsee sota venäläisiä vastaan - kaikki itään hyökänneet valtiot ovat palanneet verissä päin hävinneinä Venäjän aroilta.

   Ahaa, sinä siis meinaat että Nato olisi hyökkäämässä Venäjälle. Erittäin todellisuudentajuista!

   Toki parasta mitä venäläisille voisi tapahtua olisi julistaa sota Natolle ja samalla antautua. Ehkä saisivat lopultakin vapauden, demokratian ja elintason nousun.

   • Kun tutkii tarkemmin nuo idän tässä kohdin strategisesti 'ylivertaiset" vedenalaiset ja niiden varustelutukikohdat, niin ymmärtää miksi Nato ja US ovat kiinnostuneita juuri Suomen Lapin lentokentistä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kun tutkii tarkemmin nuo idän tässä kohdin strategisesti 'ylivertaiset" vedenalaiset ja niiden varustelutukikohdat, niin ymmärtää miksi Nato ja US ovat kiinnostuneita juuri Suomen Lapin lentokentistä.

    Trolli öyhöttää vuodesta toiseen keksimäänsä uhkaa: jenkit muka laittaisivat Lappiin isäntämaapöytäkirjan pohjalta pystyyn muutaman lentotukikohdan, josta Enola Gayllä käyvät tuhoamassa jotain "varustelutukikohtia".

    Tämä on aiemmasta propagandakirjoituksesta kopsattua - siihen on keksitty "kallioluola" - joita todellisuudessa ei ole. Laiturissa taivasalla Venäjän laivasto Muurmanskissa pitää sukellusveneitään.

    " Borei-sukellusveneiden kallioluolat ovat niin vankat, että niiden tuhoamiseen tarvitaan taktisia ydinaseita. Amerikkalaiset oppivat Afganistanissa jo vuonna 2001 näkemään ja tietämään, ettei massiiviset luolapommitkaan aina tuhonneet talebaanien luolastoja."


   • Anonyymi

    Pölhökustaa. Et edes tiedä mitä kansoja jäi kasakoille mitä slaaveille mitä arabeille suldan sulttaaneille ja Mongolian budhille esimkazakstan siberia juutalaisten ja SLAAVIT persia meedopersia siellä jäi punatähden alle myös monia muita kansoja juutalaiset Kreikasta hebreaa arabit tataarit venäjän kieli on hebreaa kreikkaa persiaa slaavia. Siellä on suuria määriä juutalaisia muslimeja Budhia ja ortodokseja sekä ihan saksalaisia siirtolaisia virolaisia jopa suomalaisia kyse oli kommunismin punatähdestä Aasiasta mutta he pommitti tehtaita paskaksi . Varasti työkoneet maatilat heille .


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kun tutkii tarkemmin nuo idän tässä kohdin strategisesti 'ylivertaiset" vedenalaiset ja niiden varustelutukikohdat, niin ymmärtää miksi Nato ja US ovat kiinnostuneita juuri Suomen Lapin lentokentistä.

    Ilkka mene ottaa aurinkoa . Juutalaiset muuttaa Israeliin niin kristityt saa vapauden evankeliumille ja tiedätte ettei arabit kuulu tänne .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Trolli öyhöttää vuodesta toiseen keksimäänsä uhkaa: jenkit muka laittaisivat Lappiin isäntämaapöytäkirjan pohjalta pystyyn muutaman lentotukikohdan, josta Enola Gayllä käyvät tuhoamassa jotain "varustelutukikohtia".

    Tämä on aiemmasta propagandakirjoituksesta kopsattua - siihen on keksitty "kallioluola" - joita todellisuudessa ei ole. Laiturissa taivasalla Venäjän laivasto Muurmanskissa pitää sukellusveneitään.

    " Borei-sukellusveneiden kallioluolat ovat niin vankat, että niiden tuhoamiseen tarvitaan taktisia ydinaseita. Amerikkalaiset oppivat Afganistanissa jo vuonna 2001 näkemään ja tietämään, ettei massiiviset luolapommitkaan aina tuhonneet talebaanien luolastoja."

    No faktaa on että Venäjältä Suomeen on maan alaisia tunneleita lapissa myös . Arabit on aina kaivanut tunneleita myös kiinalaiset .


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kun tutkii tarkemmin nuo idän tässä kohdin strategisesti 'ylivertaiset" vedenalaiset ja niiden varustelutukikohdat, niin ymmärtää miksi Nato ja US ovat kiinnostuneita juuri Suomen Lapin lentokentistä.

    Norjan ja Ruotsin puolustuksen kannalta, ja ne taas ovat olennaisia tekijöitä Baltian Nato-maiden puolustamisessa jos ja kun Venäjä päättää hyökätä niihin.


   • Anonyymi

    Tähän mennessä NATO on ujuttautunut itään, ilman sotaa, mutta kiristäen idän ja lännen välistä vuoropuhelua.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kun tutkii tarkemmin nuo idän tässä kohdin strategisesti 'ylivertaiset" vedenalaiset ja niiden varustelutukikohdat, niin ymmärtää miksi Nato ja US ovat kiinnostuneita juuri Suomen Lapin lentokentistä.

    Sallassa onkin suuri sotaharjoitus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tähän mennessä NATO on ujuttautunut itään, ilman sotaa, mutta kiristäen idän ja lännen välistä vuoropuhelua.

    Eli entiset Varsovan liiton maat ovat Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen halunneet liittyä puolustusliitto-Naton jäsenvaltioiksi, tutustuttuaan sitä ennen Kremlin saappaan painoon vuosikymmenien aikana.
    Venäjä miehittää naapuriensa Georgian ja Ukrainan valtioaluetta, mikä luonnollisesti aiheuttaa jännitteitä sekä Euroopan Unionin että Yhdysvaltojen suuntaan.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Kun tutkii tarkemmin nuo idän tässä kohdin strategisesti 'ylivertaiset" vedenalaiset ja niiden varustelutukikohdat, niin ymmärtää miksi Nato ja US ovat kiinnostuneita juuri Suomen Lapin lentokentistä.

    Hyvä että ovat, mehän emme käytännössä pysty puolustamaan Lappia kovinkaan pitkään vain Ruotsin avustamana. Naton avulla taas onnistuu oikein hyvin.

    Venäjä voisi lakata käyttäytymästä uhkaavasti, kuten se teki 1990-luvulla jolloin Ruotsikin romutti puolustuksensa kun vihollista ei tuntunut enää olevan. Nyt taas pitää Moskovassa militääripullistella niin perkeleesti, vaikka bkt/asukas on keharitasoa ja kansan elintaso vain laskee laskemistaan. Karjalan tasavallan asukkaatkin liittyisivät Suomeen välittömästi jos vain saisivat päättää asioistaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tähän mennessä NATO on ujuttautunut itään, ilman sotaa, mutta kiristäen idän ja lännen välistä vuoropuhelua.

    Höpö höpö. Nato ei ujuttaudu minnekään. Naton jäseneksi pääseminen ei ole ihan yksinkertaista. Aloite tulee aina valtiolta itseltään ja sille pitää olla kansan enemmistön kannatus. Itä-Euroopan valtiot lobbasivat kauan päästäkseen Naton jäsenyysvalmennusohjelmaan. Sen aikana niiden oli tehtävä yhteiskunnallisia uudistuksia täyttääkseen jäsenyyskriteerit.


  • Anonyymi

   Röllin öyhöyksestä voi päätellä, ettei ainakaan historia ole hanskassa.

   • Mikä meni historiassa pieleen? Kerrotko nyt kaikille lukijoille.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä meni historiassa pieleen? Kerrotko nyt kaikille lukijoille.

    "kaikki itään hyökänneet valtiot ovat palanneet verissä päin hävinneinä Venäjän aroilta."

    Ei pidä alkuunsakaan paikkaansa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä meni historiassa pieleen? Kerrotko nyt kaikille lukijoille.

    Tuo saksalaisjoukkojen läsnäolo Lapissa ei johtanut jatkosotaan.

    Sekin on siis avauksessa valehtelua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo saksalaisjoukkojen läsnäolo Lapissa ei johtanut jatkosotaan.

    Sekin on siis avauksessa valehtelua.

    Oletko lukenut Operaatio Barbarossasta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "kaikki itään hyökänneet valtiot ovat palanneet verissä päin hävinneinä Venäjän aroilta."

    Ei pidä alkuunsakaan paikkaansa.

    Napoleon, Bismarck ja Hitler.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä meni historiassa pieleen? Kerrotko nyt kaikille lukijoille.

    Ilkka aika moni historia juttu muuttuu sen mukaan kuka niitä kirjoittaa .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "kaikki itään hyökänneet valtiot ovat palanneet verissä päin hävinneinä Venäjän aroilta."

    Ei pidä alkuunsakaan paikkaansa.

    Eihän kukaan ole sinne hyökännyt kun neukkulassa on hyökkääjät arabiasta aina tullut länteen niin nykyäänkin tulee . Isoviha päällä ilkalla myös . Siirry nyt perkele jo itään päin välillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko lukenut Operaatio Barbarossasta?

    Neukkujen lauma juutalaisia tataareja hyökkäsi kyllä Suomeen ja Puolaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Napoleon, Bismarck ja Hitler.

    Joku päivä mitään venäjää ei enää ole . On vaan tavallisia pieniä kansoja . Budhan patsaat vaihtuu Jeesus patsaiksi ja kaikki on kiltisti perusturvan varassa eikä kukaan varastele.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Mikä meni historiassa pieleen? Kerrotko nyt kaikille lukijoille.

    Ilkka Luoma

    "Mikä meni historiassa pieleen? Kerrotko nyt kaikille lukijoille."

    Muun muassa "tietämättömyytesi" Hangon merkityksestä puna-armeijan lähtötukikohtana Helsingin, ja koko Suomen miehitykseen, jonka ensimmäinen yritys epäonnistui talvella 1939-1940.
    Katso vastaus kysymykseesi tuolta ylempää.

    > Anonyymi
    07.06.2021 14:40

    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kerrotko miksi ne olivat?

    "Tottahan minä voin paljastaa . ."


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän kukaan ole sinne hyökännyt kun neukkulassa on hyökkääjät arabiasta aina tullut länteen niin nykyäänkin tulee . Isoviha päällä ilkalla myös . Siirry nyt perkele jo itään päin välillä.

    Sitä ollaan niin arabia ja budhaa sitten tunkeudutaan länteen vaikka omat maat on idässä. Ahneutta se on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko lukenut Operaatio Barbarossasta?

    Ei Suomen alueelta Neuvostoliittoon hyökätty Barbarossassa vaan vasta sitten kun NL aloitti jatkosodan


   • Anonyymi kirjoitti:

    "kaikki itään hyökänneet valtiot ovat palanneet verissä päin hävinneinä Venäjän aroilta."

    Ei pidä alkuunsakaan paikkaansa.

    Ei tarvitse mennä kuin vuoteen 1918, jolloin Saksa, otettuaan täydellisen voiton idässä, hallitsi Baltiaa, Valko-Venäjää ja suurta osaa Ukrainasta. Vain Yhdysvaltojen väliintulo lännessä esti sakujen jäämisen pysyvästi maisemiin.

    Enpä usko, että tuota varsin läheisen menneisyyden vaihetta Putinin koululaitoksen historiantunneilla paljonkaan muistellaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Napoleon, Bismarck ja Hitler.

    Mitäs se rautakansleri taas Venäjällä tekikään, kun en yhtään muista? 😮


  • Anonyymi

   Hassu kirjoitus - Luoma väittää:

   "Tässä kohdin tunnistamme juuri meneillään olevan läntisen sotakoneen ilmataisteluharjoitukset erilaisine rynnäköineen - juuri pohjoisessa!"

   En minä ainakaan tunnista eikä mistään rynnäköistä ole missään kirjoitettu - ei ainakaan linkitetyistä jutuissa.

   Onko Luoman kirjoitus vain ylilyövää propagandaa, vai valehtelevaa vihakirjoitusta?

   Mitä olette mieltä?

   • Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.


   • Anonyymi

    Pahin öyhöttäjä - luulisi, että mode siivoaisi Luoman vihakirjoitulset pois


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.

    Hyvä, että harjoitellaan. Suomen ainoa uhka on Venäjä ja sen asiamiehet mukaan lukien Luoma.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.

    Sinunhan ei tarvitse osallistua, luikit Vladimir Kalsarimyrkyttäjän saappaita nuolemaan jo ennen vihollisuuksien alkua. Tiedä vaikka tekisit uran uutena Kuusistona.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.

    ", jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat"

    VALEHTELUA - ei Venäjän pohjoisella laivastolla mitään kalliotukikohtia ole.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.

    Sotaa harjoittelee Venäjäkin ja useammin eikä kyseessä ole juuri koskaan puolustuksen harjoittelua. Ja sitä tapahtuu myös Suomen vastaisilla rajoilla. Ja varmasti niissä on hempeily kaukana.
    Tosipaikan tullen Suomi tuskin on lähtöalustana, ei vaan ensimmäisiä hyökkäys- ja miehityskohteita ja nämä uhat tulevat kyllä idästäpäin. Sen kyllä tiedät itsekin.

    Läntistä mediaa voi aina syytellä, koska siellä on niin monia erilaisia näkökulmia, joten aina löytyy jokaiselle sopivia ja kritisoitavia juttuja aina hallitusten näkökulmaa kuin teidän venäjämielistenkin näkökulmaa.
    Itäinen mediä sen sijaan on kovin yksipuolinen, sensuroitu ja ainoastaan hallituksen propagandistinen äänitorvi ja sen kritisoiminen kotimaassaan käy usein jopa hengen päälle.


   • he-ma kirjoitti:

    Sinunhan ei tarvitse osallistua, luikit Vladimir Kalsarimyrkyttäjän saappaita nuolemaan jo ennen vihollisuuksien alkua. Tiedä vaikka tekisit uran uutena Kuusistona.

    .. OW Kuusisena...

    Liian nopeat sormet tai automaattinen korjaaja, sori.


   • Anonyymi
    he-ma kirjoitti:

    .. OW Kuusisena...

    Liian nopeat sormet tai automaattinen korjaaja, sori.

    vai freudilainen lipsahdos..:)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ", jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat"

    VALEHTELUA - ei Venäjän pohjoisella laivastolla mitään kalliotukikohtia ole.

    Paikan päällä käyneenä - On!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paikan päällä käyneenä - On!

    BUAHAHAHAHAAHAAHAHAAAA

    "Paikan päällä käyneenä - On!"

    Jätkä yrittää pitää valheensa elossa!

    Ei Muurmanskin maastoon mitään luolia voi louhia ja Venäjän laivaston kaksi Boreita ovat laiturissa tai telakalla kun eivät seilaa maailman meriä


   • Anonyymi

    Kateus. Tuo hirveä vihreä mörkö . Synneistä suurimpia . Kateus sen tähden juutalaiset tappoi Jeesuksen . Kateus ei näe omaa hyvää varastaa toisilta . Kateus tappaa Kain tappoi abelin KATEUDESTA . Kateus synti ahneus synti . Kiittämättömyys on synti . Kiitos Jeesus tästä päivästä amen. Kiitos auringosta kiitos ruuasta kiitos terveydestä kiitos että saa kävellä liikkua itse ilman apuvälineitä ja kiitos niistä apuvälineistä joita toiset käyttää . Kiitos raittiista ilmasta ja juomavedestä Amen .


   • Anonyymi
    he-ma kirjoitti:

    Sinunhan ei tarvitse osallistua, luikit Vladimir Kalsarimyrkyttäjän saappaita nuolemaan jo ennen vihollisuuksien alkua. Tiedä vaikka tekisit uran uutena Kuusistona.

    Ilkka Suomensyöjä, oppi-isä Oton perinteitä jatkaen.

    Suomensyöjä Otto Wille Kuusinen

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomensyöjä_Otto_Wille_Kuusinen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pahin öyhöttäjä - luulisi, että mode siivoaisi Luoman vihakirjoitulset pois

    Luoma boikottiin .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä, että harjoitellaan. Suomen ainoa uhka on Venäjä ja sen asiamiehet mukaan lukien Luoma.

    Venäläisillä on varastettua tavaraa uskontolahkoissa .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ", jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat"

    VALEHTELUA - ei Venäjän pohjoisella laivastolla mitään kalliotukikohtia ole.

    Siellä on kalastusturismi myös samoilla paikoilla mökki vuokrausta .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    vai freudilainen lipsahdos..:)

    Freud juutalainen oikealta nimeltä shlomo . Niinku Kreikassa kaikkien juutalaisten yhteinen nimi on Georgios.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.

    Kun tämä Suomi noin kovasti ahdistaa. muuta heti Uralin taakse piiloon.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.

    Teidän venäläisten pitäisi antaa muiden elää rauhassa teiltä . Menette itäsuuntaan .


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.

    Mitään ongelmaa ei olisi, jos Jeltsinin ajan rauhantahtoista ulkopolitiikkaa olisi Venäjällä jatkettu. Mutta ei, persaukisen piti taas alkaa uhota ja leikkiä supervaltaa, kun oli ne neukkujen ydinaseetkin siinä heti napin takana. 👎🏻


   • he-ma kirjoitti:

    Sinunhan ei tarvitse osallistua, luikit Vladimir Kalsarimyrkyttäjän saappaita nuolemaan jo ennen vihollisuuksien alkua. Tiedä vaikka tekisit uran uutena Kuusistona.

    Tuskinpa Ilkka osaa laulaa kuin Mauno Kuusisto. 🤔
    Tai pelata lätkää kuin Pekka. 🏒


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tuskinpa media haluaa puhua todellisuudesta, vaan ystävällismielisestä lentolehtisen jaosta pahoille pojille, kun Nato ja US haluavat rauhaa, rakkautta ja veljeyttä maailman ääriin jatkuen.

    Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä. Länsi taisteluharjoittelee pohjoisessa juuri taisteluoperaatioin itään, jossa ovat nuo Boreiden kalliotukikohdat - ollen se vaarallisin pelko lännelle ja me ikäväksemme3 satumme olemaan tässä se taisteluun lähtö alusta - tosipaikan tullen.

    "Sotaharjoitukset ovat totisinta totta, eikä siellä hempeillä"

    Mitä sitten? Onko sinulla jotain Suomen puolustusvoimien perustehtävää vastaan?? Taitoja ylläpidetään vain harjoittelemalla. Miten luulet suomalaisten lentäjien oppivan esim. amerikkalaisten hävittäjien hienouksia, ellei harjoittelemalla amerikkalaisten kanssa??


  • Anonyymi

   Aloittajan lähtökohdat on ylivoimaisesti useimmille meille suomalaisille vieraita. Ne viittaavat kovasti tuonne yya-aikaan, josta suomalaisista erittäin harvat ovat ylpeitä. NykySuomessa tuon ajan politiikalle ei löydy kannatusta nimeksikään.

   Suomi ei ole poliittisesti katsottuna idän ja lännen rajalla eikä tässä suhteessa missään mielessä puolueeton. Suomi kuuluu länteen ja on sitoutunut läntisiin arvoihin ja demokratiaan ja tälle on Suomessa hyvin suuri enemmistö takanaan. Siinä mielessä suomalaiset ovat toki kovasti yksimielinen ja yhtenäinen kansa.
   Vahva venäjämielinen propaganda ei suomalaisiin uppoa, koska suomalaiset ovat hyvinkin valistuneita ja tietoisia maailman menosta. Kaikki ovat kovasti turtuneita USAn haukkumiseen, syystä tai syyttä, ja samalla suljetaan silmät totaalisesti Venäjän toimista, jotka Suomen varsinkin lähialueilla, Euroopassa, ovat ne todelliset meidän kannalta turvallisuutta ajatellen oleellisempia.
   Toinen iso asia on tietysti enemmän periaatteellinenkin eli demokratia vs diktatuuri. Kovasti heikosti ymmärretään, että näitä vertaillaan ikäänkuin ne olisivat tasavertaisia ja samalla viivalla olevia vaihtoehtoja. Se, että demokratioissakin on ongelmia ja väärinkäytöksiä ja niitä tuodaan julkisuuteen kuten demokratioissa kuuluukin, ei todellakaan tee diktatuureista, jossa vastaavanlaisten saati vielä pahempien ongelmien julkituonti hengenvaarallista, millään tasolla hyväksyttävämpiä. Demokratioita aloittajakin kovasti arvosteleeja hyvä niin, mutta uskottavuus romahtaa ja on romahtanutkin totaalisesti, kun missään yhteydessä vastaavanlaisia kriittisiä ja arvosteluja diktatuureista ei sitten vahingossakaan näy kirjoutuksissa. Päinvastoin, kirjoituksissa huokuu ymmärrys, jopa ihailukin, niitä kohtaan

   Suomalaisista suuri enemmistö tukee vahvasti Suomen ja Naton turvallisuusyhteistyötä ja kumppanuutta. Natojäsenyyttä itsessään vastustaa toki hieman yli puolet kansasta gallupeissa. Tosipaikan tullen, johon toivottavasti ei koskaan jouduta, ei liene minkäänlaista epäilystä, miten suomalaisten reagointi menee. Tosipaikalla tarkoitan tietysti sitä, että joutuisimme jostain syystä valitsemaan puolemme Naton ja Venäjän liittolaisuuden välillä.

   • Anonyymi

    Suomalaiset ovat ylpeitä siitä, ettemme suurena enemmistönä halua Natoon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaiset ovat ylpeitä siitä, ettemme suurena enemmistönä halua Natoon.

    Tollaisen öyhötyksen keksit!!!

    Todellisuudessa suurin osa kannattaa NATOa.


   • Anonyymi

    Ei suomalaiset oo mitään venäjän liittolaisia . Niillä on ihan eri kulttuuri kuin meillä täällä Pohjoismaissa .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaiset ovat ylpeitä siitä, ettemme suurena enemmistönä halua Natoon.

    Tarkoitat Suomen venäläisiä .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaiset ovat ylpeitä siitä, ettemme suurena enemmistönä halua Natoon.

    Ketkä me .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tollaisen öyhötyksen keksit!!!

    Todellisuudessa suurin osa kannattaa NATOa.

    Naton kannattaminen ei ole täysin sama asia kuin siihen liittymisen kannattaminen.

    Tuskinpa esimerkiksi jokainen Jussi Halla-ahon kannattaja haluaisi yhtyä Mestariin.


  • Anonyymi

   Kenenkäs kanssa pitäisi harjoitella jos ei NATO maiden?

   Lähistöllä kun ei oikein ole muita länsimaita. Ja harjoitusten tarkoitus on oppia uutta, jotta voidaan olla parempia kuin aikaisemmin. Sitä kutsutaan kehitykseksi.

   • Anonyymi

    Neuvotoliiton kanssa pitäisi harjoitella!

    Nehän ovat jopa virallisesti kutsuneet harjoituksiin.


   • Anonyymi

    Hyvä kysymys. Jos harjoittelu yhteistyökumppanien kanssa olisi jotenkin arveluttavaa ja ei-toivottavaa, niin aika merkillinen näkemys se on. Mielenkiintoista olisikin nähdä perustelut ja kenenkäs kanssa sitten voisi harjoitella. Vai eikö Suomella pitäisi olla laisinkaan yhteistyökumppaneita?


   • Anonyymi

    Viisainta olisi harjoitella kaikkien kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Neuvotoliiton kanssa pitäisi harjoitella!

    Nehän ovat jopa virallisesti kutsuneet harjoituksiin.

    Tosin Kekkonen: ei kiitos, ja asia jäi siihen - olimme tuolloin itsenäisiä ja puolueettomia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tosin Kekkonen: ei kiitos, ja asia jäi siihen - olimme tuolloin itsenäisiä ja puolueettomia.

    Kekkoslovakia oli Neuvostoliiton alusmaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Neuvotoliiton kanssa pitäisi harjoitella!

    Nehän ovat jopa virallisesti kutsuneet harjoituksiin.

    On niiden kanssa harjoittelu varastelun torjuntaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä kysymys. Jos harjoittelu yhteistyökumppanien kanssa olisi jotenkin arveluttavaa ja ei-toivottavaa, niin aika merkillinen näkemys se on. Mielenkiintoista olisikin nähdä perustelut ja kenenkäs kanssa sitten voisi harjoitella. Vai eikö Suomella pitäisi olla laisinkaan yhteistyökumppaneita?

    >Vai eikö Suomella pitäisi olla laisinkaan yhteistyökumppaneita?

    Sanotaan niin, että ilmeisesti ei Viron itärajan länsipuolelta, mutta itäpuolelta käynee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tosin Kekkonen: ei kiitos, ja asia jäi siihen - olimme tuolloin itsenäisiä ja puolueettomia.

    Todella puolueettomalla maalle ei ikinä olisi kehdattu esittääkään mokomaa.

    Ei ehdotettu Ruotsille, Itävallalle eikä Sveitsille yhteisiä sotaharjoituksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tosin Kekkonen: ei kiitos, ja asia jäi siihen - olimme tuolloin itsenäisiä ja puolueettomia.

    Moni ei ehkä tiedä, että naapurimaat ilmoittavat aina hyvissä ajoin alueellaan tapahtuvista sotaharjoituksista toisilleen. Ja naapureita kutsutaan joskus myös niitä tarkkailemaan.


   • Anonyymi
    Repe.RuutikaIIo kirjoitti:

    Todella puolueettomalla maalle ei ikinä olisi kehdattu esittääkään mokomaa.

    Ei ehdotettu Ruotsille, Itävallalle eikä Sveitsille yhteisiä sotaharjoituksia.

    Suomelle ehdotettiin yya-sopimuksen vuoksi. Neuvostoliitto ei koskaan pitänyt Suomea puolueettomana.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomelle ehdotettiin yya-sopimuksen vuoksi. Neuvostoliitto ei koskaan pitänyt Suomea puolueettomana.

    Gorba taisi jo pitääkin. Ainakin verrattuna edeltäjiinsä.


  • Anonyymi

   Jos NATO ei ole USA niin miksi ne sotketaan keskenään? Eikös joskus vuosikymmeniä sitten tehneet elokuvaa niin että Helsinki oli lavastettu joksikin Venäjän kaupungiksi Amerikkalaiset tekivät sen muistaakseni. Mutta entäs tiedustelu lankapuhelimillakin lienee tapahtuneen sitä ainakin radion kuuluvuus oli hyvä Ruotsinkin puolella varsinkin mäkien päällä autoradiolla. Viru hotellissa taitaa olla se huonekin turha väittää että ei olisi ollut muilla mailla Suomi mukaan lukien.

   • Anonyymi

    Kuka sotkee, mietipä sitä. Ja miksi, mietipä sitäkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka sotkee, mietipä sitä. Ja miksi, mietipä sitäkin.

    VINKKI: ruplia tilille Pietarissa


   • Anonyymi

    Vakoilee Viron venäläiset edelleen täällä ja siellä mutta ei ole enää niin fanaattisia .


   • Anonyymi

    "Jos NATO ei ole USA niin miksi ne sotketaan keskenään?"

    Tietämättömyydestä ja henkisestä laiskuudesta. Naton päätöksentekojärjestelmä ei ole salaisuus.


  • Anonyymi

   Kunhan nato pojat lentää kotiin, odotettavissa ilmatilaloukkauksia.
   Vähän vahinkossa eksyttiin väärälle puolen.

   • Anonyymi

    Eiköhän ne harjoitusten vuoksi ole jo tällä puolella!

    Persun aivopieruja taas! ;D


   • Anonyymi

    Ei oo mikään pakko loukata Suomen valtion vapautta . Kukaan ei pakota .


   • Anonyymi

    Meillä säilyy täällä Suomen kieli ja länsimaalaiset tavat .


  • Anonyymi

   NATO on täälläkin hyvää hyvyyttään puolustamassa meitä?
   Ei niillä mitään valtapyrkimyksiä ole. 😉

   • Anonyymi

    NATO piti lopettaa samassa yhteydessä kuin Varsovan liitto!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NATO piti lopettaa samassa yhteydessä kuin Varsovan liitto!

    Trolli öyhöttää: "NATO piti lopettaa samassa yhteydessä kuin Varsovan liitto!"


   • Anonyymi

    Muslimit ja jotkut äärijuutalaiset täällä pilkkaa kristittyjä ja kivittää naisia vainoo rannoilla uimahalleissa. Siihen kun teette lopun hyvä . Ymmärrätte että ryöstöraiskaukset on sotaa !


   • Demokratioilla ei tietääkseni ole ollut väkivaltaisia pyrkimyksiä toisia demokratioita kohtaan. Jos tiedät historiasta sellaisen, kerro ihmeessä mullekin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    NATO piti lopettaa samassa yhteydessä kuin Varsovan liitto!

    Miksi? Varsovan liiton maat halusivat lakkauttaa liittonsa, mutta Nato-maat taas eivät halunneet omaansa.

    Mikään maa ei halunnut edes erota Natosta; päinvastoin halukkaita jäseniä ilmoittautui tukku lisää.


   • Anonyymi

    Nato ei ole valtio, joten sillä ei voi olla valtapyrkimyksiäkään. Suurin osa jäsenistä omaa väkeä, eli Suomen EU-kumppaneita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nato ei ole valtio, joten sillä ei voi olla valtapyrkimyksiäkään. Suurin osa jäsenistä omaa väkeä, eli Suomen EU-kumppaneita.

    Merkittävä osa Naton jäsenmaista on Neuvostoliiton kuristusotteessa olleita valtioita. Miksi ihmeessä ne heti hirviövaltion luhistuttua eivät enää halunneet olla Venäjän alusmaita? Miksi ne kaikki liittyivät puolustusliitto natoon? Mitähän ja ketähän ne pelkäsivät?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Eikö aloittaja tiedä, että kenenkähän viime vuosien valehtelut ja tekemiset aiheuttaa väistämättä pohjolassa toimenpiteitä, ja nimenomaan RAUHAN SÄILYMISEN PUOLESTA.

   • Anonyymi

    Mikä on nykyajan sotivin valtio? Todisteet sitten peliin!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä on nykyajan sotivin valtio? Todisteet sitten peliin!

    Jenkit, sotinut pelkästään Afganistanissa 2001-2021. Aloitti sodan erittäin raskailla pommituksilla, mutta lopulta hävisi peli, kuten Vietnamissa kun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä on nykyajan sotivin valtio? Todisteet sitten peliin!

    Ihmisuhreilla mitattuna Kiina on pahin.

    Venäjä/Neuvostoliitto myös, koska se sotii jatkuvasti ja sen aloittamia on molemmat maailmansodat.

    Luoman herjaama USA on pyhäkoulupoika.

    Todiste: https://military.wikia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jenkit, sotinut pelkästään Afganistanissa 2001-2021. Aloitti sodan erittäin raskailla pommituksilla, mutta lopulta hävisi peli, kuten Vietnamissa kun.

    Kirjoitusvirheistä, valheista ja venäläistyyppisestä poljennosta voi päätellä kuka kommentin on kirjoittanut.

    Afganistain sodan aloitti Neuvostoliitto, mutta tämä väite osoittaa täydellistä tietämättömyyttä:

    "mutta lopulta hävisi peli, kuten Vietnamissa kun."

    Vietnamin sodassa kaksi Vietnamia soti keskenään - USA tuki toista. USA lähti pois, mutta syynä ei ollut häviö vaan Pariisin rauhansopimus.

    Afganistanissa pääsivät tavoitteeseen ja vallassa on USAn liittolainen. Siksi jenkit voivat häippäistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä on nykyajan sotivin valtio? Todisteet sitten peliin!

    Muslimismi! Raamattu sanoo, että " Joka yrittää Jerusalemia nostaa, repii pahoin itsensä".
    Mahdatko tajuta todisteita?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä on nykyajan sotivin valtio? Todisteet sitten peliin!

    Irak on Iran .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jenkit, sotinut pelkästään Afganistanissa 2001-2021. Aloitti sodan erittäin raskailla pommituksilla, mutta lopulta hävisi peli, kuten Vietnamissa kun.

    Justiin luettiin historiaa että venäläiset Afganistanissa .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muslimismi! Raamattu sanoo, että " Joka yrittää Jerusalemia nostaa, repii pahoin itsensä".
    Mahdatko tajuta todisteita?

    No mutta satuja ja tarinoita. Siionin vuorella on Moskeijat arabeja täynnä sheikkien sulttaanin paratiisi siellä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No mutta satuja ja tarinoita. Siionin vuorella on Moskeijat arabeja täynnä sheikkien sulttaanin paratiisi siellä.

    NE sinun saduiksi väittämät Raamatun profetiat tuppaavat vain jatkuvasti toteutumaan.
    Otahan vaikka selvää, mitä tapahtui 1948, vaikka muslimit ja natsit yritti yhreistyössä tuhota Juutalaiset sukupuuttoon, mutta kävikin vähän toisella lailla. Itse he kokivat tuhon, ja Israel sai palata kotimaahansa, niinkuin Raamatussa onkin sanottu.

    Tutki myös, mitä tapahtui 1976, kun muslimit hyökkäsi laumana Israelin kimppuun joka puolelta, Yrittivät viemärirotat nostaa Jerusalemin ja varastaa sen, mutta repivät pahoin itsensä ja läpystivät karkuun perse käryten pitkin saharaa.
    Tajuatko vieläkään, että Israel on Elävän Jumalan suojeluksessa, ja tulee olemaankin.

    Iran on myös huutanu umpisokeiden Tollahiensa rääkyessä tuhoa ja hävitystä Israelin kansalle, ja valtiolle, joten koetahan huviksesi arvata, miten Iranille tulee käymään. Kato, minkäläisina raunioiden raatoina on nyt jo melkein kaikki Israelia uhanneet muslimien pesät ja ala tajuta, mitä Raamatun profeetat on sanoneet.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ihmisuhreilla mitattuna Kiina on pahin.

    Venäjä/Neuvostoliitto myös, koska se sotii jatkuvasti ja sen aloittamia on molemmat maailmansodat.

    Luoman herjaama USA on pyhäkoulupoika.

    Todiste: https://military.wikia.org/wiki/List_of_wars_by_death_toll

    >Venäjä/Neuvostoliitto myös, koska se sotii jatkuvasti ja sen aloittamia on molemmat maailmansodat.

    Tarkkaan ottaen ekan taisi aloittaa Itävalta-Unkari ja tokan tietysti Saksa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    NE sinun saduiksi väittämät Raamatun profetiat tuppaavat vain jatkuvasti toteutumaan.
    Otahan vaikka selvää, mitä tapahtui 1948, vaikka muslimit ja natsit yritti yhreistyössä tuhota Juutalaiset sukupuuttoon, mutta kävikin vähän toisella lailla. Itse he kokivat tuhon, ja Israel sai palata kotimaahansa, niinkuin Raamatussa onkin sanottu.

    Tutki myös, mitä tapahtui 1976, kun muslimit hyökkäsi laumana Israelin kimppuun joka puolelta, Yrittivät viemärirotat nostaa Jerusalemin ja varastaa sen, mutta repivät pahoin itsensä ja läpystivät karkuun perse käryten pitkin saharaa.
    Tajuatko vieläkään, että Israel on Elävän Jumalan suojeluksessa, ja tulee olemaankin.

    Iran on myös huutanu umpisokeiden Tollahiensa rääkyessä tuhoa ja hävitystä Israelin kansalle, ja valtiolle, joten koetahan huviksesi arvata, miten Iranille tulee käymään. Kato, minkäläisina raunioiden raatoina on nyt jo melkein kaikki Israelia uhanneet muslimien pesät ja ala tajuta, mitä Raamatun profeetat on sanoneet.

    >Tajuatko vieläkään, että Israel on Elävän Jumalan suojeluksessa, ja tulee olemaankin.

    Jos näin on, kerrothan vielä mihin Israel sitten tarvitsee ydinaseita ja Yhdysvaltojen massiivista sotilasapua. Molemmat nimittäin vaikuttavat erittäin ihmistekoisilta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä on nykyajan sotivin valtio? Todisteet sitten peliin!

    Viime vuosikymmenten sodat on käyty isojen liittoumien toimesta. Esim. Irakin sodasta sovittiin USA:n, Iso-Britannian ja Espanjan toimesta ja liittoumaan kuului lopulta 49 valtiota. Afganistanissa toimivat yhteistyössä Afganistanin kansallinen armeija ja Nato-maat.


  • Anonyymi

   Ilkka Luoma (oikea ja vastuullinen nimi?) kohteliaasti pyörittelee näitä anonyymejä öyhöttäjiä - tuo muodikas uusi sana kuvastamaan tyhjän puhuvia vihaisia ajattelemattomuuksia. Odottaisin tiukkaa asialliskritiikkiä! Onnistuuko?

   • Anonyymi

    Asialliskritiikkiäkin näissä kirjoituksissa löytyy, niihin aloittaja joskus vastaa, useinmiten ei, mutta vastauksestakin voi olla montaa mieltä.

    Oliko sinun ulostulosi vaatimasi tiukan asialliskritiikin mukaista? Vai anonyymin öyhöttäjän?


   • Anonyymi

    Ketjussa avaaja on itse todettu todelliseksi öyhöttäjäksi.

    Niinpä voi olettaa vastaväitteen: "Ilkka Luoma (oikea ja vastuullinen nimi?) kohteliaasti pyörittelee näitä anonyymejä öyhöttäjiä -...." olevan avaajan oma.


  • Anonyymi

   Ihmiset muodostaa käsityksensä Venäjästä
   Amerikkalaisten hallinnassa olevia medioita seuraamalla.

   Sitten ollaan niin varmoja siitä miten asiat ovat.

   • Anonyymi

    En lue amerikkalaisia medioita, mutta varmaan sieltäkin välittyviä uutisia löytyy lukemistani medioista. . Niitä medioita lienee tuhansia ja useimmat niistä on itsenäisiä toimijoita, joiden näkökulmat maailman ja kotimaansa asioihin vaihtelevat ääripäistä toiseen. Ei sieltä taida löytyä montaakaan, jos yhtään, puhtaasti valtiohallinnon omistamaa ja valtiohallinnon näkemyksiä yksipuolisesti ajavia.

    Mitäs mieltä olet Venäjän sensuroituja ja valtiohallinnon tiukassa kontrollista olevista medioista? Lukeehan niitäkin joku öyhöttäjä jailmeisesti jopa uskoo niiden julistuksiin ja sen julistaa sitten niitä myötäileviä tarinoita täälläkin. Harva niihin kuitenkaan uskoo, onneksi. Näitäkin joskus näkee suomalaisissa medioissa yhä edelleen ikäänkuin ne olisivat vakavasti otettavia uutisia.


   • Anonyymi

    Reutersin YLE Novosti venäjän juutalaisia uutiskanava sanoma yhtiöt bonniers jne . Enemmistö TV sarjoista myös jne.


   • Tarkoitatko että Venäjä onkin rikas eikä köyhä ja sen talous ei olekaan Italiaa pienempi vaan paljon suurempi?


  • Anonyymi

   Venäjä käyttäytyy aggressiivisesti kun se siirtää joukkoja omien rajojensa sisällä.

   Nato tuo ydinaseita Saksaan ja se on ihan ok.

   • Anonyymi

    Skasa on NATO maa.

    Mitä se Saksa tuo maaperälleen?


   • Anonyymi

    Tuolla maailmalla on käytetty kemiallisia aseita katuja pestään armeijan välineillä myös Italiassa tiedätte arabit ryöstöraiskaa . Vain nuoria poikia hoidetaan arabipoikia .


  • Anonyymi

   maanpetturit sauli ja stubbi
   💩💩

   • Anonyymi

    Stubb onkin keksitty nimi .


  • Anonyymi

   Suomen puolueettomuus kostautuu tasan siinä kohtaa kun iäti ailahtelevainen roistomainen naapurimme saa jonkin tekosyyn tai muun oikun hyökätä suomeen, eikä siinä silloin mene kuin viikko ja sitten se on siinä.

   Kukaan ei tule auttamaan suomea siinä kohtaa.

   • Anonyymi

    Kyllä ja kun Sanna Marin sekoilee, niin muualta, kuin vasemmalta tukea saa. Sinä taas kapitlisti kusessa.


   • Anonyymi

    On hyvä pitää mielessä, että vaikka Venäjä onkin useissa skenaarioissa suomen todennäköisin uhkaaja, niin se ei missään mielessä tarkoita sitä että Yhdysvallat olisi missään määrin suomen liittolainen näiden skenaarioiden suhteen.

    Kun Suomi viimeksi oli sotilaallisen offensiivin kohteena, niin hyökkäävän Neuvostoliiton tärkein tukija ja aseistaja oli juuri Yhdysvallat, joka käytännön tasolla oli suomen vihollinen.

    Ja jos jätämme WW2-skenaariot sikseen ja keskitymme nykyhetkeen, niin tilanne vaikuttaa entistäkin riskialttiimmalta. Toki Yhdysvallat kokee (tällä hetkellä) venäjän jonkinasteiseksi vastapooliksi, mutta näillä trendeillä on tapana heilahdella. Jokin aika sitten Venäjä koettiin yhdysvalloissa jopa jonkinasteiseksi liittolaiseksi, ja Beslanin tapauksen kaltaisissa tilanteissa yhdysvaltalaiset olivat hyvin valmiita vannomaan tukea venäjälle ja kuolemaa sen vihollisille.

    En pitäisi poissuljettuna skenaariota, jossa venäjä jollakin petoksella hakisi tulevaisuudessa oikeutusta aluevaatimuksille suomesta, ja yhdysvallat jopa tukisi venäjää näissä vaatimuksissa.

    "What has been is what will be, and what has been done is what will be done,
    and there is nothing new under the sun.” (ESV)

    Ja juuri tästä syystä suomen pitää varautua venäjän uhkaan, muttei tuudittautua yhdysvaltojen avun varaan. Koska se on apua jota ei välttämättä tosipaikan tullen koskaan tule.


   • Anonyymi

    Paitsi ne jotka täällä asuu kuten kiinalaiset japani Thaimaa ja latinot sekä muu maalaisten kotimaat .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä ja kun Sanna Marin sekoilee, niin muualta, kuin vasemmalta tukea saa. Sinä taas kapitlisti kusessa.

    Oikeesti pitää olla tasa paino molempia tarvitaan ja molemmat myöntää että sekä köyhä että rikas tarvii perustulon elatuksen .


   • Anonyymi kirjoitti:

    On hyvä pitää mielessä, että vaikka Venäjä onkin useissa skenaarioissa suomen todennäköisin uhkaaja, niin se ei missään mielessä tarkoita sitä että Yhdysvallat olisi missään määrin suomen liittolainen näiden skenaarioiden suhteen.

    Kun Suomi viimeksi oli sotilaallisen offensiivin kohteena, niin hyökkäävän Neuvostoliiton tärkein tukija ja aseistaja oli juuri Yhdysvallat, joka käytännön tasolla oli suomen vihollinen.

    Ja jos jätämme WW2-skenaariot sikseen ja keskitymme nykyhetkeen, niin tilanne vaikuttaa entistäkin riskialttiimmalta. Toki Yhdysvallat kokee (tällä hetkellä) venäjän jonkinasteiseksi vastapooliksi, mutta näillä trendeillä on tapana heilahdella. Jokin aika sitten Venäjä koettiin yhdysvalloissa jopa jonkinasteiseksi liittolaiseksi, ja Beslanin tapauksen kaltaisissa tilanteissa yhdysvaltalaiset olivat hyvin valmiita vannomaan tukea venäjälle ja kuolemaa sen vihollisille.

    En pitäisi poissuljettuna skenaariota, jossa venäjä jollakin petoksella hakisi tulevaisuudessa oikeutusta aluevaatimuksille suomesta, ja yhdysvallat jopa tukisi venäjää näissä vaatimuksissa.

    "What has been is what will be, and what has been done is what will be done,
    and there is nothing new under the sun.” (ESV)

    Ja juuri tästä syystä suomen pitää varautua venäjän uhkaan, muttei tuudittautua yhdysvaltojen avun varaan. Koska se on apua jota ei välttämättä tosipaikan tullen koskaan tule.

    >Kun Suomi viimeksi oli sotilaallisen offensiivin kohteena, niin hyökkäävän Neuvostoliiton tärkein tukija ja aseistaja oli juuri Yhdysvallat, joka käytännön tasolla oli suomen vihollinen.

    Jatkosodan lopussa kyllä, muta talvisodasta kului vuosia ennen kuin iivana alkoi sotia osin jenkkikalustolla. Ja siinä välissä tapahtui todella monenlaista.


  • Anonyymi

   Järjestelmien yhteensopivuus mahdollisten liittolaisten kanssa on nykyaikana tärkeää. Tästä syystä Suomi päätti 1990-luvulla valita länsimaisen torjuntahävittäjän Neuvostoliiton romahdettua. Mukana kisassa oli kyllä itänaapurin valmistekin.

   Se miksi viimeisen viiden vuoden aikana yhteistyötä on tiivistetty johtuu Venäjästä, jonka sotavoimat valloittivat osan Ukrainaa vuonna 2014. Naapurimaan agressiivinen käyttäytyminen johtaa luonnollisesti puolustusvoimien aktivoitumiseen mahdollista invaasiota vastaan.

   • Anonyymi

    Juutalaiset budhat ja arabitmuslimit on kautta historian vainonnut kristittyjä nehän ei Jeesusta tunne yhtään.


   • Anonyymi

    Venäjä suunnitteli Ukrainan alistamista jo pitkään ennen vuotta 2014.
    Päämäärä oli tuolloin pilkkoa Ukraina osiin ja liittää ne sitten Venäjän johtamaan Euraasian unioniin, mutta sitten tuli mutkia matkaan kun ukrainalaiset eivät sitä halunneet, eikä maan hajottaminenkaan onnistunut Kremlin suunnitelmien mukaisesti.
    Nyt Venäjä miehittää Ukrainaan kuuluvaa Krimiä ja osia Itä-Ukrainasta, ja sille on sen vuoksi asetettu sanktioita.

    Täältä löytyy hyvää perustietoa aiheesta.

    h eteen ja sivustolle

    ttps://vartiopaikalla.blogspot.com/


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä suunnitteli Ukrainan alistamista jo pitkään ennen vuotta 2014.
    Päämäärä oli tuolloin pilkkoa Ukraina osiin ja liittää ne sitten Venäjän johtamaan Euraasian unioniin, mutta sitten tuli mutkia matkaan kun ukrainalaiset eivät sitä halunneet, eikä maan hajottaminenkaan onnistunut Kremlin suunnitelmien mukaisesti.
    Nyt Venäjä miehittää Ukrainaan kuuluvaa Krimiä ja osia Itä-Ukrainasta, ja sille on sen vuoksi asetettu sanktioita.

    Täältä löytyy hyvää perustietoa aiheesta.

    h eteen ja sivustolle

    ttps://vartiopaikalla.blogspot.com/

    Ukrainaa hajotti sisältäpäin venäjämielinen väestö, joka ei koskaan hyväksynyt itsenäistymistä. Heitä asui pääosin itä-Ukrainassa ja Krimillä. He kävivät lobbaamassa Ukrainan liittämistä Venäjään.

    Putin oli yrittänyt koota vuosikausia Nliitosta itsenäistyneitä valtioita takaisin "laumaan". Euraasian Unioni oli yksi tällainen yritys. Mutta itsenäistyneet valtiot eivät asialle lämmenneet, koska epäilivät Putinin motiiveja. Kazakstan, Ukraina ja Valko-Venäjä kyllä harkitsivat asiaa, mutta se ei edennyt.

    Krimin valtaamisen päätös syntyi vasta, kun ukrainalaiset syöksivät vallasta korruptoituneen venäjämielisen presidentin. Kansalaiset uhosivat suureen ääneen haluavansa EU:n jäseneksi. EU ei ollut jäsenyyttä luvannut, eihän Ukraina täytä edes kriteereitä. Noihin aikoihin vireillä vain kumppanuussopimuksen uusiminen. Sopimuksia EU:lla on lähes jokaisen lähialueen valtion kanssa, eivätkä ne enteile jäsenyyttä.

    Krim oli tavallaan Putinin vanhoihin kaunoihin perustuva itkupotkuraivari. Mutta hänellä ei sentään ollut pokkaa vallata Itä-Ukrainaa, mikä oli alueen venäjämielisille iso pettymys.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ukrainaa hajotti sisältäpäin venäjämielinen väestö, joka ei koskaan hyväksynyt itsenäistymistä. Heitä asui pääosin itä-Ukrainassa ja Krimillä. He kävivät lobbaamassa Ukrainan liittämistä Venäjään.

    Putin oli yrittänyt koota vuosikausia Nliitosta itsenäistyneitä valtioita takaisin "laumaan". Euraasian Unioni oli yksi tällainen yritys. Mutta itsenäistyneet valtiot eivät asialle lämmenneet, koska epäilivät Putinin motiiveja. Kazakstan, Ukraina ja Valko-Venäjä kyllä harkitsivat asiaa, mutta se ei edennyt.

    Krimin valtaamisen päätös syntyi vasta, kun ukrainalaiset syöksivät vallasta korruptoituneen venäjämielisen presidentin. Kansalaiset uhosivat suureen ääneen haluavansa EU:n jäseneksi. EU ei ollut jäsenyyttä luvannut, eihän Ukraina täytä edes kriteereitä. Noihin aikoihin vireillä vain kumppanuussopimuksen uusiminen. Sopimuksia EU:lla on lähes jokaisen lähialueen valtion kanssa, eivätkä ne enteile jäsenyyttä.

    Krim oli tavallaan Putinin vanhoihin kaunoihin perustuva itkupotkuraivari. Mutta hänellä ei sentään ollut pokkaa vallata Itä-Ukrainaa, mikä oli alueen venäjämielisille iso pettymys.

    "Päämäärä oli tuolloin pilkkoa Ukraina osiin ja liittää ne sitten Venäjän johtamaan Euraasian unioniin"

    Euraasian Unioni oli itsenäisten valtioiden liittouma, eli EU:n kopio. Sillä ei ollut mitään tekemistä aluevaltausten tai -pilkkomisten kanssa.


  • Anonyymi

   Venäjä on, paitsi menneisyydessä niin erityisen vahvasti myös nykyhetkessä osoittautunut osapuoleksi johon ei voi luottaa missään muissa olosuhteissa kuin silloin kun sille annetaan tilaisuus varastaa tai puukottaa selkään. Silloin venäjä toimii juuri kaavamaisimman opportunismin mukaan. Muissa tilanteissa yllättävyystekijä syntyy vain siitä, kuinka salakavalasti tai röyhkeästi maa tällä kerralla toimii.

   Meri- ja ilmavalvonnan suhteen ei venäjän tai valko-venäjän suhteen voi laskea normaalien kansainvälisten lakien noudattamisen varaan. Koska ovat mentaliteettinsa puolesta valmiita kaappaamaan siviili-matkustajakoneen, niin seuraava rikos voi olla tällä linjalla mitä tahansa muuta vastaavaa. Kaappaavat risteilyaluksen kansainvälisillä merialueilla.(hehän ovatkin krimillä jo merirosvouksessa kunnostautuneita) Tai kaappaavat seuraavaksi matkustajakoneen Ukrainan ilmatilassa (jossa ovat yhden ampuneetkin alas).

   Kun Putinin manttelinperijästä alkaa syntyä kulissien takaista vääntöä, niin odotettavissa on että arvaamattomaan röyhkeyteen maan toimintatavoissa sekoittuu myös sisäpolitiikasta kumpuavia kriisitekijöitä. Tähän skenaarioiden pirstaloitumiseen tulee varautua, vaikka se haastavaa olisikin.

   • Anonyymi

    Venäjä ampui alas MH17 lennon.
    Venäjällä on pitkä historia matkustajalentoneiden tuoamisissa.
    Kansallisharrastus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä ampui alas MH17 lennon.
    Venäjällä on pitkä historia matkustajalentoneiden tuoamisissa.
    Kansallisharrastus.

    Valetta. Mutta teillä ukrainalaisilla taas on pitkä historia kristittyjen pikkulasten ristiinnaulitsemisista vanhempiensa silmien edessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Valetta. Mutta teillä ukrainalaisilla taas on pitkä historia kristittyjen pikkulasten ristiinnaulitsemisista vanhempiensa silmien edessä.

    Ukrainalainen sotilas muuten ampui alas sen lentokoneen, joka itse hölmöyttään lähti lentelemään sota-alueen yli. Säästi bensoissa, kun ei tarvinnut kiertää pommitusten sivuilta.


  • Anonyymi

   Melkoisen kylmä suihku niskaan. Isot pojat tapaavat Genevessä, eikä Helsingissä. Sauli saattaa ymmärtää tehdyn virheen?

   • Anonyymi

    Mitä virheitä Saul olisi tehnyt ????


   • Anonyymi

    Vielä jaksaa trolli öyhöttää ruplavetoista satuaan.


   • Anonyymi

    Lapsellista. Valtionpäämiesten tapaamispaikkkoja säätelevät ensisijaisesti käytännön asiat.


  • Anonyymi

   Ookkonää hullu. Miksi kerrot tässä venäjän omista tukikohdista niiden nimet ja sijainnit . Ei ole tietysti salaista kun satelliitti kartat paikantaa kaiken mutta vähän tyhmää tämä juttu silti on sekä juutalaisen kannalta että venäjän ydinasetukikohdan kannalta että myös muiden kannalta . Amen.

   • Anonyymi

    Älä ota tosissaan - keksii omasta päästään uskottavuutta paskakirjoitukselleen kun lukijat saivat valheesta kiinni.


  • Anonyymi

   "Naton ja USA:n sotakoneet Suomessa - rynnäkkötaisteluharjoituksissa"

   On aivan naurettavaa pelleilyä koettaa selostaa, että nykyaikana suurvallat lähtisivät toinen toisiltaan hakemaan itselleen uusia maa-alueita rintamasodalla ja rynnäkköhyökkäyksillä.

   Venäjä on maa-alueineen kyllä ihan turvassa.

   Se ei joudu vastentahtoisesti luovuttamaan palaakaan maapohjastaa Suoimelle taikka Lännelle, noiden lännen hirmuisten sotavoimien uhatessa.

   • Anonyymi

    Näin häm luulee - Lappiin tulisi B-17 Lentäviä linnoituksia, jotka rynnäköivät fiktiivisiin kallioluoliin.

    No eipähän tule ruumita kun kaikki taistelut käydään kylähullun korvien välissä.


   • Anonyymi

    " On aivan naurettavaa pelleilyä koettaa selostaa . . .hakemaan maa-alueita "

    Kirjoittajalta taisi jäädä huomaamatta, että tässäkin keskustelussa kuvassa eivät välttämättä ole maa-aarteet, vaan Kuolan strateginen ydinasekeskus. Suomi on avannut USA:lle laajan valmistelualueen lähietäisyydelle. Vastaavassa tilanteessa Kennnedy 60-luvulla pakotti ydiniskujen uhalla pysäyttämään ja poistamaan NL:n varustelut lähialueellaan.

    Nyt Putin viileään tyyliinsä toteaa vain: Kukin valtio tekee omat valintansa. - Vastaus tulee tarvittaessa lentopostina. Tämän NATO-lisän huomiotta jättäminen on virhe Suomen ulkopoliittiselta johdolta.


  • Anonyymi

   Meillä oli joskus Neuvostoliittolainen ilmatorjuntaohjusjärjestelmä ja Neuvostoliitolla Kauko-ohjain siihen. En sitten tiedä pystyisikö Suomen Horneteilla hyökkäämään Natomaahan vai onko Natolla niihin kauko-ohjain.

   • Anonyymi

    Kyllä sellainen laitteisto tunnistettaisiin elektroniikasta. On ne koneet jo hankinnan jälkeen sitten 90-luvun purettu ja kasattu moneen kertaa huoltojen yhteydessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä sellainen laitteisto tunnistettaisiin elektroniikasta. On ne koneet jo hankinnan jälkeen sitten 90-luvun purettu ja kasattu moneen kertaa huoltojen yhteydessä.

    Hornetit ovat käyneet myös päivityksessä Amerikoissa, joissa niihin asennettiin samanlainen mittaristo kuin Super Horneteissa.


   • Anonyymi

    On varsin kaukaa haettua että suomi olisi hyökkäämässä minnekään. Niin nato-maahan kuin venäjällekään.

    Skenaario jossa "piilotettu kytkin" todennäköisemmin aktivoituisi, olisi sellainen jossa suomeen tai suomen alueella tapahtuisi jokin selkkaus, jolloin hävittäjiä saatettaisiin käyttää.

    Tällöin koneiden nousu ilmaan voidaan estää aktivoimalla jonkin komponentin piilotettu ominaisuus jolloin komponentti lakkaa toimimasta tai toimii jollakin tietylla tavalla väärin.

    Piilotetun kytkimen lisääminen esim prosessoriin on helppoa ja sen havaitseminen vaikeaa, kuten on huomattu kiinalaisten verkkokytkimien suhteen.

    Kytkimen heikkous on siinä, että lentokoneen kohdalla sitä voi käyttää vain kerran. Sitten se on huomattu. Verkkokytkin voi lähettää luvatonta statistiikkaa valmistajalleen vuosienkin ajan, ennen kuin se huomataan.

    Tarpeen pitäisi olla todella merkittävä, ennen kuin tuota käytettäisiin. Mutta mahdollisuus on silti syytä ottaa huomioon.


  • Anonyymi

   Taitaa aloittaja olla osa Quisling Bäckmanin kommandoja?

   • Anonyymi

    Häneltä voi kysyä tarkennuksia: ilkka.luoma@kreml.ru


  • Anonyymi

   Päättäjiä pitäisi muistuttaa sotilasvalan velvoitteesta..

  • Anonyymi

   Sotahörhöt usanistit ja kremlinistit pitäisi sulkea autiolle saarelle keskenään ja laittaa ilmatorjunta ympärille, ettei sieltä vain karkaa mitään muualle.

  • Anonyymi

   Harvinaisen totuuden mukainen kirjoitus!

   • Anonyymi

    Ilkka Luoma itse käyttää puuduttavan usein noita samana toistuvia sanamuotoja kommentoisessaan itse omia kirjoituksiaan:

    "harvinaisen totuudenmukainen"
    "täyttä asiaa"
    "hyvin osasit kiteyttää tuon asian"
    etc.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilkka Luoma itse käyttää puuduttavan usein noita samana toistuvia sanamuotoja kommentoisessaan itse omia kirjoituksiaan:

    "harvinaisen totuudenmukainen"
    "täyttä asiaa"
    "hyvin osasit kiteyttää tuon asian"
    etc.

    Samaa olen naureskellut


  • Anonyymi

   Suomi24 hullut koolla. Onko Luoma seuraava hajoavan venäjän presidentti , hänellä on jo Venäjän armeijan tiedot hallussa.

  • Anonyymi

   Saisihan nuo ulkolaiset pysyä omissa venäjästinöissään ja usanistioissaan.

   Suomi kun ei ole mikään yleinen paikka, jonne tullaan noin vain ilmaiseksi kokeilemaan uusia sotaviritelmiä.

   PV ei hoida tehtäviään, heidän olisi pitänyt pysäyttää sotakoneita tuovat rekat jo rajalla.

  • Anonyymi

   Justhan Jenkit ja käytännössä Nato sai pataansa Afganistanissa.
   Siinä mukan myös Suomi sai sankarivainajia

  • Anonyymi

   Nato on puolustusliitto, ei hyökkäysliitto! Millainen mahtaisikaan olla tilanne Euroopassa tänään, jos agressiivinen, imperialistinen diktaattorivaltio Venäjä saisi huseerata ilman naton luomia hidasteita?

   Siinä vaiheessa, kun Venäjä lakkaa käyttäytymästä sivistymättömästi ja vihamielisesti omaa oppositioväkeään ja Euroopan valtioita kohtaan ja pyrkii rehellisesti kohti demokratiaa, niin natokin saattaa käydä tarpeettomaksi. Ei ennen! Eikö vaan Ilkka?

   • Anonyymi

    NATO ON HYÖKKÄYS LIITTO JOKA HYÖKKÄÄ MUIHIN MAIHIN, NATO MAAT HYÖKKÄSI JUGOSLAVIAAN.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NATO ON HYÖKKÄYS LIITTO JOKA HYÖKKÄÄ MUIHIN MAIHIN, NATO MAAT HYÖKKÄSI JUGOSLAVIAAN.

    Nato ei ole koskaan hyökännyt yhteenkään maahan. Euroopassakin vain Venäjä on hyökkäillut naapurimaihin, mutta ei yhteenkään natomaahan. Yksikään natomaa ei ole joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi.
    Venäjä sotii, Nato ei. Tämä on kylmä fakta, johon ei tiltu eikä putintrolli mitenkään löydä rehellistä vastafaktaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NATO ON HYÖKKÄYS LIITTO JOKA HYÖKKÄÄ MUIHIN MAIHIN, NATO MAAT HYÖKKÄSI JUGOSLAVIAAN.

    !NATO MAAT HYÖKKÄSI JUGOSLAVIAAN."

    Jugoslaviaa ei enää ollut vaan Nato hääsi serbitappajat Kosovosta puolustaen naisia, lapsia ja muita siviilejä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    !NATO MAAT HYÖKKÄSI JUGOSLAVIAAN."

    Jugoslaviaa ei enää ollut vaan Nato hääsi serbitappajat Kosovosta puolustaen naisia, lapsia ja muita siviilejä.

    Juuri näin!
    Serbien ilmatorjunnan johtokeskus oli Kiinan suurlähetystössä Belgradissa.
    Kiinalaiset testasivat tekniikkaansa ja huonosti kävi - siis kinalaisille.


   • Anonyymi

    Puolustusliitto, joka järjestää vain hyökkäyskoneharjoituksia? Missä vaikkapa ilmatorjuntaharjoitukset, joita puolustusliitolta odottaisi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puolustusliitto, joka järjestää vain hyökkäyskoneharjoituksia? Missä vaikkapa ilmatorjuntaharjoitukset, joita puolustusliitolta odottaisi?

    Maanpuolustus = oman alueen puolustaminen hyökkääjää vastaan sotilaallisin keinoin. Torjunta ja hyökkäys ovat erottamaton osa sodankäyntiä. Venäjä tietää varsin hyvin, että Suomi - tai Nato - ei tule tekemään ENSI HYÖKKÄYSTÄ Venäjälle.:D:D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puolustusliitto, joka järjestää vain hyökkäyskoneharjoituksia? Missä vaikkapa ilmatorjuntaharjoitukset, joita puolustusliitolta odottaisi?

    "Puolustusliitto, joka järjestää vain hyökkäyskoneharjoituksia? "

    Aikuisen oikeasti? Nato järjestää kaikenlaisia harjoituksia. Tämä harjoitus keskittyy lentämiseen. Lapissa järjestetyt erikoisjoukkojen harjoitukset arktisissa olosuhteissa selviämiseen. Viidakossa harjoitellaan viidakkosodankäyntiä. Jossain muualla maihin nousua. Isoissa harjoituksissa eri osastojen yhteistoimintaa. Harjoitukset riippuvat aina myös paikasta missä harjoitellaan. Rissalassa ei oikein voi pistää kokonaista sotaa käyntiin.:D:D


  • Anonyymi

   Natoon liittymistä en kannata mutta reenata pitää ja se on aivan sama kenen kanssa pääasia on se että valmiuksia on tarvittaessa?🤔🤨🙄

  • Anonyymi

   Taisi sattua pahasti Pietarin trollitehtaan tai aloittajan agendaan, koska asiapitoisen Puolustusvoimain alaisen Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) vuoden 2020 kyselytutkimuksen linkki poistettiin pikavauhtia.

   Kyseisen kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat Naton ja Yhdysvaltojen kanssa tehtävään sotilaalliseen yhteistyöhön näin:

   Naton kanssa tehtävään yhteistyöhön suhtutuu myönteisesti 59 prosenttia, 29 prosenttia kielteisesti.

   Yhdysvaltojen kanssa tehtävään sotilaalliseen yhteistyöhön suhtautuu myönteisesti 52 prosenttia, kielteisesti 35 prosenttia.

   Eli tutkimuksen suomalaiset näyttävät olevan varsin myönteisellä kannalla sekä Naton että Yhdysvaltain kanssa tehtävään sotilaallisen puolen yhteistoimintaan.

   Haulla löytyy koko tutkimus.

   • Anonyymi

    Juuri tuon faktan vuoksi Pietarin trolliarmeija on komennettu valeuutisoimaan kuten avaus.


  • Anonyymi

   Suomi ajautuu sotaan Venäjän kanssa liityttyään Natoon.

   • Anonyymi

    Tarkalleen päinvastoin.


   • Anonyymi

    Jos Venäjä haluaa jatkaa militaristista imperialismiaan mielipuolisuuteen asti, niin saattaahan se hyökätä vaikka puolustusliitto-Naton jäsenvaltion kimppuun, tosin Vladimir Putin on todennut, että vain hullu unissaan voi kuvitella hykkäävänsä Nato-maahan.
    Toivoa sopii, ettei hän ole niin hullu.
    Suomi tekee omat valintansa, eikä Venäjällä ole veto-oikeutta niihin.


   • Anonyymi

    Se estää kuten on estänyt muidenkin kohdalla. Venäjä on raukka, hyökkää heikon kimppuun valloittaakseen.


   • Kuten Viro, Latvia, Liettua, Puola... 🤔


  • Anonyymi

   Kuuntelepas tästä, mitä esim. Helsingin Sanomat ja "Uusi-Suomi" lehdet olivat mielipuolta murha-marskin ja hitlerin liitosta...

   https://youtu.be/5f77Kj_wrgM

   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puhumattakaan tästä Stalin-Hitler -paktin seurauksesta Puolalle, joka aloitti toisen maailmansodan Euroopassa.

    https://www.youtube.com/watch?v=9IFmBQS8FDc

    Kaksi hullua murhaaja-diktaattoria ( sosialisteja molemmat ) jakoivat Puolan sovussa ja yhteistyöllä. Sitten natsit ja punikit ( sosialisteja molemmat ) pitivät yhteisen voitonparaatin raiskaamansa Puolan maaperällä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaksi hullua murhaaja-diktaattoria ( sosialisteja molemmat ) jakoivat Puolan sovussa ja yhteistyöllä. Sitten natsit ja punikit ( sosialisteja molemmat ) pitivät yhteisen voitonparaatin raiskaamansa Puolan maaperällä!

    Natsit eivät olleet sosialisteja vaan käytännössä ääroikeistoa. Sos. siipi tapettiin pitkien puukkojen yössä ja pääoman edut turvattiin. Duunarit saivat tehdä töitä ja kuolla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Natsit eivät olleet sosialisteja vaan käytännössä ääroikeistoa. Sos. siipi tapettiin pitkien puukkojen yössä ja pääoman edut turvattiin. Duunarit saivat tehdä töitä ja kuolla.

    Höh! Natsit olivat kansallisSOSIALISTEJA! Ympäri mennään, yhteen tullaan. Eihän kommunisteilla ja natseilla ollut mitään käytännön eroa suhtautumisessa vaikka ihmiselämään ja valtaan. Ihan samaa paskaa edustivat kumpikin, voimansa ammensivat ihmisvihasta nämä saatanalliset ideologiat!

    Valitettavasti toinen näistä paskaidelogioista orjuutti oman kansan ja Itä-Euroopan valtiot sodan päätyttyä. Nyt nämä entiset orjavaltiot ovat Eu:n ja/tai Naton jäseniä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höh! Natsit olivat kansallisSOSIALISTEJA! Ympäri mennään, yhteen tullaan. Eihän kommunisteilla ja natseilla ollut mitään käytännön eroa suhtautumisessa vaikka ihmiselämään ja valtaan. Ihan samaa paskaa edustivat kumpikin, voimansa ammensivat ihmisvihasta nämä saatanalliset ideologiat!

    Valitettavasti toinen näistä paskaidelogioista orjuutti oman kansan ja Itä-Euroopan valtiot sodan päätyttyä. Nyt nämä entiset orjavaltiot ovat Eu:n ja/tai Naton jäseniä.

    Fasisti on oikea termi. On aivan sama mikä puolue fasistidiktaattorin taustalla on. Hitler oli fasisti, Mussolini oli fasisti, Franco oli fasisti, Stalin oli fasisti. Jälki kaikilla samanlaista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Fasisti on oikea termi. On aivan sama mikä puolue fasistidiktaattorin taustalla on. Hitler oli fasisti, Mussolini oli fasisti, Franco oli fasisti, Stalin oli fasisti. Jälki kaikilla samanlaista.

    Mikäs on tämä Venäjän Putler muu kuin fasisti? Samasta luusta veistetty kuin Stalin, Hitler ja Mao!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikäs on tämä Venäjän Putler muu kuin fasisti? Samasta luusta veistetty kuin Stalin, Hitler ja Mao!

    Stalin ja Mao olivat äärikommunisteja.
    Hitler kansallis-sosialisti.

    Vassareita kaikki, eivät fasisteja.

    Hohhoijaa. Te, valehtelevat kiovalaiset jo kovin liukastelette omiin sukkiinne. Tehän viime sodassa myöskin olitte Hitlerin kannattajia, omaa kansaanne vastaan.


  • Anonyymi

   Ymmärtääköhän Sauli Niinistö miksi me emme saaneet suurvaltojen presidenttejä maahamme, vaan tapaavat Genevessä ...

   • Anonyymi

    Tietysti - syynä on Trump ja hänen epäonnistunut tapaaminen Putinin kanssa.
    Sille Suomi ei voi tehdä mitään.

    "Helsingin mahdollisuudet tulla valituiksi Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huipputapaamisen pitopaikaksi vaikuttavat varsin ohuilta, kertoo yhdysvaltalaislehti Politico.

    Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ehdotti viime kuussa puhelinkeskustelussa Venäjän presidentille Vladimir Putinille, että johtajat tapaisivat kasvotusten kolmannessa maassa ja neuvottelisivat maiden välisistä ajankohtaisista kysymyksistä. Pian tämän jälkeen Suomi esitti Tasavallan presidentin kanslian mukaan molemmille osapuolille valmiutensa tapaamisen isännöintiin.

    Helsinki isännöi Bidenin edeltäjän Donald Trumpin tapaamista Putinin kanssa heinäkuussa 2018. Politicon mukaan juuri tästä syystä on epätodennäköistä, että valinta kohdistuisi jälleen Helsinkiin."
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/politico-bidenin-ja-putinin-tapaamisen-jarjestaminen-helsingissa-on-epatodennakoista-syyna-trump/8136084#gs.3bkw38


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietysti - syynä on Trump ja hänen epäonnistunut tapaaminen Putinin kanssa.
    Sille Suomi ei voi tehdä mitään.

    "Helsingin mahdollisuudet tulla valituiksi Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huipputapaamisen pitopaikaksi vaikuttavat varsin ohuilta, kertoo yhdysvaltalaislehti Politico.

    Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ehdotti viime kuussa puhelinkeskustelussa Venäjän presidentille Vladimir Putinille, että johtajat tapaisivat kasvotusten kolmannessa maassa ja neuvottelisivat maiden välisistä ajankohtaisista kysymyksistä. Pian tämän jälkeen Suomi esitti Tasavallan presidentin kanslian mukaan molemmille osapuolille valmiutensa tapaamisen isännöintiin.

    Helsinki isännöi Bidenin edeltäjän Donald Trumpin tapaamista Putinin kanssa heinäkuussa 2018. Politicon mukaan juuri tästä syystä on epätodennäköistä, että valinta kohdistuisi jälleen Helsinkiin."
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/politico-bidenin-ja-putinin-tapaamisen-jarjestaminen-helsingissa-on-epatodennakoista-syyna-trump/8136084#gs.3bkw38

    Isäni kertoi paljon tarinoita saksalaisista sotilaista. Itse muistan 60 luvulla kun saksalaisia veteraaneja kulki katselemassa vanhoja taistelupaikkoja. Poikani oli tavannut saksalaisen nato sotilaan rovaniemellä....Miksi suomi ei hanki ATOMIPOMMEJA, siis esim tykistölle sopivia ja ohjuksiin sekä lentokoneisiin ? Tekniikka ja osaaminen valmiina ja kukapa tohtisi isotella suomelle ja ei tarvittas liittolaisia.


   • Anonyymi

    Sauli ymmärtää presidenttinä oikein hyvin millä perusteilla valtionpäämiesten tapaamispaikat sovitaan. Toisin kuin sinä.:D:D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tietysti - syynä on Trump ja hänen epäonnistunut tapaaminen Putinin kanssa.
    Sille Suomi ei voi tehdä mitään.

    "Helsingin mahdollisuudet tulla valituiksi Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huipputapaamisen pitopaikaksi vaikuttavat varsin ohuilta, kertoo yhdysvaltalaislehti Politico.

    Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ehdotti viime kuussa puhelinkeskustelussa Venäjän presidentille Vladimir Putinille, että johtajat tapaisivat kasvotusten kolmannessa maassa ja neuvottelisivat maiden välisistä ajankohtaisista kysymyksistä. Pian tämän jälkeen Suomi esitti Tasavallan presidentin kanslian mukaan molemmille osapuolille valmiutensa tapaamisen isännöintiin.

    Helsinki isännöi Bidenin edeltäjän Donald Trumpin tapaamista Putinin kanssa heinäkuussa 2018. Politicon mukaan juuri tästä syystä on epätodennäköistä, että valinta kohdistuisi jälleen Helsinkiin."
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/politico-bidenin-ja-putinin-tapaamisen-jarjestaminen-helsingissa-on-epatodennakoista-syyna-trump/8136084#gs.3bkw38

    "Politicon mukaan juuri tästä syystä on epätodennäköistä, että valinta kohdistuisi jälleen Helsinkiin."

    Juuri näin. Mutta syy ei ole se mitä Politico kuvittelee. Syy on tosiasiassa se, ettei 1) samassa maassa juuri koskaan tavata kahta kertaa peräkkäin ja 2) tapaamiset pyritään yhdistämään muihin eurooppalaisiin tapaamiseen. Tällä reissulla Biden osallistuu Euroopassa G7-kokoukseen, Naton huippukokoukseen ja Putinin tapaamiseen. Miksi hän koukkaisi Suomeen tapaamaan Putinia, kun muut kokoukset ovat Britanniassa ja Belgiassa. Putinille on sama lentääkö Suomeen vai Geneveen.:D:D


  • Anonyymi

   Sääli, ettei Suomen johdolla ole järkeä. Olisi viisaampaa turvautua Jumalaan, mutta se on tietenkin hankalaa, jos vihaa Jumalaa, kuten Suomen kansa keskimääräin näyttää tekevän.

   • Anonyymi

   • Olisko sinulla esimerkkiä tapauksesta, jossa Jumalaan turvautuminen olisi tuottanut paremman tuloksen kuin demokraattisiin liittolaisiin turvautuminen?

    Esimerkiksi tsaari Nikolai II oli Jumalan rakastama ja oikeuttama hallitsija. Miksi hänelle ja hänen valtiolleen kävi niin kauhean huonosti?

    Jumalalla ei oikein ole näyttöjä, että Häneen voisi isoissa asioissa luottaa.


   • Anonyymi

    Onneksi asioista eivät päätä kaltaisesi. Sinä et edes älynnyt sitä, että tämä ei ole uskontopalsta.


   • Anonyymi
    Repe.RuutikaIIo kirjoitti:

    Olisko sinulla esimerkkiä tapauksesta, jossa Jumalaan turvautuminen olisi tuottanut paremman tuloksen kuin demokraattisiin liittolaisiin turvautuminen?

    Esimerkiksi tsaari Nikolai II oli Jumalan rakastama ja oikeuttama hallitsija. Miksi hänelle ja hänen valtiolleen kävi niin kauhean huonosti?

    Jumalalla ei oikein ole näyttöjä, että Häneen voisi isoissa asioissa luottaa.

    Juutalaiset kommunistit murhasi sen .


  • Anonyymi

   Pitää valita puolensa. Se mitä Venäjä haluaa, on naapureita ja länttä vastaan. Sitä vastaan pitää puolustautua mutta ei hyökätä kuten Nato tekee. Eihän se euroopassa ole harakoita varten.

   Jos katsoo Venäjän silmin, ei voi kuin ihmetellä.

   Venäjä kategorisesti kieltää ihmisoikeudet, demokratian, vapaan median, riippumattoman oikeuslaitoksen ja naapureiden itsemääräämisoikeudet. Voit toki luetella Venäjän toimet mitkä ovat vahvistaneet näitä?

   Länsi taas kategorisesti on näiden kannalla ja päättäjiäkin voidaan tuomita jos tulee rikkomuksia Venäjällä taas tuomioita ei tule kuin ”kansan vihollisille”. Tämä ei muuksi muutu ja näet valkovenäjä on tämän näyteikkuna Venäjän lisäksi.

   Venäjämieliset ja radikaalioikeisto ottavat 30-luvun askeleita ja ovat matkalla samaan autoritarismiin missä Venäjä, Unkari ja Kiina ovat.

   On täydellistä itsepetosta kun hokee mutkuset kun jenkit. Valitse puolesi, oletkin sen tehnyt, autoritarismi.

   • Anonyymi

    Näin on! Mitä ajatuksia nousee pintaan Luoman kaltaisista Putinin hännystelijöistä? Fakta on, että meillä on sairas, ihmisoikeuksia polkeva kehitysmaa itänaapurina ja sitä johtaa diktaattorin tavoin militaristinen ex-kommunisti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin on! Mitä ajatuksia nousee pintaan Luoman kaltaisista Putinin hännystelijöistä? Fakta on, että meillä on sairas, ihmisoikeuksia polkeva kehitysmaa itänaapurina ja sitä johtaa diktaattorin tavoin militaristinen ex-kommunisti.

    No mikset muuta takaisin lähi-itään, sinne mistä teidät "ruotsalaiset" häädettiin n. 2050 vuotta sitten. Ehkä ne on jo unohtaneet paskamaisuutenne siellä Punjabin vuorilla!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No mikset muuta takaisin lähi-itään, sinne mistä teidät "ruotsalaiset" häädettiin n. 2050 vuotta sitten. Ehkä ne on jo unohtaneet paskamaisuutenne siellä Punjabin vuorilla!

    Taidat olla tyhmääkin mitättömämpi ajatuksenjuoksultasi? Mikähän on tuokin aivopieru, ei aukene perussuomalaiselle mitenkään!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taidat olla tyhmääkin mitättömämpi ajatuksenjuoksultasi? Mikähän on tuokin aivopieru, ei aukene perussuomalaiselle mitenkään!

    Sinäkö perSu, etkä tunne Pohjolan historiaa? Eihän nk. ruotsalaisia (gootteja) ole elänyt täällä kuin vasta vuosien 900 jaa jälkeen, eli hiukan yli 1000 vuotta! He eivät ole "skandinavian" alkuperäiskansaa. Ruotsin ja Norjankin alueet kuuluivat ent. Kainuun kuningaskuntamme maihin ja jonka, kuningaskuntamme, gootit tänne hyökätessään ryöstivät, hävittivät ja alistivat kansamme.

    Gootit ovat jostain hevonkuusen Iranin vuoristosta v. 70 eaa poishäädetty rasistinen kansa. Sieltä kulkivat kohti Eurooppaa, ryöstellen ja tappaen kaikkea vastaantulevaa. Jerusalemin temppeliaarteisto Vatikaanin holveista lähti tuon roskajoukon johtajan, Alarikin matkaan. Hurri oli niin ahne, että määräsi aarteiston haudattavaksi mukanaan ja kerrotaan, että se olisi edelleen löytämättä, jonkun italialaisen joen pohjassa.

    Saksan alueilla hurrit elelivät aikansa, jättäen sinne Ankdammen- ja Tre kronor-uskomuksensa. Sieltäkinkö heidät lopulta häädettiin, jatkoivat matkaansa kohti pohjoista ja... tässä ollaan! (Ruotsin ja Norjan=) Kainuun / - Kveenaland på svenska - alueilta he häätivät saamelaiset pohjoiseen ja vain omivat nuo alueet itselleen. "Kuningatar" Kristina käski hävittää kaiken tiedon Kainuun kuningaskunnan koko olemassaolosta. Nimi Norja muuten tulee erään suomalaiskuninkaan pojan nimestä Norri.

    Jokin vuosi sitten Ruotsista löytyi 500-luvulta peräisin oleva "viikinkimiekka". Tuo miekka ei mitenkään voinut olla "viikinkien", vaan suomalaisten, sillä "vikingarna" hyökkäsivät maillemme vasta 400 vuotta myöhemmin! Mutta ruotsalaiset totisina väittävät sitä omakseen!


  • Anonyymi

   Miksi Venäjä on aina sotimassa?

   • Anonyymi

    Miksi s24:llä riehuu trolli häiritsemässä keskusteluja?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi s24:llä riehuu trolli häiritsemässä keskusteluja?

    Kiina ja Venäjä ovat sotineimmat maat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiina ja Venäjä ovat sotineimmat maat.

    Eivät ole, kuten hyvin tiedät, mutta Ruotsi-johtoisissa vihavasemmisto-uutisoinneissanne salaatte, että juuri kaikkien alkuperäiskansojen päävihollinen, ystävänne USA käy tälläkin hetkellä useita, eri sotia, eri puolilla maapalloa.


  • Anonyymi

   Kuten avaajakin antaa ymmärtää, kyseessä on suoranainen hyökkäyksen valmistelu imperialistismilitarististen voimien avulla rauhantahtoista Venäjän federaatiota vastaan. Suomen pääomapiirit haluavat huonontaa Venäjän federaation sankarillisen johtajan Vladimir Putinin myötämielistä suhtautumista suomalaisiin aivan kuten ne aikoinaan pyrkivät tekemään neulanpistopolitiikallaan Sosialististen federatiivisten neuvostotasavaltojen liiton korjeimman neuvoston puhemiehistön puhemiestä kohtaan.
   Vesticia terrent.

  • Anonyymi

   Ilkkaluomat haluavat Suomen osaksi Venäjän Karjalais-suomalaista oblastia. Sen jälkeenhän tällaiset keskustelut ovat tarpeettomia.

   • Anonyymi

    Minkälainen sää siellä pietarissa on?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minkälainen sää siellä pietarissa on?

    Kerro miksi kaikki puut eivät voisi olla havupuita, vaan seassa on ärsyttäviä koivuja, joille moni on allerginen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minkälainen sää siellä pietarissa on?

    Kannatta opetella tietotekniikan alkeet niin löydät säätiedot. Miksi typerys täällä kyselet kun on helpompia tapoja löytää säätiedot. Menisit jonnekkin missä aloitteleville opetetaan hakukoneiden käyttö yms.


  • Anonyymi

   Oikeasti kyseessä on sateenkaariväen yhteinen lentoparaati. Onhan tunnettu asia, että ilmavoimissa on yliedustus kyseistä kansaa. Sama koskee kaikkien maiden ilmavoimia.

  • Anonyymi

   NATO pikkuhiljaa muuttaa maamme mahdolliseksi sotatantereeksi.
   Kansa muodostaa käsityksensä NATO- median välittämän "tiedon" perusteella.

   Tilanne on vähän kuin että sota-aikana olisimme antaneet Neuvostoliiton median kertoa sotatilanteesta.

   Ajatteketteko että Jenkit jja britit hyvää hyvyyttään tulee tänne harjoittelemaan ja meitä puolustamaan?
   Eikö niillä ole mitään valtapyrkimyksiä?

   Onko teistä normaalia, että eduskunnan puolustusvaliokunta saa mediasta lukea että Nato joukot tulee maahamme harjoittelemaan?

   • Anonyymi

    "Onko teistä normaalia, että eduskunnan puolustusvaliokunta saa mediasta lukea että Nato joukot tulee maahamme harjoittelemaan?"

    Laiskat venkoilijat valittavat, kun eivät jaksa lukea asiakirjoja. Listat sotaharjoituksista jaetaan valiokunnalle kauan ennen kuin niiden on määrä tapahtua. Listalla ei toki ole yksittäisiä pienimuotoisia koulutustapahtumia. Jos esim. pari amerikkalaista lentäjää tulee koneella Suomeen opettamaan ilmatankkausta, niin ei se ole varsinainen sotaharjoitus.


  • Anonyymi

   HYÖKKÄYS ON PARAS PUOLUSTUS

   • Anonyymi

    Tulee mieleen Kultarannan sauna, jossa UKK kylvetti erään marsalkka Ustinovin saunan lauteilla ainakin hiljaiseksi, kun ukko yritti edes avata suutaan puna-armeijan kanssa yhteisistä sotaharjoituksista. Aloite niistä on nyttemmin paljastunut suomensyöjälähettiläs V.Stepanovin keksinnöksi. Niitä ei ikinä tullut - edes yya-sopimuksesta huolimatta - kiitos UKK:n!
    Nyt taivaallamme pörrää ties minkä ulkovaltojen tappajakoneita muitta mutkitta pilaamassa metelillään kesäpäivän rauhaa. Ainakaan Flightradar24 ei niitä tunnista, joten taitaa olla koneiden tunnistusvehkeetkin unohtuneet pois päältä, vaikka niistä niin kovin kauniisti höpötettiin oikein tv-kameroiden loisteessakin.
    Etteivät vain 1930-ulkopolitiikkamme pahimmat mokat toistuisi jälleen pahimmalla tavalla.
    Missä nato - siellä sota - ennemmin tai myöhemmin.

    Onkos siellä Afganistanissa nyt ikuinen rauha, kun jenkit ja suomipojut tulivat sieltä pois? Äkkiä nato tilalle, muutenhan menee hyvä sota hukkaan.
    Suomipojut horneteissaan voisivat harjoitella ihan yksinään, koska:
    https://yle.fi/uutiset/3-9751748


  • Anonyymi

   Demokratian itsepuolustus oli Urho Kekkosen vuonna 1934 julkaisema pamfletti. Pamfletissa Kekkonen tarkasteli äärioikeiston ja äärivasemmiston liikkeiden demokratialle tuottamaa vaaraa. Kekkosen mukaan ääriliikkeet olivat "demokratian vastaisia ja turvautuivat demokraattiseen vapauteen vain sen tuhotakseen".

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Demokratian_itsepuolustus

   Ilkka Luoma on putinistina demokratian vastaisen ääriliikkeen kannattaja.

   • Anonyymi

    Tuo teidän pervo demokratianne, jossa mm. syötätte lapsianne pedofiileille, onkin vastustettavaa!


  • Anonyymi

   Vapauden käyttämistä vapauden tuhoamiseen ei tule sallia.

  • Anonyymi

   Luoma levittää työkseen törkeää valetta että Nato uhkaisi Venäjää hyökkäyksellä.

   • Anonyymi

    😐 Tää on kuulkaa ihan kauheeta vainoharhasuutta! Mitä sitte, jos USA koko (inkkareilta anadtetun) valtionsa itsenäisyyden aikana (muutama vuosisata) ei ole montakaan rauhanpäivää kokenut. USA sotii jatkuvasti kaikilla mantereilla

    Tää Itämeri sai kauan olla sellainenvrauhanmeri, mutta nyt on Suomi lyönyt kättä Suuren Saatanan (USA) kanssa ja... Olen itse selvästi tajnnut,vettä isänmaamme Suomi on ollut Lännen vihatoiminnan kohde aktiivisesti vuodesta 2015 asti ja me tuhoudumme.

    Vihollisemme ei ole Venäjä, vaan Länsi: Ruotsi, USA, ulkomailta johdettu antikristillinen juutalainen uskonto ja kulttuuri, sisältäen saman joukon perustaman, antikristillisen kommunismin. Mutta epädemokraattiseen, "teokraattiseen" islamiin ja Allahiin, monirikolliseen profeetta Muhamediinhan, Lännen viherpunikki-"ateistit" yhtäkkisesti, hämmästyttävää kyllä, uskovat! Mutta Jeesusta Kristusta vihaavat.


  • Anonyymi

   Luoma on viimeisen päälle moraaliton paskiainen. Ei häpeä valehdella jokaisessa lauseessaan.

   Jopa pahempi kuin Bäckman.

  • Anonyymi

   Suomi heti natoon! NATO on rauhanliitto, ei todellakaan halua HYÖKÄTÄ Venäjälle, Kiinaan tai Pohjois-Koreaan.

   Jos venäläisetkin joskus sivistyisivät ja lopettaisivat muun maailman uhittelun sairaalla varustautumisellaan hyökkäyssotaan, niin siinäpä voisivat sitten hakea natojäsenyyttä.

   • Anonyymi

    Länsi se on joka uhittelee. Valedemokratialleen voi viheltää.

    Missä Venäjä on "uhitellut" muulle maailmalle? He eivät ota teiltä jenkeiltä käskyjä vastaan.

    Kaviaarikulttuurilla ja hampparikulttuurilla on suuri ero. Vuosia sitten Itiksessä alennuin kerran ostamaan "hampurilaisen". Luulin haukanneeni pahvilautasta, mutta ei helkkari, oli se olevinaan leipää. Heitin hampparimyymälän roskiin.

    Venäläiset osaavat tehdä jopa leivän kunnolla. Ja kaalisoppa siellä... 😋

    Venäläisillä on oikeus elää oman kulttuurinsa ja uskontonsa mukaan. Ja he se kulttuurivaltakunta ovat, Länsi on jo täysi läävä.

    Anna faktaa väitteillesi. Mutta kerro myös koko totuus, mikäli se sinulta lainkaan onnistuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Länsi se on joka uhittelee. Valedemokratialleen voi viheltää.

    Missä Venäjä on "uhitellut" muulle maailmalle? He eivät ota teiltä jenkeiltä käskyjä vastaan.

    Kaviaarikulttuurilla ja hampparikulttuurilla on suuri ero. Vuosia sitten Itiksessä alennuin kerran ostamaan "hampurilaisen". Luulin haukanneeni pahvilautasta, mutta ei helkkari, oli se olevinaan leipää. Heitin hampparimyymälän roskiin.

    Venäläiset osaavat tehdä jopa leivän kunnolla. Ja kaalisoppa siellä... 😋

    Venäläisillä on oikeus elää oman kulttuurinsa ja uskontonsa mukaan. Ja he se kulttuurivaltakunta ovat, Länsi on jo täysi läävä.

    Anna faktaa väitteillesi. Mutta kerro myös koko totuus, mikäli se sinulta lainkaan onnistuu.

    Venäjä ei osaa huolehtia edes jäteongelmistaan ja luonnosta. Mikään muukaan ei oikein suju aseiden valmistusta lukuunottamatta. ( ja nekin on huonompia kuin jenkkien vastaavat )


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä ei osaa huolehtia edes jäteongelmistaan ja luonnosta. Mikään muukaan ei oikein suju aseiden valmistusta lukuunottamatta. ( ja nekin on huonompia kuin jenkkien vastaavat )

    Mistähän tuo takaperoisuus johtuu?
    Vasemmiston digtatuurista Venäjällä / kaikissa ent. NL:n maissa.

    Stalin (äärivassari) tapatti koulutetut, sivistyneet ammattimiehet.

    Stalin uskoi olevansa hyväkin talousorganisaattori: yhdessä neuvostotasavallassa tehtiin julmetusti teekuppeja. Toisessa viljeltiin kaalia, maan täydeltä. Kukin alue hallitsi vain oman osaamisensa, ei muuta. Maanviljelyä ei osattu. Kaikki käskyt tuli Moskovasta, oma-aloitteisuutta ei suosittu, byrokratian kautta ja tarkasti selvittäen tuli kertoa miksi joku halusi viljellä porkkanoita, vaikka se oli naapurikansan tehtävä. Et ole puolueuskollinen?

    Lopulta venäläiset saivat tarpeekseen tästä juutalais-marxilais-stalinistisesta taloudenpidosta: sosialismi kaadettiin. Maa alkoi hitaasti elää. Mutta vieläkin sinne kuulemma toimitetaan perunat ulkomailta. Kukaan kun ei ole kertonut, miten perunoita voisi itse viljellä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mistähän tuo takaperoisuus johtuu?
    Vasemmiston digtatuurista Venäjällä / kaikissa ent. NL:n maissa.

    Stalin (äärivassari) tapatti koulutetut, sivistyneet ammattimiehet.

    Stalin uskoi olevansa hyväkin talousorganisaattori: yhdessä neuvostotasavallassa tehtiin julmetusti teekuppeja. Toisessa viljeltiin kaalia, maan täydeltä. Kukin alue hallitsi vain oman osaamisensa, ei muuta. Maanviljelyä ei osattu. Kaikki käskyt tuli Moskovasta, oma-aloitteisuutta ei suosittu, byrokratian kautta ja tarkasti selvittäen tuli kertoa miksi joku halusi viljellä porkkanoita, vaikka se oli naapurikansan tehtävä. Et ole puolueuskollinen?

    Lopulta venäläiset saivat tarpeekseen tästä juutalais-marxilais-stalinistisesta taloudenpidosta: sosialismi kaadettiin. Maa alkoi hitaasti elää. Mutta vieläkin sinne kuulemma toimitetaan perunat ulkomailta. Kukaan kun ei ole kertonut, miten perunoita voisi itse viljellä.

    Suomalaisilla on oikeus omaan kulttuuriin ja kieleen .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä ei osaa huolehtia edes jäteongelmistaan ja luonnosta. Mikään muukaan ei oikein suju aseiden valmistusta lukuunottamatta. ( ja nekin on huonompia kuin jenkkien vastaavat )

    On ne vähän alkuasukkaita kun tuli Suomeen luuli että teevesi tulee kraanasta suoraan ja voi varastaa kaupoista .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaisilla on oikeus omaan kulttuuriin ja kieleen .

    Juu ja jos viitsit vaivautua etsimään, niin huomaat että Venäjä on suomalaisempi kuin Suomi ja itse! Venäjällä vaalitaan suomalaisugrilaisia kieliä ja on isot kulttuurikeskukset joissa eri suomalaiset kansanryhmät pitävät tapahtumia.

    Mm. presidentti Putinilla on Tverin karjalaisia juuria.

    Jos haluaa löytää suomalaisuutta, kantsuu vilkaista Itärajan taa.

    Meillä Suomessahan aito suomalaisuus on jo rasistinen rikos!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juu ja jos viitsit vaivautua etsimään, niin huomaat että Venäjä on suomalaisempi kuin Suomi ja itse! Venäjällä vaalitaan suomalaisugrilaisia kieliä ja on isot kulttuurikeskukset joissa eri suomalaiset kansanryhmät pitävät tapahtumia.

    Mm. presidentti Putinilla on Tverin karjalaisia juuria.

    Jos haluaa löytää suomalaisuutta, kantsuu vilkaista Itärajan taa.

    Meillä Suomessahan aito suomalaisuus on jo rasistinen rikos!

    Tässä linkkejä:

    M.A. Castren-seura:
    https://www.macastren.fi/linkkeja/index.html

    Venäjän federation suomalaisugrilainen kulttuurikeskus:
    http://www.finnougoria.ru/
    .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tässä linkkejä:

    M.A. Castren-seura:
    https://www.macastren.fi/linkkeja/index.html

    Venäjän federation suomalaisugrilainen kulttuurikeskus:
    http://www.finnougoria.ru/
    .

    Myllärit - Petroskoi (vanha, karjalankielinen laulu):
    https://youtu.be/mBkJ9sL6HYQ

    Komi-permjakilainen laulu:
    https://youtu.be/1QfUTuqbx74

    Nämä ovat meikäläisiä. Eivät jenkit, eivätkä hurrit.

    Joskin juuret tiukasti Suomenniemen graniitissa ja mullassa, myös näihin kansoihin minä (hengeltäni) "kuulun".
    *


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On ne vähän alkuasukkaita kun tuli Suomeen luuli että teevesi tulee kraanasta suoraan ja voi varastaa kaupoista .

    No sulla Perähikiällä voi teevesi tulla naapurin ojasta, mutta kyllä ainakin etelämmässä Suomessa teevesi todellakin tulee hanasta / kraanasta. Ei se tee sieltä hanasta tule, mut se teevesi.

    Jopa Itänaapuri on siis tajunnut jujun, sulle ilmeisesti vielä uutta.

    Sadevesiämpäristäkö otat keittovedet?


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Muuan J. K. Paasikivi sai ikl:n ulos vaaliliitosta kokoomuksen kanssa. JKP huomasi, ettei niistä fasisteista ollut muuta kuin harmia enää 1930-luvun lopulla.
    Vihtori Kosolakin oli kuollut viinaan ym. mukavaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muuan J. K. Paasikivi sai ikl:n ulos vaaliliitosta kokoomuksen kanssa. JKP huomasi, ettei niistä fasisteista ollut muuta kuin harmia enää 1930-luvun lopulla.
    Vihtori Kosolakin oli kuollut viinaan ym. mukavaa.

    On onneksi aivan samantekevää mitä esim. pikku sapelinkalistajamme uhoavat natoon liittymisestä täällä s24:ssä.
    Ratkaisevaa on ainoastaan se, mitä Venäjä - ja vieläpä keskiverto järkevä venäläinen - natosta ajattelee. JKP:tä lainaten ei nimittäin ole olemassa "kihlakunnanoikeutta", jonka mahtikäskyllä venäläisten aiheellista huolta natosta sotaliittona voisi muuttaa.
    Oli ja on nimittäin erittäin painavat historialliset perustelut epäillä KAIKKIA lännen sotaliittoja Neuvostoliitossa ja nyt edelleen Venäjällä.
    Esimerkkejä riittää ainakin Napoleonin sekoiluista alkaen ja tuupertumisesta Venäjän talveen natsien lailla.
    Viime ek-vaalien alla Kaakkois-Suomessa tehdyn gallupin tulos nato-kannatuksen romahduksesta on vähintäänkin mielenkiintoinen - juuri siellä, missä viime sotien katkerat opetukset koettelivat pahimmin.
    https://esaimaa.fi/vaalit/vaalit/6c983255-d5d4-4ec4-aadc-de742cb5f5a7


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On onneksi aivan samantekevää mitä esim. pikku sapelinkalistajamme uhoavat natoon liittymisestä täällä s24:ssä.
    Ratkaisevaa on ainoastaan se, mitä Venäjä - ja vieläpä keskiverto järkevä venäläinen - natosta ajattelee. JKP:tä lainaten ei nimittäin ole olemassa "kihlakunnanoikeutta", jonka mahtikäskyllä venäläisten aiheellista huolta natosta sotaliittona voisi muuttaa.
    Oli ja on nimittäin erittäin painavat historialliset perustelut epäillä KAIKKIA lännen sotaliittoja Neuvostoliitossa ja nyt edelleen Venäjällä.
    Esimerkkejä riittää ainakin Napoleonin sekoiluista alkaen ja tuupertumisesta Venäjän talveen natsien lailla.
    Viime ek-vaalien alla Kaakkois-Suomessa tehdyn gallupin tulos nato-kannatuksen romahduksesta on vähintäänkin mielenkiintoinen - juuri siellä, missä viime sotien katkerat opetukset koettelivat pahimmin.
    https://esaimaa.fi/vaalit/vaalit/6c983255-d5d4-4ec4-aadc-de742cb5f5a7

    Mitä väliä sillä on mitä venäläinen tai Venäjä ajattelee?


  • Anonyymi

   Maamme itsenäisyyttä ja puolueettomuutta romutetaan ja tyhmät huutaa "turvallista, turvallista"

   Kuvitteletteko te että Nato hyvää hyvyyttään täällä huseeraa?
   Uskotteko ettei Natolla ole valtapyrkimyksiä?

   Amerikkalaisten on hyvä täällä uhota venäjälle.
   Jos jokin menee pieleen, voi kerätä kamppeet ja mennä kotiin.

   • Anonyymi

    Ihmetellään vaan että mikä siinä on ettei voi antaa muiden elää rauhassa . Niinku suomalaisten .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihmetellään vaan että mikä siinä on ettei voi antaa muiden elää rauhassa . Niinku suomalaisten .

    Nii. Mutta keinotekoinen, epäetninen vapaamuurarivaltio USA:n koko olemus perustuu liiketoiminnalle, ahneudelle.

    USA ei ole niiden ihmisten alkuperäinen kotimaa, vaan ovat mantereelle hyökänneiden rikollisten matujen samanlajin jälkeläisiä. Samoinhan on Britannian ent. vankilamantere Australian kohdalla!

    Amerikan mantereiden, erityisesti USA:n alkuperäisväestöä, intiaaneja, on kohdeltu ja kohdellaan edelleen rasistisesti. Suuria ongelmia tuottaa näiden Euroopan ja kaukoidän matujen myös Afrikasta hakemien orjamatujen edelleen jatkuva henkinen kehittymättömyys, jälkeenjääneisyys ja itse mitään aikaansaamattomina: laaja rikollisuus ja huumeet, kun pää ei ymmärrä ulkopuolista maailmaa.


  • Anonyymi

   Kokoomus etupäässä ajamassa Suomea venäjän syliin ja terroristeille alttiiksi. Kaikenlaisia hihhuleita löytyy, yhtä pahoja kuin punavihreät tuhoamaan maatamme

   • Anonyymi

    Venäjä on naapurimaamme ja meillä on yhteinen historia sen kanssa. Koko pohjois- ja keski-Venäjä koostuu, slaavien ohella, suomalaisugrilaisista kansoista.

    SuurSuomi (Kainuun kuningaskunta, jonka ruotsalaiset hävittivät) on jo kulttuurisesti valmiina, mutta tämä ei tarkoita, että meidän tulisi olla valtiollisesti yhtä. Lukuisat, meikäläiset kansat elävät osana Venäjän federaatiota ja me, valitettavasti, osana EU:ta. Itsenäinen Suomi olis ollu kiva, mutta demarit (Tarja Halonen) ja Rkp hääräsivät meidät, vastoin perustuslakiamme, osaksi kansakuntia, joihin emme edes etäisesti kuulu.

    Me suomalaiset olemme oma, etninen, ugrilainen alkuperäiskansamme, joilla 10 000-vuotinen kulttuuri ja maailman toiseksi rikkain kieli (jota myös hurrien toimesta pyritään turmelemaan).


  • Anonyymi

   Aloittajan kanssa samaa mieltä.

   Venäjän federaation ilmavoivat voivat myös oto. hoitaa Suomen ilmatilan puolustuksen.
   Venäjällä on mm. fasismin ikeestä 1939-40 vapautetussa Alakurtissa satoja taistelukoneita lähtövalmiina puolustamaan Suomea lännen fasismilta.

   Suomen kansan syvät rivit toivottavat aloittajalle voimia taistelussa fasismia vastaan.

   • Anonyymi

    😂🤣😂

    Fasistien tärkein rahoittaja on Putin. Fasistinen talous ja yhteiskuntapolitiikka lapsisotilaineen kukoistaa Venäjällä.


  • Anonyymi

   Tuskin suomi olisi natosta kiinnostunut, jos sotaisa putin ei olisi hyökännyt tsetseniaan, inguusiaan, georgiaan, ukrainaan jne.

   Eikä suomi olisi liittynyt saksaan, ellei sotaisa stalin olisi ensin hyökännyt ssuomeen, eli jos naapuri sotii sinne ja tänne, on ympärys valtioiden muodostettava tiivis rengas sotaisan maan ympärille, ja tällä hetekellä ainoa rengas hyökkäilevää diktaattoria vastaan on nato.

   • Anonyymi

    "Hyökkäsi"? Milloin? Ja jos, niin MIKSI?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Hyökkäsi"? Milloin? Ja jos, niin MIKSI?

    Vallanhimossa. Nyt tärisee Parkinsoinin taudin runtelemana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vallanhimossa. Nyt tärisee Parkinsoinin taudin runtelemana.

    Suomeen ei ole hyökännyt eikä edes uhannut hyökätä 76 vuoteen kukaan eikä mistään. Kiitos fiksun ja rauhantahtoisen ulkopolitiikkamme hoidon.
    Luulen, että taidat itse täristä russofobiasi kourissa. Kysy neuvoa lääkäriltäsi ja tarkkaile kalsareitasi.
    Mutta päivälleen 77 vuotta sitten 10.6.1944 alkoi kiivas ampumajuoksumaaottelu Suomi - SNTL halki Kannaksen. Tuloksena menetimme Viipurin vain muutamassa tunnissa 20.6.1944.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomeen ei ole hyökännyt eikä edes uhannut hyökätä 76 vuoteen kukaan eikä mistään. Kiitos fiksun ja rauhantahtoisen ulkopolitiikkamme hoidon.
    Luulen, että taidat itse täristä russofobiasi kourissa. Kysy neuvoa lääkäriltäsi ja tarkkaile kalsareitasi.
    Mutta päivälleen 77 vuotta sitten 10.6.1944 alkoi kiivas ampumajuoksumaaottelu Suomi - SNTL halki Kannaksen. Tuloksena menetimme Viipurin vain muutamassa tunnissa 20.6.1944.

    Ministeri Eljas Erkko kun ei suostunut rauhaan NL:n kanssa, vsikka Mansku ja Stalin yrittivät.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ministeri Eljas Erkko kun ei suostunut rauhaan NL:n kanssa, vsikka Mansku ja Stalin yrittivät.

    NL tarjosi meille Karjalaa takaisin, mutta demaripressa M. Koivisto ei halunnut.

    Mutta inkeriläisten / venäläisten "paluumuuton" kuitenkin järjesti!


   • Anonyymi

    Ukolla paha venäjäfobia. Venäjä ei ole yhteenkään noihin hyökännyt, vaan vastasi alueen poliitisen epävakauden takia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ukolla paha venäjäfobia. Venäjä ei ole yhteenkään noihin hyökännyt, vaan vastasi alueen poliitisen epävakauden takia.

    Aivan. Täällä voi kirjoittaa mitä tahansa valetta Venäjästä, tähän ei yp puutu. Mutta totuudet ruotsalaisuudesta Suomessa, nopeasti sensuroidaan. Heidän itsensä toimesta, tietenkin.


  • Anonyymi

   Mitä väliä on jostakin naapurisamme olevasta kehitysmaasta ja sen Pikku Miehestä?

   • Anonyymi

    Kovasti tuntuu tuo Naapuri ja Pikkumies teitä eräitä pelottavan. Pikkumies jatkuvasti teillä mielessä.

    Ettet vain tunnekin vetoa? Ootko homo?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kovasti tuntuu tuo Naapuri ja Pikkumies teitä eräitä pelottavan. Pikkumies jatkuvasti teillä mielessä.

    Ettet vain tunnekin vetoa? Ootko homo?

    "NL tarjosi meille Karjalaa takaisin, mutta demaripressa M. Koivisto ei halunnut." :--) :--)

    Jopas vielä jaksaa äiskän pikku kommentaattorin tuuba pukata täyttä hölynpölyä.
    Tiedoksesi vain, että Boris Jeltsin lausui valtiovierailullaan Mauno Koivistolle kahden kesken junassa matkalla Turkuun 11. heinäkuuta 1992 seuraavaa:
    "Euroopassa oli erimielisyyttä aiheuttavia rajakysymyksiä aina 1100-luvulta lähtien. Olisi traagista, jos ne kaikki avattaisiin ja rajoja lähdettäisiin siirtelemään."

    Tuo Karjalan-palautuskeskustelu päättyikin siihen. Manun tarkoituskaan ei ollut ruveta puhumaan sen palautuksesta, koska Jeltsin oli tehnyt jo tv-lausunnossaan koko asian täysin selväksi, vaan Suomessa käydyn karjala-keskustelun luonnetta.
    Fiksuimmat suomalaiset älysivätkin lopettaa karjala-höpinänsä siihen.
    Silti vielä Vladimir Putin joutui sanomaan tasavallan presidentti Tarja Halosen ensimmäisellä valtiovierailulla 6.6.2000, että jo keskustelu Karjalan palautuksesta uhkaa tuhota Suomen ja Venäjän hyvät suhteet.
    Sen jälkeen onkin onneksi ollut meillä aiheesta jo hiljaisempaa lukuun ottamatta enintään muutamia kaheleita.

    (Hölynpölystäsi päätellen tuskin olit noihin aikoihin edes isäpappasi palleissa "hyökkäysvalmiutta" lähelläkään, joten mene pyytämään äiskältä lisää pullasuttua.)


  • Anonyymi

   Vladimir Putinin Venäjä on kiistatta fasistinen, militaristinen ja imperialistinen valtio.

   • Anonyymi

    Ja meillä on Venäjän kanssa edelleen 1289,6 kilometriä yhteistä - ja mikä PARASTA - oikein RAUHALLISTA maarajaa.
    Tuo rajamme pituus on sama matka kuin linnuntietä Espoosta Prahaan - tiedäthän ipana toki Prahan sijainnin?

    Muuten aika tarkkaan tasan 80 vuotta sitten Suomi oli kiistatta natsisaksaa nuoleskeleva fasistinen ja militaristinen valtio lähinnä Mikkelin lähes yksinvaltaisen "hallituksen" takia. Valtio, jonka sotahullut hyökkäsivät kauas Neuvostoliittoon niin, että yksistään hyökkäyssodassa jo v. 1941 kuoli noin 26 000 suomalaista eli sama määrä kuin urhoollisessa talvisodassa, joka oli puhtaasti puolustussota.


  • Anonyymi

   Ahistaako kommaria Suomen taivaalle, ei tarvita noita Enso Kutzetin Tähdellä merkattuja koneita.

   • Anonyymi

    Jos jo 76 vuotta ahistanut RAUHANTILA tuntuu noin pahasti ahistavan, kysy apua lääkäriltä ja tarkkaile kalsareitasi.
    Hahahahahahah.... Laske huviksesi ennen hölynpölyjäsi Enso-Gutzeitin 1800-luvun tunnustähden sakaroiden määrä ja sen jälkeen Neuvostoliiton punatähden sakarat - ja hämmästyt. Ja syö nyt jo se pullasuttusi.


  Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut